Det kan være svært at vurdere, hvilken slags pejs man skal vælge, men denne tekst vil belyse hvorfor du skal vælge en elektrisk pejs, og også hvilke elpejse der er bedst for dig! 

En elektrisk pejs vil hurtigt skabe et varmt og unikt look, som er dragende for alle der kommer i nærheden af det. Alt dette er uden fare for, at nogen kommer noget til, da flammerne ikke er ægte. Effekten opstår på baggrund af en elektrisk pærer, som efterligner det billede, som man ser hos en hvilken som helst anden ’rigtig’ pejs. 

Eftersom der ikke arbejdes med ægte flammer, vil indeklimaet ikke blive påvirket, og man skal ikke bekymre sig om nogen skadelige stoffer ved udledningen. 

Fordelen ved en elektrisk pejs er, at man kan opnår den varme og hyggelige atmosfære, som en traditionel pejs ville have givet, uden at have at gøre med rigtige flammer. Herved er dette produkt primært et dekorativt element til boligen, men det kan faktisk også bruges som en mindre varmekilde. De vil aldrig blive varme nok til at den kan skade nogen, hvis man kommer for tæt på, men den kan godt øge temperaturen i rummet med nogle få grader. 

Elpejse er i sig selv en innovativ model af noget, som allerede findes i traditionel forstand, hvorfor den passer særligt godt for dig som ønsker det bedste ved brændeovne og pejse, men helst vil undgå farerne samt vedligeholdelsen af sådanne produkter. 

 

Udvalgte produkter bedst i test  

Væghængte elektriske pejse 

Altair LED pejs – Ægte og realistisk billede

ALTAIR LED pejsDenne pejs er en elektrisk også kaldet elpejs, som viser kunstige flammer, trods den har et levende billede. Dette skyldes ny teknologi, specifikt 3D effekt som gør, at flammerne ser ægte og bevægelige ud. 

Trods elpejsens primære opgave er, at give effekten og udtrykket af en pejs, kan dette produkt indstilles på to forskellige varmeniveauer – svag varme og en med lidt kraftigere varme. Derudover er der meget forskelligt tilbehør til produktet som gør, at man kan få ejpejsen til at ligne en rigtig pejs på en hurtig og nem måde. F.eks. kan der købes et understel, hvor man kan opbevare ægte træ, sådan at man har skabt en fornemmelse af, at pejsens flammer er ægte. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se vores artikel om: Test af væghængt biopejs

 

Compton 100GF LED pejs – funktionel og smart 

Compton 100GF LED pejsDenne pejs er mere end bare et dekorativt element i ens stue, da dens varmejustering gør, at man kan bruge dette som et ekstra varmesupplement. Flammerne ser ægte ud og varmen kan mærkes. Med dette produkt får man altså oplevelsen af et moderne produkt, der minder gevaldigt om de gamle pejse. Fælles for LED produkter er, at forbruger er lavt, hvilket gør det super attraktivt. Her følger også en app til android og apple, hvorved man kan styre pejsen derigennem. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Empire 2 LED pejs – klassisk elpejs

Empire 2 LED pejs

Dette produkt har et utroligt realistisk billede af ægte flammer. Man kan igen bruge pejsen som varmesupplement, eller nyde flammebillederne uden varme. Herved kan produktet både sprede hyggelig stemning samt varme. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

MIDORI LED pejs – inspireret af det traditionelle  

MIDORI LED pejsDenne elektiske pejs er et klassisk svar på en pejs, og man får fornemmelsen af det helt tradionelle. Den har noget af det nyeste teknologi som gør, at flammerne ser ekstra realistiske ud. Der følger vægbeslag og keramisk træ med dette produkt, hvilket endvidere gør looket mere levende og realistisk. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Elpejse i gulvmodel

EV8S LED pejs – hyggeligt og smart design

EV8S LED Dette produkt er beregnet til gulv eller på en lille bænk. Den kan placeres frit, og lige hvor man ønsker, og produktet er super nemt at flytte rundt på. Pejsen kan afgive en behagelig mild varme, og blandet med billedet af flammerne giver det fornemmelse og stemning af en ægte traditionel pejs. Denne pejs kan også styres fra telefonen af via. applikation. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Galileo LED pejs – dekorativ pejs Galileo LED

Denne gulvpejs giver igen oplevelse af rigtige flammer uden at være det. Dette er et flot, dekorativt møbel, som vil spice ethvert rum op. Produktet har mange flotte detaljer, og det kan placeres lige hvor man ønsker rundt om  i boligen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Men – fungerer en elektrisk pejs egentlig? 

En elektrisk pejs er svaret på en brændeovn eller biopejs, for dem som ønsker at være bekymringsløse. 

Der er altså ingen reel ild, men kun en effekt, som kan styres med en fjernbetjening. Produktet har en vandtank, som i bund og grund går ind og sørger for, at vandet ændrer form, så det går fra flydende form til at være damp. Der er altså ingen gas eller bioethanol i spil – kun vand. 

Fordele ved at vælge en elpejs

Der er mange fordele ved at vælge en elpejs. Først og fremmest er denne type langt billigere i forbrug, hvis man sammenligner med en brændeovn eller biopejs. Derudover kræver de ingen vedligeholdelse. Dette betyder også, at en sådan pejs ikke lugter, da der heller ikke er noget brændsel. Alt foregår fra stikkontakten til fjernbetjeningen. Det smarte ved denne type pejs er såldes også, at der findes meget tilbehør som gør det muligt, at skabe det helt rigtige billede af en ægte pejs.

Dette kan eksempelvis være underhylde til at placere ægte træ på, eller man kan vælge at lave en kunstig ”kamin” rundt om pejsen, så man rigtigt får følelsen af, at det er en ægte pejs. Den åbenlyse fordel ved at vælge en elpejs er, at der er høj sikkerhed, idet at der ikke er rigtige flammer på spil, hvorfor den er særligt god for børnefamilier der ønsker atmosfæren, som en pejs vil bringe, uden bekymring for hvad der kan ske. 

Som nævnt foroven findes der mange forskellige slags af dette produkt, og man kan nemt finde en, som passer til ens bolig. Elpejsen er god for dig som ønsker det helt tradtionelle look, men helst stræber efter noget, som kræver mindre vedligholdelse samt er billigere i drift – for ikke at nævne, at det vil være det helt oplagte produkt for børnefamilier, da man kan efterlade børnene alene i rummet med pejsen, uden at man skal bekymre sig over, at nogen er i fare, da flammerne er kunstige. 

Læs også vores artikel om: Askestøvsuger test: Din guide til din næste askestøvsuger

Læs også: Test af brændeovn ventilator

Læs også: Test af de 7 bedste gasfyr og gaskedler på markedet

Denne side er anmeldt af: Mohamed M. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.