Hvis du overvejer at købe en elektronisk dartskive, kan du med fordel læse denne guide. Det er kan nemlig være svært at finde rundt i funktionerne, tilbehøret og prisklasserne.

Desuden har man typisk mange spørgsmål, hvis man aldrig før har ejet en dartskive: Hvad er det smarte i at der følger 4 sæt dartpile med dartskiven fremfor kun 2 sæt? Og hvorfor er det rart at dartskiven har et display?

Hvilken elektronisk dartskive skal du vælge, hvis du har behov for at kunne smide batterier i den og eksempelvis tage den med i sommerhus? Alt dette og meget mere kan du blive klog på i denne guide, hvor 6 forskellige dartskiver vil blive gennemgået.

Dart er et spil, hvor man skal ramme en skive ved hjælp af dartpile. Der findes mange forskellige dartspil typer, men et af de mere populære er 501. Den måde hvorpå der tælles point i et spil 501, er ved at alle spillere starter på 501 point og skal forsøge at spille sig ned til 0 point.

Man skal ramme præcis 0 point ved brug af en double. Alt efter hvilket felt på skiven, der rammes, får man et bestemt antal point trukket fra sin score. Man skal få sin score ned på 0 på så få skud som muligt.

Hvis du aldrig har ejet en dartskive før, kan det være svært at vide, hvilken dartskive, der er god til ens behov. Det er faktisk behovet, der først og fremmest skal bestemmes, for at du kan vide, hvor avanceret en dartskive, du har brug for.

Hvis du blot vil prøve spillet af eller har tænkt dig blot at spille få gange om ugen, så kan det være smart at starte med en simpel dartskive. Denne kan du så opgradere til en bedre og mere avanceret dartskive, hvis du skulle få lyst til at gøre mere ud af dit spil.

SE OGSÅ:Oppustelig spa

One80 elektronisk dartskive


one80-elektronisk-dartskive

One80 elektronisk dartskive er en dartskive, der gør det muligt for rigtig mange spillere at spille på én gang. Den er nemlig beregnet til op til 8 spillere. Du behøver naturligvis ikke altid have 6 medspillere for at kunne spille. Du kan også skyde selv eller du kan spille imod en mindre gruppe personer.

Af spil har du 21 forskellige sammen med 65 varianter. Du får også Sound & Voice funktionen og på den måde deler denne dartskive mange andre dartskivers egenskaber. Men forskellen ligger helt klart i antallet af spil, der kan spilles.

Af strømforsyning bruger dartskiven en adapter til stikkontakten og derfor er det vigtigt at du har mulighed for at montere dartskiven på en væg i nærheden af en stikkontakt eller strømforsyning. Dette kan dog nemt muliggøres med en forlængerledning. Dartskiven vejer 1,75 kg.

Som den eneste elektroniske dartskive bland de der er nævnt her, medfølger der 2 sæt pile og ekstra spidser dertil. Så du er helt klar til at invitere vennerne på besøg til en masse dartspil.

Denne dartskive ligger i mellemklassen, når det kommer til prisens niveau. Den er derfor ideel til dig, der spiller en masse derhjemme eller med vennerne. Men hvis du spiller professionel kan det være værd at overveje en endnu mere avanceret model som eksempelvis én af de 2 følgende modeller.

Fordele

 • 21 forskellige spil og 65 forskellige varianter
 • Sound og voice funktion
 • Man kan spille op til 8 personer på en gang
Ulemper

 • Designet kan virke meget rustikt

Specifikationer

 • Vejer 1,75 kg
 • 2 sæt dartpille og ekstra spidser medfølger
 • Dartskiven er 51 x 54 cm
 • LCD display

SE OGSÅ: Rulleskøjter til voksne

Elektronisk dartskive i skab CB90


Elektronisk dartskive i skab CB90En af de helt store fordele med et elektronisk dartskab er, at I kan spille mange på samme tid og mange forskellige spil uden besvær. Dette elektroniske dartspil gemmer på mere end 38 spil og 211 varianter af det. Den kan holde styr på 16 spillere ad gangen, så hele festen kan være med til at spille dart.Der følger fire sæt dartpile med og også nogle ekstra spidse til dem, da de godt kan blive sløve, når I har spillet længe. Rundt om selve skiven er der ekstra beskyttelse, for selvom det ikke er rigtige dartpile, så kan de stadigvæk gøre skade på en almindelig væk. Det har de fixet på denne måde.Når I spiller, er der lydeffekter med, men der er mulighed for at slå dem fra, hvis I bliver for trætte af dem. Der er til mange times underholdning med denne elektroniske dartskive.Fordelen med denne elektroniske dartskive er, at du kan være sikker på, at du kender de spil, som I spiller. Den holder styr på stillingen, så I bare kan koncentrere jer om at spille dart. Den husker endda rækkefølgen af, hvis tur det er.En elektronisk dartskive er akkurat lige så sjov som almindelig dart og I kan helt sikkert få meget ud af det. Man bliver også bedre til at spille almindelig dart, selvom man starter med en elektronisk dartskive.Denne her er god, fordi den er relativ billig, så alle kan være med. Masser af sjov for jer alle sammen.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electronic dartboard WORKER WJ300 

 • Prismatch
 • 30 dages prøveperiode

Det væghængte elektroniske dartboard har etflot og futuristisk look med den sorte farve, den sekskantede form og de røde detaljer. Det er velegnet til brug indenfor. Der kan være 1 til 8 deltagere med af gangen til de forskellige typer af spil, der er på skiven.Selve spilleskiven er godt beskyttet af de to låger, som sidder foran den. Der er mange smarte elektroniske funktioner i WORKER WJ300, og du vil nemt kunne variere dine spil.

Netop på grund af den smarte elektronik er dartspillet bedst egnet til indendørs brug. Der må ikke komme vand på spillet, så hold spillet indenfor og tørt.

WJ300 har 27 spil med op til 216 spilmuligheder. Der er der god underholdning for alle til meget lang tid. Der er både lyd og lys i spillet, hvilket gør det nemt at følge med i, hvad der sker.

Du kan med fordel bruge pile med plastik-spidser med en længde på 1,4 cm og en maks. diameter på 2 mm. Du får 12 stk. af dem med i pakken, når du køber spillet. Så kan du straks komme i gang med at spille.

Electronic dartboard WORKER WJ300 vs. markedet

I forhold til mange andre elektroniske dartspil så skiller WORKER 300 sig blandt andet ud ved, at det er sekskantet. Desuden er det noget særligt, at der er to låger foran skiven.Det er også noget særligt, at der er både lys og lyd, der kan indikere, hvad der sker i spillet og på skiven.

Fordele

 • De to beskyttende låger, der samtidig er til opbevaring
 • De to LED-skærme af meget høj kvalitet
 • De 27 spil og 216 spilmuligheder
Ulemper

 • Prismæssigt er dartskiven til den høje side

Udvalgte specifikationer

 • To LED-skærme
 • 27 spil
 • 216 spilmuligheder
 • 1-8 spillere
 • Med lys og lyd
 • Automatisk nedlukning
 • Med strømadapter
 • Tåler ikke vand

Unicorn Bluetooth LCD dartskive


Unicorn Bluetooth LCD dartskive

Dette er en dartskive, der er god at investere i, hvis du eller dit barn skal finde ud af om sportsgrenen er noget, der skal tages op det næste niveau.

Skiven har en diameter på 46 centimeter. Dette kaldes også turneringsstørrelsen, men den er dog en smule mindre end på andre dartskiver. Du får 6 pile med og 6 ekstra spidser. Dette gør at du kan udskifte spidserne, når de er blevet slidte.

Det er en dartskive, som er meget anvendelig til træning derhjemme. Samtidig fungerer den rigtig godt til eksempelvis konkurrencer, da det er indbygget Bluetooth som automatisk overfører point via den tilhørende app. På den måde er det super nemt at danne sig et overblik over, hvad stillingen er.

Men som sagt er Unicorn Bluetooth LCD dartskive god til dig, der træner dine skud derhjemme eller spiller lidt med din venner for sjov en sjælden gang i mellem. Der er rigtig mange timers underholding i denne smarte dartskive.

SE OGSÅ: Airhockey bord

Unicorn LCD elektronisk dartskive


Unicorn Bluetooth LCD dartskive

Dette er en elektronisk dartskive, som også kan klare op til 8 spillere. Skiven har 1 LED display. LED displays er de bedste og hjælper dig til at bevare overblikket over spillet. Derudover har denne dartskive 25 forskellige spil og 176 varianter.

Dette er derfor en dartskive, der ikke mangler spil eller andre egenskaber. Det er en elektronisk dartskive, der er god til dig, der allerede har spillet længe på en dartskive, der var mere simpel og måske endda en dartskive, der ikke var elektrisk. Du har brug for at prøve noget nyt og denne dartskive er et godt valg til dig, der har valgt at tage dartspillet videre til næste niveau.

Denne Unicorn LCD elektroniske dartskive har 2 sæt pile, hvilket er meget normalt. Designet af kabinettet er flot og kabinettet er en praktisk måde, hvorpå du kan opbevare pilene.

SE OGSÅ: Brætspil til voksne

Scorpy elektronisk dartskive


Scorpy elektronisk dartskive

Denne elektroniske dartskive er et godt bud til dig, der typisk spiller med 3 andre. Det er nemlig en dartskive, der kan bruges til op til 4 spillere.Af smarte funktioner er Sound & Voice og LCD displayet. Det gør det nemt at kunne holde øje med, hvordan spillet går.

Du har mulighed for 21 forskellige spil og 65 varianter, hvilket er et meget højt antal. Du kommer derfor ikke til at kede dig med denne Scorpy elektroniske dartskive. Der er masser af spil at vælge imellem og udforske.

I pakken får du, udover dartskiven, 2 sæt pile og ekstra spiser til dem. Skiven vejer 2 kg og kan nemt hænges på væggen, så du hurtigt kan komme i gang med at spille.

Af strømforsyning har du en inkluderet adapter, som du kan sætte til en stikkontakt. Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne tage dartskiven med dig rundt til steder, hvor du ikke har mulighed for at koble den til en stikkontakt, så kan dartskiven også køre på AA-batterier. Disse er ikke inkluderet, men skal købes separat.

Fordele

 • Kan bruges af op til 4 spillere
 • 21 forskellige spil og 65 forskellige varianter
 • Kan både køre på batteri og alm. strømforsyning
Ulemper

 • Meget udsat LCD skærm

Specifikationer

 • LCD display
 • 2 sæt dartpille og ekstra spidser medfølger
 • Vejer 2 kg

Hvordan spiller man?

Med din dartskive følger der typisk en beskrivelse af reglerne og hvis ikke, så kan reglerne findes på internettet. Inden spillet skal dartskiven placeres 173 centimeter oppe på en lodret væg eller dør. Helt præcist er det skivens centrum, der skal være i en højde på 173 centimeter.

Når spillet begynder og der skal skydes pile mod dartskiven er det vigtigt at spilleren står 2,37 meter fra skiven. Denne afstand måles bedst på gulvet.

Som beskrevet i starten af denne artikel, kan dart handle om at spille sig ned fra 501 point til 0 point på så få forsøg som muligt. Man har 3 pile per spiller per runde. Der skal afsluttes med enten det der hedder en double eller det der på engelsk kaldes en Bullseye. Bullseye er når pilen rammer det røde centrum på dartskiven. På dansk kaldes Bullseye for Rød Bull.

Med disse informationer samt en vejledning i de forskellige dartskiver er du godt klædt på til at finde rundt blandt manuelle og elektroniske dartskiver.

Læs også: Støbejernsgryde – 7 støbejernsgryder der er pengene værd!

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter