Det er ikke alle, der helt kan finde ud af, hvad årsagen er til, at man burde anskaffe sig en topmadras.

I mange tilfælde, så er det flere tusinde kroner, der skal slippes for en topmadras, og det er naturligvis ikke alle, der er villige til at slippe sådanne beløb uden at vide, hvad de egentlig får ud af, at investere i en god topmadras til deres seng.

Det kan du naturligvis finde ud af ved at læse vores artikel og du finder desuden også en gennemarbejdet topmadras test, hvor du kan finde lige netop dén topmadras, der stemmer bedst overens med dine behov.

Der er heldigvis flere forskellige gode grunde til, at du skal droppe idéen om, at du klarer dig helt fint uden en topmadras. Det kan sagtens være, at du sover udmærket uden en topmadras, men hvis du virkelig gerne vil have det fulde ud af din seng, så er der ingen vej udenom en topmadras.

Med en topmadras, så vil du eksempelvis opnå en samlet forbedring af sengens komfortniveau, mens du ligeledes også vil opnå en bedre fordeling af din kropsvægt, mens du sover.

Ydermere, så kan du også bruge en topmadras til at justere din sengs egenskaber, så du enten kan gøre den mere hård eller mere blød ved hjælp af en topmadras, hvilket kan gøre det nemmere for dig at sove bedre på din seng.

Slutteligt, så kan du også bruge en topmadras til at forlænge levetiden af din seng. Det lyder måske mærkeligt at dette er muligt, men da du i stedet vil komme til at lægge mere af din vægt på topmadrassen, så vil den også aflaste sengen, hvilket vil forlænge den generelle levetid af sengen, da den ikke udsættes for nær så meget slitage, som hvis du havde sovet direkte på sengen uden en topmadras.

Vil du også gerne have en rigtig god seng? Se vores senge test


Topmadrasser i størrelsen 90 x 200

Fjord – ventilerende topmadras fra 90×200 til 180×200 cm

Fjord 180x200Med topmadrassen Fjord får du mulighed for at bruge begge sider, som har to forskellige effekter. Den er fremstillet i det ventilerende ErgoFlex-skum, så du får en behagelig sovetemperatur hver eneste nat.

Om Fjord

Topmadrassen Fjord er helt klassisk med en højde på 10 cm og med fokus på god komfort.

Du kan bruge begge sider af topmadrassen, der har forskellige strukturer og egenskaber. Den ene side er riflet og blødere, så du synker mere ned i Fjord. Hvis du vender topmadrassen om, er den anden side mere fast og plan.

Indvendigt er kernen af topmadrassen i det særlige ErgoFlex-skum. ErgoFlex har mange gode egenskaber, hvor den vigtigste er den åbne cellestruktur, der giver øget ventilering. Luften kan lettere strømme gennem madrassen og føre fugt og varme med sig.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
Fordele

 • Kan vendes om afhængig om du ønsker den fast eller blød
 • Blødt og vaskbart betræk
 • OEKO-tex certificeret og allergivenlig
 • Meget åndbar
Ulemper

 • Ingen aktiv køling

Derfor skal du vælge Fjord

 • Fremstillet i ventilerende ErgoFlex
 • 10 cm tyk
 • Vendbar med forskellig komfortfølelse

Fjord vs. markedet

Hvis du ofte får det meget varmt, når du sover, er det vigtigt, at din topmadras kan hjælpe med at lede varmen og fugten væk fra din krop. En våd seng er ubehagelig at sove i, og den giver også øget risiko for bakterievækst. Derfor skal du vælge en ventilerende topmadras såsom Fjord, hvis du har tendens til at få det meget varmt i løbet af natten.

Hvis du går med Fjord fra danske Nordic Dream, så kan du også bruge begge sider af topmadrassen. De fleste madrasser har kun én brugbar side, men med Fjord har du mulighed for at vælge mellem den bløde og riflede side, eller den mere faste.

Specifikationer

 • 8 cm høj
 • Produceret i ErgoFlex skum
 • Betræk i bambus fibre
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • 2 års garanti

Fjord findes i følgende størrelser: 

Nordlys – Hård topmadras i trykaflastende materialer

Nordlys 180 x 200 topmadrasDin topmadras er det første lag, din krop bliver mødt af, når du lægger dig i din seng. Derfor vil kvaliteten af topmadrassen have indvirkning på, hvor godt du sover. Med Nordlys fra Nordic Dream får du 7 komfortzoner for optimeret liggekomfort og temperaturregulerende betræk.

Om Nordlys

Ønsker du mere trykaflastning i din topmadras, så er Nordlys udviklet med 7 komfortzoner. Komfortzonerne er inddelt, så topmadrassen yder den mest ergonomisk korrekte støtte til din krop.

Betrækket til topmadrassen Nordlys er helt særligt. Det er fremstillet i et behageligt bambusmateriale, der er både bakteriehæmmende og allergivenligt.

Oveni er betrækket udviklet med den nyeste teknologi, så det hjælper med at regulere temperaturen, når du sover. Du vil derfor opleve, at din seng er tør og ren, hvis du vælger Nordlys fra Nordic Dream

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
Fordele

 • Flere forskellige komfortzoner
 • Aktivt kølende
 • Allergivenlig
 • Vaskbart betræk
Ulemper

 • Hårdheden af madrassen kan ikke justeres

Derfor skal du vælge Nordlys

 • Kvalitetstopmadras fra danske Nordic Dream
 • Med 7 komfortzoner
 • Særligt temperaturregulerende betræk

Nordlys vs. markedet

Der er flere ting ved Nordlys, der skiller sig ud fra andre modeller i oversigten. Topmadrassen er lavet med 7 komfortzoner, så du får en god ergonomisk støtte med Nordlys. Du får derfor en ekstra god følelse af komfort.

Det unikke betræk, der hjælper med at temperaturregulerer, gør også Nordlys til noget særligt. Din søvn bliver bedre, hvis dit sovemiljø er den rette temperatur.

Du kan derfor nyde en behagelig komfort og temperatur, hvis du er villig til at investere i den lidt dyrere Nordlys. Den er nemlig i den høje ende af prisskalaen sammenlignet med andre modeller i oversigten.

Specifikationer

 • 7 cm høj
 • Produceres i enten naturlatex eller memory skum
 • Kan vaskes ved 40 grader
 • Anti-bakteriel
 • 2 års garanti

Nordlys findes i følgende størrelser

Älv – Latex topmadras produceret i Danmark

Alv 180 x 200 topmadrasModellen Älv er blandt de mest prisvenlige modeller hos den danske sengeforhandler Nordic Dream, men kvaliteten er stadig i top. Topmadrassen giver en god komfortfølelse, uden at du skal sprænge budgettet.

Om Älv

Älv er en klassisk topmadras med en højde på 6 cm. Du kan vælge mellem en kerne af latex eller memory-skum.

Har du tendens til at få det meget varmt om natten, så anbefales det, at du vælger en topmadras med kerne af latex. Latex er et naturmateriale, der har rigtig gode temperaturregulerende egenskaber. Varme og fugt fra din krop vil blive ført væk fra din seng, hvis du vælger en topmadras med kerne af latex.

Er du derimod kuldskær og ønsker en topmadras, der holder på varmen, så er memory-skum godt. Det bløde skum er også en fordel, hvis du har problemer med dit kredsløb eller ofte har smerter i dine muskler og led.

Topmadrassen kommer med et aftageligt betræk, der kan maskinvaskes ved 60 grader.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
Fordele

 • Allergivenlig
 • Meget åndbar
 • Vaskbart betræk
 • Produceret i Danmark
Ulemper

 • Ikke alle bryder sig om memory foam til en topmadras
 • Ingen aktiv køling

Derfor skal du vælge Älv

 • 6 cm tyk topmadras i latex eller memory-skum
 • Prisvenlig model fra Nordic Dream
 • Aftageligt og vaskbart betræk

Älv vs. markedet

Den prisvenlige model fra danske Nordic Dream Älv er en topmadras i god kvalitet. Du får en komfortabel topmadras i gode materialer, selvom du har et begrænset budget.

Älv er også let at vedligeholde, hvis du sammenligner med andre modeller. Det udvendige betræk kan nemlig fjernes og vaskes ved hele 60 grader i vaskemaskinen. Du kan derfor let holde din seng og sovemiljø hygiejnisk, når betrækket kan gøres ordentligt rent.

Specifikationer

 • 6 cm høj
 • Produceret i enten naturlatex eller memory foam
 • Vaskbart betræk ved 60 grader
 • 2 års garanti

Älv findes i følgende størrelser

3D Memory K60

3D Memory er en topmadras, der måler 90 cm. x 200 cm., hvorfor den passer perfekt til enkeltmandssenge. Det er en topmadras, der er skabt til at figurere som det sidste touch og prikken over i’et på din seng, hvilket kan være med til at gøre din søvnoplevelse endnu bedre end den allerede er.

3D Memory er udstyret med memory skum, der ofte også  bliver kaldt viskoelastisk skum, der uden tvivl er det mest populære fyld til topmadrasser i dag. Det skyldes hovedsageligt at det får madrassen til at forme sig efter din kropsvarme, hvilket vil sige, at den tilpasser sig perfekt til din soveposition.

Det er dog ikke det eneste, for med 3D Memory får du også en imponerende kerne på hele 6 centimeter – og det kan bestemt mærkes, når du ligger dig på madrassen.

I og med at selve madrassen er lige omkring 9 cm. høj, så er det ganske ekstraordinært at kernen udgør hele 6 cm. af den, og det giver dig naturligvis også en ekstraordinær oplevelse og en forbedre søvn.

Denne topmadras er blandt markedets bedste og der er bestemt ikke gået på kompromis med noget som helst, hvorfor du er sikret en topmadras, der er fremstillet af gode materialer.

Topmadrasser i størrelsen 180 x 200

Talalay Latex topmadras

Hvis du ikke lige ved det, så er der mange gode grunde til at have en topmadras ovenpå din nuværende seng, og det er ikke helt løgn, når eksperter siger, at det kan være afgørende for, hvordan din søvn den er. Søvnen er kroppens restututionsfase, og der hvor du samler helt ny energi til næste dag.

Hvis ikke denne fase bliver udnyttet fuldt ud, så kan det få alvorlige konsekvenser for dit helbred og dit velvære. Søvnen skal være perfekt, og det kan den blive, hvis du tilfører din krop lidt ekstra komfort, når du skal sove.

Talalay Latex topmadras er fremstillet, så den støtter din krop på en helt ny og dejlig måde. Det føles næsten som at sove på en sky, samtidig med at din krop understøttes de rigtige steder under søvnen. Det giver en roligere og bedre søvn, og det gør det nemmere for din restitution.

Når du bruger topmadras på din seng, så vil du automatisk slide mindre på selve sengen, og dermed øge den levetid betydeligt. Det er en super topmadras i en suveræn kvalitet.

Fjäll – Antibakteriel topmadras som kan fås i memoryskum

Fjall 160 x 200 topmadrasMed Fjäll som øverste lag i sengen er der ekstra god hygiejne og en behagelig komfort i vente. Topmadrassen er designet af danske Nordic Dream, hvor der både er fokus på kvalitetsmaterialer og komfort. 

Om Fjäll

Fjäll fra Nordic Dream er en helt klassisk topmadras på 8 cm. Der er frit valg mellem en kerne af latex eller memory-skum.

Memory-skum anbefales til dig, der ofte fryser, mens latex derimod hjælper med at holde sengen sval. Du kan derfor få en topmadras til dine behov med Fjäll

Topmadrassens betræk er fremstillet i en meget let bambusfiber. Bambus har mange gode egenskaber, der er særligt gode til sengemiljøet. Materialet er både allergivenligt og antibakterielt. Bambusbetrækket hjælper derfor til at holde en god hygiejne.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Derfor skal du vælge Fjäll

 • Topmadras på 8 cm
 • Valgfri kerne af latex eller memory-skum
 • Betræk i bambus for øget hygiejne

Fjäll vs. markedet

Din seng kan hurtigt blive samlingspunkt for husstøvmider og bakterier, hvis du ikke holder den helt ren. Topmadrassen Fjäll har egenskaber, der hjælper med at holde din seng hygiejnisk.

Fjäll egner sig særligt godt til dig, der døjer med allergier eller har behov for et helt rent sovemiljø. Både de indvendige materialer og særligt betrækket er bakteriehæmmende og allergivenligt.

De hygiejniske egenskaber er et plus, der gør den komfortable topmadras ekstra attraktiv.

Den 8 cm tykke madras yder også en god komfortfølelse, så du får en behagelig støtte, når du hviler eller sover.

Fjäll findes i følgende størrelser

Snö – temperaturregulerende topmadras som kan fås helt op til en dobbeltseng

Sno 180 x 200 topmadrasVågner du ofte op helt svedig, når du har sovet? Så bør du vælge en ventilerende og temperaturregulerende topmadras som Snö fra danske Nordic Dream. Modellen hjælper nemlig med aktivt at holde dig kølig og tør natten igennem.

Om Snö

Navnet Snö er meget passende for den ergonomiske topmadras i ErgoFlex-skum fra Nordic Dream. Den komfortable topmadras er nemlig udviklet til at holde din seng sval.

ErgoFlex er et meget luftigt materiale, der har en åben cellestruktur. Det betyder, at luften let kan cirkulere i topmadrassen og fjerne den fugt og varme, som din krop producerer. Din seng forbliver derfor tør, fordi fugten ikke bliver fanget i topmadrassen.

Du kan vende topmadrassen Snö alt efter, om du foretrækker en blød eller fast topmadras. Den ene side er blødere med en riflet struktur, mens den anden side er plan og mere fast i strukturen.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Derfor skal du vælge Snö

 • Aktivt kølende og temperaturregulerende
 • 10 cm tyk i ErgoFlex-skum
 • Vendbar efter behov

Snö vs. markedet

Har du brug for en ventilerende topmadras, der holder dig behageligt kølig natten igennem, så er Snö et godt valg. Topmadrassen er fremstillet i ErgoFlex-skum, som sørger for at sengen forbliver tør og ren. Har du det derimod ofte koldt om natten, skal du vælge en anden model i oversigten.

Snö er ikke den billigste topmadras på markedet, men der er brugt gode materialer og kvaliteten er rigtig god. Det er derfor et rigtig godt køb, hvis du ofte får det varmt under søvnen og ønsker en luftig og komfortabel topmadras.

Snö findes i følgende størrelser

Hvad er en Latex Topmadras?

En Latex Topmadras er den eneste topmadras, der er blevet fremstillet på helt naturlig vis, hvilket andre populære materialer til topmadrasser derfor ikke er.

En topmadras med en kerne af latex er naturligvis fremstillet af latex, der udvides af gummitræer, hvilket er med til at give en høj åndbarhed og dertil er det også med til at skabe en naturlig hypoallergen effekt.

Øvrige madrasser er nødsaget til at skabe den effekt på syntetisk vis og derefter bliver de forarbejdet til at være hypoallergene. Ved at vælge en Latex Topmadras, så kommer du til at få en naturlig topmadras, der ikke har været i berøring med nogen former for kemikalier under forarbejdningen.

Det er desuden også latex topmadrasser, der kan fås i alle størrelse, hvilket også er årsagen til, at der i Danmark er meget mindre kendskab til de øvrige topmadrasser.

Dertil skal det også siges, at det ofte er dyrere at fremstille end de to mest brugte alternativer, hvilket – desværre – også ofte resulterer i, at nogle producenter vælger at lægge et tyndt lag latex ind i madrasserne for at kunne kalde dem naturlige.

Hvis du har problemer med allergi – uanset om det er pollenallergi eller støvmideallergi, så er der ingen tvivl om, at en latex topmadras vil være det oplagte valg for dig. Men hvis du har allergi for latex, så frarådes det naturligvis, at du vælger en anden topmadras.

Skal din dyne være lige så behagelig som din topmadras? Læs vores dyne test her

Hvad er en Memory Foam Topmadras?

En topmadras, der er udstyret med en kerne af Memory Foam er – naturligvis – fremstillet af Memory Foam. Det er en form for materiale, der bliver brugt til madrasser og topmadrasser, men det blev faktisk udviklet af NASA tilbage i 1966, hvilket de gjorde som et led i at forbedre sikkerheden på deres ture ud i rummet.

I dag findes der en lang række udbydere af denne type madrasser, der bryster sig af, at være godkendt af NASA, hvilket de gør med et lille mærke på deres madrasser. Som oftest er disse topmadrasser dyrere end de øvrige – ikke fordi de er bedre, men bare fordi de er blevet godkendt af NASA.

Faktum er dog også, at Memory Foam er blevet langt mere udbredt i dag, end hvad det var for ganske få år siden.

Derfor kan man også sagtens finde en forhandler og/eller producent af topmadrasser, der sælger deres topmadrasser med kerne af memory skum/memory foam til bedre priser. Ved at vælge en topmadras, der er udstyret med en kerne af memory foam, så får du en topmadras, der tilpasser sig til din krop og former sig efter din kropsstørrelse og -vægt.

Det fungerer således, at den opvarmer materialer ved hjælp af din kropsvarme og derefter former den sig efter din krop. Det sikrer, at du får en optimal komfort og fordeling af din vægt på madrassen. Ydermere, så er det også med til at sikre, at du kommer til at ligge langt mere roligt om natten, da du ikke ligger på topmadrassen, men derimod i topmadrassen.

Forhåbentligt er du blevet meget klogere og kommet på rette spor, i fold til hvilken madras du skal vælge, efter at du har læst denne topmadras test.

FAQ

Hvorfor skal jeg bruge en topmadras?
En topmadras kan forlænge levetiden på din madras, give ekstra komfort og støtte, og beskytte mod snavs og støv.
Hvilken type topmadras skal jeg vælge?
Du bør vælge en topmadras, der passer til dine individuelle behov. Overvej faktorer som materiale, fasthed og åndbarhed.
Kan jeg bruge en topmadras på alle typer madrasser?
Ja, en topmadras kan bruges på alle typer madrasser, herunder springmadrasser, skummadrasser og latexmadrasser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter