At opvarme en bolig med olieradiatorer betragtes af mange som ren økonomisk harakiri. Det er simpelthen for dyrt sammenlignet med fjernvarme, naturgas eller andre former for opvarmning.

Olieradiatorer kan af samme grund heller aldrig blive andet end supplerende varme eller en velegnet kilde til lejlighedsvis opvarmning af mindre uopvarmede rum som f.eks. dit værksted, hobbyrum, garagerum eller have- og sommerhuse.

Under særligt hårde vintre kan der i huse med ældre oliefyr være behov for supplerende opvarmning, hvor det er en god ide at have en olieradiator til udvalgte rum. Og selvfølgeligt er en olieradiator altid god at have parat, hvis oliefyret skulle sætte ud, og man venter på oliefyrsmontøren.

Hvor stort energiforbruget er med olieradiatorer afhænger selvfølgeligt af, hvor godt dit hus er isoleret.

Den traditionelle form for el radiator har indvendige tråde af stål. Strømmen løber gennem disse tråde, der varmes op.

I den traditionelle el radiator finder man varmetrådene inde i et beskyttende stålkabinet. Den anden type, som vi skal tage op her, er den oliefyldte el radiator.

Her varmer elektriciteten olien op. Det tager længere tid for oliefyldte radiator, når det kommer til at varme et rum op, ligesom det tager længere tid at køle ned.

Den oliefyldte el radiator bruger lige så meget strøm som en almindelig el radiator, men kun indtil olien er varmet op. Derefter lukker den ned for strømforbruget, indtil olien igen skal varmes op.

Den oliefyldte el radiator fungerer en smule langsommere i forbindelse med regulering. Til gengæld skal det ikke undervurderes, at olieradiatorer giver en jævn og samtidig varme.

Her til kommer, at den yder en meget længere eftervarme. Du kan derfor slukke for din olieradiator og holde lokalet varmt i en længere periode end ved andre typer el radiatorer.

Den oliefyldte el radiator har en lavere overfladetemperatur, hvilket indebærer, at du vil få mindre forbrænding af støv.

Stille og økonomiske

Olieradiatorer er ikke larmende, hvilket gør at man næppe tænker på deres tilstedeværelse. Det er de færreste, der opdager dem. I modsætning til en varmluftblæser er olieradiatoren ikke baseret på en ventilator, så hæsblæsende lyde er ikke noget du behøver at lade dig frustrere af.

Der er ingen omkostninger til påfyldning af olie og sammenlignet med andre former for varmelegemer er de lige så energieffektive.

Olien opvarmes til en bestemt temperatur, hvorefter radiatoren lukker ned for strømforbruget. Dette er noget andet end elektriske radiatorer, der kræver en konstant strømforsyning.

Oliefyldte radiatorer har flere funktioner, der gør dem sikre at anvende. De består ikke af udsatte varmeelementer, og chancerne for, at der skulle gå ild i dem er utroligt små. Hvis olieradiatoren bliver for varm, vil termostaten automatisk slukke for strømmen.

De er gode at have både ude og hjemme. De opvarmer kun det ønskede område og dette griber ikke forstyrrende ind m.h.t. varmeregulering andre steder. De er, når det kommer til at bringe temperaturen omkring dig på til et behageligt niveau, sikre, når der er for koldt derude.

Olieradiatorens design gør, at passer ind på små steder som badeværelser eller ved dit skrivebord.

Energiforbruget er minimum 40 watt strøm, når den er tændt. Så hvis du nogensinde skulle få en chance for at teste dem, vil du blive overrasket over, hvor effektive de er.

Billigere end en normal el-radiator

En el-radiator er langtfra den mest økonomiske form for opvarmning, men en olie el radiator er noget billigere end en normal el radiator. Man kunne så spørge sig selv, hvorfor der fortsat er nogle, der efterspørger denne opvarmningsform?  Svaret ligger nok gemt i, at det fortsat kan betale sig, hvis man ser på det formål, radiatoren skal tjene.

Et af svarene ligger gemt i, at det er nemt at have med at gøre. Olieradiatoren er nem, hurtig og fremfor alt fleksibel – alt hvad du behøver, er en stikkontakt. Her kræves der ingen pumper, dyr elektronik og kostbare anlæg

Når man siger at det ikke er den billigste måde at opvarme et rum på, er det driftsudgifterne man tænker på. Anskaffelsesudgiften, altså den pris du betaler for produktet, kan derimod sagtens være konkurrencedygtig sammenholdt med langt dyrere totale løsninger, der tjener sig ind på lang sigt.

Så i forhold til formålet m.h.t. små rum, supplerende opvarmning, opvarmning af steder, hvor der ikke er adgang til billigere løsninger, handler det reelt om at minimere dine omkostninger til el opvarmning, og her spiller valget af el radiator ind.

Vi har derfor valgt at se på nogle oliefyldte el radiatorer.


Indholdsfortegnelse:


Tristar lille elektriske radiator

Denne model 800 W oliefyldte radiator er let at flytte, og fylder ikke meget på gulvet. Den varmer hurtigt et lokale op, så du ikke behøver at vente længe før kulden forsvinder.

Med de indstillelige termostat- og varmeindstillinger kan du indstille varmeren, lige som du ønsker det.

Produktspecifikationer

 • Effekt: 800 Watt
 • 230 V
 • Frekvens 50-50 Hz
 • 2 justerbare indstillinger

SE OGSÅ: El varmeblæser

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Varm hjemmet op med den nye AEG RA5589NE olieradiator

Nu kan du varme hjemmets kolde kroge med den transportable AEG RA5589NE olieradiator med LCD-display og antifrost funktion. Fra det moderne display for den 11-ribbede radiators ende kan du let skrue op eller ned for varmen. Radiatoren er let at tænde og slukke, for du skal bare sætte stikket i en stikkontakt, knipse den røde strømknap og vælge program.

Fire hjul forneden gør den sorte olieradiator mobil, så den kan flyttes efter behov. Og med antifrost funktionen trækker radiatoren på sin indbyggede termostat og varmer rummet op ad egen drift. Dens 500x620x290 mm-størrelse gør den uanseelig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tristar KA5125 Olieradiator (11 lameller)

Tristar KA5125 Olieradiator (11 lameller)Den kraftfulde Tristar KA5125 olieradiator (11 ribber) yder mere varme end de to mindre modeller fra Tristar.

Den 2000 W oliefyldte radiator med 11 lameller er meget mobil pga. de fire styrehjul. Radiatoren har indstillelige termostat- og varmeindstillinger så du kan indstille den til det ønskede varmeniveau.

Produktspecifikationer

 • 2000 W
 • 220-240 V
 • Frekvens 50-60 Hz
 • 11 lameller
 • Justerbar termostat
 • 3 indstillinger for varmeniveauer
 • Beskyttelse mod væltning
 • Beskyttelse mod overophedning
 • Rum til kabelopbevaring
 • Styrehjul
 • Dimensioner ca. 47 x 63 x 24.5 cm

LÆS OGSÅ: Brændeovn test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Honeywell radiater

Her er en elektrisk radiator med turboblæser, som man næsten ikke kan undvære med det danske vejr. Den er et godt alternativ til en centralvarme-radiator, og designet er godt.

Størrelsen

Denne el-radiator har en størrelse, der på den ene side er lille nok til at blive flyttet rundt med, og på den anden side har den en vis volumen, der matcher dens ydeevne.

Sikkerhed

I radiatoren er en sikring mod overophedning. Det vil sige, at den automatisk slår fra, hvis den skulle blive alt for varm.

Dens termostat gør det muligt at regulere og kontrollere dens temperatur løbende.

Design

Radiatoren fremstår både neutral og elegant. Den har ni ribber at fordele varmen i. Farverne er hvid og lys grå, og hjulene og ledningen er sorte.

Den er forsynet med nogle gode håndtag, hvilket gør det ekstra nemt at bære rundt på den, når den skal flyttes et andet sted hen.

Turboblæseren er placeret på siden af radiatoren.

Dette er således den gedigne og effektive mindre olieradiator, som blot kræver en stikkontakt for at virke. Du kan placere den allevegne, da den ikke er afhængig af rørføring eller andet. Det er nemt, og det er effektivt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den oliefyldte el radiator?

Fælles for oliefyldte varmelegemer f.eks. den oliefyldte radiator eller andre apparater til husholdningen er, at de udgør en fælles form for konveks opvarmning. Selvom olieradiatoren er fyldt med olie, er der ikke tale om brænding af oliebrændstof. Olien varmes op elektrisk, og den bevarer varmen.

Så der er her tale om en radiator, hvor olien optager og fordeler varmen fra en el-patron ud i radiatorens stålkappe. På den måde dannes der en mere hyggelig, komfortabel og konstant varme end set i relation til traditionelle el-paneler.

Den traditionelle el radiator udstråler en varme, der rammer en, når man bevæger sig forbi panelet. Samtidig skaber olieradiatorens varme ikke problemer med “tør” luft eller støvpartikler, der brændes af og forurener indeklimaet.

Den typiske olieradiator er ofte udstyret med en termostat, der kan tændes og slukkes efter behov. Hertil kommer, at den er udstyret med styrehjul eller ben, så den er nem at flytte rundt på.

Fordele og ulemper

Du hører ofte en masse rædselshistorier om el-radiatorer, og taget med et gran salt, er der naturligvis som med så meget andet nogle ulemper man skal tage højde for. Men der er også nogle måske oversete fordele.

Billig at anskaffe sig.

En oliefyldt el radiator er sammenlignet med gas- eller petroleumsovne så absolut den bedste løsning. Man skal ikke hele tiden bruge nyt brændsel og termostaten er automatisk, så det kræver ikke den store indsats fra dig.

Radiatoren er forholdsvis overkommelig at købe. De mindste modeller sælges fra ca. 500 kr., hvilket ligger under en fjerdedel af hvad man må betale for en petroleumsovn med styringsautomatik.

Støj og indeklima

M.h.t. indeklimaet er olieradiatoren brugbar i tætte, velisolerede opholdsrum. Den udmærker sig ved ikke at have en støjende blæser. Den traditionelle varmluftblæser sender hvæsende støj ud i sine omgivelser mens olieradiatorer er lydløse.

Støj er ofte alene de klik, man kan høre når termostaten justerer sig selv. Radiatoren skaber ikke tør luft. Fraværet af en ventilator er ensbetydende med, at luften i dit værelse ikke tørrer ud.

Hvor effektiv er den?

Elektriske ovne er næsten 100 % effektive, hvilket betyder, at al den anvendte energi direkte omdannes til varme. Et oliefyldt varmelegeme behøver ikke en gang at give strøm til en ventilatormotor.

Hertil kommer termostatstyringen – Når området eller lokalet har nået en behagelig temperatur, vil olieradiatorer automatisk tænde og slukke for at opretholde varmen, i stedet for at køre kontinuerligt. På den måde sparer du penge, på samme tid med, at du forhindrer at rummet overophedes.

Olien skal aldrig fyldes på igen, fordi olien ikke bruges som brændstof. Kompakt og bærbar. Olieradiatorer er lette og kan nemt flyttes fra sted til sted. Mange er så små, at de passer ind lige under et skrivebord.

Din sikkerhed.

Oliefyldte ovne hører til blandt de sikreste former for opvarmning, vi har til rådighed. Metaloverfladerne bliver varme til berøring, men aldrig varme nok til at de antændes. Varmeelementet er kapslet ind, og det er solidt forseglet inde i radiatoren. På den måde er der er ingen chance for, at radiatoren antændes og går i brand.

Indbyggede sikkerhedsfunktioner i de fleste modeller omfatter overophedningsbeskyttelse og sikring mod væltning, der slukker forvarmeren i tilfælde af et problem.

Ulemper

Selvfølgelig er der som med ethvert produkt også nogle få ulemper. Olieradiatorer tager primært lidt længere tid med at varme et rum op end varmelegemer med ventilation. Dette henter sin forklaring i, at olieradiatorer først skal varme olien og derefter luften omkring apparatet. Varmeblæsere leverer en næsten øjeblikkelig strøm af varm luft.

M.h.t. driftsomkostningerne er el radiatoren er ca. det dobbelte af, hvad opvarmning med gasovn koster, og den er næsten tre gange så dyr at varme op med, når der sammenlignes med petroleumsovnen. Til gengæld er der ikke de store anskaffelsesomkostninger.

Den er næsten ubrugelig i store rum eller i lokaler, der er dårligt isolerede. Hertil kommer, at dens varmeeffekt er langt mindre end for gas- eller petroleumsovne. Du skal især være opmærksom på, om den model, du investerer i, har en acceptabel høj effekt til at kunne varme det rum op, hvor du vil bruge olieradiatoren.

Bolius.dk har også udgivet en artikel om olieradiatorer. Den kan du læse her.

Her kan du se en kort video om olieradiatorer

 

Læs også vores artikel om: Varmepumpe test

Se også denne lignende artikel på vores side: Elektronisk P-skive test – Sådan undgår du parkeringsafgifter!

Denne side er anmeldt af: Mia O. Winther Rating 10/10

 

Forfatter