En dampstation kan være med til at gøre strygning af dit tøj til en leg, da det er med til at forvandle dit middelmådige strygejern til et særdeles effektiv strygejern, der giver dig et optimalt resultat i forbindelse med din strygning – og ikke kun første gang, men derimod hver eneste gang.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at undersøge mulighederne for at investere i en dampstation, hvis du føler, at du kæmper lidt med at få dit strygejern til at fungere optimalt og få det til at levere nogle ordentlige resultater i forbindelse med din strygning, hvad end der er tale om strygning af dine skjorter eller konens silkekjoler.

Der findes mange forskellige dampstationer og de passer naturligvis ikke allesammen til alle de strygejern, der er på det danske marked og dertil har de selvfølgelig også forskellige specifikationer, som du kan bruge til at vælge den bedste dampstation for dit vedkommende.

Det kan du blandt andet få hjælp til i denne dampstation test, hvor du finder en række gode eksempler på dampstationer, der lige netop kan være med til at gøre din strygning til en leg.

Du kan også tage et kig på vores damprenser test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Tefal Express Easy dampstation i god kvalitet.

Tefal Express Easy dampstationTefal Express Easy er en fantastisk smart dampstation, som giver dig mulighed for, at stryge dit tøj på en professionel måde.

Det tager ikke mere end to minutter, før Tefal Express Easy er helt klar til brug, med fuld damp og det hele, hvilket gør det til en utrolig effektiv dampstation.

Tefal Express Easy har en praktisk strygesålen ved navn Ultragliss Diffusion, som sikrer dig de optimale muligheder, for at komme omkring alle steder og få strøget dit tøj helt perfekt.

Det er takket været den høje glideevne og komfort tippen, der er i absolut højeste kvalitet.

Tefal Express Easy har en dampydelse, der ligger på omtrent 120 gram i minuttet og en kæmpe stor vandtank, der kan rumme hele 1,7 liter.

De 1,7 liter er mere end nok plads til at opbevare væske, hvilket resulterer i, at du ikke behøver at fylde tanken særligt ofte. Det er super rart, ikke at skulle gøre det særligt ofte.

Dampstationen har tilmed ingen ventetid eller forsinkelse, hvis du genopfylder vandet mens du er i gang med at stryge, hvilket også er et stort plus.

Tefal Express Easy er naturligvis også udstyret med en automatisk sluk funktion, så du behøver ikke at bekymre dig om diverse farer, ved ikke at slukke dampstationen. Den klarer det helt automatisk og bliver derfor også et super sikkert produkt. Hvis den står otte minutter uden at blive brugt, så slår den nemlig helt automatisk fra.

Sidst, men ikke mindst, så er dampstationen udstyret med en ECO-funktion, som hjælper dig med at spare energi og dermed gavne miljøet. ECO-funktionen sparer dig faktisk op til 20% energi.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.268,00 1.268,00 Til butik »

Electrolux EDBS2300 dampstation

Electrolux EDBS2300Electrolux EDBS2300 er en særdeles effektiv dampstation, der er klar til brug i løbet af blot ét minut, hvilket du kan takke den fantastisk og innovative Thermoblock-teknologi for. Det er kun ganske få andre dampstationer på markedet, som kan bryste sig af, at kunne varme op på kun ét enkelt minut.

Det skal dog ikke betyde, at du skal forvente, at du får en dampstation, hvor der ikke har været fokus på at få lavet et ordentligt design, for dampstationen har også et meget lækkert design, der blandt andet indeholder en lang række praktisk funktioner, der er med til at gøre det endnu nemmere og endnu sjovere at stryge.

Ydermere, så har Electrolux EDBS2300 også en vertikal damp-funktion, der kan bruges til opfriskning af hængende stoffer, hvilket eksempelvis kunne være skjorter, der hænger på en bøjle eller det kunne være nogle gardiner, der godt kunne trænge til en lille omgang.

Du skal blot bruge din Electrolux EDBS2300 lodret og så kan du opfriske dit tøj eller dine gardiner.

Dertil, så hjælper Electrolux EDBS2300 selvfølgelig også med at udglatte diverse former for krøller på dit tøj, og det er endda også uhyre nemt at sætte den rette temperatur ved blot at dreje på hjulet indtil du rammer den rette temperatur.

Du kan desuden også bruge nogle af de allerede præ-installerede temperaturer, som er indstillet til forskellige former for materialer, hvilket indbefatter stort set alle de former for materialer, der bliver brugt til at lave tøj den dag i dag.

Electrolux EDBS2300 har temperaturer tilgængelig for Akryl, Acetat, Nylon og polyester, Rayon, Viscose, Silke, Bomuldsblandinger, Uld og uldblandinger, Bomuld, Fløjl, Lærred og Denim.

Den kommer desuden med en ledningslængde, der lyder på 1,8 meter, hvorfor du ikke er dømt til, at skulle stå op og ned ad en stikkontakt, men du har derimod de bedste forudsætninger for at rykke dig lidt væk fra væggen.

Dampstationen har på den norske udgave af Testfreaks, fået en score på 8,6 ud af 10 fra 30 brugere. Det må siges, at være mere end godkendt, og dermed er det vist slået fast, at det er en rigtig god dampstation Electrolux har fået sat sammen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Bosch dampstation TDS3815100

Bosch dampstation TDS3815100Den sidste i vores dampstation test er fra Bosch.

Det har aldrig været nemmere at stryge tøjet, efter at Bosch har udviklet denne smarte og hurtige model, som stryger tøjet næsten hurtigere end det bliver krøllet. I gamle dage strøg man altid tøjet, men så blev det for besværligt, og tiden var for dyrbar, så det blev sprunget over.

Det behøver du ikke længere. De nye modeller på markedet, og i særdeleshed denne fra Bosch, er så nemme og hurtige at betjene, at det gør strygningen til en leg. Ingen ventetid, ingen problemer med temperaturindstillinger med mere. Det er nemt, smart og hurtigt.

Bosch dampstation TDS3815100 er lige hvad du altid har drømt om, og du skal kun vente to minutter på at det bliver klar til opgaverne, og så stryger du bare derudaf.

Modellen her, er forsynet med Calc’nClean Perfect, som er et meget effektivt afkalkningsprogram, der sikrer at både dampstation og strygejern holder i nmange år, og det kræver derfor ikke meget vedligeholdelse.

Når du læser brugervejledningen, så finder du ud af dens mange funktioner og fordele. Begynd igen at glatte dit tøj ud, og giv det et helt nyt og friskt look.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Hvad kan jeg overhovedet med en dampstation?

Det er sådan set ikke fordi en dampstation er en af de største tekniske innovationer, der nogensinde er set, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det i mange henseender kan være en uhyre god idé at have en dampstation i stedet for blot et ganske almindeligt strygejern derhjemme.

Forskellen på en dampstation og et almindeligt strygejern er, at du med en dampstation ikke rigtigt skal være bange for at løbe tør for damp, da dampstationen lige netop skal sørge for, at du ikke løber tør for damp, når du står og stryger dit tøj, hvilket den sørger for gennem et lille rør, der er skjult i en ledning.

Hvis du står og skal stryge noget, som du ikke rigtigt skal bruge damp til, så er det også muligt at slå funktionen fra, og så står du faktisk bare tilbage med et lille og handy strygejern, der er uhyre nemt at gøre brug af – uanset om du skal stryge en lille ting eller du skal stryge hele garderoben.

Det er dog slet ikke det eneste, som en dampstation kan sørge for, for du kan nemlig også bruge en dampstation til at sikre dig, at du kan dampe – og dermed også stryge – med et langt større damptryk end hvad du kan med et almindeligt strygejern.

Det er noget af det absolut mest effektive, hvis du ofte kæmper med at få dit tøj til at stoppe med at krølle, hvilket hurtigt kan blive et problem, hvis ikke dit strygejern er kraftfuld nok og kan stryge med et højt damptryk.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har stået og bandet om morgenen, fordi de har uhyre travlt med at komme ud af døren, fordi de skal afsted til et vigtigt forretningsmøde, men samtidig er det også vigtigt, at man har fået det rigtige tøj på, så man ser elegant og velforberedt ud, når man dukker op.

Det er lige netop sådanne problematikker, som du kan blive fri for, hvis du i stedet køber en dampstation frem for et ganske almindeligt strygejern.

Det absolut eneste, der taler imod, at du skal købe en dampstation i stedet for et strygejern er, at selve strygefladen ofte er lidt mindre, men det er dog ikke noget, som du bemærker, hvis du ikke skal stryge synderligt meget tøj eller andre former for tekstiler ad gangen.

Du kan også læse Tænk’s artikel om fordele og ulemper ved en dampstation kontra et strygejern her.

Du kan også læse vores strygejern test

Vælg din kommende dampstation med udgangspunkt i dine behov

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for dampstationer er rigtig stort og det betyder også, at der er et væld af forskellige modeller at vælge imellem.

Derfor har vi lavet denne dampstation test, så du let kan danne dig et overblik, over hvad der er på markedet netop nu, og som samtidig er pengene værd.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en bestemt dampstation fordi den enten er billig eller fordi den har fået en masse gode anmeldelser og du tænker, at den befinder sig i den dyre ende af skalaen og derfor må det være en god dampstation.

Der er ikke nogen tvivl om, at en sådan model også er rigtig god, men det ændrer dog ikke på, at du skal sørge for at vælge med udgangspunkt i dine egne behov og krav, for det kan eksempelvis sagtens tænkes, at du foretrækker, at den er meget kompakt og ikke fylder alt for meget, da du ikke har synderligt meget plads til opbevaring.

Det kan også være, at du går mere op i, at den har et væld af forskellige funktioner og indstillingsmuligheder til flere forskellige tekstiler.

Det kan dog også være, at sådan noget slet ikke har en prioritet for dig, men at du dermed bare skal bruge en billig dampstation, som kan bruges til at stryge dit tøj, når der er behov for, at det bliver strøget.

Derfor er det også meget vigtigt, at du ikke forhaster dit valg, men derimod giver dig god tid til at sætte dig ned med en blok og en kuglepen, så du kan danne dig et overblik over, hvad du reelt set er på jagt efter.

På den måde ender du ikke med at købe en eller anden tilfældig dampstation, som reelt set har så mange funktioner, at du ikke kommer til at kunne bruge halvdelen af dem, og hvad der vil være endnu værre er, at du ender med at købe en dampstation, som slet ikke lever op til dine forskellige krav og behov.

Begge ting kan undgås, hvis du blot sætter dig ned og tænker over, hvad du har behov for og hvad du har af krav til din kommende dampstation – det behøver ikke tage dig mere end 3 til 5 minutter.

Derefter du faktisk er klar til at gå i gang med at lede efter din kommende dampstation og ved at have lavet en kort liste over dine behov og krav, så har du en tjekliste, som du kan forholde dig til, hvilket gør det meget nemmere at frasortere de modeller og alternativer, der ikke lever op til dine mest væsentlige krav.

Dertil skal det også tilføjes, at det er meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med dine krav!

Denne side er anmeldt af: Mathias M. Bertelsen Rating 10/10

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.