En dampstation kan være med til at gøre strygning af dit tøj til en leg, da det er med til at forvandle dit middelmådige strygejern til et særdeles effektiv strygejern, der giver dig et optimalt resultat i forbindelse med din strygning – og ikke kun første gang, men derimod hver eneste gang.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at undersøge mulighederne for at investere i en dampstation, hvis du føler, at du kæmper lidt med at få dit strygejern til at fungere optimalt og få det til at levere nogle ordentlige resultater i forbindelse med din strygning, hvad end der er tale om strygning af dine skjorter eller konens silkekjoler.

Der findes mange forskellige dampstationer og de passer naturligvis ikke alle sammen til alle de strygejern, der er på det danske marked og dertil har de selvfølgelig også forskellige specifikationer, som du kan bruge til at vælge den bedste dampstation for dit vedkommende.

Det kan du blandt andet få hjælp til i denne dampstation test, hvor du finder en række gode eksempler på dampstationer, der lige netop kan være med til at gøre din strygning til en leg.

Du kan også tage et kig på vores damprenser test


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation – fantastisk til stort set alle materialer

 • 4,9/5 stjerner på Google
 • 4,7/5 stjerner på Amazon
 • Kåret som Best Buy af Which.co.uk

Tefal Pro Express Protect GV9220

Med Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation kan du stryge dit tøj helt ubesværet. Dampstationen har en effektivitet, der nærmest er på et professionelt niveau, og den forhindrer, at der kommer grimme pletter og kalk på dit tøj. Det er desuden et populært valg både blandt eksperter og forbrugere.

 • Højtrykskedelteknologi for professionel effektivitet
 • Ubesværet strygning med fremragende glid og aftagelig tank
 • Dobbelt beskyttelsessystem forhindrer pletter og kalk

Det skal du vide, før du køber Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation

Velegnet til alle tekstiler
Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation kan bruges på alle tekstiler, der kan tåle at blive strøget. Den klarer uden problemer alt fra sart silke til helt tykke møbeltekstiler.
Det er altså en meget alsidig dampstation, du vil få masser af brug ud af.

Nem at bruge
Der er ikke noget værre end indviklede maskiner og elektronik, der bare får lov til at stå i skabet, fordi det er for svært at lære at bruge. Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation har flere smarte funktioner, som er rigtig nemme og intuitive at finde ud af. Desuden er den let at rengøre, eksempelvis pga. den aftagelige kalkopsamler, der nemt kan klikkes af og skylles.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation?

Både på Google og Amazon har køberne givet Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation gode anmeldelser og høje ratings.
Blandt eksperterne er dampstationen ligeledes et hit. Which.co.uk roser den for at være brugervenlig, god til at opsamle kalk og for at klare alle krøller i tøjet. De har endda kåret den som et Best Buy.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Sikkert højtryk
 • Pålidelig
 • Nem at bruge
Ulemper

 • Til den tunge side

Testmagasinets vurdering

Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation er god til dig, der gerne vil kunne stryge dit tøj hurtigt og effektivt. Det kan f.eks. være du går med skjorte til hverdag og gerne vil se rigtig skarp ud, når du møder ind på kontoret. Denne dampstation udglatter alle folder og rynker.
Du kan endda bruge dampstationen til at friske dit tøj op. Den varme damp kan nemlig dræbe op til 99,99% af bakterierne på tøjet, så du sparer en ekstra tøjvask.

Specifikationer:

 • Strømforbrug: 2600
 • 1800 ml vandtank
 • Dampkapacitet: 135 g.
 • Mål: 39,8×24,3×29,4 cm
 • Vægt: 4,25 kg

Hvad kan jeg overhovedet med en dampstation?

Det er sådan set ikke fordi en dampstation er en af de største tekniske innovationer, der nogensinde er set, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det i mange henseender kan være en uhyre god idé at have en dampstation i stedet for blot et ganske almindeligt strygejern derhjemme.

Forskellen på en dampstation og et almindeligt strygejern er, at du med en dampstation ikke rigtigt skal være bange for at løbe tør for damp, da dampstationen lige netop skal sørge for, at du ikke løber tør for damp, når du står og stryger dit tøj, hvilket den sørger for gennem et lille rør, der er skjult i en ledning.

Hvis du står og skal stryge noget, som du ikke rigtigt skal bruge damp til, så er det også muligt at slå funktionen fra, og så står du faktisk bare tilbage med et lille og handy strygejern, der er uhyre nemt at gøre brug af – uanset om du skal stryge en lille ting eller du skal stryge hele garderoben.

Det er dog slet ikke det eneste, som en dampstation kan sørge for, for du kan nemlig også bruge en dampstation til at sikre dig, at du kan dampe – og dermed også stryge – med et langt større damptryk end hvad du kan med et almindeligt strygejern.

Det er noget af det absolut mest effektive, hvis du ofte kæmper med at få dit tøj til at stoppe med at krølle, hvilket hurtigt kan blive et problem, hvis ikke dit strygejern er kraftfuld nok og kan stryge med et højt damptryk.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har stået og bandet om morgenen, fordi de har uhyre travlt med at komme ud af døren, fordi de skal afsted til et vigtigt forretningsmøde, men samtidig er det også vigtigt, at man har fået det rigtige tøj på, så man ser elegant og velforberedt ud, når man dukker op.

Det er lige netop sådanne problematikker, som du kan blive fri for, hvis du i stedet køber en dampstation frem for et ganske almindeligt strygejern.

Det absolut eneste, der taler imod, at du skal købe en dampstation i stedet for et strygejern er, at selve strygefladen ofte er lidt mindre, men det er dog ikke noget, som du bemærker, hvis du ikke skal stryge synderligt meget tøj eller andre former for tekstiler ad gangen.

Du kan også læse Tænk’s artikel om fordele og ulemper ved en dampstation kontra et strygejern her.

Du kan også læse vores strygejern test

Vælg din kommende dampstation med udgangspunkt i dine behov

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for dampstationer er rigtig stort og det betyder også, at der er et væld af forskellige modeller at vælge imellem.

Derfor har vi lavet denne dampstation test, så du let kan danne dig et overblik, over hvad der er på markedet netop nu, og som samtidig er pengene værd.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en bestemt dampstation fordi den enten er billig eller fordi den har fået en masse gode anmeldelser og du tænker, at den befinder sig i den dyre ende af skalaen og derfor må det være en god dampstation.

Der er ikke nogen tvivl om, at en sådan model også er rigtig god, men det ændrer dog ikke på, at du skal sørge for at vælge med udgangspunkt i dine egne behov og krav, for det kan eksempelvis sagtens tænkes, at du foretrækker, at den er meget kompakt og ikke fylder alt for meget, da du ikke har synderligt meget plads til opbevaring.

Det kan også være, at du går mere op i, at den har et væld af forskellige funktioner og indstillingsmuligheder til flere forskellige tekstiler.

Det kan dog også være, at sådan noget slet ikke har en prioritet for dig, men at du dermed bare skal bruge en billig dampstation, som kan bruges til at stryge dit tøj, når der er behov for, at det bliver strøget.

Derfor er det også meget vigtigt, at du ikke forhaster dit valg, men derimod giver dig god tid til at sætte dig ned med en blok og en kuglepen, så du kan danne dig et overblik over, hvad du reelt set er på jagt efter.

På den måde ender du ikke med at købe en eller anden tilfældig dampstation, som reelt set har så mange funktioner, at du ikke kommer til at kunne bruge halvdelen af dem, og hvad der vil være endnu værre er, at du ender med at købe en dampstation, som slet ikke lever op til dine forskellige krav og behov.

Begge ting kan undgås, hvis du blot sætter dig ned og tænker over, hvad du har behov for og hvad du har af krav til din kommende dampstation – det behøver ikke tage dig mere end 3 til 5 minutter.

Derefter du faktisk er klar til at gå i gang med at lede efter din kommende dampstation og ved at have lavet en kort liste over dine behov og krav, så har du en tjekliste, som du kan forholde dig til, hvilket gør det meget nemmere at frasortere de modeller og alternativer, der ikke lever op til dine mest væsentlige krav.


 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

De fleste forbinder nok den amerikanske IT- og software virksomhed Google med søgemaskinen af samme navn. Google indsamler også brugeranmeldelser af produkter fra en lang række webshops.

Du kan se anmeldelserne af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation her
Du kan se anmeldelserne af Philips PerfectCare PSG7028 dampstation her

Amazon

Den amerikanske webshop Amazon har afdelinger i en lang række lande. Her kan man købe stort set alle tænkelige produkter. Køberne kan desuden anmelde produkterne og give dem ratings.

Du kan se anmeldelserne af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation her
Du kan se anmeldelserne af Philips PerfectCare PSG7028 dampstation her

Which.co.uk

Den engelske hjemmeside Which.co.uk har til formål at gøre det nemmere som forbruger at træffe de rette købsbeslutninger. Her deler de forskelligt indhold som f.eks. guides og anmeldelser.
I vores oversigt har vi taget udgangspunkt i deres anmeldelse af Tefal Pro Express Protect GV9220 dampstation, de har kåret som et Best Buy.

Anmeldelsen er udgivet: marts 2021
Du kan se anmeldelsen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation – egnet til mellemstore familier

 • 4,7/5 stjerner hos Google
 • 4,2/5 stjerner hos Amazon

Philips PerfectCare PSG7028

Med Philips PerfectCare PSG7028 dampstation klarer du nemt hverdagens strygning. Den fungerer hurtigt og effektivt, fordi den er udstyret med en stor vandtank. Samtidig gør den indbyggede bærelås og automatiske slukning, at dampstationen er meget sikker at bruge.

 • Hurtigt og kraftfuldt med en stor vandtank
 • Bærelås for sikker og nem transport
 • Slukker automatisk, hvis dampstationen forlades

Det skal du vide, før du køber Philips PerfectCare PSG7028 dampstation

Styrer selv indstillingerne
Med denne dampstation skal du ikke selv skifte indstillinger mellem det forskellige tøj, vurdere hvilken indstilling der er den rigtige eller vente på, at temperaturen regulerer sig. Alt det gør Philips PerfectCare PSG7028 dampstation nemlig af sig selv. Det gør strygningen langt nemmere for dig.

Lav vægt
Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er meget let. Det gør den enormt nem at håndtere, og giver dig f.eks. mulighed for at dampe dit tøj vertikalt. På den måde kan du nemt dampe tøj, der hænger på bøjler eller give dine gardiner en tur med dampstationen.

Hvad siger forbrugere om Philips PerfectCare PSG7028 dampstation?

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er populær blandt køberne. Både på Google og på Amazon har den fået en høj samlet rating og gode anmeldelser. Den får bl.a. ros for at være brugervenlig, nem at håndtere og let at afkalke.

Fordele

 • Nem at håndtere
 • Tidsbesparende resultater
 • Brugervenlig
 • Kan bruges til alle materialer, der kan tåle strygejern
Ulemper

 • Vandtankens fyldningsniveau kunne være mere synligt

Testmagasinets vurdering

Philips PerfectCare PSG7028 dampstation er et oplagt valg til mellemstore børnefamilier. Den store vandtank gør nemlig, at du sagtens kan komme igennem en ret stor bunke vasketøj.

Dampstationen er også udstyret med OptimalTEMP teknologi, der garanterer, at du ikke får brændemærker på dit tøj. Selv hvis du glemmer strygejernet på dit tøj midt under strygningen, skruer det selv ned for temperaturen.

Specifikationer:

 • Strømforbrug: 2100 W
 • 1800 ml vandtank
 • Dampkapacitet: 120 g
 • Mål: 24×28 cm
 • Vægt: 0,8 kg

Bosch Serie 8 TDS8060DE Dampstation


Bosch Serie 8 TDS8060DE DampstationHvis du gerne vil have dit tøj dampet på rigtig professionel vis, så er det en god idé at kigge nærmere på denne dampstation fra Bosch. 

Der er ikke en meget bedre måde at komme sit krøllede tøj til livs end ved at dampe det. Der er en grund til, at det er netop denne metode, de professionelle bruger, når de skal have tøjet til at sidde helt perfekt. 

Nu kan du dampe dit tøj derhjemme med denne smarte dampstation, der gør det nemt at opnå det flotte resultat. 

På bare 2 minutter varmer dampstationen op og er herefter klar til brug. Maskinen har en vandtank, der kan indeholde 1,8 L damp. Derudover er det maksimale damptryk på hele 7,2 bar. 

Ydeevnen for dampen er på 520 g/min, hvilket er virkelig godt i sin kategori. Dampstationen har også mulighed for vertikal dampfunktion, og hvis du glemmer at slukke den, sker det automatisk ved hjælp af automatisk sluk. 

Designet af dampstationen er flot og moderne, og farverne er holdt i hvid og blå. Det kunne godt ligne et lidt mere avanceret strygejern, hvilket det jo også er, og den vejer 4,9 kg og har en ledningslængde på 1,8 m. 

Fordele

 • Hurtig opvarmning
 • God ydeevne
 • Automatisk tænd/sluk
 • Moderne design
Ulemper

 • Lidt tung
Specifikationer:
 • Damptryk: 7,2 bar
 • Dimensioner (B x D x H): 43 cm x 24 cm x 30 cm
 • Vægt: 4,9 kg
 • Bundpladetype: CeraniumGlissée

 

Tefal GV9070 dampstation 


Tefal GV9070 dampstation Sikr et stærkt resultat med denne Tefal dampstation, der med sit 2400 W strygejern giver dig de redskaber mellem hænderne, der skal til for at præstere et godt resultat. Et maksimalt damptryg på 7,2 bar giver dig den power, der skal til for at rette tøjet i form. Med vandtankens kapacitet på 1,6 L er du desuden sikker på, der er vand nok til strygning af det fine jakkesæt.

Du behøver derfor ikke stoppe strygningen for at hælde nyt vand på inde på badeværelset. Med dampstationen er du sikker på, at du har vand nok, ligesom du let kan tage strygejernet med dig på farten. Har du en sikker overflade at stryge på, behøver du altså ikke noget andet.

Giver høj sikkerhed og flot resultat

Ledningslængden på 1,8 m giver dig mobilitet under strygning, og med den beskedne opvarmningstid på 2 min. kommer du hurtigt i gang med at stryge trøjer, bukser og skjorter.

Anti-dryp funktion, justerbar skala og muligheden for at låse dampstationen bidrager på forskellig facon til et bedre slutprodukt og høj sikkerhed. Strygejernet slukker automatisk, så risikoen for, at du glemmer strygejernet med brandskade til følge, er reduceret ved stationen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter