Vi kender allesammen til problematikken med, at have fyldt en støvsugerpose helt til randen og derfor skal have den udskiftet men en tom én af slagsen, og når vi så gør det, så står der simpelthen støv ud til alle sider – og det er noget, som langt de fleste sagtens kunne være foruden, og det er skam ganske forståeligt.

Og ikke nok med det, så er det sommetider også nærmest umuligt at finde et sted, hvor du kan finde de rette støvsugerposer, der passer til lige netop din støvsuger.

Specielt hvis du køber stort ind og efter et halvt år skal bruge nye poser, for blot at finde ud af, at din lokale forhandler ikke længere fører et udvalg de poser, som du skal bruge. Og som prikken over i’et, så mister din støvsuger oven i købet også størstedelen af sin sugeevne, når du er ved at have fyldt posen godt op med skidt og støv.

Som du selv kan se, så er der rigtig mange gode grunde til at vælge en poseløs støvsuger i stedet en konventionel og almindelig støvsuger med pose.

Det er selvfølgelig ganske rigtigt, at en poseløs støvsuger koster en tand ekstra i forhold til en konventionel støvsuger med pose, men til gengæld vil du også undgå udgifter i forbindelse med støvsugeposer og dertil vil du heller ikke opleve den mindskede sugeevne.

Nu er spørgsmålet blot hvilken poseløs støvsuger, som du skal lede efter, men det kan du heldigvis finde ud af i denne poseløs støvsuger test, hvor vi har testet hele fem forskellige poseløse støvsugere for at finde ud af, hvilken der er den bedste. Testen byder på poseløse støvsugere fra nogle af de største producenter af støvsugere i verden, hvilket selvfølgelig er Dyson, Electrolux og AEG.

Var det almindelige støvsugere du kiggede efter? Læs vores støvsuger test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

AACA – Effektiv poseløs støvsuger


AACA - Effektiv poseløs støvsugerMed denne lille smarte poseløse støvsuger fra Philips får du en god og jævn støvsuger. Den er fin til det lille eller mindre hjem, eller den kan være god i sommerhuset eller som en glimrende nr. to støvsuger i det store hjem.

Designet

Støvsugeren ser godt ud med sine sorte, grå, og blå farver. Der er også detaljer i klar plast, hvilket får maskine til at se smart og let ud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Den er forsynet med et par store kraftige hjul, hvilket både ser smart ud og er praktisk at arbejde med.

Støvsugerrøret er konstrueret med teleskop-effekt, og det kan nemt parkeres på maskinen, når den ikke er i brug.

Den kommer med tre ekstra mundstykker, hvilket gør den ret fleksibel. Du får et parketmundstykke, et møbelmundstykke og et smalt fugemundstykke med, der kan komme til mange steder, hvor det eller kan være vanskeligt.

Facts om støvsugeren

Dens motor har en effekt på 650 W, og dens støjniveau er på omkring dB(A).

Den er kategoriseret med et A i energiklasse.

Støvsugeren scorer et A i forhold til rengøring af gulve med et hårdt underlag, og den scorer et C i forhold til rengøring af gulvtæpper.

Ledningen har en arbejdsradius på 9 meter, hvilket giver en vis fleksibilitet, når du støvsuger.

Støvsugeren vejer samlet set 6,10 kilo, så den er ret let at flytte rundt på undervejs.

Ingen støvsugerposer

Du er helt fri for at tænke på at købe eller skifte støvsugerpose her. Støvsugeren samler nemlig støv og skidt i den aftagelige støvsamler, som kan rumme 1,5 liter.

Den kan du så bare tømme og rengøre, og maskinen er klar til at fortsætte sit arbejde.

Det er både meget nemt og meget hygiejnisk.

Overvejer du at anskaffe dig en posefri støvsuger, så er denne lille smarte sag fra Philips et ret godt bud.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne Støvsuger


Electrolux EUO9GREEN UltraOne Støvsuger3En utrolig god støvsuger for alle, som gerne vil have maksimal sugeevne og samtidig være god for miljøet. Alt dette får du med denne støvsuger, da den er produceret med 70% genbrugsplast. Deraf kommer green i produktnavnet.

For ja, der er tale om kvalitetsstøvsuger, hvor der er tænkt på miljøet hele vejen gennem produktionen.

Design

Det en flot støvsuger med det klassiske støvsugerlook. Hvis du før har haft en Electrolux støvsuger, så kan du genkende designet. 

Det unikke med Electrolux EUO9GREEN UltraOne Støvsuger er ikke designet, men måden hvorved designet er skabt på. For udover at være produceret i genbrugsplast, så benytter den heller ikke særlig meget energi, hvilket er grunden til, at den har A i energiklasse.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fakta om Electrolux EUO9GREEN UltraOne Støvsuger

Den har et lydniveau på max 65 dB, hvilket er relativt normalt for en støvsuger med denne form for sugeevne. Hvis den ikke havde det, kunne den næppe suge det hele vilde. Så du skal være glad for det.

Den kan både samle støv op for gulvtæpper og hårdtgulv, hvor den har fået topanmærkningen inden for begge kategorier. Det er derfor en støvsuger, du kan bruge, uanset hvor du bor henne. 

Den har et årligt energiforbrug på 26 kWh. 

Derfor er det en god støvsuger

Det er vigtigt at tænke på miljøet og det er præcis det, som Electrolux har gjort her. Vi er imponeret over, at det er lykkedes for dem at bruge hele 70% genbrugsplast, samtidig med at de har bygget en energivenlig støvsuger, som stadigvæk har en effektiv sugeevne.

Nogle gange ryger der på kvaliteten andre steder, når der skal laves noget mere miljørigtigt, men med Electrolux EUO9GREEN UltraOne Støvsuger er det hele gået op i en højere enhed og derfor får du nærmest den perfekte støvsuger til dit hjem.

Electrolux ESPC72RR


Electrolux ESPC72RRDenne fine poseløse støvsuger fra Electrolux er til dig, der gerne vil have en flot og brugbar støvsuger uden pose, der fungerer godt og har en rigtig fornuftig pris. 

Designet 

Støvsugeren er designet i en flot rød farve, der virkelig skiller sig ud og ser smart ud. Den er ganske lille i størrelsen og dermed rigtig nem at komme rundt med i huset.

Dens hjul er gemt væk bag rød beklædning, og støvkammeret foran gør det muligt for dig at se alt det, støvsugeren samler op, når du kører hen ad gulvet med den derhjemme. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Facts om Electrolux ESPC72RR 

Du får rigtig meget støvsuger for pengene med denne lille røde sag fra Electrolux. Det kompakte design gør den nem at navigere rundt med, og dens vægt på bare 5 kg samt lille størrelse gør den nem at opbevare i hjemmet. 

Den har en effekt på op til 650 W og dens støjniveau ligger på 72 dB. Den har kapacitet til at rumme 1,4 L støv. Selvom der ikke er nogen pose i støvsugeren, er den nem at tømme og gøre rent, så du hurtigt kan komme i gang med at gøre rent igen.

Rowenta RO6941 


Rowenta RO6941 Denne lille, smarte støvsuger fra Rowenta er en formidebel støvsuger til en rigtig fornuftig pris. Den er som de andre her på siden poseløs og klarer støvsugningen i dit hjem rigtig godt uden at skabe for mange problemer med at tømme den igen.

Designet 

Støvsugeren er flot designet i sort og blåt plast og har to store baghjul, der gør den nem at navigere rundt i hjemmet med. Den er smart designet og ser hurtig ud i sin udformning. 

Den er ikke ret stor og kan nemt flyttes rundt ved at bære den. Du kan også nemt og hurtigt tage selve støvsamleren ud, hvilket også gør det nemt at tømme den igen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Facts om Rowenta RO6941

Denne flotte Rowenta støvsuger har en effekt på 750 W og dens støjniveau er på 75 dB. Den er naturligvis poseløs og nem at rengøre.

Støvkapaciteten i maskinen er 2,5 L, og du får en 6,2 m ledning, hvilket giver dig et arbejdsområde på 8,8 m. Støvsugeren vejer bare 5,1 kg og er nem at flytte rundt med bare en hånd. 

Støvsugeren egner sig til brug i hjemmet og kan både anvendes på gulvtæppe og trægulv. Der medfølger et børstemundstykke. 

BOSCH BGS5335


BOSCH BGS5335Denne poseløse støvsuger fra Bosch er er god kvalitet. Den blev vurderet som den bedste poseløse støvsuger i Tænk i 2017.

Det siger en hel del om kvaliteten og kapaciteten, så skal du have en poseløs støvsuger, der kan flytte noget støv, også ved kæledyr i hjemmet, så er denne smarte model fra Bosch et ret godt bud.

Designet

Støvsugeren er designet i en slot rød farve, suppleret med detaljer i sort, sølvgrå og klart plast.

Selve støvbeholderen er af klart plast, så du hele tiden kan følge med i, hvor meget støv der er i den.

De fire roterende hjul er ikke særligt synlige.

Teleskoprøret er praktisk i forhold til at kunne indstille det i højden, og støvsugeren leveres med i alt fire forskellige mundstykker: Et parketmundstykke til de hårde gulve, et turbo-mundstykke, som er særligt velegnet til dyrehår, en møbelbørste og et fugemundstykke, der er aflangt og smalt og derfor kan komme godt ind i de fleste kroge.

Facts om støvsugeren.

Den vejer 10,53 kilo, den har en højde på 310 mm, en bredde på 320 mm og en dybde på 470 mm.

Motoren ligger i energiklasse C, og den har et relativt højt støjniveau på 74 dB(A).

På årligt basis har den et energiforbrug på omkring 40 kWh.

Dens evne til at støvsuge et hårdt underlag ligger på niveau A, for et gulvtæppe ligger den på et niveau C.

Energiklassemæssigt er den klassificeret som en kategori C.

Fri for støvsugerposer

I stedet for at have en støvsugerpose, der skal skiftes ud, så er denne støvsuger konstrueret uden plads til en udskiftelig pose.

I stedet for har den en støvbeholde på 3,1 liter, som opsamler støv og skidt, og så blot skal tømmes og rengøres, når den trænger til det.

Dens filter kan også gøres rent, og derfor er dette en både let og hygiejnisk løsning.

Her får du den praktiske og hygiejniske form for støvsuger, som også er ret effektiv. Det er så dejligt let ikke at skulle tænke på at udskifte og købe støvsugerposer.

 

Inden du køber en poseløs støvsuger

Der er desværre mange danskere, der har fået en forkerte opfattelse af, at antallet af Watt er sigende for hvor stor en sugeevne, som støvsugeren har.

Det har dog slet ikke nogen betydning i den sammenhæng, men hvad den derimod har stor betydning for er støjniveauet – det betyder, med andre ord, at desto flere Watt, desto mere larm vil du også opleve.

Hvis du vælger en støvsuger som eksempelvis har et støjniveau, der svarer til 80 dB, vil faktisk kun føles halvt så højt som en med et støjniveau, der lyder på 90 dB.

Du skal derimod lægge langt mere vægt på sugeeffekten (bliver ofte også kaldet for sugestyrken), mens du ligeledes også skal kigge på hvordan støvsugerhovedet er udformet, da det også har stor relevans.

Selvom sugeeffekten også bliver målt i Watt, så skal du ikke tænke på antallet af Watt for støvsugeren, da det ikke er dem, du skal kigge på, men du skal derimod kigge på effekten af luftgennemstrømning ved selve støvsugerhovedet.

For det meste, så kan de mindre modeller præstere en sugeeffekt, der befinder sig i omegnen af 250 Watt, mens der også findes større og mere kraftige modeller, der ofte befinder sig over 300 Watt.

Det kan dog være vanskeligt at sige præcis hvor stor en betydning sugeeffekten har, da der også er mange andre ting, der spiller en stor rolle, hvilket blandt andet inkluderer overfladen, der skal støvsuges og udformningen af støvsugerhovedet.

Hvilke overflader skal støvsuges? Og er der dyr i hjemmet?

Der er dog flere ting, der også skal tages med i dine overvejelser, hvilket blandt andet inkluderer de overflader, der skal støvsuges og om der er dyr i boligen.

Hvis du eksempelvis er så heldig at have en dejlig hund eller kat i din bolig, så vil der med garanti være rigtig mange hår, der bare ligger og flyder rundt omkring på gulvet.

Der vil i denne forbindelse være helt anderledes og større krav til støvsugeren, hvis det er gulvtæpper, hvor der skal støvsuges hår op fra i forhold til hvis det eksempelvis bare være laminat- eller klinkegulv.

Der er mange ting, der kan være svært at have med at gøre for en støvsuger, men det er dog i særdeleshed dyrehår, der kan volde problemer hos en støvsuger, hvorfor det er en god idé, at sikre sig, at du får fingrene i en poseløs støvsuger, som er bygget til at håndtere dyrehår og deslige.

Hvis du ikke har dyr derhjemme, så er dette naturligvis ikke noget, som du behøver at have synderligt meget fokus på, men det er alligevel en god idé at sikre dig, at du køber en støvsuger uden pose, som er god til at håndtere lige netop de overflader, som du har i boligen – hvad end der hovedsageligt er tale om gulvtæpper eller parketgulve.

Skal jeg vælge en stor eller lille poseløs støvsuger?

Selvom der i forvejen er rigtig meget, der skal tages op til overvejelse, så bør du også overveje, hvorvidt du kommer til at skulle slæbe din støvsuger op og ned ad trapper, hvis du har flere forskellige etager i dit hus.

Hvis det er tilfældet, så vil det være en god idé at vælge en af de mindre og mere kompakte poseløse støvsugere, som dermed heller ikke vejer lige så meget som alle andre støvsugere.

Det virker umiddelbart som om, at det ikke bliver noget problem at løfte en af de større støvsugere op, men når du skal støvsuge et par gange i ugen, så bliver du træt af, at skulle bære en tung støvsuger rundt i længden, hvorfor det er med bedre, at du bare sikre dig fra start og investerer i en mindre og mere kompakt poseløs støvsuger, som derfor også er meget nemmere at have med at gøre.

Der findes rigtig mange kompakte støvsugere uden pose, som er nemme at have med at gøre og som oftest også er udstyret med et passende håndtag, så du nemt kan løfte den.

En poseløs støvsuger er ikke bare en støvsuger

Der er desværre også mange, der har den opfattelse at en støvsuger bare en støvsuger, men sådan er det dog slet ikke. Alle støvsugere har nemlig sit speciale.

Alle støvsugere er gode til forskellige ting, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge en støvsuger, der passer til dine behov, så den er perfekt til lige netop dét, som du skal bruge den til.

Det betyder desuden også, at der nogle støvsugere, der er gode til at rengøre glatte trægulve, mens der er andre støvsugere, hvor der har været mere fokus på at få gjort dem gode til hårde tæpper med masser af støv og snavs.

Derfor er det ikke bare at vælge den først og bedste støvsuger, men du skal derimod give dig god tid og vælge den, der på bedste vis dækker dine behov.

Forhåbentligt er du blevet meget klogere på, hvilken du skal vælge, efter at du har læst vores poseløs støvsuger test.

Denne side er anmeldt af: Gustav R. Bach 10/10

Forfatter