Der er – uden tvivl – rigtig mange danskere, der har fået øjnene op for de mange muligheder og fordele, der er ved at gøre brug af en eltandbørste til fordel for en almindelig tandbørste.

Det hat selvfølgelig også betydet, at efterspørgslen på eltandbørster er vokset rigtig meget det seneste stykke tid, og det er naturligvis også fuldt forståeligt, at folk hellere vil bruge den tand ekstra penge på en eltandbørste, for det er det klart bedste våben i jagten mod en god mundhygiejne og pæne tænder.

Som tidligere nævnt, så er der mange fordele ved at vælge en eltandbørste, men der er dog mange, der glemmer at tage et nærmere kig på de ulemper, der også er forbundet med at vælge en eltandbørste til fordel for en traditionel og ganske almindelig tandbørste.

Man kommer eksempelvis ikke udenom, at der er mange penge at spare ved at vælge en almindelig tandbørste i stedet for en eltandbørste – både på den korte og på den lange bane.

Hvis det økonomiske aspekt ikke har noget at skulle have sagt for dit vedkommende, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på en elektrisk tandbørste, hvilket denne elektrisk tandbørste test kan hjælpe dig med.

Her kan du se vores topmadras test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK – Overraskende, behagelig og stilfuld 


Oral B iO Series 8S elektrisk tandborste IO8BKOral B iO Series 8S IO8BK er blevet vurderet til 4,6/5 stjerner i et samlet gennemsnit af 25+ kundeanmeldelser fra Elgiganten.

Om Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK

Oral B iO Series 8S IO8BK er en elektrisk tandbørste til dig, som på ingen måde vil gå på kompromis med behandlingen af dine tænder. Med denne er du givet en tandbørste, som har et enormt elegant og æstetisk ydre. Tandbørsten har et simpelt og minimalistisk udtryk, og du kan vælge mellem farverne sort og violet alt efter ønske. Oral B iO Series 8S IO8BK lægger også rigtig godt i de flestes hænder, hvilket sikrer din komfort under tandbørstningen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den elektriske tandbørste er udstyret med hele 7 børstetilstande. Disse er:

 • Daglig rensning
 • Sensitiv
 • Intens
 • Tandkødspleje
 • Hvidtning
 • Tungerens
 • Super sensitiv rensning. 

Med hele 7 muligheder kan du altid finde en børstetilstand, som passer til dig og dine tænder.

Tandbørsten fra Oral B er designet med et trykstyringssystem. Dette fortæller dig ved hjælp af farvekoder, om du lægger det rigtige tryk på dine tænder, mens du børster. Lyser tandbørsten rødt, er det, fordi du presser for hårdt ind mod tænderne og tandkødet. Lyser tandbørsten grønt, børster du med det rigtige tryk. Oral B iO Series 8S er også designet med en LED-skærm. Denne yder interaktiv tandbørstning ved hjælp af kunstig intelligens. Denne er indbygget for at sikre dig en blid men effektiv behandling af dine tænder. 

Tandbørsten fra Oral B er designet med timer.

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Sort
 • 7 børstetilstande
 • Med LED-skærm
 • Med timer
 • Vægt: 509 gram
 • Med trykstyringssystem
 • Brugstid ved fuld opladning på 40 min.

Braun Oral-B PRO7000 CrossAction eltandbørste


Braun Oral-B PRO7000 CrossActionDen sidste model i vores eltandbørste test er en Braun Oral-B PRO7000 CrossAction.

Den er blevet udstyret med nogle meget præcist vinklede børstehår, der – sammen med børstehovedet – er designet til effektivt at kunne løfte og fjerne mere plak end en almindelig manuel tandbørste såvel som de øvrige elektriske tandbørster på markedet.

Endvidere, så er det også en stor prioritet for Oral-B, at deres eltandbørster ikke efterlader andet end en formidabel renhed i hele munden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Ydermere, så er Oral-B PRO7000 CrossAction blevet udstyret med en tredobbelt tryksensor, der lyser op, hver gang du kommer til at børste for hårdt, hvilket både er med til at forlænge levetiden på dine børstehoveder og samtidig også skåne dine tænder og dit tandkød.

Oral-B har naturligvis udstyret deres PRO7000 CrossAction med deres velkendte funktion, der giver en kort brummelyd hvert 30. sekund og en lidt længere brummelyd, når du har børstet dine tænder i præcist 2 minutter.

Endvidere, så kommer denne model også med en såkaldt SmartGuide, der er en trådløs enhed, som viser dig din børstetid, giver dig vejledning i at skifte fra kvadrant til kvadrant og meget andet. Denne elektriske tandbørste kan bryste sig af, at kunne opnå hele 8.800 oscilleringer/rotationer pr. minut såvel som i omegnen af 40.000 pulseringer.

Den kommer selvfølgelig med en lækker rejsetaske, der gør det nemt at have den med rundt, hvis du er typen, der rejser meget. Slutteligt, så medfølger der også hele 5 børstehoveder, der betyder, at det varer længe, inden du skal købe nye børstehoveder, hvis du blot er én person, der skal bruge den.

Oral-B Genius 10100S Orchid Purple Eltandbørste


Oral-B Genius 10100S Orchid Purple EltandbørsteFå rene tænder med en eltandbørste fra Oral-B. De er kendt for at lave nogle af de allerbedste eltandbørster og Oral-B Genius 10100S Orchid Purple er ingen undtagelse.

Den har seks forskellige indstillinger til at børste dine tænder. Der er daglig tandbørstning, som er det, du skal bruge hver dag. Så er der cum care til dig, som skal passe ekstra godt på dit tandkød. Så er der whitening-mode til dig, som gerne vil have hvidere tænder og sensitive-mode, hvis du har ømme tænder. De har også et børstehoved, som du kan bruge til at gøre din tunge rent. Dette er godt, hvis du lider af dårlig ånde og gerne vil af med det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du børster dine tænder for hårdt, så skifter den farve og begynder at brokke sig. Når du børster dine tænder, vil den vibrere efter 30 sekunder, så du på den måde ved, at det er tid til at børste en anden side. I alt skal du børste i 2 minutter.

Den kan tilkobles til din mobil via Bluetooth, så du på den måde kan holde øje med, hvor godt du børster dine tænder og få gode råd af Oral-B.

Det er en rigtig god eltandbørste til dig, som gerne vil passe optimalt på dine tænder. Især sammen med deres app kan du være sikker på, at du får den bedst mulige rengøring af dine tænder hver eneste gang. Du kan sige til app’en, at du gerne vil fokusere på noget bestemt og så holder den dig op på det.

Oral B TZ600 , Eltandbørste – For god tandhygiejne


Oral B TZ600 , Eltandbørste – For god tandhygiejneGod tandhygiejne er vigtig. Ikke blot fordi de fleste af os helst undgår at gå rundt med dårlig ånde eller gule tænder. Det er også vigtigt, fordi vi, så snart vi har tabt vores mælketænder, skal have vores tænder med hele livet. Det betyder altså, at man bør børste sine tænder grundigt to gange dagligt. Det kan man heldigvis nemt klare med en smart eltandbørste som denne fra Oral B. 

Batteriet i denne tandbørste har en levetid på 30 minutter, før det igen skal oplades. Det kan altså blive til en del børstninger, hvis man går ud fra, at de hver tager to minutter. Det betyder også, at hvis du for eksempel skal på et mindre weekendophold, så kan du lade opladeren blive derhjemme på badeværelset, så tandbørsten fylder mindre, når du pakker. 

Denne tandbørste roterer 8800 gange i minuttet, og så pulserer den også hele 20000 gange i minuttet. På den måde vil du altså opnå en endnu grundigere tandbørstning, end du ellers kunne, med en almindelig tandbørste. Du slipper for selv at skulle bevæge tandbørsten frem og tilbage for at kunne nå de forskellige kroge mellem tænderne. Oral B TZ600 Eltandbørsten skal nok gøre dine tænder helt rene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Udover disse gode egenskaber har denne tandbørste også en smart indbygget timer. 

Du kan roligt vælge denne eltandbørste. Den vil være med dig i mange år. Oral B er nemlig et anerkendt mærke inden for tandhygiejne, og du har helt sikkert hørt om dem før. 

Fordele og ulemper ved at vælge en elektrisk tandbørste

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele og muligheder forbundet med at købe en elektrisk tandbørste, men det ændrer dog ikke på det faktum, at der også er en række ulemper forbundet med at vælge en eltandbørster i stedet for en almindelig, manuel tandbørste.

Derfor er det meget vigtigt at du finder ud af, om du er indstillet på også at tage de ulemper med, der følger med valget af en elektrisk tandbørste.

Eksempelvis er der ikke nogen tvivl om, at det er langt mere spændende at skulle ud og købe en manuel tandbørste fra f.eks.

Oral-B, Colgate el.lign., hvis man ser på købet ud fra et økonomisk synspunkt, for der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at du kan erhverve en manuel tandbørste til en langt lavere pris end en elektrisk tandbørste.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at hvis du vælger en eltandbørste i stedet, så kan du være helt og aldeles sikker på, at din generelle mundhygiejne vil blive kraftigt forbedret i løbet af ganske kort tid med en elektrisk tandbørste i stedet for en almindelig, manuel tandbørste.

Hvis du investerer i en god elektrisk tandbørste, så investerer du automatisk også i din mundhygiejne og dine tænder, for der er ikke nogen tvivl om, at du opnår et langt mere effektivt resultat ved at vælge en elektrisk tandbørste i stedet for en manuel tandbørste.

Du skal dog være meget varsom med at vælge én af de eltandbørster, der reklamerer med, at de kan klare din børstning på kortere tid end de anbefalede to minutter, for uanset hvor god en eltandbørste, du vælger at investere i, så finder du ikke én eneste model, der kan klare din børstning på under to minutter – i hvert fald ikke hvis den skal være ordentlig og hvis du skal nå rundt og børste hver enkelt tand i munden, hvilket er meget vigtigt.

For at opsummere, så får du altså ikke blot meget bedre børsteresultater ved at vælge en elektrisk tandbørste, men du får oven i købet også en tandbørste, der er meget nemmere at have med at gøre, da den faktisk gør alt arbejdet for dig og sørger for at dine tænder bliver børstet præcis som de skal for at sikre, at du hverken får grimme tænder eller en dårlig mundhygiejne.

Som sagt, så skal du dog også være forberedt på, at der også er en række ulemper forbundet med at vælge en elektrisk tandbørste i stedet for en almindelig, manuel tandbørste. Den første ulempe har vi allerede været inde på, da man ganske enkelt ikke kommer udenom, at det er dyrere at købe en eltandbørste end en ganske almindelig, manuel tandbørste.

Det er ikke kun i forbindelse med den første investering, hvor en eltandbørste hurtigt kan komme til at koste omkring 1.000 kroner, men det er lige så meget med hensyn til de løbende udgifter, der er forbundet med en eltandbørste, for du skal selvfølgelig også sørge for at købe nye børstehoveder til den, og hvis der er tale om en hel familie, der skal dele en eltandbørste, så varer det ikke længe, inden du skal ud og købe et nyt børstehoved til din eltandbørste.

Derfor er det en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en model, der kommer fra en producent, der sælger deres børstehoveder til en overkommelig pris, så det ikke ender med at være en investering, der kommer til at gøre ondt på pengepungen hver gang du skal ud og købe nye børstehoveder til den.

Ville det ikke være dejligt, hvis det var lige så let at cykle med sine børn, som det er at børste tænder? Læs vores el ladcykel test

Det bør du holde øje med, når du skal vælge en elektrisk tandbørste

Det er meget vigtigt at understrege, at der ikke kommer noget godt ud af, at du bare går ud og køber den første eltandbørste, som du bliver præsenteret for – hverken på en webshop eller i en fysisk butik.

Der findes derimod en række forskellige parametre, som du bør sørge for at lægge særlig vægt på i forbindelse med valget af din kommende elektriske tandbørste.

 • Pris

Det er meget vigtigt, at du sørger for at starte hele processen med at lægge et budget, inden du overhovedet går i gang med at lede efter din kommende eltandbørste.

Det kan være en rigtig god idé, at kigge lidt på de forskellige modeller og så sætte dig fast på en pris, som du ikke ønsker at overskride – det kunne f.eks. være 1.000 kroner eller 1.500 kroner.

Det kan selvfølgelig sagtens være, at du gerne vil finde en model, der koster mindre end 1.000 kroner, men i denne forbindelse er det meget vigtigt at bide mærke i, at der selvfølgelig er en forbindelse mellem pris og kvalitet.

 • Børsteevne

Det er desuden også særdeles vigtigt, at du sørger for at have fokus på børsteevnen.

Det kan dog være vanskeligt, at se, hvor gode de forskellige eltandbørster er til at rengøre munden, men du bør sørge for at holde øje med bl.a. antallet af oscilleringer/rotationer pr. minut, antallet af pulseringer såvel som hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste er udstyret med.

Det er nemlig tre parametre, der har meget at skulle have sagt i forbindelse med børsteevnen. Du kan desuden også finde eltandbørster med forskellige funktioner, som også kan være med til at rengøre munden bedre og forbedre den generelle børsteevne.

 • Batteritid

Det sidste punkt på listen er batteritiden, for det er et meget vigtigt parameter, da det ikke er synderligt spændende at have en eltandbørste, der konstant skal lades op, for så kan du både komme ud for, at der ikke er noget strøm på, når den skal bruges, men derudover kan du også hurtigt ende med at skulle tilføje flere hundrede kroner ekstra om året på din strømregning, fordi den skal stå til opladning hele tiden.

Derfor er det en god idé, at finde en god eltandbørste med en god batteritid og dertil også en effektiv opladningstid.

Denne side er anmeldt af: Ida S. Knudsen 10/10

Forfatter