En dampstation kan være med til at gøre strygning af dit tøj til en leg, da det er med til at forvandle dit middelmådige strygejern til et særdeles effektiv strygejern, der giver dig et optimalt resultat i forbindelse med din strygning – og ikke kun første gang, men derimod hver eneste gang.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at undersøge mulighederne for at investere i en dampstation, hvis du føler, at du kæmper lidt med at få dit strygejern til at fungere optimalt og få det til at levere nogle ordentlige resultater i forbindelse med din strygning, hvad end der er tale om strygning af dine skjorter eller konens silkekjoler.

Der findes mange forskellige dampstationer og de passer naturligvis ikke alle sammen til alle de strygejern, der er på det danske marked og dertil har de selvfølgelig også forskellige specifikationer, som du kan bruge til at vælge den bedste dampstation for dit vedkommende.

Det kan du blandt andet få hjælp til i denne dampstation test, hvor du finder en række gode eksempler på dampstationer, der lige netop kan være med til at gøre din strygning til en leg.

Du kan også tage et kig på vores damprenser test


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Philips Perfect Care Elite GC9682 – dampstation med konstant dampeffekt

Bedste dampstation i test

 • Testvinder på GoodHouseKeeping.com, ExpertReviews.co.uk
 • Testvinder og bedste køb på Independent.co.uk
 • Fælles vinder af bedste dampgeneratorjern på BestOfIron.com
 • 4.7/5 på Google Shopping
 • 4,5/5 på Amazon

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med en DynamiQ Smart Sensor, der konstant overvåger strygejernets bevægelse og automatisk justerer damptilførslen herefter, giver Philips Perfect Care Dampstation dig en hurtigere og mere effektiv strygning. Dampstationen er derfor det oplagte valg for dig, der ønsker at optimere din strygning – især hvis du har en travl hverdag med masser af vasketøj, der skal klares. Med Philips Perfect Care kan du altså se frem til nogle lette og hurtige strygninger, takket være den smarte sensor.

 • OptimalTEMP-teknologi
 • DynamiQ smart sensor
 • T-ionicGlide strygesål

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Perfect Care Elite GC9682

AutoAdapt temperaturteknologi
OptimalTEMP teknologien fjerner helt behovet for at du manuelt skal justere temperaturen, så du kan stryge alle slags tekstiler – lige fra kraftig denim til sart silke – uden risiko for forbrændinger eller skader. Teknologien sørger nemlig for, at strygejernet altid har den helt rette temperatur til det pågældende stof, så du opnår de bedste resultater, uden besvær.
Med en konstant dampmængde på 165 g/min og en dampstødsmængde på helt op til 600 g/min, har du et kraftfuldt system, som let klarer selv de mest genstridige folder – hurtigt og effektivt.
Dampstationen har desuden en anden fordel – det lave lydniveau. Takket være lyddæmpende filtre og en lydabsorberende platform oplever du både mindre damp og vibrationsstøj, hvilket resulterer i en mere behagelig og rolig strygning. Selvom modellen klarer de fleste strygeopgaver uden problemer, er dens dampmængde dog ikke lige så stor som nogle af de dyrere modeller.

T-ionicGlide strygesål
T-ionicGlide strygesålen er en avanceret funktion, som er designet til at forbedre din strygning ved at give en overlegen glideevne og maksimal modstandsdygtighed mod ridser. Strygesålen er lavet med en base af rustfrit stål, der er dobbelt så hård som en almindelig aluminiumsbase, hvilket sikrer en lang levetid. Derudover sørger den patenterede 6-lags belægning, som består af et titaniumlag, for at strygejernet glider let og hurtigt over alle slags tekstiler – samtidig med at det er super effektivt.
En af de helt store fordele ved T-ionicGlide strygesålen er, at den er kompatibel med en lang række tekstiler lige fra sart silke til kraftig denim – du slipper altså for at skifte strygesålen ud alt efter, hvilket tøj du skal glatte.

Vandbeholder med høj volumen
Strygejernet har en stor og aftagelig vandtank på 1,8 liter, som giver dig op til 2 timers brug ad gangen – du skal altså sjældent genopfylde den med vand. Med strygejernets letlæselige vandstandsmåler kan du nemt og hurtigt tjekke tankens vandniveau, så du altid ved, hvornår det er tid til at fylde mere vand i. Derudover har dampstationen en hurtig opvarmningstid på lidt over to minutter, hvilket sikrer, at du lynhurtigt kan gå i gang med at stryge, og hele processen bliver dermed mere effektiv og tidsbesparende.

Pro tip: Når du anvender Philips Perfect Care Elite, bør du udnytte DynamiQ-smartsensoren og OptimalTEMP-teknologien maksimalt, da de sammen sørger for at levere den bedst mulige mængde damp og temperatur til ethvert stof. Med strygejernets store vandbeholder på 1,8 liter, der sikrer helt op til to timers kontinuerlig brug, kan du med fordel planlægge alle dine strygninger samtidig, så du maksimerer effektiviteten.

Hvad siger brugerne og eksperterne om Philips Perfect Care Elite GC9682?

Mange strygejernsbrugere fremhæver dampstationens store brugervenlighed og evne til hurtigt at fjerne selv de mest genstridige folder. Ifølge Googles brugeranmeldelser, scorer produktet højt med en vurdering på 4,7/5, hvilket tydeligt viser, at kunderne er glade for deres køb. Én kunde udtaler, at “Det glider hen over ethvert stof og fjerner folder på få sekunder, uden at man skal ændre indstillingerne.”
Dog foretrækker nogle brugere en justerbar temperatur, selvom dampstationen har en OptimalTEMP-teknologi. Selv med forbeholdet er det dog stadigvæk noget, som langt de fleste kunder er tilfredse med, og de anbefaler gerne produktet til andre. Som en anden kunde skriver: “For at opsummere er det et fantastisk strygejern, og jeg er så glad for, at jeg købte det.”

Eksperter inden for området roser dampstationen som et innovativt og værdifuldt redskab – især til dig, der stryger meget. Modellen har vundet flere test, herunder hos GoodHouseKeeping.com og ExpertReviews.co.uk, hvor den bliver kaldt ‘Testvinder’ og ‘Best Buy’. Derudover er den også blevet bedømt som en af de bedste generelt ifølge BestOfIron.com. Anmeldelserne fremhæver især dampstationens kraftige dampoutput og evne til at fjerne selv de mest genstridige folder, mens de også noterer sig fordelene ved OptimalTEMP-teknologien, der gør det muligt at stryge en lang række materialer, helt uden risiko for skader eller forbrændinger – noget som både eksperterne og kunderne værdsætter. Derfor er dampstationen også oplagt til dig, der prioriterer kvalitet og effektivitet, når du stryger tøj.

Fordele

 • IntelliSense bevægelsesdetektor
 • Ubesværet afkalkningsløsning
 • Rummelig reservoirkapacitet
 • Robust dampproduktion
 • Automatisk sluk-funktion
Ulemper

 • I en højere prisklasse

Testmagasinets vurdering

GC9682 fra Philips PerfectCare Elite gør med sine innovative funktioner som OptimalTEMP-teknologi og DynamiQ smartsensor strygningen lettere og mere effektiv end nogensinde. OptimalTEMP-teknologien sørger for at beskytte alle typer af tekstiler, så du kan stryge uden risiko for at brænde noget. Strygejernets T-ionicGlide-sål sørger samtidig for, at strygejernet glider let og ubesværet hen over ethvert stof. Derudover producerer strygejernet store mængder damp, hvilket effektivt fjerner krøller, så du sparer en masse tid.
Dampmaskinen har også nogle hensigtsmæssige egenskaber som Effortless Descaling Solution og IntelliSense Motion Detector, der automatiske slukker for strygejernet, når du ikke bruger det, samt et stort vandbeholder, der reducerer behovet for at fylde vand på hele tiden.
Samlet set får du altså med Philips et strygejern, der måske nok befinder sig i den dyre ende, men som til gengæld leverer en ydeevne i topklasse, og det er derfor også vores overbevisning, at strygejernet er velegnet til dig, der værdsætter bekvemmelighed, hurtighed og gode resultater – og som ikke mindst ønsker at passe på dit tøj.

Specifikationer:

 • Effekt: 2700 W
 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Dampudgang: 165 gr/min
 • Vægt: 7,4 kg
 • Såleplade: Titanium


Philips GC9650 – dampstation med stor kapacitet i vandtanken

Blandt de bedste dampstationer til tunge opgaver

 • Den bedste dampgenerator til effektivitet og brugervenlighed på Expertreviews.co.uk
 • 4,6/5 på Google Shopping
 • 4,6/5 på Amazon

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med en stor vandkapacitet på 1,8 liter kan du nyde op til 2 timers kontinuerlig strygning, hvilket gør steameren ideel til dig med en stor husstand eller en omfattende mængde strygning.

 • Stor vandtank
 • T-ionisk Glide strygesål
 • Easy De-Calc Plus-system

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips GC9650

Titanium-belagt strygesål
Med en sål bestående af rustfrit stål, der er integreret med et titaniumoxidlag, får du med T-ionic Glide en yderst holdbar og ridsefri strygesål. Fordi sålen samtidig er designet med ventilationsåbninger, opnår du en endnu bedre fordeling af dampen, hvilket resulterer i et glid, der er både hurtigere og mere jævnt – det bliver næsten ikke nemmere.

OptimalTEMP-teknologien er en unik funktion, som gør hele strygningen til en leg – du behøver nemlig ikke længere at bekymre dig om at indstille den rigtige temperatur til de forskellige stoffer. Modellen har også en dampydelse på 150 g/min, hvilket gør det let at fjerne selv de mest genstridige folder.

Desuden har strygejernet en anden smart funktion – nemlig hurtig opvarmning. Med en opvarmningstid på kun to minutter kommer du altså i løbet af ingen tid i gang med at stryge.

Anti-kalk system
Med dampstationens Easy De-Calc Plus-system er det hurtigt og nemt at afkalke maskinen, så du sikrer dig, at den holder i mange år, samtidig med at den bibeholder en optimal ydelse. Ikke alle dampstationer på markedet har en så effektiv kalkhåndtering, hvilket gør Easy De-Calc Plus til en uvurderlig funktion. Systemet sørger nemlig for, at du let fjerner kalkaflejringer, så du undgår tilstopninger, mens du forlænger dampstationens levetid – og selvfølgelig sikrer en jævn og kraftig damp hele tiden.

Strygejernet har en kraftig kontinuerlig dampfunktion såvel som en dampboost, der sikrer, at du nemt fjerner selv de mest genstridige krøller. Med strygejernets ultrahurtige dampfunktion er det både nemt og hurtigt at glatte selv de tykkeste materialer. En anden fordel ved strygejernet er, at det er særligt let, idet hånden kun vejer 0,8 kg. Den lette hånd gør især lodret dampning meget nemmere, så du hurtigt kan dampstryge alt fra silkebluser til jakker, mens de sidder på bøjlen – helt uden besvær. Alt i alt er det ideelt til sarte genstande, som ellers kan være svære at håndtere.

Pro tip: Glem ikke at bruge Easy De-Calc Plus-systemet regelmæssigt, da det hjælper med at opretholde strygejernets optimale dampydelse og forlænge dets levetid ved at forhindre kalkaflejringer.

Hvad siger brugerne og eksperterne om Philips GC9650?

Ifølge brugerne opnår du med Philips GC9650 en imponerende strygning uden besvær. Du kan hurtigt glatte selv de mest krøllede tekstiler takket være strygejernets kraftfulde dampe, samt teknologien OptimalTEMP. En bruger nævner endda, at strygejernet gjorde oplevelsen næsten sjov, da han for første gang fandt sig selv smilende, mens han strøg tøj. Med andre ord, så gør Philips PerfectCare Elite strygeprocessen mere effektiv, uden at det går ud over brugervenligheden.

Dampstationen fra Philips er en favorit blandt eksperter, som roser modellens effektivitet og brugervenlighed. Der kun en marginal forskel i dampoutput sammenlignet med den dyrere model, så det betyder altså, at du med den lidt billigere model stadig får en imponerende resultat, uanset hvilken type tekstil du glatter. Så uanset om du til hverdag eller til fest ynder at gå i silke, bomuld eller hør, så sørger dampstrygejernet for, at processen bliver hurtigere, mens den store vandbeholder samtidig sikrer, at du kan stryge i op til 3 timer ad gangen.

Fordele

 • Bliver hurtigt varm
 • God dampudgang
 • De-Calc-system
 • Kontinuerlig damp og dampboost-funktioner
Ulemper

 • Efter længere tids brug kan slangens tekstilbetræk opløses en smuleTestmagasinets vurdering

Testmagasinets vurdering

Philips GC9650 Dampgenerator har en stor vandtank, T-ionicGlide strygesål og et Easy De-Calc Plus system, som giver dig en imponerende dampeffekt, hurtig opvarmningstid og effektiv afkalkning. Selvom nogle kunder har nævnt, at dampstationens slange risikerer at opløse sit tekstilbetræk efter lang tids brug, så kan du med den rette pleje og vedligeholdelse faktisk reducere sandsynligheden for, at problemet opstår. Det handler blandt andet om at opbevare og håndtere dampstationen korrekt, så du i endnu højere grad bevarer holdbarheden, og derved sikre dig, at du kan nyde maskinens ydeevne og effektivitet.

Specifikationer:

 • Effekt: 2400 W
 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Dampudgang: 150 gr/min
 • Vægt: 5,1 kg
 • Såleplade: Titanium

Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation – fantastisk til stort set alle materialer

 • 4,9/5 stjerner på Google
 • 4,7/5 stjerner på Amazon
 • Kåret som Best Buy af Which.co.uk

Tefal Pro Express Protect GV9220

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation kan du stryge dit tøj helt ubesværet. Dampstationen har en effektivitet, der nærmest er på et professionelt niveau, og den forhindrer, at der kommer grimme pletter og kalk på dit tøj. Det er desuden et populært valg både blandt eksperter og forbrugere.

 • Højtrykskedelteknologi for professionel effektivitet
 • Ubesværet strygning med fremragende glid og aftagelig tank
 • Dobbelt beskyttelsessystem forhindrer pletter og kalk

Det skal du vide, før du køber Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation

Velegnet til alle tekstiler
Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation kan bruges på alle tekstiler, der kan tåle at blive strøget. Den klarer uden problemer alt fra sart silke til helt tykke møbeltekstiler.
Det er altså en meget alsidig dampstation, du vil få masser af brug ud af.

Nem at bruge
Der er ikke noget værre end indviklede maskiner og elektronik, der bare får lov til at stå i skabet, fordi det er for svært at lære at bruge. Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation har flere smarte funktioner, som er rigtig nemme og intuitive at finde ud af. Desuden er den let at rengøre, eksempelvis pga. den aftagelige kalkopsamler, der nemt kan klikkes af og skylles.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation?

Både på Google og Amazon har køberne givet Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation gode anmeldelser og høje ratings.
Blandt eksperterne er dampstationen ligeledes et hit. Which.co.uk roser den for at være brugervenlig, god til at opsamle kalk og for at klare alle krøller i tøjet. De har endda kåret den som et Best Buy.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Sikkert højtryk
 • Pålidelig
 • Nem at bruge
Ulemper

 • Til den tunge side

Testmagasinets vurdering

Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation er god til dig, der gerne vil kunne stryge dit tøj hurtigt og effektivt. Det kan f.eks. være du går med skjorte til hverdag og gerne vil se rigtig skarp ud, når du møder ind på kontoret. Denne dampstation udglatter alle folder og rynker.
Du kan endda bruge dampstationen til at friske dit tøj op. Den varme damp kan nemlig dræbe op til 99,99% af bakterierne på tøjet, så du sparer en ekstra tøjvask.

Specifikationer:

 • Strømforbrug: 2600
 • 1800 ml vandtank
 • Dampkapacitet: 135 g.
 • Mål: 39,8×24,3×29,4 cm
 • Vægt: 4,25 kg

Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro – dampstation med non-stick sålplade

Blandt de bedste stille dampstationer

 • Bedst til hårdt vand på Independent.co.uk
 • 4,1/5 på Amazon

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Quiet Technology i Russell Hobbs Quiet Super Steam Generator Pro sikrer en mere rolig strygeoplevelse ved at reducere støjniveauet med op til 20%. Hvis du værdsætter et roligt miljø, eller gerne vil undgå at forstyrre din familie eller dine værelseskammerater, er dampstationen det oplagte valg.

 • Støjsvag teknologi
 • Avanceret system til beskyttelse mod kalk
 • Teknologi med én temperatur

Anmeldelse: Produktanalyse af Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro

Universel strygeteknologi
Russell Hobbs dampstation med non-stick strygesål anvender en teknologi med én temperatur, som giver dig en effektiv strygning af dine tekstiler, uden du behøver at justere temperaturindstillingerne. Du kan derfor nemt og hurtigt dampe alt fra sarte stoffer til grove tekstiler. Dampstationen har desuden et dampoutput på 90 g/minut, hvilket måske ikke er det højeste på markedet, men mere end nok til at klare de fleste strygeopgaver – selv de lidt større. Alt i alt får du altså en yderst praktisk dampstation, hvor du let og hurtigt kan stryge alt fra silkebluser til jeans, helt uden besvær.

Effektivt system til beskyttelse mod kalk
Pro Dampgeneratoren har et avanceret kalkbeskyttelsessystem, som sikrer dig en renere og mere effektiv strygning ved at forhindre kalkaflejringer, og samtidig forlænger den levetiden for din dampgenerator.

Med sin støjsvage teknologi giver modellen en mere fredelig strygeoplevelse, mens den store tankkapacitet på 1,8 liter sørger for, at du kan stryge i længere tid ad gangen. På den måde minimeres vedligeholdelsen, og du får en maksimal ydeevne.

Tip: Brug altid kalkbeskyttelsessystmetet på din Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro – især hvis du bor et sted med hårdt vand. Det avancerede system forlænger nemlig ikke bare dampgeneratorens levetid ved at forhindre kalk, men det sørger også for en mere effektiv strygning over en længere periode.

Hvad siger eksperterne om Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro?

Russell Hobbs Quiet Super Steam Generator Pro har imponeret eksperter med sin ydeevne, høje effektivitet og innovative funktioner. Med en forbedring på 20% i støjniveau i forhold til tidligere modeller, kan du nu stryge dit tøj, mens du f.eks. ser fjernsyn uden det store besvær.
Det kraftige tryk på otte bar og one-temperature-teknologien sikrer, at du hurtigt og nemt kan stryge alle tekstiler – helt uden besværlige justeringer undervejs. Derudover har dampstationen også modtaget titlen som “Bedst til hårdt vand” af Independent.co.uk, hvilket blot understreger, hvor god dens præstation og kundetilfredshed er.

Fordele

 • Støjsvag drift
 • God fjernelse af kalk
 • Stor tankkapacitet
 • Non-stick sålplade
Ulemper

 • Dampmængde på 90 g/minut er måske ikke nok til nogle opgaver

Testmagasinets vurdering

Russell Hobbs Quiet Super Steam Generator Pro er et ideelt valg til dig, der leder efter en alsidig og effektiv strygepartner. Med strygejernet kan du se frem til en støjsvag oplevelse, samt glæde dig over strygejernets teknologi, One-Temperature Technology, der er med non-stick strygesål, som gør, at du nemt kan stryge alle dine tekstiler. Du får et Advanced Limescale Defence System, der sikrer en god kalkfjernelse, samt en stor tankkapacitet på 1,8 liter. Dermed er strygejernet et pålideligt valg, uanset om du har hårdt vand, og uanset om du ofte stryger i længere perioder. Dog kan dampmængden på 90 g/minut være en smule lav til de mere krævende opgaver, f.eks. at stryge flere lag tykke eller meget krøllede stoffer. Det er dog muligt for dig at løse det ved enten at give ekstra dampstød eller bruge lidt ekstra tid – så burde det nok gå alligevel.

Specifikationer:

 • Effekt: 2400 W
 • Vandtankens kapacitet: 1,8 L
 • Dampudgang: 90 gr/min
 • Vægt: 5,89 kg
 • Såleplade: Non-stick

Hvad skal man overveje, når man køber en dampstation?

Dampydelse
Når du kigger efter en dampstation, vil du typisk se, at dampydelsen bliver angivet i enten gram per minut (g/min) eller i bar. Men hvad betyder det egentlig? Jo højere dampydelse, desto mere damp producerer dampstationen selvfølgelig – og det betyder altså, at du klarer din strygning hurtigere og mere effektivt.

Hvis du primært har behov for at stryge tøjet let, vil en dampydelse på cirka 60-70 g/min være mere end tilstrækkeligt. Ydelsen er især velegnet til dig, der kun stryger en smule tøj om ugen – for eksempel arbejdsskjorter eller fritidstøj. Her vil en damper med minimum 60-70 g/min producere tilpas med damp til at fjerne de lette folder, så dit tøj hurtigt bliver klar til at blive taget på.

Stryger du derimod en del tøj i løbet af en uge, så vil en dampmængde på mellem 70-100 g/min være et fornuftigt valg. Intervallet er især egnet til dig, der ofte stryger en variation af beklædning – herunder sarte stoffer og tykke materialer som denim. Med en dampydelse i det interval kan du gennemføre din strygning betydeligt hurtigere og nemmere, da den producerer en langt større mængde damp.

Slutteligt, hvis du bruger din damper meget – for eksempel hvis du har en stor familie – så kan du med fordel gå efter en dampstation med en dampydelse på 110 g/min eller derover. Den store dampudgang gør det let som en leg at stryge selv meget store og tykke tekstiler.

Vandtankens kapacitet
Når det kommer til dampstationer, så har de typisk vandtanke med en kapacitet på mellem 0,8 liter og 1,8 liter. Hvis du primært har brug for en til lettere strygning – f.eks. af et par stykker tøj ad gangen – så vil en dampstation med en mindre vandtank på omkring 1 liter være det ideelle valg. De mindre modeller er nemlig mere kompakte og bærbare, hvilket gør dem velegnede til små lejligheder eller til dig, der rejser ofte.

Har du derimod et mere omfattende behov for at stryge, så er en god idé med en dampstation, der har en større vandtank på mellem 1,2 og 1,5 liter. På den måde undgår du at skulle fylde vand på så tit, hvilket især er en fordel, hvis du tit stryger megt tøj på én gang, eller hvis du ofte stryger store ting som sengetøj eller gardiner.

Hvis du har virkelig tunge strygebehov – måske endda i en professionel sammenhæng – så findes der dampstationer med en vandtankkapacitet på helt op til 1,8 liter. Modellerne egner sig til de helt store opgaver, og selvom de ofte er ret store og tunge, får du til gengæld også den absolut længste damptid på markedet.

Såleplade
Der findes flere typer strygesåler til dampstationer, herunder keramiske, rustfrit stål og non-stick belægninger. Hver sål har sine fordele og ulemper, så det bedste valg for dig afhænger af, hvad dine præcise behov er.

Keramiske strygesåler er meget holdbare og ridsefri og foruden fordeler de også varmen meget jævnt. Det gør dem ideelle til nærmest alle typer af tekstiler – så hvis du ofte stryger, og stryger mange forskellige tekstiler, er en keramisk strygesål et oplagt valg.

Strygesåler i rustfrit stål er ligeledes meget slidstærke og fordeler også varmen fint. De er som regel også ridsefaste og glider godt hen over tøjet. Det gør dem egnede til dig, der ofte stryger forskellige typer af tøj, da de klarer flere forskellige varmeindstillinger og teknikker.
Non-stick belagte strygesåler er beregnet til at undgå, at tøjet klæber fast på strygejernet, og er typisk også ridsefri og lette at rengøre. Derfor er de særligt velegnede til dig, der primært stryger syntetiske stoffer, da de har en tendens til at smelte på andre typer af såler.

Pris
Dampstationer findes i et væld af prisklasser, så der er noget for enhver smag og til ethvert budget. De mest overkommelige starter fra cirka 1.000 kr., mens de mest avancerede modeller kan løbe op i 3.400 kr.
I den lavere prisklasse (1.000-1.500 kr.) henvender dampstationerne sig typisk til dig, der kun har brug for at stryge tøj en gang imellem. Selvom de billigste dampstationer har færre funktioner og en mindre dampeffekt, er de stadigvæk mere end gode nok, hvis du ikke har de store krav.
I midterste prisklasse (1.500-2.500 kr.) får du en fornuftig balance mellem funktioner og ydeevne. Så hvis du stryger tøj jævnligt, vil du med en dampstation i mellemprisklassen opleve, at dine tekstiler bliver glatte og pæne i en fart. Modellerne har typisk justerbare dampindstillinger, smarte anti-kalk-systemer og øgede sikkerhedsfunktioner.
Sidst men ikke mindst, er der de avancerede dampstationer til over 2.500 kr., som er skabt til dig, der stryger tøj meget ofte, og som stiller store krav til resultatet. Her får du damp i verdensklasse, det nyeste indenfor teknologi og materialer i ekstremt høj kvalitet, som sikrer dig de bedste resultater – hver gang.

Bruger- og ekspertanmeldelser
Brugeranmeldelser giver dig erfaringer fra virkeligheden og et indblik i produktets ydeevne, hvor pålideligt det er, og hvor nemt det er at bruge. Ekspertanmeldelser giver dig derimod dybdegående analyser, sammenligninger med konkurrenter og vurderinger af dampstationens funktioner og teknologi. Ved at tage højde for begge perspektiver, kan du derfor være mere sikker på at træffe den helt rigtige beslutning, så du ender med at vælge en dampstation, der opfylder netop dine behov og forventninger.


Hvad kan jeg overhovedet med en dampstation?

Det er sådan set ikke fordi en dampstation er en af de største tekniske innovationer, der nogensinde er set, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det i mange henseender kan være en uhyre god idé at have en dampstation i stedet for blot et ganske almindeligt strygejern derhjemme.

Forskellen på en dampstation og et almindeligt strygejern er, at du med en dampstation ikke rigtigt skal være bange for at løbe tør for damp, da dampstationen lige netop skal sørge for, at du ikke løber tør for damp, når du står og stryger dit tøj, hvilket den sørger for gennem et lille rør, der er skjult i en ledning.

Hvis du står og skal stryge noget, som du ikke rigtigt skal bruge damp til, så er det også muligt at slå funktionen fra, og så står du faktisk bare tilbage med et lille og handy strygejern, der er uhyre nemt at gøre brug af – uanset om du skal stryge en lille ting eller du skal stryge hele garderoben.

Det er dog slet ikke det eneste, som en dampstation kan sørge for, for du kan nemlig også bruge en dampstation til at sikre dig, at du kan dampe – og dermed også stryge – med et langt større damptryk end hvad du kan med et almindeligt strygejern.

Det er noget af det absolut mest effektive, hvis du ofte kæmper med at få dit tøj til at stoppe med at krølle, hvilket hurtigt kan blive et problem, hvis ikke dit strygejern er kraftfuld nok og kan stryge med et højt damptryk.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har stået og bandet om morgenen, fordi de har uhyre travlt med at komme ud af døren, fordi de skal afsted til et vigtigt forretningsmøde, men samtidig er det også vigtigt, at man har fået det rigtige tøj på, så man ser elegant og velforberedt ud, når man dukker op.

Det er lige netop sådanne problematikker, som du kan blive fri for, hvis du i stedet køber en dampstation frem for et ganske almindeligt strygejern.

Det absolut eneste, der taler imod, at du skal købe en dampstation i stedet for et strygejern er, at selve strygefladen ofte er lidt mindre, men det er dog ikke noget, som du bemærker, hvis du ikke skal stryge synderligt meget tøj eller andre former for tekstiler ad gangen.

Du kan også læse Tænk’s artikel om fordele og ulemper ved en dampstation kontra et strygejern her.

Du kan også læse vores strygejern test

Vælg din kommende dampstation med udgangspunkt i dine behov

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for dampstationer er rigtig stort og det betyder også, at der er et væld af forskellige modeller at vælge imellem.

Derfor har vi lavet denne dampstation test, så du let kan danne dig et overblik, over hvad der er på markedet netop nu, og som samtidig er pengene værd.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en bestemt dampstation fordi den enten er billig eller fordi den har fået en masse gode anmeldelser og du tænker, at den befinder sig i den dyre ende af skalaen og derfor må det være en god dampstation.

Der er ikke nogen tvivl om, at en sådan model også er rigtig god, men det ændrer dog ikke på, at du skal sørge for at vælge med udgangspunkt i dine egne behov og krav, for det kan eksempelvis sagtens tænkes, at du foretrækker, at den er meget kompakt og ikke fylder alt for meget, da du ikke har synderligt meget plads til opbevaring.

Det kan også være, at du går mere op i, at den har et væld af forskellige funktioner og indstillingsmuligheder til flere forskellige tekstiler.

Det kan dog også være, at sådan noget slet ikke har en prioritet for dig, men at du dermed bare skal bruge en billig dampstation, som kan bruges til at stryge dit tøj, når der er behov for, at det bliver strøget.

Derfor er det også meget vigtigt, at du ikke forhaster dit valg, men derimod giver dig god tid til at sætte dig ned med en blok og en kuglepen, så du kan danne dig et overblik over, hvad du reelt set er på jagt efter.

På den måde ender du ikke med at købe en eller anden tilfældig dampstation, som reelt set har så mange funktioner, at du ikke kommer til at kunne bruge halvdelen af dem, og hvad der vil være endnu værre er, at du ender med at købe en dampstation, som slet ikke lever op til dine forskellige krav og behov.

Begge ting kan undgås, hvis du blot sætter dig ned og tænker over, hvad du har behov for og hvad du har af krav til din kommende dampstation – det behøver ikke tage dig mere end 3 til 5 minutter.

Derefter du faktisk er klar til at gå i gang med at lede efter din kommende dampstation og ved at have lavet en kort liste over dine behov og krav, så har du en tjekliste, som du kan forholde dig til, hvilket gør det meget nemmere at frasortere de modeller og alternativer, der ikke lever op til dine mest væsentlige krav.


 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

De fleste forbinder nok den amerikanske IT- og software virksomhed Google med søgemaskinen af samme navn. Google indsamler også brugeranmeldelser af produkter fra en lang række webshops.

Du kan se anmeldelserne af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation her
Du kan se anmeldelserne af Philips PerfectCare PSG7028 dampstation her
Du kan se bedømmelser og forbrugeranmeldelser af Philips Perfect Care Elite GC9682 her.
Du kan se vurderinger og forbrugeranmeldelser af Philips GC9650 her.

Amazon

Den amerikanske webshop Amazon har afdelinger i en lang række lande. Her kan man købe stort set alle tænkelige produkter. Køberne kan desuden anmelde produkterne og give dem ratings.

Du kan se anmeldelserne af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation her
Du kan se anmeldelserne af Philips PerfectCare PSG7028 dampstation her
Du kan se rating og forbrugeranmeldelser på Philips Perfect Care Elite GC9682 her.
Du kan se rating og forbrugeranmeldelser på Philips GC9650 her.
Du kan se rating og forbrugeranmeldelser på Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro her.

Which.co.uk

Den engelske hjemmeside Which.co.uk har til formål at gøre det nemmere som forbruger at træffe de rette købsbeslutninger. Her deler de forskelligt indhold som f.eks. guides og anmeldelser.
I vores oversigt har vi taget udgangspunkt i deres anmeldelse af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation, de har kåret som et Best Buy.

Anmeldelsen er udgivet: marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

GoodHouseKeeping.com

Goodhousekeeping.com er en populær onlinepublikation, der fokuserer på emner relateret til hjem og livsstil. Den tilbyder en bred vifte af indhold, herunder artikler, videoer og vejledninger om boligindretning, organisation, rengøring, madlavning, skønhed og mode.

Du kan se testen og en anmeldelse af Philips Perfect Care Elite GC9682 her.
Testen blev sidst opdateret den 09/02/2023

Independent.co.uk

Independent.co.uk er et britisk nyhedswebsite, der leverer en bred vifte af indhold om emner som politik, forretning, kultur og sport. Den blev etableret i 1986 som en trykt avis og har siden udviklet sig til en primært digital publikation med et globalt publikum. The Independent er kendt for sin uafhængige og upartiske rapportering og er respekteret som en pålidelig kilde til nyheder og analyser.

Du kan se testen og en anmeldelse af Philips Perfect Care Elite GC9682 og Russell Hobbs Quiet Super Steam Pro her.
Testen blev sidst opdateret den 14/07/2021

ExpertReviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en teknologifokuseret hjemmeside, der giver dybdegående anmeldelser og analyser af en bred vifte af forbrugerelektronik, herunder bærbare computere, smartphones, tv’er og andre gadgets. Hjemmesiden indeholder ekspertanmeldelser af produkter, sammenligninger og købsvejledninger, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger, når de køber teknologiprodukter. Expertreviews.co.uk dækker også teknologinyheder, trends og kommende produktudgivelser og giver nyttige tips og vejledninger til, hvordan du får mest muligt ud af dine tekniske enheder.

Du kan se testen og en anmeldelse af Philips Perfect Care Elite GC9682 og Philips GC9650 her.
Testen blev sidst opdateret den 28/11/2022

BestOfIron.com

Bestofiron.com er en hjemmeside, der tilbyder anmeldelser og anbefalinger af dampstrygejern og relaterede produkter. Siden blev oprettet for at hjælpe folk, der har haft negative oplevelser med strygejern af dårlig kvalitet, og har til formål at gøre strygeprocessen lettere og mere effektiv. Teamet på Bestofiron.com udfører grundige produkttests og giver ærlige anmeldelser med fordele og ulemper for at hjælpe læserne med at træffe informerede købsbeslutninger.

Du kan se testen og anmeldelsen af Philips Perfect Care Elite GC9682 her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation – egnet til mellemstore familier

 • 4,7/5 stjerner hos Google
 • 4,2/5 stjerner hos Amazon

Philips PerfectCare PSG7028

Med Philips PerfectCare PSG7028 dampstation klarer du nemt hverdagens strygning. Den fungerer hurtigt og effektivt, fordi den er udstyret med en stor vandtank. Samtidig gør den indbyggede bærelås og automatiske slukning, at dampstationen er meget sikker at bruge.

 • Hurtigt og kraftfuldt med en stor vandtank
 • Bærelås for sikker og nem transport
 • Slukker automatisk, hvis dampstationen forlades

Det skal du vide, før du køber Philips PerfectCare PSG7028 dampstation

Styrer selv indstillingerne
Med denne dampstation skal du ikke selv skifte indstillinger mellem det forskellige tøj, vurdere hvilken indstilling der er den rigtige eller vente på, at temperaturen regulerer sig. Alt det gør Philips PerfectCare PSG7028 dampstation nemlig af sig selv. Det gør strygningen langt nemmere for dig.

Lav vægt
Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er meget let. Det gør den enormt nem at håndtere, og giver dig f.eks. mulighed for at dampe dit tøj vertikalt. På den måde kan du nemt dampe tøj, der hænger på bøjler eller give dine gardiner en tur med dampstationen.

Hvad siger forbrugere om Philips PerfectCare PSG7028 dampstation?

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er populær blandt køberne. Både på Google og på Amazon har den fået en høj samlet rating og gode anmeldelser. Den får bl.a. ros for at være brugervenlig, nem at håndtere og let at afkalke.

Fordele

 • Nem at håndtere
 • Tidsbesparende resultater
 • Brugervenlig
 • Kan bruges til alle materialer, der kan tåle strygejern
Ulemper

 • Vandtankens fyldningsniveau kunne være mere synligt

Testmagasinets vurdering

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er et oplagt valg til mellemstore børnefamilier. Den store vandtank gør nemlig, at du sagtens kan komme igennem en ret stor bunke vasketøj.

Dampstationen er også udstyret med OptimalTEMP teknologi, der garanterer, at du ikke får brændemærker på dit tøj. Selv hvis du glemmer strygejernet på dit tøj midt under strygningen, skruer det selv ned for temperaturen.

Specifikationer:

 • Strømforbrug: 2100 W
 • 1800 ml vandtank
 • Dampkapacitet: 120 g
 • Mål: 24×28 cm
 • Vægt: 0,8 kg

Bosch Serie 8 TDS8060DE Dampstation


Bosch Serie 8 TDS8060DE DampstationHvis du gerne vil have dit tøj dampet på rigtig professionel vis, så er det en god idé at kigge nærmere på denne dampstation fra Bosch. 

Der er ikke en meget bedre måde at komme sit krøllede tøj til livs end ved at dampe det. Der er en grund til, at det er netop denne metode, de professionelle bruger, når de skal have tøjet til at sidde helt perfekt. 

Nu kan du dampe dit tøj derhjemme med denne smarte dampstation, der gør det nemt at opnå det flotte resultat. 

På bare 2 minutter varmer dampstationen op og er herefter klar til brug. Maskinen har en vandtank, der kan indeholde 1,8 L damp. Derudover er det maksimale damptryk på hele 7,2 bar. 

Ydeevnen for dampen er på 520 g/min, hvilket er virkelig godt i sin kategori. Dampstationen har også mulighed for vertikal dampfunktion, og hvis du glemmer at slukke den, sker det automatisk ved hjælp af automatisk sluk. 

Designet af dampstationen er flot og moderne, og farverne er holdt i hvid og blå. Det kunne godt ligne et lidt mere avanceret strygejern, hvilket det jo også er, og den vejer 4,9 kg og har en ledningslængde på 1,8 m. 

Fordele

 • Hurtig opvarmning
 • God ydeevne
 • Automatisk tænd/sluk
 • Moderne design
Ulemper

 • Lidt tung
Specifikationer:
 • Damptryk: 7,2 bar
 • Dimensioner (B x D x H): 43 cm x 24 cm x 30 cm
 • Vægt: 4,9 kg
 • Bundpladetype: CeraniumGlissée

 

Tefal GV9070 dampstation 


Tefal GV9070 dampstation Sikr et stærkt resultat med denne Tefal dampstation, der med sit 2400 W strygejern giver dig de redskaber mellem hænderne, der skal til for at præstere et godt resultat. Et maksimalt damptryg på 7,2 bar giver dig den power, der skal til for at rette tøjet i form. Med vandtankens kapacitet på 1,6 L er du desuden sikker på, der er vand nok til strygning af det fine jakkesæt.

Du behøver derfor ikke stoppe strygningen for at hælde nyt vand på inde på badeværelset. Med dampstationen er du sikker på, at du har vand nok, ligesom du let kan tage strygejernet med dig på farten. Har du en sikker overflade at stryge på, behøver du altså ikke noget andet.

Giver høj sikkerhed og flot resultat

Ledningslængden på 1,8 m giver dig mobilitet under strygning, og med den beskedne opvarmningstid på 2 min. kommer du hurtigt i gang med at stryge trøjer, bukser og skjorter.

Anti-dryp funktion, justerbar skala og muligheden for at låse dampstationen bidrager på forskellig facon til et bedre slutprodukt og høj sikkerhed. Strygejernet slukker automatisk, så risikoen for, at du glemmer strygejernet med brandskade til følge, er reduceret ved stationen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter