Få fut under skoene med et trick løbehjul.

Et trick løbehjul er hot, når det kommer til løbehjul, og bruges både af børn og voksne, begyndere og professionelle.

Vi har kigge lidt nærmere på fem forskellige modeller, for at finde ud af, hvad du egentlig får for dine penge. Efter gennemgangen, kan du læse lidt mere om, hvordan du kan vedligeholde dit trick løbehjul.

SE OGSÅ: El løbehjul


Indholdsfortegnelse:


My Hood – Trick løbehjul i kraftigt aluminium


My Hood - Trick løbehjul i kraftigt aluminiumDette trick løbehjul fra My Hood er særdeles velegnet til grinding. Løbehjulet har en masse features, som behager en hver løbehjulsentusiast.  Blandt andet har dette trick løbehjul ABEC-7 kuglelejer, Flex Fender bremse samt nydesignet headset og headtube. Modellen har fladt deck, hvilket netop gør det velegnet til grinding. Løbehjulet er udført i kraftigt aluminium og har en maks. Belastning på 100 kg. Udseendemæssigt er der tale om et løbehjul i farverne sort og lime. Modellen har en længde på 64 cm, en højde på 81 cm, et deck på 48 x 11 cm og en samlet totalvægt på 3,6 kg. Løbehjulet henvender sig til drenge og piger i alderen 8-10 år. Vælger du at investere i dette trick løbehjul får du, udover løbehjulet, ekstra griptape og peg. My Hood Trick løbehjul er til dig, der vægter kvalitet og komfort højt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Stunted XL trick løbehjul


Stunted XL trick løbehjulForstærket løbehjul i gennemgående aluminium, der kan klare en belastning på helt op til 100 kg.

Stærkt design

Med Trick Stunted XL får du et rigtig flot designet løbehjul i en fræk gul farve.

T-baren kan indstilles så den passer til nærmest alle højder. Den kan roteres 360 grader, hvilket muliggør skarpe drejninger ved høj energi. Gummihåndtagene sikrer at du får et godt greb og ikke taber den ud af hænderne under brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

T-baren er monteret på decket med en dobbelt clamp. Både t-baren og selv decket er designet i aluminium, der både gør løbehjulet super stærkt men samtidigt og ganske let at slæbe rundt på.

Løbehjulet er udstyret med 100 mm 85A PU cast hjul med ABEC 5 lejer, der spinner godt. Der er monteret en trædebremse på baghjulet.

Øvede og professionelle

Trick Stunted XL er designet til at kunne holde til lidt mere end mange andre modeller. Stellet er designet og sat sammen af nogle meget stærke materialer, der tilsammen kan bære på til 100 kg. Dette løbehjul er grundet sit design og holdbarhed godt egnede til alle typer af løbehjulsbrugere – fra begyndere til professionelle.

SE OGSÅ: El løbehjul til voksne


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Razor Grom trick løbehjul


Trick Razor Grom løbehjulLøbehjul i stilrent design, der kan bære op til 65 kg – velegnet til begyndere og let øvede brugere.

Stilet design

Hi T-baren (styret) er designet i sortmalet stål. De gule håndtag i gummi sikrer et godt greb. Decket er lavet af gullakeret aircraft aluminium, der er yderst kraftigt. Hi T-baren monteres på decket hva. den medfølgende dobbelt clamp, skruer og en unbrakonøgle.

Hjulene måler 98 mm og er lavet af 7 egers plast med RZR Pro 10 lejer, der bare kører derudaf! På det bagerst hjul er der placeret en trædebremse.

Begyndere og let øvede

Trick Razor Grom er et super smart og stilrent løbehjul, der er godt egnet begyndere og let øvede løbehjulsbrugere. Modellen kan holde til at lave små tricks på rampe.

Trick Razor Grom kan bruges af børn fra 5 år og op efter. Det kan dog maksimalt holde til en samlet vægt på 65 kg.

 

Extreme trick løbehjul 3.0


Extreme trick løbehjul 3.0Ekstra kraftigt løbehjul, der kan bære op til 120 kg, og er godt egnet til professionel brug.

Professionelle stunts

Stellet på Trick Extreme 3.0 er ubetinget det mest robuste i denne lille oversigt af Trick modeller. Det kan bære op til 120 kg, så der er absolut ingen grund til at holde sig tilbage, når der skal slås folder og laves tricks på skaterbanen og andre steder i byen. Denne model kan holde til det hele.

 

Extreme design

Stellet på Trick Extreme 3.0 er udstyret med en flot og robust y-bar, der kan rotere 360 grader. Selve forgaflen er designet i forstærket alloy stål og er monteret med en tredobbelt clamp. Decket er udformet i 6061 varmebehandlet alloy og forsynes med fuld størrelse griptape for et godt fodfæste.

Løbehjulet er forsynet med 100 mm 85A hjul med ABEC-7 lejer og ekstrudering Alu-Quick stop fjeder trædebremse på bagpartiet.

SE OGSÅ: Airhockey bord

Grit Elite V3 Grey GOLD Quake Trick


Grit Elite V3 Grey GOLD Quake TrickHer får du det fedeste trick løbehjul. Det er superfedt i sit design, og du kan lave de vildeste tricks på det, fordi det er både hurtigt og stærkt.

Designet

Dette løbehjul ser super cool ud. Dets grundfarve er sort, og det har en graffiti-lignende bemaling, som understreger, at der er fart over feltet med dette løbehjul. Hjulene er åbne og er sorte med hvide bogstaver.

Der er et fuldt integreret headset i løbehjulet.

Specifikationer

Dette løbehjul er særligt egnet til at køre på en skaterbane og lave de vildeste tricks på. Derfor er det stærkt, og decket har box-format for at skåne dine skinneben bedst muligt.

Det er et af de absolut stærkeste på markedet, og har IHC-kompression, hvilket er medvirkende til, at baren kan spinne bedre rundt. Det er jo ret vigtigt, når du skal gøre dig gældende på skaterbanen.

Det måler 83 cm i højden, og decket måler 48 x 11 cm. Vægten er på 3,4 kilo, så det er nemt nok at tage det under armen, når du er på farten.

Hjulene er 110 mm, alu kerne med ABEC-9 kuglelejer. Bremsen er en god og stærk Fender-bremse.

Også et transportmiddel

Med et højdemål på 83 cm kan dette løbehjul også sagtens være det fede transportmiddel. Selv om det primært er konstrueret til at være et trick løbehjul, så er det bestemt også velegnet til at bringe dig rundt i byen på den hurtige og den seje måde. På den måde kan du nemt slå to fluer med ét slag, hvis du anskaffer dig denne model af et løbehjul.

Skal du ud at se på et nyt, fedt løbehjul, som både kan laves tricks på og bruges som transportmiddel, så kan du med fordel vælge denne model med battlebar og fladt deck. Det vil helt sikkert vække respekt på skaterbanen og i gademiljøet.

Team Dogz Rainbow PRO 4 Trick løbehjul


trick løbehjulSkal dit eller juniors nye trick løbehjul være noget ud over det sædvanlige, så tag lige at kigge lidt nærmere på denne perle af et løbehjul.

Designet

Her kan du virkelig tale om et design, som er helt unikt. Dette løbehjul er simpelthen det første i verden, der er blå chrome farvet. Logoet er laser-indgraveret, og den fede, gennemførte grafik ses allevegne på løbehjulet – også på undersiden. Det fås bare ikke flottere.

 

Hvis designet er vigtigt for dig, så bliver du ikke skuffet over denne Rainbow-model. Selv gummihåndtagene og hjulene er blå, og hele løbehjulet stråler som et nymalet graffiti-værk.

Facts om løbehjulet

Ud over det farvemæssige kunstværk så er løbehjulet i sig selv også produceret i den bedste kvalitet. Det er konstrueret af letvægtsmetal. Hjulene er 110 mm alu core high rebound med ABEC-11 kuglelejer. Det er altså god kvalitet.

Forken er en SMX-fork, og der sidder en 5 x håndgranat clamp på den. Løbehjulet har også SCS-kompression, hvilket giver ekstra spin til baren. Baren er en oversize BLING YA V6 af varmebehandlet aluminium for større styrke.

Det er udstyret med en god og stabil PRO X Fender-bremse og et BOX deck, som du står godt fast på.

Du får også et integreret headset med i løbehjulet. Håndtagene er ekstra lange (145 mm) med et meget solidt greb.

Et fedt transportmiddel

Selv om dette løbehjul primært er udviklet til at lave tricks på, så er der jo intet, der forhindrer dig i at bruge det som det fedeste transportmiddel. På det kan du suse nemt og elegant igennem byen.

Med sine kun 3,5 kilo er det jo ingen sag lige at snuppe det under armen, til du skal bruge det igen.

Skal dette være den ultimative gave til dig selv – eller til en meget heldig modtager?

Vedligeholdelse af trick løbehjul


Vedligeholdelse af trick løbehjulLøbehjul skal ligesom cykler og andre mekaniske ting vedligeholdes.

Som hovedregel bør du undgå at køre i vand eller sand, da det kan ødelægge lejerne og stellet kan ruste. Undgå også at opbevare løbehjulet i fugtige omgivelser.

Er der tydelige tegn på misvedligeholdelse, bortfalder garantien.

 

Husk at efterspænde dit løbehjul

Det er vigtigt at efterspænde dit løbehjul – gerne inden hver gang du skal ud og køre. Det er særligt vigtigt at efterspænde, hvis du laver mange tricks og stunts med dit løbehjul, da det her bliver udsat for en del stød og slag, hvilket er hårdt for det. Diverse skruer og møtrikker kan med tiden løsne sig og dette kan gå hen og blive farligt for dig.

Hold øje med hjulene

Ingen hjul kan holde for evigt. Kørsel på vej og stunts slider hårdt på dem. Jo mere du kører på løbehjulet, des mere slides de selvfølgelig – især, hvis du kører meget på skaterbane. Jumps kan medføre at hjulene slides eller simpelthen flækker.

Et hjul bør skiftes senest når det er slidt 30% ned. Skiftes det senere er der stor risiko for at det flækker.

Decket er ikke udødeligt

Intet er udødeligt. Er du en af dem, der laver mange stunts på dit løbehjul, bør du være ekstra opmærksom på at decket på et tidspunkt kan knække, fordi de har været udsat for en meget høj belastning over længere tid – det er der desværre ikke noget unormalt i.

Du kan minimere belastningen ved hårde landinger ved at gå ned i knæ, når du rammer underlaget. Husk at efterspænde alt, så der ikke er noget, der vrider eller falder af ved jumps. Grind kun på glatte overflader, da det slider mindre på stellet.

Flavor Awakening V2 Complete Trick Løbehjul Purple

Er du en mere eller mindre professionel løbehjulskører, så vil du bestemt sætte stor pris på denne lilla perle af et trick løbehjul. Det er et superflot løbehjul, og det er konstrueret, så du bliver i stand til at lave de fedeste tricks.

Designet

Dette løbehjul er bare flot. Simpelthen. Dens grundfarve er den smukkeste dybe lilla, som er shinny og ikke til at undgå at lægge mærke til. På den gode måde.

Den er sort på håndtagene, hjulene, klampen og decket. Farverne spiller bare, og samlet set fremstår løbehjulet smukt og elegant.

Det er konstrueret af aluminium, og baren er af forkromet stål. På decket ligger et skridsikkert gummiunderlag, der sikrer, at du står godt fast, også når du laver tricks.

Specifikationer

Den fulde højde på løbehjulet er 80,5 cm, og den kan bære max. 100 kg.

Baren måler 550 mm i højden, og 560 mm i bredden. Decket måler 52 cm i længden (20,5 #) og 11,4 cm i bredden (4,5 #).

Headsettet er integreret, så der ikke kommer skidt og snavs ind i samlingen.

Den har SCS-compression, som sikrer, at du kan lave de fedeste tricks på rampen.

Der sidder en god og solid Flex Fender bremse på løbehjulet, som i det hele taget fungerer top professionelt.

Hjulene er 110 mm i diameter med en hårdhed på 88A, kuglelejerne er ABEC-9. Med disse hjul kan der virkelig komme fart på, når du kører på skaterramperne.


Det fedeste transportmiddel

Ud over at få det løbehjul, der kan lave de fedeste tricks på rampen, så får du i dette løbehjul altså også det fedeste transportmiddel i byen.

Det ser godt ud, det kører hurtigt, og du kan så lige lave et lille trick, når du får muligheden for det. Dette løbehjul vil klæde dig både på rampen og i byen.

Se også HVAD SKAL JEG VIDE INDEN JEG KØBER ET TRICKS LØBEHJUL skrevet af mills.dk.

Læs også vores artikel om: El Løbehjul til voksne – En ny måde at komme rundt på

FAQ

Hvilket trick løbehjul er det bedste?
Der er i øjeblikket mange gode trick løbehjul på markedet, men nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Razor Grom trick løbehjul, My Hood Trick Løbehjul og Stunted XL trick løbehjul. Løbehjulene har alle fået nogle gode anmeldelser, da de indeholder nogle gode og smarte egenskaber.
Hvordan vælger jeg et løbehjul?
Når du skal vælge et løbehjul, skal du overveje, hvilke egenskaber løbehjulet skal have. Løbehjul fås med forskellige egenskaber og brugsformål, hvormed du blandt andet skal overveje, om du vil have et almindege løbehjulet, et el-løbehjul eller måske et trick løbehjul, som er designet til at udføre seje tricks på.
Hvor meget koster et trick løbehjul?
Prisen på et trick løbehjul varierer en smule fra model til model, men generelt vil et helt nyt trick løbehjul koste omkring 500 kr., hvormed det er relativt nemt at spare op til. Prisen kan dog godt variere med et par hundrede kroner, alt efter hvilken model du køber.
Er et Razor løbehjul et trick løbehjul?
Ja, Razor løbehjul er generelt designet til, at de kan bruges som trick løbehjul. Razor løbehjulenes stel er lavet af 100 % aluminium, hvilket gør, at løbehjulene er meget lette. Derfor er de nemme at hoppe og lave tricks på, hvormed de kvalificerer sig som trick løbehjul.

Denne side er anmeldt af: Selma S. Bang Rating 10/10

 

Forfatter