Solcreme Test – Tips og råd om brugen af Solcreme!

Når der for alvor kommer varme ind over Danmark, er det naturligvis højsæson for salget af solcreme.

Nettet er derfor fyldt med diverse spørgsmål omkring anvendelsen af solcreme, nogle spørgsmål er bedre og mere komplekse end andre. Vi har samlet et par gode råd i denne solcreme test, som du derfor med fordel kan læse dig igennem, så du ved lidt mere om, hvordan du bedst muligt beskytter dig mod solen.

Der er mange måder at beskytte sig på. Solbriller og solcreme er to af de mest anvendte, og bedste måder at beskytte kroppen på. Det er derfor en fordel at erhverve dig disse produkter, inden solen for alvor gør sit indtog, så du er klar med en optimal beskyttelse. Lad os se nærmere på netop solcremen, som hjælper kroppen med at undgå skader af forskellige arter i forbindelse med solen.

Når du befinder dig i solen, kan du med fordel have de fire solråd in mente. De er simple, og kan hjælpe dig med en optimal beskyttelse. Det er dog ikke alfa omega, og der er også andre måder, hvorpå du kan opnå en form for skygge for din krop. Netop skygge er vigtigt, i forbindelse med sommermånederne.

Solcreme bliver for alvor effektivt, hvis du er typen, som bruger det meste af sommerdagene i solen. Hvis du bruger længere tid i solen, skal du også have en god solcreme, og det kan være svært at finde rundt i de forskellige produkter.

Du kan dog bruge følgende tommelfingerregel; nemlig at al solcreme er bedre end ingen. Uanset hvilken solcreme du vælger, vil du opnå en beskyttelse, som er langt bedre end den, som kroppen selv kan levere.

Vil du helst undgå at opholde dig i solen, så kan du bruge selvbruner, for at få den flotte kulør.

Nedenfor kan du finde vores solcreme test. God fornøjelse!

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defence for Face SPF50

Elizabeth Arden Eight Hour Defence
0 kr.

Dit ansigt er dit visitkort udadtil, og derfor er det også vigtigt at pleje og passe det på bedste vis.

Elizabeth Arden har fremstillet en lækker, oliefri solcreme til ansigtet, som passer virkelig godt på din hud, når du er ude i solen.

Eight Hour Cream beskytter både mod solens UVA og UVB stråler med SPF50, samt udtørring af huden.

Produktet er fugtgivende og fedter ikke. Det er hurtig til at tørre ind og efterlader en lækker, blød og smidig hud. Cremen har solbeskyttende effekt i op til 8 timer efter påføring.

SunSpa Sunprotection SPF15

SunSpa Sunprotection Spf 15
117,50 kr.

Dette er svaret til dig, der hader at få fedtede fingre, når der skal påføres solbeskyttelse.

SunSpa Sunprotection er solcreme på spray – hurtig og let at påføre, og der er ikke behov for at smøre den ind i huden bagefter.

Dog kan det anbefales at du alligevel bruger hænderne til at fordele sprayen i ansigtet.

Produktet beskytter både mod UVA og UVB stråler med en middelhøj SPF15 – velegnet til de dage, hvor du ikke skal tilbringe så mange timer i direkte sol, men alligevel ønsker at beskytte dig. Sprayen tørrer hurtigt ind og er selvfølgelig vandfast.

Lacôme Solei Bronze BB Cream SPF50

Lacôme Solei Bronze BB Cream
156 kr.

Forkæl dit ansigt med denne lækre ansigscreme fra Lacôme. Solei Bronze BB Cream er baseret på argan, moskus-rose og monoï – tre essentielle olier, der holder huden ung og smuk.

Cremen fugter og plejer din hud, så den bliver blød og smidig.

Korrigerende pigmenter skjuler små skønhedsfejl i huden og udjævner kosmetiske ujævnheder. Men vigtigst af alt, beskytter Solei Bronze BB Cream mod solens farlige UVA og UVB stråler.

Smør Solei Bronze BB Cream på i et passende tyndt lag hver morgen, så er du straks klar til at gå ud verden og nedsætter risikoen skoldning, udtørring og ældning af huden.

Nuxe Sun Milky Spray Face & Body SPF20

Nuxe Sun Milky Spray Face & Body
0 kr.

Nuxe har fremstillet en super dejlig solspray, der både er god for huden og let af anvende.

Brug den på kroppen såvel som på ansigtet. Sun Milky Spray er på alle de bedste ingredienser og helt fri for parabener og alkohol. Cremen giver fugt og næring og efterlader huden blød og lækker.

Med denne spray er du sikret mod udtørring, skoldning og tidlig aldring af huden som følge af solens farlige stråler – Sun Milky Spray beskytter nemlig både mod UVA og UVB. PSF20 er en medium beskyttende solfaktor – passende til en kort dag på stranden.

Husk at genopfriske med endnu et lag i løbet af dagen.

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion SPF30

Shiseido Expert Sun Protection
260 kr.

Klassisk sollotion som kan bruges både på kroppen og i ansigtet.Den fedter ikke og er utrolig let at bruge.

Desuden er den som skabt til en dag på stranden, da den er vand- og sandafvisende. Desuden gør det heller ikke noget at du sveder, når du har smurt den på – den skal nok beskytte dig alligevel.

Expert Sun Aging Protection Lotion har en masse gode egenskaber, der kun kommer din hud til gode – bl.a. anti-age solaire og UVA filter med SPF30.

Husker du at bruge den hver gang du er ude i solen, sikrer den dig mod solskader, som både udtørrer, ødelægger og ælder huden, samt kan give grimme pigmentpletter.

Imedeen Tan Optimizer New Formula

Imedeen Tan Optimizer
404,95 kr.

Imedeen Tan Optimizer New Formula er en smart lille kapsel, som indeholder naturlige vitaminer, mineraler og antioxidanter – alle beregnede på at modne huden til fremtidig udsættelse for sol med sund pigmentering, smidighed og genopbygning af væv.

Den optimale solbeskyttende effekt opnås bedst, hvis du starter behandlingen ca. 1 måned før sommermånederne.

Vær opmærksom på at kapslerne ikke beskytter direkte mod UVA og UVB stråler, men kun forbereder huden til eksponering af disse.

Lidt solcreme vil med andre ord ikke være nogen skade til, hvis du planlægger en tur på stranden.

Tips til køb af solcreme

Som du allerede nu kan se så findes der rigtig mange produkter på markedet, og det kan være svært at vælge det helt rette produkt. Derfor giver vi dig her et par ekstra tips som en lille bonus, læs dem endelig.

Vandfast eller ej

Stadig flere producenter reklamere med, at deres solcreme er vandfast. Det er også muligt, at de lever op til begrebet, men det ændrer ikke på, at den i realiteten ikke er det. Kravet til en vandfast solcreme er blot, at halvdelen af den oprindelige solfaktor bliver tilbage på kroppen, efter den kommer i kontakt med vand. Du kan derfor godt regne med, at du skal bruge en omgang solcreme mere, efter du har været en tur i vandet – også selvom der står vandfast på emballagen!

Hvor skal jeg anvende solcreme?

Det er en klar fordel, hvis du har styr på, hvor du egentlig gør klogt i, at anvende solcreme. Hvis ikke du anvender solcremen optimalt, får du nemlig ikke det største udbytte. Du skal derfor være ekstra opmærksom på, at fødderne, nakken, næsen og ørerne får en kærlig tur med cremen. Som udgangspunkt bør du give alle steder på kroppen, som ikke er beskyttet af tøj, en omgang med solcremen.

Du skal være opmærksom på, at den solcreme du køber, skal beskytte mod UVA – solens farlige stråler. Det er nemt og hurtigt at undersøge; det står nemlig på emballagen, og er vist med en ring, hvori UVA er påtrykt. Er du i tvivl bør du kontakte forhandleren af den pågældende solcreme, som hurtigt vil kunne svare dig på, om den er UVA-beskyttende.

Derudover kan du med fordel også prioritere det nordiske miljømærke, Svanen, og et minimalt indhold af parfume. Det er intet krav, men for det bedste resultat for kroppen, bør du have dette in mente også. Udvalget er så stort, at du med garanti kan finde et produkt, som lever op til alle kravene, og dermed kan anbefales til netop dig.

Solcreme med optimal beskyttelse

Der er mange råd og tommelfingerregler omkring beskyttelse i forbindelse med solen. Nogle er bedre end andre, og nogle kan slet ikke anvendes i praksis. Men én af de bedre råd er, at du altid bør vælge en solcreme med minimum faktor 15, hvis den skal anvendes i Danmark. Faktor 15 giver en god beskyttelse, og anbefales af blandt andet Kræftens Bekæmpelse.

Det er dog ikke en facitliste. Hvilken faktor, som du får det største udbytte af, afhænger blandt andet af din hudtype, og hvor i verden du befinder dig. I Danmark anbefales én faktor, mens en anden anbefales til brug i varmere lande. Hvis du skal have solcremen med på ferie, bør du forinden undersøge, hvilken faktor, som anbefales, der hvor du rejser til, så du undgår skader og trælse episoder med din hud, både under og efter ferien.

Tag pauser fra solen om sommeren

Om sommeren kan det være en fordel, hvis du tager små pauser fra solen, så du undgår at befinde dig udendørs for langt tid i streg. Der er her tale om små pauser efter behov. Du kan eventuelt bruge pauserne på at drikke noget vand, og tage en ny omgang solcreme på, så du forbliver optimalt beskyttet mod solen.

Mellem klokken 12 og 15, skal du være opmærksom på solen. Det anbefales, at du undgår at opholde dig direkte i solen, da den her har den værste effekt på kroppen. Du kan derfor med fordel tage en pause i dette tidsrum, eller befinde dig i skyggen, så du undgår den helt skarpe sol på kroppen.

Brug mere solcreme end forventet

Undersøgelser har en helt enestående evne til at skabe overblik over brugernes adfærd. De laves jævnligt, og fra undersøgelser ved man også, at befolkningen har en tendens til, at anvende for lidt solcreme. Det er en skam, for et minimalt forbrug af solcreme, beskytter ikke kroppen optimalt.

Brug derfor rigeligt med solcreme. Du skal som huskeregel bruge en god håndfuld creme til hele kroppen, for at opnå en effektiv beskyttelse. Til børn er det halvdelen af mængden. Igen er der ingen facitliste, men blot en huskeregel. Brug efter behov, og tag nyt solcreme på efter behov.

 


Skriv et svar

Back to Top ↑