Der er ikke nogen tvivl om, at de mange robotter for alvor har overtaget vores hjem.

Det har længe været populært at have både en robotplæneklipper og en robotstøvsuger, men på det seneste er det dog også blevet muligt at investere i en robotgulvvasker, der – som navnet kraftigt antyder – naturligvis kan bruges til at vaske dit gulv med.

Det er en fantastisk maskine for dig, der ikke er interesseret i, at vaske dit gulv på egen hånd.

Du kommer selvfølgelig ikke udenom, at der ikke just er tale om en maskine, der er livsnødvendig for dig, men det er dog alligevel en fantastisk maskine, der kan være med til at gøre hverdagen langt nemmere for dig, da du dermed slipper for at skulle vaske dit gulv på egen hånd. Du kan derimod komme hjem, lægge dig på sofaen og bruge tid på at se din yndlingsserie i stedet for vaske gulv.

Når du skal købe en robotgulvvasker, er hvor grundig robotgulvaskeren skal være, en vigtig overvejelse du skal gøre dig. Modellerne har forskellige rengørings-modi, hvor nogle både kan moppe, feje og støvsuge, hvilket også er relevant at have i mente. Hvor stort et areal du ønsker, robotgulvaskeren skal dække er også en væsentlig overvejelse, da robotterne har forskellig batterilevetid og arealdækning. Disse overvejelser kan være med til at hjælpe dig med at finde den robot gulvvasker, der er den helt rigtige for dig.


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012 – robotstøvsuger til lejligheder

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,3/5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse af Smartrobotreviews.com

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012

Hvis du har mange høje forhindringer i dit hjem, er Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012 robotstøvsugeren for dig. Med den kraftige sugeevne og glidende kørsel får du en effektiv rengøring, og HEPA-filteret sørger for, din luft ikke bliver forringet.

 • Stærk 2,500 Pa sugeevne
 • Glidende og effektiv rengøring
 • HEPA-filtreret udstødningsluft

Det skal du vide, før du køber Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012

Dit rengøringsbehov
Du bør vælge din støvsuger alt efter dit rengøringsbehov – alle robotstøvsugere har makskapacitet og -batterilevetid, som du skal tage med i overvejelserne, inden du køber. Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012 er fx god til små lejligheder eller vedligeholdelse af et par rum.

Forhindringer i dit hjem
Ikke alle robotstøvsugere er lige intelligente, og hvis du har høje dørkarme, kan det være svært for nogle at komme over og gøre rent – dog ikke for Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012. Du kan også bruge din robotstøvsuger til rengøring i store, åbne rum, fx samtalekøkkenet.

Ekstra funktioner
Ekstra funktioner som mobbeevne og fjernstyringsapp er ikke garanteret i alle robotstøvsugere, og du skal finde ud af, hvad du ønsker, før du køber.

Fordele

 • Kommer nem over høje kanter
 • Nem at bruge og vedligeholde
 • Kraftig sugeevne
 • Kan bruges på alle gulvtyper
 • Indbygget HEPA-filter
Ulemper

 • Appen kunne være bedre

Redaktionens vurdering

Den her robotstøvsuger er lige valget til dig, der vil have et pletfrit og rent hjem. Hos redaktionen synes vi, den er nem og pålidelig, og vi vil anbefale den til små hjem og lejligheder. Hvis du ikke vil trække støvsugeren rundt hver weekend, skal du overveje Xiaomi Mi Robotstøvsuger Mop 25012.

Specifikationer:

 • Maksimale arbejdstid: 150 minutter
 • Opladetid: 240 minutter
 • Farve: Hvid
 • Vægt: 3,6 kg

iRobot Braava Jet M6 – robotstøvsuger velegnet til parcelhuse

 • 3,9/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,2/5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse fra PCMag.com
 • Høj vurdering på TomsGuide.com

iRobot Braava Jet M6

iRobot Braava Jet M6 er en robotstøvsuger af højeste kvalitet, som vasker og fejer dit gulv uden problemer. Den er særligt velegnet til at håndtere større områder, hvilket gør den ideel til husejere. Med WiFi forbindelse kan du låse op for en række smarte funktioner, og du skal ikke længere bekymre dig så meget om rengøringen.

Udvalgte specifikationer

 • Vasker og fejer
 • Håndterer flere rum og større områder
 • WiFi forbindelse tillader smarte funktioner

Det skal du vide, før du køber iRobot Braava Jet M6

Rengøringens omfang
Du skal altid overveje omfanget af rengøringen, når du kigger på en robotstøvsuger. iRobot Braava Jet M6 er velegnet til større områder, bl.a. almindelige, danske parcelhuse – selvfølgelig kun én etage af gangen.

Genopfyldning af vand
iRobot Braava Jet M6 kan også vaske dit gulv, og selvom det kan være fristende at gå en tur, mens den tager sig af arbejdet, bør du overveje og finde ud af, hvorvidt den vil få behov for genopfyldning, før den er helt færdig med sit arbejde.

Smarte funktioner
Hvis du vil have smarte funktioner, kan du tilslutte iRobot Braava Jet M6 til WiFi og undersøge mulighederne. Det er ikke nødvendigt med ekstra funktioner, hvis du bare skal have støvsuget og vasket gulv, men er værd at undersøge.

Fordele

 • God byggekvalitet
 • Tilstrækkelig vandtankskapacitet
 • Stille og præcise bevægelser
 • Kant-til-kant rengøring
 • Solid navigationsevne
Ulemper

 • Høj prisklasse

Om iRobot Braava Jet M6

iRobot Braava Jet M6 er et godt valg til dig, der har behov for rengøring af mange forskellige rum og store overflader. Vi anbefaler støvsugeren til den almindelige bolig, der ikke er enorm, men stadig har meget gulv, der skal støvsuges. Særligt etplanshuse vil nyde godt af robotstøvsugerens funktioner og hjælp.

Specifikationer:

 • Maksimale arbejdstid: 150 minutter
 • Opladetid: 180 minutter
 • Farve: hvid
 • Vægt: 2,2 kg

Hvad er vigtigt, når du skal købe en robotgulvvasker?

Der er ikke nogen tvivl om, at der er mange forskellige ting, som du skal have styr på, hvis du gerne vil købe en ny robotgulvvasker, som du kan gøre brug af derhjemme, i sommerhuset, på kontoret eller hvor end du har intentioner om, at den skal bruges henne.

Som tidligere nævnt, så er det meget vigtigt, at du ikke bare sørger for at forhaste dit køb og ender med at købe en robot gulvvasker, som reelt set ikke dækker dine behov eller som har alt for mange funktioner i forhold til, hvad der egentlig er påkrævet af den.

Nedenfor kan du se en række forskellige ting, som du bør tage et nærmere kig på, når du skal ud og købe en robotgulvvasker.

Navigationsteknologi

Det er meget vigtigt, at du sørger for at vælge en robotgulvvasker, der er udstyret med en velfungerende og god navigationsteknologi, for uden en sådan teknologi, så ender du blot med at investere i en gulvvasker robot, der kommer til at køre ind i dine møbler, og det er der ikke meget mening i.

Hvis du derimod sørger for at sikre dig, at du vælger en maskine, der er udstyret med et velfungerende navigationsteknologi, som eks. har fået gode anmeldelser eller er blevet bevist som et rigtig godt system, som fungerer som det skal, så kan du være sikker på at du får både en præcis og effektiv rengøring.

Der vil ikke være meget ved, at sætte din robotgulvvasker til at gøre dit gulv rent for at finde ud af efterfølgende, at det kun er cirka halvdelen af dit gulv, som den har gjort rent, og du derfor alligevel skal i gang med moppen på egen hånd, for så er din gulvvasker robot faktisk intet andet end overflødig.

Arealdækning

Du skal selvfølgelig også holde øje med forskellige modellers arealdækning, da der er forskel på, hvor stort et areal de mange modeller kan dække.

Du finder ikke en model, der kan dække flere hundrede m2 på en opladning, men derimod svinger det oftest mellem 20 m2 og 30 m2 på en opladning, så hvis du primært har større rum i dit hus eller i din lejlighed, så er det selvfølgelig en god idé, at du går på jagt efter en robotgulvvasker, der har så stor en arealdækning som overhovedet muligt.

Du kan naturligvis sagtens blot lade din robotgulvvaske køre to gange i ét lokale, men hvis du har mulighed for at investere i en robotgulvvasker, der kan klare det samme lokale på kun én opladning, så kan det naturligvis bedre betale sig for dig og er også med til at gøre det nemmere for dig at gøre brug af dine robotgulvvasker.

Det er ikke noget problem, at skulle lade din maskine køre to gange i ét lokale, men meningen med at investere i en robotgulvvasker er, at gøre det nemmere for dig selv – ikke sværere.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

Hos Google Shopping samles anmeldelser fra eksterne websites, der kan findes på Googles søgemaskine. Her kan du læse om meninger fra forbrugere over hele verden.

Du kan se anmeldelser af Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012  her
Du kan se anmeldelser af iRobot Braava Jet M6 her
Du kan se anmeldelser af Roborock S7 her

Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform, og derfor bør det ikke være overraskende, at der hver dag kommer flere tusinde nye anmeldelser af diverse produkter op på siden. Med det traditionelle 5-stjernesystem kan du let finde ud af, hvad andre forbrugere synes.

950 forbrugere har anmeldt Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 på Amazon, og robotstøvsugeren har fået en score på 4,3/5 stjerner.

Du kan se alle anmeldelserne her

På Amazon har iRobot Braava Jet M6 fået 4,2 stjerner fra 6 anmeldelser.

Du kan se alle anmeldelserne her

Smartrobotreviews.com

På Smartrobotreviews.com kan du læse alt om forskellige robotter, særligt rengøringsrobotter, som skal gøre livet nemmere.

På Smartrobotreviews.com anmeldes Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 med rosende ord. 

Anmeldelsen er opdateret den: 17. maj 2021

Du kan se hele anmeldelsen her

PCMag.com

Med fokus på kultur og teknologi siden 1996 er PCMag et magasin med det hovedformål at oplyse om innovative opfindelser og alt det, der kan gøre hverdagen lidt lettere.

PCMag har anmeldt iRobot Braava Jet M6 og robotstøvsugeren en rosende anmeldelse.

Anmeldelsen er opdateret den: 19. november 2021

Du kan se hele anmeldelsen her

Toms Guide

Forbrugerhjemmesiden Toms Guide har siden 2007 haft det ene formål at hjælpe dig med at træffe de bedste valg, når du skal handle online. Teamet bag tester og anmelder massevis af produkter hver eneste dag.

Toms Guide har anmeldt iRobot Braava Jet M6.

Anmeldelsen er opdateret den: 19. oktober 2020

Du kan se hele anmeldelsen her

Toms Guide har også anmeld Roborock S7.

Anmeldelsen er opdateret den: 4. april 2021

Du kan se hele anmeldelsen her

T3

T3 er den ledende forbruger- og livsstilshjemmeside i Storbritannien og findes både som fysisk og digitalt magasin.

T3 har anmeldt Roborock S7 og synes, det er en effektiv og innovativ kombinationsstøvsuger, som kan tage sig af gulvene uden at gøre tæpper våde.

Anmeldelsen er opdateret den: 12. oktober 2021

Du kan se anmeldelsen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Roborock S7 

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • Mellemvurdering fra TomsGuide.com
 • Høj vurdering fra T3

Roborock S7

Roborock S7 er en moderne robotstøvsuger med en kraftig sugekapacitet og evnen til at samarbejde med AI-assistenter fra forskellige mærker, foruden betjening gennem den tilhørende app. Med en meget lang batterilevetid og stærk sugekapacitet, får du en grundig rengøring hver gang.

 • Sugekapacitet på 2500PA samt våd moppefunktion
 • 3 timers batterilevetid og app-kontrol
 • Kan bruges med Amazon Alexa, Google Home og Siri Shortcuts

Det skal du vide, før du køber Roborock S7

Stemmestyring
Roborock S7 kan tilsluttes digitalassistenter som Google Home og Amazon Alexa – det gør den særligt velegnet til ældre mennesker eller handicappede, der har besvær med at bruge apps eller med at bøje sig ned for at betjene den, samt børn, der bare skal læres enkelte kommandoer til støvsugeren for at kunne hjælpe.

Vandtankskapacitet
Vandtanken har en vis kapacitet, som du skal være sikker på, kan holde til din bolig. Undersøg gerne, om Roborock S7s batterilevetid vil være tilstrækkelig til rengøring af dit hjem – og om du alternativt er OK med, at den lader op på halvvejen.

Appfunktioner
Det er ikke alle, der ønsker at benytte sig af appfunktioner, men Roborock S7 har dem til rådighed, så du kan udforske forskellige muligheder og tilpasse den efter dit ønske.

Fordele

 • God app, der er nem at bruge
 • Meget godt batteri
 • Nem og gnidningsfri installation
 • Hurtig kortlægning
 • Fremragende performance
Ulemper

 • Ikke fantastisk på tæpper

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler Roborock S7 til alle, der vil have en kraftig og klog moppe, som kan klare meget af arbejdet selv. Hvis du har stemmestyrede AI-assistenter i hjemmet, kan robotstøvsugeren samarbejde med dem, så du ikke engang skal trykke på en knap, for at aktivere den. Det gør den særlig brugervenlig overfor folk med bevægelsesvanskeligheder eller begrænsede evner indenfor teknologi.

Specifikationer:

 • Maksimale arbejdstid: 180 minutter
 • Opladetid: 360 minutter
 • Farve: sort
 • Vægt: 4,7 kg

iRobot Braava 390T

irobot-braava-390t_2iRobot Braava 390T Gulvrengøringsrobot er en rigtig smart robot gulvvasker fra iRobot, der er i stand til at klare hele rengøring af dine hårde gulve, så det ikke længere er noget, som du selv skal bruge din tid på.

Selve robotgulvvaskeren er udstyret med en mikrofiberklud (der er mulighed for at gøre brug af både engangs- og genanvendelige mikrofiberklude), hvorfor du kan vælge at lade robotten enten feje eller vaske dine gulve, hvilket du kan indstille ved at gøre brug af et enkelt tryk på en knap. Der er derfor tale om en robotstøvsuger med gulvvask

 

Ydermere, så sørger robotten også hele tiden for at registrere hvor den har været henne, og hvor den derfor skal bevæge sig hen, så du dermed hele tiden er sikret den absolut mest effektive rengøring.

Det er endvidere også særdeles simpelt at montere rengøringskludene på robotgulvvaskeren, da det kan gøres ved hjælp af en magnetisk rengøringspude. Når du har monteret kluden, så er der ikke andet at gøre end at placere robotten på gulvet og vælge ét af de to rengøringsprogrammer ved et enkelt tryk på en knap.

Som sagt, så sørger iRobot Braava 390T robotgulvvasker selv for at tjekke, hvor den har været henne i hjemmet og hvor den skal gå hen for at sikre, at det hele bliver gjort rent.

Den er nemlig udstyret med et NorthStar-navigationssystem, hvorfor denne robot faktisk fungerer som en indendørs GPS.

Ydermere, så er der også tale om en meget lydsvag robot gulvvasker, hvorfor du nemt kan have den kørende i huset uden at den kommer til at virke alt for forstyrrende.

Som tidligere nævnt, så kan du gøre brug af iRobot Braava 390T til at rengøre alle former for hårde gulvoverflader, hvilket blandt andet inkluderer fliser, trægulve, laminat og vinyl.

Fordele

 • Mange funktioner
 • NorthStar navigationssystem
 • Meget brugervenlig
Ulemper

 • Ikke kompatibel med app

Udvalgte specifikationer

 • Fås i hvid og sort farve
 • Vægt: 1,8 kg
 • Måler 21,6 cm. i bredden, 24,4 cm. i dybden såvel som 7,9 cm. i højden

iRobot Braava 380T robotgulvvasker

iRobot Braava 380T GulvrengøringsrobotVille du ønske, at du kunne få rene gulve uden alt det hårde arbejde, der oftest er forbundet med, at skulle vaske ét eller flere gulve?

Hvis ja, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal ud og investere i en robotgulvvasker, hvilket meget vel kunne være en iRobot Braava 380T robot gulvvasker, der både kan indstilles til at kunne feje dine gulve eller vaske dine gulve ved hjælp af en mikrofiberklud.

Hvis du sætter pris på, at du får fat i en robot, der kan bevæge sig nærmest lydløst rundt i hele hjemmet, så er der ikke nogen tvivl om, at denne model er et rigtig godt valg, da den bevæger sig lydløst rundt og samtidig registrerer løbende, hvor den har været henne og hvor den efterfølgende skal bevæge sig hen.

Dermed er du sikret, at gulvet bliver rengjort på mest effektiv vis, så du ikke kan se, at den har glemt flere områder i eksempelvis stuen eller køkkenet.

Modsat mange andre robotgulvvaskere, så bliver din Braava 380T leveret med en hurtigoplader, hvilket gør det muligt for dig at lade robotten op på blot to timer, hvilket der ikke er mange andre robotter, der kan.

Der er tale om en særdeles brugervenlig robot støvsuger, som alle og enhver kan finde ud af, at gøre brug af, da du ikke skal andet end at montere rengøringskludene på robotten ved hjælp af den magnetiske rengøringspude, hvorefter du blot skal placere robotten på gulvet, og derefter skal du vælge ét af de to medfølgende rengøringsprogrammer, hvilket du kan gøre ved at trykke på en enkelt knap – og så er den klar til at gøre dit gulv rent.

For at den ikke skal bruge unødigt batteri, så vender den automatisk tilbage til startpositionen og slukker, når den er færdig med at rengøre dine gulve.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter