Savner du motivation til din daglige træning og er du kørt træt i den daglige rutine? En god ide er at sætte dig et nyt mål med din træning, hvorfor gør du det overhovedet, sæt dig et mål og arbejd dig frem mod det.

Du har måske løbet hundredvis af kilometer på den samme kedelige rute, og du har måske også besteget adskillige bjerge på stairmasteren i det lokale fitness center. Men når træningsmotivationen og inspirationen udebliver, så kan det være svært at se hvorfor man skal blive ved med at pine sig selv, bare for at leve op til nogle idealer som alle de smarte livstilsmagasiner opstiller.

LÆS OGSÅ: Crosstrainer test


Motivation af Ea Lundsteen

Motivation af Ea LundsteenHjælp til selvhjælp er konceptet i denne e-bog af Ea Lundsteen, som i det daglige har sin gang i det offentlige sociale system, hvor hun coacher både medarbejdere og borgere, samt tilbyder MUS-samtaler, kurser, workshops og personlig sparring.

Ea Lundsteen brænder for at hjælpe mennesker på vej, så de kan opnå personlig succes. Hun går ind og arbejder med dit selvværd mhp. at skabe et stærkere jeg. Den fornyede styrke giver dig større arbejdsglæde og mere energi, hvorved du kan opnå flere mål i din hverdag.

I bogen får du tips og tricks, samt nogle øvelser og opgaver, til at finde den rette motivation, bevare og styrke den. Hvad end du er helt grøn på træningsområdet, eller allerede har fået øjnene lidt op for det, er denne bod den oplagte mulighed for at optimere din træning endnu mere.

LÆS OGSÅ: Proteinpulver test

Motivation – i medvind og modvind af Ulrik Wilbek

Motivation - i medvind og modvind af Ulrik WilbekVi kender ham alle sammen som træneren, der gang på gang har båret de danske håndboldherrer og -damer til sejr. Med denne e-bog ønsker Ulrik Wilbek at gøre det samme med dig. For nuværende er Ulrik Wilbek gået af som landsholdstræner og koncentrerer sig i stedet om at udvikle nye talenter inden for håndbold, holde foredrag – bl.a. om motivation – og coaching af fodboldholdet Brøndby IF.

Når du rider på en bølge af opture kan det være ganske let at føle sig inspireret og blive motiveret til at fuldføre forskellige mål, men hvad med de perioder, hvor det går knap så godt? Ulrik Wilbek tager hånd om diverse problematikker og giver til nogle fif til at komme ovenpå igen.

Bogen henvender sig både til dig som enkeltperson – altså dig, der gerne vil opnå personlig succes – og til dig, som gerne vil skabe nogle bedre resultater sammen med andre mennesker. Opnå et større selvværd, indre ro, mere energi, og ikke mindst en øget motivation i din hverdag.

Mål og motivation af M. K. Kronborg

Mål og motivation af M. K. KronborgNogle gange er det bare meget mere motiverende at møde de mennesker, der virkelig sprudler af energi og brænder for sit fag. Hvem har f.eks. ikke følt sig bare en lille smule inspireret efter at have set Chris MacDonald på tv eller endda til et rigtig foredrag.

  • K. Kronborg tilbyder professionelle foredrag om motivation, som efterfølgende både kan bruges i private og erhvervsmæssige sammenhæng. Foredragene er så vidt muligt tilpasset de mennesker, der kommer og hører det, således at de kan relatere til det, der bliver talt om. Således er det også muligt at deltage aktivt og stille målrettede spørgsmål, samt se og opleve, hvordan noget af det virker i praksis – noget, du ikke ville kunne gøre med en bog.
  • K. Kronborg går ind og arbejder med dét at sætte sig et mål, samt at fuldføre det på bedste vis hva. en styrket motivation.

LÆS OGSÅ: Løbebånd test

14 tips til bedre motivation

1. Opsæt et mål du kan arbejde frem mod

Det som der oftest mangler når man har mistet motivationen ved sin træning er et klart mål. Du kan selvfølgelig konkurrere med konen eller kæresten, om hvem der hurtigst kan løbe ned til den lokale bager efter en omgang morgenbrød hver søndag morgen.

Vil du videre, så skal der altså andre mål til og du bliver nødt til at være lidt mere ambitiøs. Hvis du bruger en træningsmaskine med et display, som f.eks vinderen af vores romaskine test har, så er det nemt for dig at opstille mål.

2. Deltag i en konkurrence

De fleste af os elsker at vinde og være med i en konkurrence, derfor kan det være en rigtig god ide at deltage i en konkurrence, hvor du kan få testet dine træningsfremskridt på et højere plan.

Det kan være alt lige fra et maraton til at vinde en turnering med firma fodboldholdet, eller måske vinde klubmesterskabet i den lokale svømmeklub.

Hvis du vil deltage i konkurrencer med det mål at vinde, så kan et pulsur gøre en forskel. Du kan se vores vores pulsur test hvis du vil læse mere om det.

3. Nyd din alene tid

Der kan være rigeligt med stress i en travl hverdag, så hvis du har mistet din motivation for at blive ved med at træne, så kunne du måske begynde at fokusere på at den tid hvor du er nede i fitness centeret eller ude og løbe en tur, er her hvor du slår hjernen fra.

Hvis du gerne vil være helt alene når du træner og derfor ikke har lyst til at gå i et motionscenter, så kan du finde en god maskine, som der er plads til i hjemmet. Du kan f.eks læse vores motionscykel test

4. Ha det sjovt

Træning skal være sjovt, hvis du ikke syntes at det er spor sjovt at løbe 5 kilometer rundt i din by, så find en ny aktivitet som holder dig i gang.

Der findes så mange forskellige træningsformer såsom spinning, zumba, badminton og meget mere. Det vigtigste er at du bare holder dig i gang og får rørt dig.

5. Visualiser det udseende du ønsker

Rigtig mange træner for at tabe vægt. Er du en af dem, så forestil dig hvordan du vil se ud 10 kilo mindre, hav hele tiden dit indre billede i hovedet og gå efter dit mål.

6. Læs personlige blogs og succeshistorier

Er du i gang med at træne dig op til et halvmaraton eller er du i gang med et vægttab eller måske en generel livsstilsændring? En af de fedeste måder at få motivation på er at læse om andre folks erfaringer, op og nedture samt deres solstråle historier.

Søg lidt rundt på nettet og find nogle gode blogs, der er rigtig mange som deler ud af deres historier og måske du burde gøre det samme?

7. Mærk og elsk adrenalin kicket

De fleste får et adrenalin kick når de træner, lær det at kende og elsk det og dit sunde og aktive liv.

8. Fri fra stress

Måske har du en chef som forlanger lidt rigeligt meget af dig, måske har du en kone eller kæreste hvor det ikke køre helt på skinner, nyd tiden med din træning som noget hvor du er fri fra stress og jag.

9. Find en træningspartner

Det behøves ikke være en god ven eller veninde, faktisk er den bedste træningspartner ofte en som har de samme mål som dig. I kan hjælpe hinanden til at holde gejsten oppe og komme med input til hinanden.

10. Dokumenter din process

Det er helt normalt at man pludselig møder mental modstand og ikke syntes man rykker sig, taber kilo eller begynder at kunne løbe længere og hurtigere.

Det kan gøre på flere forskellige måder og nedenfor kommer vi med et par gode råd til hvordan det kan gøres.

  • Før og efter billeder

Er du i gang med at tabe dig så kan en rigtig god ide være at tage en masse billeder igennem hele din process. Når du så syntes at du ikke har tabt dig overhovedet så kig på dine gamle billeder og se på de store fremskridt.

  • Brug tracking tools

Er du i gang med at træne dig op til langdistance løb, så kan det være en rigtig god ide at bruge diverse redskaber, såsom Endomondo som viser dig dine fremskridt.

11. Få professionel hjælp fra en coach eller personlig træner

Ofte er det en rigtig god ide at få hjælp ude fra, en coach kan hjælpe dig med at se på hvad du kan gøre bedre og rykke ved nogle af dine mål så de bliver endnu mere skarpe og overskuelige, og på den måde give dig en bedre træningsmotivation.

12. Youtube som inspiration

På Youtube kan du finde rigtig mange gode videoer fra dine idoler, find dem frem og bliv inspireret af dem og deres arbejde.

Kan du ikke selv finde dem, så kan du eventuelt prøve at spørge på et forum eller Facebook om der ikke er nogen der har nogle gode links de vil dele ud af.

13. God musik

Det kan være en rigtig god ide at lytte til noget super fed musik hvad enten man er ude på en lang løbe tur, eller er nede i fitness centeret og pumpe noget jern.

14. Følelsen ved at nå et mål

Vores punkt nummer et var at du skulle sætte dig et mål. Når du når dine mål og gennemfører dem, så skal du være stolt af dig selv. Godt gået 🙂

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar