Der er ikke nogen tvivl om, at de mange robotter for alvor har overtaget vores hjem.

Det har længe været populært at have både en robotplæneklipper og en robotstøvsuger, men på det seneste er det dog også blevet muligt at investere i en robotgulvvasker, der – som navnet kraftigt antyder – naturligvis kan bruges til at vaske dit gulv med.

Det er en fantastisk maskine for dig, der ikke er interesseret i, at vaske dit gulv på egen hånd.

Du kommer selvfølgelig ikke udenom, at der ikke just er tale om en maskine, der er livsnødvendig for dig, men det er dog alligevel en fantastisk maskine, der kan være med til at gøre hverdagen langt nemmere for dig, da du dermed slipper for at skulle vaske dit gulv på egen hånd. Du kan derimod komme hjem, lægge dig på sofaen og bruge tid på at se din yndlingsserie i stedet for vaske gulv.

Når du skal købe en robotgulvvasker, er hvor grundig robotgulvaskeren skal være, en vigtig overvejelse du skal gøre dig. Modellerne har forskellige rengørings-modi, hvor nogle både kan moppe, feje og støvsuge, hvilket også er relevant at have i mente. Hvor stort et areal du ønsker, robotgulvaskeren skal dække er også en væsentlig overvejelse, da robotterne har forskellig batterilevetid og arealdækning. Disse overvejelser kan være med til at hjælpe dig med at finde den robot gulvvasker, der er den helt rigtige for dig.


Indholdsfortegnelse:


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.Hvad er vigtigt, når du skal købe en robotgulvvasker?

Der er ikke nogen tvivl om, at der er mange forskellige ting, som du skal have styr på, hvis du gerne vil købe en ny robotgulvvasker, som du kan gøre brug af derhjemme, i sommerhuset, på kontoret eller hvor end du har intentioner om, at den skal bruges henne.

Som tidligere nævnt, så er det meget vigtigt, at du ikke bare sørger for at forhaste dit køb og ender med at købe en robot gulvvasker, som reelt set ikke dækker dine behov eller som har alt for mange funktioner i forhold til, hvad der egentlig er påkrævet af den.

Nedenfor kan du se en række forskellige ting, som du bør tage et nærmere kig på, når du skal ud og købe en robotgulvvasker.

Navigationsteknologi

Det er meget vigtigt, at du sørger for at vælge en robotgulvvasker, der er udstyret med en velfungerende og god navigationsteknologi, for uden en sådan teknologi, så ender du blot med at investere i en gulvvasker robot, der kommer til at køre ind i dine møbler, og det er der ikke meget mening i.

Hvis du derimod sørger for at sikre dig, at du vælger en maskine, der er udstyret med et velfungerende navigationsteknologi, som eks. har fået gode anmeldelser eller er blevet bevist som et rigtig godt system, som fungerer som det skal, så kan du være sikker på at du får både en præcis og effektiv rengøring.

Der vil ikke være meget ved, at sætte din robotgulvvasker til at gøre dit gulv rent for at finde ud af efterfølgende, at det kun er cirka halvdelen af dit gulv, som den har gjort rent, og du derfor alligevel skal i gang med moppen på egen hånd, for så er din gulvvasker robot faktisk intet andet end overflødig.

Arealdækning

Du skal selvfølgelig også holde øje med forskellige modellers arealdækning, da der er forskel på, hvor stort et areal de mange modeller kan dække.

Du finder ikke en model, der kan dække flere hundrede m2 på en opladning, men derimod svinger det oftest mellem 20 m2 og 30 m2 på en opladning, så hvis du primært har større rum i dit hus eller i din lejlighed, så er det selvfølgelig en god idé, at du går på jagt efter en robotgulvvasker, der har så stor en arealdækning som overhovedet muligt.

Du kan naturligvis sagtens blot lade din robotgulvvaske køre to gange i ét lokale, men hvis du har mulighed for at investere i en robotgulvvasker, der kan klare det samme lokale på kun én opladning, så kan det naturligvis bedre betale sig for dig og er også med til at gøre det nemmere for dig at gøre brug af dine robotgulvvasker.

Det er ikke noget problem, at skulle lade din maskine køre to gange i ét lokale, men meningen med at investere i en robotgulvvasker er, at gøre det nemmere for dig selv – ikke sværere.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


iRobot Braava 390T – alsidig robotgulvvasker

Vores anbefaling

irobot-braava-390t_2iRobot Braava 390T Gulvrengøringsrobot er en rigtig smart robot gulvvasker fra iRobot, der er i stand til at klare hele rengøring af dine hårde gulve, så det ikke længere er noget, som du selv skal bruge din tid på.

Selve robotgulvvaskeren er udstyret med en mikrofiberklud (der er mulighed for at gøre brug af både engangs- og genanvendelige mikrofiberklude), hvorfor du kan vælge at lade robotten enten feje eller vaske dine gulve, hvilket du kan indstille ved at gøre brug af et enkelt tryk på en knap. Der er derfor tale om en robotstøvsuger med gulvvask

 

Ydermere, så sørger robotten også hele tiden for at registrere hvor den har været henne, og hvor den derfor skal bevæge sig hen, så du dermed hele tiden er sikret den absolut mest effektive rengøring.

Det er endvidere også særdeles simpelt at montere rengøringskludene på robotgulvvaskeren, da det kan gøres ved hjælp af en magnetisk rengøringspude. Når du har monteret kluden, så er der ikke andet at gøre end at placere robotten på gulvet og vælge ét af de to rengøringsprogrammer ved et enkelt tryk på en knap.

Som sagt, så sørger iRobot Braava 390T robotgulvvasker selv for at tjekke, hvor den har været henne i hjemmet og hvor den skal gå hen for at sikre, at det hele bliver gjort rent.

Den er nemlig udstyret med et NorthStar-navigationssystem, hvorfor denne robot faktisk fungerer som en indendørs GPS.

Ydermere, så er der også tale om en meget lydsvag robot gulvvasker, hvorfor du nemt kan have den kørende i huset uden at den kommer til at virke alt for forstyrrende.

Som tidligere nævnt, så kan du gøre brug af iRobot Braava 390T til at rengøre alle former for hårde gulvoverflader, hvilket blandt andet inkluderer fliser, trægulve, laminat og vinyl.

Fordele

 • Mange funktioner
 • NorthStar navigationssystem
 • Meget brugervenlig
Ulemper

 • Ikke kompatibel med app

Udvalgte specifikationer

 • Fås i hvid og sort farve
 • Vægt: 1,8 kg
 • Måler 21,6 cm. i bredden, 24,4 cm. i dybden såvel som 7,9 cm. i højden

iRobot Braava 380T robotgulvvasker

iRobot Braava 380T GulvrengøringsrobotVille du ønske, at du kunne få rene gulve uden alt det hårde arbejde, der oftest er forbundet med, at skulle vaske ét eller flere gulve?

Hvis ja, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal ud og investere i en robotgulvvasker, hvilket meget vel kunne være en iRobot Braava 380T robot gulvvasker, der både kan indstilles til at kunne feje dine gulve eller vaske dine gulve ved hjælp af en mikrofiberklud.

Hvis du sætter pris på, at du får fat i en robot, der kan bevæge sig nærmest lydløst rundt i hele hjemmet, så er der ikke nogen tvivl om, at denne model er et rigtig godt valg, da den bevæger sig lydløst rundt og samtidig registrerer løbende, hvor den har været henne og hvor den efterfølgende skal bevæge sig hen.

Dermed er du sikret, at gulvet bliver rengjort på mest effektiv vis, så du ikke kan se, at den har glemt flere områder i eksempelvis stuen eller køkkenet.

Modsat mange andre robotgulvvaskere, så bliver din Braava 380T leveret med en hurtigoplader, hvilket gør det muligt for dig at lade robotten op på blot to timer, hvilket der ikke er mange andre robotter, der kan.

Der er tale om en særdeles brugervenlig robot støvsuger, som alle og enhver kan finde ud af, at gøre brug af, da du ikke skal andet end at montere rengøringskludene på robotten ved hjælp af den magnetiske rengøringspude, hvorefter du blot skal placere robotten på gulvet, og derefter skal du vælge ét af de to medfølgende rengøringsprogrammer, hvilket du kan gøre ved at trykke på en enkelt knap – og så er den klar til at gøre dit gulv rent.

For at den ikke skal bruge unødigt batteri, så vender den automatisk tilbage til startpositionen og slukker, når den er færdig med at rengøre dine gulve.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter