En dampstation kan være med til at gøre strygning af dit tøj til en leg, da det er med til at forvandle dit middelmådige strygejern til et særdeles effektiv strygejern, der giver dig et optimalt resultat i forbindelse med din strygning – og ikke kun første gang, men derimod hver eneste gang.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at undersøge mulighederne for at investere i en dampstation, hvis du føler, at du kæmper lidt med at få dit strygejern til at fungere optimalt og få det til at levere nogle ordentlige resultater i forbindelse med din strygning, hvad end der er tale om strygning af dine skjorter eller konens silkekjoler.

Der findes mange forskellige dampstationer og de passer naturligvis ikke alle sammen til alle de strygejern, der er på det danske marked og dertil har de selvfølgelig også forskellige specifikationer, som du kan bruge til at vælge den bedste dampstation for dit vedkommende.

Det kan du blandt andet få hjælp til i denne dampstation test, hvor du finder en række gode eksempler på dampstationer, der lige netop kan være med til at gøre din strygning til en leg.

Du kan også tage et kig på vores damprenser test

___________________________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Indholdsfortegnelse:

Bosch Serie 8 TDS8060DE Dampstation


Bosch Serie 8 TDS8060DE DampstationHvis du gerne vil have dit tøj dampet på rigtig professionel vis, så er det en god idé at kigge nærmere på denne dampstation fra Bosch. 

Der er ikke en meget bedre måde at komme sit krøllede tøj til livs end ved at dampe det. Der er en grund til, at det er netop denne metode, de professionelle bruger, når de skal have tøjet til at sidde helt perfekt. 

Nu kan du dampe dit tøj derhjemme med denne smarte dampstation, der gør det nemt at opnå det flotte resultat. 

På bare 2 minutter varmer dampstationen op og er herefter klar til brug. Maskinen har en vandtank, der kan indeholde 1,8 L damp. Derudover er det maksimale damptryk på hele 7,2 bar. 

Ydeevnen for dampen er på 520 g/min, hvilket er virkelig godt i sin kategori. Dampstationen har også mulighed for vertikal dampfunktion, og hvis du glemmer at slukke den, sker det automatisk ved hjælp af automatisk sluk. 

Designet af dampstationen er flot og moderne, og farverne er holdt i hvid og blå. Det kunne godt ligne et lidt mere avanceret strygejern, hvilket det jo også er, og den vejer 4,9 kg og har en ledningslængde på 1,8 m. 

Fordele

 • Hurtig opvarmning
 • God ydeevne
 • Automatisk tænd/sluk
 • Moderne design
Ulemper

 • Lidt tung
Specifikationer:
 • Damptryk: 7,2 bar
 • Dimensioner (B x D x H): 43 cm x 24 cm x 30 cm
 • Vægt: 4,9 kg
 • Bundpladetype: CeraniumGlissée

 

Hvad kan jeg overhovedet med en dampstation?

Det er sådan set ikke fordi en dampstation er en af de største tekniske innovationer, der nogensinde er set, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det i mange henseender kan være en uhyre god idé at have en dampstation i stedet for blot et ganske almindeligt strygejern derhjemme.

Forskellen på en dampstation og et almindeligt strygejern er, at du med en dampstation ikke rigtigt skal være bange for at løbe tør for damp, da dampstationen lige netop skal sørge for, at du ikke løber tør for damp, når du står og stryger dit tøj, hvilket den sørger for gennem et lille rør, der er skjult i en ledning.

Hvis du står og skal stryge noget, som du ikke rigtigt skal bruge damp til, så er det også muligt at slå funktionen fra, og så står du faktisk bare tilbage med et lille og handy strygejern, der er uhyre nemt at gøre brug af – uanset om du skal stryge en lille ting eller du skal stryge hele garderoben.

Det er dog slet ikke det eneste, som en dampstation kan sørge for, for du kan nemlig også bruge en dampstation til at sikre dig, at du kan dampe – og dermed også stryge – med et langt større damptryk end hvad du kan med et almindeligt strygejern.

Det er noget af det absolut mest effektive, hvis du ofte kæmper med at få dit tøj til at stoppe med at krølle, hvilket hurtigt kan blive et problem, hvis ikke dit strygejern er kraftfuld nok og kan stryge med et højt damptryk.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har stået og bandet om morgenen, fordi de har uhyre travlt med at komme ud af døren, fordi de skal afsted til et vigtigt forretningsmøde, men samtidig er det også vigtigt, at man har fået det rigtige tøj på, så man ser elegant og velforberedt ud, når man dukker op.

Det er lige netop sådanne problematikker, som du kan blive fri for, hvis du i stedet køber en dampstation frem for et ganske almindeligt strygejern.

Det absolut eneste, der taler imod, at du skal købe en dampstation i stedet for et strygejern er, at selve strygefladen ofte er lidt mindre, men det er dog ikke noget, som du bemærker, hvis du ikke skal stryge synderligt meget tøj eller andre former for tekstiler ad gangen.

Du kan også læse Tænk’s artikel om fordele og ulemper ved en dampstation kontra et strygejern her.

Du kan også læse vores strygejern test

Vælg din kommende dampstation med udgangspunkt i dine behov

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for dampstationer er rigtig stort og det betyder også, at der er et væld af forskellige modeller at vælge imellem.

Derfor har vi lavet denne dampstation test, så du let kan danne dig et overblik, over hvad der er på markedet netop nu, og som samtidig er pengene værd.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en bestemt dampstation fordi den enten er billig eller fordi den har fået en masse gode anmeldelser og du tænker, at den befinder sig i den dyre ende af skalaen og derfor må det være en god dampstation.

Der er ikke nogen tvivl om, at en sådan model også er rigtig god, men det ændrer dog ikke på, at du skal sørge for at vælge med udgangspunkt i dine egne behov og krav, for det kan eksempelvis sagtens tænkes, at du foretrækker, at den er meget kompakt og ikke fylder alt for meget, da du ikke har synderligt meget plads til opbevaring.

Det kan også være, at du går mere op i, at den har et væld af forskellige funktioner og indstillingsmuligheder til flere forskellige tekstiler.

Det kan dog også være, at sådan noget slet ikke har en prioritet for dig, men at du dermed bare skal bruge en billig dampstation, som kan bruges til at stryge dit tøj, når der er behov for, at det bliver strøget.

Derfor er det også meget vigtigt, at du ikke forhaster dit valg, men derimod giver dig god tid til at sætte dig ned med en blok og en kuglepen, så du kan danne dig et overblik over, hvad du reelt set er på jagt efter.

På den måde ender du ikke med at købe en eller anden tilfældig dampstation, som reelt set har så mange funktioner, at du ikke kommer til at kunne bruge halvdelen af dem, og hvad der vil være endnu værre er, at du ender med at købe en dampstation, som slet ikke lever op til dine forskellige krav og behov.

Begge ting kan undgås, hvis du blot sætter dig ned og tænker over, hvad du har behov for og hvad du har af krav til din kommende dampstation – det behøver ikke tage dig mere end 3 til 5 minutter.

Derefter du faktisk er klar til at gå i gang med at lede efter din kommende dampstation og ved at have lavet en kort liste over dine behov og krav, så har du en tjekliste, som du kan forholde dig til, hvilket gør det meget nemmere at frasortere de modeller og alternativer, der ikke lever op til dine mest væsentlige krav.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Tefal GV9070 dampstation 


Tefal GV9070 dampstation Sikr et stærkt resultat med denne Tefal dampstation, der med sit 2400 W strygejern giver dig de redskaber mellem hænderne, der skal til for at præstere et godt resultat. Et maksimalt damptryg på 7,2 bar giver dig den power, der skal til for at rette tøjet i form. Med vandtankens kapacitet på 1,6 L er du desuden sikker på, der er vand nok til strygning af det fine jakkesæt.

Du behøver derfor ikke stoppe strygningen for at hælde nyt vand på inde på badeværelset. Med dampstationen er du sikker på, at du har vand nok, ligesom du let kan tage strygejernet med dig på farten. Har du en sikker overflade at stryge på, behøver du altså ikke noget andet.

Giver høj sikkerhed og flot resultat

Ledningslængden på 1,8 m giver dig mobilitet under strygning, og med den beskedne opvarmningstid på 2 min. kommer du hurtigt i gang med at stryge trøjer, bukser og skjorter.

Anti-dryp funktion, justerbar skala og muligheden for at låse dampstationen bidrager på forskellig facon til et bedre slutprodukt og høj sikkerhed. Strygejernet slukker automatisk, så risikoen for, at du glemmer strygejernet med brandskade til følge, er reduceret ved stationen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter