Det er selvfølgelig ikke kun børn, der kan spille brætspil – det kan voksne også sagtens, og det er selvfølgelig også derfor, at der er lavet en lang række brætspil, der er henvendt til voksne personer, der gerne vil sidde rundt om spisebordet sammen med vennerne og spille et hyggeligt spil, mens de nyder lidt rødvin og nogle snacks.

Hvis du også har det sådan, men i øjeblikket står i den knap så heldige situation, at du ikke har nogen brætspil til voksne, så skal du selvfølgelig ud og have investeret i en række spil, som du kan bruge til de aftener, hvor du beslutter dig for at invitere dine venner over til et brætspil, rødvin og snacks.

Der findes heldigvis et væld af forskellige spil, så mon ikke du også kan finde frem til et eller flere spil, som du synes kunne være sjove at investere i, så du kan invitere dine venner over til en hyggelige aften, som står på brætspil og godt selskab?

Hvis du ikke rigtigt ved, hvor du skal lede henne, så er du kommet til det helt rigtige sted, for i denne artikel finder du nemlig en rigtig god oversigt over en lang række af brætspil, der er lavet med særligt henblik på, at det skal bruges af voksne og ikke af børn, som mange andre brætspil ellers er lavet med henblik på.

Det betyder også, at du med garanti kan finde et eller flere brætspil på denne side, som du synes virker som et interessant og spændende spil, og som du derfor også gerne vil kunne hive frem næste gang du får venner og/eller veninder på besøg til et par flasker vin og lidt snacks.

Spillene varierer meget, hvilket er gjort med henblik på, at listen skal indeholde noget for enhver smag, så derfor kan du – som sagt – også finde noget, der lever op til dine krav.

SE OGSÅ: El løbehjul til voksne


Pandemic – Fængende brætspil for voksne

 • Pandemic5/5 stjerner hos boardgamequest.com
 • 11/12 stjerner hos ehgaming.com
 • God vurdering hos gamesradar.com
 • 3,5/5 stjerner hos thesprucecrafts.com
 • 3,5/5 stjerner hos thexboxhub.com

Hvis du er til action og elsker at lege helt, så er dette brætspil uden tvivl noget for dig! Pandemic er nemlig et spil, som handler om at redde menneskeheden fra pandemier, som kunne komme ud af kontrol. Pandemic er generelt blevet godt modtaget af såvel eksperter som forbrugere. Bl.a. hos boardgamequest.com, som er et amerikansk magasin, er dette brætspil blevet anmeldt. Her har spillet fået en vurdering på hele 5/5 stjerner. Dette er en rigtig god vurdering – faktisk den bedst mulige. Her skrives der også om Pandemic, at det er “A great co-op game that is challenging, but so much fun, that you will come back for more.” I brætspillet Pandemic gælder det om at redde verden fra samtlige infektionssygdomme, som truer den grundlæggende verdenssundhed. I spillet står verden over for fire forskellige infektionssygdomme, som man frygter, vil komme ud af kontrol. Det er så spillernes opgave at agere eksperter og forsøge at få sygdommene kontrolleret og inddæmmet, så vi ikke ender ud med en pandemi.I dette brætspil spiller alle spillerne sammen mod spillet om at undgå en pandemi. Der kan være 2-4 spillere, og spillet tager ca. en time.Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • God pris
 • Tilpas spillængde – ca. en time
 • Samarbejde mellem spillerne er i fokus
 • Fængende fortælling

Pandemic vs. markedetPandemic fås til en rigtig fin pris ift. lignende produkter på markedet. Brætspillet koster ca. 250 kr., hvilket er en helt normal pris for et brætspil af denne type. Pandemic er hverken dyrere eller billigere end andre brætspil på markedet.


Det Dårlige Selskab – Sjovt brætspil fyldt med dansk humor til voksne

 • Det Dårlige Selskab4/6 stjerner hos Berlingske
 • 4/6 stjerner hos Pixel.tv

Det Dårlige Selskab er spillet til dig, som elsker, når tingene går hen og bliver lidt upassende på den sjove måde. Dette er et brætspil, som kun skal spilles af folk med sans for humor, som også har en god portion selvironi. Det er et brætspil, som kan bringe spillerne tættere sammen, og hvor spillerne kan lære hinanden bedre at kende. Det Dårlige Selskab er generelt blevet modtaget godt blandt spilanmeldere. Hos Berlingske har spillet fået en vurdering på 4/6 stjerner. Her skriver anmelderne bl.a.: “Det er et frækt, hysterisk og helt igennem sjovt quiz-spil.” Med en sådan udmelding er man ikke i tvivl om, at denne anmelder er fan af Det Dårlige Selskab og spillets koncept. Man kan være alt mellem 3 og 16 spillere, når man spiller Det Dårlige Selskab. Dette åbner op for, at spillet kan blive brugt som et festspil, og det gør også, at der er mange muligheder for at spille på forskellige måder. Spillet tager ca. 30 minutter at spille. Det er anbefalet at spille fra 16 år og op – det er altså ikke et brætspil for de mindste.Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Fint design
 • Udfordrer på kreativitet og humor
 • Bringer folk tættere sammen
 • Godt som festspil
 • Passende længde – ca. en halv time

Det Dårlige Selskab vs. markedetDet Dårlige Selskab koster lige over 250 kr., hvilket er en meget typisk pris for et brætspil. Det Dårlige Selskab placerer sig altså hverken i den billige eller dyre ende – det placerer sig derimod et sted lige i midten. Dette er et godt spil i en fin kvalitet, og det fås til en fuldt ud rimelig pris.


Cards Against Humanity – Beskidt og sjovt spil for voksne

 • Cards Against Humanity4,3/5 stjerner hos thespruce.com
 • 4/5 stjerner hos boardgamesquest.com

Cards Against Humanity er et af den type spil, som med tiden er gået hen og blevet en klassiker. Det er et sjovt og skørt spil, som ofte bringer en masse smil og latter frem blandt spillerne. Samtidig bliver man udfordret kreativt og i, hvordan man tænker, når man spiller Cards Against Humanity. Hos thespruce.com er Cards Against Humanity blevet anmeldt. Det har i alt fået en vurdering på 4,3/5 stjerner, hvilket er mere end glimrende. I anmeldelsen fremhæves det bl.a., at spillet er nemt at spille. De skriver også om spillet, at det er “highly replayable”. Det er altså et spil, som kan spilles mange gange, og nogle gange bliver det endda kun sjovere, hvis man er godt kendt med spillet. Når man spiller Cards Against Humanity, skal man være mindst fire personer, men der er ikke som sådan nogen grænse for, hvor mange man højst kan være. Det er et spil, som hurtigt går hen og bliver lidt perverst og ulækkert på den humoristiske måde, så det er mest et spil for voksne og lidt ældre teenagere.Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Nemt at spille 
 • Bringer latteren frem
 • Udfordrer spillernes tankegang kreativt
 • Leg med ord

Cards Against Humanity vs. markedetCards Against Humanity placerer sig prismæssigt ca. i midten ift. andre bræt- og kortspil på markedet. Denne udgave af spillet koster ca. 250 kr., og dette er en meget normal pris for et brætspil af denne type. Du betaler altså hverken for meget eller for lidt for dette spil. Spillet fås til en meget fin pris, når man tager produktets kvalitet med i betragtning.


Risk Refresh – Brætspil til voksne

Risk Refresh - Brætspil

Der skal ikke være nogen tvivl om, at alle og enhver kender til RISK og derfor vil du og dine venner også nemt kunne få rigtig meget underholdning ud af at dette spil.

Det er nemlig det helt klassiske spil om global dominans, der har været ét af de mest solgte og ét af de mest populære militærstrategispil siden det blev sendt på markedet, hvilket det gjorde helt tilbage i 1959.

For at dominere kloden skal du erobre ikke mindre end hele 42 forskellige territorier, hvilket skal gøres med 360 miniaturer.

Der er mulighed for at spille spillet på hele tre forskellige måder, hvilket er enten klassisk, begynder eller for to spillere.

Bezzerwizzer Original, Ny udgave – populært brætspil til voksne

Bezzerwizzer Original, Ny udgave

Ét af de absolut mest solgte spil i øjeblikket er uden tvivl det klassiske, Bezzerwizzer.

Der er heller ikke nogen tvivl om, at det i høj grad er voksne, der køber spillet for at spille det sammen med andre voksne.

Det indeholder ikke mindre 5000 helt nye spørgsmål og kommer med en brik, der er med til at gøre det endnu sjovere at spille i hold.

Det er i høj grad et spil, der handler om at have den rette paratviden og samtidig handler det også om at lægge en lumsk plan, så man kan løbe afsted med en sejr.

Det er et meget unikt quiz-koncept og det har affødt en stor popularitet.

Tegn og Gæt Luksus Platinum – godt brætspil til voksne

Tegn og Gæt Luksus Platinum

Ét af de ældste spil på markedet og ét af de spil, som alle og enhver kender til er – uden tvivl – Tegn og Gæt, der handler om, hvad navnet også kraftigt antyder; at tegne og gætte.

Her er der dog tale om en lidt mere luksuriøs udgav, som kommer med intet mindre end 2000 splinternye og sjove opgaver til Tegn og Gæt, der med garanti vil få både dig og dine venner til at grine og have det sjovt sammen.

Det er et spil, der altid har været ensbetydende med grin og sjove timer, og det har selvfølgelig ikke ændret sig med tiden – det eneste, der har ændret sig er indpakningen.

SE OGSÅ:4 personers telt

 

Derfor skal du tage et brætspil frem, når vennerne kommer på besøg

Der er op til flere gode grunde til at du skal vælge at investere i et eller flere brætspil til voksne, som du kan tage frem til de aftener, hvor du vælger at invitere dine venner og/eller veninder over til en hyggelig aften, som normalvis består af både god mad og god vin, men den her gang også skal krydres med et hyggeligt og sjovt brætspil – eller måske endda flere af dem, hvis du har intentioner om, at de skal være i lidt længere tid.

Det er desværre de færreste voksne mennesker, der vælger at sætte sig sammen med et godt glas vin og et eller flere brætspil, der kan være med til at gøre den pågældende aften endnu mere hyggelig og endnu mere fyldt med sjov og spas, end den ville have været i forvejen.

Hvis du gerne vil sikre dig, at det er hyggeligt og sjovt for dine gæster at komme på besøg for dig, så er der ikke nogen tvivl om, at du kan være med til at øge kvaliteten af aftenen med et eller flere brætspil, der er lavet med særligt fokus på at de skal spilles af voksne.

Der findes mange af disse spil, så hvad end du helst vil spille et quiz-inspireret spil eller derimod hellere vil spille et spil, der har et strategisk aspekt, så vil du kunne finde en passende spil, hvilket du også kan se ovenfor, hvor du finder et væld af forskellige brætspil, der kan være med til at sætte lidt gang i et middagsselskab eller blot en hyggelig lille komsammen med dine nærmeste venner og/eller veninder.

Guldbrikken.dk kårer hvert år de bedste brætspil i forskellige kategorier, bl.a bedste brætspil til voksne, bedste selskabsspil og bedste familie brætspil. Du kan se deres valg her. DR.dk har også bragt en artikel hvor de kommer med deres bud på de bedste brætspil til voksne. Den kan du læse her.

Hvis i kun er to der skal spille, så kan i tage et kig på denne video, hvor du får top 5 over de bedste brætspil til 2 personer

I denne video fra DR kan du høre lidt mere om brætspillenes tilbagevenden til bordene

 

Jeg har aldrig – underholdende brætspil til de kække voksne

Jeg har aldrig - Brætspil til voksne_1

Hvis du føler, at det er på tide at få sat lidt gang i en fest eller et middagsselskab, så skal du tage Jeg har aldrig-spillet frem.

Det er et meget simpelt spil, der kommer til at afsløre vilde historier, pinlige hændelser og interessante hemmeligheder om dig og dine venner.

Reglerne er oven i købet meget simple, da du blot skal samle en gruppe venner og nogle festlige drinks, hvorefter du skal trække et kort og læse sætningen på kortet, hvilket for eksempel kunne være “Jeg har aldrig glemt navnet på en af mine sexpartnere”.

Så skal alle de personer ved bordet, der har glemt et navn tage en tår af deres drink.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgåetv

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Axis & Allies – udfordrende strategispil

Axis & Allies - Brætspil til voksne_1

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Axis & Allies er et spil, der har overlevet tidens tand.

Det blev for første gang sendt på markedet for mere end 30 år siden, og siden da er det jævnligt blevet opdateret med nyere udgaver, som ikke blot er sendt på markedet her i Danmark, men i store dele af verden.

Det er desuden også blevet udgivet som et computerspil.

Denne udgave er 1941-udgaven, som blev sendt på markedet i 2012, og det er – uden tvivl – den mest populære udgave af Axis & Allies nogensinde.

Som du nok kan regne ud, så er det et spil, der bygger på de allierede mod aksemagterne.

SE OGSÅ: Fuldautomatisk espressomaskine

Musikquizzen – billigt brætspil til voksne

Musikquizzen_1

Hvis du er typen, der godt kan lide at høre radio, når du kører i bil, så har du med garanti også hørt om Musikquizzen, der er ét af de mest populære radioprogrammer på DR P3.

Hvis du oven i købet godt kan lide dette radioprogram, så bliver du glad for at høre, at du kan tage Musikquizzen med hjem til spisebordet eller ind i stuen, hvor du får muligheden for at teste både din egen og dine venners viden om nutidens musik.

Spillet giver dig også en mulighed for at quizze dine venner i din egen musiksamling, hvis dette skulle have din interesse.

Alle spørgsmål er lavet af P3’s quizmaster Kenneth K.

QUIZ – Jippijaja – Mad & Drikke – sæt gang i festen med et anderledes brætspil

QUIZ - Jippijaja - Mad & Drikke_1

Jippijaja Quiz-spillet er et morsomt brætspil, der kan sætte gang i ethvert middagsselskab eller enhver fest, hvilket i høj grad skyldes, at det ikke er synderligt krævende og det er nemt at forstå reglerne for spillet.

Det er fyldt med aktuelle og sjove spørgsmål indenfor mad og drikke.

Det giver dig mulighed for at udfordre dine venner og veninder med intet mindre end hele 550 spørgsmål om almen viden om alt lige fra champagne til pølsemix.

Derfor er det også et oplagt spil, som du kan tage frem, hvis dine venner kommer forbi til lidt god mad fra grillen og et glas rødvin.

Det kan desuden også fås med mange andre emner.

Ego – Hvem Er Du – lær din makker bedre at kende

Ego - Hvem Er Jeg - Brætspil

EGO – Hvem er du? er ikke et spil, der har synderligt mange år på bagen, men det ændrer dog ikke på, at det har opnået en meget stor popularitet og succes i løbet ganske kort tid.

Det er en forløberen til  det grønne EGO – Hvem er jeg?

Der er ikke den store forskel på de to spil. Det handler om at lære hinanden bedre at kende, på den sjove måde.

Der findes spørgsmål i EGO – Hvem er du?, som man ikke helt kan komme udenom og det er blot med til at gøre spillet endnu sjovere.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter