Skovhjelm – 4 skovhjelme til den fornuftige skov- eller havemand

Der kan være mange risici forbundet med arbejde i skov eller have, som f.eks. savsmuld i øjnene eller øredøvende lyd ved fældning af træ eller for høj UV-stråling. Selvom vi bor i Danmark, så kan UV-strålingen godt nå op på et skadeligt niveau, og særligt for dem, som bruger størstedelen af deres dag udendørs.

En skovhjelm reducerer disse risici, så du trygt kan udføre dit arbejde i vished om, at du er godt beskyttet.

En skovhjelm beskytter nemlig både dine øjne, dine ører og din nakke og i kombination med god komfort og pasform kan det blive dit allerkæreste eje.

Enhver, der arbejder meget ude, både i privat og professionelt øjemed bør investere i en skovhjelm; så er du godt beskyttet, og samtidig minimerer du ubehag i forbindelse med udførelsen.

For maksimal beskyttelse og komfort anbefales de følgende fire modeller, som i øvrigt er yderst overkommelige i pris.

SE OGSÅ: Åndedrætsværn

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse

___________________________________________________________________________________________

Peltor skovhjelm G2000 med UV-indikator og knapjustering

Peltor skovhjelm G2000
0 kr.

Hvis du ønsker en simpel skovhjelm, som er simpel i brug og ikke med de store dikkedarer, så kan du med fordel kigge efter denne model fra Peltor.

UV-indikatoren viser dig, hvornår det er på tide at udskifte hjelmen, og således kommer du aldrig til at rende rundt med en udslidt hjelm, hvilket sikrer dig optimal beskyttelse.

Høreværnet består af lyddæmpende ørekopper, som skærmer af for høje lyde, såsom en motorsav, men stadig tillader uskadelig lyd at trænge igennem.

På den måde kan du altså stadig føre en samtale, mens du har hjelmen på, og du er derfor ikke nødt til at risikere noget ved at tage den af.

Kopperne kan indstilles i tre forskellige stillinger, nemlig arbejds-, luftnings-, og hvilestilling, så du hele tiden har mulighed for at tilpasse din situation – på den måde kan du stadig sidde i solen og holde pause, uden at være nødt til at tage hjelmen af og derved gå på kompromis med beskyttelsen.

Visiret er et rustfrit stålnet, som skærmer for blandt andet savspåner, men med en høj lysgennemtrængning, så du ikke føler, du går rundt i skygge.

På indersiden af bagsiden er der mulighed for at påsætte et regnslag, så du ikke får regn ned i nakken. Således undgår du at blive våd og forkølet og være nødt til at sætte dit arbejde på standby på grund af sygdom.

En god hjelm til både den professionelle, men også optimal og tilstrækkelig til personer, der bruger meget tid i haven på store og små vedligeholdelsesopgaver.

SE OGSÅ: Svejsehjelm

Garden Kit visir med høreværn

Garden Kit visir med høreværn
498 kr.

Denne model er faktisk ikke en hjelm, men et kombineret visir og høreværn, og kommer altså uden sikkerhedshjelmen.

Således kan den være mere komfortabel at have på end de andre modeller, men går naturligvis en smule på kompromis med sikkerheden – dette er dog ikke noget problem, hvis du ikke arbejder med opgaver, der kræver hovedbeskyttelse, for eksempel hækkeklipning, som blot kræver beskyttelse mod stumper af grene og den høje lyd af en hækkeklipper.

Derfor kan det være en rigtig god løsning til gartneren, eller til viceværten, der arbejder med mindre vedligeholdelsesopgaver.

Desuden er det en letvægtsmodel, som øger komforten yderligere.

Høreværnet sikrer dig mod høje lyde, som kan give gener på langt sigt, og beskytter også dine øjne med det integrerede net visir,med skygge i slidstærkt materiale.

Visiret kan klikkes på, så du kan altså også blot benytte høreværnet. På den måde er denne udgave velegnet til flere forskellige opgaver, da visiret kan virke forstyrrende i nogle sammenhænge, hvor det ikke er nødvendigt. Modsat de andre modeller, har denne ikke nakkeslag.

Høreværnet dæmper med op til 30 decibel, og er derfor egnet til at sikre dig mod høje lyde.

LÆS OGSÅ: Gasgrill test

Forestry skovhjelm med nakkeslag

Forestry skovhjelm med nakkeslag
579 kr.

Denne skovhjelm befinder sig kvalitetsmæssigt i samme klasse som den sidste.

Den har integreret høreværn, så du kan skåne dine ører samtidig med dit hoved. Det rustfri polyvisir er udført som et net, så du kan se, hvad du laver, mens det sikrer dit et ordentligt udsyn. Hjelmen er udført i hårdført materiale, der sikrer dig maksimal sikkerhed.

Også her får du et nakkeslag med, som kan monteres indersiden af hjelmen og beskytter mod både regn og sol. Den lave vægt sikrer dig, at du kan holde ud at have den på i mange timer ad gangen.

Hjelmen er beregnet til professionelle, men kan også være nyttig til den private havemand eller ejendomsfunktionæren, og kan ekviperes for en yderst fordelagtig pris.

LÆS OGSÅ: Damprenser test

Peltor skovhjelm med radio og MP3 samt UV-indikator

Peltor skovhjelm med radio
0 kr.

Til de lidt længere arbejdsdage kan denne hjelm fra Peltor være en god løsning. Den har nemlig indbygget radio og AUX-indgang til tilslutning af din MP3-afspiller, mobil eller andet, så du kan høre musik, mens du arbejder.

Musik er undersøgt til at skulle øge effektiviteten, så du kan få endnu mere ud af dine arbejdstimer, og ligeledes kan det være med til at hjælpe dig til at slappe af, når du holder pause.

Denne hjelm har god komfort med sine skumbelagte ørepropper, som kan indstilles i arbejds-, luftnings-, og hvilestilling. Denne hjelm har ligeledes en UV-indikator, der er med til at øge din sikkerhed, da den fortæller dig, hvornår det er på tide at udskifte hjelmen.

Det rustfri stålnet beskytter dine øjne, mens det samtidig sikrer dig et godt udsyn til at udføre dine arbejdsopgaver.

Til hjelmen medfølger et regnslag GR3C i oliebestandigt PVC-belagt nylonvæv, som kan monteres på indersiden af hjelmen, for at undgå at få regn ned i tøjet. Desuden kan regnslaget også bruges til beskyttelse mod sol i nakken, så du undgår solskoldning og direkte udsættelse for UV-stråling.

Denne hjelm er en del dyrere end de foregående modeller, grundet radio- og MP3-funktionen, men denne funktion kan for mange en nyttig og rentabel investering, specielt til de, der bruger rigtig mange timer udendørs.

LÆS OGSÅ: Motorsav test

Hvor meget sikkerhed skal du bruge?

Det kan være relevant at se på, hvor stort dit behov for sikkerhed er i den arbejdsfunktion, du har. Er du skovarbejder, er en model med sikkerhedshjelm en nødvendighed, da f.eks. fældning af træer ikke er risikofrit, og derfor kræver stor beskyttelse af hovedet.

Viceværten, der arbejder med mindre vedligeholdelsesopgaver, som ikke altid foregår udendørs, kan drage nytte af en model uden sikkerhedshjelm, da sådan en kan være både varm og irriterende, hvis den ikke er til nogen gavn. Det kan for eksempel være hækkeklipning, der blot kræver beskyttelse af øjne og ører.

Den professionelle gartner og skovarbejder, som bruger de fleste af sine vågne timer udendørs, bør overveje at anskaffe sig en model med nakkeslag, som beskytter mod regn, da det kan blive en rigtig træls og sygdomsrig affære at arbejde med vand dryppende ned langs ryggen under tøjet.

Ligeledes er optimal beskyttelse mod solen vigtig, da for høj UV-stråling som bekendt ikke er ufarligt, og kan forårsage permanent synlige skader på huden, og i værste tilfælde hudkræft.

Vælg derfor en hjelm eller et visir, der sikrer dig den optimale beskyttelse i dit arbejde, så du kan leve et langt og sundt liv, uden helbredsmæssige gener. Det vil både du og dine nærmeste takke dig for.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑