Der er ingen tvivl om, at ladcykler er en stor succes blandt et bredt spektrum af børnefamilier hele landet over.

Sommetider kan det godt blive en anelse hårdt, at skulle cykle op af en hård bakke eller skulle cykle gennem stærk modvind, hvis man oven i købet også har et barn eller to siddende i kassen foran på ladcyklen. Hvis du er blandt denne gruppe, så er der heldigvis en mulighed for at slippe for besværet. Det er nemlig blevet muligt at få en el-ladcykel, der – på samme vis som traditionelle elcykler – er en ladcykel, der er drevet af en elektrisk motor, der hjælper dig med at øge farten og eksempelvis med at komme op af de hårde bakker og den stærke modvind. Der er ingen tvivl om, at dette ikke er aktuelt for alle, men for dem, der har valgt at erstatte den offentlige transport eller bil nr. 2 med en ladcykel, så er det bestemt aktuelt, at det nu er muligt at få en ladcykel, der bliver drevet af en elektrisk motor, da det – uden tvivl – vil komme til at gøre det meget nemmere for dig at komme frem og tilbage.

Samtidig kan du også være helt sikker på, at du ikke kommer på arbejde gennemblødt af sved, fordi det har været for hårdt at cykle til børnehaven med to børn og derefter videre på arbejde med en tung ladcykel. Nedenfor finder du en el ladcykel test, hvor du har mulighed for at finde frem til en el ladcykel, som kan dække dine behov.

Var det en almindelig elcykel du kiggede efter? Se vores elcykel test.


Indholdsfortegnelse:


AMladcyklers El Ladcykel – Superior

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Superior her

AMladcyklers El Ladcykel - SuperiorHvis du bor i en storby, er der enormt stor sandsynlighed for at du har set en af AMladcyklers modeller trille forbi på gaden. AMladcyklers modeller er et konkurrencedygtigt alternativ til COOPs elcykler med lad. Der er stadig et stykke vej op til de dyrere konkurrenter, især når det kommer til rækkevidden, men 40km på en enkelt opladning er ikke ligefrem kort, og med en ladkapacitet på 150kg er det sjældent du bliver nødt til at køre flere gange. Udover at den selvfølgelig leveres med skærme, ringeklokke, lygter og lovpligtige reflekser, kommer den også med aftagelig kaleche og seler til fire børn.

Modsat mange af de nyere el ladcykler har AMcykler også valgt at lade designet være så klassisk som det overhovedet kan lade sig gøre. Med sort stel, sorte hjul og sort kasse larmer den bestemt ikke i landskabet, men ligner en klassisk Christianiacykel.

 • Mærke: AMladcykler
 • Model: Superior
 • Type: Trehjulet elcykel med lad
 • Gear: 6 udvendige gear.
 • Bremser: V-bremser.
 • Ladkapacitet: 150kg.
 • Distance pr opladning: 40km.

Se prisen på cyklen her

AMladcyklerEl Ladcykel – Premium

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Premium her El ladcykel Premium,

100% Dansk bygget og køreklar til dig der ønsker lidt ekstra og mindre vedligeholdelse på din El ladcykel, er vores Dansk samlede Premium El Ladcykel med skivebremser det perfekte valg for dig. Bremserne er fra Promax, som er en velkendt og erfaren bremseleverandør. Kvalitet El ladcyklen er med en kraftig motor fra japanske Dapu, der kan håndtere op til 40 km. på fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har en nem og brugervenlig betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med i sekunder. Medfølgende er naturligvis masser af ekstra udstyr. El ladcykel Premium modellen er for dig der ønsker en ladcykel i særlig god kvalitet. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten og en cykel skal altid vedligeholdes, men med denne model har vi lagt særlig vægt på de kvaliteten af de enkelte komponenter på cyklen. Det betyder at vi har valgt materialer der giver nogle ekstra år at leve på uden at du selv skal vedligeholde delene. En El ladcykel i Premium modellen er til dig der ønsker en solid og stabil ladcykel med ekstra god kvalitet. Vi ønsker at gøre det lettere for dig, der måske ikke er så handy, at undgå nogle af de løbende vedligeholdelsesbesøg hos cykelhandleren. Det skal være sikkert, let og stabilt for dig at køre på din ladcykel både på cykelturen i byen og på landevejene. El ladcyklen er modstandsdygtig og tilpasset efter det danske vejr, den kan følge med på de lange ture eller de små korte ture. Skal du eksempelvis til institutionen, til supermarkedet eller bageren, så vil du hurtigt elske din cykel for dens enkelthed og dens komfort. Du får en letvægts el ladcykel som gør det til en daglig glæde at køre rundt i trafikken. Den klarer nemt de skarpe hjørner og selv for dig som er nybegynder vil du hurtigt få stor glæde ud af din ladcykel. Det elektriske system er ekstremt brugervenligt og tager kun nogle få minutter at lære.

 • Mærke: AMladcykler
 • Model: “Premium”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad
 • Gear: 6 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser: 2 Promax disc frontbremser og 1 Promax bagbremse (V-brems) + parkeringsbremse
 • Ladkapacitet: 150kg.
 • Distance pr opladning: 40km.

Se prisen på cyklen her

Lifebike C-Go G7 Grå – perfekt til familien

Lifebike C-Go G7 Grå

Se flere billeder af Lifebike C-Go G7 Grå her

Denne fine elcykel fra Lifebike har plads til barnesæde både foran og bagtil. Cyklen har som udgangspunkt et batteri på 500Wh, men foretrækker du et mere kraftfuldt batteri, kan du nemt opgradere til 1000Wh. 

Lifebike C-Go G7 består af et stel, der kan tåle en last på op til 200 kg. Én opladning tager 6 timer, og cyklen kan køre mellem 50 og 80 km. per opladning. Investerer du i denne model, følger der desuden både støtteben, cykellåse og baggagebærere med. Lifebike C-Go G7 er forsynet med cykellygten Spanninga Galoeo XE og et smart LCD-display, der giver dig et godt overblik, når du er på farten.

 • Mærke: Lifebike
 • Model: C-Go G7
 • Type: Tohjulet elcykel med lad og cykelkurv 
 • Gear: 8-10
 • Bremser: Skivebremser 
 • Ladkapacitet: 200 kg. 
 • Distance pr opladning: Mellem 50 og 80 km.

Se prisen på cyklen her

AMladcyklers El Ladcykel – Ultimate Curve

El Ladcykel – Ultimate Curve Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Ultimate Curve her

Hvis du vil have den ultimative elektriske ladcykel – den entusiasterne ville vælge – 100% Dansk bygget og køreklar – er vores El Ladcykel Ultimate Curve i “Slim design” det helt rigtige valg. Cyklen er med det nye Anti-Tilt system og med TEKTROs hydrauliske skivebrems-system på både for- og baghjul. Med dette bremsesystem får du meget mindre vedligeholdelse og minimerer brugen af håndkræfter, når du bruger bremsehåndtagene. Desuden har  bremserne også det nyeste elektriske auto-motor-stop system. Med vores El Ladcykel Ultimate Curve model får du også 3 stærke antipuncture dæk, så du minimerer risikoen for punkteringer. Denne kvalitets-ladcykel der er samlet på vores danske fabrik er med en kraftig motor, der kan håndtere op til 60 km med det medfølgende 13 Ah batteri på en fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har et nemt og brugervenligt betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med på sekunder. El-ladcyklen Ultimate Curve er vores topmodel i “slim design” og med det helt nye Anti-Tilt styresystem plus det bedste af det bedste indenfor bremser, elektronik, batteri og dæk. Kort sagt lod vi entusiasterne i vores produkt afdeling lave deres bud på den bedste model på det danske marked. Den er naturligvis lavet til at køre både korte og lange ture(kraftig 13ah batteri), men her kan du også roligt med dine antipuncture/punkteringhæmmende dæk køre på stier med grus eller igennem bymiljøet, selvom der ikke er fejet. Ultimate Curve modellen er som vores andre el-ladcykler ekstrem nem at lære at køre på. Et par gode ture og du føler, at du har kørt ladcykel i hele dit liv. På vores Ultimate Curve har vi valgt det ultimative hydrauliske skivebremse system på både for- og baghjul og yderligere opgraderet dem med elektriske bremse kabler som sender stop signaler direkte til motoren, når der bremses…. ren kræs. Vores passion for ladcykler gør, at vi med vores Ultimate Curve topmodel føler, at det er på sin plads at forkæle cyklen med særlige hydrauliske skivebremser / disc bremser på både front og baghjulene. Nogen vil sige, at det måske er for godt til en ladcykel, men vi er ikke enige – Det er bare kræs! Systemet føles som smør, når man trykker for at bremse.

 • Mærke: AMladcykler
 • Model: “Ultimate Curve”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad
 • Gear:7 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser:2 Tektro Hydrauliske front og bagbremser med elektrisk motor stop funktion + Parkeringsbremse på alle hjul
 • Ladkapacitet: 150kg.
 • Distance pr opladning: 40km.

Se prisen på cyklen her

AMladcyklers El Ladcykel – Deluxe

Electric Charger - Deluxe (1) Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Deluxe her

Hvis du vil have den ultimative elektriske ladcykel, 100% Dansk bygget og køreklar, er vores El Ladcykel Deluxe det helt rigtige valg. Med TEKTROs hydrauliske frontbremsesystem får du meget mindre vedligeholdelse og et verdensberømt mekanisk system, som automatisk minimerer brugen af håndkræfterne, når du bruger bremsehåndtagene. Med vores El Ladcykel Deluxe model får du også 3 stærke anti-punture / ”punkteringhæmmende” dæk, så du undgår besværet med punkteringer. Kvalitets ladcyklen der er samlet på vores Dansk fabrik er med en kraftig motor, der kan håndtere op til 40 km. på en fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har en nem og brugervenlig betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med i sekunder. El ladcykel Deluxe-modellen er vores topmodel. Den er naturligvis lavet til at køre både korte og lange ture, men her kan du også roligt med dine anti-punture / ”punkteringhæmmende” dæk køre på stier med grus eller igennem bymiljøet, selvom der ikke er fejet. Deluxe-modellen er som vores andre el ladcykel-modeller ekstremt nem at lære at køre på. Et par gode ture og du føler, du har kørt ladcykel hele dit liv. Til vores topmodel har vi ligeledes valgt det ultimative bremsesystem. Vores passion for ladcykler gør, at vi med vores topmodel føler, at det er på sin plads at forkæle cyklen med særlige hydrauliske skivebremser / disc bremser. Nogen vil sige, at det måske er for godt til en ladcykel, men vi er ikke enige – Det er bare kræs! Systemet føles som smør, når man trykker for at bremse.

 • Mærke: AMladcykler
 • Model: “Deluxe”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad
 • Gear: 6 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser: 2 Tektro Hydrauliske frontbremser og 1 Promax bagbremse (V-brems) + parkeringsbremse
 • Ladkapacitet: 150kg.
 • Distance pr opladning: 40km.

Se prisen på cyklen her

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Mustang Family el ladcykel – 7 gear

Ladcykel med el - 7 gear - Mustang Family - SortHer er den ultimative familie-el-ladcykel. Den er udført i et lækkert design, den er rummelig med plads til fire børn, den er sikker og den er bæredygtig. Du får således alt det gode, der er ved en cykel – plus det komfortable ved, at den kører på el.

Høj sikkerhed

Ved denne superlækre el-ladcykel fra Mustang er der virkelig tænkt på at gøre den så sikker som muligt. Selve kabinen er med en høj kant, så børn og hunde sidder godt afskærmet. Cyklens bremseevner lever op til alle sikkerhedskrav, og det samme gælder de medfølgende seler til børnene. Alle dele på cyklen er fremstillet uden skadelige kemikalier. Motoren er indstillet, så den stopper, når cyklen når over en fart på 25 km i timen.

Facts om ladcyklen fra Mustang

Cyklen er sort, og den kan lastes med op til 80 kg i kassen og 15 kg på bagagebæreren. Stellet måler 51 cm, og hjulene er i str. 26″. Den er udstyret med hele 7 gear, den har mekaniske skivebremser på både for- og baghjul. På det opladede batteri kan den køre op til 35 km. Cyklen er 100 % samlet og klar til brug, når du køber den. Skal du og familien kunne komme hurtigt og samlet omkring i byen, og det ikke skal foregå i en bil, så kan denne luksusudgave af en familieladcykel absolut være et godt bud på jeres fælles, bæredygtige transportmiddel.

Vil du også gerne ud i naturen på din cykel? Se vores el mountainbike test.

Fordele ved el eldrevet cykel

Det er så meget lettere at komme omkring på en elektrisk cykel. Det giver dig god mulighed for at bruge cyklen, som er bæredygtig, praktisk og giver dig og ungerne godt med frisk luft. Især i storbyen giver det god mening at have en cykel som transportmiddel. Du kan komme til alle vegne, og du behøver slet ikke at spekulere på parkeringsafgifter. Der er gevinster på hele pladen, når du og familien er cyklister.

Drop børnenes cykler

Hvis du investerer i en el ladcykel, så behøver du heller ikke at skulle tænke på, at du skal investere i en cykel til dine børn eller dit barn, da du alligevel kommer til at fragte dem rundt i din ladcykel. Det er særligt aktuelt, hvis du er bosat i en storby, hvor der er meget trafik og hvor du ikke er synderligt tryg ved at lade dine børn eller dit barn cykle rundt på egen hånd. Ved at købe en el ladcykel, så kan du slå hele tre fluer med et smæk, da du både finder et transportmiddel til dig selv, du finder et transportmiddel til dine børn og du kan ligeledes også slippe bekymringer om, at dit barn skal færdes på sin egen cykel i trafikken på egen hånd – eller med dig ved sin side for den sags skyld. Cyklistforbundet har udgivet en lille guide, med 5 gode råd til dig der overvejer, at købe en elcykel. Den kan læse her. Politiken har skrevet om hvordan du forhindrer cykeltyven i at vælge lige præcis din ladcykel. Som du nok kan se, så er der faktisk rigtig mange gode grunde til, at du skal investere i en el ladcykel, som du kan bruge som dit transportmiddel til dagligt. Det kræver ganske vidst en større investering, men du kommer ikke til at fortryde det, og du skal samtidig også huske på, at du ikke længere behøver at bruge penge på offentlig transport, da du blot kan bruge din el ladcykel som transportmiddel, hvorfor du på den lange bane vil komme til at spare penge på at købe en el ladcykel. Har du intentioner om, at skulle bruge den til at hente og bringe dine børn, så skal du ligeledes heller ikke tænke på, at du skal købe en cykel til dine børn eller dit barn, hvorfor der også er penge at spare på det punkt. Det er de færreste børnefamilier, der ikke kommer til at sætte pris på en el ladcykel, så der er heller ingen tvivl om, at du og den resterende familier bliver rigtig glade for en sådan cykel, og dine børn vil elske at kunne sætte sig op i ladet på cyklen og blive fragtet til og fra skole og børnehave hver dag. På samme tid kan du glæde dig over, at du ikke længere skal bruge penge på offentlig transport og ikke skal tænke på, om du har plads nok til tasker, indkøb osv.

Her kan du se en video fra DR om batterier på elcykler. Det er dog værd at bemærke, at videoen ikke er helt ny mere, og at der sker meget med udviklingen indenfor batterier.

 

FAQ

Hvilken er den bedste elektriske ladcykel?
Du tror det måske ikke, men markedet for elektriske ladcykler er relativt stort og bredt. En af de bedste elektriske ladcykler på markedet er den elektriske ladcykel fra det vellidte mærke AMIadcyklers. Ladcyklen kan indeholde hele 150 kg, og kan køre op til 40 km pr. opladning.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en ladcykel?
En ladcykel kan være et rigtigt godt og effektivt transportmiddel – især hvis du har børn, der skal fragtes til og fra diverse aktiviteter. Når du skal købe en ladcykel, skal du blandt andet kigge meget efter designet, motoren og om den passer til dig og dit temperament.
Er ladcykler pengene værd?
Du tror det måske ikke, men en ladcykel kan være enormt smart og praktisk – især hvis du har mindre børn, der skal fragtes i diverse skoler, børnehaver og andre aktiviteter i dagligdagen. Når du først har investeret i den fine ladcykel, vil du med sikkerhed elske den!
Kan du tage en ladcykel med i tog?
Du kan i princippet sagtens tage en ladcykel med i et almindeligt, offentligt tog. Du skal dog være opmærksom på, at en cykel bliver opfattet som en passager i sig selv, og derfor kræver en pladsbillet ligesom føreren af cyklen. Vær derudover opmærksom på at ladcyklen fylder en del.

 

Denne side er anmeldt af: Bent L. Henriksen Rating 10/10

Forfatter