Det er super populært at gå på cafe med sine venner og bekendte og nyde en cafe latte, cappuccino eller en espresso.

Men det kan også hurtigt blive dyrt med diverse cafe besøg og hvorfor ikke tage oplevelsen med hjem og lære barista kunsten til fulde.

Her kan du finde information om alle de bedste og mest solgte espressomaskiner, du kan også læse diverse test og anmeldelser af de enkelte maskiner.

Med andre ord kan du hurtigt finde den der passer dig bedst.

Oversigt:

Klik på et produkt for at springe direkte til anmeldelsen.


Indholdsfortegnelse:


Rancilio Silvia espressomaskine

Stort set alle eksperter er enige, skal du bruge en billig semi automatisk espressomaskine, som kan lave dig den lækreste og mest velduftende espresso, så kommer du på ingen måde uden om Rancilio Silvia.

Det er uden tvivl en af de mest populære og bedst sælgende espressomaskiner i nyere tid, og den har solgt i hundrede tusindvis over hele verden.

Vi har sat os for at teste den og finde frem til om den egentlig er så god som alle påstår. Lad os hoppe direkte ud i det, har du nogle spørgsmål eller vil du selv give din vurdering af denne espressomaskine, så kan du gøre det i bunden af indlægget.

Vi havde selvfølgelig glædet os rigtig meget til at teste og lege lidt med denne maskine, og vores første indtryk var fuldstændig som forventet. Man kunne hurtigt fornemme hvor meget kærlighed og passion der er lagt i at skabe den ultimative espressomaskine.

Alt var lækkert at røre ved og i det hele taget var det første indtryk bare super godt. Der er så mange lækre detaljer og alligevel har man formået at holde den super enkel og ikke mindst nem at bruge.

Rancilio Silvia er kendt for at være meget kompakt og en maskine der ikke fylder ligeså meget som nogle af de helt store espressomaskiner. Efter vores mening er det et plus, da den passer godt ind i et hvert normalt familie køkken.

Smagsoplevelse

Efter vi havde pakket den ud og beundret den i noget tid var vi klar til at lave vores første kop espresso på den. Vi fik fyldt noget vand på maskinen, sat strøm til og så havde vi til formålet købt nogle lækre bønner fra DesignLe Piantagioni.

Snart begyndte duften at sprede sig i hele vores lejlighed, det var en ren fornøjelse. Maskinen gik i gang med at stampe kaffen og det sorte guld begyndte langsomt at sive ned i vores små fine espressokopper.

Nu var det så blevet tid til at smage på den og se om den kunne leve op til sit fine omdømme. En lille slurk blevet taget ind i munden og en lækker rund fornemmelse ramte vores tunger, et lille nik på hovedet blev sendt til hinanden som et tegn på at det her var kræs for kendere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Positivt

 1. Kopvarmer – Som vi også har nævnt ovenfor så er der en masse smarte detaljer, men samtidig er den ultra simpel og let at bruge. En af disse detaljer er helt sikkert kopvarmeren. På toppen af maskinen kan du nemlig stille dine kopper og de er derved altid varme og klar til brug når du skal bruge dem.
 2. Stor kapacitet – Selvom den ikke fylder meget, så har den en god kapacitet og du kan sagtens brygge flere kopper uden problemer.
 3. Lækkert design – Designet er lækkert og simpelt. Alt overflødigt er skåret fra og kun det mest nødvendige er tilbage. Det gør den også meget lettere at bruge.
 4. Fantastisk smag – Smagsoplevelsen var helt i top, det er det der har gjort den så kendt over det meste af verden, og vi må bare tilslutte os og sige at den kan noget som meget få espressomaskiner kan.
 5. God pris – længere nede på siden her kan du læse hvor du finder de bedste priser, men vi kan kun sige at til den pris for du altså høj høj kvalitet.

Negativt

Vi oplevede ikke noget hvor vi kan sige at det var negativt. Det er klart at den larmer lidt når den går igang, men det skal en espressomaskine gøre, så med andre ord har vi intet at tilføje til dette punkt.

Anmeldelser

Du bør vælge denne espressomaskine af mange grunde, det er prisen, designet og så selvfølgelig smagsoplevelsen der gør at vi er så imponerede.

Rancilio Silvia er i løbet af de sidste ti år en af de absolut mest diskuterede og testede espressomaskiner på markedet til hjemmebrug, jeg kan dog kun sige at jeg elsker den lille maskine. – Home-barista.com

Der er virkelig power i steameren, så med nogen øvelse kan man lave ekstremt lækkert mælkeskum. Rancilio er uden sammenligning den mest konsistente maskine i testen og kvitterer med en espresso, der nærmest nonchalant lammetæver det meste, vi bliver budt i byen. – Ekstrabladet.dk

Hvis du har tålmodighed og lyst til at lære barista kunsten så kan du hurtigt lære at lave en espresso som vil slå dem på den lokale cafe. – Coffeegeek.com

På Youtube.com kan du finde denne fantastiske gennemgang af Rancilio Silvia, der er mange andre rigtig gode videoer så klik dig endelig ind og bliv klogere. – Youtube.com

Specifikationer

 • Type: Semi automatisk
 • Mål 23,5 x 29 x 34 cm
 • Vægt 14 kg
 • Vandtank 2,2 L
 • Materiale Rustfrit stål
 • Eltilslutning 230-240 V 50-60 Hz
 • Effekt 1100 W

 

Spørgsmål

Er den velegnet til en nybegynder?

Rancilio Silvia bliver ofte omtalt som en super god begynder espressomaskine til ham eller hende der gerne vil lidt mere end bare at lave en hurtig kop kaffe.

Det tager noget tid at lære den at kende og kunne brygge ordenligt på den, men når det først er lært så er der heller ikke nogen grænser for hvad man kan lave.

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er mange eksempler på folk som glemmer at fylde vand på og dermed går termostaten i stykker. Så husk altid at kom vand på.

Hvad gør den bedre end andre espressomaskiner?

Det er en espressomaskine hvor der virkelig er kælet for den mindste detalje, blandt andet er der en kopvarmer på toppen af maskinen, det gør at du altid har varme kopper hvilket er super lækkert.

samtidig med at det er en semi automatisk så får du altså en masse kontrol over hvordan den skal brygges og smages, mulighederne er derfor mange.

Delonghi Distinta semiautomatisk espressomaskine

Delonghi Distinta semiautomatisk espressomaskineDelonghi er en af de førende producenter af mange typer af køkkenudstyr og kaffemaskiner, men også som denne flotte og unikke espressomaskine. Den fylder ikke ret meget i landskabet, og kan derfor passe ing i ethvert køkken, hvor der ikke er så meget plads.

Den kan selvfølgelig også gemmes væk i et skab, men det ville være rigtigt synd, da den smukke design, vil pryde ethvert hjem eller køkken. Delonghi tænker både funktion, design og indretning, når de udvikler deres smarte og effektive produkter.

Modellen her, Distinta, er en semiautomatisk espressomaskine, og den har alle de nødvendige funktioner der skal til, for at brygge den bedste kop kaffe i verden.

Det hele foregår hjemme hos dig selv, og ved at læse den medfølgende brugervejledning, så vil du på meget kort tid selv være i stand til at brygge flere forskellige slags kaffe på maskinen.

Lær maskinen at kende, og find lige den kaffebønne som du mener giver dig den bedste aroma og smagsoplevelse. Derefter prøver du maskinen lidt af, og varierer dine bryggemetoder, indtil du finder den perfekte måde.

Så inviterer du nogle gæster på verdens bedste kop kaffe, og så kan du godt regne med, at du bliver meget populær hos mange venner og bekendte.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DeLonghi EC850 M semiautomatisk espressomaskine

Cafebord med terrassevarmer
1.810 kr.

Der er faktisk nogle kaffe nørder som synes, at en semiautomatisk espressomaskine, er langt bedre end en fuldautomatisk. Det skyldes, at der er lidt mere håndværk i sådan en model, i forhold til at den fuldautomatiske i princippet gør hele arbejdet, bare ved at du trykker på et par knapper på maskinen.

På denne model, EC850M, fra Delonghi, så har du alle muligheder for selv at styre en del af processen selv, ved selv at fylde kaffebønner på, og stampe den, med den densitet du selv mener giver det bedste resultat.

De giver dig en meget større tilfredsstillelse, end hvis det bare er en maskine som klarer det hele selv. Det stiller selvfølgelige også nogle større krav til dig som kaffebrygger, i og med, at du selv skal sætte dig lidt mere ind i både proces og muligheder.

Selvom denne model er ret simpel at betjene, så laver den exceptionel kaffe. Lav din egen espresson, latte eller cappucino uden de store problemer og scor dyre point hos venner og bekendte, som får æren af at smage dine egne hjemmebryggede specialiteter.

Det skal nok imponere en hel del. I den medfølgende vejledning får du også gode tips og ideer til dit nye håndværk, som selvlært barista, og hvis du vil endnu mere, så kan du finde masser af ny spændende viden på internettet.

Det er en super lækker og flot espressomaskine som Delonghi har udviklet, og den vil bringe dig mange gode kopper kaffe og hyggelige stunder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Miele – CM6150 fritstående espressomaskine

Miele espressomaskine CM6150 (hvid)Miele er vedrenskendte for alle mulige smarte løsninger, når det gælder køkkenmaskiner, støvsugere, kaffemaskiner med mere, og så selvfølgelig, som en af de førende producenter af espressomaskiner.

Det som Miele kan er at ramme plet i forhold til kundernes ønsker om en meget høj produktkvalitet, en super ydeevne, og så et utroligt flot design, der gør, at maskinen nærmest falder ind i indretningen som et møbel, der bare ikke kan undværes.

Du bliver simpelthen afhængig af den fantastiske kaffe, som du kommer til at brygge hjemme hos dig selv.

Du kan for eksempel med bare et tryk på maskinen, brygge to kopper skøn kaffe i en proces, og dermed spare en masse tid, som du kan bruge på at sidde og nyde din friske og hjemmebryggede, aromatiske og velsmagende kop kaffe.

Når kaffen er færdigbrygget, så går maskinen automatisk i gang med at rengøre og efterskylle mælkedelene på maskinen, og det betyder, at maskinen altid er klar til den næste kop, uden at gå på kompromis med hygiejneforholdene.

Du kan brygge espresso, kaffe, dobbelt espresso, dobbelt kaffe, caffe latte, og meget mere, og i den medfølgende brugervejledning får du masser af tips til forskellige former for varianter, som det er muligt at brygge med din nye espressomaskine fra Miele.

Inviter nogle gæster, og vis dem, hvordan en rigtig god kop kaffe skal smage. Det vil helt sikkert falde i god jord, og imponere rigtig mange.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Melitta Caffeo Barista TS espressomaskine

Melitta Caffeo Barista TS espressomaskineDer er ingen tvivl om, at du sagtens kan servere en rigtig lækker kop hjemmebrygget kaffe, som selv de bedste cafeer i landet ikke kan hamle op med. Det kræver dog lige, at du har det bedste udstyr til fomålet, og her specifikt, den bedste espressomaskine på markedet.

Melittas Caffeo Barista TS, er den helt perfekte løsning for dig, som har fået blod på tanden, og gerne vil blive en af landets bedste hjemme-baristaer. Denne maskine er fremstillet i bedste kvalitet i krom og rustfrit stål, og den er utrolig flot designet, hvilket også gør den til et flot syn, uanset hvor du placerer den i hjemmet.

Du kan lave op til18 forskellige kaffe varianter på denne maskine, og den har en særlig Bønne-funktion, hvor du selv vælger bønne-type, til din yndlingskaffe.

Når du har eksperimenteret lidt med forskellige bønne typer, så finder du hurtigt ud af, at bønnen og dens egenskaber, har stor betydning for kaffens aroma og smag, og det vil give dig og dine gæster mange nye og spændende kaffeoplevelser, som du ikke får på nogen andre måder, end at gøre det selv, hjemme i køkkenet eller stuen.

Melitta har i mange år været førende og fremme på markedet, og udviklet og leveret rigtig mange kaffemaskiner i virksomhedens levetid. Det har gjort dem til særligt erfarne specialister, når det gælder kaffe og kaffebrygning.

Nu giver de staffetten videre til dig, i form af denne skønne espressomaskine, det gør, at du kan lave dine helt egne kaffe specialiteter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Guide til valg af espressomaskine

I Danmark er der stadig flere, som drikker kaffe. Kaffe har en enestående evne til at holde os vågne, og give os mere energi end vi ellers ville have haft. Det er en stor fordel for vores danske erhvervsliv, hvor kaffe stadig spiller en stor rolle blandt mange medarbejdere. Mange virksomheder tilbyder også medarbejderne kaffe om morgenen, så de kan arbejde optimalt. Det er som sådan fint, så de hårdtarbejdende får øget deres energiniveau.

Det er en fast del af mange danskeres hverdag, både en mandag morgen, men for mange også en fredag eftermiddag. Nogle drikker mere end andre, og det er ingen overraskelse. Men jo mere du drikker, jo større krav bør du også at have i forbindelse med kvaliteten. Det betyder dog ikke, at du, hvis du kun drikker en kop om dagen eller et par kopper om ugen, ikke skal have nogle krav til din kaffe. Det bør du have, uanset hvor meget kaffe du drikker.

For at få en optimal kaffe, uden det helt store tidsforbrug, så skal du have skaffet dig en ordentlig kaffemaskine. Der findes mange forskellige typer og modeller, så det er bare at gå i krig med at undersøge markedet. Du skal have in mente, at du mere kaffemaskinen koster, jo bedre er den som regel også. Det er dog ikke hver gang, at det gør sig gældende. Du skal derfor kigge på den enkelte maskine og se, hvad netop den maskine kan, som markedets andre ikke kan. Du skal trods alt vide, hvilke funktioner du betaler for.

Vær opmærksom på bryggetemperaturen og bryggetiden

Når du skal købe dig en kaffemaskine, så skal du kigge efter en masse forskellige ting. Jo flere ting du har styr på, jo bedre er kaffemaskinen som udgangspunkt også til at dække netop dine behov. Nogle af de ting du skal være opmærksom på er bryggetemperaturen og bryggetiden. Hvis du ikke ved meget om disse ting, så kan du tage udgangspunkt i følgende regler, som danner rammerne for en god maskine.

Bryggetemperaturen skal være helt rigtig, hvis du vil have den optimale kaffesmag. Som udgangspunkt skal den derfor være mellem 92 og 96 grader. Det kan dog variere, alt efter hvilken kaffesmag du foretrækker. Det er en smagssag, hvordan din kaffe skal smage. Smagen bliver også påvirket af bryggetemperaturen, så den skal du have in mente, når du skal lave din kaffe.

Den optimale bryggetid er på mellem 4 og 6 minutter. Det er vigtigt, at det hverken tager længere eller kortere tid at lave kaffen. Det vil betyde, at den enten smager bittert eller fladt i stedet for dejligt. Bryggetiden kan du se under specifikationerne til hver enkelt kaffemaskine.

Hvis du ikke kan finde det, så kontakt forhandleren, som med garanti kan finde frem til de helt konkrete tal i denne forbindelse. Tøv aldrig med at spørge en medarbejder eller skrive en mail, hvis du har spørgsmål til produktet. Det er nemlig vigtigt, at du ikke er i tvivl om noget, når du skal købe din kaffemaskine.

Kig efter en miljøvenlig kaffemaskine der dækker dine behov

Du kan med fordel også kigge efter strømforbruget når du skal vælge din kaffemaskine. Der er ingen ulempe ved at vælge en miljøvenlig maskine – de er ofte bedre end dem, som ikke har miljøet in mente. Det er op til dig selv, om du vælger at kigge efter en miljørigtig kaffemaskine. Det kan dog anbefales af mange grunde.

Du skal også have dit forbrug med i overvejelserne. Gør op med dig selv, hvor mange kopper du drikker om dagen. Det hjælper dig til at finde en kaffemaskine, som kan producere netop det antal, som du skal bruge, i en høj kvalitet hver gang. Det vigtigste i forbindelse med at købe en kaffemaskine er, at den lever op til dine krav, og dækker dine behov ordentligt. Du bør derfor ikke gå på kompromis med det.

En kaffemaskine i høj kvalitet koster mere

Som udgangspunkt skal du regne med, at du skal betale mere for en kaffemaskine i høj kvalitet, end du skal betale for de dårlige af slagsen. Det er dog muligt at finde en god maskine til en god pris. De kommer fra tid til anden også på tilbud, hvor du kan spare en masse penge på en kaffemaskine i høj kvalitet. Det er derfor vigtigt, at prisen ikke er afgørende for dig. Du skal have den in mente, men det skal ikke være den altafgørende faktor.
De billige filterkaffemaskine er de mest udbredte

Som med så mange andre produkter, så er det de billige, som er mest kendte. Der er flest i Danmark, som kender til de billige kaffemaskiner, de såkaldte filterkaffemaskiner. De fungerer ved, at du fylder et filter med kaffepulver. Herefter gør du maskinen klar til brug, og sætter den i sving. Det er også den type, som langt de fleste anvender, og det er der flere grunde til. Lad os se nærmere på et par stykker af dem.

Filterkaffemaskiner er simple. De er yderst nemme at anvende, og de fremstiller en kaffe med en fornuftig smag. Smagen er ikke perfekt, men den er fornuftig, og lever op til mange danskeres krav til kaffe. De kan derudover lave store mængder af kaffe hver gang. Det er en stor fordel, som mange andre kaffemaskiner ikke kan.

Men der er også nogle ulemper ved de såkaldte filterkaffemaskiner. En ulempe ved filterkaffemaskinerne er, at de kun kan lave almindelig sort kaffe. Hvis ikke du drikker netop almindelig sort kaffe, ja så skal du ikke købe en sådan maskine. Så skal du købe dig en lidt bedre maskine til en lidt højere pris, som kan lave netop den kaffe, som du foretrækker.

Kapselmaskinerne er brugervenlige og nemme at anvende

Markedets måske bedste kaffemaskiner er dem, som fungerer ved hjælp af en kapsel. De er nemme at anvende, og de producerer en lækker kop kaffe med en dejlig smag. Ja, og så har du muligheden for at lave alverdens forskellige smage i en kapselmaskine. Du skal blot anvende en kapsel, med netop den smag, som du foretrækker. Der findes kapsler i mange smagsvarianter, hvilket gør det nemt at lave en helt perfekt kaffe.

Dog skal du også vide, at kapslerne koster mere end kaffepulver. Det betyder, at prisen ved at anvende en kapselmaskine er højere end den er med en filterkaffemaskine. Dog kan du også lave mange flere smagsvarianter meget hurtigt med en kapselmaskine, som også er langt mere brugervenlig. Dog kan du kun lave én kop ad gangen, hvilket kan være en ulempe for nogle.

En espressomaskine laver god espresso

Det er meget svært at lave en god espresso. Det kræver meget erfaring, hvis man ønsker at lave en god espresso. Der er mange maskiner, som kan hjælpe dig med processen, hvilket gør markedet meget uoverskueligt, hvis ikke du ved, hvilken maskine du skal købe. For at gøre det hele mere overskueligt, så kan man dele de mange espressomaskiner ind i kategorier, så man kan få et bedre overblik over de forskellige.

 • De fuldautomatiske maskiner – De fuldautomatiske maskiner har en elektrisk pumpe, som tillader dem at lave kaffen helt perfekt. Pumpen har den funktion, at maskinen altid laver kaffen ved det rigtige tryk. Det skaber rammerne for den helt perfekte kaffesmag.
 • De semiautomatiske og de fuldautomatiske maskiner – Disse to typer har et elektronisk kontrolsystem. Systemet sender vandet gennem kaffen på en sådan måde, at du får hele den gode smag med. Det kan være en fordel at have en maskine, som har denne funktion.
 • De manuelle espressomaskiner – Denne type er ikke særlig speciel. Det hele sker manuelt, hvilket betyder, at du selv står for hele arbejdet. Det anbefales ikke, at du køber en manuel kaffemaskine, da det kræver en god portion erfaring, at kunne lave en perfekt kaffe med disse maskiner.

Den nye generation af kaffemaskiner

Der kommer fra tid til anden nye maskiner på markedet. De nyeste maskiner er de såkaldte superautomatiske kaffemaskiner. De kan lave en lang række forskellige smagsvarianter, hvilket er en kæmpe fordel. Det samme kan kapselmaskinerne, men denne type er udstyret med en række lækre smarte funktioner, som markedets andre maskiner ikke har.

Hvilket design skal den have?

Der findes et utal af forskellige farver. Det er ikke en hemmelighed, at også kaffemaskiner kan erhverves i rød, gul, grøn, sort, hvid og alle de andre farver. Men du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du køber din kaffemaskine, for et forkert farvevalg kan betyde, at du hurtigt pakker espressomaskinen væk, og ikke kommer til at bruge den mere. Grunden til dette er egentlig meget simpel.

Grunden er, at hvis du vælger en kaffemaskine i en farve, som ikke passer ind i dit hjem, så matcher den ikke dine andre ting i hjemmet. Så pakker du den hurtigt væk, fordi den ikke skal se grim ud. Det anbefales derfor, at du vælger en farve, som du ikke bliver træt af.

De mest udbredte farver, og dem som anbefales er sort og hvid. De matcher langt de fleste forskellige danske hjem, og de kan dermed stå fremme, og være klar til brug. Det betyder ikke, at du skal vælge en sort eller hvid.

Det betyder blot, at du skal være opmærksom på farvevalget, så du ikke fortryder dit køb, og ikke får det optimale ud af din kaffemaskine. Det er trods alt en investering, som gerne skulle holde et par år.

Et par smarte funktioner til din espressomaskine

Der er mange funktioner, som du kan vælge til din espressomaskine. Du bør dog gøre op med dig selv, om du egentlig har behov for disse funktioner. Hvis ikke du har et behov for dem, så skal du ikke vælge dem. Det betyder nemlig, at du kommer til at betale for funktioner, som du ikke kommer til at anvende. Du er garanteret, at du kommer til at betale for hver enkelt lille funktion, om du bruger den eller ej.

Der er dog en række funktioner, som er både smarte og hjælpsomme i forbindelse med anvendelsen. Lad os se nærmere på et par af dem, som du med fordel kan tjekke ud, og vælge til netop din kaffemaskine.

Vælg en espressomaskine med autosluk

Autosluk er en af de funktioner, som de anbefales at du prioriterer. Den gør ganske enkelt som navnet antyder. Den slukker din maskine, hvis du selv glemmer det. Hvis du har travlt om morgenen, og glemmer at slukke maskinen, så slukker den selv – ofte efter 2 timer. Det betyder, at du slipper for, at bekymre dig om, om du huskede at slukke maskinen inden du forlod hjemmet. Det er en ganske smart funktion.

Vælg en espressomaskine med drypstop

Som navnet antyder, så gør denne funktion, at du kan stoppe drypperiet fra din kaffemaskine. Det er ikke en nødvendighed, men for nogle er det en funktion, som gør hele processen meget nemmere. Gør derfor op med dig selv, om det er en funktion, som du vil betale lidt ekstra for.

Vælg en kaffemaskine med indbygget timer

Der findes også kaffemaskiner med en indbygget timer. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det virker. Det er testet, og funktionen virker faktisk hver gang. Det er en af de funktioner, som folk oftest vælger i forbindelse med deres kaffemaskine.

Den gør det simpelthen muligt for maskinen, selv at lave en god omgang kaffe. Du skal blot indstille maskinen, hvorefter du kan vågne op hver morgen til duften af kaffe. Og som sagt, så virker det helt fantastisk, også selvom man ikke skulle tro det.

Vælg en espressomaskine med et afkalkningsprogram

En espressomaskine skal fra tid til anden afkalkes. Det hele er meget nemmere, hvis maskinen er udstyret med et afkalkningsprogram. Det kan du også vælge. Hvis du ønsker det, så står det ofte i specifikationerne ved de enkelte maskiner, om de har programmet.

Gør op med dig selv, om det er noget du i realiteten har behov for. Hvis ikke du har det, så bør du ikke betale for funktionen – for ja, ingen funktioner er gratis, desværre.

Denne side er anmeldt af: Johan A. Carlsen 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar