Har du bestemt dig for, at det efterhånden er på tide, at du får købt dig en kompostkværn, så er der mange ting, der skal tages op til overvejelse – og det gør sig gældende uanset om det er dine første kompostkværn eller du har intentioner om at erstatte din nuværende.

Det er dog særligt, hvis du ikke har synderligt meget forstand på maskinerne, at du skal sørge for at undersøge markedet og samtidig også sørge for at vurdere hvad dine behov og dine krav er.

Du er heldigvis kommet til et sted, hvor vi allerede har undersøgt det store marked og fundet frem til 6 modeller, der er rigtig gode og effektive.

Vi har lavet en kompostkværn test, hvor vi har testet en række bestemte modeller, der kan bruges i baghaven.

Trænger træerne til at blive beskåret? Se vores motorsav test-overblik


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Ryobi kompostkværn RSH3045U – populær hos Amazon

Vores anbefaling

Ryobi RSH3045U – populær hos AmazonDenne model fra Ryobi er udstyret med en motor, der kan yde helt op til 3000 W, hvilket er mere end mange af de andre her på siden. Dette kompostkværn har derfor en høj ydeevne, og motoren sikrer dig et godt resultat. Dens skærekapacitet er også enorm: Den kan skære op til 45 mm, hvilket er rigtig meget. Du kan altså køre nærmest alle grene gennem denne kompostkværn fra Ryobi. 

Beholdekapaciteten er også større end mange af de andre modeller – den er på hele 55 liter. Du får altså alt, hvad du skal bruge her. Den er designet med en mekanisme, som sørger for, at den stille og præcist skærer grenene. Dette er også noget, forbrugerne bemærker – de har ikke brug for høreværn imens. Dette er også en vigtig faktor at tage med, da man skal stå der noget tid, og det kan blive belastende, hvis den larmer meget. 

Derudover er Ryobi kompostkværn nem at tage med dig, da den er udstyret med et håndtag og store hjul. 

Ryobi vs. markedet:

Ryobi har en større motor end nogle af de andre modeller på markedet. Dens skæreevne på 45 mm kan klare selv de tykkeste og mest besværlige grene. Dette kan være en fordel for dig, der skal skære tykke grene, og som gerne vil have en motor, der kan klare alt. Når du investerer i et kompostkværn, vil du netop undgå at skulle på lossepladsen. Dette er muligt med Ryobi, som kan klare de fleste opgaver.Derfor anbefaler vi Ryobi kompostkværn

4,8 ud af 5 stjerner hos Amazon. Én af forbrugerne skriver: ”Virker eminent efter 1 skære session. Nem at sætte op og at operere. Hurtig levering og god pris.” Der er rigtig mange tilfredse forbrugere, hvilket er en god grund til at købe Ryobi kompostkværn.

Fordele

 • 4,8 ud af 5 stjerner hos Amazon
 • Stor motor på hele 3000 watt
 • Skærekapacitet på 45 mm
 • Beholderkapacitet på 55 liter
Ulemper

 • Nogle forbrugere kompostkværnen har sværre ved skære i større grene

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 3000W
 • Valseteknik
 • Støjsvag
 • Bak funktion til blade som evt. er kørt fast
 • Opsamler på 55 liter
 • Vægt: 25 kg

Makita kompostkværn UD2500 – egner sig til enhver

Brugervenlig

Makita kompostkværn 2500W UD2500

Makita kompostkværn 2500W UD2500 er en kompostkværn, der er nem at have med at gøre og den er dertil også særdeles nem at håndtere, hvorfor alle og enhver kan gøre brug af denne kompostkværn i baghaven.

Den har desuden også en praktisk opsamlerboks, der kan indeholde helt op til 67 liter, så det er nærmest lige meget hvor meget du bruger din kompostkværn, for det kræver at den bliver brugt rigtig meget, hvis du skal fyldt den helt op i løbet af én gang, hvor du gør brug af din kompostkværn.

Den er desuden også blevet udstyret med en effektiv overbelastningssikring, der sørger for at maskinen ikke går hen og bliver overbelastet af for megen brug. Endvidere, så snitter den efter valse-princippet, der et et meget velset princip, der sørger for at det haveaffald, som du putter i din kompostkværn bliver snittet på særdeles effektiv vis.

Ydermere, så kan den trykke grene med en tykkelse på helt op til 45 mm., hvilket bestemt bør kunne klare de fleste grene i din have.

Makita kompostkværn 2500W UD2500 kan bryste sig af en optaget effekt, der lyder på hele 2500 Watt, hvilket betyder, at der er tale om en meget kraftfuld maskine.

Den har et lydtrykniveau på godt og vel 75 dB (helt specifikt, så er det 74,88 dB), mens maskinens lydeffektniveau er 97 dB.

Hvis du gerne vil have en kompostkværn, der ikke er alt for stor, så er der heller ikke nogen tvivl om, at Makita kompostkværn 2500W UD2500 er noget for dig, da den har en længde, der lyder på 630 mm., en bredde på 510 mm. såvel som en højde på 870 mm. Endvidere, så har den en vægt på 27,6 kg.

Fordele

 • Let og nem at håndtere
 • Overbelastningssikring
 • Stor opsamlerboks
Ulemper

 • Støjer mere sammenlignet med andre modeller

Udvalgte specifikationer

 • Opsamler boks på 67 liter
 • Valseteknik
 • Effekt: 2500W
 • Vægt: 27,6 kg

AL-KO kompostkværn Easy Crush LH – slidstærk model

Lydsvag 

Du vil med garanti gerne kunne bruge dine weekender på noget andet end at køre til og fra lossepladsen med alt dit overskydende haveaffald.

Det er lige netop hvad du kan med en AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800, for hvis du investerer i en sådan maskine, så behøver du ikke længere køre på lossepladsen med dit haveaffald, men derimod blot gøre brug af maskinen til at omdanne haveaffald som blandt andet grene og kviste til grovere flis.

Det kan du efterfølgende kunne bruge til et bunddække i dit staudebed eller lignende – du slipper i hvert fald for, at skulle køre det på lossepladsen hver weekend, da den også er blevet udstyret med en stor beholder til flisen.

Hvilket gør at du sagtens vil kunne lade det ligge i maskinen og tømme den, når den engang imellem går hen og bliver fuld, hvis du altså ikke kan finde en måde at anvende dit flis i bag- eller forhaven derhjemme.

Der er forskel på kompostkværne, for du kan både få nogle, der er udstyret med knive, som i langt højere grad omdanner dit haveaffald til fin flis, mens en kompostkværn som AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 er udstyret med valse som arbejder ved langt lavere omdrejninger, og det betyder selvfølgelig også, at dit affald vil blive omdannet til langt grovere flis end med de maskiner, der gør brug af knive.

Det er dog vigtigt at tage med i din betragtning at de lavere omdrejninger også er med til at sikre, at en valsekompostkværn er mere lydsvag, når den bliver brugt og det kan du være helt sikker på, at dine naboer kommer til at sætte pris på, hvis du er bosat i et villakvarter og derfor har have lige op til naboen.

Den kraftige motor i AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 er i stand til at kompostere grene med en tykkelse på op til 42 mm.

Fordele

 • Stor indføringstragt
 • Transparent opsamler
 • God til især buskede grene
Ulemper

 • Mindre opsamler kapacitet end andre modeller
Udvalgte specifikationer
 • Effekt: 2800W
 • Hærdede knive med lang levetid
 • Stoppeværktøj til fremføring af materialet
 • XL-hjul

Er du træt af at kigge på alle de nedfaldne blade i haven? Læs vores løvsuger test-oversigt


Bosch AXT 22 D

Den sidste model i vores kompostkværn test er en Bosch AXT 22 D kompostkværn, der er blevet udstyret med en motor, der kan yde helt op til 2200 Watt, hvilket du bestemt ikke finder ved mange andre kompostkværne, hvorfor der er tale om en kværn, der er rigtig effektiv og har en høj ydeevne.

Dertil kan den oven i købet også klare at skære grene på helt op til 38 mm. i diameter, hvorfor det er meget få grene, der ikke kan blive kørt gennem en kompostkværn fra Bosch.

Ydermere, så er den også blevet udstyret med en stor opsamler der kan indeholde helt op til 53 liter kompost.

Bosch AXT 22 D også blevet gjort så støjsvag som overhovedet muligt, hvilket selvfølgelig er gjort for at give selve brugeren af maskinen en komfortabel kompostering, der ikke skal præges af en alt for høj lyd, men i samme ombæring er det også noget, der er gjort for, at det ikke forstyrrer naboer alt for meget.

Sikkerhed spiller også en stor rolle ved denne kompostkværn og derfor er den blevet udstyret med en afskærmning af selve skæreværket, hvilket selvfølgelig er med til at sikre en større brugersikkerhed.

Slutteligt, så er der også blevet monteret en rigtig smart funktion for at forøge brugersikkerheden, som sikrer at kværnen kun kører, når opsamlingsboksen er blevet skubbet ind, hvorfor du altså ikke skal frygte for fingrene, når du trækker opsamlingsboksen ud.

Fordele ved at købe en kompostkværn

Der skal ikke lægges skjul på, at der kan være rigtig mange fordele ved at vælge en kompostkværn til fordel for så mange andre alternativer, hvorfor der selvfølgelig også er mange gode grunde til, at du skal gå ud og investere i en kompostkværn.

Men der er dog ikke nogen tvivl om, at den klart største fordel og med garanti også den primære årsag til, at der er mange, der vælger at investere i en kompostkværn til derhjemme er, at du slipper for at skulle fylde din trailer med haveaffald hver eller hver anden weekend, fordi du er nødsaget til at køre på genbrugspladsen med alt dit haveaffald.

Det er selvfølgelig ikke det eneste, for hvis du gør brug af en kompostkværn, så bliver alt dit haveaffald kværnet godt og grundigt, og det kan du dermed gøre brug af som kompost/muld i dine bede eller lignende, men det er naturligvis ikke noget krav, at du gør det, for du kan sagtens bare køre det på genbrugspladsen.


Kompostkværn med kniv- eller valsesystem?

Der er særligt én ting, der er med til at holde de mange modeller adskilt – og det er selvfølgelig ikke prisen.

Du har derimod mulighed for at vælge enten en kompostkværn, der er udstyret med et knivsystem, og det er typisk også de modeller, der er billigst, så hvis du bare gerne vil have en kompostkværn, der ikke koster dig synderligt meget, så er der ikke nogen tvivl om, at det er bedst at gå efter en model, der er blevet udstyret med en plade i bunden, så der er blevet monteret to knive på.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger sådan en model, så vælger du også automatisk en model, der larmer mere end, hvis du vælger en model med et valsesystem i stedet.

Derfor skal du naturligvis vælge en model med knivsystem, hvis du bare har fokus på, at det skal være en billig løsning.

Hvis du derimod har mere fokus på, at det skal være en god og holdbar løsning, som du ikke kommer til at skifte ud lige foreløbigt, så er der ikke nogen tvivl om, at du er klart bedst tjent med en model, der er udstyret med et valsesystem i stedet for et af de føromtalte knivsystemer.

Du vil ikke blot få en model, der er mere effektiv og holder i længere tid, men derudover, så får du også en kompostkværn, som er langt mere støjsvag, hvilket både du og dine naboer kommer til at sætte pris på, for der skal ikke være nogen tvivl om, at de kværne, der er udstyret med en knivsystem kan opnå et rigtig højt lydniveau, hvilket er med til at gøre det mindre behageligt at gøre brug af maskinen – og det skal selvfølgelig ikke være meningen, at du ikke har lyst til at bruge den grundet støjniveauet.

De billige modeller larmer mest

Hvis du blot skal have en kompostkværn, der er nem at gøre brug af og kan hjælpe med at klare de forskellige opgaver, som du har intentioner om, at den skal bruges til, så vil du med garanti bare gerne have en model, der ikke koster dig synderligt meget, for der er selvfølgelig ikke nogen grund til at kaste mange penge efter en maskine, som du kun kommer til at bruge et par i løbet af de næste mange år.

Der dog mange, der oplever, at når de først har gjort brug af deres kompostkværn et par gange, så begynder de at bruge den i flere og flere forskellige henseender, og derfor kan du lige så godt ruste dig op fra start af, så du ikke senere hen ender med at skulle udskifte din kompostkværn med en mere effektiv eller robust model.

Det kan dog også være en rigtig god idé at bruge lidt ekstra penge på en kompostkværn, da det som oftest er de billigere modeller, der er blevet udstyret med et knivsystem, som larmer meget mere end et valsesystem.

Det lyder måske ikke som noget, der kommer til at have synderligt stor indflydelse på brugen af maskinen, men hvis du nogensinde har hørt en maskine som en kompostkværn være tændt, så ved du med garanti også, at den larmer rigtig, rigtig meget – og hvis du vælger en model, der ikke koster synderligt meget, så er den med garanti også udstyret med et knivsystem, og så kommer det bare til at larme yderligere.

Derfor kan det være en rigtig god idé, at du i stedet leder efter en model, der er udstyret med et valsesystem og som dermed larmer mindre.

Det er naturligvis helt og aldeles op til dig, hvorvidt du ønsker at betale yderligere for at slippe for den høje lyd, eller du hellere vil spare pengene og så leve med, at din kompostkværn larmer yderligere.


FAQ

Hvilken kompostkværn er den bedste på markedet?
Nogle af de bedste modeller af kompostkværne, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Ryobi RSH3045U, Einhell GC-RS 2540 og Makita kompostkværn 2500W UD2500. Kompostkværnene er blevet testet i en række forskellige forbrugstests, hvor de bliver rost for deres smarte og praktiske egenskaber og funktioner.
Hvordan vælger jeg en kompostkværn?
Når du skal vælge en kompostkværn til din have, så kan det være en fordel at vælge en model, som har mere end ét skæreblad indvendigt. Bladene inde i kompostkværnen bliver med tiden slidt, men hvis der er mere end en af dem, så sker processen langsommere.
Er en kompostkværn til haven god til at lave kompost?
Ja, hvis du gerne vil lave kompost ud af dit grønne haveaffald, så kan en kompostkværn til haven være et rigtig godt og praktisk køb. Med din egen kompostkværn kan du nemt skære dit haveaffald i små stykker, som er oplagt at ligge i en kompostbunke.
Hvordan laver jeg kompost?
Du kan lave kompost ud af det grønne haveaffald, som du får, når du har beskåret eller klippet buske eller træer i din have. Du laver komposten ved enten at leje eller købe din egen kompostkværn til haven, hvor du så blot kommer dit grønne haveaffald ned i kværnen.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Einhell GC-RS 2540 – lydsvag og populær

Einhell GC-RS 2540 – lydsvag og populærEinhell GC-RS 2540 er et lille fiks elektrisk kompostkværn, som bruges primært til frigørelse af afklip fra træer, hække og haveaffald. Motoren er lidt mindre end nogle af de andre modeller her på siden. Den kan kapere op til 2000-2500 watt. Det smarte ved kompostkværnet er, at den er holdbar og nem at håndtere. Den kan køre 40 min af gangen. Selvom den er mindre, kan den stadig skære grene på op til 40 mm tykkelse. 

Maskinen er rimelig støjsvag med et lydeffektniveau på 93dB. Den har sikkerheden i orden, da den er forsynet med en sikkerhedskontakt og en sikring mod genstart. Hvis nogle grene skulle ske at sidde fast, skal du ikke til at bakse med det. I stedet tænder du for kontakten, som kører en modsat rotation af tromlen. Det gør det nemt for dig at få materialet ud, som sidder fast. 

Der medfølger en opsamlingspose. Størrelsen er: 550 x 315 x 620 mm. Den vejer 24,85 kg. 

Einhell CG-RS 2540 vs. markedet

Einhell scorer lidt lavere på flere parametre, da dens motor og skæreevne er lidt svagere end nogle af de andre. Derudover vejer den stadig 24,85 kilo, hvilket ikke gør den til den letteste model, men heller ikke den tungeste. Den er lydsvag og alt i alt kan den det, den skal. Derudover har den flere sikkerhedsforanstaltninger, så du som forbruger trygt kan bruge den.  

Derfor anbefaler vi Einhell CG-RS 2540:

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
 • Nem at håndtere

Én af anmelderne skriver: ”Vi brugte en hel dag (non stop 10 timer) på at bruge denne kværn, og vi synes, det var fantastisk.”

Nogle forbrugere påpeger dog, at den er tungere, end man skulle tro, hvilket er vigtigt at notere sig, ellers er der generel tilfredshed med Einhells kompostkværn. 


Al-ko kompostkværn Easy Crush MH

Al-ko kompostkværn Easy Crush MH – stærk og effektivAl-ko kompostkværn har et snittesystem, som skærer grene på op til 42 mm, hvilket er meget gennemsnitligt. Motoren kan klare op til 2800 watt, så den ligger i den gode ende af skalaen. Kompostkværnen har ekstra stor påfyldningstragt. Dette har patenteret rulleudtræk. Maskinen har XL-hjul, som skal sikre, at maskinen står helt fast, mens du bruger den. Maskinen har en sikkerhedskontakt, som gør, at den højeste sikkerhed opnås. Den kan opsamle op til 48 liter, hvilket er lidt mindre end nogle af de andre modeller her på siden. Maskinen bruges primært til træaffald, hvor den er særlig effektiv. De kværnede grene findeles og presses sammen, og formuldningsprocessen fremskyndes. Al-ko er et tyskejet firma, som er eksperter i havemaskiner. Det er derfor fuld fokus på havemaskinerne, hvilket også kan ses på kvaliteten af dem. Du kan dermed trygt købe Al-ko kompostkværn. Maskinen har 0-spændingsafbryder og en sikring på 16 A. 

Al-ko Easy Crush vs. markedet

Al-ko er ganske udmærket og ligger meget gennemsnitligt i de modeller, vi har udvalgt. Med dens skæreevne på 42 mm og motorkapacitet på 2800 watt, er den ganske fin. Dog er den en tungere variant, da den vejer 25 kilo. Det betyder måske ikke nødvendigvis så meget, hvis du blot skal have den stående et sted på de store XL-hjul, som sikrer, at den står godt fast. Derudover har den også et stort stel, som på samme måde sikrer stabilitet. Du kan dermed trygt give dig i kast med arbejdet. 

Derfor anbefaler vi Al-ko Easy Crush:

 • 4,2 ud af 5 stjerner hos Amazon
 • Stor motor på 2800 watt
 • Effektiv til træaffald

Én af anmelderne skriver: ”Hurtig levering og nem at sætte op” Der er dog lidt flere udsving i anmeldelserne generelt set, men også mange glade forbrugere.  

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter