Der er mange gode grunde til, at du skal vælge at investere i en vådstøvsuger i stedet for i en ganske almindelig støvsuger, men den primære årsag til, at du skal ud og købe en vådstøvsuger er, at den også kan bruges til at suge væsker op fra gulvet – og faktisk kan du også finde frem til en vådstøvsuger, der er så kraftig, at den kan bruges til at støvsuge vand fra mindre oversvømmelser eller lignende.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at den primært bliver brugt i erhvervsmæssig regi, for det er meget sjældent, at der er behov for en sådan støvsuger i private hjem, men det ændrer dog ikke på det faktum, at den også sagtens kan bruges derhjemme.

Hvis du er på jagt efter en ny vådstøvsuger, så har du med garanti allerede kigget lidt rundt på markedet for at se, hvad der er at finde, men i den forbindelse har du nok også fundet ud af, at der er rigtig mange forskellige modeller og derfor er der også rigtig meget at vælge mellem, hvorfor det ikke altid er helt så nemt at vælge den rette model for dit vedkommende.

Hvis det er sådan du har det, så har du heldigvis fundet et sted, hvor du kan blive guidet i den rigtige retning, for nedenfor finder du en oversigt over 5 forskellige vådstøvsugere, der er nøje udvalgt og derfor også er af en høj kvalitet, samt kan bryste sig af en formidabel effektivitet og dertil kan du også være helt sikker på, at de har en god holdbarhed.

LÆS OGSÅ: Poseløs støvsuger test


Nilfisk Buddy II 12 vådstøvsuger – effektiv vådstøvsuger til bilen

Vådstøvsuger - Nilfisk Buddy II 12

Nilfisk Buddy II 12 er din bedste ven, hvis du er typen, der gerne vil kunne suge både vådt og tørt op fra gulvet. Det er nemlig en vådstøvsuger i sin reneste form, der lige netop giver dig mulighed for at suge både vådt og tørt op fra gulvet.

Der er desuden tale om en særdeles brugervenlig model fra Nilfisk, da den har en komfortabelt placeret slangetilslutning, den har et drejeled på støvsugerslangen og dertil har den også rigtig gode hjul, der gør det nemt at have den med rundt i hele bygningen og det er ligeledes også nemt at navigere rundt med den, hvad end den skal bruges i hjemmet, på en arbejdsplads eller i en institutionen.

Ikke nok med, at der er tale om en rigtig brugervenlig maskine, så er Nilfisk Buddy II 12 samtidig også en vådstøvsuger, der kan bryste sig af at have en rigtig kraftig sugeevne og en god beholderkapacitet, der er høj i forhold til en almindelig støvsuger, der betyder, at den ikke skal tømmes lige så ofte som andre støvsugere – og det er bestemt kun en fordel.

Den er udstyret med et elkabel med en længde, der lyder på 4 meter og dertil har den også kun en vægt på 4,4 kg., mens den også har en størrelse, der gør, at den sagtens kan stilles ind i et skab, hvis dette ønskes – den måler nemlig kun 360 mm. x 330 mm. x 440 mm.

Den har et støjniveau, der lyder på 74 dB(A).

Fordele

 • Kraftig sugeevne med stor beholderkapacitet, så den ikke skal tømmes særlig tit
 • Nem at flytte rundt, da den kun vejer 4,4 kg og har gode hjul
 • Kan bruges til både vådt og tørt
Ulemper

 • Enkelte synes den er støjende

Specifikationer:

 • 1200 watt
 • 12 liter støvsugepose kapacitet
 • Virker til både tørt og vådt brug

Nilfisk Buddy II 18T vådstøvsuger – smart vådstøvsuger til næsten alle opgaver

Vådstøvsuger - Nilfisk Buddy II 18T

Hvis du er på jagt efter en ny vådstøvsuger, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Buddy II 18T fra Nilfisk, der er ét af de mest kendte og mest respekterede brands, når det kommer til vådstøvsugere.

Der er nemlig her tale om en maskine, der kan klare stort set alle opgaver, hvad end det involverer at skulle suge noget vådt eller tørt, da den både har et våd- og tørsugningsmundstykke samt våd- og tørfilter.

Den kan desuden også bryste sig af en meget kraftig sugeevne, der betyder, at den kan suge lidt af hvert op, og det betyder også, at du nemt kan komme igennem rengøring, hvad end du skal gøre rent derhjemme eller du derimod skal have støvsuget en stor arbejdsplads eller lignende.

Du skal desuden heller ikke forvente, at du skal gå og tømme beholderen i din støvsuger hele tiden, for Nilfisk Buddy II 18T kommer nemlig med en beholder, der har en kapacitet, der lyder på hele 18 liter.

Det betyder også, at hvis du støvsuger et meget beskidt eller et meget stort område, så er denne vådstøvsuger fra Nilfisk det helt rigtige valg for dit vedkommende. Den kan også sagtens bruges på mindre arealer og mindre beskidte områder, men det er dog blot for at understrege, at der medfølger en meget stor beholder.

Ydermere, så kommer den med en vægt, der lyder på 5,5 kg., hvorfor den er nem at flytte rundt og den har også et kabel med en længde, der lyder på hele 6 meter, hvorfor du også nemt kan komme rundt i større lokaler.

LÆS OGSÅ: Robotstøvsuger test

Fordele

 • Suge effekt på hele 200 watt
 • Nem at bevæge rundt, da den kun vejer 5,5 kg og har 6 meter ledning
 • Tør- og vådstøvsuger
Ulemper

 • Enkelte synes den larmer meget ved brug

Specifikationer:

 • Størrelse: 46,6 x 35,8 x 39,2 cm
 • 200 W sugeeffekt
 • 74 dB lydniveau
 • Filtreringssystem: Pose

Numatic WV 570 vådstøvsuger – kendt for lang levetid og holdbarhed

Hvis du har behov for en støvsuger, der kan klare lidt mere end en almindelig støvsuger og som også kan klare nogle mere krævende opgaver, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal have fat i en vådstøvsuger. Du kan for eksempel tage et nærmere kig på denne, som er en Numatic WV 570, der i høj grad er kendt for deres lækre og virkelig velfungerende støvsugere.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er fantastisk at have en vådstøvsuger, da det giver dig mulighed for at suge både vådt og tørt op fra gulvet. Ikke nok med, at du med denne model får en kraftfuld støvsuger, som kan klare langt de fleste opgaver, hvad end du skal bruge den til at støvsuge et kontorlokale eller den derimod skal bruges til en større arbejdsplads.

Hvis du vælger at købe en Numatic WV 570, så køber du samtidig en vådstøvsuger, som har et ry for at have en rigtig lang levetid og en helt igennem formidabel holdbarhed, hvilket sikrer dig, at det varer rigtig mange år, inden du skal ud og købe en ny støvsuger, hvad end det skal være en vådstøvsuger eller en ganske almindelig støvsuger.

Den kommer desuden også med en lang række forskellige former for tilbehør, der er med til at sikre, at den kan klare alle former for opgaver, hvad end det betyder, at den skal støvsuge et rigtig stort område eller at den derimod bare skal kunne komme ind mellem en reol og en væg.

Alt i alt, så er det en rigtig god vådstøvsuger, som kan bruges til lidt af hvert – og med garanti også dét, du skal bruge den til.

LÆS OGSÅ: Støvsuger test

Fordele

 • Lavt støjniveau
 • 15,5 meter ledning
 • Energiklasse A
 • HEPA-filter
Ulemper

 • Enkelte bryder sig ikke om designet

Specifikationer:

 • 15 liter støvpose
 • 15,5 meter ledning
 • HEPA filter

Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC vådstøvsuger – fuldautomatisk filterrensesystem

Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC

Hvis du leder efter en vådstøvsuger (bliver ofte også kaldet for en våd-/tørsuger), som er blevet konstrueret på både kompakt og ergonomisk vis, hvilket er med til at sikre, at den ikke kun er nem og enkel at have med at gære, men at den samtidig også kan opbevares i f.eks. et skab eller lignende.

Den kommer desuden også med en rigtig høj og kraftig sugeevne, der gør, at dette altså ikke bare er endnu en vådstøvsuger, som kan bruges i hjemmet, men derimod en model, som også sagtens vil kunne bruges i forbindelse med både industrielt og professionelt brug.

Ydermere, så har den også et fuldautomatisk filterrensesystem, som Nilfisk-Alto selv har valgt at kalde for XtremeClean, som blandt andet er med til at forøge levetiden og holdbarheden på din Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC.

Du hader med garanti også, at din støvsuger larmer alt for meget, når du støvsuger, så derfor har Nilfisk-Alto valgt at udstyre deres Attix 30-21 PC med en funktion, som de selv kalder for SilentPower, der selvfølgelig er med til at holde støjniveauet på et minimum.

Det er desuden også muligt at regulere på sugestyrken på denne maskine, hvilket sikrer dig, at du kan bruge den til at støvsuge på nærmest alle overflader og du slipper for eksempel med bøvlet med, at den suger måtten med op el.lign.

Den har en samlet vægt, der lyder på 11 kg., hvilket ikke er det mindste i klassen, men det beviser dig blot, at der er tale om en robust støvsuger, der kan holde til lidt af hvert.

Fordele

 • 30 liter støvkapacitet
 • 1500 W belastningsevne
 • Kun 59 dB støvniveau
Ulemper

 • Har ikke et HEPA-filter

Specifikationer:

 • Push&Clean filterrengøringssystem
 • MultiFit-tilbehørssystem
 • Indbygget redskabssæt
 • Vaskbare filtre

Derfor skal du købe en vådstøvsuger i stedet for en almindelig støvsuger

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge at investere i en vådstøvsuger i stedet for én af de mange andre og helt almindelige støvsuger, som også er at finde på det danske marked.

Du har med garanti allerede regnet ud, hvad den primære årsag er til, at du skal vælge en vådstøvsuger i stedet for en almindelig støvsuger og det er naturligvis, at der også er mulighed for at bruge den respektive støvsuger til at suge væske op fra gulvet, så du dermed også har mulighed for at suge for eksempel vand op fra gulvet, kaffe op fra trappen eller noget helt tredje.

Der skal i hvert fald ikke være nogen tvivl om, at når man først er blevet vant til det faktum, at man kan komme til at spilde et glas vand på gulvet og derefter bare hente støvsugeren og suge det op, så kommer man aldrig til at kunne leve uden dette igen, da det simpelthen er fantastisk.

Det er dog ikke kun af den grund, at du har mulighed for at bruge din støvsuger til at suge væske op fra gulvet, hvis der f.eks. bliver spildt noget vand eller noget kaffe på gulvet, så du dermed kan slippe for at skulle til at tørre det op med en klud og derefter tørre efter med et viskestykke el.lign.

Faktum er nemlig, at de mange forskellige vådstøvsugere, der er at finde på det danske marked oftest er langt kraftigere end de mange ganske almindelige støvsugere, der er at finde på markedet, hvilket betyder, at de også er mere anvendelige for dig, der har et lidt større behov end hvad en almindelig støvsuger vil kunne klare, hvilket f.eks. inkluderer, hvis den skal bruges til at rengøre et stort kontordomicil eller den derimod skal bruges professionelt af et rengøringsselskab, der både skal gøre rent i mindre og større lokaler – det er også værd at tage med.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nilfisk VL200 20 PC vådstøvsuger

Nilfisk VL200 20 PC våd-tørsuger

Nilfisk VL200 20 PC er ikke blot en meget kompakt vådstøvsuger, som kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge, men den er desuden også særdeles brugervenlig.

Den er blevet udstyret med et Push & Clean-filterrensesystem såvel som et par smarte tilbehørsholdere, der gør, at du hele tiden ved, hvor du skal have dit udstyr henne.

Det betyder også, at det er en meget mobil maskine, som giver dig et væld af muligheder i forbindelse med din rengøring, hvad end det er noget, der skal foregå på et stort eller et mindre område og hvad end det er meget beskidt eller bare trænger til en hurtig tur.

Den er meget effektiv og den kan bruges til rigtig mange opgaver, da den er kraftfuld og den er også meget brugervenlig, da den er udstyret med rigtig gode hjul, der gør det nemt at have den med rundt.

Den er blevet udstyret med en beholder, der har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 20 liter, hvorfor det er nemt at kunne støvsuge hele huset eller endda hele arbejdspladsen, uden at du skal bruge tid på at tømme beholderen for skidt.

Den er desuden også blevet udstyret med et indbygget og semiautomatisk filterrensesystem, som Nilfisk har valgt at kalde for Push & Clean, der gør det muligt at rengøre filteret på nem og hurtig vis – og det hjælper med at opretholde den høje sugestyrke på maskinen.

Fordele

 • Push and Clean filterrensesystem, som gør den nemt at gøre ren
 • 20 liter kapacitet
 • Vaskbart PET filter
Ulemper

 • Enkelte føler den føles meget plastik agtigt

Specifikationer:

 • Praktisk tilbehørsholder og kabelkrog medfølger
 • Effektiv blæsefunktion ved hjælp af udblæsningsluften
 • MultiFit tilbehørssystem med teleskoprør

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter