Nogle vil have en traditionel cykel, andre en racercykel og atter andre en mountainbike. Nogle benytter deres mountainbike til ordinær cykling, og andre benytter den på dedikerede mountainbike-ruter i den danske natur. Der er naturligvis også en del, som benytter den til det hele.

Det siger sig selv, at folk, der cykler på vanskeligt fremkommelige mountainbike-ruter eller ture i skoven, har behov for en mountainbike, hvorimod folk, som benytter den til ordinær cykling, mere kan vælge efter smag og behag.

For en del år siden blev det relativt normalt, at folk benyttede en racercykel til hverdagsbrug, men i dag er der mange, som benytter en mountainbike til hverdagsbrug.

Men der er også flere og flere, der benytter sin mountainbike som hobby-cykel, hvor de kører i landskabet, i skovene, på standen eller på konkrete mountainbike-ruter. Der er også en del, som bruger sin mountainbike til landevejscykling.

Der er flere discipliner inden for kørsel med mountainbikes, og de fleste cykler er fremstillet til en eller flere af de mest almindelige MTB-discipliner, som er:

 • Cross Country (XC), som blandt andet er ad markveje og stier
 • All Mountain (AM), som er både op og ned ad bakker
 • Dirt Jump (DJ), som er hop på bakker af jord
 • Freeride (FR), som er op, ned, hop og tricks
 • Downhill (DH), som er ned ad bakker

Vi har kigget på et udvalg af forskellige mountainbikes for mænd, kvinder og børn.

Mange kvinder vælger en mountainbike til herre, hvis de skal benytte deres mountainbike til konkret mountainbiking i naturen, hvorimod nogle kvinder vælger en dame-mountainbike, hvis den skal benyttes til hverdagsbrug.

Når du skal købe en mountainbike, er en af de vigtigste ting du skal overveje, hvad dit niveau og budget er. Pris og kvalitet hænger sammen, og derfor vil cykels kvalitet, gear, stel og hjul også afspejle dette. Derfor er det vigtigt, at du overvejer hvad du gerne vil bruge mountainbiken til, samt hvor meget og seriøst du vil køre. Disse overvejelser kan være med  til at finde frem til den MTB, der er den helt rigtige for dig.

Vidste du at man også kan få el mountainbikes? Læs vores el mountainbike test-oversigt


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Bemærk stellets geometri ved valg af mountainbike

Nu, hvor du har læst vores mountainbike test-oversigt, kan du overveje, hvordan din nye mountainbike skal være; og noget af det første, som du skal kigge på, og som også er det, folk ser, er designet, eller mere præcist stellet. Det kaldes også stelgeometri.

Folk, der kører på udfordrende ruter, skal i særlig grad prøve sig frem til, hvordan cyklen opfører sig, og hvordan cykel passer til til en selv, hvorimod folk, der mest benytter den til transport, mere kigger på selve designet.

Bemærk, at du bør prøvekøre mountainbikes på stejle bakker eller lignende, hvis du vil finde ud af, om stellets geometri passer til din krop.

Er du træt af at trampe i pedalerne hver morgen? Læs vores elcykel testoverblik

Overvej, hvad du skal bruge din mountainbike til

Du skal samtidig overveje, om du kun vil have traditionel affjedring i forgaflen, eller om du ønsker fuld affjedring.

Desuden kan bremserne kan nemt overses af en uerfaren mountainbiker, men det er absolut en fordel at benytte skrivebremser i stedet for fælgbremser, hvis du kører meget i vådt og mudret føre.

De lidt dyrere mountainbikes har hydrauliske skivebremser, som er de bedste, men også de mest tekniske at vedligeholde.

Folk, der kører på udfordrende ruter, vil ofte, ligesom en cykelrytter, benytte klikpedaler (click-pedaler) og cykelsko, men det er også muligt at vælge kombipedaler, så den har både klikpedaler og almindelige pedaler.

Du kan naturligvis vælge, at din mountainbike kun skal have almindelige pedaler.

Gearsystemet skal også tages i betragtning, hvis du vil køre på udfordrende mountainbike-ruter, hvor du ofte vil få brug for flere omdrejninger end normalt

Der findes, som nævnt, særlige mountainbikes til damer, og de har en lavere stelhøjde og en anden type sadel, men kvinder vælger ofte en herremodel, hvor der derfor bliver eftermonteret en damesadel.

Bemærk, at de fleste mountainbikes leveres uden almindeligt hverdagsudstyr som bagagebærer og lignende.

Er du medlem af en mountainbike-klub?

Hvis du allerede har fået eller får blod på tanden til at prøve noget mere med din mountainbike, så kan du kontakte en lokal mountainbike-klub for at høre, hvad de har af tilbud. Mange vil finde det sjovere at køre i naturen på sin mountainbike, hvis det sker i fællesskab.

Desuden kan I udveksle erfaringer, viden og oplevelser omkring mountainbiking.

Du behøver ikke at være professionel for at være medlem af en mountainbike-klub, og du behøver heller ikke at have en professionel mountainbike. Den kan du anskaffe dig senere, hvis du synes, at der bliver behov for dette.

Hvor er der mountainbike-ruter?

Mange kommuner har lavet mountainbike-ruter, men Naturstyrelsen har også oplysninger om mountainbikes og mountainbike-ruter på deres hjemmeside.

Naturstyrelsen skriver for eksempel på deres hjemmeside, at den første mountainbike-rute blev lavet i år 2000, men at der i dag er over 350 km mountainbikeruter på Naturstyrelsens arealer, hvilket skulle svare til strækningen fra Skagen til den tyske grænse.

Disse mountainbike-ruter er lavet i tæt samarbejde med frivillige MTB-folk og lokale MTB-klubber, og de er også med til at vedligeholde flere af disse mountainbike-ruter.

Du kan se en test af mountainbike ruter hos vorespuls.dk. De har været ude og prøvekøre rigtig mange ruter samtidig med, at de har optaget video fra turene. I det hele taget er det en rigtig god side om mountainbikes.

Hvad gør jeg for at komme videre med min mountainbike?

Hvis du er erfaren mountainbiker og allerede har en mountainbike, så ved du naturligvis, hvad du vil, og hvad du har behov for, når du skal vælge en ny MTB, men hvis du er ny omkring mountainbikes, så har du nu læst en kort mountainbike test-overblik af disse cykler, som du kan overveje.

I første omgang kan du klikke videre på de ovenstående links for at læse mere om de enkelte mountainbikes. Du kan også læse Cyklistforbundets korte guide om mountainbikes her.

Her kan du se en video med nogle af de stunts du kan lave med en mountainbike


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
MTB Insider

MTB Insider drives af entusiaster, der har en passion for mountain biking, og som har stor erfaring med at vejlede til bedre oplevelser og anmelde bestemte produkter. 

MTB Insider giver Trek Marlin 4 2022 Unisex en god anmeldelse.

Anmeldelsen er udført i 2022
Du kan se anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping er en underside til verdens største søgemaskine, hvor forbrugerne har mulighed for at søge, sammenligne og finde information/anmeldelser af bestemte produkter i webshops.

Indsamlede anmeldelser på Google Shopping giver Trek Procaliber 9.7 – Blue en meget høj samlet score, hvor mere end 20 har anmeldt cyklen.
Du kan se anmeldelserne her


FAQ

Kan jeg bruge en mountainbike til dagligt?
Ja, du kan sagtens bruge en mountainbike til dagligt. Mountainbikes er lavet til, at de skal være komfortable at køre på selv i meget hårdt terræn. Derfor kan de fleste modeller også sagtens klare cykelturen til skole eller arbejde uden problemer. Mountainbikes er generelt meget alsidige i brug.
Hvilket mountainbike brand er det bedste?
Hvilket mountainbike brand der er det bedste, det varierer en smule, at efter hvilken slags mountainbike du søger. Nogle eksempler på nogle af de bedste brands inden for mountainbikes generelt er dog brands såsom Trek Bikes og Cannondale. Mountainbikes fra de nævnte brands får ofte nogle rigtig gode anmeldelser.
Er det billigst at lave eller købe en mountainbike?
Det vil altid være billigere for dig at købe en færdiglavet mountainbike fremfor at lave din egen. Dog får du den fordel ved at lave din egen, at mountainbiken kommer til at passe perfekt til dine behov og præferencer, hvilket kan være sværere at finde i en færdiglavet mountainbike.
Hvor lang tid holder en mountainbike?
Hvis du vedligeholder din mountainbike ordentligt, så kan den holde i helt op til 20 år, førend det bliver tid til at skifte den ud med en nyere model. Mountainbikens levetid afhænger dog også af, hvilket terræn du kører i, og du skal regne med at udskifte enkelte dele løbende.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Scott Aspect 910

Scott Aspect 910 – 12 gear – blå og grå – god til prisenHvis du er på udkig efter en god mountainbike, som ikke koster for meget, så bør du overveje Scott Aspect 910. Der er tale om en fantastisk mountainbike og på producentens hjemmeside, anbefaler de, at du køber den, hvis du ikke vil bruge for mange penge på en mountainbike, eller hvis du er nybegynder.Mountainbikes kan nærmest koste uendeligt, så når du lige starter, skal du begynde simpelt og så finder du ud af, hvad du har brug for. For nogle er Scott Aspect 910 den perfekte mountainbike cykel for dem.

Den har Shimano bremser og SRAM SX Eagle Trigger gearskifte. Med 12 gear kan det til tider måske være lige i underkanten til en Mountainbike, men det kommer meget an på det terræn, som du kører i.

Især for nybegynderen har den de gear, som du har brug for. For de mere garvede rytter er det meget almindeligt med flere gear, da det giver dem mere fleksibilitet på deres tur. Den har også en god vægt med 13,30 kg. Den lave vægt skyldes, at stellet er produceret i aluminium. Det gør cyklen både solid, stærk og let. Det er vigtigt, fordi du ikke ønsker at cykle rundt med ekstra vægt. Nogle gange kan det også være nødvendigt, at du skal kunne løfte cyklen og så er det godt, at den ikke vejer så meget.Scott Aspect 910 er en god mountainbike at starte med, så den kan varmt anbefales.

Fordele

 • Fjernbetjent lockout
 • Oplagt til nybegynderen
 • Let vægt der gør cyklen meget brugervenlig
Ulemper

 • En mere erfaren rytter vil foretrække lidt flere gear
Udvalgte specifikationer
 • Stel i aluminium
 • Alloy 6061 Custom Butted Tubing ramme
 • Lockout fra styr
 • Hydraulisk skivebremse både for og bag
 • 12 udvendige gear
 • Hjulstørrelse på 29″

Cannondale Trail 8

Cannondale Trail 8Hvis du leder efter en højkvalitets-mountainbike, som du kan nyde mange år frem, er Cannondale Trail 8 et glimrende valg. Cyklen egner sig både til den ambitiøse motionist og til den almene hverdagscyklist, og den er udstyret med en lang række fede funktioner.

Cannondale Trail 8 er fremstillet i et gråt, stilrent og sporty design. Aluminiumsstellet sikrer lette og effektive cykelture, og de hydrauliske skivebremser giver dig maksimal bremseeffekt på langt de fleste former for underlag. Cyklen er desuden udstyret med forgaflen SR Suntour XCE28, som giver dig op til 100 mm. vandring. Du kan dertil selv bestemme, om cyklen skal forsynes med 27,5’’ eller 29’’ hjul. Dit valg af hjul vil afhænge af, hvordan du godt kunne tænke dig at køre. En 29’’ mountainbike har hjul, der er store nok til, at en stor mængde gummi på alle tidspunkter vil jorden jorden. Du har altså god kontrol over din mountainbike, hvis du vælger et stort hjul. Derimod vil du på mindre hjul have markant nemmere ved at komme igennem forhindringerne, når du kører på snørklede ruter. Hjul, der måler 27,5’’ er perfekte, hvis du gerne vil udfordres teknisk på din mountainbike. Er du i tvivl om, hvilke hjul der passer bedst til dig, bør du spørge din forhandler til råds. Uanset hvad du vælger, vil du med garanti få glæde af Cannondale Trail 8.

Fordele

 • Egner sig til alle former for terrænkørsel 
 • Effektive bremser
 • Mulighed for at skifte mellem 29″ og 27,5″ dæk
Ulemper

 • Der medfølger kun ét sæt dæk
Udvalgte specifikationer
 • Produceret i et gråt, stilrent og sporty design 
 • Cyklens stellet er fremstillet af let aluminium
 • Maksimal bremseeffekt med hydrauliske skivebremser
 • Forgaflen SR Suntour XCE28 giver op til 100 mm. vandring
 • Kan forsynes med hjul på enten 27,5’’ eller 29’

Trek Marlin 6 2021

Trek Marlin 6 – 2021Trek Bikes er med god grund blandt de mest populære cykelproducenter på det amerikanske marked. Med Trek Marlin 6 får du en fremragende mountainbike, som egner sig til alle former for terræncykling. Cyklen er en udpræget cross-country-model, som er udstyret med en smart og letgående 2×8 geargruppe. Både forskifter og bagskifter har solide Shimano-gear med Altus M315 dual pull, og dette giver dig fuld kontrol, når du er på farten. Selv på et ujævnt terræn, vil du få følelsen af at flyve afsted, og cyklen kan klare selv de mest stejle kørsler. SR Suntour XCT 30-forgaflen sørger for sublim støddæmpning, og den muliggør tilmed vandring på op til 100 mm.

Som de fleste andre produkter fra Trek Bikes, er Trek Marlin 6 fremstillet i et design, som både er stilrent og super funktionelt. Cyklen har både indvendig kabelføring og skivebremser, der sidder monteret direkte på kædestangen. Cyklens stel er fremstillet af Alpha Silver Aluminium, og materialet medvirker en rigtig god effektivitet. Investerer du i denne model, kan du tilmed glæde dig ved at kunne benytte Smart Wheel Size-konceptet, som særligt er udviklet af Trek Bikes. Selvom denne mountainbike er til herre, vil en dame sagtens kunne have glæde af den alligevel.

Fordele

 • Fås i forskellige farver og størrelser
 • Cross-country-model, der egner sig til alle former for terræncykling
 • Livsvarig garanti på stellet
Ulemper

 • Cykellås skal tilkøbes

Udvalgte specifikationer

 • Fremstillet af den populære, amerikanske cykelproducent Trek Bikes 
 • Udstyret med en let anvendelig og letgående 2×8 geargruppe  
 • Forskifter og bagskifter har solide Shimano-gear med Altus M315 dual pull
 • SR Suntour XCT 30-forgaffel sikrer god støddæmpning under turen 
 • Indvendig kabelføring og skivebremser på cyklens kædestang 
 • Stellet består af Alpha Silver Aluminium, der giver god fart på cyklen

Trek Procaliber 9.7 – Blue

Når du skal ud og cykle igennem naturens mange udfordrende terræner, er det vigtigt, at du sidder på en mountain bike, der både er let, bremser godt og generelt set er robust konstrueret.

Trek Procaliber 9.7 garanterer alt dette, da den er skabt af karbonmaterialer og anvender meget præcise Shimano-hydrauliske bremseskiver.

 • SRAM GX Eagle 1 x 12-gear
 • Sikre og meget præcise Shimano-hydrauliske bremseskiver
 • Karbon-opbygning med karbon-hjul og karbon-saddel

Det skal du vide, før du køber Trek Procaliber 9.7 – Blue

Fremstillet i let karbon med Shimano-hydrauliske bremseskiver

Den blå maountainbake Trek Procaliber 9.7 er bygget i et let design. Med Bådekarbon i hjul og saddel, får du en let cykel, hvor stellet er stift og solidt. Det gør den god til de hurtige baner i skoven, der kræver kontrol.

Fordi cyklen har en vægt på10,46 kg i alt, er den lettere at køre længere ture på. Den er også nem at tage med bagpå bilen, hvis du vil ud til nye områder.

Fo sikkerhed er Trek Procaliber 9.7 udstyret med Shimano-hydrauliske bremseskiver, der er kendt for at være sikre og effektive selv i udfordrende terræn. 

Effektive gear og komfortabel med støddæmpende effekt

Trek Procaliber 9.7 mountainbike har 12 guide fra SRAM GX Eagle. For nogle vil antallet af gear være i den lave ende, fordi springet mellem gear kan føles stort. Det er dog gode gear, der er pålidelige, når du er ude at cykle.

For den bedst mulige komfort er Trek Procaliber 9.7 mountainbike udstyret med IsoSpeed-støddæmpende dele. Det beskytter dig mod ubehagelige vibrationer fra ujævnt terræn.

Fordele

 • Et let og stift stel
 • IsoSpeed-støddæmpende dele
 • Meget komfortabel
Ulemper

 • Grundet det brede spektrum af gear, kan det føles som store skridt at skifte gear

Hvad siger forbrugere om Trek Procaliber 9.7 – Blue?

Trek Procaliber 9.7 – Blue for næsten den højest tænkelige score på Google Shopping, hvor mere end 20 brugeranmeldelser indsamlet har givet cyklen 4,9 ud af 5 stjerner.

Testmagasinets vurdering

Trek Procaliber 9.7 er på mange måder det oplagt valg, hvis du ønsker en lightweight-cykeltur, hvor du stadig kan stole på både gearene og bremserne. Vi anbefaler Trek Procaliber 9.7, da cyklen er robust konstrueret med karbon-hjul og karbon-saddel, mens SRAM GX Eagle 1 x 12-gear og Shimano-hydrauliske bremseskiver gør, at du altid er i sikre hænder.

Specifikationer

 • Farve: Alpine Blue/Black
 • Antal gear: 12
 • Vægt: 10,46 kg.
 • Bremser: hydrauliske bremseskiver
 • Modelår: 2022

Trek Marlin 4 2022 Unisex

 • God anmeldelse ved MTB Insider

Når du skal suse afsted på en mountain bike, er der især to afgørende parametre, der kan sikre dig en fantastisk oplevelse: et bredt spektrum af gear og en let konstruktion. Trek Marlin 4 2022 Unisex sikrer dig begge dele med sine 21 forskellige gear og en konstruktion, som er skabt af let aluminium. 

 • Forhjulet har støddæmpning
 • 21 forskellige gear
 • Tektro-mekanisk bremseskive

Det skal du vide, før du køber Trek Marlin 4 2022 Unisex

Let begynder mountainbike til en god pris

Trek Marlin 4 2022 Unisex er en oplagt begyndercykel til dig, der gerne vil i gang med at udforske de spændende områder i skoven på mountainbike.

Stellet er af let aluminium, så den ikke er tung at køre på eller tage med på farten. Designet er lavet med en buet facon, der gør den nemmere for lavere personer at få den bedste kontrol. Du kan dog vælge mellem både 27.5″ og 29″ hjul.

Prisen er god, og du får en fin kvalitet til prisen. Dog er cyklen til begyndere og derfor ikke udstyret med de mest avancerede dele.

21 gear og nubrede dæk

Med 21 forskellige gear kan du hurtigt og enkelt skifte mellem gearene, når terrænet kræver det. 

Forhjulet på Trek Marlin 4 2022 Unisex har støddæmpning, der forhindrer vibrationerne i at forstyrre din kontrol. Det beskytter dig også med vibrationsskader i nerverve, hvis du bruger cyklen ofte.

Tektro-mekanisk bremseskive sørger for hurtig opbremsning.

Dækkene på Trek Marlin 4 2022 Unisex er lavet med ekstra greb i form af knopper. Du får oveni mulighed for at tilføje ekstra tilbehør til cyklen. Den er gjort klar til både skærme for indsamling af data, tilbehør som bagagebærer, holder til flaske og støtteben.

Fordele

 • Skabt af let aluminium
 • Overkommelig pris
 • Gode knoppede dæk
Ulemper

 • Anvender begynder-dele

Hvad siger eksperter om Trek Marlin 4 2022 Unisex?

Mountain bike-hjemmesiden MTB Insider giver Trek Marlin 4 2022 Unisex en meget god anmeldelse, hvor der især lægges vægt på den gode kvalitet i forhold til den overkommelige pris. De 21 gear giver dig god mulighed for at finde den helt rette belastning, og cyklen gør det nemt at tilvænne sig terrænet.

Testmagasinets vurdering

Vi anbefaler Trek Marlin 4 2022 Unisex til alle nybegyndere, da den er let at styre og giver dig gode muligheder for at skifte gear. Du vil heller ikke møde mange bump på din vej, da der er god støddæmpning i især forhjulet, og så griber de knoppede dæk godt fast i jorden.

På samme tid får du cyklen til en overkommelig pris, og den er derfor perfekt, hvis du er ny indenfor mountain biking.

Specifikationer

 • Farve: Aloha Green
 • Antal gear: 21
 • Vægt: 13,9 kg.
 • Bremse: Mekaniske skivebremser
 • Modelår: 2022

Trek X-Caliber 8 2021

Trek X-Caliber 8 2021X-Caliber-serien er med god grund én af de mest populære fra Trek Bikes. Serien byder nemlig på en lang række optimeringer og en avanceret teknologi, der både vil gøre dine cykelture sjove og effektive. Trek X-Caliber 8 2021 er ingen undtagelse.
Modellen er udviklet specielt til at kunne tilbagelægge masser af kilometer og klare lynhurtige runder. Den er udstyret med en SRAM SX Eagle 1×12-gearpakke, og den brede kassette tillader dig at holde en god fart, uanset hvilket terræn du kører på. Den sublime RockShox 30 Silver-forgaffel har både 100 mm. vandring luftaffjedring, og dette medvirker ture, som føles lette og elegante, selv når underlaget er snørklet og ujævnt.Trek X-Caliber 8 2021 har et letvægtsstel, som er lavet af Alpha Gold Aluminium. Hjulene er både stærke og lette i vægt, hvilket gør, at du snildt kan holde vægten nede og samtidig markant opgradere din træning. De hydrauliske skivebremser fra Shimano sørger dertil for hurtig nedbremsning. Trek X-Caliber 8 2021 er perfekt til dig, der leder efter en mountainbike, som kan holde i mange år. Cyklen findes i to flotte farvedesigns, og den har tilmed en pris, der er til at betale. Som Cannondale Trail 8 kan den fås med både store og små hjul – du har altså muligheden for at tilpasse din nye mountainbike til din egen personlige kørselsstil.Specifikationer

 • Avanceret teknologi og massevis af optimeringer
 • Udstyret med en SRAM SX Eagle 1×12-gearpakke
 • Forgaflen RockShox 30 Silver har 100 mm. vandring
 • Letvægtsstel fremstillet af Alpha Gold Aluminium
 • Hydrauliske skivebremser giver hurtig nedbremsning
 • Fås både med hjul på 27,5’’ og hjul på 29’’

 


Specialized Epic Expert 2022 – Mountainbike

Specialized Epic Expert 2020 – MountainbikeDette er en mountainbike for dig, som tager det 100% seriøst. Da den er lavet i carbon, finder du ikke en lettere cykel og alligevel så robust.

Du kan købe Specialized Epic Expert 2020 med S-Works ramme, som vejer 770 g og ellers med Epic Hardtail Ramme, som vejer 900 g.

Den har 12 gear og den er generelt bygget med speed for øje, som især kommer til udtryk pga.  den lave vægt. Gearne er SRAM GX Eagle, 12-speed, så der er fuld fart over feltet.

 

Det er utrolig vigtigt i mountainbike, når du hele tiden skifter terræn, at du har en let cykel.

Dækkene hedder Fast Trak, Control casing, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29×2.3″ og de er brede, så den kan holde til alt, som du kaster på den.

Cyklen er til alle størrelser, da du kan få den helt ned til XS og helt op til XL. Pga. sin lethed er det da også alle, som vil blive bedre til at cykle med den. En mountainbike cykel i carbon er det allerbedste, som du kan få. Dette afspejler sig selvfølgelig også i prisen, men den er det hele værd.

Hvis du er startet med en anden cykel, men synes, at du mangler de sidste 10%, så er der en god chance for, at det som du i virkeligheden mangler, er denne mountainbike.

Som navnet også antyder, så er det en mountainbike for eksperten, dvs. personen der tager det seriøst og gerne vil være så god som overhoved muligt. Det har du muligheden for med denne mountainbike.

Der er tale om en mountainbike herre og den er fra 2020 årgangen. Vi kan anbefale den til alle, som er klar til at få den bedst mulige cykel, så de kan vise, hvad de kan.


Scott Spark RC 900 Pro Team Green 2020

Scott Spark RC 900 Pro Team Green 2020 – 29” MTB til ekstremt brugDenne flotte mountainbike fra Scott er den perfekte herrecykel til ham (eller hende), der har brug for en robust cykel, der kan bruges til al slags kørsel. Cyklen er udstyret med 12 SRAM udvendige gear og stabile Shimano skivebremser – begge dele er med til at sikre dig en cykel, der kører som en drøm. Selve cyklen kommer i et flot design og mørkegrøn farve. Stellet er lavet i carbon, og du får dermed en let mountainbike på 11,5 kg, der kan få dig hurtigt frem i verden. De forholdsvist store hjul på 29” giver dig fordel, når du skal køre over store sten og trærødder, der ellers ville volde problemer. Det betyder, at du får nemmere ved at køre på de hårde forhold med denne cykel. Der er en grund til, at de alsidige og stabile cykler fra Scott er nogle af de foretrukne, når professionelle skal vælge deres mountainbike. Det smarte TwinLoc system, der også er med, giver dig mulighed for at skifte mellem forskellige former for kørsel, hvilket gør denne cykel fra Scott til en alsidig mountainbike, du kan bruge både i skoven og til hygge. 


Cube 19 Aim Race

Cube 19 Aim Race – For nye og erfarne cyklisterOm du længe har haft en interesse for at køre mountainbike, om du måske snarere lige har fået øjnene op for det og gerne vil i gang, eller om du bare vil have en god smart cykel til hverdag, så er Cube 19 Aim Race-cyklen et rigtig godt og solidt valg af herrecykel. Den egner sig særdeles godt til kørsel i skoven, men den kan også sagtens bruge af de mindre entusiastiske cyklister, der blot vil have et nyt transportmiddel. Derfor er det altså et godt valg af cykel for mange.

Hvis du netop er til at køre mountainbike-kørsel, så vil Cube 19 Aim Race-cyklen være et oplagt valg. Den er som sagt god til kørsel i skoven, og det skyldes ikke mindst den behagelige, indbyggede hydraulik, som du finder i bremserne. Med den kan du nemlig køre på selv de mindre flade terræner og fortsat køre sikkert. 

Specifikationer:

 • Den har en god vægt på 14,4 kg
 • Den har bremser med hydraulik, der sørger for en god støddæmpning på mange overflader
 • Den har 3×8 gear, så du vil nemt kunne køre op og ned ad bakker
 • På styret har den en forgaffel med lockout

Cannondale Trail 5 27,5″ 2020 blå

Cannondale Trail 5 – 27.5″ – BlåFøl vinden omkring dig med denne mountainbike, der giver god overensstemmelse mellem pris og kvalitet. Trail fra Cannondale er din indgang til en verden af sightseeing på ujævnt terræn, der ikke er medgørligt for en almindelig bycykel. Du kan altså tage på eventyr ude i skoven, på margueritruter og langs landevejene. Cyklen fører dig vidt omkring uden besvær.

Bestig bakkerne med 20 gear

Cannondale Trail er en herrecykel med 20 gear, så du kommer ikke til at mangle muligheder, når du står med en skråning. Skivebremserne ved du godt, hvordan du bruger, for det er ikke spor anderledes fra enhver anden cykel, så du kan let bremse op, hvis du vil nyde god udsigt. 

Forgaflen er affjedret, og det betyder, at den let kan justere sig efter terrænets vilkår, hvilket nærmest er en nødvendighed, når vi taler mountainbikes. Cyklen er samtidig utrolig let, da stellet er aluminium, så det bliver ikke vægten, der holder dig fra at bestige bakken. Det bliver snarere et spørgsmål om korrekt valg af gear, benmuskler og viljen til at betvinge skråninger.

Findes i flere størrelser

Mountainbiken findes i et væld af størrelser, så du er sikker på, at der også er en model til dig:

 • Ekstra small er den mindste størrelse, og den er til dig mellem ca. 150-160 cm.
 • Medium størrelse passer til en gennemsnitlig voksen mands højde på ca. 170-180 cm.
 • XX Large er den største, og den passer til dig med ca. 2 m højde at gøre godt med.

Giant Trance E+ 3 Pro 2020

Giant Trance E+ 3 Pro 2020Ønsker du at cykle på ujævnt terræn, men har du ikke konditionen til at traske i pedalerne op ad bakker, er en mountainbike med elmotor en oplagt investering. Giant Trance E+ 3 Pro 2020 byder på en kraftfuld motor, der henter sin styrke fra et 500 Wh batteri. Batteriet er en integreret del af stålrøret i cyklens stel, så du behøver ikke frygte for, at nogen vil stjæle det.

Med Giant E-bike appen kan du kontrollere drejningsmomentet, altså hvor hårdt motoren arbejder på at dreje de 27,5″ hjul rundt. Cyklen har et maksimalt drejningsmoment på 80 newtonmeter (nm), hvilket giver dig masser af kraft til at håndtere mange kedelige skråninger.

Affjedring og kontrolpanel giver lækkert ridt

Udover at du sparer på benkræfter, når du kører med Giant Trance E+ 3 Pro 2020, får du også behagelig kørsel selv over meget noprede overflade som stier inde i skoven og hullede landeveje. Maestro affjedringen tager nemlig brodden af stødene, når hjulene kører over ujævnheder. Det giver dig et komfortabelt ridt, selv når terrænet lægger op til det modsatte.

RideControl ONE panelet giver dig i øvrigt masser af info med nøgletal på sundhed og fitness.


Haibike Rookie 4.10 MTB – 24″ – hvid – 21 gear, den robuste støtte

Haibike Rookie 4.10 MTB - 24 - hvidHaibike Rookie 4.10 MTB – 24″ er til det aktive barn i 7- 9 års alderen, der bruger cyklen dagligt.

Cyklens komponenter er skabt til et barn i den størrelse, med en gennemsnitlig skridtlængde på 56-70 cm.

Denne mountainbike er velegnet til både de daglige cykelture, men også til udflugter i skoven.

Den er en robust og næsten vedligeholdelsesfri cykel, der kan tåle lidt af hvert.

Cyklen er bygget på en let, 6061 PGaluminium stel, med stelhøjde på 30 cm, og en Suntour M 3020forgaffel med 50 mm vandring, så den er let at håndtere, selv for et barn.

Den har hele 21 udvendige gear, som er lavet så børnevenlig, at den har fået sig en meget overskuelig drejegreb til gearskift.

Der er kun håndbremser på cyklen. Det skyldes at producenten vurderer, at bremseevnen er både kraftigere og mere kontrolbar via håndbremserne.

Med cyklen medfølger en ringeklokke og alle de lovpligtige reflekser, så barnet kan sikkert færdes i trafikken fra første dag af.

Haibike Rookie 4.10har en diskret, men fin farvepalet af hvid, rød og blå, der gør cyklen enkelt, men fint at se på.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
MTB Insider

MTB Insider drives af entusiaster, der har en passion for mountain biking, og som har stor erfaring med at vejlede til bedre oplevelser og anmelde bestemte produkter. 

MTB Insider giver Trek Marlin 4 2022 Unisex en god anmeldelse.

Anmeldelsen er udført i 2022
Du kan se anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping er en underside til verdens største søgemaskine, hvor forbrugerne har mulighed for at søge, sammenligne og finde information/anmeldelser af bestemte produkter i webshops.

Indsamlede anmeldelser på Google Shopping giver Trek Procaliber 9.7 – Blue en meget høj samlet score, hvor mere end 20 har anmeldt cyklen.
Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter