Sidst opdateret:

Noget af det mest hippe på markedet for cykler i øjeblikket er el mountainbikes.

Det er ikke just fordi elcykler er noget nyt, da de har været på markedet i mange år efterhånden, men det er dog først nu, at producenterne er begyndt at fremstille mountainbikes, der er drevet af en elektrisk motor.

Det giver mange muligheder for folk, der ikke har mulighed for at cykle mountainbike uden hjælpen fra en motor, så hvis du altid har gået og drømt om, at kunne få lov til at cykle mountainbike i din fritid eller bruge den som transportmiddel til og fra arbejde, men desværre ikke har muligheden for at bruge en almindelig mountainbike, så er dette lige noget for dig, for med den elektrisk motor, får du den nødvendige hjælp, når du træder i pedalerne.

Det kan også være, at du tidligere har cyklet rigtig meget mountainbike, men desværre er blevet skadet og derfor ikke længere er i stand til at gøre brug af en almindelig mountainbike.

Uanset hvad, så er der i hvert fald mulighed for det nu, for med en mountainbike, der bliver drevet af en elektrisk motor, så er det muligt for langt de fleste af bruge en mountainbike som transportmiddel til dagligt eller hive den rundt ude i skoven eller på downhill-banen.

Nedenfor finder du en gennemarbejdet el mountainbike test, der gør det muligt for dig, at finde frem til en mountainbike, der er drevet af en elektrisk motor, som passer til dine behov og lever op til dine forskellige kriterier.

Vi har lavet en el mountainbike test af fire forskellige el mountainbikes, og der er med garanti én eller endda flere iblandt de fire cykler, som du finder interessant og mener lever op til dine behov og kriterier, så du igen kan komme ud og cykle på en mountainbike – hvad end det er til dagligt eller i forbindelse med decideret mountainbiking.

Var det en almindelig elcykel du kiggede efter? Se vores elcykel test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Giant Trance E+ 3 Pro Mountainbike med motor


Giant Trance E+ 3 ProHer er der tale om en mountainbike med motor. Det er deres egen motor, som hedder en Giant SyncDrive Pro. På den måde kan du pludselig køre længere og komme hurtigt over stigningen, end du nogensinde har kunne før. Der er stadigvæk masser, du selv skal gøre.

Hvor meget hjælp kommer an på, hvad du ønsker. Med en motor der kan give 80Nm omdrejningsmoment, kan den give hjælp helt op til 360 procent. Du styrer det hele via deres app, hvor du kan vælge, hvor meget hjælp du vil have på din tur. På den måde er den perfekt for alle, som gerne hele tiden vil presse sig selv og blive bedre til at cykle.

 

Med app’en får du også både navigation, og sundhed og fitness tracking, så det er meget mere end en mountainbike. Den kan få dig til at ende i langt bedre form og langt hurtigere, end du nogensinde havde regnet med, var muligt.

Den har 12 gear og kan normalt fås i fem størrelser: XS, S, M, L og XL. Det kan selvfølgelig variere, hvilke størrelser du har mulighed for at købe, alt efter hvor du køber dem henne.

Der er tale om en virkelig flot cykel, hvor du nærmest ikke engang kan se, at den har en motor. Selvom den har motor, er det altid dig, som bestemmer, hvor meget den hjælper. Det betyder sådan set bare, at du bedre kan træne dig selv i form, da den kan hjælpe de steder, hvor du normalt måtte stige af cyklen. Det er en god mountainbike med gode brede 27.5” hjul og 14cm behagelig Maestro affjedring. Det gør den optimal at køre i alle slags terræn.

Det er en mountainbike i den dyrere ende, som selvfølgelig skyldes, at den er meget mere end en mountainbike. Den er lavet i aluminium, så det er ikke, fordi den er superlet, men det er ikke så vigtigt, da meningen her ikke er, at du står af cyklen og løfter rundt på den. I stedet lader du motoren hjælpe dig gennem det hårde terræn.

Witt E-bike E-Sumo elcykel – meget populær på elcykelmarkedet


Witt E-bike E-Sumo elcykelFlere og flere cykelentusiaster er begyndt at vælge de elektriske modeller frem for de traditionelle. Dette skyldes særligt, at du på en elcykel slipper for at skulle gøre alt det hårde arbejde selv. Elcykler er nemlig forsynet med motorer, som hjælper dig på vej, når terrænet bliver udfordrende.

Om produktet

Witt E-Bike E-Sumo elcykel er én af de mest populære elcykler på markedet. Modellen er blandt andet blevet testet hos jv.dk, og i deres anmeldelse får den stort set ikke andet end ros.
Jydske Vestkystens anmelder påpeger, at cyklen specielt egner sig, hvis du er vant til at køre i et ujævnt terræn. De store dæk tager nemlig stødene fra alle sten og rødder, der skulle komme i vejen. Dertil er Witt E-Bike E-Sumo elcykel nem at komme i gang med, og dette selvom den skal samles, når den ankommer. Brugsanvisningen er let at følge, og så snart batteriet er opladt, er du klar til at tage på eventyr. 

Hvis du søger en resistent og langtidsholdbar elcykel, er Witt E-Bike E-Sumo elcykel den rette for dig. 

Udvalgte specifikationer

  • Cyklen har en vægt på 27 kg.
  • Ringeklokke og støtteben
  • Kan køre op til 25 km/t

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Haibike Sduro FullNine 5.0


haibike-sduro-fullnine-5-0-el-cykel-400wh-29-mtb-sort-lime-blaa-10-gear
El-cykel - 400Wh - 29" MTB
999.999.999 kr.

Praktisk el-mountainbike med mange funktioner

Vil du gerne have en cykel, som er den perfekte makker – både til og fra arbejde og til skovens bakker?

Så er dette cyklen, du søger. Med denne Sduro FullNine 5.0 fra Haibike får du en cykel med mange anvendelsesmuligheder!

Et kraftfuldt batteri og en brugervenlig motor

Med denne cykel får du et kraftfuldt Yamaha 400 Watt lithiums-batteri.

Batteriet har en god levetid, og kan køre mellem 20 og 130 kilometer på en opladning, alt efter terrænet, brugerens vægt og hvor højt, assistanceniveauet er på.

Og efter blot få timers opladning, er batteriet fuldt opladt igen.

Alt efter hvor meget hjælp fra elmotoren du ønsker, er der fire assistanceniveauer: Eco, Eco+, Standard og High.

Disse niveauer gør det til en brugervenlig oplevelse, hvor motoren let kan tilpasse sig dit behov.

Samtidig kan du på det skarpe LCD-display se batteriets levetid såvel som hastighed!

Mange anvendelsesmuligheder med et aftageligt batteri

En utrolig lækker funktion ved denne model er, at batteriet er aftageligt.

Eksempelvis kan du lade motoren blive hjemme i weekenden, hvor du kan komme og få nogle gode kilometer i benene i skovens udfordrende terræn.

Samtidig kan du lade motorens assistance hjælpe dig, hvad enten du har langt til arbejde, pendler eller gerne vil undgå at komme på arbejde med svedpletter under armene.

Dette må siges at være en praktisk funktion, som gør denne Haibike til en gennemtænkt kombinationscykel.

Specialdesignet komfort

Men også på designfronten er der tænkt over tingene.

På denne Haibike er der en Suntour 100 mm-forgaffel både på for- og bagdækket. Dette gør det let at pumpe cyklens dæk, så den passer nøjagtigt til dig og dine behov!

Samtidig er cyklens vægt er på blot 22,9 kilo og kommer med 10 gear. Intet er tilfældigt ved denne Sduro FullNine 5.0 elcykel, og med denne cykel er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted og få en masse kilometer i benene.

Hvorfor kan jeg ikke bare købe en almindelig mountainbike?

Der er selvfølgelig intet, der står i vejen for, at du kan købe en ganske almindelig mountainbike, men hvis du føler, at du sommetider bliver lidt for udfordret, når du skal cykle op af de helt skræmmende bakker og samtidig også er ved at være træt af, at du skal bruge ekstra mange kræfter på at cykle mod vinden, så er der ingen tvivl om, at det optimale valg for dit vedkommende vil være en el mountainbike.

Med en mountainbike, der er drevet af en elmotor, så skal du ikke længere frygte de store stigninger, som du gjorde før i tiden, og du skal ligeledes heller ikke være bange for, at der er modvind på vej hjem fra din hæsblæsende og energikrævende tur i skoven, da du blot kan lade motoren hjælpe dig på vejen hjem.

Du kan helt selv styre, hvor meget den skal hjælpe dig, så hvis du er helt drænet for kræfter på vej hjem, så kan du faktisk næsten få din el mountainbike til at cykle på egen hånd, men det kræver dog at du følger med pedalerne rundt, da det er et lovkrav.

Det kan desuden også være meget aktuelt for dig, der eksempelvis er blevet ramt af en skade og derfor har svært ved at komme op og stå på cyklen, hvilket som oftest er et krav, når man skal cykle op ad en stejl bakke ude i skoven eller på vejen, men hvis du vælger en el mountainbike, så kan du blot sætte yderligere kraft på motoren, så du kan blive siddende.

Det kan også sagtens tænkes, at du på anden vis er blevet skadet eller er syg, hvorfor du ikke har de samme muligheder for at udfordre dig selv fysisk – i en sådan sammenhæng er en mountainbike, der drives af el også en fantastisk løsning.

Og det giver selvfølgelig sig selv, at du så ikke skal købe en almindelig mountainbike, hvis du godt ved, at du af en eller anden grund er forhindret i, at kunne gøre brug af en almindelig mountainbike. Hvis du ikke har lyst til at slippe suset, naturen og den gode motion, det giver, så er en el mountainbike selvfølgelig den ideelle løsning.

Hvis du godt kan lide oplevelser i naturen, eller i det hele taget bare at få en på opleveren, men mangler lidt inspiration, så kan du tage et kig her.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en el mountainbike?

Hvis du har bestemt dig for, at du skal have en el mountainbike, så skal du naturligvis på jagt efter en passende én af slagsen. Spørgsmålet er dog bare, hvad du selv mener er passende for dig og hvilke forskellige ting, som du skal tage stilling til.

Hvis det er første gang, du køber en eldreven cykel (uanset om det er en mountainbike eller en anden form for eldreven cykel), så kan der umiddelbart være mange begreber, som du ikke helt forstår dig på.

Der er dog ingen tvivl om, at det klart vigtigste ved en hvilken som helst elcykel er batteriet og den motor, der sørger for at drive hele cyklen – uden disse to ting, så er det faktisk bare en ganske almindelig cykel.

Derfor skal du sikre dig, at du ender med at købe en el mountainbike, der har et rigtig godt batteri og ligeledes også en god motor, da det er hele drivkraften bag en el mountainbike og uden de to dele er i orden, så er det blot spild af penge at købe en el mountainbike – uanset hvor billig den så har været.

Læs også: Mountainbike test – Kom godt ud i naturen

Denne side er anmeldt af: Anton S. Nielsen 10/10

Dette indlæg har fået 4.6 stjerner baseret på 10 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.