Elektronisk dartskive – din guide til en smart dartskive

Hvis du overvejer at købe en elektronisk dartskive, kan du med fordel læse denne guide. Det er kan nemlig være svært at finde rundt i funktionerne, tilbehøret og prisklasserne.

Desuden har man typisk mange spørgsmål, hvis man aldrig før har ejet en dartskive: Hvad er det smarte i at der følger 4 sæt dartpile med dartskiven fremfor kun 2 sæt? Og hvorfor er det rart at dartskiven har et display?

Hvilken elektronisk dartskive skal du vælge, hvis du har behov for at kunne smide batterier i den og eksempelvis tage den med i sommerhus? Alt dette og meget mere kan du blive klog på i denne guide, hvor 6 forskellige dartskiver vil blive gennemgået.

Dart er et spil, hvor man skal ramme en skive ved hjælp af dartpile. Der findes mange forskellige dartspil typer, men et af de mere populære er 501. Den måde hvorpå der tælles point i et spil 501, er ved at alle spillere starter på 501 point og skal forsøge at spille sig ned til 0 point.

Man skal ramme præcis 0 point ved brug af en double. Alt efter hvilket felt på skiven, der rammes, får man et bestemt antal point trukket fra sin score. Man skal få sin score ned på 0 på så få skud som muligt.

Hvis du aldrig har ejet en dartskive før, kan det være svært at vide, hvilken dartskive, der er god til ens behov. Det er faktisk behovet, der først og fremmest skal bestemmes, for at du kan vide, hvor avanceret en dartskive, du har brug for.

Hvis du blot vil prøve spillet af eller har tænkt dig blot at spille få gange om ugen, så kan det være smart at starte med en simpel dartskive. Denne kan du så opgradere til en bedre og mere avanceret dartskive, hvis du skulle få lyst til at gøre mere ud af dit spil.

SE OGSÅ: Poolbord

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Cobra 501 elektronisk dartskive

Cobra 501
399 kr.

Et lidt bedre bud på en begynderskive er denne Cobra 501 elektroniske dartskive. Den er stadig billig, men du får elektronikken, der gør spillet lidt sjovere.

Med denne skive får du både LCD display, handicapfunktion samt muligheden for at spille 8 spillere sammen. Skiven vejer 1,75 kg og kan med fordel få en fast plads på væggen. Du har rig mulighed for at lave et fedt darthjørne på dit værelse eller andre steder i dit hjem eller i klubben.

Der medfølger 2 sæt dartpile samt ekstra spidser. Dette er typisk nok, selvom man er mange, der spiller mod hinanden.Du får hele 16 spil og med 125 varianter kan du nemt variere spillene, så du aldrig kører sur i det. Du er sikret mange timers underholdning og du har en god chance for at forbedre din evner, som dartspiller.

Denne skive giver dig altså rigtig meget sjov for pengene, da antallet af spil og varianter er meget højt. Desuden har skiven de vigtigste funktioner, der gør at du kan få en god og grundig fornemmelsen af spillet og kan finde ud af om dart skal være en fritidshobby eller en mere seriøs hobby.

En praktisk information, der bør nævnes er, at dartskiven drives af 3 stk AA batterier, der skal købes separat før spillet kan begynde. Hvis du ønsker at bruge en adapter, der kan sættes fra dartskiven og over i en stikkontakt, så er dette noget, som du kan købe separat som tilbehør.

SE OGSÅ: Udendørs bordtennisbord

Scorpy elektronisk dartskive

Scorpy elektronisk dartskive
549 kr.

Denne elektroniske dartskive er et godt bud til dig, der typisk spiller med 3 andre. Det er nemlig en dartskive, der kan bruges til op til 4 spillere.Af smarte funktioner er Sound & Voice og LCD displayet. Det gør det nemt at kunne holde øje med, hvordan spillet går.

Du har mulighed for 21 forskellige spil og 65 varianter, hvilket er et meget højt antal. Du kommer derfor ikke til at kede dig med denne Scorpy elektroniske dartskive. Der er masser af spil at vælge imellem og udforske.

I pakken får du, udover dartskiven, 2 sæt pile og ekstra spiser til dem. Skiven vejer 2 kg og kan nemt hænges på væggen, så du hurtigt kan komme i gang med at spille.

Af strømforsyning har du en inkluderet adapter, som du kan sætte til en stikkontakt. Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne tage dartskiven med dig rundt til steder, hvor du ikke har mulighed for at koble den til en stikkontakt, så kan dartskiven også køre på AA-batterier. Disse er ikke inkluderet, men skal købes separat.

SE OGSÅ: Oppustelig spa

Scara elektronisk dartskive

Scara elektronisk dartskive
899 kr.

Scara elektronisk dartskive er en dartskive, der gør det muligt for rigtig mange spillere at spille på én gang. Den er nemlig beregnet til op til 16 spillere. Du behøver naturligvis ikke altid have 15 medspillere for at kunne spille. Du kan også skyde selv eller du kan spille imod en mindre gruppe personer.

Det specielle ved denne elektroniske dartskive er at den har LED displays. Og den har ikke bare ét LED display, men hele 9 stk. LED displays. Denne feature er rigtig lækker at spille med.

Af spil har du 31 forskellige sammen med 184 varianter. Du får også Sound & Voice funktionen og på den måde deler denne dartskive mange andre dartskivers egenskaber. Men forskellen ligger helt klart i antallet af spil, der kan spilles.

Af strømforsyning bruger dartskiven en adapter til stikkontakten og derfor er det vigtigt at du har mulighed for at montere dartskiven på en væg i nærheden af en stikkontakt eller strømforsyning. Dette kan dog nemt muliggøres med en forlængerledning. Dartskiven vejer 2,7 kg.

Som den eneste elektroniske dartskive bland de der er nævnt her, medfølger der hele 4 sæt pile og ekstra spidser dertil. Så du er helt klar til at invitere vennerne på besøg til en masse dartspil.

Denne dartskive ligger i mellemklassen, når det kommer til prisens niveau. Den er derfor ideel til dig, der spiller en masse derhjemme eller med vennerne. Men hvis du spiller professionel kan det være værd at overveje en endnu mere avanceret model som eksempelvis én af de 2 følgende modeller.

SE OGSÅ: Rulleskøjter til voksne

Master Classic elektronisk dartskive

Master Classic
0 kr.

Dette er en elektronisk dartskive, som også kan klare op til 16 spillere. Skiven har 4 LED displays. LED displays er de bedste og 4 af dem hjælper dig til at bevare overblikket over spillet. Derudover har denne dartskive 27 forskellige spil og 70 varianter.

Dette er derfor en dartskive, der ikke mangler spil eller andre egenskaber. Det er en elektronisk dartskive, der er god til dig, der allerede har spillet længe på en dartskive, der var mere simpel og måske endda en dartskive, der ikke var elektrisk. Du har brug for at prøve noget nyt og denne dartskive er et godt valg til dig, der har valgt at tage dartspillet videre til næste niveau.

Denne Master Classic elektroniske dartskive har 2 sæt pile inkluderet samt ekstra spidser, hvilket er meget normalt.Designet af kabinettet er flot og kabinettet er en praktisk måde, hvorpå du kan opbevare pilene.

Der medfølger en adapter, så du kan koble dartskiven til en stikkontakt og dermed virker LED skærmene samt Sound & Voice funktionen.

SE OGSÅ: Brætspil til voksne

Dartman Smartboard elektronisk dartskive

Dartman Smartboard
2.099 kr.

Af elektroniske dartskiver må dette være en af de bedste, som privatpersoner kan få hænderne i. Den har især en flot grafik på den store LCD skærm på 7 tommer. Der er animationer og du kan skærmen og grafikken er interaktiv. Dette er en feature der hidtil kun har været at se på spillemaskiner med møntindkast. Det giver dig en professionel følelse, når du spiller at du kan styre spillet på skærmen.

Dartman Smartboard har 10 spil og utallige variationer. Der medfølger en adapter til stikkontakt, 2 sæt pile med flights. Du får endda også 30 ekstra spidser med. Så er du sikret ikke at skulle ud at købe ekstra spidser i den nærmeste fremtid.

Der er regler for, hvor stor en afstand man skal have til dartskiven, når man skyder og derfor får du en praktisk markeringslinje med, så du nemt kan se, hvor du skal stå. Så slipper du for selv at finde malertapen frem eller hvad du ellers ville bruge som markeringslinje.

Hvis du bor i lejlighed eller bor sammen med andre personer, der er lydfølsomme, kan det være godt at kunne dæmpe lyden, der kan komme, når en pil kastes mod skiven. Når pilen rammer skiven er det at der kan komme en lyd. Denne kan forhindres ved køb af dette dartspil, da der medfølger en lyddæmpende gummimåtte, som kan hænges op sammen med skiven.

Det elektroniske aspekt ved spillet går igennem alle funktioner. Eksempelvis kan opdatering til dartskivens software nemt hentes ved at bruge et SD-kort, som også medfølger. Alternativt kan du hente opdateringer fra dartman.co.

Bonusserne ved dette spil fortsætter, da det tilmed er muligt at spille mod en robot, der har mange forskellige sværhedsgrader. Så selv når vennerne er gået hjem kan du få spillet og forbedret dine dartevner.

Denne skive ligger i den dyre ende af skalaen og er derfor typisk egnet til personer, der spiller dart på højt niveau. Det kan enten være som fritidsbeskæftigelse eller som fultidsbeskæftigelse. Det kan dog også være til dig, der har en klub eller en forening, hvor medlemmerne vil have gavn af underholdning i form af en dartskive.

 

SE OGSÅ: El løbehjul til voksne

CompySofttip dartskive

CompySofttip dartskive
149 kr.

Dette er en dartskive, der er billig at investere i, hvis du eller dit barn skal finde ud af om sportsgrenen er noget, der skal tages op det næste niveau.

Skiven har en diameter på 46 centimeter. Dette kaldes også turneringsstørrelsen, men den er dog en smule mindre end på andre dartskiver. Du får 6 pile med og 6 ekstra spidser. Dette gør at du kan udskifte spidserne, når de er blevet slidte.

Det er en dartskive, som er meget anvendelig til træning derhjemme. Derimod fungerer den knap så godt til konkurrencer, da det er nødvendigt at føre point manuelt ved siden af skiven på et stykke papir eller lignende. Der bliver altså ikke ført score automatisk, hvilket er den største ulempe ved denne dartskive.

Men som sagt er CompySofttip dartskive god til dig, der træner dine skud derhjemme eller spiller lidt med din venner for sjov en sjælden gang i mellem.Selvom den er billig betyder det ikke at der er færre timers underholdning i den. Den er dog fuldstændigt uden elektronik, hvilket betyder at den er 100% manuel.

SE OGSÅ: Airhockey bord

Hvordan spiller man?

Med din dartskive følger der typisk en beskrivelse af reglerne og hvis ikke, så kan reglerne findes på internettet. Inden spillet skal dartskiven placeres 173 centimeter oppe på en lodret væg eller dør. Helt præcist er det skivens centrum, der skal være i en højde på 173 centimeter.

Når spillet begynder og der skal skydes pile mod dartskiven er det vigtigt at spilleren står 2,37 meter fra skiven. Denne afstand måles bedst på gulvet.

Som beskrevet i starten af denne artikel, kan dart handle om at spille sig ned fra 501 point til 0 point på så få forsøg som muligt. Man har 3 pile per spiller per runde. Der skal afsluttes med enten det der hedder en double eller det der på engelsk kaldes en Bullseye. Bullseye er når pilen rammer det røde centrum på dartskiven. På dansk kaldes Bullseye for Rød Bull.

Med disse informationer samt en vejledning i de forskellige dartskiver er du godt klædt på til at finde rundt blandt manuelle og elektroniske dartskiver.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑