Hvis du ikke er typen, som elsker at ligge og stege i solen, så er der heldigvis også alternativer, som i store træk har samme effekt.

Vi kigger i, denne selvbruner test, nærmere på 10 forskellige produkter, 5 til kvinder og 5 til mænd, og giver dig et par gode råd i forbindelse med købet og brugen af selvbruner, så du er klædt på til, når sommeren indtager Danmark.

Du kan sagtens bruge selvbruner om vinteren også, hvis du ønsker at få lidt ekstra kulør på kroppen i de kolde måneder.

Men lad os hoppe direkte til sagerne, og se nærmere på det såkaldte selvbruner.

Vi starter med at se nærmere på, hvad selvbruner egentlig er, for at få en forståelse, og indsigt i, hvordan man anvender det optimalt, og hvilken effekt det har.

Ordet selvbruner forklarer meget godt, hvad der egentlig er formålet med produktet, nemlig at give sig selv lidt ekstra kulør.

Den helt store fordel er dog, at kuløren ikke kommer ved en tur i solen – nej, den kommer blot ved anvendelsen af selvbruneren. Så er du typen, som ikke bliver brun i solen, så kan en selvbruner hjælpe dig med kuløren.

Der er flere forskellige selvbrunere på markedet, og de fungerer på samme måde.

Når stoffet fra selvbruneren, sukkerstoffet dihydroxyacetone kommer i kontakt med huden, bindes sukkerstoffet sammen med hudens proteiner, og skaber en anden kulør.

En virkning, som vi ikke vil komme nærmere ind på, da det vil kræve en længere uddannelse at forstå, hvordan selvbruner helt præcist virker.

 Husker du at bruge solcreme, når du er under solen? Se vores solcreme test her


Indholdsfortegnelse:

Top 8 selvbrunere til kvinder

Top 5 selvbrunere til mænd


Top 8 selvbrunere til kvinder

Tan-Luxe – Self Tan The Gradual Lotion – Fem stjerner til en toplækker selvbruner


Derfor anbefaler vi denne:

En top-anmelderrost selvbruner, som klarer sig utrolig godt i test. PriceRunner skriver blandt andet, at cremen skaber en naturlig og pæn farve på både krop og ansigt. Desuden efterlader den en vidunderlig duft. Alt i alt en rigtig god selvbruner, som bestemt er et køb værd.

Om Tan-Luxe – Self Tan The Gradual Lotion:

Denne selvbruner er en fremragende kombination af creme og olie, der giver en smuk og naturlig glød til både kroppen og ansigtet. I løbet af blot én enkelt time får du et frisk og solbrunt look til din hud.

Cremen efterlader hverken striber eller skarp lugt, men blot et rigtig flot resultat.

Det anbefales, at du 24 timer inden brug eksfolier og vasker hunden, så den er klar til at få en ensartet solcreme på kroppen. Fugt gerne tørre områder såsom knæ, albuer inden brug.

Tan-Luxe – Self Tan The Gradual Lotion vs. markedet:

En lækker selvbruner til en fornuftig pris, som har fået gode anmeldelser af både eksperter og brugere.

Eneste lille ulempe ved denne creme, er at den er en anelse tynd i konsistensen, som gør, at man skal være sparsom med doseringen.

Specifikationer:

 • 250 ml
 • Opbygger en flot glød 
 • Glatter og gennemfugter 
 • Odourlite Fragrance Technology
 • Cellutone Complex
 • Moisture Balance Complex
 • Triple-Tan Technology

Curasano Spraytan Express Selvbruner – Premiumvalg


Curasano Spraytan Express Selvbruner – PremiumvalgCurasano Spraytan Express Selvbruner er naturlig selvbruner, der er er parfume- og parabenefri og som ikke indeholder nogen konserveringsmidler. Den baseret på øko-certificerede ingredienser og lugter mindre end andre selvbrunere.

Vi har testet Curasano Spraytan her på redaktionen. Noget af det, vi bedst kan lide er, at den har en brun guidefarve. Når du sprayer den på, får huden en lysebrun farve, der viser dig, hvor langt du er kommet i påføringen, så du ikke overser et område.

Vi er også vilde med, at den giver dig en øjeblikkelig glød, mens du venter på, at farven udvikler sig. Farven udvikler sig over cirka 6 timer, men jo længere tid du lader den sidde uden at gå i bad, jo mørkere bliver farven. 

Selvbruneren er et naturligt valg, der kan bruges på  alle hudtyper. Den indeholder ingredienser som Aloe Vera, Vitamin-E og Ginseng, som plejer huden og giver glød. Du får en naturlig solbrun farve, der passer til din hudtone.

Ifølge producenten holder din spraytan i 4-7 dage. I vores test holdt farven i de fulde 7 dage, og falmede jævnt og pænt, som dagene gik. Hvis du er varsom med at gnide på huden med tøj eller sko, så får du en rigtig flot påføring, der holder længe.

Fordele:

 • Findes også i 200 ml

Ulemper:

 • Høj prisklasse

Udvalgte egenskaber:

 • 150 ml
 • Parfumefri
 • Fri for parabener og konserveringsmidler 
 • Baseret på øko-certificerede ingredienser

Jane Iredale Amazing Base Suntan Loose Mineral Powder SPF20 (Kvinder)


Jane Iredale Amazing Base SuntanDen første i vores selvbruner test er Amazing Base Suntan og det er en lidt anderledes form for selvbruner, da det er løst mineralpulver og ikke spray eller creme.

Pulveret er velegnet til lys, sart skandinavisk hud og efterlader ved brug et strålende og silkeblødt resultat.

Det er let at påføre med en makeup pensel og der skal kun bruges ganske lidt. Genopfriskning er ikke nødvendigt.

Med Amazing Base Suntan får du concealer, pudder, foundation og solbeskyttelse i ét og samme produkt.

Produktet allergitestet, dækker rødme, akne og andre hudlidelser. Det indeholder også en masse plejende stoffer, såsom alge-ekstrakter, der beroliger og nærer huden.

Granatæble-ekstrakt beskytter mod solens udtørrende stråler.

Jane Iredale PurePressed Base Suntan Mineral Foundation SPF20 (Kvinder)


Jane Iredale PurePressed Base SuntanElsker du et perfekt finish er PurePressed Base Suntan produktet for dig!

Det er en fast mineralpudder der velegnet til brug på lys, sart skandinavisk hud.

Påfør pudderet med en makeup pensel eller en svamp – der er kun brug for ganske lidt for at opnå synligt flotte resultater. Der er ikke behov for at genopfriske i løbet af dagen.

PurePressed Base Suntan giver dig meget mere end bare en smuk glød og en blød hud. Du får både concealer, pudder, foundation og solbeskyttelse i samme produkt.

Produktet er allergitestet og indeholder desuden en masse gode stoffer, såsom alger og granatæble-ekstrakter, der beroliger, nærer huden, samt beskytter den mod solens farlige og udtørrende stråler.

Da det er et refill produkt, anbefales det at købe et Jane Iredale-etui, så det kan blive korrekt opbevaret.

Hydreret Silica absorberer fedt og olier, så din hud bevarer et flot mat look.

Decleor Aroma Sun Expert – Fremragende selvbruner og hurtige resultater


Derfor anbefaler vi denne:

En populær selvbruner, som giver en fin farve på kroppen. Den klatter ikke, efterlader ingen striber og er enkel i påføring. Alt i alt giver den et godt resultat, som giver en naturlig og ensfarvet hud.

Om Decleor Aroma Sun Expert:

Cremen bør anvendes på ren og tør hud. For det bedste resultat bør du eksfoliere huden dagen inden, på denne måde får du det mest ensartede look.

Cremen tørrer hurtigt, så derfor skal man være en smule sparsom med doseringen, da man ellers kan få sig en overraskelse over den kraftige farve.

Farven er kølig, og der er overhovedet ikke spor af orange toner. Cremen giver et glat og finartet resultat.

Decleor Aroma Sun Expert vs. markedet:

Denne selvbruner ligger i den forholdsvis høje ende, men cremen lever dog op til dette – da det er af rigtig god kvalitet. Samtidig er ét af plusserne ved denne creme, at den tørrer hurtigt – så du lige med det vons kan komme ud og lufte stængerne i sommerkjolen.

Specifikationer:

 • 125 ml
 • Kan anvendes af alle hudtyper 
 • Kan både bruges i ansigtet og på kroppen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Marc Inbane The Orginal – Eksklusiv selvbruner som efterlader et glat resultat


 • Marc Inbane The Orginal3,5 ud af 5 stjerner på PriceRunner
 • Fremragende anmeldelse på Anita Michaela
 • 3,3 ud af 5 stjerner på Amazon

Derfor anbefaler vi denne:

Denne creme giver en fin farve, som efterlader en dejlig duft på kroppen. Der er meget kort tørretid, som giver et godt resultat lige med det samme.

En bruger skriver blandt andet således på Amazon: ”Et fantastisk produkt, der passer til enhver hudtype”

Om Marc Inbane The Orginal:

En lækker og eksklusiv selvbruner, som lynhurtigt giver dig et flot resultat. Den er utrolig nem at anvende, selv til en, som kaster sig ud i anvendelse af en selvbruner for første gang.

Inden brug skal du ryste flasken grundigt, spraye med en afstand på cirka 30 cm. Spray med korte og hurtige bevægelser, og lad derefter produktet tørre i 5-10 minutter for det absolut flotteste resultat.

Marc Inbane The Orginal vs. markedet:

En selvbruner i den høje prisklasse, men også af den høje kvalitet. Cremen indeholder nærende ingredienser såsom Aloe Vera og Ginkgo, som giver et hurtigt tørrende resultat og efterlader huden glat efter brug. Cremen efterlader hverken mærker eller striber.

Specifikationer:

 • 200 ml
 • Giver et smukt resultat med en holdbarhed på hele fem dage 
 • Til cirka 60 påføringer
 • Indeholder ingen parabener

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

SunSpa Tan-in-a-Can Body Fitness (Kvinder)


SunSpa Tan in a Can Body FitnessKlassisk spraytan til brug på hele kroppen, der giver et flot og holdbart resultat – også velegnet til dig, der er meget aktiv i din fritid.

SunSpa Tan Body Fitness er en spraytan, som er ganske let at applikere med lette, fejende strøg og efterlader et jævnt resultat – et resultat, der er næsten lige så godt som en professionel airbrush-behandling.

Appliker et lag, lad det tørre og spray endnu et lag på.

Resultatet ses med det samme, men farven vil blive endnu mere tydelig over de følgende 6-12 timer efter påføring.

Farven holder i op til 7 dage, og løber ikke, hvis du sveder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sexy Hair Sex Symbol Aerotan (Kvinder)


Sexy Hair Sex Symbol AerotanMed denne smarte spraytan kan du nærmet i løbet af ingen tid opnå en super lækker glød og en oplevelse af at føle dig super sexy.

Sex Symbol Aerotan har shimmer effekt, hvilket gør den særligt velegnet til brug ved festlige lejligheder.

Sex Symbol Aerotan påføres med lette bevægelser på hele kroppen med undtagelse af ansigtet, hvor produktet ikke er velegnet.

Brug derefter hænderne til at smøre produktet ind i huden. Resultatet kan ses efter mindre end 2 min. og giver ikke noget orange skær.

Når først den er tørret ind – dette tager ganske få minutter – smitter den ikke af og kan faktisk holde frem til næste gang du går i bad.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

EasySun Self Tanning Spray (Kvinder)


EasySun Self Tanning SprayLækker spraytan fra EasySun, der kan bruges både på kroppen og i ansigtet.

Ved påføring, som foregår ved bløde svingninger hen over huden, ses effekten kort efter. Farven vil dog blive mere tydelig over de følgende 6-8 timer efter påføring.

Det endelige resultat bliver en jævn og naturlig gyldenbrun farve, som vil tage sig godt ud på de fleste.

Farven smitter ikke af, når huden først er tør. EasySun Tanning Spray er fuldstændig fri for parabener. Produktet indeholder DHA og Enrythlose, som aktiverer hudens pigmenter og skaber en naturlig glød.

Top 5 selvbrunere til mænd

4VOO Moisturizing Self Tanner (Mænd)


4VOO Moisturizing Self TannerDet helt okay at være lidt forfængelig – også som fyr – og brug af selvbruner er ingen undtagelse.

Denne form for glød er trods alt sundere end at gå i sol op til flere gange om måneden.

Med 4VOO Moisturizing Self Tanner får du ikke blot en flot farve uden forstyrrende orange nuancer, men også en lækker, blød hud, der ser både sund og velplejet ud. 4VOO Moisturizing Self Tanner skal applikeres dagligt.

Herved opnår du de bedste resultater både mht. farve og blødhed i huden. Farven kommer gradvist.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Recipe for men Energizing Bronze Cream (Mænd)


Recipe for men Energizing Bronze CreamSæt lidt kulør på hverdagen med denne lækre ansigtscreme med en let selvbrunende effekt.

Produktet er ganske simpelt at bruge. Kom den på i et tyndt lag, når du har været bad eller har renset huden i ansigtet på anden vis.

Energizing Bronze Cream er skabt til dagligt brug og giver øjeblikkeligt, jævnt resultater efter påsmøring.

Ekstrakter fra afrikansk peber virker opstrammende på træt og stresset hud, mens jojoba og provitamin B5 giver fugt og gør huden mere smidig.

Ansigtscremen kan bruges til alle hudtyper – også problematisk uren, arret, træt eller pigmenteret hud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

St. Moriz Instant Selvbruner Spray


St. Moriz Instant Selvbruner SprayDen sidste i vores selvbruner test er en velduftende, parabenefri, instant tan-in-a-can selvbruner, der passer til alle hudtyper og hurtigt giver en lækker glød uden orange skær.

Spray St. Moriz Selvbruner på, hvor du ønsker det – også gerne i ansigtet – med lette strøg, hvorefter den smøres ind i huden (husk at bruge handsker).

Lad huden tørre inden den kommer i kontakt med tekstiler for at undgå afsmitning af farve.

Sprayen skal have lov til at virke i 4-6 timer, uden at gå i bad eller dyrker sport. Selve væsken o sprayen er brun, så det er let at se, hvor du er kommet til ved påføring.

Det betyder dog også at du skal passe lidt på dine omgivelser ved påføring og være opmærksom på at gøre det korrekt, da farven kan være meget intens.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bare Minerals Faux Tan Body 177 ml, sol i tube


bare-minerals-faux-tan-body-177-mlDu vil gerne have en naturlig, solkysset farve, hurtigt og uden besvær, men har ikke tid til at bruge hele dagen på standen, eller vil bare ikke udsætte din hud for solens skadelige stråler?

Her er en selvbruner, der kan være perfekt for dig, fordi den virker bedre og hurtigere end Solen selv.

Glem alt om farlige UV stråler, solbrændte og skrællende hud, der strammer og klør.

Drømmen om en jævn og naturlig gylden glød året langt kan blive til virkelighed med denne mineralbaseret selvbruner, som flere steder blev udråbt til kundefavorit.

Du skal bare smøre Bare Minerals Faux Tan Bodyi en tynd lag over hele kroppen, og nyde den øjeblikkelige bronze glød, uden det irriterende orange skær.

Produktet har en lys chokoladefarve, der gør at du kan følge med hvor og hvor meget du har smurt dig ind.

Skulle du ønske lidt stærkere farve, skal du bare gentage påføringen. Farven udvikler sig til en gylden kulør, der kan vare helt op til en uges tid.

Mineralerne i produktet forlænger den solbrune kulør, og huden bliver samtidigt hydreret af Aloe Vera.

Bare Minerals Faux Tan Bodyer en selvbruner uden parabener og kunstige olier, der plejer og forskønner din hud, med en mild duft af mandel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

SunSpa Tan-in-a-Can for Men (Mænd)


Sunspa Tan-in-a-Can For MenSunSpa laver både selvbrunere til kvinder og mænd, og har således stor erfaring med dette. SunSpa Tan for Men er en spraytan særligt egnet til ansigtet, der er utrolig let at bruge og giver et super flot, ensartet resultat her og nu.

Spray den på med blide svingninger i et jævnt lag. Undgå så vidt muligt at komme spray på andet end huden.

Farven smitter ikke af når sprayen først er tørret ind i huden.

Ansigtssprayen indeholder ingen parabener, men er rig på vitamin E og Aloe Vera, der plejer og beskytter din hud, samt modvirker tegn på ældning.

SunSpa Tan for Men giver din ansigtshud en lækker naturlig glød, der kan holde i op til 10 dage.

Du kan læse mere om ansigtscreme til mænd her

Tips til valg af selvbruner

Som du med sikkerhed kan se så findes der virkelig mange mærker derude og det kan være ret så svært at finde ud af hvad man egentlig skal vælge.

Vi giver dig derfor i denne selvbruner test, nogle gode tips med på vejen og håber du finder det rette produkt.

Selvbruner er ufarligt

Det vigtigste i forbindelse med anvendelsen af selvbruner er, at det er ufarligt.

Det er et kæmpe plus for de utallige brugere af de forskellige selvbrunere på markedet. Der er ingen undersøgelser som har bevist, at selvbruner har en skadelig effekt på kroppen – men der er undersøgelser, som har bevist, at selvbruner har en beskyttende evne mod UV-stråling.

Det er dog ikke markedets bedste UV-beskyttelse, men det beskytter kroppen i et mindre omfang.

I kombination med solcreme kan selvbruner anvendes som en mild form for UV-beskyttelse – men alene er selvbruneren ikke nok til, at beskytte kroppen mod solens farlige stråler.

Det er næsten for nemt til at være sandt, at anvende en selvbruner. På få timer er du forvandlet fra hvid til brun, og det er vel at mærke hele kroppen, hvis du har anvendt selvbruner på hele kroppen.

Du har selv kontrollen over, hvilke dele af din krop, som du ønsker at tilføre ekstra brun kulør.

Det er nemt og hurtigt, og koster ikke alverden. Men uanset prisen, bør du vide, hvordan du anvender en selvbruner, inden du giver dig i kast med det.

Rengør huden for det optimale resultat!

Inden du giver dig i kast med at anvende selvbruneren, og tilføre din krop ekstra farve, så bør du rengøre de steder på kroppen, hvor du ønsker at anvende selvbruneren, ekstra godt.

Ren hud skaber rammerne for en jævn brun farve, og det pæneste resultat set udefra. Det kan anbefales på det ypperste, at du gør forarbejdet ordentligt, for at opnå de bedst mulige resultater.

Fordel selvbruneren i etaper!

Når du skal fordele selvbruneren på kroppen, så start ét sted, og gør det sted færdigt, inden du går videre.

Hvis du ikke har styr på, hvor du allerede har smurt selvbruner på, kan det skabe et resultat, som langt fra er optimalt.

Du kan eventuelt vælge en selvbruner, som har lidt kulør, så du kan se, hvor du allerede har smurt creme på. Gør dig nu, for guds skyld umage.

Det er så nemt at skabe et frygteligt resultat med en selvbruner. Anvend den med omtanke, ellers kommer du til at fortryde det. Du bør være ekstra opmærksom på, at selvbruneren bliver fordelt ordentligt omkring de svære steder på kroppen.

Det er ofte steder, som du ikke kan se. Du bør derfor være ekstra opmærksom på blandt andet hagen, halsen, knæhaserne, armene, skuldrene og ryggen.

Du kan med fordel få en anden til at hjælpe dig med disse steder, så du opnår den bedst mulige fordeling af selvbruneren.

Giv det tid!

Efter du har smurt kroppen ind i selvbruner, bør du give det tid til at tørre godt ind i huden.

Du bør ikke tage tøj på, inden selvbruneren er tørret godt. Hvis du alligevel tager tøj på, skal du ikke forvente en jævn farve – for det ødelægger tøjet. Du bør derfor ikke anvende selvbruneren på tidspunkter, hvor du ikke kan undgå at tage tøjet på igen efter anvendelsen.

Det skal have tid til at tørre, hvis du vil have det optimale resultat. Hvis du ikke er tilfreds med farven, og eksempelvis ønsker den mørkere, kan du gentage hele processen fra start til slut igen. Det skaber mere kulør på kroppen.

Det anbefales, at du ikke vælger forskellige selvbrunere, da det kan ødelægge det fine resultat. Efter behandlingen skal du give dine hænder en kærlig hånd i vasken. Hvis ikke du vasker hænderne grundigt risikerer du at få gule håndflader, som følge af anvendelsen af selvbruner.

Det ønsker du ikke, da det kan være svært at komme af med den gule farve. Vask derfor hænder med det samme efter behandlingen, så du undgår de gule håndflader og andre grimme resultater efter anvendelsen.

Denne side er anmeldt af: Torben S. Eriksen Rating 10/10

 

Forfatter

Skriv en kommentar