Poseløs støvsuger test – Se hvilken der er bedst i test

Vi kender allesammen til problematikken med, at have fyldt en støvsugerpose helt til randen og derfor skal have den udskiftet men en tom én af slagsen, og når vi så gør det, så står der simpelthen støv ud til alle sider – og det er noget, som langt de fleste sagtens kunne være foruden, og det er skam ganske forståeligt.

Og ikke nok med det, så er det sommetider også nærmest umuligt at finde et sted, hvor du kan finde de rette støvsugerposer, der passer til lige netop din støvsuger.

Specielt hvis du køber stort ind og efter et halvt år skal bruge nye poser, for blot at finde ud af, at din lokale forhandler ikke længere fører et udvalg de poser, som du skal bruge. Og som prikken over i’et, så mister din støvsuger oven i købet også størstedelen af sin sugeevne, når du er ved at have fyldt posen godt op med skidt og støv.

Som du selv kan se, så er der rigtig mange gode grunde til at vælge en poseløs støvsuger i stedet en konventionel og almindelig støvsuger med pose.

Det er selvfølgelig ganske rigtigt, at en poseløs støvsuger koster en tand ekstra i forhold til en konventionel støvsuger med pose, men til gengæld vil du også undgå udgifter i forbindelse med støvsugeposer og dertil vil du heller ikke opleve den mindskede sugeevne.

Nu er spørgsmålet blot hvilken poseløs støvsuger, som du skal lede efter, men det kan du heldigvis finde ud af i denne poseløs støvsuger test, hvor vi har testet hele fem forskellige poseløse støvsugere for at finde ud af, hvilken der er den bedste. Testen byder på poseløse støvsugere fra nogle af de største producenter af støvsugere i verden, hvilket selvfølgelig er Dyson, Electrolux og AEG.

Var det almindelige støvsugere du kiggede efter? Læs vores støvsuger test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Electrolux UltraCaptic ZUCHARDFL poseløs støvsuger

Electrolux ZUCHARDFL
2.999 kr.

UltraCaptic ZUCHARDFL er en poseløs støvsuger fra Electrolux. Den er rigt udstyret med en masse smarte funktioner, som gør den ekstra nem at bruge og effektiv at suge støv med.

Støvsugeren er poseløs, hvilket kan spare dig for en del besvær og ikke mindst penge på længere sigt. Der følger to slags mundstykker med, så du er sikker på at kunne bruge støvsugeren optimalt på alle slags overflader.

En af de her funktioner er Compact and Go, som komprimerer støvet inden du tømmer maskinen. Det gør at der er masser af plads til støv og du derfor ikke behøver at tømme maskinen særligt ofte. Det gør også at maskinen er overraskende nem at tømme, da støv ikke hvirvler omkring overalt i processen.

Støvsugeren har Multi Turbo Cyclone teknologien, som forbedrer sugestyrken enormt. Dens filter er et Allergy Plus filter, som er vaskbart. Det fanger selv de mindste partikler og kan derfor være til stor hjælp, hvis I har allergier i familien.

Maskinen har store hjul, der gør manøvreringen til en leg. De store hjul, de forskellige mundstykker og en effektiv regulering af den kraftige sugeevne giver dig fuld kontrol over støvsugningen.

Energieffektiviteten er på niveau A, støvopsamling på gulvtæppe er på niveau C og støvopsamling på hårdt gulv er på niveau A. Filtreringen er også på niveau A og effekten er på 800 W mens sugeeffekten er på 700 W. Lydniveauet er på 78 dB(A) og aktions radiusen er på 10 meter.

Støvsugeren er udstyret med et HEPA filter og har en vægt på 6,9 kilogram. Den har en flot blå farve og der medfølger 5 års garanti.

DC33C Origin eksklusiv poseløs støvsuger fra Dyson

Dyson DC33C Origin Extra
1.998 kr.

DC33C Origin er en poseløs cylinderstøvsuger fra Dyson. Den har masser af smarte funktioner og mindst lige så meget moderne teknologi i sig, som giver dig den nemmeste og mest effektive støvsugning på markedet. Den drejer på steder og følger derfor let med rundt.

Cyklonerne i den her fantastiske maskine fra Dyson opfanger mere snavs og skidt end nogen anden. Støvsugeren er nemlig udstyret med Radial Root Cyclone teknologien, som med sine optimerede luftveje har en utroligt effektiv sugestyrke. Den forbedrede gennemstrømnings effektivitet bevarer lufttrykket og reducerer turbulens i maskinen, hvilket resulterer i opsamling af støv, hår og mindre partikler på en revolutionerende måde.

Effektiv Ball teknologien gør den enormt nem at manøvre rundt med, da dens omdrejningspunkt er placeret tæt på midten. Størstedelen af støvsugerens vægt er forsøgt at placere så tæt på bunden som muligt, hvilket igen gør den lettere at køre rundt med. Du undgår derfor akavede bevægelser og problemer med at navigere rundt i dit hus eller din lejlighed, når du gør brug af støvsugeren.

DC33C Origin er hygiejnisk og hurtig at tømme. Alt hvad der skal til, det er et enkelt tryk på en knap og så tømmes beholderen. Beholderen er samtidigt gennemsigtigt, så du kan se hvornår det er tid til at tømme den. Beholderen er lavet af ABS polykarbonat, hvilket er det samme materiale politiskjold er lavet af. Beholderen er med andre ord utroligt robust.

Lydniveauet på støvsugeren er overraskende lavt, især taget dens kraftige ydeevne i betragtning. Det er blot på 83 dB(A). Aktionsradiusen er på 10,3 meter og effekten er på 1300 W. Energieffektiviteten er på niveau A, støvopsamlingen på gulvtæppe er på niveau D, støvopsamling på hårdt gulv er niveau a og støvemission er på niveau A. Vægten på støvsugeren er blot på 7,3 kilogram.

Støvsugeren har en stilren gul farve, som passer godt med resten af dens design. Der medfølger desuden fem års garanti.

Inden du køber en poseløs støvsuger

Der er desværre mange danskere, der har fået en forkerte opfattelse af, at antallet af Watt er sigende for hvor stor en sugeevne, som støvsugeren har.

Det har dog slet ikke nogen betydning i den sammenhæng, men hvad den derimod har stor betydning for er støjniveauet – det betyder, med andre ord, at desto flere Watt, desto mere larm vil du også opleve.

Hvis du vælger en støvsuger som eksempelvis har et støjniveau, der svarer til 80 dB, vil faktisk kun føles halvt så højt som en med et støjniveau, der lyder på 90 dB.

Du skal derimod lægge langt mere vægt på sugeeffekten (bliver ofte også kaldet for sugestyrken), mens du ligeledes også skal kigge på hvordan støvsugerhovedet er udformet, da det også har stor relevans.

Selvom sugeeffekten også bliver målt i Watt, så skal du ikke tænke på antallet af Watt for støvsugeren, da det ikke er dem, du skal kigge på, men du skal derimod kigge på effekten af luftgennemstrømning ved selve støvsugerhovedet.

For det meste, så kan de mindre modeller præstere en sugeeffekt, der befinder sig i omegnen af 250 Watt, mens der også findes større og mere kraftige modeller, der ofte befinder sig over 300 Watt.

Det kan dog være vanskeligt at sige præcis hvor stor en betydning sugeeffekten har, da der også er mange andre ting, der spiller en stor rolle, hvilket blandt andet inkluderer overfladen, der skal støvsuges og udformningen af støvsugerhovedet.

 

Vil du hellere bruge tiden på noget anden end støvsugning? Se vores robotstøvsuger test

Hvilke overflader skal støvsuges? Og er der dyr i hjemmet?

Der er dog flere ting, der også skal tages med i dine overvejelser, hvilket blandt andet inkluderer de overflader, der skal støvsuges og om der er dyr i boligen.

Hvis du eksempelvis er så heldig at have en dejlig hund eller kat i din bolig, så vil der med garanti være rigtig mange hår, der bare ligger og flyder rundt omkring på gulvet.

Der vil i denne forbindelse være helt anderledes og større krav til støvsugeren, hvis det er gulvtæpper, hvor der skal støvsuges hår op fra i forhold til hvis det eksempelvis bare være laminat- eller klinkegulv.

Der er mange ting, der kan være svært at have med at gøre for en støvsuger, men det er dog i særdeleshed dyrehår, der kan volde problemer hos en støvsuger, hvorfor det er en god idé, at sikre sig, at du får fingrene i en poseløs støvsuger, som er bygget til at håndtere dyrehår og deslige.

Hvis du ikke har dyr derhjemme, så er dette naturligvis ikke noget, som du behøver at have synderligt meget fokus på, men det er alligevel en god idé at sikre dig, at du køber en støvsuger uden pose, som er god til at håndtere lige netop de overflader, som du har i boligen – hvad end der hovedsageligt er tale om gulvtæpper eller parketgulve.

Skal jeg vælge en stor eller lille poseløs støvsuger?

Selvom der i forvejen er rigtig meget, der skal tages op til overvejelse, så bør du også overveje, hvorvidt du kommer til at skulle slæbe din støvsuger op og ned ad trapper, hvis du har flere forskellige etager i dit hus.

Hvis det er tilfældet, så vil det være en god idé at vælge en af de mindre og mere kompakte poseløse støvsugere, som dermed heller ikke vejer lige så meget som alle andre støvsugere.

Det virker umiddelbart som om, at det ikke bliver noget problem at løfte en af de større støvsugere op, men når du skal støvsuge et par gange i ugen, så bliver du træt af, at skulle bære en tung støvsuger rundt i længden, hvorfor det er med bedre, at du bare sikre dig fra start og investerer i en mindre og mere kompakt poseløs støvsuger, som derfor også er meget nemmere at have med at gøre.

Der findes rigtig mange kompakte støvsugere uden pose, som er nemme at have med at gøre og som oftest også er udstyret med et passende håndtag, så du nemt kan løfte den.

En poseløs støvsuger er ikke bare en støvsuger

Der er desværre også mange, der har den opfattelse at en støvsuger bare en støvsuger, men sådan er det dog slet ikke. Alle støvsugere har nemlig sit speciale.

Alle støvsugere er gode til forskellige ting, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge en støvsuger, der passer til dine behov, så den er perfekt til lige netop dét, som du skal bruge den til.

Det betyder desuden også, at der nogle støvsugere, der er gode til at rengøre glatte trægulve, mens der er andre støvsugere, hvor der har været mere fokus på at få gjort dem gode til hårde tæpper med masser af støv og snavs.

Derfor er det ikke bare at vælge den først og bedste støvsuger, men du skal derimod give dig god tid og vælge den, der på bedste vis dækker dine behov.

Forhåbentligt er du blevet meget klogere på, hvilken du skal vælge, efter at du har læst vores poseløs støvsuger test.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑