En damprenser kan bruges til et væld af forskellige ting, og det er blot med til at understrege, at ethvert hjem bør have en damprenser.

Den er genial til at rense stort set alting, eftersom selve dampen kan opnå en temperatur på mellem 105 og 110 grader, så virker den også desinficerende og bakteriedræbende, hvorfor det blandt kan være en rigtig god idé at vælge at gøre rent ude i køkkenet med et damprenser.

Det er dog slet ikke det eneste, som en damprenser kan bruges til, for til langt de fleste maskiner medfølger der desuden også et sanitetsmundstykke, der kan bruges til at rense og desinficere dit toilet og bad.

Dampen sørger for at alt lige fra sæberester til fest bliver fjernet fra både fliser, fuger, bruser og badekar/brusebad. Ydermere, så følger der oftest også en tekstilklud med til langt de fleste damprensere, der blandt andet gøre det muligt at rengøre sofabetræk, pletter på bilsæder og lignende.

I denne damprenser test kan du få et nærmere kig på nogle af de damprensere, der er at finde på det danske marked, så du kan finde frem til lige netop den damprenser, der på bedste vis kan dække dine behov og krav.

LÆS OGSÅ: Robotgulvvasker test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Philips FC7008/01 damprenser

Philips FC7008/01 damprenserPhilips SteamCleaner Multi er en fantastisk damprenser, der kan rense genstridige pletter og fedt udelukkende ved hjælp af en damp, der blot er skabt af varm vand.

Det betyder – med andre ord – at du kan opnå hygiejniske rengøringsresultater blot ved hjælp af vand, da damp faktisk dræber op mod 99,9% af alle de bakterier, som bliver ramt af dampen.

Og med det dampmundstykke, der følger med til Philips SteamCleaner Multi, så kan du være helt sikker på, at du kommer rundt i alle hjørner, mens den medfølgende mikrofiberpude sørger for at alt snavs bliver løftet og absorberet.

Det bløde mikrofibermateriale sørger – mere specifikt – for, at alt snavs bliver løsnet, løftet og efterfølgende absorberet, så det bliver fjernet på både effektiv og skånsom vis.

Derfor er der ikke nogen tvivl om, at Philips SteamCleaner Multi er et ideelt valg, hvis du gerne vil opnå hygiejniske rengøringsresultater uden brug af kemikalier o.lign.

Philips SteamCleaner Multi kan bryste sig af hele 1200 W og det betyder også, at den kan bryste sig af en samlet opvarmningstid, der lyder på under 45 sekunder. Damptemperaturen ved mundstykket er lige omkring 100 grader celsius.

Der er tale om en meget letvægtig model fra Philips, hvorfor den er nem at have med at gøre og du bliver ikke træt i armene, når du gør brug af den.

Ydermere, så bruger den selvfølgelig ikke noget rengøringsmiddel og det betyder også, at der ikke vil blive efterladt rester på diverse overflader, hvor den bliver brugt.

Slutteligt, så kommer den med hele 2,5 meter ledning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Vileda Steam-mop sort/rød

Vileda Steam-mop sort/rødMed en dampmoppe kan du få dine gulve og gulvtæpper helt rene. Den kører på damp alene – altså helt uden sæbe eller kemikalier – så den er 100 % miljøvenlig.

Designet

Damp-moppen er høj og slank. Dens højde gør, at du kan arbejde med den i en naturlig opretstående stilling.

Den kommer i en sort og rød farvesætning.

Selve moppen er trekantet, hvilket gør det særligt egnet til at komme helt ind i hjørnerne.

Mundstykket kan skiftes ud og erstattes med et, der er beregnet til gulvtæpper.

Vandbeholderen kan rumme 400 ml vand.

Fakta om damprenseren

Denne damprenser fra Vileda kører på 230 V, og den arbejder udelukkende på damp fra vand.

Dampen kan tage livet af 99,9 % af alle bakterierne i dit hjem, så den er særligt effektiv i forhold til at forbedre indemiljøet. Især allergikere har stor helbredsmæssig gevinst af, at der bliver brugt damp til at gøre rent med. Bakterier og støvmider er noget, alle gerne vil være fri for – allergikere i særdeleshed.

Der skal bruges de særlige microfiberpuder til damprenserens mundstykke. Med sådan en pude kan du effektivt fjerne det snavs og så videre, som dampen har opløst. Dermed efterlader maskinen dit gulv helt rent.

Med gulvtæppe-mundstykket kan du friske dine tæpper op, så de bliver renere og pænere.

Det er meget let at anvende denne damprenser. Der skal fyldes vand på via den medfølgende vandbeholder. Efter blot 15 sekunder er den klar til brug. Når denne mængde af vand er brugt op, kan du nemt gentage processen og fortsætte, hvor du slap.

Det er muligt at regulere mængden af damp. Det afhænger af, hvilken type gulv det er og, hvor snavsede de er.

Få helt rene gulve helt uden brug af kemikalier med en miljøvenlig damprenser, der renser helt i bund. Da den får bugt med op til 99,9 % af alle bakterier og støvmider, er det særligt godt for allergikere, at der bliver gjort rent med damp.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Damprenser POLTI PTEU0224

Damprenser POLTI PTEU0224
0 kr.

Her har du en virkelig effektiv damprenser, der ved hjælp af damp renser helt i bund helt uden brug af sæbe eller andre former for kemikalier.

Designet

Denne damprenser fra POLTI ligner ved første øjekast en støvsuger. Kroppen er formet præcist som en støvsugers, og den kommer med teleskoprør og et mundstykke, som også ligner et, der sidder på en støvsuger til forveksling.

Farverne er sort og en smuk metallic orange. Øverst på kroppen er der placeret et stort og praktisk håndtag, hvilket gør den nemt at transportere rundt i hjemmet.

Der følger et sortiment af mindre håndholdte apparater med i købet, så din damprenser har en betydelig fleksibilitet. De mindre apparater kan nemlig nemt komme ind i kroge og hjørner, hvor den store maskine ikke kan komme til med sin damp.

Fakta om damprenseren

Maskinen kører 230 V, og motoren har en kapacitet på 1150 W. Der er altså en vis power i denne maskine, der da også har et tryk på 4,5 bar.

Motoren har en hastighed på omkring 5120 omdrejninger i minuttet.

Den har en vand-kapacitet på 0,75 liter.

Damprenseren måler 30,5 cm x 31 cm x 44,5 cm.

Fordele ved en damprenser

Der er flere fordele ved at gøre rent med en damprenser. Først og fremmest kan den få bugt med hele 99,9 % af alle bakterier og støvmider. Det er en rar fornemmelse at vide, at alt den slags er væk. Det er især godt for allergikere.

Dernæst er det også en rar fornemmelse at vide, at den rengør helt uden brug af kemikalier. Den er således 100 % miljøvenlig.

Det er også rart at vide, at den kan gøre helt rent i både køkkenet og på badeværelset. Disse to rum er jo leveringsdygtige i alverdens former for bakterier og så videre.

Med en lille håndholdt damprenser kan de forskellige armaturer og kringelkrog dampes rene. Som i helt rene.

Vælg en damprenser fra POLTI, hvis dit hjem skal være helt rent – på den miljøvenlige måde.

Hvorfor du skal investere i en damprenser til hjemmet

Der findes naturligvis et væld af forskellige gode grunde til at du skal ud og investere i en damprenser og det er du forhåbentligt blevet meget klogere på i denne damprenser test.

Modsat hvad man andre går og tror, så er det faktisk ikke kun “hygiejne-freaks”, der mener at det er en rigtig god idé at investere i en damprenser, men det bør derimod være fast inventar i ethvert dansk hjem.

Der er nemlig tale om et perfekt som multifunktions-rengøringsredskab, der kan bruges til et bredt spektrum af forskellige ting og sager, hvilket blandt andet betyder, at den kan bruges til at vaske gulv, tekstiler, bordplader, skabslåger, komfurer, håndvaske og armaturer og en masse andet.

Derfor er der faktisk nærmest ikke noget, som du ikke kan rense og gøre rent ved at gøre brug af en damprenser, og det er selvfølgelige lige netop dét, der er den store fordel ved at gå ud og købe en damprenser i stedet for at kæmpe med at gøre rent med støvsuger og moppe, hvilket hurtigt kan gå hen og blive langt mere tidskrævende end blot at vælge en damprenser.

Endvidere, så skal der heller ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste damprensere kommer med en del ekstraudstyr, hvilket kan gøre det langt nemmere for dig at gøre rent overalt i hjemmet og det inkluderer faktisk ikke kun at gøre dit gulv rent i hele boligen, men samtidig er der også mulighed for at fjerne kalk og sæberester fra brusekabinen og så videre.

Hvis du ikke mener, at du har fået alt det nødvendige udstyr med til din damprenser, så er der heldigvis også utallige muligheder for at købe lige netop dét udstyr, som du har behov for.

Der er eksempelvis mulighed for at købe et bredt spektrum af forskellige former for mundstykker, som er med til at gøre det langt nemmere at komme rundt i diverse hjørner på gulvet, men der findes også mundstykker, der er designet specifikt til at kunne fjerne kalk og sæberester fra brusekabinen og håndvasken.

Med andre ord, så kan du ganske enkelt finde udstyr og tilbehør, der kan klare alt, hvad du har behov for at kunne klare.

Støvsugerland.dk har en rigtig god side om damprensere, med både prissammenligning og bedømmelser.

LÆS OGSÅ: Poseløs støvsuger test

Brug en damprenser til at fjerne nikotin og tjærerester fra vægge og deslige

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke just er nogen god idé at du begynder at ryge indenfor – og hvis det er længe siden, at du er begyndt at ryge indenfor, så kan du med garanti allerede nu se hvorfor, at det ikke er nogen god idé.

Hvis du ryger indenfor eller tidligere har gjort det, så har du med garanti allerede fået gule vægge, døre og paneler, der er blevet misfarvet af alt det nikotin og tjærerester, der bliver sendt rundt i hele hjemmet.

Der er rigtig mange, der siger, at du ikke har mulighed for at gøre noget ved det udover at male væggene med ny maling og det bliver både tidskrævende og kommer samtidig også til at koste dig rigtig mange penge, hvorfor der bestemt ikke er nogen grund til at du hverken begynder at bruge tid eller penge på det, men derimod bør du bare investere i en damprenser.

Nu sidder du med garanti og tænker på, hvad grunden er til, at du skal gå ud og investere i en damprenser, hvis du gerne vil slippe af med de gule vægge, døre og paneler, som er overalt i dit hjem som følge af nikotinen og tjæren fra dine cigaretter.

Grunden til, at du skal gøre det er, at du kan fjerne nikotin og tjærerester fra både vægge, døre og paneler ved hjælp af en damprenser, hvilket kommer til at spare dig for rigtig mange penge og rigtig meget tid, da du dermed slipper for at skulle betale for at få malet dine nye vægge, uanset om du havde intentioner om at gøre det på egen hånd eller betale en professionel maler for at komme og gøre det for dig.

I stedet skal du blot spule damp afsted mod både vægge, døre og paneler, hvorefter du hurtigt vil kunne se en mærkbar forskel.

Idenyt.dk har udgivet en artikel om hvad du kan bruge en damprenser til, og der nærmest ikke det, den ikke kan. Læs den her.

God til forebyggelse af astma og allergi

Hvis du er så uheldig, at enten du eller nogen i din familie lider af astma eller allergi – eller måske endda begge dele, så er det en rigtig god idé at anskaffe sig en damprenser, da rengøring med damp sørger for at alle husstøvmider som gemmer sig rundt omkring i blandt andet tæpper, puder, sofabetræk, madrasser og meget andet.

Ydermere, så vil du også opleve, at de mange forskellige former for kemiske rengøringsmidler kan gå hen og virke særdeles provokerende for dine luftveje, hvis du lider af astma, men da du ganske enkelt ikke bruger andet end vand som rengøringsmiddel, når du gør brug af en damprenser, så skal du ikke være bange for, at du oplever samme reaktion, da det er langt mere skånsomt for luftvejene.

Selvom man skulle tro, at det var alt, så er det faktisk slet ikke alt, for dampens høje varme virker desuden både desinficerende og bakteriedræbende.

Som du nok kan se, så er der rigtig mange fordele ved at købe en damprenser. Hvis du frem til nu har været i tvivl om, hvorvidt der er pengene værd for dig at købe en damprenser til hjemmet, så bør du ikke længere være i tvivl om, hvorvidt det er noget, som du bør investere penge i.

Det er nemlig noget, der vil være med til at spare dig for rigtig meget tid og rigtig meget besvær, som du dermed kan bruge på ting, som du synes er langt mere spændende, hvilket blandt andet kunne være at slappe af, hygge sammen med børnene eller noget helt tredje.

Endvidere, så vil du også kunne gøre ting rent, som du ikke før havde muligheden for at gøre rent, fordi du ikke havde det rette udstyr, men med en damprenser, så er der ganske enkelt ikke længere noget, som du ikke kan gøre rent, for der er ikke noget, som en damprenser ikke kan klare.

Denne side er anmeldt af: Ida S. Knudsen 10/10

Forfatter