Sidst opdateret:

Videokameraer er produkter hvortil behovene er meget forskellige. Det betyder, at der er mange danskere, der nemt kan klare sig med det videokamera, der er at finde i deres smartphone.

Der er dog også en gruppe af danskere, som bestemt ikke mener, at kvaliteten af de videooptagelser, de kan lave med deres Smartphone er god nok, hvorfor de er villige til at betale mere end 10.000 kr. for et optimalt videokamera, som kan bruges til at filme de oplevelser, som de får i løbet af året.

Sådan vil det altid være, at der er nogle mennesker, der sagtens kan nøjes med lidt lavere kvalitet, mens andre mere entusiastiske mennesker meget gerne vil have noget, der er af højeste kvalitet.

Men der er dog ingen tvivl om, at det sagtens kan betale sig at investere i et videokamera, da du vil blive glad for den øgede kvalitet af dine videooptagelser i forhold til de videooptagelse, der kan laves med en smartphone.

Videokameraer kan fås i alle prisklasser. Det betyder også, at det er meget vigtigt, at man inden et køb sørger for, at fastsætte et passende budget. Grunden til dette er, at man nemt kan slippe med et par tusinde kroner billigere, hvis man er villig til at give afkald på en række funktionaliteter, der udelukkende følger med de mere avancerede videokameraer.

I samme ombæring, så er det selvfølgelig også meget vigtigt, at du er realistisk med hensyn til hvilke funktioner, som dit kommende videokamera skal have, da du naturligvis ikke får et fuldt udstyret videokamera i topkvalitet til et budget, der reelt set kun passer til et mindre videokamera.

Du skal derfor ikke blot sætte dig fast på et budget, men sørge for at det er et realistisk budget, der stemmer overens med de behov og kriterier, som du har opstillet.

Læs vores videokamera test og bliv meget klogere.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Sony HDRCX405 Håndholdt videokamera 9.2MP CMOS Full HD Sort

sony-hdrcx405b-cenDette lille handy videokamera fra Sony vejer ikke mere end 215 gram.

Det er virkelig nemt at have med sig, det er nemt at betjene, og så optager det de utroligt skarpe film.

Sublim billedkvalitet

Dette videokamera ser ikke ud af ret meget. Men det skal man ikke lade sig narre af.

Det er i stand til at filme i virkelig høj kvalitet.

Det skyldes dens XAVC S-format, der også bruges af professionelle TV- og filmfolk.

Det er også udstyret med et op til 26,8 mm vidvinkelobjekt, der gør det muligt at filme scenarier på lang afstand.

Indbygget Movie Maker

Movie Maker er et simpelt, men hurtigtarbejdende program, der gør det muligt for brugeren at redigere og forbedre de optagede film-sekvenser, så resultatet bliver overbevisende flot.

Videokameraet er født med et praktisk USB-kabel

USB-kablet er skjult i håndremmen og gør det ekstra nemt og hurtigt at få det ladet op og at tilslutte det en computer.

Arbejd med flere optagelser på en gang

Det er muligt at optage to film på en gang.

Det er det, fordi du kan optage den ene film i enten XAVD-S-format eller i AVCHD-format og den anden film i mp4-format.

Det gør dine muligheder for at koble de to film og i det hele taget arbejde meget professionelt med dine film.

Vil du noget mere med dine videooptagelser, så er dette lille, intelligente videokamera fra Sony lige sagen for dig.

Hermed kommer dine film op i en højere liga.

 

Panasonic HC-V180EC-K, Sort

panasonic-hc-v180ec-k-sortMed dette lille handy videokamera fra Panasonic har du et virkelig godt apparat til at forevige de mange mindeværdige begivenheder i dit liv.

Et lille, men superlækkert videokamera

Det ser umiddelbart ret spinkelt ud dette videokamera fra Panasonic.

Men det skal man bestemt ikke lade sig narre af.

Med sine blot 211 gram er det nemt at have med sig rundt, og da det både er så let og ligger godt i hånden, så er det en fornøjelse af betjene.

Få et knivskarpt billede

Da kameraet er udstyret med HYBRID O.I.S. vil det konstant korrigere for rystelser og uskarphed.

Derfor kan du være helt sikker på, at det endelige resultat bliver knivskarpt. Full HD (1080p50)

Stærk zoom-effekt og vidvinkel

Den intelligente 90 x zoom og den 28 mm vidvinkel sørger for, at du både kan tage virkelig skarpe nærbilleder og billeder, der skal rumme mange detaljer – uden at det går ud over skarpheden.

Der er også tænkt på lydsiden

Film er jo ikke kun billeder. Her er der også tænkt på lydsiden.

Den indbyggede mikrofon er i stand til at optage et stort spektrum af lyde, også de mindste.

En film lykkes bedst, når billeder og lyd går op i en højere enhed.

Vil du tage dine videooptagelser op på et højere niveau, så er du godt hjulpet med dette lille skarpe videokamera fra Panasonic.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Sony Handycam Hdr-Cx240E HD videokamera

Sony Handycam Hdr-Cx240E HD videokamera.Gem livets absolut bedste øjeblikke med det her fantastisk smarte videokamera fra Sony. Det har fået navnet Sony Handycam, fordi at det er super mobilt og derfor lige til at optage video med. Kameraet optager i HD og giver dig uforståeligt gode videoer, især taget kameraets lille størrelse og billige pris i betragtning.

Sony Handycam Hdr.Cx240E HD er udstyret med en imponerende 27x optisk billedzoom, samt en 54x klar billedzoom. Den teknologi, den lader dig zoome utroligt langt ind på billedet, uden at billedet bliver grødet eller uskarpt. Det er en kæmpe fordel og en utrolig lækker funktion, at man kan zoome så meget, uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Videokameraet er udstyret med et batteri af X-typen, som er et rigtigt kraftigt batteri. Batteriet formår at lade dig optage i op til 130 minutter uden afbrydelser. Det giver dig massere og optagelsestid og du er derfor sikret, at have mulighed for at optage hver et vigtigt øjeblik med Sony Handycam.

Du får endda mulighed for, at følge med i hvad du filmer mens du filmer. Der er ingen grund til at gætte længere, da en 2,7 tommers 230k Clear Photo LCD-skærm giver dig flotte og skarpe billeder.

Skærmen i høj opløsning, den sætter lige prikken over iet og fuldgør det her fantastiske videokamera fra Sony, som i sandhed er et godt produkt du med sikkerhed kan få meget glæde af gennem årene.

 

 

Kan jeg ikke bare nøjes med min smartphone?

Når det kommer til videokameraer, så er der ingen tvivl om, at der er rigtig mange danske forbrugere, der er af den opfattelse, at de slet ikke behøver noget videokamera, for de kan sagtens nøjes med det videokamera, som deres smartphone er udstyret med.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at kameraet og videokameraet i smartphones bliver bedre og bedre med tiden, og der er bestemt også sket rigtig meget på den front de sidste par år, men det samme gør sig gældende for markedet for deciderede videokameraer, hvorfor smartphones aldrig vil kunne komme til at følge med på samme niveau som et reelt videokamera.

Hvis du virkelig sætter pris på kvalitet og gerne vil sikre dig, at dine videooptagelser er af højeste kvalitet, så skal du selvfølgelig ikke vælge at bruge din smartphone til at optage dine videoer, men du skal derimod sørge for at investere i et reelt videokamera, som kan give dig videooptagelser i HD-kvalitet. Optagelser som du selvfølgelig kan nyde i fuld opløsning på dit tv. Du kan i øvrigt også læse vores Smart tv test.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke vil kunne nøjes med din smartphone, for det kan du sagtens, men hvad det derimod betyder er, at du bør overveje et reelt videokamera, hvis du er typen, der helst ikke vil sidde om 5 år og kigge på videooptagelse af din nyfødte søn eller din helt nye hundehvalp, som er af en sådan kvalitet, at du ikke kan få alle detaljerne med.

Det kan godt være, at det ikke er noget, du tænker over i skrivende stund, men der er ingen tvivl om, at det er noget, som du kommer til at tænke rigtig meget over i fremtiden og så kommer du for alvor til at fortryde, at du ikke brugte et par tusinde kroner på et ordentligt videokamera.

For det er faktisk et velkendt faktum, at du sagtens vil kunne få et ganske glimrende videokamera for kun et par tusinde kroner, men du skal dog være opmærksom på, at du ikke får et videokamera af professionel kvalitet for den samme mængde penge. I en sådan sammenhæng, så skal du være villig til at ofre lidt flere penge.

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber et videokamera?

Der er mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på, når du går på jagt efter et videokamera. Der er dog nogle parametre, der er vigtigere end andre, hvorfor det selvfølgelig også er disse parametre, som du skal være særligt opmærksom på.

Dog vil der naturligvis også være en række parametre, som du finder vigtigere end andre gør, hvorfor du naturligvis også skal sørge for at holde øje med de parametre, som du synes er vigtige, da det er dig, der kommer til at bruge videokameraet.

Som nævnt, så er der dog nogle punkter, der er vigtigere end andre, og dem kan du læse mere om nedenfor. De tre punkter, som du ser nedenfor er de klart vigtigste ved et videokamera, men hvis der er andre punkter, som du synes er vigtige, så skal de selvfølgelig også tages med i betragtningen.

Du skal selvfølgelig også gøre op med dig selv, om det virkelig er et videokamera du har behov. Hvis du har en Smartphone og du er nogenlunde tilfreds med kvaliteten af videooptagelserne i den, så kan det være at det nærmere er et kamera du skal kigge efter. Du kan se vores spejlreflekskamera test for flere oplysninger.

  • Opløsning:

Der er ingen tvivl om, at noget af det vigtigste ved et videokamera naturligvis er den opløsning, som videokameraet kan håndtere. Du skal naturligvis sørge for at finde et godt videokamera, der kan levere en opløsning på 1920 pixels x 1080 pixels, hvilket er svarende til Full HD.

Det kan godt være, at du kommer til at betale lidt ekstra for et videokamera, der kan levere videooptagelser i Full HD, men du kommer til at fortryde, hvis du ikke gør det. Dog er det også sådan, at det er de færreste videokameraer i dag, der ikke kan optage video i Full HD.

  • Billedstabilisering:

Det næste punkt på listen er billedstabilisering, som også er et særdeles vigtigt punkt, når det kommer til køb af videokameraer. Grunden til, at dette er så vigtigt er, at billedkvaliteten bliver meget bedre, hvis billedet bliver holdt stabilt og roligt, hvilket en billedstabiliseringsfunktion kan være behjælpelig med.

Der er heller ikke meget ved, at sidde og se en hjemmevideo med dine børn eller din lille hund, hvis billedet ikke er roligt. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for vælge et professionelt videokamera, der har en god billedstabiliseringsfunktion og -evne.

  • Optisk zoom:

Der er yderligere et punkt, som er meget vigtigt at tage med i din betragtning, når du skal vælge et videokamera. Der er selvfølgelig tale om det respektive kameras evne til at zoome. Du skal sørge for at vælge et ordentligt videokamera, der er udstyret med optisk zoom.

Optisk zoom giver dig nemlig mulighed for at zoome ind og fange lige præcis dét motiv, som du gerne vil have fat i, og samtidig gøre det helt uden kvalitetstab. Det er eksempelvis ikke muligt med digitalt zoom, hvorfor det er en rigtig god idé at vælge et videokamera med optisk zoom i stedet for digital zoom.

Nu har du læst vores videokamera test til ende, og du har dermed fået en masse brugbare oplysninger, både om hvad der er vigtigt og hvilke videokameraer der er pengene værd.

Denne side er anmeldt af: Ella T. Kristoffersen Rating 10/10

 

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.