Der er – uden tvivl – rigtig mange danskere, der har fået øjnene op for de mange muligheder og fordele, der er ved at gøre brug af en eltandbørste til fordel for en almindelig tandbørste.

Det hat selvfølgelig også betydet, at efterspørgslen på eltandbørster er vokset rigtig meget det seneste stykke tid, og det er naturligvis også fuldt forståeligt, at folk hellere vil bruge den tand ekstra penge på en eltandbørste, for det er det klart bedste våben i jagten mod en god mundhygiejne og pæne tænder.

Som tidligere nævnt, så er der mange fordele ved at vælge en eltandbørste, men der er dog mange, der glemmer at tage et nærmere kig på de ulemper, der også er forbundet med at vælge en eltandbørste til fordel for en traditionel og ganske almindelig tandbørste.

Man kommer eksempelvis ikke udenom, at der er mange penge at spare ved at vælge en almindelig tandbørste i stedet for en eltandbørste – både på den korte og på den lange bane.

Hvis det økonomiske aspekt ikke har noget at skulle have sagt for dit vedkommende, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på en elektrisk tandbørste, hvilket denne elektrisk tandbørste test kan hjælpe dig med.

Her kan du se vores topmadras test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Braun Oral-B TZ6200 TriZone eltandbørste

Braun Oral-B TZ6200 TriZoneAlle de bedste modeller vi har fundet frem i denne eltandbørste test er fra Oral-B, der er den førende producent af elektriske tandbørster – og sådan set også almindelige tandbørster.

Langt de fleste elektriske tandbørster er designet til at efterligne de bevægelser, der kommer fra et professionelt tandlægeværktøj, men det er ikke idéen med denne eltandbørste, der derimod er skabt til at efterligne de almindelige børstebevægelser fra en manuel tandbørste, men dog med en række forbedrede fordele.

Det giver dig en overlegen mundhygiejne, hvis man sammenligner den med en ganske almindelig manuel tandbørste.

Oral-B TriZone TZ6200 er udstyret med et rengøringssystem, der kan yde en række 3D-bevægelser, der formår at fjerne op til 100% mere plak end en almindelig manuel tandbørste.

Endvidere, så er den også udstyret med en tredobbelt tryksensor, der lyser, hvis der bliver børstet for hårdt!

Da det er meget almindeligt og udbredt, at man skal børste sine tænder i minimum to minutter, så er Oral-B TriZone TZ6200 også udstyret med en funktion, der gør, at den brummer hvert 30. sekund og brummer i lidt længere tid, når du har børstet dine tænder i 2 minutter.

Ydermere, så kan den opnå hele 8.800 oscilleringer/rotationer pr. minut såvel som cirka 40.000 pulseringer.

Den kan desuden bryste sig af hele fem forskellige funktioner, som er de følgende: daglig rengøring, tandkødspleje, sensitiv, hvidgørende og dyb rengøring.

Der medfølger selvfølgelig en lækker rejsetaske, så du kan have den med rundt og dertil er der også hele fire børstehoveder, så hvis den kun skal bruges af én person, så er der børstehoveder til lang tid.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Oral-B CrossAction Pro 6000 SmartSeries

oral-b-crossaction-pro-6000-smartseriesOral-B CrossAction har indbygget Bluetooth 4.0. Download Oral-B App på din smartphone og par den med din tandbørste, så kommer den med personlig feedback til børstning af dine tænder mht. tryk og vinkler, tidtagning osv.

Foruden at Oral-B CrossAction er yderst intelligent mht. personlig vejledning via Bluetooth og tryksensor, er den faktisk også ret effektiv. Den elektriske tandbørste kan fjerne op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste. Tryksensoren sikrer at du ikke børster for hårdt og beskadiger tandkødet.

Tandbørsten kan køre på fem forskellige niveauer; daily clean, gum care, sensitive, whitening og deep clean.

Der medfølger tre forskellige børstehoveder:

CrossAction børstehovedet er professionelt designet til at fjerne mest muligt plak med 16 grader vinklede børster, der peger i flere retninger.

3D White børstehovedet er med sine pulserende bevægelser i stand til at bryde og fjerne plak mere effektivt end en almindelig tandbørste.

Sensitive børstehovedet er til dig med følsomme områder i munden – fx dit tandkød. Det fine børstehoved kommer ind i alle sprækker.

Desuden medfølger en ladestation med plads til alle børstehovederne, en trådløs SmartGuide og et rejseetui.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Skal dit TV være lige så smart som din eltandbørste? Se vores Smart TV test her

Braun Oral-B PRO7000 CrossAction eltandbørste

Braun Oral-B PRO7000 CrossActionDen sidste model i vores eltandbørste test er en Braun Oral-B PRO7000 CrossAction.

Den er blevet udstyret med nogle meget præcist vinklede børstehår, der – sammen med børstehovedet – er designet til effektivt at kunne løfte og fjerne mere plak end en almindelig manuel tandbørste såvel som de øvrige elektriske tandbørster på markedet.

Endvidere, så er det også en stor prioritet for Oral-B, at deres eltandbørster ikke efterlader andet end en formidabel renhed i hele munden.

Ydermere, så er Oral-B PRO7000 CrossAction blevet udstyret med en tredobbelt tryksensor, der lyser op, hver gang du kommer til at børste for hårdt, hvilket både er med til at forlænge levetiden på dine børstehoveder og samtidig også skåne dine tænder og dit tandkød.

Oral-B har naturligvis udstyret deres PRO7000 CrossAction med deres velkendte funktion, der giver en kort brummelyd hvert 30. sekund og en lidt længere brummelyd, når du har børstet dine tænder i præcist 2 minutter.

Endvidere, så kommer denne model også med en såkaldt SmartGuide, der er en trådløs enhed, som viser dig din børstetid, giver dig vejledning i at skifte fra kvadrant til kvadrant og meget andet. Denne elektriske tandbørste kan bryste sig af, at kunne opnå hele 8.800 oscilleringer/rotationer pr. minut såvel som i omegnen af 40.000 pulseringer.

Den kommer selvfølgelig med en lækker rejsetaske, der gør det nemt at have den med rundt, hvis du er typen, der rejser meget. Slutteligt, så medfølger der også hele 5 børstehoveder, der betyder, at det varer længe, inden du skal købe nye børstehoveder, hvis du blot er én person, der skal bruge den.

(AFP: Error loading link from price table)

Fordele og ulemper ved at vælge en elektrisk tandbørste

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele og muligheder forbundet med at købe en elektrisk tandbørste, men det ændrer dog ikke på det faktum, at der også er en række ulemper forbundet med at vælge en eltandbørster i stedet for en almindelig, manuel tandbørste.

Derfor er det meget vigtigt at du finder ud af, om du er indstillet på også at tage de ulemper med, der følger med valget af en elektrisk tandbørste.

Eksempelvis er der ikke nogen tvivl om, at det er langt mere spændende at skulle ud og købe en manuel tandbørste fra f.eks.

Oral-B, Colgate el.lign., hvis man ser på købet ud fra et økonomisk synspunkt, for der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at du kan erhverve en manuel tandbørste til en langt lavere pris end en elektrisk tandbørste.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at hvis du vælger en eltandbørste i stedet, så kan du være helt og aldeles sikker på, at din generelle mundhygiejne vil blive kraftigt forbedret i løbet af ganske kort tid med en elektrisk tandbørste i stedet for en almindelig, manuel tandbørste.

Hvis du investerer i en god elektrisk tandbørste, så investerer du automatisk også i din mundhygiejne og dine tænder, for der er ikke nogen tvivl om, at du opnår et langt mere effektivt resultat ved at vælge en elektrisk tandbørste i stedet for en manuel tandbørste.

Du skal dog være meget varsom med at vælge én af de eltandbørster, der reklamerer med, at de kan klare din børstning på kortere tid end de anbefalede to minutter, for uanset hvor god en eltandbørste, du vælger at investere i, så finder du ikke én eneste model, der kan klare din børstning på under to minutter – i hvert fald ikke hvis den skal være ordentlig og hvis du skal nå rundt og børste hver enkelt tand i munden, hvilket er meget vigtigt.

For at opsummere, så får du altså ikke blot meget bedre børsteresultater ved at vælge en elektrisk tandbørste, men du får oven i købet også en tandbørste, der er meget nemmere at have med at gøre, da den faktisk gør alt arbejdet for dig og sørger for at dine tænder bliver børstet præcis som de skal for at sikre, at du hverken får grimme tænder eller en dårlig mundhygiejne.

Som sagt, så skal du dog også være forberedt på, at der også er en række ulemper forbundet med at vælge en elektrisk tandbørste i stedet for en almindelig, manuel tandbørste. Den første ulempe har vi allerede været inde på, da man ganske enkelt ikke kommer udenom, at det er dyrere at købe en eltandbørste end en ganske almindelig, manuel tandbørste.

Det er ikke kun i forbindelse med den første investering, hvor en eltandbørste hurtigt kan komme til at koste omkring 1.000 kroner, men det er lige så meget med hensyn til de løbende udgifter, der er forbundet med en eltandbørste, for du skal selvfølgelig også sørge for at købe nye børstehoveder til den, og hvis der er tale om en hel familie, der skal dele en eltandbørste, så varer det ikke længe, inden du skal ud og købe et nyt børstehoved til din eltandbørste.

Derfor er det en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en model, der kommer fra en producent, der sælger deres børstehoveder til en overkommelig pris, så det ikke ender med at være en investering, der kommer til at gøre ondt på pengepungen hver gang du skal ud og købe nye børstehoveder til den.

Ville det ikke være dejligt, hvis det var lige så let at cykle med sine børn, som det er at børste tænder? Læs vores el ladcykel test

Det bør du holde øje med, når du skal vælge en elektrisk tandbørste

Det er meget vigtigt at understrege, at der ikke kommer noget godt ud af, at du bare går ud og køber den første eltandbørste, som du bliver præsenteret for – hverken på en webshop eller i en fysisk butik.

Der findes derimod en række forskellige parametre, som du bør sørge for at lægge særlig vægt på i forbindelse med valget af din kommende elektriske tandbørste.

  • Pris

Det er meget vigtigt, at du sørger for at starte hele processen med at lægge et budget, inden du overhovedet går i gang med at lede efter din kommende eltandbørste.

Det kan være en rigtig god idé, at kigge lidt på de forskellige modeller og så sætte dig fast på en pris, som du ikke ønsker at overskride – det kunne f.eks. være 1.000 kroner eller 1.500 kroner.

Det kan selvfølgelig sagtens være, at du gerne vil finde en model, der koster mindre end 1.000 kroner, men i denne forbindelse er det meget vigtigt at bide mærke i, at der selvfølgelig er en forbindelse mellem pris og kvalitet.

  • Børsteevne

Det er desuden også særdeles vigtigt, at du sørger for at have fokus på børsteevnen.

Det kan dog være vanskeligt, at se, hvor gode de forskellige eltandbørster er til at rengøre munden, men du bør sørge for at holde øje med bl.a. antallet af oscilleringer/rotationer pr. minut, antallet af pulseringer såvel som hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste er udstyret med.

Det er nemlig tre parametre, der har meget at skulle have sagt i forbindelse med børsteevnen. Du kan desuden også finde eltandbørster med forskellige funktioner, som også kan være med til at rengøre munden bedre og forbedre den generelle børsteevne.

  • Batteritid

Det sidste punkt på listen er batteritiden, for det er et meget vigtigt parameter, da det ikke er synderligt spændende at have en eltandbørste, der konstant skal lades op, for så kan du både komme ud for, at der ikke er noget strøm på, når den skal bruges, men derudover kan du også hurtigt ende med at skulle tilføje flere hundrede kroner ekstra om året på din strømregning, fordi den skal stå til opladning hele tiden.

Derfor er det en god idé, at finde en god eltandbørste med en god batteritid og dertil også en effektiv opladningstid.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.