Høreværn til børn og babyer – 5 høreværn, som sikrer dit barns hørelse

Børn og babyer har meget sarte ører, og støj og høje lyde kan nemt lede til ubehagelige oplevelser i form af bl.a. chok eller hovedpine.

Derfor er det særdeles vigtigt med det rette udstyr for at beskytte dem mod støj og larm, så de kan sikre deres ører gennem hele livet.

Et ordentligt høreværn beskytter dit barns hørelse ved at skærpe generende og skadende lyde, men stadig give dem mulighed for at høre, hvad du siger, og dermed bevare indlæring af sproget, og samtidig sørge for, de ikke føler sig udenfor.

Således kan du altså sagtens tage dit barn med ud at se fyrværkeri nytårsaften, med ned på værkstedet for at save og hamre, ud at køre Gokart, eller på familietur til Skanderborg festival, helt uden det påfører dit barn skader. På den måde kan I dele tonsvis af oplevelser sammen med god samvittighed, og det gavner både dig og dit barn.

En høreværn kan sågar være gavnligt ved en trafikeret vej, eller blot hvor dit barn ønsker fred og ro, så det f.eks. ikke bliver distraheret, når det skal lave lektier, tegne eller læse en bog.

Børn opfatter nemlig ting anderledes end voksne, og sanseindtryk kan let virke overvældende og meget kraftige, og derfor kan det være sundt for børn at få lov at lukke af for omverdenen.

Dette kan også hjælpe dem til at dyrke deres kreativitet og fantasi i deres egen verden, og det er en vigtig del af et barns læringsproces.

Da børns ører og hoveder er langt mere sarte og fintfølende end voksnes, anbefales det, at du køber et høreværn, som er specielt designet til børn – på den måde sikrer du dig, at de får den bedst mulige lydisolation, den mest optimale pasform og den maksimale komfort.

Her er fem kvalitetshøreværn til en overkommelig pris, du med fordel kan købe til dit barn:

SE OGSÅ: Høreværn med radio og Bluetooth

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Høreværn til børn, 6 mdr.+

Høreværn til børn, 6 mdr.+
69 kr.

Dette høreværn passer til børn fra 6 måneder og opefter. Det har smarte justerbare ørekopper med skumindlæg, så det kan tilpasses dit barn, som derved samtidig er sikret høj komfort i mange timer ad gangen.

De dobbeltjusterede ørekopper giver en god pasform og gør, at værnet sidder sikkert fast på hovedet, helt uden at stramme, så det ikke falder ned eller skal rettes på i tide og utide.

Høreværnet kan foldes sammen, så det let kan medbringes i tasken, og så vejer det under 100 gram.

Den påsatte skumpude i bøjlen gør høreværnet blødt og behageligt at have på, så dit barn ikke pludselig får lyst til at tage det af.

Høreværnet fås både i grøn og pink, så der er noget for både piger og drenge.

SE OGSÅ: Åndedrætsværn

OX-ON junior høreværn

OX-ON junior høreværn
79,95 kr.

Denne one-size model til børnfra Ox-on har skumbelagte ørekopper for øget komfort, og kan foldes sammen, så du kan have det med dig overalt.

Værnet er selvjusterende, så dit barn sikres den bedst mulige pasform og komfort, og de isolerede ørekopper forsegler mod generende støj.

Ligesom det forrige høreværn, er bøjlen belagt med en skumpude, så det er behageligt at have på, og med sine blot 215 gram er det ikke til gene for dit barn.

Værnet dæmper med op til 27 decibel, hvor en dæmpning på 10 decibel opfattes som en halvering i lydstyrke, og det dæmper altså lyde med næsten 3 gange så meget. Værnet er EN 352-godkendt, så du behøver ikke bekymre dig om kvaliteten – den er i top.

Høreværnet fås i frisk limegrøn og pink, og prisen er yderst fordelagtig.

SE OGSÅ: Skovhjelm

Baby Banz Ear Muffs, 2+

Baby Banz Ear Muffs, 2+
148 kr.

I den lidt højere ende af prisskalaen end de to første høreværn finder vi dette fra det australske mærke, Baby Banz, men den lidt højere pris er ikke uden grund.

Med sin justerbare bøjle, som kan variere helt op til 7 centimeter i højden, passer dette høreværn til børn fra 2-10 år, og det er altså et høreværn, dit barn kan have i mange år, mens det vokser. Således slipper du for at skulle købe nyt høreværn, og har du et barn på 2 og et på 4, kan de dele.

Værnet har en læderbeklædt bøjle og skumpuder i ørekopperne, som giver øget komfort i mange timer.

Det kan foldes sammen og så fås det i mange forskellige flotte farver. Desuden vejer det blot 190 gram, og er derfor særdeles egnet til et barnehoved.

Med dette høreværn er dit barn sikret mod generende støj, men har stadig mulighed for at høre, hvad du siger.

 

SE OGSÅ: Svejsehjelm

Baby Banz Infant Ear Muffs høreværn

Baby Banz Infant Ear Muffs høreværn
148 kr.

Skal du have et høreværn til den mindste, kan du med fordel investere i dette fra Baby Banz.

Værnet er særligt tilpasset babyer, og passer børn fra 3-24 måneder. Dette værn er ikke blot en mindre udgave af et almindeligt høreværn, men er lavet specielt til små ører og bløde kranier, så du sikrer dit barn den absolut bedste oplevelse og komfort.

Dette høreværn kan i modsætning til de andre ikke foldes sammen, men med en vægt på kun 190 gram er det intet problem for hverken dig eller dit barn at bære.

Med sin evne til at dæmpe lyd med op til 27 decibel, må dette siges at være et yderst eminent høreværn til dit barn.

Bøjlen, som er lavprofil og altså sidder tæt på hovedet, er beklædt med læder som sikrer, at værnet er behageligt at have på og ikke falder af, og i modsætning til de andre høreværn, som har dobbeltpunktmontering, har dette kun enkeltpunktsmontering, som er optimalt for spædbørn.

Ved at skærme af for høje lyde, men stadig lukke tale ind skal du ikke være bange for dit barns indlæring. Høreværnet fås i adskillige mønstre og farver.

SE OGSÅ: Autostol test

Baby Banz Ear Muffs med mønster, 2+

Baby Banz Ear Muffs med mønster, 2+
168 kr.

Ønskes et lidt mere sjovt og funky udseende på dit barns høreværn, er denne super fine mønstrede model fra Baby Banz helt oplagt. Værnet passer, ligesom det tredje, til børn på 2-10 år, og har den samme justerbare bøjle beklædt med læder, som kan spænde mellem 10 og 17 centimeter i højden.

Hovedbøjlen er en lavprofilsbøjle, som betyder, at bøjlen sidder tæt til hovedet, hvilket sikrer værnet mod at falde af.

Ligesom det foregående høreværn, er dette i letvægtsklassen med blot 190 gram, og altså super nemt at fragte. Desuden er det sammenfoldeligt.

Værnet dæmper med 26 decibel, og det fås i mange forskellige mønstre, som gør det til en sjovere oplevelse at have høreværn på for dit barn, og du kan derfor med fordel tage dem med ud at købe det, så de helt selv kan vælge model.

SE OGSÅ: Indendørs gynge

Hvad skal jeg gå efter?

For at sikre dit barns ører bedst muligt, bør du finde et høreværn der passer dit barns individuelle behov. En vigtig faktor er komfort, naturligvis for at sikre, at værnet er behageligt at have på, og altså ikke er til gene for dit barn.

Komforten sikres bedst muligt ved at vælge et justerbart værn med den rette pasform – hvad enten værnet er selvjusterende eller ej. Børn er meget forskellige, både af sind og fysik, og du bør altså tage dit barn med ud og prøve forskellige høreværn.

På den måde har dit barn også mulighed for selv at vælge farve eller mønster, og du sikrer altså, at oplevelsen omkring høreværnet bliver sjovere. Således gør du dem til en del af processen, og de vil med stor sandsynlighed synes, det er sjovere at have på.

Såfremt høreværnet skal bruges til et spædbarn, skal du sikre dig, at det er specielt designet hertil, så du ikke skader dets kranium, da spædbørns kranier er meget bløde og derved nemt bliver beskadiget.

Sikr dig, at høreværnet er kvalitetstestet i forhold til reglerne på området, så du er helt sikker på, at det skærmer af for generende støj. Sørg dog også for, at der kan trænge uskadelig lyd igennem, såsom tale, så du ikke ekskluderer dit barn fra at høre, hvad der bliver sagt.

Vælg efter behov

Uanset hvad anledningen er, så bør du som forælder anskaffe dit barn et høreværn til støjende aktiviteter, som for eksempel nytårsfyrværkeri eller koncerter.

Ligeledes kan det, som før nævnt, være gavnligt for børn med koncentrationsbesvær eller børn, der blot ønsker lidt fred. Inkluder dit barn i processen og vælg med omhu, så både du og dit barn får den bedst mulige oplevelse, og du sikrer dets hørelse i mange år frem.

Det er dog væsentligt at huske på, at behovet fra barn til barn kan variere, og at et høreværn til lektielæsning sandsynligvis ikke behøver at være af lige så høj kvalitet som et, der skal med på racerbanen eller værkstedet. Det samme gør sig gældende i forhold til, hvor ofte det skal bruges.

Uanset hvad, er høreværn til børn ekstremt lette at få fat på og priserne er overkommelige, og der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at skåne dit barn og dets ører, eller blot at give det mulighed for at få et pusterum.

Det giver point på karmakontoen, og dit barn vil takke dig langt ind i fremtiden.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑