Sovepose test – Få en god og varm nattesøvn ude i naturen

Der kan være rigtig mange henseender, hvor det er nødvendigt at have en sovepose.

Hvis du eksempelvis skal på camping eller på telttur, så er det en god idé at tage en sovepose med i stedet for en dyne, da en dyne langt nemmere bliver ulækker, fugtig og beskidt.

Det problem har du ikke med en sovepose, da den er lavet af nogle helt andre materialer og den er samtidig også meget nemmere at have med, da den kan pakkes ned til en meget kompakt størrelse, så du kan have den hængende på din taske el.lign.

Det er selvfølgelig primært i forbindelse med friluftsliv, at en sovepose er ideel, men det ændrer dog ikke på det faktum, at den også sagtens kan bruges, hvis du har en søn eller en datter, der skal hjem til en ven eller veninde og overnatte, hvor han eller hun selv skal sørge for at medbringe dyne eller sovepose.

Der findes heldigvis så mange soveposer på markedet, at du med garanti også kan finde frem til en model, der passer til lige præcis dét, som du skal bruge den til, hvad end det er at tage på camping, kajaktur eller børnene blot skal bruge den til at overnatte hos en ven eller veninde.

Elsker du at være ude i naturen? Se vores mountainbike test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Venom 600 sovepose i sublim kvalitet til -3 grader celsius.

Venom 600 Letvægt 190cm
2.499 kr.

Den første i vores sovepose test er en Venom 600 sovepose i absolut topklasse, som der holder imponerende godt på din varme, især taget dens vægt i betragtning.

Soveposen har en form som en mumie og du kan samtidigt bruge den hele året rundt. Den er produceret i dun, hvilket er et af kendetegnene, for en sovepose i rigtig god kvalitet.

Soveposen er komfortabel ned til -3 grader celsius, dog kan den faktisk godt holde de fleste varme, helt ned til -10 grader celcius. Det anbefales ikke at bruge soveposen, hvis det er varmere end 15 grader celsius, da det hurtigt kan blive for varmt i den. Den ekstreme grænse den er på -28 grader celsius, dog anbefales det ikke, at bruge soveposen i sådan en kold temperatur.

Soveposens interne brystvidde er på 78 cm, dens interne fodbredde er på 48 cm og den interne længde er på hele 205 cm.

Soveposen vejer blot 1,2 kg, hvilket skyldes at den er lavet af letvægtsmaterialer i absolut højeste kvalitet. En sovepose der er komfortabel helt ned til -3 grader celsius og kun vejer 1,2 kg, det er stensikkert en super god sovepose.

Det her er altså en sovepose for dig, som der vil have det bedste af det bedste og være stensikker, på at kunne holde varmen på camping eller vandreturen.

 

Haglöfs cornus sovepose til +2 grader celcius.

Haglöfs cornus +2
1.199 kr.

Lækker og ergonomisk sovepose fra Haglöfs, der besidder en noget så høj kvalitet og en lang række praktiske funktioner, der er med til at give dig den perfekte oplevelse, når du benytter dig af soveposen.

Haglöfs cornus har en stilren magnetite farve, som med sin enkelhed er som skabt til enhver bruger af soveposen.

Soveposens lynlås er designet på en vildt smart måde, der sikrer dig at den altid sidder tæt på dig. Lynlåsen befinder sig i venstre side af soveposen.

Der er to lommer indbygget i soveposen, hvilket er super smart, da de hjælper dig til, altid at kunne finde dine ting. Den ene lomme er en indvendig lomme, mens den anden lomme det er en pudelomme.

Du finder endda en udvendig strop, så du let kan hænge soveposen til tørre, hvis den er blevet våd eller blevet vasket.

Den har super lækre sovepose fra Haglöfs, den fås i tre forskellige størrelser, så der er helt sikkert en til præcist dit behov.

Den fås med en længde på 175 cm, hvor den så vejer 1,29 kg.

Så fås den med en længde på 190 cm, hvor den vejer 2,37 kg. Til slut fås den med en længde på hele 205 cm, hvor vægten er uoplyst.

 

Latitude 300 sovepose til 0 grader celcius.

Latitude 300 190cm
899 kr.

God sovepose ved navn Latitude 300, der besidder en masse gode detaljer, som tilsammen giver dig en rigtig god og varm oplevelse, når du ligger i den.

Du kan med fordel både benytte den forår, sommer og efterår, selv i det danske klima.

Latitude 300 er samtidigt super velisoleret og med sit syntetiske fyld, så er den perfekt til både camping og vandreturen.

Komforttemperaturen er på cirka 0 grader celsius og den foreslåede anvendelsestemperatur, den er på helt ned til -4 grader celsius.

Den bliver nok lidt for varm, hvis temperaturen er på over 18 grader celsius og grænsen er på -6 grader celsius. Ekstrem grænsen er samtidigt på -24 celcius.

Den eksterne brystvidde er på 80 cm og soveposen er perfekt til personer der maks måler 190 cm.

Den vejer kun 1,7 kg, hvilket gør den super god, især taget den billige pris i betragtning.

Latitude 300 er alt i alt en super god sovepose, som der helt sikkert nok skal holde dig varm, selv i de koldeste efterårs- og forårsmåneder.

 

Haglöfs Junior Lite sovepose til +15 grader celcius.

Haglöfs Junior Lite Sovepose
399 kr.

Haglöfs Junior Lite Sovepose er en letvægts sovepose i en rigtig god kvalitet, som er god til de lidt mindre størrelser.

Haglöfs er kendt for deres gode produkter i topklasse og det her er i hvert fald ikke nogen undtagelse.

Længden er på 150 cm og soveposen vejer derfor også kun 790 gram, der gør den let at bære, selv for et barn.

Den har en flot blå farve og lynlåsen sidder på venstre side af soveposen. Det er en to-vejs lynlås, der også har en beskyttelsesklap, så den ikke åbner sig i løbet af natten.

Komforttemperaturen er på 15 grader celsius, hvilket gør den velegnet til både indendørs- og udendørs brug. Dog kun i de varme sæsoner, da der jo hurtigt bliver koldt om natten.

Hætten har endda en elastisk snøre, så man kan pakke sig godt ind i posen fra top til tå.

Det er en fibersovepose, som er udstyret med det isolerende materiale Airfill. Airfill er et super smart stof, der afviser fugt og derfor sikrer en god, varm og ikke mindst tør komfort, til den der bruger soveposen.

Haglöfs MoonLite sovepose til -1 grader celcius.

Haglöfs MoonLite -1 sovepose
599 kr.

Den næste i vores sovepose test er en super god sovepose fra Haglöfs, der kan bruges i hele tre sæsoner i Danmark.

Haglöfs har her lavet en sovepose i en god kvalitet, som de har ry for. Den her sovepose besidder en masse gode detaljer, der kan give dig en tryg og varm nat både når du bruger den indendørs og udendørs.

Lynlåsen er monteret i venstre side af soveposen og er naturligvis også af høj kvalitet, så du undgår at den sætter sig fast eller lignende.

Den er fremstillet i det isolerende fiberfyld Airfil, der er er fugtafvisende materialer, som samtidig holder utroligt godt på varmen, især i forhold til hvor meget den vejer.

Komforttemperaturen for kvinder er på omtrent +4 grader celsius, mens den er på cirka -1 grader celcius til mænd.

Ekstrem temperaturen for kvinder er på -17 grader celsius, dog er det alt andet end anbefalet at bruge soveposen i sådan en kold temperatur.

Soveposen er 190 cm lang og vejer kun 1,58 kg, som er super imponerende, især taget komforttemperaturen og den vildt billige pris i betragtning.

Outwell Constellation sovepose

Outwell Constellation
810 kr.

Denne sovepose er også fra Outwell, der er kendt for at lave rigtig gode sovepose til både udendørs og indendørs brug.

Her er der blandt andet tale om en meget slidstærk sovepose, der kommer med dejligt blødt børstet yderstof såvel som et inderstof i en ren bomuld og dertil er det luksuriøse Isofill-fyld med til at sikre den absolut bedste komfort, hvorfor det nærmest kommer til at føles som om, at du ligger i en seng og sover.

Den kan desuden også bryste sig af muligheden for at lyne soveposen helt op, hvilket betyder, at den også kan bruges som en stor dyne, hvis den f.eks. skal bruges indenfor og der er mere end én person, der skal deles om den.

Hvis du har to af disse soveposer, så er det desuden muligt at lyne dem sammen til én sovepose.

Hvis du vælger en Constellation-sovepose fra Outwell, så er du sikret en sovepose, der har rigtig god plads, da den måler hele 230 cm. i længden og dertil også 90 cm. i bredden, hvorfor den faktisk har næsten den samme størrelse som en enkeltmandsseng, hvilket bestemt burde give dig plads nok til at sove komfortabelt hvor end du ligger henne.

Den kommer med en smart, kvadratisk transporttaske, der gør det muligt at komprimere soveposen til en størrelse på kun 48 cm. x 46 cm. x 27 cm.

Du skal dog være opmærksom på at Outwell Constellation er én af de lidt tungere soveposer, da den ender med at få en vægt på godt og vel 3 kg., hvorfor den godt kan blive en kende tung i længden.

Vidste du at man også kan få elektriske mountainbikes? Læs vores el mountainbike test

 

Outwell Camper Lux sovepose

Outwell Camper Lux sovepose
599 kr.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Outwell laver nogle af de mest lækre soveposer på markedet – og Camper Lux er bestemt ikke nogen undtagelse.

Den kommer med et særdeles lækkert yderstof af polyesterbomuld, som passer rigtig godt sammen med det stribede og bløde inderstof såvel som en Isofill-isolering, der er med til at gøre soveposen særdeles varm og komfortabel. Nogle af de ord, der kendetegner denne sovepose er: funktionalitet, komfort, stil og skønhed.

Endvidere, så har denne Camper Lux-sovepose fra Outwell faktisk fået indbygget en pude og en aflynelig hætte, hvilket er med til at give en fantastisks komfort og dertil er det også meget praktisk, hvis du har intentioner om at lyne flere enkelte soveposer sammen eller derimod vil bruge dynen som en stor dyne i stedet for en sovepose.

Ovenstående betyder selvfølgelig også, at Camper Lux sagtens kan lynes sammen med andre soveposer eller bruges som dyne, hvis dette ønskes i stedet.

Den er dog også meget stor i sig selv og der er godt med plads i soveposen, da den i oplynet tilstand måler hele 235 cm. i længden samt 90 cm. i bredden – det burde være nok til at rumme nærmest enhver person.

Den er desuden fyldt med 100% bomuld, hvilket giver dig en fortrinlig varme, mens  de 1700 gram Isofill – som nævnt før – sørger for, at du ikke overopheder.

Den kommer desuden med en lækkker, lille kvadratisk transporttaske, der gør det muligt for dig at komprimere din sovepose ned til en størrelse på kun 48 cm. x 46 cm. x 25 cm., hvilket også giver en vægt på cirka 3 kg.

 

Outwell Campion Lux sovepose

Outwell Campion Lux sovepose
297 kr.

Den sidste model i vores sovepose test er også en Outwell.

Outwell har altid været kendt som en producent af særdeles kvalitetsrigtige og lækre soveposer, og der skal ikke være nogen tvivl om, at Campion Lux bestemt ikke er nogen undtagelse.

Selve yderstoffet på denne sovepose er lavet af mikrofiberpolyester, mens dens inderstof er lavet af blødt børstet polyester og dertil er den også blevet fyldt med cirka 1200 gram højtydende Isofell-isolering.

Ydermere, så har den også fået et dobbeltlag isolering, hvilket selvfølgelig er med til at sikre, at du sover rigtig dejligt i soveposen, da den hele tiden har en god og varm temperatur.

I oplynet tilstand måler soveposen 225 cm. i længden og 85 cm, hvilket inkluderer den lækre stofkant ved ansigtet, som kan blive til en behagelig hætte, hvis du har behov for at pakke dig rigtig godt ind, fordi du skal sove et sted, hvor det er koldt.

På lige fod med andre soveposer fra Outwell, så kommer denne Campion Lux-sovepose også med muligheden for at kunne lyne den sammen med en anden sovepose, så det bliver til en dobbeltsovepose.

Den er desuden også blevet udstyret med en inderlomme til opbevaring af mindre genstande, hvilket eksempelvis kunne være en mobiltelefon, en pung eller noget helt tredje.

Endvidere, så medfølger der en lækker, kvadratisk transporttaske, der måler 43 cm. x 22 cm., hvorfor det er muligt at få en meget kompakt sovepose ud af det, og så vejer den oven i købet kun 1600 gram, hvorfor det ikke bør være til noget synderligt besvær at have den med rundt, hvis du eksempelvis er på kajaktur eller den bruges i forbindelse med bjergbestigning el. vandretur.

Flere og flere tager på cykeltur med deres elcykler, er du en af dem? Læs vores elcykel test

 

Gå ikke på kompromis med valget af din kommende sovepose

Der er desværre rigtig mange, der begår den fejltagelse, at de går på kompromis med valget af deres sovepose, fordi de ikke mener at det er noget, som er værd at bruge penge på, og derfor har vi lavet denne sovepose test.

Det er dog meget vigtigt, at denne påstand bliver afvist med det samme, for der er absolut intet, der er vigtigere at bruge penge på i forbindelse med camping, kajakture, cykelture eller andre former for friluftsliv, der inkluderer overnatning i det fri.

Der behøves faktisk ikke at sige meget mere end at du meget hurtigt kommer til at fortryde, at du har købt en billig sovepose, der hverken er komfortabel eller har en eller anden form for isolering, der kan holde dig varm, når du først ligger ude i teltet og forsøger at holde dig selv varm i din sovepose.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for ikke at gå på kompromis med valget af din kommende sovepose, for det kommer blot til at gå udover dig selv i sidste ende.

Du kan også læse denne guide fra Spejder.dk om hvordan du skal vælge din sovepose.

Hvis du selv er på jagt efter en ny sovepose, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at danne dig en idé om, hvad du reelt set er på jagt efter.

Du behøver ikke en sovepose med en masse funktioner som eksempelvis muligheden for at lyne den sammen med en anden sovepose eller at den er udstyret med en inderlomme, der kan indeholde et par små genstande, hvis det blot er en sovepose, der skal bruges et par gange om året i forbindelse med f.eks. en fisketur med drengene eller hvis den blot skal bruges af børnene, når de skal på lejrskole eller ud til venner og veninder og overnatte.

Du skal – med andre ord – sørge for at vælge din sovepose med udgangspunkt i dine behov og dine krav, for på denne måde finder du nemlig nemmest frem til lige netop dén sovepose, der på bedste vis dækker dine behov og som du samtidig vil kunne erhverve til en pris, der befinder sig indenfor dit budget – og ja, du skal lægge et lille budget, inden du går i gang med at lede efter din sovepose.

Hvis du bare sørger for at gå struktureret til værks og lede med udgangspunkt i dine krav i stedet for blot, at vælge det første alternativ, der dukker op, så bliver det nemt at finde en fantastisk sovepose!

Her kan du se en videoguide om valg af den rette sovepose

 


Comments are closed.

Back to Top ↑