Alle støvsugere har sit speciale. De er gode til forskellige ting. Det er derfor vigtigt, at du vælger en støvsuger ud fra dit behov, så den er helt perfekte til netop det, som du skal bruge den til. Du skal her blandt andet kigge på, hvilket gulv du har.

Nogle støvsugere er gode til at rengøre glatte trægulve, og andre er gode til hårde tæpper med en masse støv og snavs. Der er dog også en række andre ting, som du skal tage stilling til, når du skal vælge den rigtige støvsuger.

Med støvsugere er det vigtigt, at du vælger den helt perfekte. Det har du garanteret hørt før, enten i forbindelse med at købe en støvsuger, eller i andre situationer. Uanset i hvilken forbindelse du har hørt det, så skal du være opmærksom på, at det også gælder, når du skal vælge en støvsuger. Gå benhårdt efter at finde den helt perfekte, så du ikke fortryder dit køb.

Alternativt kan du kigge på en robotstøvsuger, hvis du gerne vil bruge din tid anderledes.

Nedenunder kan du læse vores støvsuger test samt se prisen hos den billigste forhandler.

Læs alt om støvsugere her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

__________________________________________________________________________

 

Nilfisk Buddy 18 støvsuger

Vådstøvsuger - Nilfisk Buddy II 18TNilfisk er et af de mest kendte producenter indenfor støvsugerbranchen, og der er ingen tvivl om, at det også er et af de mest effektive mærker. Nilfisk Buddy er absolut ingen undtagelse!

Egenskaber

Der er nærmest intet støv eller snavs, der kan undslippe denne fantastiske maskine. Med en maksimal effekt på 1200 Watt suger den alt op og efterlader nogle pæne og rene overflader. Den kraftige sugeevne er særligt godt egnet til rengøring af gulvtæpper og stofbetrukne møbler.

Det er samtidig en vådstøvsuger, hvilket betyder at den både kan suge vådt og tørt op.

Til trods for at Nilfisk Boddy er den maskine der kan rumme mest, nemlig 18 liter, vejer den kun 5,5 kg.

Støvsugeren er udstyret med et praktisk filter, der renser den beskidte luft, der kommer ind i maskinen inden den kommer ud igen.

Med det smart kliksystem kan du hurtigt og ubesværet skift mellem de tre mundstykker; gulvmundstykket, fugemundstykket og børstemundstykket.

Der er desuden lavet en praktisk beholder, hvor både ledningen og mundstykkerne kan opbevares, når de ikke bruges.

Tips til valg af støvsuger

Som du nok allerede nu kan se så er der virkelig mange forskellige typer og mærker at vælge imellem, og de har alle sammen fordele og ulemper. Derfor giver vi dig her som en ekstra lille bonus nogle gode tips til når du skal ud og købe støvsuger.

Philips FC8721/09

Philips FC8721/09Philips har skabt denne lille perle af en testvinder. Den vandt en Bedst i test-pris hos Tænk i 2017.

Det gjorde den i forhold til dens evne til støvopsamling. Det er jo ret smart, når det er en støvsuger, der handler om.

Designet

Støvsugeren er lille og let at se på. Den kommer i en dejlig frisk rød farve, suppleret med en sort underdel, et gråt rør og slange med detaljer i sort.

Hjulene er forholdsvis store og beklædt med gummi.

På toppen er den udstyret med et praktisk håndtag, der gør den nem at flytte rundt på.

Stangen er fleksibel, så den kan reguleres i længden.

Det særlige mundstykke er konstrueret sådan, at det dels er effektivt på et hårdt underlag og dels evner at gå i dybden i for eksempel et gulvtæppe.

Ledningen måler 11 m, hvilket giver en arbejdsradius, der er ret fornuftig, så du ikke skal skifte stikkontakt så ofte.

Fakta

Der sidder en 650 W motor i denne støvsuger. Dens sugeeffekt er ligeledes 65 W.

Dens evne til at suge støv op fra et hårdt gulv er i en kategori A, og i forhold til for eksempel et gulvtæppe bliver den vurderet til et C.

Dens energiklasse og energieffektivitet er kategoriseret til niveau A.

Lydmæssigt ligger dens støjniveau på 78 dB(A).

De tilhørende støvsugerposer kan rumme op til 5 liter, hvilket gør, at du ikke behøver at skifte pose så tit. Målinger viser, at den suger lige effektivt med en helt ny pose i forhold til en, der er næsten fyldt.

Her får du altså en god mindre støvsuger, som kan køre længe på en pose, og som arbejder ret effektivt til trods for, at den ikke er så stor.

Du kan sagtens binde an med en testvinder som denne. Den kan det, som den skal.

Electrolux SilentPerformer ESP72DB

Electrolux SilentPerformer ESP72DBDenne mindre støvsuger har en glimrende ydeevne, og så er den tilmed ret støjsvag. Den vandt i forbrugermagasinets Tænks test i marts 2018. Den er værd at kigge lidt nærmere på.

Designet

Den kommer i en smuk dybblå farve, og dens elegante form er typisk for Electrolux. Når den står på højkant, er den ret smal, og den har et solidt bærehåndtag øverst. Det gør den let at transportere og at opbevare efter støvsugningen.

Den fleksible støvsugerslange er af grå plast, og teleskoprøret er af stål. Mundstykke og detaljer er af sort plast. Hjulene er forholdsvis små, men meget fleksible.

Der følger et rigtig smart lille tre-i-en-mundstykke med. Med det har du et fugemundstykke, der er aflangt og smalt og derfor kan nå steder, der ellers er vanskelige at komme til at støvsuge, en børste og et møbelmundstykke, der kan hjælpe til med at støvsuge møblerne, uden at de bliver ridsede eller lider overlast på anden vis.

Ledningen er 12 meter lang, hvilket giver en vis radius at arbejde inden for.

Fakta om støvsugeren

Støvsugeren vejer 4,47 kilo, og motoren har en effekt på 650 W. Sugeeffekten er på 550 W.

I forhold til at arbejde på et hårdt gulv er dens sugeevne vurderet til en kategori A. I forhold til at arbejde på et blødt underlag som for eksempel et gulvtæppe er kategorien B.

Den klarer sig rigtig fint energimæssigt. Her scorer den nemlig et A+. I forhold til dens energieffektivitet scorer den et flot A.

Så selv om vi her har at gøre med en forholdsvis beskeden støvsuger, så har den bestemt en vis effekt. Desuden tæller det absolut på plus-siden, at dens energiforbrug er begrænset.

Gå efter denne mindre, men gode støvsuger fra Electrolux, hvis du skal have en, der kan støvsuge, ikke fylder for meget og har vundet i en Tænk-test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Bosch ProAnimal BSGL5333 Støvsuger

Bosch ProAnimal BSGL5333Denne mellemstore støvsuger fra Bosch har en god og gedigen styrke og er særligt velegnet til støvsugning i hjem, hvor der findes kæledyr med pels.

Designet

Denne typiske Bosch-støvsuger er rød med en bund og nogle detaljer i sort. Den er udstyret med en solid og praktisk bærehank, der er placeret øverst, når støvsugeren står på højkant. Det gør den nemt at bære rundt på efter arbejdet.

Støvsugerslangen er grå og bevægelig, og det praktiske og fleksible teleskoprør er af stål.

De fire hjul er ret små – til gengæld er de meget fleksible, hvilket gør støvsugeren nem at styre.

Den kommer med følgende mundstykker: Et fugemundstykke, der er aflangt og tyndt. Det gør det nemmere at komme til at støvsuge i hjørner og kroge, hvor det ellers kan være svært at komme til. Et parketmundstykke, der er særligt effektivt på et hårdt gulv. Et møbelmundstykke, som sørger for, at støvsugningen af møblerne bliver skånsom og effektiv.

Looket er pænt og solidt.

Fakta om støvsugeren

Motoren har en effekt på 850 W. Dens lydniveau er på 74 dB(A).

Støvsugeren vejer 5,3 kilo netto.

Dens effekt på et hårdt gulv er vurderet til en kategori A. I forhold til et blødt underlag, som for eksempel et gulvtæppe, er den vurderet til en kategori B.

Dens ledning har en rækkevidde på hele 15 meter, hvilket giver en vis radius at arbejde inden for.

Støvsugerposerne har en volumen på 4,5 kilo, hvilket giver dig ret lang tids støvsugning, hvor du ikke skal tænke på at få skiftet posen.

Da støvsugeren er forsynet med Transparent Air Bumper er du skånet for, at støvsugeren får slidt kanterne af dine møblerne.

Tænd/sluk knappen er ret stor, og den kan nemt betjenes med foden.

Leder du efter en god og stabil mellemstor støvsuger, der er er særligt effektivt i forhold til at støvsuge dyrehår op, så se gerne nærmere på denne model fra Bosch.

Miele Compact C2 Powerline

Miele Compact C2 PowerlineDenne mindre støvsuger fra Miele er ikke kun smuk at se på, den har også en vis effekt mod den daglige mængde af støv og snavs, som dit hjem skal befris for.

Designet

Støvsugeren her kommer i en smuk hvid farve. Det skulle man måske ellers tro, ikke var den mest praktisk farve ti en støvsuger, men det klæder den stilrene model, så det virker helt naturligt.

Støvsugerslangen er fleksibel og grå med detaljer i sort, ligesom der er på røret af rustfrit stål.

Når støvsugeren står på højkant, er bærehanken placeret praktisk i toppen. I begge sider er der placeret holdere, der gør det muligt for slangen og røret at blive sat fast i begge sider. Det er smart, når støvsugeren skal holde pause fra arbejdet og placeres i et kosteskab.

Støvsugerslangen er 11 meter lang, hvilket giver en vis radius at arbejde inden for. Der er automatisk ledningsoprul.

Integreret i støvsugeren finder du følgende ekstra mundstykker: Et møbelmundstykke, der sikrer skånsom, men effektiv støvsugning af dine møbler. Et fugemundstykke, der er aflangt og smalt og kan komme ind de fleste steder. En afstøvningsbørste med bløde naturhår, der på den mest skånsomme måde kan tørre støv af uden at ridse eller beskadige.

Fakta om støvsugeren

Der sidder en forholdsvis stærk motor på 890 W i denne støvsuger fra Miele. Det er en såkaldt Power Efficiency-motor, der har en forbedret virkningsgrad, hvilket vil sige en større effektivitet.

På et hårdt gulv har den en effektivitet, der er vurderet til et C, og i forhold til et gulv med et gulvtæppe på ligger den også på et C.

Støvsugeren vejer 6,5 kilo brutto. Det vil sige, at den ikke er så tung at bære eller trække rundt med.

Her får du altså en mellemstor støvsuger med en vis effekt.  Den kan flytte noget støv og noget snavs, og så ser den ret godt ud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvorfor vælge en støvsuger uden pose?

Som udgangspunkt er poseløse støvsugere gode til at rengøre glatte gulve. Det er dog ikke altid tilfældet. Men du skal ikke vælge en poseløs støvsuger, hvis du på forhånd ved, at den skal bruges til at støvsuge tæppe efter tæppe, uge efter uge, for så får du ikke den optimale rengøring. Grunden til, at poseløse støvsugere ikke er optimale til tæpper er, at de ikke har en sugeevne, som måler sig med de støvsugere med poser. Det kan derfor være svært for dem, at få alt skidt og snavs med fra tæpperne, da sugeevnen ikke tillader det.

En ulempe ved de poseløse støvsugere er uden tvivl, at de støjer mere end dem med en pose. Hvis støjen ikke spiller nogen rolle hos dig, så er det ikke så vigtigt. Men du skal være opmærksom på det, inden du vælger, og køber en støvsuger. Dog bør du, hvis du har glatte gulve, vælge en poseløs, da de er mere optimale til selve processen. Så må du leve med en lidt højere støj.

En anden ulempe er, at det ikke just er lækkert at tømme beholderen for snavs. Det siger sig selv, når der ikke er en pose. Det hele ryger direkte i beholderen, som skal tømmes fra tid til anden. Det er dog hurtigt at tømme den, men når du står i det, er det ikke direkte lækkert. Gør derfor også op med dig selv, om du kan klare de få minutter, som det kræver at tømme beholderen.

Den helt store fordel ved de poseløse støvsugere er, at du slipper for at købe poser. Du kommer hurtigt til at betale 1000 kroner for poser, gennem en støvsugers levetid. Det er også en besparelse, som du bør have in mente, når du står og skal vælge støvsuger. Gør dog op med dig selv, om denne fordel er grund nok til, at du bør vælge en poseløs frem for en med pose.

Stor støvsuger til stort hjem, lille støvsugere til lille hjem

Når du skal vælge den rigtige støvsuger, skal du også være opmærksom på støvsugerens størrelse, og pladsen i dit hjem. Du bør vælge en stor støvsuger, hvis du bor i et stort hjem, og har gode opbevaringsmuligheder. Hvis du ikke har meget plads, kan du med fordel vælge en lille støvsuger, som dog ikke er gået på kompromis med sugeevnen. Du skal blot være sikker på, at du har muligheden for at opbevare støvsugeren.

Du bør ikke vælge en støvsuger, som er større end den egentlig behøver at være, for at dække dine behov. Det er blot at spilde en masse plads når den skal opbevares. Derudover vejer de ofte mere, og hvis du skal bære den, hvis du eksempelvis har trapper i dit hjem, er det blot at ødelægge ryggen med de ekstra kilo, som støvsugeren måtte veje.

Tjek længden på ledningen inden du køber en støvsuger

Du bør som udgangspunkt ikke vælge en støvsuger, hvor ledningen er for kort. Det betyder, at du mens du støvsuger, skal skifte stikkontakt. Det er både upraktisk og ikke optimalt. Derfor bør du vælge en støvsuger med en lang ledning. Dog bør den ikke være alt for lang. Gør op med dig selv, hvad dit behov er, og hvor stort dit hjem er. Som udgangspunkt bør støvsugeren have en ledning på minimum 7-8 meter.

Om den er 7 eller 9 meter behøver ikke være altafgørende for dit valg af støvsuger. Vælg derfor en støvsuger, som dækker dine behov bedst muligt. Om ledningen er 7 eller 9 meter er derfor ikke altafgørende.

Hundehår – hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Mange ved ikke, hvilken støvsuger de skal vælge, hvis de har en hund, og hjemmet dermed er fyldt med hundehår. Svaret er ganske enkelt – du skal ikke vælge en speciel støvsuger, hvis du har en hund. Du bør vælge en støvsuger, som er god til at rengøre dit gulv. Hvis du derfor har et glat gulv eller et trægulv, bør du vælge en poseløs, og hvis du har tæpper eller andre ting på dit gulv, bør du vælge en støvsuger med pose.

Hundehår er ikke grund nok, til at vælge en anden støvsuger. Du skal være en, som er god til netop det gulv, som du har i dit hjem. Dog kan du vælge en støvsuger med en højere sugeevne end gennemsnittet. Dermed opnår du en optimal rengøring af dit gulv.

Du kan se vores poseløs støvsuger test her

 

Hvor langt tid kan en støvsuger holde?

En støvsuger kan holde i mange år, hvis du vedligeholder den optimalt. Levetiden varierer ganske enkelt efter dit forbrug, hvilket siger sig selv. Jo mere du anvender din støvsuger, jo hurtigere skal den udskiftes. Motoren som sådan kan holde i mange år. Du skal dog være opmærksom på, at der kan opstå mange problemer med støvsugeren, som du skal tage højde for, og fikse hurtigst muligt, så den holder endnu længere.

De ting, som oftest går i stykker i en støvsuger er slangen, sugeevnen og ledningsrullen. Hvis du oplever problemer med disse ting, bør du fikse dem hurtigst muligt, da de nedsætter kvaliteten af støvsugeren. Jo før du får dem fikset, eller købt en ny støvsuger, jo hurtigere kan du begynde at få en optimal støvsugning igen. Der er både billige og dyre måder at fikse det på, så der er ingen grund til, ikke at gøre det hurtigst muligt – hvordan man fikser netop din støvsugers problemer kan du få hjælp til at finde ud af hos en forhandler.

Tjek manualen

Når du køber en ny støvsuger, bør du læse manualen inden du anvender støvsugeren første gang. Der er ofte nogle gode tips og tricks i forbindelse med anvendelsen. Du kan også finde tips på nettet, så du får den bedst mulige rengøring. Men der kan også være advarsler og andet i manualen, som du bør være opmærksom på inden brug. Gør derfor dig selv den tjeneste, at læse den igennem – om du gør det hurtigt eller langsomt er som sådan ikke vigtigt, bare du får det læst.

Skal jeg købe udstyr til min støvsuger?

Som udgangspunkt bør du ikke købe udstyr. Undersøgelser viser, at man sjældent får det brugt, og at det dermed bare fylder, og er spild af plads og penge. Dog er der undtagelser, og udstyr, som kan være en fordel at erhverve sig. Udstyr, som kan bidrage til et større udbytte og en bedre oplevelse med støvsugeren. Lad os se nærmere på nogle af dem.

Roterende hjul i alle retninger

Roterende hjul er en kæmpe fordel, når du skal købe en støvsuger. De giver støvsugeren mere fleksibilitet, og gør det muligt for dig, hurtigere og nemmere at støvsuge gulvet. De gør det også muligt, at rengøre steder, hvor du normalt ikke kommer så tit. Det kan være en fordel, at have disse roterende hjul, hvis du vil have det maksimale udbytte af din støvsuger.

Automatisk poselukning

Vi kommer ikke udenom, at der er mange, som ikke synes det er sjovt at lukke poserne, og arbejde med det opsamlede støv og snask. Hvis du vil undgå det, har du flere muligheder. Enten kan du vælge en poseløs støvsuger, ellers også kan du vælge en støvsuger, som er udstyret med automatisk poselukning. På den måde slipper du for, selv at skulle lukke poserne, når de er fyldte. For nogle kan det virke som en overflødig ting, men for andre er det vigtigt, at man kan slippe for det trælse arbejde med støvsugeren.

Højdejustering hvis støvsugeren anvendes af flere personer

Hvis der er flere personer i hjemmet, som skiftevis anvender støvsugeren, så kan en højdejustering være en fordel. Det er en af de praktiske ting, som du med fordel kan vægte højt i forbindelse med støvsugeren. Du undgår dermed rygskader, og det bliver mere behageligt at anvende støvsugeren. Det er derfor en af de ting, som du bør være opmærksom på, når du køber en støvsuger.

Vi håber at denne støvsuger test og de 10 tips har hjulpet dig med bedre at kunne træffe en beslutning.

Forfatter

Skriv en kommentar