Indholdsfortegnelse

På udkig efter de bedste gasfyr og gaskedler i test? Da er du kommet til det rette sted. Få indblik i de bedste produkter på markedet netop nu.

Bosch EuroPur gaskedelunit ZBS 14/150-3 – Gulvstående model med indbygget varmtvandsbeholder 

Bosch EuroPur gaskedelunit ZBS 14/150-3 - Gulvstående model med indbygget varmtvandsbeholderHar du en overvejelse, der går på ”hvilket gasfyr skal jeg vælge?”, kan det være en idé at overveje denne model. Her er der nemlig tale om en model fra Bosch der er en af de bedste på markedet. Modellen er med energimærke AAA og der er derfor tale om en yderst energivenlig varmeinstallation. Modellen er ydermere nem og enkel at betjene, da den består af et brugervenligt og nemt overskueligt display, der giver dig det fulde overblik over gaskedlens forskellige egenskaber og funktioner. Modellen fås i to størrelser, hvoraf den første er særligt henvendt til boliger med et kvadratmeterareal på omkring 250. Denne størrelse har en ydelse på 3,2-14,0 kW og en nyttevirkning på 109%. I forhold til modellens størrelse er denne 1770 mm i højden, 600 mm i bredden og også 600 mm i dybden. Den anden størrelse er især egnet til boliger, hvis kvadratmeterareal ligger på omkring 400. Her er der altså tale om en varmeinstallation til større huse. Denne størrelse har en ydelse på 7,3-26,3 samt en nyttevirkning, der ligesom modellens anden størrelse også er på 109%. I forhold til målene på denne størrelse, har den præcis samme mm-mål som den anden. Vi har valgt at anbefale denne model, da den allerede, trods forholdsvis kort tid på markedet er blevet en populær løsning blandt VVS-installatørerne og ikke mindst forbrugerne. Her er du altså garanteret en varmeinstallation, der allerede har vagt stor interesse og succes inden for branchen. 

Når driftsikkerhed går hånd i hånd med effektivitet

Vælger du at investere i denne kondenserende gaskedel fra Bosch, er du sikret en model, der er bygget og designet efter nyeste teknologi indenfor feltet. Et af de vigtigste elementer i denne gaskedel er den allerede nævnte yderst høje nyttevirkning på hele 109%, hvilet sikrer mere varme for færre penge – en funktion de fleste vil bryde sig om. Herudover er du garanteret en varmeinstallation, hvor driftsikkerheden er i top. På den måde skal du aldrig bekymre dig om, om det mon er varme og varmt vand, når du har brug for det. Modellen er ydermere billig i drift og har yderst lave serviceomkostninger, hvilket er et stort plus. Busch EuroPur er designet med et velkendte og ikke mindst populære Heatronic styresystem, der består af et display med diverse oplysninger og installationsmuligheder. Systemet er nemt og brugervenligt, hvilket sikrer dig som forbruger en god oplevelse, hver gang du skal regulere noget eller danne dig et overblik over gaskedlens ve og vel. Nedenfor ser du en oversigt over, hvilke funktioner, du finder på Heatronic betjeningspanelet. 

 • Tænd og sluk knap
 • Flammesignal
 • Serviceknapper
 • Termostat for varme og varmt vand
 • Tastaturlås og reset-knap 
 • Komfortknap
 • Manometer
 • Indbygget klimastyring, der fås som tilbehør til varmeinstallationen 

Energibesparende pumpe og effektiv varmtvandsproduktion 

Denne gaskedel er monteret med en trykstyret pumpe, der automatisk tilpasser sig ydelsen til optagelsesevnen i varmeanlægget. Herved opnås en besparelse, der hurtigt bemærkes på varmeregningen. Modellen er ydermere forsynet med en varmtvandsbeholder, der kan rumme hele 15 liter varmt vand. Beholderen er traditionelt opbygget og består af en spiral i bunden. Varmtvandsbeholderen er topisoleret, hvilket sikrer et minimalt varmetab. Kva det, at beholderen rummer 150 liter varmt vand, er der tale om en varmeinstallation, der kan oveskue selv de største varmtvandsbehov. Herfor er dette en gaskedel, der egner sig særdeles godt til større familier og husholdninger. 

Service og montering

Bosch EuroPur har, som allerede nævnt en nyttevirkning på 109%, hvilket sikrer lave serviceomkostninger. Herudover har denne model er yderst lavt støjniveau, der er lavere end det du finder på moderne opvaskemaskiner. Altså er der tale om en gaskedel, der er så gost som lydløs. I forhold til service af denne gaskedel foregår al betjening fra modellens front og servicen kan derfor forløbe nemt og bekvemt uden de større udfordringer. Det er også på fronten af varmeinstallationen, at du finder det nemt betjenelige Heatronic styresystem samt display. I forbindelse med monteringen af denne model, er dette heller ikke noget større problem, eftersom den kommer i flere dele og derfor er nem at transportere og placere der, hvor det ønskes. I forhold til den egentlige montering sker dette ved, i grove træk, at man placerer beholderen der, hvor man ønsker at montere den. Herefter monteres diverse rørforbindelser, og når dette er gjort løftes kedeldelen op på beholderen og monteres derpå. Det sidste der gøres er, at aftrækket laves færdigt. For opnåelse af fuld garanti skal gaskedlen monteres af en autoriseret VVS-installatør samt opstartes af en kvalificeret tekniker med A-certifikat. Herudover gælder det, at gaskedlen skal efterses for hver 3000 m3 gas eller mindst én gang hvert andet år. Diverse bestemmelser i gasreglementet samt øvrige aktuelle myndighedsforskrifter skal naturligvis overholdes, og ved anvendelse af reservedele er er vigtigt, at det er originale reservedele fra producenten, der benyttes. Ydermere skal gaskedlen ved eftersyn serviceres i henhold til nærværende drifts- og vedligeholdelsesvejledninger. Sidst, men ikke mindst, stiller producenten sig produktansvarlig i henhold til gældende lov og produktansvar, hvilket betyder, at hvis der, mod forventningerne skulle opstå problemer med varmeinstallationen er du sikret en vis sikkerhed samt tryghed. 

Fordelene ved denne model

For kort at opridse hvilke funktioner og egenskaber, der gør denne model overvejelsesværdig, i forbindelse med køb af ny varmeinstallation, har vi nedenfor listet produktets fordele. 

 • Op til 24 meter aftræk
 • Motorstyret 3-vejsventil
 • Støjsvag drift på kun 35 dB
 • Energibesparende pumpeklasse A og energimærke AAA
 • Styring af fremløbstemperatur, varmeydelse, taktspærring ved stop og start, skiftedifferens og intelligent pumpedrift

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch EuroPur ZSBE 16-3 A – Væghængt gaskedel med energimærke ABA

Bosch EuroPur ZSBE 16-3 A - Væghængt gaskedel med energimærke ABADen næste gaskedel, som vi har valgt at præsentere dig for i denne test, er endnu en gang fra Bosch. Igen er der tale om et produkt fra producentens EuroPur-serie, men i modsætningen til ovenstående model, der er gulvstående, har vi her at gøre med en varmeinstallation, der er væghængt. Det, at modellen er væghængt, giver nogle klare fordele; blandt andet er en væghængt gaskedel en klar fordel i boliger med mindre plads. Kva det, at modellen er væghængt slipper du for at skulle finde gulvplads til modellen i bryggerset, kælderen eller der, hvor du nu har tænkt dig at placere gaskedlen. EuroPur ZSBE 16-3 A er en kondenserende gaskedel, der egner sig til boliger og ejendomme, der har et kvadratmeterareal på op til 280 m2. Ydelsen ligger på 3,7-15,9 kW, og der er hermed tale om en energivenlig løsning, med et økonomisk aspekt, der kan ses på varmeregningen.

Nem betjening og et hav af muligheder

I forhold til betjeningen af denne model foregår dette fra fronten af kedlen via et brugervenligt display, der giver dig det fulde overblik over diverse indstillinger og andre brugbare oplysninger. Modellen leveres med en pumpe samt trykekspansion og indbygget varmtvandsprioritering, og kan tilsluttes til en ekstern varmtvandsbeholder, hvis dette ønskes. Den eksterne varmtvandsbeholder fås desuden i samme design som gaskedlen. Modellen er støjsvag og næsten lydløs i drift og har et lavt elforbrug i standbytilstand. Ønsker du at kombinere gaskedlen med et solvarmesystem eller en hybrid luft/vand varmepumpe fra samme producent er dette også muligt, og giver en yderligere effektivitet i forhold til energivenlighed og økonomi. 

Modellens praktiske oplysninger

I forhold til modellens praktiske oplysninger kan det oplyses at EuroPur ZSBE 16-3 A vejer 54,6 kilo og er 440 mm i bredden, 850 mm i højden og 355 mm i dybden. Endvidere er produktet mærket med energimærke ABA, der endnu engang vidner om energivenlighed og miljøbevidsthed. Gaskedlen er fremstillet og designet af Bosch, der er en tysk industrikoncern. Producenten er kendt for produkter og hvidevarer i høj kvalitet og til en god pris, hvilket også er tilfældet med denne gaskedel. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch Condens 5000 WT – Væghængt gaskedel med varmtvandsbeholder og energimærke AAA

Bosch Condens 5000 WTIgen er der tale om en model fra Bosch. Denne gang er det den populære Bosch Condens 5000 WT, der er en væghængt model med en integreret varmtvandsbeholder, der kan rumme 50 liter varmt vand. Herudover leveres modellen med en pumpe samt klimastyring med udeføler, en funktion, der sikrer, at der aldrig produceres mere varme end nødvendigt, og dermed, at din varmeregning aldrig bliver højere end den absolut har brug for at være. Modellen vejer 78 kilo, og er 492 mm i længden, 600 mm i bredden og 890 mm i højden. Denne varmeinstallation egner sig særdeles godt til boliger med et kvadratmeterareal på op til 400 m2, der har det man vil karakterisere som et almindeligt vandforbrug. I forhold til ydelsen på varme ligger denne på 6,6-24 kW, mens ydelsen på varmt vand ligger på 6,6-30 kW. Bosch Condens 5000 WT kan producere 690 liter varmt vand i timen, og er derved en gaskedel, der kan klare selv større opgaver, når det gælder behovet for varmt vand. Modellen betjenes og serviceres nemt og bekvemt fra fronten via et brugervenligt display, der giver dig overblik over varmeinstallationens forskellige egenskaber og funktioner. 

Pladsbesparende model med Heatronic 4 styresystem og overbevisende løsninger 

Denne model fra Bosch kan passe ind i selv det mindste hus, da den er yderst kompakt og ikke optager megen plads, der hvor du vælger at montere den. På trods af dens størrelse, skal du ikke bekymre sig, når det angår levering af varme til opvarmning samt varmt vand til en hel husholdning. Samtidig er du, med en installation af denne gaskedel sikret en varmeløsning, der ikke kommer til at koste dig mere end det absolut nødvendige. Bor du i et enfamilieshus med et almindeligt varmtvandsbehov, kan denne model sagtens være den rigtige løsning for dig og din familie. Kedlen har, som allerede nævnt en integreret varmtvandsbeholder, der kan rumme 50 liter varmt vand. Beholderen er integreret i kabinettet på en pladsbesparende måde, der gør det nemt at indbygge den i boligen. Dette gør, at gaskedlen udover enfamilieshuse også er velegnet til etageejendomme. Modellen er let monterbar samt nem at vedligeholde. Varmtvandsbeholderen består af en robust rørspiralkonstruktion, der gør kedlen særdeles velegnet i områder med hårdere drikkevand. Samtidig er du, kva det, at rørspiralkonstruktionen er robust, sikret en varmeinstallation, der holder i mange år, og ikke skal udskiftes lige foreløbig. Vandledningerne er lavet i rustfrit stål, hvilket også er med til at sikre en længere levetid, og samtidig betyder dette at modellen ikke kun er ideel til førstegangsmontering, men også modernisering af tidligere installerede varmeanlæg. 

Når det økonomiske aspekt spiller en rolle

I vor tid, hvor priser på blandt andet gas og el er stigende, kan det være en fordel, at erhverve sig en varmeinstallation, der tager højde for netop dette. Med Bosch Condens 5000 WT er du sikret en tidssvarende gaskedel, der tager højde for det økonomiske aspekt samt miljøets fortsatte trusler. Dette ses blandt andet ved, at kedlen kun bruger lige netop den mængde gas, der er nødvendig. Denne proces sker via den modulerende brænder, og varmeydelsen varierer fra 27 til 100% og kan til hver en tid tilpasses de aktuelle behov, der måtte opstå. 

Derfor bør du overveje en Bosch Condens 5000 WT gaskedel

For at give dig et overblik over modellens mange brugbare egenskaber, har vi nedenfor listet nogle af de mange fordele, der er ved netop denne gaskedel, og som gør den værd at overveje i forbindelse med køb af ny gaskedel. 

 • Tilpasningsvenlig – Ideel til steder hvor pladsen er trang, da modellen er kompakt og indeholder en 50 liters varmtvandsbeholder
 • Intelligent regulering – Ydelsen kan nemt og bekvemt tilpasses et hvert behov, der måtte opstå
 • Nøjsom – Modellen bruger kun den mængde gas der er absolut nødvendig = ingen spildgas
 • Komfort – Modellen kan producere 690 liter varmt vand i timen, og du er dermed sikret varmt vand dagen lang
 • Servicevenlig – Betjenes fra fronten, hvor du får et optimalt overblik samt let adgang til vedligeholdelse 
 • Strømbesparende – Den effektive pumpe, basisstyringen og den digitale kedelregulering bruger kun 2 watt i standbytilstand
 • Komplet – En integreret klimaregulator og sikkerhedsgruppe med sikkerhedsventil på 10 bar sørger for optimal drift samt øget sikkerhed
 • Driftsikkerhed – Fungerer altid optimalt. Selv ved svingende gas kvalitet
 • Lang levetid – Varmeveksleren er fremstillet i trykstøbt aluminium, der sikrer en lang levetid samt lav følsomhed i forhold til snavs og skidt. Herudover gør varmtvandsbeholderens robuste rørspiralkonstruktion kedlen ideel til højere vandhårdhed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch Condens 5000 W – Væghængt gaskedel med brugtvandsveksler 

Bosch Condens 5000 WIgen, igen er der tale om en gaskedel fra producenten Bosch. Denne gang er det en væghængt gaskedel med brugtvandsveksler og energimærke A, som vi har med at gøre. Modellen egner sig især til huse og boliger med et kvadratmeterareal på op til 350 m2. I forhold til ydelsen på varme er denne 3,7-20 kW, mens ydelsen for varmt vand er 28 kW. Condens 5000 W er nem at betjene, da den er designet med det brugervenlige og nemt betjenelige HT4i styresystem med indbygget klimastyring og varmtvandsprioritering. Styresystemet styres via et display, der sidder på varmeinstallationens front. Det er også herfra al service og vedligeholdelse foregår. Denne model kan erstatte gaskedler, der bruger op til 4000 m3 gas om året samt oliekedler, der også bruger op til 4000 m3 gas om året. Kedlen leveres med en brugtvandsveksler i rustfrit stål, der sikrer forlænget levetid og kan producere 846 liter badevand, med en temperatur på 40 grader i timen. Dette vand produceres kontinuerligt, og du skal derfor aldrig være bekymret for, om der nu er nok varmt vand til dig og din families behov. Herudover leveres modellen med klimastyring med udeføler, så der aldrig bruges mere gas end højst nødvendigt. Ønsker du at kombinere gaskedlen med et Bosch solvarmesystem eller en Bosch Hybrid luft/vand varmepumpe, for højere effektivitet og en mindre varmeregning er dette også muligt. Sidst, men ikke mindst er elforbruget i standbytilstand mindre end 2 watt og modellen er yderst støjsvag, faktisk næsten lydløs i drift. 

Energivenlighed, der kan tilpasses til et hvert hjem


Modellen her er den mest og bedst solgte væghængte gaskedel fra producenten. Den tilbydes nu i en ny og forbedret version, hvor der er taget højde for nyeste teknologi og energivenlighed. Modellen har alle de fordele, der er ved moderne gasteknologi, og har herudover en høj virkningsgrad på helt op til 98%, hvilket sikrer et yderst lavt elforbrug, der kan ses på dine elregninger. Gaskedlen er nem at placere og montere og er, som allerede nævnt, yderst støjsvag, da støjniveauet kan sammenlignes med det, du finder ved en moderne opvaskemaskine. Condens 5000 W kan tilpasses et hvert hjem, med de behov, der nu måtte gøre sig gældende netop her. Kedlen dækker dine og din families behov nemt og bekvemt og ikke mindst på en effektiv måde, da den kan modulere fra lav til høj ydelse. Kedlen yder fra 3 kW til og med 24 kW og herudover undgår du, at du konstant skal starte og stoppe din varmeinstallation, hvilket også kan slide på installationen og give støjgener. Igen en funktion, der sikrer en længere levetid. Gaskedlen passer, som sagt, ind i et hvert hjem, og kan uden større besvær sammenkobles med en designmæssigt matchende varmtvandsbeholder fra samme producent. Er pladsen trang kan det være en fordel at vælge gaskedlen i kombimodellen, der leveres med varmtvandsfunktion. 

Når tryghed og sikkerhed spiller en rolle og du samtidig ønsker muligheder

Skulle det ske, at der opstår en fejl på denne varmeinstallation informerer kedlen dig strakt om dette via en alarm. Ønsker du yderligere tryghed og sikkerhed kan modellen udstyres med en CW400 styring samt en ProControl GateWay, også fra Bosch, der gør det muligt, at give dig fejlmeldinger direkte på din mobiltelefon eller tablet. På den må er du sikret fuld kontrol over kedlen lige meget, hvor du befinder dig. Herudover har du mulighed ofr at betjene kedlen direkte fra mobilen via appen Bosch ProControl, der kan downloades gratis til både iOS og Android. Modellen er komfortvenlig da den tilpasser sig netop sin families komfortniveau. Når det bliver koldt udenfor, giver kedlen automatisk ekstra varme til boligen, og omvendt, når det er varmt udenfor, naturligvis. Funktionen der sørger for dette er den automatiske tilpasning af den modulerende brænder, der styres via den indbyggede klimastyring. Ønsker du endnu mere effektivitet kan kedlen kombineres med en CW400, der blandt andet giver mulighed for diverse ekstraprogrammer. Denne styring kan også benyttes hvis varmeinstallationen ønskes udvidet med et solvarmesystem eller en hybrid luft/vand varmepumpe. På den måde får du glæde af den effektive gaskedel og ikke mindst solens eller luftens energi. 

Modellens fordele

For at give dig det bedst mulige overblik over modellens fordele har vi her listet nogle af dem. 

 • Høj virkningsgrad – op til 98%, der sikrer at gassen altid udnyttes optimalt
 • Strømbesparende – varmeinstallationens pumpe, basisstyring og den digitale kedelregulering bruger under 2 watt i standbytilstand
 • Støjsvag – lydsvag med et lavt støjniveau
 • Indbygget klimastyring – der sørger for at installationen altid fungerer optimalt både med hensyn til økonomi og komfort
 • Servicevenlig – det fulde overblik fås ved at åbne gaskedlen fra fronten
 • Betjeningsvenlig – nem at betjene grundet det brugervenlige og lettilgængelige display, der med det rette ekstraudstyr kan kobles til mobilen
 • Med eller uden varmtvandsbeholder – modellen fås både med og uden en varmtvandsbeholder, alt efter, hvad der ønskes.
 • Varmepumpe og solvarme – gaskedlen kan kombineres med enten en hybrid luft/vand varmepumpe eller et solvarmesystem fra samme producent
 • Driftsikkerhed – modellen fungerer altid optimalt, selv ved svingende gaskvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vaillant EcoTec VC156/5-5 – Kompakt og væghængt gaskedel med lavenergipumpe (A-mærket)

Vaillant EcoTec VC156/5-5Her er der tale om en lille og kompakt, og ikke mindst, væghængt gaskedel fra Vaillant. Modellen er ideel til førstegangsmonteringer såvel som udskiftninger og moderniseringer. De små indbygningstal giver en stor fleksibilitet i forhold til placeringen af gaskedelen og en eventuelt tilkoblet varmtvandsbeholder. Modellen kommer med en eBUS interface, der sikrer en enkel eftermontage samt mulighed for udvidelse af varmeanlægget. Herudover har denne gaskedel en standardudnyttelse på hele 98%, grundet modellens kondensationsteknik. Varmeinstallationen kan opstilles i kaskade, hvilket giver en større fleksibilitet, og er, som overskriften antyder, udstyret med en lavenergipumpe med energimærke A. EcoTec gør brug af det anerkendte Aqua-Power-Plus-system, der sikrer en optimal og øget varmtvandskomfort, og har et moduleringsområde mellem 30 og 100%. Modellen har et multi-sensor-system, der forbedrer energieffektiviteten i varmeinstallationen. Udover Aqua-Power-Plus-systemer er denne gaskedel også udstyret med Aqua-Kondens-System, der er et kondensationsbaseret varmestyringssystem, der medvirker til en optimal energiydelse. Modellen kommer med et digitalt informations- og analysesystem, der benyttes til at gennemse samt indstille diverse driftsparametre, og herudover til at vise fejl og statusmeddelelser. Sidst, men ikke mindst, kommer modellen med et ELGA-system samt 4 års garanti.

Optimal varme og varmtvandskomfort til alle boliger

EcoTec er en af producentens nye og mest innovative produkter, når det gælder varmeinstallationer. Modellen har en høj nyttevirkning samt et lavt energiforbrug, der sikrer en minimal miljøbelastning. Herudover er modellen mærket med energimærke A, i henhold til ny europæisk ErP energimærkning for opvarmningsprodukter. EcoTec er yderst effektiv og har en ydelse fra 3,0 til 24,0 kW. Herved er de tale om en model, der egner sig til alle boligtyper og som ydermere giver en diskret og støjsvag installation. Modellen giver optimal varmekomfort, samtidig med, at der er tænkt over at passe på miljøet. EcoTec er nemt betjenelig og har et overskueligt og brugervenligt panel med tilhørende display, der nemt og bekvemt giver dig alle de informationer, du har brug for. Herudover overvåger modellens multi-sensor-system konstant alle gaskedlens funktioner. Som allerede nævnt gør modellen brug af et ELGA-system, der sikrer optimal driftsikkerhed via automatisk regulering af gas- og luftblandingen. Moduleringsområdet er stort, og er med til at forlænge gaskedlens levetid, samtidig med, at det giver en væsentlig forbedring af fyringsøkonomien. Herudover har modellen en integreret dellastregulering, der automatisk tilpasser sig ejendommens aktuelle varmebehov, hvilket sikrer lange driftsperioder og ikke mindst en økonomi- og miljøvenlig opvarmning. Ydermere er EcoTec udstyret med en lydsvag integral-kondensationsvarmeveksler i rustfrit stål. Denne sikrer en optimal varmetilførsel samt en forlænget levetid med minimale serviceomkostninger. Modellen er bygget op om en cirkulationspumpe, der giver et lavt strømforbrug – under 2 watt i standbytilstand. Der er herved tale om en varmeinstallation, der tager højde for det økonomsiske aspekt, og ikke mindst miljøet. 

Mulighed for tilkobling af andre komponenter

Ønsker du at tilkoble en varmtvandsbeholder fra samme serie er dette muligt med modellen VIH Q 75 B, der er bygget op om en stor varmespiral i bunden af beholderen, for sikring af optimal komfort. Den væghængte varmtvandsbeholder fås på 110 liter, og ønskes der en, der kan rumme flere liter end dette, kan gaskedlen kombineres med en gulvstående varmtvandsbeholder, der kan rumme mellem 120-200 liter. Gaskedlen kan ydermere kombineres med en hybrid luft/vand varmepumpe på 3 kW, der er både miljøvenlig og bæredygtig. Varmepumpen kan i en kombination med gaskedlen byde på en effektiv og energivenlig varmeløsning, hvor du kan opnå en besparelse på yderligere 20-50%, når det gælder energiforbruget. Varmepumpen genererer varme fra enten jorden eller luften og anvender dette til at opvarme boligen. Ønsker du et samspil mellem EcoTec gaskedlen og et solvarmesystem, er dette også en mulighed. Her vil auroSTEP solvarmesystemet levere hele 60% af husstandens forbrug af varmt brugsvand. En løsning der også er yderst miljøvenlig samt økonomiskbesparende. 

Brugervenlige styringssystemer

Køber du en gaskedel fra Vaillant har du til hver en tid mulighed for at udvide styringssystemet efter dine behov. Blandt andet kan en intelligent vejrkompensering ved navn multiMATIC VRC 700 tilkobles. Her er der tale om en menu-navigation med en udeføler, der registrerer når udetemperaturen stiger og falder, for herefter at regulere varmeinstallationens ydelse efter dette. Herudover kan denne funktion bruges til at indstille og regulere varmekredse og varmtvandstemperaturen i et ønsket tidsrum. Funktionerne styres via et display med dansk tekst og har natsænkningsprogrammer der kan benyttes med økonomisk fordel. 

En anden mulighed er, at du kan kombinere ovenstående funktion med et VR 900 internetkommunikationsmodul med smart-styring, der kan foretages online. Via en app til din mobil eller tablet kan du nemt og hurtigt indstille, regulere samt styre din varmeinstallation præcis som du ønsker det, lige meget, hvor du befinder dig. Ydermere kan en eRELAX vejrkompensering tilkobles, hvorfra du kan regulere varmen samt boligens varme vand via en app. eRELAX benytter ikke nogen udeføler, men i stedet et online vejrdatasystem. Styringen foregår via selvoptimerende drift samt brugsmønstre. Herudover giver denne tilkobling mulighed for, at man via en app altid kan tjekke samt danne sig et overblik over energiforbruget og ikke mindst energibesparelserne.

Sidst, men ikke mindst, er der mulighed for at tilkoble et enkelt og trådløst vejrkompenseringssystem ved navn calorMATIC 470f, der giver samme funktioner som en multiMATIC VRC 700, men til forskel fra denne er trådløs. Styringen kan anvendes som en rumtermostat, der kan placeres hvor end i boligen du ønsker det. 

Modellens fordele

Nedenfor har vi listet nogle af modellens mange fordele, så du kan få det fulde overblik, der giver dig mulighed for at overveje om denne varmeinstallation er noget for dig og din bolig. 

 • Energimærke A – EU energimærkning
 • Maksimal varmekomfort i et flot og tidløst design 
 • Passer ind steder med små indbygningsmål
 • Varmeveksler i rustfrit stål, der sikrer en længere levetid
 • Minimalt støjniveau
 • Minimalt strømforbrug – under 2 watt i standbytilstand
 • Brugervenlig styring med display med dansk tekst
 • Stort moduleringsområde
 • Designtilpasset varmtvandsbeholder kan tilkobles, hvis dette ønskes

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vaillant Exclusiv VC 306/5-7 – Væghængt gaskedel med mobilstyring samt All-Gas-System

Vaillant Exclusiv VC 306/5-7Igen er der tale om en model fra tyske Vaillant. Denne gang er det den, som navnet antyder, eksklusive og ikke mindst innovative væghængte gaskedel, der indeholder mange brugbare funktioner og egenskaber. Modellen gør brug af nyeste Green iQ teknologi og byder ydermere på op til hele 10% højere årlig effektivitet samt mobilstyring via app og mulighed for udvidelse af varmeinstallationen til enten hybridløsning eller fjerndiagnose. I modellen er det intelligente internetkommunikationsmodul VR 900 integreret, hvilket betyder, at du nemt og bekvemt kan installere, styre og regulere varmeinstallationen via en app fra enten din mobiltelefon eller tablet. Denne funktion kan samtidig tilkobles vejrkompenseringen multiMATIC 700, der giver dig mulighed for at holde et vågent øje med dit energiforbrug samt tips og tricks til diverse energibesparelser. Modellen kommer med et All-Gas-System, der sikrer at driften altid er optimal, selv ved svingende gaskvalitet. Hele 85% af de materialer, der er anvendt til at fremstille gaskedlen kan genanvendes, og der er dermed også tale om en varmeløsning der tager højde for miljø og ressourcespil. Modellen kan kombineres med et solvarmesystem eller en hybrid luft/vand varmepumpe hvis dette ønskes. Modellen har en højde på 72 cm, en bredde på 44 cm og en dybde på 33,8 cm. Der er derfor tale om en forholdsvis kompakt model, der kan passe ind steder med må indbygningsmål. Modellen vejer 35 kilo, og aftrækket kan have en max. længde på 12 meter. I forhold til ydelsen ligger denne på 3,3 til 26,8 kW. 

Revolutionerende og intelligent kvalitetsprodukt med yderst lavt energiforbrug

Med denne model gør Vaillant op med hidtil benyttet teknologi, når det gælder varmeløsninger. Modellen er revolutionerende og gør brug af nyeste teknologi inden for området, heriblandt den intelligente Green iQ nytænkning. Den energieffektive gaskedel benytter også nyeste teknologi når det gælder sammenkobling mellem mobil eller tablet og selve varmeinstallationen, på den måde sikres du et altid fuldt overblik over gaskedlen og dens indstillinger. Modellen byder på en af markedets højeste nyttevirkninger samt et yderst lavt elforbrug med en minimal miljøbelastning. Modellen er forsynet med energimærke A i henhold til ny europæisk ErP energimærkning for varmeinstallationer. Ønskes energimærkning A+, kan denne opnås ved integrering af klasse 8 automatik. EcoTec byder ydermere på en op til 10% højere årlig effektivitet. 

Bæredygtighed og komfort i topklasse

Vælger du at investere i denne gaskedelmodel fra Vaillant investerer du et produkt der er fremstillet i hele 85% genanvendelige materialer. Hermed er du sikret en model hvor miljøvenlighed og mindskelse af ressourcespild er i højsæde. Moduleringsområdet er bredt, op til 1:13 og medvirker til en høj energieffektivitet. På grund af en automatisk dellast producerer gaskedlen kun den nødvendige mængde varme og samt levere optimal drift, selv ved svingende gaskvaliteter. Modellen byder ydermere på den højeste varmtvandskomfort, der kan optimeres yderligere ved kombination med en varmtvandsbeholder fra samme serie. Som allerede nævnt er modellen appstyret, hvilket sikrer komfort i særklasse. Med den intelligente internetkommunikation, der er integreret i gaskedlen er du sikret et altid skarpt overblik over din varmeinstallation og dens indstillinger. Denne funktion kan ydermere sammenkobles med multiMATIC VRC 700, der giver endnu flere brugbare funktioner. Modellen er let at montere, da Vaillant føre en lang række af aftræksløsninger, der er udført i kunststof og er nemme at tilpasse til enhver installation. Helt konkret foregår det sådan, at aftrækket føres ud gennem en ydervæg, et tag eller gennem en eksisterende skorsten. 

Modellens fordele samt brugbare oplysninger

For at give dig det bedst mulige overblik over denne EcoTec gaskedel fra Vaillant og dens mange innovative og intelligente funktioner, har vi nedenfor listet nogle af de vigtigste. På den måde kan du hurtigt og effektivt danne dig et overblik over varmeinstallationens specifikationer, så du kan finde ud af om denne model er noget for dig og din bolig.

 • Energimærke A i henhold til ny europæisk ErP energimærkning
 • Automatisk tilpasning til gaskvalitet – fungerer også optimalt ved svingende gaskvaliteter
 • Konstant optimering af forbrænding for økonomisk drift
 • En besparelse på helt op til 10% pa. I forhold til andre kondenserende gasfyr
 • Varmeveksler i rustfrit stål, der forlænger varmeinstallationens levetid
 • Lavt strømforbrug – under 2 watt i standbytilstand 
 • Ansvarlig produktion – Hele 85% af modellens materialer kan genanvendes 
 • Green iQ standardindstilling for bedre økonomi
 • Gaskedlen kan styres og indstilles via en app, der gratis kan downloades til mobil eller tablet
 • 4 års garanti, der giver dig tryghed og sikkerhed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vaillant EcoTec Pro VC 236/5-3 – Væghængt gaskedel med energimærke A

Vaillant Ecotec Pro VCSidste model vi har valgt at præsentere for dig i denne test, er Vaillant EcoTec Pro, er er en væghængt gaskedel. Modellen er fra producentens side gennemtestet og bærer præg af høj kvalitet. EcoTec Pro har et lavt forbrug, når det gælder gas og el, og er derudover mærket med energimærke A. Modellen kommer med eBUS interface, der sikrer enkel eftermontage samt mulighed for udvidelse af varmeinstallationen. Standardudnyttelsen ligger på 98% grundet gaskedlens kondensationsteknik. Kedlen kan opstilles i kaskade, hvilket sikrer en større fleksibilitet og er herudover designet med en lavenergipumpe mærket med A. Gaskedlen kommer med et Aqua-Power-Plus-System, der giver optimal varmtvandskomfort og har et stort moduleringsområde mellem 30 og 100%. Udover APP-systemet, har denne model også et Aqua-Kondens-System (AKS), der er et kondensationsbaseret varmestyringssystem, der giver maksimal energiydelse. EcoTec Pro har et digitalt informations- og analysesystem (DIA), der er designet til at gennemse samt indstille diverse driftsparametre samt vise fejl og statusmeddelelser. Modellen har en max. længde aftræk på 12 meter samt en vægt på 32 kg. Ydelsen ligger på 5,2-20,0 kW og modellen er 338 mm i længden, 440 mm i bredden og 720 mm i højden. Sidst, men ikke mindst, følger der ved køb af denne varmeinstallation en garantiperiode på 4 år. 

Mulighed for kombination af andre produkter 

Investerer du i denne gaskedel fra Vaillant har du mulighed for at kombinere den med andre produkter fra samme producent. Blandt andet kan gaskedlen med fordel sammenkobles med en hybrid varmepumpe eller et solvarmesystem, der sikrer yderligere effektivitet samt større økonomiske besparelser. Faktisk kan du med en hybrid varmepumpe spare yderligere 20 til 50% på energiforbruget. Investerer du i et solvarmesystem, kan du i en kombination mellem dette og gaskedlen sparer hele 60%, når det gælder det varme vand. Ydermere kan modellen kombineres med en varmtvandsbeholder i samme design, der også er væghængt. På denne måde sikrer du dig en diskret installation, der opfylder alle dine krav til en varmeinstallation. 

Modellens specifikationer

Herunder har vi listet nogle af modellens fordele, så du nemt og bekvemt kan danne dig et overblik over modellens mange gode og brugbare funktioner og egenskaber.

 • Energimærke A i henhold til ny europæisk ErP energimærkning på området
 • En ydelse på 5,8 til 20,0/23,5 kW
 • Moduleringsområde på 22 til 100%
 • Varmeveksler i rustfrit stål, der sikrer en forlænget levetid
 • Brugervenligt display med symboler 
 • Støjsvag i drift – larmer mindre end en moderne opvaskemaskine
 • Tysk kvalitet i robust og stilrent design
 • 4 års garanti såfremt serviceinterval overholdes

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Privat: Gasfyr Test – Find det bedste gasfyr lige her

Måske kunne du også være interesseret i at læse De bedste kedler i 2019

Denne side er anmeldt af: Trine Olsen Rating 10/10

Forfatter