Hvis du arbejder i fabrik- eller maskinindustrien, så kender du helt sikkert til problemet: larmende maskiner og høje lyde, som er dårligt for ørerne og kan forårsage permanente skader, såsom tinnitus.

Et regulært høreværn er nemt at anskaffe, men stilheden og den isolerede fornemmelse kan let blive en kedelig affære i længden. Derfor kan du med fordel investere i et høreværn med radio og bluetooth, som kan gøre arbejdet lidt sjovere.

Høreværnene kan således tilkobles din mobil eller en hver anden device via Bluetooth, så du både kan høre din foretrukne musik og snakke i telefon uden at skulle have hænderne i lommen. Dette gør ikke blot arbejdet sjovere, men også nemmere med den trådløse funktion.

Der findes forskellige typer høreværn med Bluetooth og indbygget radio, som har forskellige funktioner og niveauer, alt efter behov.

Zekler er et af de førende mærker indenfor værnemidler, og producerer alt fra svejsehjelme til høreværn. Alle deres produkter lever op til de nordiske standarder sat for denne produktkategori, og deres høreværn er i overensstemmelse med direktiverne EN 352-1, 352-4, 352-6, 352-8 og 89/336/EEC. Af den årsag, er de tre modeller af høreværn alle fra Zekler.

Her er tre høreværn, som kan være med til at gøre hverdagen lidt sjovere:


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
  • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
  • Kundernes anmeldelser af produktet
3
  • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
  • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

412RDB Zekler høreværn med Bluetooth og radio, colour edition

Bluetooth høreværn 412RDB Zekler blåDette høreværn fra Zekler er det marginalt billigste af de tre modeller i artiklen, men det ses ikke på funktionerne.

Høreværnet har justerbar issebøjle og en udskiftelig issepude, for at sikre maksimal komfort og den bedst mulige pasform.

Det har indbygget stereoradio, og funktionen AFC (Auto Frequency Control) undgår du den irriterende skrattende lyd der kan opstå, når du skifter mellem radiostationer med dårligt signal. Bluetooth-funktionen kan tilsluttes en hver anden device med Bluetooth, også kommunikationsradio, som gør det til det oplagte arbejdshøreværn.

Den indbyggede bommikrofon har støjdæmpning, så du kan kommunikere problemfrit, og funktionen ”Side Tone” hjælper dig til at høre din egen stemme tydeligere i støjfyldte miljøer. Så undgår du at komme til at råbe, og det kommer både dig og personen i den anden ende til gode.

Desuden tilpasser høreværnet lydniveauet på samtalen ud fra omgivelserne, så du ikke manuelt er nødt til at skrue op og ned for lydstyrken, hvis der pludselig opstår megen støj eller der bliver helt stille omkring dig.

Bluetooth-funktionen har en rækkevidde på op til 10 meter, og du behøver derfor ikke have din device på dig for at benytte den.

Værnet har en driftstid på op til 23 timer, alt afhængig af lydstyrke og brug, og kan køre på både almindelige og genopladelige batterier. Den lange driftstid skyldes bl.a. den indbyggede strømsparefunktion, som automatisk slukker for høreværnet, hvis ikke der har været aktivitet i 6 timer.

Opladningstiden med genopladelige batterier er blot 3 timer, (8 timer hvis det oplades via USB-port), og det kan altså nemt lades op natten over, så det er klart til den næste arbejdsdag.

Et yderst fordelagtigt høreværn med mange intelligente funktioner, som i den grad kan beskrives som kvalitet for pengene.

Desuden vejer værnet kun 760 gram, så du ikke får hovedpine eller ondt i nakken af at have det på i mange timer i træk.

Værnet dæmper med op til 33,4 decibel, så du er garanteret god isolation mod støj.

SE OGSÅ: Skovhjelm

Hvad er vigtigt for dig?

Et ordentligt høreværn er Alfa og Omega, når man arbejder i støjende miljøer, og derfor er det naturligvis vigtigt, at det er sikkert, så man kan isolere for høje lyde, og derved skåne sig selv og sin hørelse, så man undgår varige høreskader som f.eks. tinnitus.

Den indbyggede bluetooth-funktion giver dig mulighed for mange ting, så du blandt andet ikke behøver at have fat i din telefon for at modtage et opkald.

Det er vigtigt, når du vælger høreværn, at du finder ud af, hvad dit behov er. Hvis det skal bruges mange timer hver dag, er komforten og pasformen yderst vigtig, så det skal passe til dit hoved og kunne justeres herefter.

Ligeledes er det vigtigt, at høreværnet er lavet i et hårdført materiale, som kan tåle støv og stød fra lige netop dit arbejdsmiljø.

Høreværn som dem i artiklen er gode, grundet deres intelligente funktioner for automatisk lydjustering, som er justeret og testet nøje af folk med mange års ekspertise. Samtidig tages der højde for sikkerhed i forbindelse med lydisolation, som du ikke får i samme omfang, hvis du selv skal justere lyden.

Skal du snakke meget i telefon, er det væsentligt med den støjdæmpende funktion i bommikrofonen som sikrer problemfri kommunikation mellem dig og modtageren.

Mange har en arbejdstelefon i lommen, mens de arbejder, men disse er sjældent ret omfattende i indhold, og med en god rækkevidde har du altså mulighed for at koble høreværnet til en computer, tablet eller lignende, så du ikke behøver have devicen med dig og derved risikere, at det bliver ødelagt.

AFC-funktionen er en luksusfunktion, som er god, hvis du skal høre meget radio, og du gerne vil undgå støj mellem kanalerne.

Det anbefales, uanset hvilket høreværn du vælger, at tilkøbe og anvende genopladelige batterier. For selvom værnene har en høj driftstid med deres op til 23 timer, så vil det immervæk på langt sigt blive dyrt at udskifte batterier hver anden-tredje dag. Så er du også med til at skåne miljøet. Dog er det praktisk at kunne skifte, så du kan isætte almindelige batterier, hvis du ikke har mulighed for eller simpelthen bare har glemt at lade batterierne op.

I alt sin enkelthed er den vigtigste faktor, hvor meget du skal bruge høreværnet, og hvad du skal bruge det til. Vurder dit behov og find ud af, hvad dine præferencer og prioriteter er. Med et høreværn med Bluetooth og radio er du sikret en lettere og hyggeligere arbejdsdag, og her har du en guide til tre, som i hvert fald er sikre investeringer.

Se også denne lignende artikel på vores side: Fodmassage maskine – 6 fodmassage maskiner der holder det de lover!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

412RDBH Zekler høreværn med radio og Bluetooth til hjelm

 

412RDBH Zekler høreværn med BluetoothArbejder du i en funktion, hvor du skal bruge beskyttelseshjelm, kan det være mere problematisk at finde et høreværn med Bluetooth, men Zekler har udviklet dette værn, som kan monteres hjelme med både Bluetooth og indbygget radio.

Høreværnet vejer lidt mere end det første, nemlig 1,5 kg., men stadig en overkommelig vægtklasse for et høreværn i sin klasse.

Værnet kommer med en hjelmadapter som er specielt tilpasset Zeklers system, og er derfor nemt og lige til at montere.

Som det første høreværn har dette også en masse intelligente funktioner, og specielt værnets evne til selv at justere lydstyrker og tilpasse sig omgivelsernes lydniveau er formidabel.

Høreværnet er udstyret med en mikrofon, som kan bruges til at tale i telefon eller som via Bluetooth kan kobles til et fælles kommunikationssystem.

Driftstiden er op til 23 timer med alle funktioner aktive, og opladningstiden er 3 timer, såfremt du vælger genopladelige batterier. Disse medfølger ikke høreværnet, men kan tilkøbes som tilbehør. Dog medfølger 2 stk. 1,5 V AA-batterier, så høreværnet er klart til brug fra modtagelsestidspunktet.

Designet er enkelt og minimalistisk, så det passer til alle, og materialet er af høj kvalitet, så det kan tåle et tungt og hårdført miljø.

Dette værn er det med størst lyddæmpning af de tre, nemlig 33,6 decibel, hvilket sandsynligvis er grunden til, at det er det marginalt dyreste af de tre modeller. Men hvis du vil sikre dine ører, så kan det godt svare sig at lægge lidt ekstra penge i et høreværn med så høj lyddæmpning som muligt.

Et rigtig godt høreværn til pengene.

SE OGSÅ: Svejsehjelm

412RDB Zekler høreværn med radio, Bluetooth og genopladelige batterier

412RDB Zekler høreværn med BluetoothDet sidste høreværn ligger prismæssigt lige mellem de to forrige høreværn, og befinder sig i samme kvalitetsklasse.

Denne model adskiller sig ved, at det bliver leveret med genopladelige batterier samt batterioplader, og derfor er det samlet set en billigere løsning end det første, såfremt man ønsker at tilkøbe genopladelige batterier.

Dette anbefales dog, hvis man ønsker at benytte høreværnet i sit faste arbejde, da batterier er en kostelig affære på langt sigt – og så er batterier i øvrigt ikke ret gode for miljøet. Derfor kan du med fordel investere i denne model. Så er der sørget for det hele.

Dette høreværn har også funktioner som Auto Frequency Control, Side Tone og Adaptive Volume, ligesom de to andre modeller, så her finder du altså også lydniveau justering på meget højt niveau.

Beklædt med skum hele vejen rundt og med justerbar issebøjle, er komforten for dette høreværn i top, og designet er simpelt og udgjort helt i sort.

Som det første høreværn vejer dette også kun sølle 760 gram, hvilket er en væsentlig faktor, når det skal bruges mange timer om dagen.

Dette høreværn dæmper med op til 33,4 decibel, så du og dine ører er sikret gennem hele dagen.

En anden fordel ved dette høreværn, som også gør sig gældende for det første er, at det også kan bruges til hverdag eller i frokostpausen, hvis man blot ønsker at sidde og høre musik for sig selv, for at få et pusterum. Rækkevidden gør det muligt at gå rundt med høreværnet, uden forbindelsen ryger.

Globaltools anbefaler i øvrigt dette høreværn på deres hjemmeside.

SE OGSÅ: Infrarød lampe

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter