Våddragt – Hold varmen når du dyrker vandsport

Uanset om du holder af at dykke, stå på vandski, dyrke windsurfing, kitesurfing eller en anden vandsport, er det rigtig rart at være iført en våddragt.

Det danske klima er ikke ligefrem venligt over for dem, der elsker det våde element. Så man må derfor tage andre midler i brug, når badebukser eller en badedragt ikke er varm nok.

En våddragt hjælper med at holde varmen, så man kan nyde sine våde aktiviteter i meget længere tid. Derudover giver en våddragt også beskyttelse mod de slag, det kan give, hvis man dyrker en vandsport med fart på, og man rammer vandet i høj fart.

Der er derfor rigtig gode grunde til at investere i en våddragt, og priserne er slet ikke så høje, som de var engang. Man kan faktisk få en våddragt til den samme pris som et par jeans.

Vi vil i denne artikel beskrive forskellige våddragter i forskellige kvaliteter og prislejer. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at give dig inspiration og lidt hjælp til at vælge, når du skal ud at købe en våddragt.

SE OGSÅ: Oppustelig havkajak

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Herrer:

Damer:

Børn:

___________________________________________________________________________________________

Våddragt til herrer:

3 mm Våddragt Herre

3 mm Våddragt Herre
699 kr.

Denne dragt, der er en basismodel og ligger i den prisbillige ende af skalaen, er fremstillet i et solidt neopren med stærke syninger, der giver dragten en lang levetid.

Den er 3 mm tyk og isolerer derfor ganske godt.

 

 

 

SE OGSÅ: Vandrerygsæk

BARE 2 mm S-Flex Shorty

BARE 2 mm S-Flex Shorty
750 kr.

Med en BARE 2 mm S-Flex dragt får du en våddragt, hvor designerne har tænkt på dem, der dyrker forskellige former for vandsport, og som derfor ønsker en meget fleksibel dragt.

BARE har – som de altid gør – designet denne dragt med tanke på størst mulig anatomisk korrekthed, så du opnår optimal bevægelsesfrihed.

Den nye serie S-Flex er med til at sætte standarden for produkter, der kombinerer prisbevidsthed og meget høj kvalitet – derfor får man ikke bare en god pris, men også BAREs legendariske pasform og ydeevne, når man køber denne våddragt.

Materialevalget er også et område, BARE går utrolig meget op i. Deres nye S-FLEX FULL-STRECH NEOPREN er blød og behagelig, og du vil opdage, at uanset model og tykkelse på dragten er den let at få af og på. Komforten er derfor til at tage og føle på, hvilket  er et meget vigtigt parameter, når man skal købe en våddragt.

SE OGSÅ: Redningsvest

Seac Flex Vest 5 mm

Seac Flex Vest 5 mm
1.195 kr.

Hvis du vil forlænge din dykkersæson betydeligt, er denne 5 mm Flex Vest fra Seac et rigtigt godt  bud.

Vesten er lavet i neopren i en utrolig blød og strækbar kvalitet, der gør det meget nemt at få den af og på.

Vesten passer perfekt sammen med I-Flex dragterne fra Seac – både i 5 og 7 mm udgaverne, og i den kombination får du virkelig god isolation for pengene.

 

 

SE OGSÅ: Løbehandsker

Scubatech Proterm II 5mm

Scubatech Proterm II 5mm
1.410 kr.

Hvis du er ude efter en virkelig høj kvalitet, bør du kigge på dragten fra Scubatech. Kvaliteten på denne 5 mm Proterm II Våddragt er meget flot, da den er fremstillet i højkvalitets-neopren, hvilket gør den meget behagelig at have på.

Dragten er forstærket på knæene for bedre holdbarhed, og så har designerne udstyret den med lynlås på både armene og benene og i ryggen, så du nemmere kan komme ind og ud af den. Det er en stor hjælp.

Derudover har denne model neopren-manchetter i arme og ben, hvilket sikrer, at der er en minimal vandgennemstrømning.

LÆS OGSÅ: Romaskine test

BARE 7 mm Reactive Full

BARE 7 mm Reactive Full
3.559 kr.

Reactive er den første dykkerdragt af sin art, der udnytter den banebrydende og videnskabeligt testede teknologi ‘Celliant.’ Teknologien går ud på at væve 13 termo-reaktive mineraler ind i stoffets foring og på den måde konvertere kropsvarme til infrarød energi, der bliver spejlet tilbage på dykkerens krop.

Det gør, at kredsløbet i dykkerens krop bliver forbedret, hvilket giver en øget cirkulation, som forbedrer iltindholdet i kroppen. Det bevirker i sidste ende, at du også holder varmen bedre, så du skal bruge mindre energi og dermed kan dykke i længere tid.

BARE har også brugt sin No-Stich Technology (NST) i Reactive-serien. Det er en konstruktionsmetode, der ikke gør brug af søm-syning. Alle samlinger er varm-tapede og forseglede, hvilket gør, at din krop holdes varm i længere tid, da gennemløbet er reduceret. BARE bruger normalt denne teknologi til tørdragter, og dette er da også den første våddragt, firmaet har brugt metoden på.

BARE bruger en højkvalitets neopren, der giver en utrolig komfort, der er meget behagelig at dykke i, hvilket mærkes på alle firmaets produkter.

Celliant-teknologien er gennemprøvet og bliver brugt af nogle af verdens førende sports-brands; heriblandt Puma, Asics og New Balance.

SE OGSÅ: Liggeunderlag

Våddragt til damer:

5 mm Våddragt Dame

5 mm Våddragt Dame
899 kr.

Denne prisbillige våddragt fra IST har ikke så mange dikkedarer.

Den er fremstillet i solidt neopren, og de stærke syninger giver dragten en lang levetid.

Dragten kan fåes i rød med et IST-logo på bryst og ben.

 

 

 

 

Seac Flex Vest 5mm Dame

Seac Flex Vest 5mm Dame
1.195 kr.

Hvis du vil forlænge din dykkersæson betydeligt, er denne 5 mm Flex Vest fra Seac et rigtigt godt  bud.

Vesten er lavet i neopren i en utrolig blød og strækbar kvalitet, der gør det meget nemt at få den af og på.

Vesten passer perfekt sammen med I-Flex dragterne fra Seac – både i 5 og 7 mm udgaverne, og ved at kombinere vest og dragt får du virkelig fin isolation for pengene.

 

 

BARE 5 MM Nixie

BARE 5 MM Nixie
1.695 kr.

Kvinder og mænd ønsker at udfolde sig på nøjagtig samme måde, når de dyrker vandsport, men de er ikke helt ens – fysisk set. Det ved de hos BARE, der har fået kvinder til at designe Nixie-serien til kvinder.

Den største ambition for BARE har været at tilgodese kvindernes forskelle i form, behov og stil, og det er de i høj grad lykkedes med.

Den nye Full-Strech Neopren giver mulighed for perfekt pasform og maksimal komfort med design-linier, der tager højde for dine kurver.

Her er en liste over specielle egenskaber for Nixie:

  • Lavet i den samme utroligt slidstærke og elastiske neopren som Bare S-Flex dragterne.
  • Behagelig kurvet 2 mm GLATSKIN-krave med 360 graders Velcro tilpasning.
  • Heavy-duty lynlås
  • Snor i lynlåsen så man kan lyne den selv
  • Rullede glatskins kanter ved håndled og ankler for mindre vandgennemstrømning.
  • Anatomisk korrekt pasform
  • Dragten er syet med ‘Flatseam’ for ekstra komfort og stræk.

Du kan få Nixie i farverne sort eller blå.

Bare 7 mm Velocity Full Dame

Bare 7 mm Velocity Full Dame
2.180 kr.

Der er brugt den absolut bedste kvalitet neopren i Velocity-dragten fra BARE.

Dragten er super fleksibel og er konstrueret med BARES Progressive Full-Stretch neoprene.

Denne teknik består i at bruge flere forskellige typer neopren, der er lagt ind i dragten på de rigtige steder – en teknologi, du kun finder i Velocity-serien.

Det betyder, at denne dragt sidder utroligt godt, hvilket er rigtig vigtigt, hvis man gerne vil være i vandet i lang tid.

Salvimar 2,5 mm Fluyd Pure Swim – Dame

Salvimar 2,5 mm Fluyd Pure Swim - Dame
2.199 kr.

Denne lækre svømmedragt fra Salvimar er fremstillet af et meget elastisk neopren-materiale, der øger komforten og giver en bedre vejrtrækning. Det sker, fordi dragten ikke skaber ret meget modstand, når brystet og mellemgulvet trækker sig ud og ind, når brugeren af dragten trækker vejret.

Overfladen, der består af den elastiske HP Super Coat, er meget modstandsdygtig over for ridser og skrammer. Og så giver den dig optimal fremdrift, så du kan glide ubesværet frem gennem vandet.

Indersiden er fremstillet af elastisk stretch-nylon, og ved lægge og arme er der indlagt JY Aqua Stretch, som gør det nemmere at komme ind og ud af dragten.

Våddragt til børn:

BARE 1 mm Dolphin Floaty svømmedragt til børn

BARE 1 mm Dolphin Floaty
375 kr.

Denne svømmedragt til børn har en overdel, der er fyldt med neopren for at støtte og hjælpe til med opdriften. Ærmer og bukseben er fremstillet af lycra for maksimal fleksibilitet, så barnet kan bevæge sig så frit så muligt.

Svømmedragten hjælper barnet, når det skal lære at svømme, og så beskytter dragten også mod solens stråler, da den har en UV-faktor på 50. På den måde undgår du solskoldning af barnet både ved leg i solen og ved badning.

NB: Dolphin Floaty er en svømmevest, der hjælper barnet til at lære at svømme, men kan ikke anvendes som redningsvest!

3 mm heldragt

3 mm heldragt
499 kr.

Hvis du ønsker, at dit barn skal være beskyttet og varm under mange timers leg i vandet, er denne 3 mm heldragt et oplagt valg.

Dragten er fremstillet i slidstærkt neopren, der er meget fleksibelt, og som dermed ikke hæmmer barnets bevægelser – så der kan bare leges løs.

 

 

 

 

Sea Pro Full Børnedragt

Sea Pro Full Børnedragt
549 kr.

Denne heldragt sikrer, at dit barn kan holde varmen, når det bader, snorkler eller dyrker andre aktiviteter i eller ved vandet.

Dragten, der også fungerer glimrende som sun-blocker, så dit barn undgår solskoldning, er fremstillet i et slidstærkt materiale.

Den kan derfor tåle lidt af hvert, herunder vild leg og masser af aktivitet.

 

 

IST 5mm junior våddragt

IST 5mm junior våddragt
599 kr.

Man kan sagtens være på udkig efter en våddragt til sit barn, der kan lidt mere, end det ellers er tilfældet med gængse børnedragter.

Sådan en dragt er denne junior våddragt fra IST, der har en tykkelse på hele 5 mm – hvilket er ret meget i denne størrelse.

Med 5 mm kan du holde varmen i rigtig lang tid, og barnet kan nyde vandsportens glæder i koldere temperaturer end med de fleste almindelige børnedragter.

IST 5 mm junior våddragt har såkaldte smoothskin-lukninger om hals, arme og ben. Det øger komforten betydeligt, ligesom det også forbedrer fleksibiliteten og barnets bevægelsesmuligheder.

Inden du køber

Som du kan se på det lille udvalg, vi har valgt at beskrive, så er der mange muligheder at vælge imellem, når man vil købe en våddragt.

Der er rigtig mange parametre at overveje, når man skal finde den model, der passer lige netop til en selv, og derfor skal du være grundig og undersøge markedet.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig lidt på vej mod at finde den dragt, der passer netop dig.

På Danskvandsport.dk har de lavet en lille guide til valg af dragt til vandsport. Den kan du læse her.

I denne videoguide kan du se hvordan du reparere din våddragt hvis uheldet har været ude

 


Comments are closed.

Back to Top ↑