Strygejern test – Få krøllerne til at forsvinde

Rate this post

Vi kender det allesammen!

Der er fart over feltet til hverdag og derfor er der heller ikke tid til spildtid, hvorfor det godt kan være svært at finde tiden til at stryge skjorten om morgenen samtidig med, at du skal gøre børnene klar til skole og smøre deres madpakker.

Det kan heldigvis klares ved at stryge dine skjorter en dag om ugen el.lign. og blot hænge dem pænt ind i skabet, men det ændrer dog stadig ikke på det faktum, at det kræver noget af din tid.

Der findes heldigvis en rigtig gode måde hvorpå du kan optimere den tid, der skal bruges på at stryge dine skjorter og andre former for beklædning, og det er, at købe et rigtig godt strygejern, der gør det nemmere for dig at komme igennem bunken af krøllet tøj i løbet af forholdsvis kort tid.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle strygejern, der er lige gode og kan klare den store mængde af krøllet tøj på lige kort tid, hvorfor det er særdeles vigtigt, at du sørger for at finde frem til lige netop dét strygejern, der bedst matcher dine behov.

Du kan også tage et kig på vores robotstøvsuger test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Electrolux EDB 6146 GR strygejern

Electrolux EDB 6146 GR strygejern
0 kr.

Super godt strygejern fra Electrolux, der kan absolut alt, hvad man kan forvente af et strygejern.

Strygejernet har naturligvis alle de normale funktioner, som man sædvanligvis finder i et strygejern. Det er designet til, at du kan stryge dit tøj, så det bliver pænt og lækkert.

Hvis du nu skal til fin middag og gerne vil have at skjorten ser ekstra pæn ud, så er det her strygejern fra Electrolux lige noget for dig. Det er simpelt at bruge og varmer hurtigt op, så det er klar til brug.

Strygejernet har en effekt på imponerende 2400 Watt, hvilket betyder at det er enormt effektivt og nok skal klare stryge arbejdet helt perfekt.

Ledningslængden er på 2,5 meter, så du har altså mere end nok snor, hvis nu der er mangel på stikkontakter derhjemme.

Dampskuddet fra strygejernet fra Electrolux kommer op på hele 170 gram i minuttet, mens det konstante dampskud er på 40 gram i minuttet.

Strygejernet har en simpel og lækker sort farve, som med sin stilrene enkelthed passer ind overalt. Så har det tilmed en genial AntiKalk funktion, hvilket giver dig en mindre ting at bekymre om.

 

Wilfa PSI-1800 strygejern med dampgenerator

Wilfa PSI-1800
0 kr.

Den næste model i vores strygejern test er Wilfa PSI-1800 som er et uhyre effektivt strygejern, der kommer med en mindst lige så effektiv indbygget dampgenerator, som giver dig de gode resultater, som du kender fra en dampstation.

Det betyder også, at du ikke længere behøver at have en stor dampstation stående for at få det perfekte resultat, når du skal stryge. Ydermere, så er Wilfa PSI-1800 også blevet udstyret med en lækker temperaturskive med rødt og grønt lys, der er blevet implementeret for at gøre det langt nemmere for dig at se, hvornår det er klar til brug.

I og med, at varmen til dette strygejern fra Wilfa kommer ved hjælp af damp ikke via sålen, som på mange andre strygejern, så skal du naturligvis være klar over at strygejernet er meget skånsom mod selv de mest følsomme stoffer, hvilket eksempelvis kunne være silke og uld – og det gør det langt nemmere at stryge beklædning, der er lavet af disse materialer.

Wilfa PSI-1800 kan yde helt op til 1800 Watt, hvilket er med til at sikre, at strygejernet er klar til brug i løbet af kort tid og samtidig kan du også være helt sikker på, at du får en effektiv og hurtig strygning.

Strygejernet kommer med en keramisk sål, der – som sagt – er meget skånsom mod selv de mest følsomme materialer, så derfor skal du ikke være bange for at bruge strygejernet til at stryge nogle af dine mere følsomme former for beklædning.

Ledningen på Wilfa PSI-1800 er hele 3 meter lang, så derfor kan du sagtens stå langt fra en stikkontakt og stryge, hvis det gør det mere komfortabelt for dig. Den er desuden også udstyret med et elektronisk spraymundstykke.

 

Tefal Aquaspeed Ultracord Strygejern

Tefal Aquaspeed Ultracord Strygejern
639 kr.

På lige fod med andre strygejern fra Tefal, så er der her tale om et meget holdbart og robust strygejern. Tefal Aquaspeed Ultracord er udstyret med en vertikal dampfunktion, der er med til at sørge for, at du let kan dampe eksempelvis gardiner eller tøj, der hænger på bøjler – det er bestemt ikke muligt med mange andre strygejern, hvorfor det også er værd at tage med.

Ydermere, så er Tefal Aquaspeed Ultracord også udstyret med en automatisk sluk-funktion, hvilket selvfølgelig betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har glemt at slukke for strygejernet eller ej.

Dertil er der også tale om et strygejern med en effekt på hele 2400 Watt, hvilket sikrer, at det varmer op i løbet af ganske kort tid og det samtidig også er meget effektivt under brug. Derfor vil du også opleve, at dette strygejern vil være med til at gøre det lidt nemmere og lidt sjovere at stryge.

Tefal Aquaspeed Ultracord kommer desuden med en vandtank, der har en kapacitet på hele 350 ml., hvorfor du ikke skal være bekymret for at løbe tør for vand, hvis du eksempelvis gør meget brug af dampfunktionen el.lign.

Det stopper dog ikke her, for det kommer også med en automatisk selv-rens-funktion, som sørger for at det hele tiden er rent og nydeligt, så det ikke efterlader mærker på tøjet f.eks.

Ydermere, så kommer Tefal Aquaspeed Ultracord med en lang ledning, der måler hele 2,5 meter, hvorfor du ikke er nødsaget til at stå tæt på en stikkontakt, når du skal stryge. Det kan desuden bryste sig af et dampskud på 130 g/min.

 

Hvorfor er der en dampfunktion i mit strygejern?

Dampfunktionen er implementeret i dit strygejern af flere grunde, men den primære årsag er, at damp kan sørge for at de forskellige fibre i tøjmaterialer løsner sig op, hvilket gør det langt nemmere for dig at få det til at bøje eller glatte til lige præcis dén form, du gerne vil have.

Dette er naturligvis ikke ensbetydende med, at du ikke kan stryge uden damp, for det kan du sagtens, men faktum er dog at det bliver en hel del mere vanskeligt at glatte materialet helt ud – og det gør sig gældende for alle former for tøjmaterialer.

Hvis du ikke er synderligt interesseret i, at lukke alt for meget damp ud i din bolig, så kan du i stedet vælge at forstøve dit tøj udenfor, så de allerede er blevet gjort lidt fugtige, hvilket dermed gør det muligt at undlade at gøre brug af dampfunktionen.

Du skal dog være opmærksom på, at der fortsat bliver frigivet damp, når det varme strygejern får kontakt med det fugtige tøj, så hvis du gerne vil undgå at have damp i boligen, så bør du sørge for at stryge med gennemtræk i det lokale, hvor du står og stryger, da det hurtig kan trække dampen med ud.

Her kan du læse vores luftrenser test

Er væsentligt at have et godt strygebræt i forhold til strygeresultatet?

Man kommer ikke helt udenom, at det kan være en god idé også at have et godt strygebræt, da det helt afgjort har effekt på, hvordan dine strygeresultater kommer til at være, men det ændrer dog ikke på det faktum, at du sagtens kan finde et relativt godt strygebræt i IKEA til ganske få hundrede kroner.

Det vigtigste er blot at det står stabilt og har den rigtige arbejdshøjde for dit vedkommende, men derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at det er lavet af holdbare materialer, som samtidig kan sørge for at så meget af dampen som overhovedet muligt bliver reflekteret og ikke går til spilde, men derimod bliver sendt tilbage mod tøjet igen.

Det er desuden også muligt at finde modeller, der ikke har luft i sig, hvilket vil gøre at tøjet kommer til at ligge mere fladt og der generere dermed mindre kondens.

Mere specifikt, så vil det have betydning for dine resultater, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er dit strygejern, der står for mere end 80% af de resultater, der bliver leveret, hvor de sidste 20% er din egen indsats og selve strygebrættet og dets højde og stabilitet.

Definitionen på et godt strygejern? Det er helt op til dig!

På lige fod med så mange andre husholdningsprodukter, så er det særdeles vigtigt, at du ikke bare vælger den dyreste model, fordi det er det strygejern, der har flest funktioner og har fået de bedste anmeldelser på nettet.

Hvad der derimod er langt vigtigere er, at du sørger for at vælge et strygejern, der passer til dine behov og lever op til dine krav – på denne måde er du nemlig sikker på, at du finder det perfekt strygejern, som hverken koster dig for meget eller for lidt sammenlignet med, hvad du har behov for af funktioner, design og lignende.

Brug derfor ganske få minutter på at klarlægge, hvad du egentlig har af behov og krav, da det vil gøre det meget nemmere for dig!

Det ændrer dog ikke på det faktum, at det kan være en rigtig god idé, at tage et nærmere kig på tests som denne, da det kan være med til at give dig et godt indblik i hvilke strygejern, der er gode og hvilke modeller, du derimod bør holde dig langt væk fra.

Der er nemlig nogle forskellige strygejern på markedet, som man bør holde sig fra, men hvis du bare sørger for at vælge modeller fra prominente producenter, som har fået gode anmeldelser og har  været med i tests som denne, så har du de absolut bedste forudsætninger for at købe et strygejern, der lever op til dine forventninger.

Husk dertil også på, at selvom din kammerat eller din lillesøster anbefaler et bestemt strygejern, så er det slet ikke sikkert at det er noget for dig, for det kan være at du stiller helt andre krav end vedkommende, der har anbefalet det respektive strygejern til dig og så er det lige pludselig ikke så godt et strygejern længere.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑