Poseløs støvsuger test – Se hvilken der er bedst i test

Rate this post

Vi kender allesammen til problematikken med, at have fyldt en støvsugerpose helt til randen og derfor skal have den udskiftet men en tom én af slagsen, og når vi så gør det, så står der simpelthen støv ud til alle sider – og det er noget, som langt de fleste sagtens kunne være foruden, og det er skam ganske forståeligt.

Og ikke nok med det, så er det sommetider også nærmest umuligt at finde et sted, hvor du kan finde de rette støvsugerposer, der passer til lige netop din støvsuger.

Specielt hvis du køber stort ind og efter et halvt år skal bruge nye poser, for blot at finde ud af, at din lokale forhandler ikke længere fører et udvalg de poser, som du skal bruge. Og som prikken over i’et, så mister din støvsuger oven i købet også størstedelen af sin sugeevne, når du er ved at have fyldt posen godt op med skidt og støv.

Som du selv kan se, så er der rigtig mange gode grunde til at vælge en poseløs støvsuger i stedet en konventionel og almindelig støvsuger med pose.

Det er selvfølgelig ganske rigtigt, at en poseløs støvsuger koster en tand ekstra i forhold til en konventionel støvsuger med pose, men til gengæld vil du også undgå udgifter i forbindelse med støvsugeposer og dertil vil du heller ikke opleve den mindskede sugeevne.

Nu er spørgsmålet blot hvilken poseløs støvsuger, som du skal lede efter, men det kan du heldigvis finde ud af i denne poseløs støvsuger test, hvor vi har testet hele fem forskellige poseløse støvsugere for at finde ud af, hvilken der er den bedste. Testen byder på poseløse støvsugere fra nogle af de største producenter af støvsugere i verden, hvilket selvfølgelig er Dyson, Electrolux og AEG.

Var det almindelige støvsugere du kiggede efter? Læs vores støvsuger test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Electrolux UltraCaptic ZUCHARDFL poseløs støvsuger

Electrolux ZUCHARDFL
0 kr.

UltraCaptic ZUCHARDFL er en poseløs støvsuger fra Electrolux. Den er rigt udstyret med en masse smarte funktioner, som gør den ekstra nem at bruge og effektiv at suge støv med.

Støvsugeren er poseløs, hvilket kan spare dig for en del besvær og ikke mindst penge på længere sigt. Der følger to slags mundstykker med, så du er sikker på at kunne bruge støvsugeren optimalt på alle slags overflader.

En af de her funktioner er Compact and Go, som komprimerer støvet inden du tømmer maskinen. Det gør at der er masser af plads til støv og du derfor ikke behøver at tømme maskinen særligt ofte. Det gør også at maskinen er overraskende nem at tømme, da støv ikke hvirvler omkring overalt i processen.

Støvsugeren har Multi Turbo Cyclone teknologien, som forbedrer sugestyrken enormt. Dens filter er et Allergy Plus filter, som er vaskbart. Det fanger selv de mindste partikler og kan derfor være til stor hjælp, hvis I har allergier i familien.

Maskinen har store hjul, der gør manøvreringen til en leg. De store hjul, de forskellige mundstykker og en effektiv regulering af den kraftige sugeevne giver dig fuld kontrol over støvsugningen.

Energieffektiviteten er på niveau A, støvopsamling på gulvtæppe er på niveau C og støvopsamling på hårdt gulv er på niveau A. Filtreringen er også på niveau A og effekten er på 800 W mens sugeeffekten er på 700 W. Lydniveauet er på 78 dB(A) og aktions radiusen er på 10 meter.

Støvsugeren er udstyret med et HEPA filter og har en vægt på 6,9 kilogram. Den har en flot blå farve og der medfølger 5 års garanti.

Electrolux UltraFlex EUF81DB poseløs støvsuger – mørkeblå

Electrolux UltraFlex EUF81DB
999 kr.

Er dit behov for en støvsuger begrænset, fordi dit hjem ikke er så stort, eller du ingen børn eller kæledyr har – eller er det bare praktisk at have en støvsuger på hver etage? Så vil denne lille smarte poseløse model fra Electrolux helt perfekt.

Designet

Støvsugeren har et smart og moderne look. Dens farver er grå, mørkeblå, klar plast og stål med enkelte detaljer i en frisk orange farve.

Den fremstår både let og kampakt.

Dens bærehåndtag er praktisk placeret i midten på toppen af støvsugeren, hvilket giver en god ligevægt, når du skal bære på den.

Støvsugerrøret og slangen kan sættes på enten lodret eller vandret, når maskinen skal sættes af vejen. Så fylder den ikke så meget.

Facts om støvsugeren

Motoren har en effekt på 750 W, og den har en sugeevne på 650 W.

Den har et støjniveau på omkring 75 dB(A).

Den har et godt automatisk ledningsoprul, hvilket er praktisk, når maskinen ikke er i brug.

Der følger et praktisk 3-i-1-mundstykke med. Derfor får du en børste, der er velegnet til at komme ned smalle steder, én, der er god til møbler og en børste med. Således kan din støvsuger komme til langt de fleste steder i hjemmet.

Støvsugerrøret er konstrueret med teleskop-effekt, som du kan regulere med et klik.

Ledningen har en arbejdsradius på 12 meter, og støvsugerens relativt store hjul er lavet af gummi yderst, så de skåner dit guld bedst muligt.

Uden støvsugerposer

Denne model er skabt til at køre uden støvsugerposer. Det betyder først og fremmest, at du slipper for bøvlet med at købe og udskifte poser. Det behøver du slet ikke tænke på længere.

Desuden betyder det, at du blot skal tømme støvbeholderen og skylle den godt af. Filteret er også vaskbart, og på den måde kan du sikre dig at hele støvsugeren er ren og dermed mere effektiv og langt mere hygiejnisk.

Med denne lille, kompakte model af en poseløs støvsuger får du en god og praktisk lille hushjælp, som kan komme til at støvsuge i de fleste kroge i hjemmet. Og du skal aldrig mere tænke på at skifte støvsugerposer ud.

AACA – Effektiv poseløs støvsuger

AACA - Effektiv poseløs støvsuger
698 kr.

Med denne lille smarte poseløse støvsuger fra Philips får du en god og jævn støvsuger. Den er fin til det lille eller mindre hjem, eller den kan være god i sommerhuset eller som en glimrende nr. to støvsuger i det store hjem.

Designet

Støvsugeren ser godt ud med sine sorte, grå, og blå farver. Der er også detaljer i klar plast, hvilket får maskine til at se smart og let ud.

Den er forsynet med et par store kraftige hjul, hvilket både ser smart ud og er praktisk at arbejde med.

Støvsugerrøret er konstrueret med teleskop-effekt, og det kan nemt parkeres på maskinen, når den ikke er i brug.

Den kommer med tre ekstra mundstykker, hvilket gør den ret fleksibel. Du får et parketmundstykke, et møbelmundstykke og et smalt fugemundstykke med, der kan komme til mange steder, hvor det eller kan være vanskeligt.

Facts om støvsugeren

Dens motor har en effekt på 650 W, og dens støjniveau er på omkring dB(A).

Den er kategoriseret med et A i energiklasse.

Støvsugeren scorer et A i forhold til rengøring af gulve med et hårdt underlag, og den scorer et C i forhold til rengøring af gulvtæpper.

Ledningen har en arbejdsradius på 9 meter, hvilket giver en vis fleksibilitet, når du støvsuger.

Støvsugeren vejer samlet set 6,10 kilo, så den er ret let at flytte rundt på undervejs.

Ingen støvsugerposer

Du er helt fri for at tænke på at købe eller skifte støvsugerpose her. Støvsugeren samler nemlig støv og skidt i den aftagelige støvsamler, som kan rumme 1,5 liter.

Den kan du så bare tømme og rengøre, og maskinen er klar til at fortsætte sit arbejde.

Det er både meget nemt og meget hygiejnisk.

Overvejer du at anskaffe dig en posefri støvsuger, så er denne lille smarte sag fra Philips et ret godt bud.

BOSCH BGS5335

BOSCH BGS5335
1.925 kr.

Denne poseløse støvsuger fra Bosch er er god kvalitet. Den blev vurderet som den bedste poseløse støvsuger i Tænk i 2017.

Det siger en hel del om kvaliteten og kapaciteten, så skal du have en poseløs støvsuger, der kan flytte noget støv, også ved kæledyr i hjemmet, så er denne smarte model fra Bosch et ret godt bud.

Designet

Støvsugeren er designet i en slot rød farve, suppleret med detaljer i sort, sølvgrå og klart plast.

Selve støvbeholderen er af klart plast, så du hele tiden kan følge med i, hvor meget støv der er i den.

De fire roterende hjul er ikke særligt synlige.

Teleskoprøret er praktisk i forhold til at kunne indstille det i højden, og støvsugeren leveres med i alt fire forskellige mundstykker: Et parketmundstykke til de hårde gulve, et turbo-mundstykke, som er særligt velegnet til dyrehår, en møbelbørste og et fugemundstykke, der er aflangt og smalt og derfor kan komme godt ind i de fleste kroge.

Facts om støvsugeren.

Den vejer 10,53 kilo, den har en højde på 310 mm, en bredde på 320 mm og en dybde på 470 mm.

Motoren ligger i energiklasse C, og den har et relativt højt støjniveau på 74 dB(A).

På årligt basis har den et energiforbrug på omkring 40 kWh.

Dens evne til at støvsuge et hårdt underlag ligger på niveau A, for et gulvtæppe ligger den på et niveau C.

Energiklassemæssigt er den klassificeret som en kategori C.

Fri for støvsugerposer

I stedet for at have en støvsugerpose, der skal skiftes ud, så er denne støvsuger konstrueret uden plads til en udskiftelig pose.

I stedet for har den en støvbeholde på 3,1 liter, som opsamler støv og skidt, og så blot skal tømmes og rengøres, når den trænger til det.

Dens filter kan også gøres rent, og derfor er dette en både let og hygiejnisk løsning.

Her får du den praktiske og hygiejniske form for støvsuger, som også er ret effektiv. Det er så dejligt let ikke at skulle tænke på at udskifte og købe støvsugerposer.

 

Inden du køber en poseløs støvsuger

Der er desværre mange danskere, der har fået en forkerte opfattelse af, at antallet af Watt er sigende for hvor stor en sugeevne, som støvsugeren har.

Det har dog slet ikke nogen betydning i den sammenhæng, men hvad den derimod har stor betydning for er støjniveauet – det betyder, med andre ord, at desto flere Watt, desto mere larm vil du også opleve.

Hvis du vælger en støvsuger som eksempelvis har et støjniveau, der svarer til 80 dB, vil faktisk kun føles halvt så højt som en med et støjniveau, der lyder på 90 dB.

Du skal derimod lægge langt mere vægt på sugeeffekten (bliver ofte også kaldet for sugestyrken), mens du ligeledes også skal kigge på hvordan støvsugerhovedet er udformet, da det også har stor relevans.

Selvom sugeeffekten også bliver målt i Watt, så skal du ikke tænke på antallet af Watt for støvsugeren, da det ikke er dem, du skal kigge på, men du skal derimod kigge på effekten af luftgennemstrømning ved selve støvsugerhovedet.

For det meste, så kan de mindre modeller præstere en sugeeffekt, der befinder sig i omegnen af 250 Watt, mens der også findes større og mere kraftige modeller, der ofte befinder sig over 300 Watt.

Det kan dog være vanskeligt at sige præcis hvor stor en betydning sugeeffekten har, da der også er mange andre ting, der spiller en stor rolle, hvilket blandt andet inkluderer overfladen, der skal støvsuges og udformningen af støvsugerhovedet.

 

Vil du hellere bruge tiden på noget anden end støvsugning? Se vores robotstøvsuger test

Hvilke overflader skal støvsuges? Og er der dyr i hjemmet?

Der er dog flere ting, der også skal tages med i dine overvejelser, hvilket blandt andet inkluderer de overflader, der skal støvsuges og om der er dyr i boligen.

Hvis du eksempelvis er så heldig at have en dejlig hund eller kat i din bolig, så vil der med garanti være rigtig mange hår, der bare ligger og flyder rundt omkring på gulvet.

Der vil i denne forbindelse være helt anderledes og større krav til støvsugeren, hvis det er gulvtæpper, hvor der skal støvsuges hår op fra i forhold til hvis det eksempelvis bare være laminat- eller klinkegulv.

Der er mange ting, der kan være svært at have med at gøre for en støvsuger, men det er dog i særdeleshed dyrehår, der kan volde problemer hos en støvsuger, hvorfor det er en god idé, at sikre sig, at du får fingrene i en poseløs støvsuger, som er bygget til at håndtere dyrehår og deslige.

Hvis du ikke har dyr derhjemme, så er dette naturligvis ikke noget, som du behøver at have synderligt meget fokus på, men det er alligevel en god idé at sikre dig, at du køber en støvsuger uden pose, som er god til at håndtere lige netop de overflader, som du har i boligen – hvad end der hovedsageligt er tale om gulvtæpper eller parketgulve.

Skal jeg vælge en stor eller lille poseløs støvsuger?

Selvom der i forvejen er rigtig meget, der skal tages op til overvejelse, så bør du også overveje, hvorvidt du kommer til at skulle slæbe din støvsuger op og ned ad trapper, hvis du har flere forskellige etager i dit hus.

Hvis det er tilfældet, så vil det være en god idé at vælge en af de mindre og mere kompakte poseløse støvsugere, som dermed heller ikke vejer lige så meget som alle andre støvsugere.

Det virker umiddelbart som om, at det ikke bliver noget problem at løfte en af de større støvsugere op, men når du skal støvsuge et par gange i ugen, så bliver du træt af, at skulle bære en tung støvsuger rundt i længden, hvorfor det er med bedre, at du bare sikre dig fra start og investerer i en mindre og mere kompakt poseløs støvsuger, som derfor også er meget nemmere at have med at gøre.

Der findes rigtig mange kompakte støvsugere uden pose, som er nemme at have med at gøre og som oftest også er udstyret med et passende håndtag, så du nemt kan løfte den.

En poseløs støvsuger er ikke bare en støvsuger

Der er desværre også mange, der har den opfattelse at en støvsuger bare en støvsuger, men sådan er det dog slet ikke. Alle støvsugere har nemlig sit speciale.

Alle støvsugere er gode til forskellige ting, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge en støvsuger, der passer til dine behov, så den er perfekt til lige netop dét, som du skal bruge den til.

Det betyder desuden også, at der nogle støvsugere, der er gode til at rengøre glatte trægulve, mens der er andre støvsugere, hvor der har været mere fokus på at få gjort dem gode til hårde tæpper med masser af støv og snavs.

Derfor er det ikke bare at vælge den først og bedste støvsuger, men du skal derimod give dig god tid og vælge den, der på bedste vis dækker dine behov.

Forhåbentligt er du blevet meget klogere på, hvilken du skal vælge, efter at du har læst vores poseløs støvsuger test.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑