Videokameraer er produkter hvortil behovene er meget forskellige. Det betyder, at der er mange danskere, der nemt kan klare sig med det videokamera, der er at finde i deres smartphone.

Der er dog også en gruppe af danskere, som bestemt ikke mener, at kvaliteten af de videooptagelser, de kan lave med deres Smartphone er god nok, hvorfor de er villige til at betale mere end 10.000 kr. for et optimalt videokamera, som kan bruges til at filme de oplevelser, som de får i løbet af året.

Sådan vil det altid være, at der er nogle mennesker, der sagtens kan nøjes med lidt lavere kvalitet, mens andre mere entusiastiske mennesker meget gerne vil have noget, der er af højeste kvalitet.

Men der er dog ingen tvivl om, at det sagtens kan betale sig at investere i et videokamera, da du vil blive glad for den øgede kvalitet af dine videooptagelser i forhold til de videooptagelse, der kan laves med en smartphone.

Videokameraer kan fås i alle prisklasser. Det betyder også, at det er meget vigtigt, at man inden et køb sørger for, at fastsætte et passende budget. Grunden til dette er, at man nemt kan slippe med et par tusinde kroner billigere, hvis man er villig til at give afkald på en række funktionaliteter, der udelukkende følger med de mere avancerede videokameraer.

I samme ombæring, så er det selvfølgelig også meget vigtigt, at du er realistisk med hensyn til hvilke funktioner, som dit kommende videokamera skal have, da du naturligvis ikke får et fuldt udstyret videokamera i topkvalitet til et budget, der reelt set kun passer til et mindre videokamera.

Du skal derfor ikke blot sætte dig fast på et budget, men sørge for at det er et realistisk budget, der stemmer overens med de behov og kriterier, som du har opstillet.

Læs vores videokamera test og bliv meget klogere.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
 • 4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Fujifilm X T4 kamera – testvinder hos digitalcameraworld.com

Fujifilm X-T4 kameraet får flotte ord med på vejen hos bl.a. digitalcameraworld.com, hvor anmelderne udnævner det til testvinder med ordene ”The most powerful APS-C mirrorless camera you can get”. Desuden vurderer techradar.com X-T4 kameraet som et virkelig godt hybridkamera, der både appellerer til fotografen og filmskaberen. 

Herudover får X-T4 

Nyeste teknologi i retro-design

En af de nye funktioner i Fujifilm X-T4 kameraet er billedestabiliseringen, det såkaldte ”in-body image stabilisation system (IBIS)”, der sikrer billederne mod rystelser ved håndholdte positioner. Og det gælder både stilbilleder og videooptageler. Med sit vintage-udtryk følger desuden ydre indstillingsknapper og programvælgere, som gør det nemt at klargøre kameraet uden nødvendigvis at tilgå menuen. 

Standard skærmstørrelse med stort potentiale

Til trods for at kameraets LCD-skærm ikke er den største, så tillader den masser af muligheder for vinkling af forskelligartede motiver. Kameraet tager desuden ultraskarpe billeder i sollys, har forskellige fotoeffekter og selvfølgelig en selvudløserfunktion.   

Lang batterilevetid og forbedret autofokus

Kameraet har et NP-W235 batteri, som gør, at den vurderes til at kunne skyde 500-600 billeder pr. opladning. Med batteriet har kameraet en vægt på kun 607 g, som gør det nemt at have med på farten. Og med sin moderniserede autofokus, leverer X-T4 fotos med ansigtsgenkendelse og ”Eye AF” i topkvalitet. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Gode anmeldelser
 • Intuitiv brug
 • Hybridkamera med mange funktioner
 • Leverer foto og video i høj kvalitet
 • Forbedret autofokus 
 • Høj batteritid 

Fujifilm X-T4 vs. Markedet

Med dette kamera får du en masse nye funktioner ift. forgængeren X-T3 med bl.a. billedstabiliseringen, som er effektiv til både foto og video. Desuden gør denne funktion, at Fujifilm kameraet er på niveau med lignende kameraer fra fx Sony og Olympus. X-T4 ligger prismæssigt i den dyre ende. Men med dette kompakte og intuitive kamera får du lækkert design kombineret med den nyeste teknologi, som kan betjenes af både professionelle og amatørfotografer.

Specifikationer

 • Kameratype: MILC krop
 • Megapixel: 26,1 MP
 • Sensortype: X-Trans CMOS 4
 • Maksimal billedopløsning: 6240 x 4160 pixel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Panasonic Lumix DC-G9 – Et lille mesterværk

Det spejlløse kamera fra Panasonic scorer toppoint hos magasinet digitaltrends.com. Eksperterne kalder det ”a mirrorless masterpiece” og fremhæver bl.a. den robuste kvalitet og opløsningsindstillingerne som særligt fordelagtige. Testmagasinet pocket-lint.com er heller ikke bleg for at kaste stjernedrys over Panasonic Lumix G9 med hele 5 stjerner og titlen som ”Editors Choice”.  Desuden får kameraet følgende anmeldelser: 

Super kamera til stillbilleder

Lumix G9 taler til fotografen, der har flair for stillbilleder eller som ønsker at dyrke dette yderligere. Sammenlignet med Panasonics GH5 kamera, som har haft ry for at egne sig bedre til videofotografer, så tilbyder G9 nu noget lidt andet. Der er tilføjet nye funktioner, der tilgodeser billedstabilisering. Og samtidig er nogle af videofunktionerne blevet udskiftet. Det er dog stadig muligt at optage gode videoer med Lumix G9. 

Din nye rejsekammerat

Kameraet har en perfekt størrelse til rejser, naturoplevelser eller andre situationer, hvor du har brug for at tage billeder. Selve ”kroppen” er lidt større end, hvad du måske forventer af denne type kamera, men meget af det tilhørende udstyr er betydeligt mindre end hos flere konkurrenter. Dog går G9 ikke ned på kvaliteten af billeder. Hvis du fx leder efter et kamera med stærk autofokus, der f.eks. egner sig godt til at fange dyreliv, er dette et klogt valg. 

Fart over feltet

Udover den sublime autofokus i kameraet, er Panasonic Lumix G9 et lynhurtigt kamera, som kan skyde med op til 60 billeder i sekundet i fuld opløsning. Denne feature gør også G9 særlig egnet til at skyde sportsbilleder eller andre bevægelige objekter. Desuden er kameraet næsten lydløst og AF-sporingen er eminent.  

Derfor anbefaler vi denne model:

 • Autofokus i meget høj kvalitet
 • Egnet til video og billeder 
 • 60 billeder i sekundet
 • 5 stjernet kamera 
 • Rejsevenlig størrelse 

Panasonic Lumix DC-G9 vs. markedet

Med Lumix G9 får du et kamera, der er ude og konkurrere med både Canon og Nikon, som begge laver kameramodeller, der også egner sig til action- og stillbilleder. Der udover samler Panasonic en masse forskellige funktioner i ét kamera, som man tidligere har skulle finde hos andre producenter. Kameraet samler bl.a. fart, autofokus og en rigtig god ”night motion” funktion, hvilket gør G9 til en stærk spiller på markedet.   

Specifikationer:

 • Kameratype: MILC krop
 • Megapixel: 20,3 MP
 • Billedsensor: Live MOS
 • Maksimal billedopløsning: 5184 x 3888 pixel

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Olympus PEN E-PL9 – digitalt kamera i lækker, kompakt indpakning

Det smarte digitalkamera fra Olympus er det perfekte begynderkamera, hvis du spørger magasinet digitaltrends.com. Kameraet får ros for at være en rigtig godt alternativ til din iPhones indbyggede kamera og PEN E-PL9 leverer billederne i en lidt højere kvalitet. Følgende magasiner roser også det lille, fine kamera fra Olympus:

Kamera der tiltrækker opmærksomhed

Med Olympus PEN E-PL9 i hånden, vil du med garanti få lige så meget opmærksomhed, som hvis du kom gående med en flot taske over skulderen. Med sit meget attraktive ydre, er kameraet lidt af en ”conversation starter”. Men lad dig derfor ikke snyde til at tro, at kameraet ikke leverer på billedkvalitet. Selvom vi ikke har at gøre med en af de tunge drenge i klassen, kan PEN E-PL9 sagtens være med på detaljerige, højkvalitetsbilleder. Og kameraet tager rigtig finde billeder både indendørs og udendørs. 

Tilføj filter til dine billeder

Som én af de fantastiske ting, der adskiller karamaet fra andre i samme kategori, er de forskellige filtre, som er indbygget. Du indstiller blot dét filter, som passer til dit motiv og skyder. Du slipper for efterredigering og kan tage instagramvenlige billeder med det samme. Du skifter nemt mellem de forskellige filtrer og kan afprøve dem inden du skyder billedet. 

Nem opsætning med Bluetooth 

Som en opgradering af den tidligere Olympus PEN E-PL8, har det nye kamera fået Bluetooth. Dette medvirker til en meget let opsætning af kameraet via en QR-kode, som scannes med en iPhone. Når kameraet er sat op til Bluetooth, kan det ”tale” med mobilen og f.eks. overføre billeder. Desuden er det muligt at koble mobil og kamera op via Wi-Fi. 

Derfor anbefaler vi denne model:

 • God pris
 • Lækkert og kompakt design
 • God autofokus
 • Wi-Fi og Bluetooth
 • Billedestabilisering 

Olympus PEN E-PL9 vs. Markedet

Det lille kamera er en god ven, når du er på farten. Til dig der ikke har brug for en hel masse avancerede indstillinger, er dette kamera et godt supplement til din iPhone. E-PL9 leverer højt på det attraktive design, og er meget ergonomisk, hvilket sikrer at kameraet ligger godt i hånden. Som en ekstra feature har E-PL9 fået Bluetooth, og nærmer sig derfor konkurrenter som fx Nikon. 

Specifikationer:

 • Produkttype: Digitalkamera – 4K – spejlløst system
 • Sensoropløsning: 16.1 Megapixel
 • Maks videoopløsning: 3840 x 2160
 • Fokusindstilling: Automatisk, manuel 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sony HDRCX405 Håndholdt videokamera 9.2MP CMOS Full HD Sort

sony-hdrcx405b-cenDette lille handy videokamera fra Sony vejer ikke mere end 215 gram.

Det er virkelig nemt at have med sig, det er nemt at betjene, og så optager det de utroligt skarpe film.

Sublim billedkvalitet

Dette videokamera ser ikke ud af ret meget. Men det skal man ikke lade sig narre af.

Det er i stand til at filme i virkelig høj kvalitet.

Det skyldes dens XAVC S-format, der også bruges af professionelle TV- og filmfolk.

Det er også udstyret med et op til 26,8 mm vidvinkelobjekt, der gør det muligt at filme scenarier på lang afstand.

Indbygget Movie Maker

Movie Maker er et simpelt, men hurtigtarbejdende program, der gør det muligt for brugeren at redigere og forbedre de optagede film-sekvenser, så resultatet bliver overbevisende flot.

Videokameraet er født med et praktisk USB-kabel

USB-kablet er skjult i håndremmen og gør det ekstra nemt og hurtigt at få det ladet op og at tilslutte det en computer.

Arbejd med flere optagelser på en gang

Det er muligt at optage to film på en gang.

Det er det, fordi du kan optage den ene film i enten XAVD-S-format eller i AVCHD-format og den anden film i mp4-format.

Det gør dine muligheder for at koble de to film og i det hele taget arbejde meget professionelt med dine film.

Vil du noget mere med dine videooptagelser, så er dette lille, intelligente videokamera fra Sony lige sagen for dig.

Hermed kommer dine film op i en højere liga.

 

Panasonic HC-V180EC-K, Sort

panasonic-hc-v180ec-k-sortMed dette lille handy videokamera fra Panasonic har du et virkelig godt apparat til at forevige de mange mindeværdige begivenheder i dit liv.

Et lille, men superlækkert videokamera

Det ser umiddelbart ret spinkelt ud dette videokamera fra Panasonic.

Men det skal man bestemt ikke lade sig narre af.

Med sine blot 211 gram er det nemt at have med sig rundt, og da det både er så let og ligger godt i hånden, så er det en fornøjelse af betjene.

Få et knivskarpt billede

Da kameraet er udstyret med HYBRID O.I.S. vil det konstant korrigere for rystelser og uskarphed.

Derfor kan du være helt sikker på, at det endelige resultat bliver knivskarpt. Full HD (1080p50)

Stærk zoom-effekt og vidvinkel

Den intelligente 90 x zoom og den 28 mm vidvinkel sørger for, at du både kan tage virkelig skarpe nærbilleder og billeder, der skal rumme mange detaljer – uden at det går ud over skarpheden.

Der er også tænkt på lydsiden

Film er jo ikke kun billeder. Her er der også tænkt på lydsiden.

Den indbyggede mikrofon er i stand til at optage et stort spektrum af lyde, også de mindste.

En film lykkes bedst, når billeder og lyd går op i en højere enhed.

Vil du tage dine videooptagelser op på et højere niveau, så er du godt hjulpet med dette lille skarpe videokamera fra Panasonic.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Sony Handycam Hdr-Cx240E HD videokamera

Sony Handycam Hdr-Cx240E HD videokamera.Gem livets absolut bedste øjeblikke med det her fantastisk smarte videokamera fra Sony. Det har fået navnet Sony Handycam, fordi at det er super mobilt og derfor lige til at optage video med. Kameraet optager i HD og giver dig uforståeligt gode videoer, især taget kameraets lille størrelse og billige pris i betragtning.

Sony Handycam Hdr.Cx240E HD er udstyret med en imponerende 27x optisk billedzoom, samt en 54x klar billedzoom. Den teknologi, den lader dig zoome utroligt langt ind på billedet, uden at billedet bliver grødet eller uskarpt. Det er en kæmpe fordel og en utrolig lækker funktion, at man kan zoome så meget, uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Videokameraet er udstyret med et batteri af X-typen, som er et rigtigt kraftigt batteri. Batteriet formår at lade dig optage i op til 130 minutter uden afbrydelser. Det giver dig massere og optagelsestid og du er derfor sikret, at have mulighed for at optage hver et vigtigt øjeblik med Sony Handycam.

Du får endda mulighed for, at følge med i hvad du filmer mens du filmer. Der er ingen grund til at gætte længere, da en 2,7 tommers 230k Clear Photo LCD-skærm giver dig flotte og skarpe billeder.

Skærmen i høj opløsning, den sætter lige prikken over iet og fuldgør det her fantastiske videokamera fra Sony, som i sandhed er et godt produkt du med sikkerhed kan få meget glæde af gennem årene.

 

 

Kan jeg ikke bare nøjes med min smartphone?

Når det kommer til videokameraer, så er der ingen tvivl om, at der er rigtig mange danske forbrugere, der er af den opfattelse, at de slet ikke behøver noget videokamera, for de kan sagtens nøjes med det videokamera, som deres smartphone er udstyret med.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at kameraet og videokameraet i smartphones bliver bedre og bedre med tiden, og der er bestemt også sket rigtig meget på den front de sidste par år, men det samme gør sig gældende for markedet for deciderede videokameraer, hvorfor smartphones aldrig vil kunne komme til at følge med på samme niveau som et reelt videokamera.

Hvis du virkelig sætter pris på kvalitet og gerne vil sikre dig, at dine videooptagelser er af højeste kvalitet, så skal du selvfølgelig ikke vælge at bruge din smartphone til at optage dine videoer, men du skal derimod sørge for at investere i et reelt videokamera, som kan give dig videooptagelser i HD-kvalitet. Optagelser som du selvfølgelig kan nyde i fuld opløsning på dit tv. Du kan i øvrigt også læse vores Smart tv test.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke vil kunne nøjes med din smartphone, for det kan du sagtens, men hvad det derimod betyder er, at du bør overveje et reelt videokamera, hvis du er typen, der helst ikke vil sidde om 5 år og kigge på videooptagelse af din nyfødte søn eller din helt nye hundehvalp, som er af en sådan kvalitet, at du ikke kan få alle detaljerne med.

Det kan godt være, at det ikke er noget, du tænker over i skrivende stund, men der er ingen tvivl om, at det er noget, som du kommer til at tænke rigtig meget over i fremtiden og så kommer du for alvor til at fortryde, at du ikke brugte et par tusinde kroner på et ordentligt videokamera.

For det er faktisk et velkendt faktum, at du sagtens vil kunne få et ganske glimrende videokamera for kun et par tusinde kroner, men du skal dog være opmærksom på, at du ikke får et videokamera af professionel kvalitet for den samme mængde penge. I en sådan sammenhæng, så skal du være villig til at ofre lidt flere penge.

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber et videokamera?

Der er mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på, når du går på jagt efter et videokamera. Der er dog nogle parametre, der er vigtigere end andre, hvorfor det selvfølgelig også er disse parametre, som du skal være særligt opmærksom på.

Dog vil der naturligvis også være en række parametre, som du finder vigtigere end andre gør, hvorfor du naturligvis også skal sørge for at holde øje med de parametre, som du synes er vigtige, da det er dig, der kommer til at bruge videokameraet.

Som nævnt, så er der dog nogle punkter, der er vigtigere end andre, og dem kan du læse mere om nedenfor. De tre punkter, som du ser nedenfor er de klart vigtigste ved et videokamera, men hvis der er andre punkter, som du synes er vigtige, så skal de selvfølgelig også tages med i betragtningen.

Du skal selvfølgelig også gøre op med dig selv, om det virkelig er et videokamera du har behov. Hvis du har en Smartphone og du er nogenlunde tilfreds med kvaliteten af videooptagelserne i den, så kan det være at det nærmere er et kamera du skal kigge efter. Du kan se vores spejlreflekskamera test for flere oplysninger.

 • Opløsning:

Der er ingen tvivl om, at noget af det vigtigste ved et videokamera naturligvis er den opløsning, som videokameraet kan håndtere. Du skal naturligvis sørge for at finde et godt videokamera, der kan levere en opløsning på 1920 pixels x 1080 pixels, hvilket er svarende til Full HD.

Det kan godt være, at du kommer til at betale lidt ekstra for et videokamera, der kan levere videooptagelser i Full HD, men du kommer til at fortryde, hvis du ikke gør det. Dog er det også sådan, at det er de færreste videokameraer i dag, der ikke kan optage video i Full HD.

 • Billedstabilisering:

Det næste punkt på listen er billedstabilisering, som også er et særdeles vigtigt punkt, når det kommer til køb af videokameraer. Grunden til, at dette er så vigtigt er, at billedkvaliteten bliver meget bedre, hvis billedet bliver holdt stabilt og roligt, hvilket en billedstabiliseringsfunktion kan være behjælpelig med.

Der er heller ikke meget ved, at sidde og se en hjemmevideo med dine børn eller din lille hund, hvis billedet ikke er roligt. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for vælge et professionelt videokamera, der har en god billedstabiliseringsfunktion og -evne.

 • Optisk zoom:

Der er yderligere et punkt, som er meget vigtigt at tage med i din betragtning, når du skal vælge et videokamera. Der er selvfølgelig tale om det respektive kameras evne til at zoome. Du skal sørge for at vælge et ordentligt videokamera, der er udstyret med optisk zoom.

Optisk zoom giver dig nemlig mulighed for at zoome ind og fange lige præcis dét motiv, som du gerne vil have fat i, og samtidig gøre det helt uden kvalitetstab. Det er eksempelvis ikke muligt med digitalt zoom, hvorfor det er en rigtig god idé at vælge et videokamera med optisk zoom i stedet for digital zoom.

Nu har du læst vores videokamera test til ende, og du har dermed fået en masse brugbare oplysninger, både om hvad der er vigtigt og hvilke videokameraer der er pengene værd.

 

Forfatter