Der kan være rigtig mange henseender, hvor det er nødvendigt at have en sovepose.

Hvis du eksempelvis skal på camping eller på telttur, så er det en god idé at tage en sovepose med i stedet for en dyne, da en dyne langt nemmere bliver ulækker, fugtig og beskidt.

Det problem har du ikke med en sovepose, da den er lavet af nogle helt andre materialer og den er samtidig også meget nemmere at have med, da den kan pakkes ned til en meget kompakt størrelse, så du kan have den hængende på din taske el.lign.

Det er selvfølgelig primært i forbindelse med friluftsliv, at en sovepose er ideel, men det ændrer dog ikke på det faktum, at den også sagtens kan bruges, hvis du har en søn eller en datter, der skal hjem til en ven eller veninde og overnatte, hvor han eller hun selv skal sørge for at medbringe dyne eller sovepose.

Der findes heldigvis så mange soveposer på markedet, at du med garanti også kan finde frem til en model, der passer til lige præcis dét, som du skal bruge den til, hvad end det er at tage på camping, kajaktur eller børnene blot skal bruge den til at overnatte hos en ven eller veninde.

Elsker du at være ude i naturen? Se vores mountainbike test-oversigt


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Haglöfs MoonLite – fibersovepose til sommerhalvåret

Velegnet til alt slags vejr

Haglöfs MoonLite -1 soveposeDen næste i vores test-guide om soveposer er en super god sovepose fra Haglöfs, der kan bruges i hele tre sæsoner i Danmark.Haglöfs har her lavet en sovepose i en god kvalitet, som de har ry for. Den her sovepose besidder en masse gode detaljer, der kan give dig en tryg og varm nat både når du bruger den indendørs og udendørs.

Lynlåsen er monteret i venstre side af soveposen og er naturligvis også af høj kvalitet, så du undgår at den sætter sig fast eller lignende.

Den er fremstillet i det isolerende fiberfyld Airfil, der er et fugtafvisende materialer, som samtidig holder utroligt godt på varmen, især i forhold til hvor meget den vejer.

Komforttemperaturen for kvinder er på omtrent +4 grader celsius, mens den er på cirka -1 grader celcius til mænd.

Ekstrem temperaturen for kvinder er på -17 grader celsius, dog er det alt andet end anbefalet at bruge soveposen i sådan en kold temperatur.

Soveposen er 190 cm lang og vejer kun 1,58 kg, som er super imponerende, især taget komforttemperaturen og den vildt billige pris i betragtning.

Fordele

 • Fugtafvisende materiale
 • Kan bruges i foråret, efteråret og om sommeren
 • Ekstrem temperatur på -17 grader
Ulemper

 • Egner sig ikke til personer på over 190 cm

Udvalgte specifikationer

 • Personlængde: 190 cm
 • Komforttemperatur: +4 grader celsius
 • Fyld: Airfil®

Gå ikke på kompromis med valget af din kommende sovepose

Der er desværre rigtig mange, der begår den fejltagelse, at de går på kompromis med valget af deres sovepose, fordi de ikke mener at det er noget, som er værd at bruge penge på. De vil bruge budgettet på et liggeunderlag, da det jo er det, som man ligger på.

Det er dog meget vigtigt, at denne påstand bliver afvist med det samme, for der er absolut intet, der er vigtigere at bruge penge på i forbindelse med camping, kajakture, cykelture eller andre former for friluftsliv, der inkluderer overnatning i det fri.

Der behøves faktisk ikke at sige meget mere end at du meget hurtigt kommer til at fortryde, at du har købt en billig sovepose, der hverken er komfortabel eller har en eller anden form for isolering, der kan holde dig varm, når du først ligger ude i teltet og forsøger at holde dig selv varm i din sovepose.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for ikke at gå på kompromis med valget af din kommende sovepose, for det kommer blot til at gå udover dig selv i sidste ende.

Hvis du selv er på jagt efter en ny sovepose, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at danne dig en idé om, hvad du reelt set er på jagt efter.

Du behøver ikke en sovepose med en masse funktioner som eksempelvis muligheden for at lyne den sammen med en anden sovepose eller at den er udstyret med en inderlomme, der kan indeholde et par små genstande, hvis det blot er en sovepose, der skal bruges et par gange om året i forbindelse med f.eks. en fisketur med drengene eller hvis den blot skal bruges af børnene, når de skal på lejrskole eller ud til venner og veninder og overnatte.

Du skal – med andre ord – sørge for at vælge din sovepose med udgangspunkt i dine behov og dine krav, for på denne måde finder du nemlig nemmest frem til lige netop dén sovepose, der på bedste vis dækker dine behov og som du samtidig vil kunne erhverve til en pris, der befinder sig indenfor dit budget – og ja, du skal lægge et lille budget, inden du går i gang med at lede efter din sovepose.

Hvis du bare sørger for at gå struktureret til værks og lede med udgangspunkt i dine krav i stedet for blot, at vælge det første alternativ, der dukker op, så bliver det nemt at finde en fantastisk sovepose!

Vidste du at man også kan få elektriske mountainbikes? Læs vores el mountainbike test-guide


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Haglöfs Junior Lite sovepose

Haglöfs Junior Lite SoveposeDenne Haglöfs sovepose er en letvægts sovepose i en rigtig god kvalitet, som er god sovepose til børn.

Haglöfs er kendt for deres gode produkter i topklasse og det her er i hvert fald ikke nogen undtagelse.

Længden er på 150 cm og soveposen til børn vejer derfor også kun 790 gram, der gør den let at bære, selv for et barn.

Den har en flot blå farve og lynlåsen sidder på venstre side af soveposen. Det er en to-vejs lynlås, der også har en beskyttelsesklap, så den ikke åbner sig i løbet af natten.

Komforttemperaturen er på 15 grader celsius, hvilket gør den velegnet til både indendørs- og udendørs brug. Dog kun i de varme sæsoner, da der jo hurtigt bliver koldt om natten. Den er derfor rigtig god som en sommersovepose.

Hætten har endda en elastisk snøre, så man kan pakke sig godt ind i posen fra top til tå.

Det er en fibersovepose, som er udstyret med det isolerende materiale Airfill. Airfill er et super smart stof, der afviser fugt og derfor sikrer en god, varm og ikke mindst tør komfort, til den der bruger soveposen.

Fordele

 • 2-vejs lynlås
 • Lavet specifikt til børn
 • Elastisk snørre ved hætte
Ulemper

 • Bedst til sommer- eller indendørsbrug

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 790 gram
 • Komforttemperatur: 15 grader celcius
 • Airfill® fiber isolering
 • Beskyttelsesflap ved lynlåsen

Outwell Camper Lux sovepose

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Outwell laver nogle af de mest lækre soveposer på markedet – og Camper Lux er bestemt ikke nogen undtagelse.

Den kommer med et særdeles lækkert yderstof af polyesterbomuld, som passer rigtig godt sammen med det stribede og bløde inderstof såvel som en Isofill-isolering, der er med til at gøre soveposen særdeles varm og komfortabel. Nogle af de ord, der kendetegner denne sovepose er: funktionalitet, komfort, stil og skønhed.

Endvidere, så har denne Camper Lux-sovepose fra Outwell faktisk fået indbygget en pude og en aflynelig hætte, hvilket er med til at give en fantastisks komfort og dertil er det også meget praktisk, hvis du har intentioner om at lyne flere enkelte soveposer sammen eller derimod vil bruge dynen som en stor dyne i stedet for en sovepose.

Ovenstående betyder selvfølgelig også, at Camper Lux sagtens kan lynes sammen med andre soveposer eller bruges som dyne, hvis dette ønskes i stedet.

Den er dog også meget stor i sig selv og der er godt med plads i soveposen, da den i oplynet tilstand måler hele 235 cm. i længden samt 90 cm. i bredden – det burde være nok til at rumme nærmest enhver person.

Den er desuden fyldt med 100% bomuld, hvilket giver dig en fortrinlig varme, mens  de 1700 gram Isofill – som nævnt før – sørger for, at du ikke overopheder.

Den kommer desuden med en lækkker, lille kvadratisk transporttaske, der gør det muligt for dig at komprimere din sovepose ned til en størrelse på kun 48 cm. x 46 cm. x 25 cm., hvilket også giver en vægt på cirka 3 kg.

Venom 600 sovepose i sublim kvalitet til

Venom 600 Letvægt 190cmDenne model er en Venom 600 sovepose i absolut topklasse, som der holder imponerende godt på din varme, især taget dens vægt i betragtning.

Soveposen har en form som en mumie og du kan samtidigt bruge den hele året rundt. Den er produceret i dun, hvilket er et af kendetegnene, for en sovepose i rigtig god kvalitet.

Soveposen er komfortabel ned til -3 grader celsius, dog kan den faktisk godt holde de fleste varme, helt ned til -10 grader celcius. Det anbefales ikke at bruge soveposen, hvis det er varmere end 15 grader celsius, da det hurtigt kan blive for varmt i den. Den ekstreme grænse den er på -28 grader celsius, dog anbefales det ikke, at bruge soveposen i sådan en kold temperatur.

Soveposens interne brystvidde er på 78 cm, dens interne fodbredde er på 48 cm og den interne længde er på hele 205 cm.

Soveposen vejer blot 1,2 kg, hvilket skyldes at den er lavet af letvægtsmaterialer i absolut højeste kvalitet. En sovepose der er komfortabel helt ned til -3 grader celsius og kun vejer 1,2 kg, det er stensikkert en super god sovepose.

Det her er altså en sovepose for dig, som der vil have det bedste af det bedste og være stensikker, på at kunne holde varmen på camping eller vandreturen.

 

Mols Strands sovepose

God sovepose ved navn Mols Strands, der besidder en masse gode detaljer, som tilsammen giver dig en rigtig god og varm oplevelse, når du ligger i den.

Du kan med fordel både benytte den forår, sommer og efterår, selv i det danske klima.

Mols Strands er samtidigt super velisoleret og med sit syntetiske fyld, så er den perfekt til både camping og vandreturen.

Komforttemperaturen er på cirka 0 grader celsius og den foreslåede anvendelsestemperatur, den er på helt ned til -4 grader celsius.

Den bliver nok lidt for varm, hvis temperaturen er på over 15 grader celsius og grænsen er på -9 grader celsius.

Den eksterne brystvidde er på 80 cm og soveposen er perfekt til personer der maks måler 195 cm.

Den vejer kun 1,2 kg og er dermed en letvægts sovepose, hvilket gør den super god, især taget den billige pris i betragtning.

Mols Strands er alt i alt en super god sovepose, som der helt sikkert nok skal holde dig varm, selv i de koldeste efterårs- og forårsmåneder.

Fordele

 • Vejer kun 1200 gram
 • Isolerende mikrofiber fyld
 • Lynlås som kan lynes både oppefra og nedefra
Ulemper

 • Personlængde maks. 195 cm

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 1200 gram
 • Komfort temperatur: +5 grader til +9 grader celcius
 • Snørejustering i hætten
 • Varmekrave

Haglöfs Zensor 3S sovepose

HAGLÖFS ZENSOR 3S soveposeDenne sovepose er også fra Haglöfs, der er kendt for at lave rigtig gode sovepose i en fantastisk kvalitet til udendørs brug.

Her er der blandt andet tale om en meget slidstærk sovepose, der kommer med dejligt blødt børstet yderstof såvel som et inderstof i en ren bomuld og dertil er det luksuriøse Isofill-fyld med til at sikre den absolut bedste komfort, hvorfor det nærmest kommer til at føles som om, at du ligger i en seng og sover.

Haglöfs Zensor 3S er i øvrigt vandtæt, hvorfor du ikke skal tænke på at der siver vand ind i soveposen i løbet af natten.

Hvis du vælger denne Haglöfs Zensor 3S sovepose, så er du sikret en sovepose, der har rigtig god plads, da den måler hele 200 cm. i længden og dertil også 90 cm. i bredden, hvorfor den faktisk har næsten den samme størrelse som en enkeltmandsseng, hvilket bestemt burde give dig plads nok til at sove komfortabelt hvor end du ligger henne.

Du skal ligeledes være opmærksom på at Haglöfs Zensor 3S er én af de lidt tungere soveposer, da den ender med at få en vægt på godt og vel 1750 g, hvorfor den godt kan blive en kende tung i længden.

Outwell Campion Lux sovepose

Den sidste model i vores sovepose test-guide er også en Outwell.

Outwell har altid været kendt som en producent af særdeles kvalitetsrigtige og lækre soveposer, og der skal ikke være nogen tvivl om, at Campion Lux bestemt ikke er nogen undtagelse.

Selve yderstoffet på denne sovepose er lavet af mikrofiberpolyester, mens dens inderstof er lavet af blødt børstet polyester og dertil er den også blevet fyldt med cirka 1200 gram højtydende Isofell-isolering.

Ydermere, så har den også fået et dobbeltlag isolering, hvilket selvfølgelig er med til at sikre, at du sover rigtig dejligt i soveposen, da den hele tiden har en god og varm temperatur.

I oplynet tilstand måler soveposen 225 cm. i længden og 85 cm, hvilket inkluderer den lækre stofkant ved ansigtet, som kan blive til en behagelig hætte, hvis du har behov for at pakke dig rigtig godt ind, fordi du skal sove et sted, hvor det er koldt.

På lige fod med andre soveposer fra Outwell, så kommer denne Campion Lux-sovepose også med muligheden for at kunne lyne den sammen med en anden sovepose, så det bliver til en dobbeltsovepose.

Den er desuden også blevet udstyret med en inderlomme til opbevaring af mindre genstande, hvilket eksempelvis kunne være en mobiltelefon, en pung eller noget helt tredje.

Endvidere, så medfølger der en lækker, kvadratisk transporttaske, der måler 43 cm. x 22 cm., hvorfor det er muligt at få en meget kompakt sovepose ud af det, og så vejer den oven i købet kun 1600 gram, hvorfor det ikke bør være til noget synderligt besvær at have den med rundt, hvis du eksempelvis er på kajaktur eller den bruges i forbindelse med bjergbestigning el. vandretur.

Flere og flere tager på cykeltur med deres elcykler, er du en af dem? Læs vores elcykel test-oversigt

Marmot mens sawtooth

Marmot mens sawtooth - en populær og alsidig soveposeDenne sovepose fra Marmot er blevet vurderet til at være bedst i test hos Pricerunner, og den har fået 4,1 stjerner ud af 5.

Du får en super lækker, let og slank sovepose i denne Mens Sawtooth model fra Marmot. Da den kan klare at holde dig komfortabel ved temperaturer under frysepunktet, så er den anvendelig i store dele af året. Den er stoppet med lune imprægnerede andedun, og ydermaterialet er let og stærkt nylon.

Soveposen vejer under to kilo, og det gør den særligt velegnet til at have med på vandretur eller cykeltur. Dens anatomisk korrekte facon og tætte hætte gør, at den nemt kan holde dine fødder og dit hoved lunt.

Alt i alt er dette en alsidig og komfortabel sovepose med mange gode detaljer, og som er let at have med på farten. Vælg den størrelse, som passer dig bedst.

Fordele

 • God til alle årstider
 • Letvægt
 • Anatomisk fod- og hættedesign
Ulemper

 • Bedst til slanke personer

Udvalgte specifikationer

 • Farve: navy blå
 • Vægt: 1130 eller 1210 gram
 • Størrelser: regular (183 cm) og long (198 cm)
 • Flourocarbonfri imprægnering
 • Materialer: nylon og dun
 • Nedre komforttemperatur: -9 grader
 • Velisoleret

  Haglöfs Tarius

  Lækker og ergonomisk sovepose fra Haglöfs, der besidder en noget så høj kvalitet og en lang række praktiske funktioner, der er med til at give dig den perfekte oplevelse, når du benytter dig af soveposen.

  Haglöfs Tarius har en stilren blå farve, som med sin enkelhed er som skabt til enhver bruger af soveposen. Det er en model som holder på varmen, og derfor kan du med fordel benytte den som en vintersovepose.

  Soveposens lynlås er designet på en vildt smart måde, der sikrer dig at den altid sidder tæt på dig. Lynlåsen befinder sig i venstre side af soveposen.

  Der er to lommer indbygget i soveposen, hvilket er super smart, da de hjælper dig til, altid at kunne finde dine ting. Den ene lomme er en indvendig lomme, mens den anden lomme det er en pudelomme.

  Du finder endda en udvendig strop, så du let kan hænge soveposen til tørre, hvis den er blevet våd eller blevet vasket.

  Den har super lækre sovepose fra Haglöfs, den fås i tre forskellige størrelser, så der er helt sikkert en til præcist dit behov.

  Den fås med en længde på 175 cm, hvor den så vejer 1,29 kg.

  Så fås den med en længde på 190 cm, hvor den vejer 2,37 kg. Til slut fås den med en længde på hele 205 cm, hvor vægten er uoplyst.

  Fordele

  • Testet i følge standart EN-13537
  • 4-vejs kompressions pose medfølger
  • Udvendig strop
  Ulemper

  • Nogle synes den godt kan fylde lidt for meget i tasken

  Udvalgte specifikationer

  • Mumieformet for lav vægt og maksimere varme
  • To-vejs YKK-lynlås
  • Syntetisk isolering
  • Indvendig pudelomme
  • Komforttemperatur

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter