Børn og babyer har meget sarte ører, og støj og høje lyde kan nemt lede til ubehagelige oplevelser i form af bl.a. chok eller hovedpine.

Derfor er det særdeles vigtigt med det rette udstyr for at beskytte dem mod støj og larm, så de kan sikre deres ører gennem hele livet.

Et ordentligt børne høreværn beskytter dit barns hørelse ved at skærpe generende og skadende lyde, men stadig give dem mulighed for at høre, hvad du siger, og dermed bevare indlæring af sproget, og samtidig sørge for, de ikke føler sig udenfor.

Således kan du altså sagtens tage dit barn med ud at se fyrværkeri nytårsaften, med ned på værkstedet for at save og hamre, ud at køre Gokart, eller på familietur til Skanderborg festival, helt uden det påfører dit barn skader. På den måde kan I dele tonsvis af oplevelser sammen med god samvittighed, og det gavner både dig og dit barn.

Et børne høreværn kan sågar være gavnligt ved en trafikeret vej, eller blot hvor dit barn ønsker fred og ro, så det f.eks. ikke bliver distraheret, når det skal lave lektier, tegne eller læse en bog.

Børn opfatter nemlig ting anderledes end voksne, og sanseindtryk kan let virke overvældende og meget kraftige, og derfor kan det være sundt for børn at få lov at lukke af for omverdenen.

Dette kan også hjælpe dem til at dyrke deres kreativitet og fantasi i deres egen verden, og det er en vigtig del af et barns læringsproces.

Da børns ører og hoveder er langt mere sarte og fintfølende end voksnes, anbefales det, at du køber et høreværn, som er specielt designet til børn – på den måde sikrer du dig, at de får den bedst mulige lydisolation, den mest optimale pasform og den maksimale komfort.

Her er fem kvalitetshøreværn til en overkommelig pris, du med fordel kan købe til dit barn:

SE OGSÅ: Høreværn med radio og Bluetooth


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


OX-ON junior høreværn – støjreducerende høreværn til børn

OX-ON junior høreværn

Denne one-size model til børnfra Ox-on har skumbelagte ørekopper for øget komfort, og kan foldes sammen, så du kan have det med dig overalt.

Værnet er selvjusterende, så dit barn sikres den bedst mulige pasform og komfort, og de isolerede ørekopper forsegler mod generende støj.

Ligesom det forrige høreværn, er bøjlen belagt med en skumpude, så det er behageligt at have på, og med sine blot 215 gram er det ikke til gene for dit barn.

Værnet dæmper med op til 27 decibel, hvor en dæmpning på 10 decibel opfattes som en halvering i lydstyrke, og det dæmper altså lyde med næsten 3 gange så meget. Værnet er EN 352-godkendt, så du behøver ikke bekymre dig om kvaliteten – den er i top.

Høreværnet fås i frisk limegrøn og pink, og prisen er yderst fordelagtig.

Fordele

 • Nem at have med i tasken
 • Lavet med ABS-plast
 • EN 352-godkendt
Ulemper

 • Anbefalet alder er ikke opgivet

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 18 cm (b), 21,5 cm (l)
 • Afdæmpningsværdi: 24,5 dB
 • Materiale: ABS-plast

SE OGSÅ:Skovhjelm

SE OGSÅ: Svejsehjelm


Muffy Baby fra Alpine – høreværn til baby

Muffy Baby fra Alpine - Høreværn til din babyLangt de fleste ved, at babyer på mange punkter er skrøbelige væsener. Sådan er det også, når det gælder deres øre og hørelse, og det er derfor vigtigt at passe godt på sin babys ører. Disse baby høreværn fra Alpine er designet til at forhindre høretab hos spædbørn. Med andre ord beskytter høreværnene din babys ører mod høje og derved også skadelige lyde. 

Muffy Baby, høreværn til børn, kan bruges i mange forskellige sammenhænge: både til forskellige former for transport og diverse festlige sammenkomster, hvor lydniveauet bliver en anelse højere end, hvad godt er for din baby. Ydermere er det en fordel at benytte høreværnene til babyer, der lider af overdreven stimulering samt til babyer, der skal kunne sove uforstyrret på for eksempel en flyrejse. Derudover er det generelt en god ide at have høreværn til baby for at undgå fremtidige høreskader.

Fordele

 • Justerbare i takt med barnets behov
 • Elastiske pandebånd sikrer komfort
 • Må bruges under MR-scanninger
Ulemper

 • Anbefalet alder er til 36 måneder

Udvalgte specifikationer

 • Velegnet fra 2-36 måneder
 • Indeholder ingen metaldele
 • Laver ikke pres på hovedet
 • Opbevaringspose medfølger

3M Peltor – høreværn til børn og babyer

3M Peltor Kid høreværn H510AK-442-GB neon grønBygger I om i hjemmet, bliver der en masse støj, som dette høreværn fra Peltor Kid kan beskytte jeres barn eller baby imod. Med blot 140 g vægt er det overkommeligt for et barn at have det på og stadigvæk kunne gå omkring i hjemmet, mens vægten godt kan blive for meget for en baby, der kun lige har lært at løfte sit eget hoved. Ikke desto mindre giver høreværnet lyddæmpning med SNR-værdi på 27 dB, så altså trækkes 27 dB fra støjen i barnets omgivelser.

De 27 dB er forskellen mellem støjniveauet i en overfyldt restaurant med et dusin samtaler, omtrent det dobbelte antal klirrende glas og tallerkener samt støj fra musik og kokkene i køkkenet, og så det ambiente lydniveau i en stille forstad med fuglefløjt her og der.

CE-mærket høreværn

Peltor Kid høreværnet er CE-mærket, hvilket vil sige, at det lever op til europæiske standarder for sikkerhed. Du kan altså trygt overlade børne høreværnet til din dreng eller pige, så de kan lave deres lektier i fred. Et højt støjniveau i hjemmet er ikke godt for et barns opvækst, og med effektive høreværn til børn kan du mindske betydningen af den uvægerlige larm, så barnet får ro på.

Fordele

 • CE godkendt
 • Justerbare i størrelsen
 • Behagelige at have på i længere tid
Ulemper

 • Fås ikke i neutrale farver

Udvalgte specifikationer

 • Anbefalet til 3+ måneder og til 7 år
 • Certificeret til EN352-1
 • Vægt: 130 gram
 • Gennemsnitlig beskyttelse: 27 bD SNR

Baby Banz Ear Muffs – høreværn til børn over 2 år

Baby Banz Ear Muffs med mønster, 2+

Ønskes et lidt mere sjovt og funky udseende på dit barns høreværn, er denne super fine mønstrede model fra Baby Banz helt oplagt. Værnet passer, ligesom det tredje, til børn på 2-10 år, og har den samme justerbare bøjle beklædt med læder, som kan spænde mellem 10 og 17 centimeter i højden.

Hovedbøjlen er en lavprofilsbøjle, som betyder, at bøjlen sidder tæt til hovedet, hvilket sikrer værnet mod at falde af.

Ligesom det foregående høreværn til børn, er dette i letvægtsklassen med blot 190 gram, og altså super nemt at fragte. Desuden er det sammenfoldeligt.

Værnet dæmper med 26 decibel, og det fås i mange forskellige mønstre, som gør det til en sjovere oplevelse at have høreværn på for dit barn, og du kan derfor med fordel tage dem med ud at købe det, så de helt selv kan vælge model.

Fordele

 • Fylder ikke mere end en håndfuld når de er foldet sammen
 • Nemme at justere
 • Fås i mange forskellige farver
Ulemper

 • Høreværnene opleves lidt strammere ved en højere alder

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 190 gram
 • Sænker lyden med ca. 24,3 dB
 • Alder 2-10 år

SE OGSÅ:Indendørs gynge


Hvad skal jeg gå efter?

For at sikre dit barns ører bedst muligt, bør du finde et høreværn der passer dit barns individuelle behov. En vigtig faktor er komfort, naturligvis for at sikre, at værnet er behageligt at have på, og altså ikke er til gene for dit barn.

Komforten sikres bedst muligt ved at vælge et justerbart værn med den rette pasform – hvad enten værnet er selvjusterende eller ej. Børn er meget forskellige, både af sind og fysik, og du bør altså tage dit barn med ud og prøve forskellige høreværn.

På den måde har dit barn også mulighed for selv at vælge farve eller mønster, og du sikrer altså, at oplevelsen omkring høreværnet bliver sjovere. Således gør du dem til en del af processen, og de vil med stor sandsynlighed synes, det er sjovere at have på.

Såfremt høreværnet skal bruges til et spædbarn, skal du sikre dig, at det er specielt designet hertil, så du ikke skader dets kranium, da spædbørns kranier er meget bløde og derved nemt bliver beskadiget.

Sikr dig, at høreværnet er kvalitetstestet i forhold til reglerne på området, så du er helt sikker på, at det skærmer af for generende støj. Sørg dog også for, at der kan trænge uskadelig lyd igennem, såsom tale, så du ikke ekskluderer dit barn fra at høre, hvad der bliver sagt.

Vælg efter behov

Uanset hvad anledningen er, så bør du som forælder anskaffe dit barn et høreværn til støjende aktiviteter, som for eksempel nytårsfyrværkeri eller koncerter.

Ligeledes kan det, som før nævnt, være gavnligt for børn med koncentrationsbesvær eller børn, der blot ønsker lidt fred. Inkluder dit barn i processen og vælg med omhu, så både du og dit barn får den bedst mulige oplevelse, og du sikrer dets hørelse i mange år frem.

Det er dog væsentligt at huske på, at behovet fra barn til barn kan variere, og at et høreværn til lektielæsning sandsynligvis ikke behøver at være af lige så høj kvalitet som et, der skal med på racerbanen eller værkstedet. Det samme gør sig gældende i forhold til, hvor ofte det skal bruges.

Uanset hvad, er høreværn til børn ekstremt lette at få fat på og priserne er overkommelige, og der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at skåne dit barn og dets ører, eller blot at give det mulighed for at få et pusterum.

Det giver point på karmakontoen, og dit barn vil takke dig langt ind i fremtiden.

Se også denne lignende artikel på vores side: Fodmassage maskine – 6 fodmassage maskiner der holder det de lover!

FAQ

Hvorfor er høreværn vigtige for børn og babyer?
Høreværn beskytter deres ører mod støj og kan forhindre permanent høreskade.
Er der en aldersgrænse for at bruge høreværn?
Nej, der er ingen aldersgrænse for at bruge høreværn. Det er vigtigt at beskytte hørelsen for alle aldre.
Kan høreværn til voksne bruges af børn?
Det anbefales at bruge høreværn, der specifikt er designet til børn. Voksnes høreværn kan være for store og give dårlig beskyttelse.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Jippies høreværn

Jippies Høreværn til børn og babyerJippies Høreværn er både til børn og helt små babyer. Det anbefales, at børn og unge bruger høreværn i alderen 1 år til 16 år. Disse høreværn beskytter barnets hørelse, da det mindsker lyde med hele 25 dB. Det fungerer på den måde, at det fjerner alle de høje lyde. Det kan være til en koncert, når børnene er med ude i haven og slå græs. Når barnet har disse børne høreværn på, kan de stadigvæk høre almindelig samtale. Det er kun høje lyde, som bliver fjernet og derfor kan de sagtens have dem på, når I går udenfor.Det er vigtigt at beskytte børns hørelse, så de ikke får nedsat hørelse for tidligt i livet.Jippies Høreværn til børn og babyer er lette at tage af og på. De sidder helt tæt på hovedet, men de trykker ikke ubehagelig, da de er polstret indvendigt. Det gør også, at de er behagelig at have på i længere tid ad gangen. Hvis barnet ønsker at holde nogle pauser fra at have dem på, vil vi anbefale, at barnet går indenfor og ikke udsætter sig selv for unødvendig larm. I bør især benytte dem til nytår.

Fordele

 • Høreværnet er polstret indvendigt
 • Kan bruges både ude og inde
 • Sidder tæt til hovedet
Ulemper

 • Anbefales ikke til børn under 1 år

Udvalgte specifikationer

 • Anbefalet til børn fra 1-16 år
 • Afdæmper lyden med 25 dB

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter