Elcyklen er et transportmiddel, som er blevet mere og mere tydelig i gadebilledet. Den er nemlig blevet et populært valg både blandt den yngre og ældre generation, da det gør cykelturen en smule lettere, hvilket for rigtig mange mennesker kan være en stor fordel; uanset om det er bakken på vej til studiet, som skal besejres, eller som en god aflastning til ens led.  

Elcyklen har altså en god sundhedseffekt, da den kan lokke mange af de mennesker, som ellers tager bilen eller bussen til dagligt, til at hoppe på cyklen i stedet. Desværre har elcykler en tendens til at være temmelig dyre prismæssigt. Derfor er de ikke alle mennesker, som på stående fod har råd til at anskaffe sig dette smarte transportmiddel. 

Hvis du lever på en pension, SU eller generelt bare ikke har den store opsparing, så kan prisen på en elcykel virke uoverkommeligt. Heldigvis giver mange forhandlere i dag deres kunder muligheden for at købe en elcykel på afbetaling. 

Hvilken forhandler skal du vælge?

Præcis ligesom prisen på den samme model af elcykel kan variere fra forhandler til forhandler, så kan en elcykel på afbetaling også komme til at koste forskellige ting alt efter, hvilken forhandler du vælger. Derfor kan du potentielt spare nogle penge, hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige forhandleres afbetalingsaftaler. 

Det kan dog godt føles en smule uoverskueligt at skulle sætte sig ind i et par forskellige afbetalingstilbud, da der netop er så mange forskellige variabler, som du skal være opmærksom på. Derfor har vi samlet to forslag til forhandlere, hos hvem du kan købe en elcykel på afbetaling. På den måde kan du nemt sammenligne de to tilbud og så vælge det, som passer bedst til dig. 

Læs med herunder og lær mere om betingelserne for at købe en elcykel på afbetaling hos Amladcykler og LEASY. 

LEASY: Elcykel på afbetaling

Fordele: Mulighed for lang løbetid og lån høje beløb.

Ulemper: Minimum løbetid på 12 måneder. 

Hvis du overvejer at købe en elcykel på afbetaling hos LEASY, så er det vigtigt at være opmærksom på, at du skal købe for minimum 10.000 kr., hvis du ønsker en cykel på afbetaling. Dette er naturligvis ikke et problem, hvis du ønsker en elcykel af en god kvalitet, men hvis dette er langt dyrere, end du havde planlagt, så kan det altså være en ærgerlig begrænsning. 

Derudover så er det en god ide at være opmærksom på løbetiden. Denne skal som minimum være på 12 måneder, men kan forlænges helt op til 120 mdr. Lige nøjagtig med elcykler vil minimums løbetiden på 12 måneder ikke være det værste, da du ofte skal betale minimum et par tusind for en cykel, hvilket vil give en fornuftig månedlig betaling, når du spreder det udover 12 eller flere måneder. 

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at den årlige debittorrente er på ca. 9,90%, imens ÅOP ligger imellem 13,63% og 30,95%, hvilket altså kan være nogen af de variabler, som er med til at gøre dit lån dyrt i længden.

Amladcykler: Køb en elcykel på afbetaling

Fordele: Rentefri finansiering og mulighed for lang løbetid.

Ulemper: Gælder kun for ladcykler. 

Amladcykler har indgået et samarbejde med SparXpres, som ejes af Spar Nord, hvormed du har muligheden for at købe en elcykel på afbetaling – helt rentefrit og uden et oprettelsesgebyr. Dermed har du altså muligheden for at spare en del penge, sammenlignet med andre forhandlere, hvor der vil komme en rente oveni elcyklens oprindelige pris. Der er dog et månedsgebyr på lånet. 

Derudover så har du muligheden for at få en lang løbetid på op til 60 måneder, hvilket netop er en fordel, hvis du ikke har så mange penge tilovers hver måned. Amladcykler skriver på deres side, at du kan afbetale så lidt som 270 kr. om måneden.  

Førend du kaster dig ud i denne afbetalingsaftale, så er det vigtigt, at du lige er klar over, at muligheden for finansiering af en elcykel hos Amladcykler kun gælder cykler med lad. Hvorvidt dette er en fordel eller en ulempe kommer an på den enkelte køber, men ikke desto mindre er det en god ting at have i baghovedet, inden du binder dig til en afbetalingsaftale. 

Hvad vil det sige at købe en elcykel på afbetaling?

En afbetalingsordning går ganske enkelt ud på, at du deler en gæld op i mindre dele. Helt praktisk vil det sige, at når du køber en elcykel på afbetaling, så skal du ikke betale hele beløbet kontant. I stedet kan du fordele prisen udover en række måneder, hvor du så betaler en andel af prisen hver måned; præcis ligesom du gør med f.eks. banklån eller kviklån. 

Dette er rigtig smart, hvis du ikke har penge nok på din opsparing til at kunne betale hele beløbet på én gang. Dermed kan du hurtigt få råd til den elcykel, når du lige står og mangler den, i stedet for at skulle bruge flere måneder på at spare op til den. 

Hvad skal du være opmærksom på ved køb på afbetaling? 

Der er store fordele at hente, når du køber f.eks. en elcykel på afbetaling, men det er altså stadig vigtigt, at du husker at sætte dig ind i betingelserne omkring din afbetalingsaftale. Når du køber noget på afbetaling, så kan der nemlig være en række betingelser, som potentielt kan gøre dit køb langt dyrere, end du havde regnet med, hvis du ikke formår at sætte dig ordentligt ind i betingelserne. 

Noget af det første, som du bør kigge efter, er hvor mange procenter aftalens rente og ÅOP er på. Disse har nemlig stor betydning for, hvor mange penge du i sidste ende skal betale. Derudover så bør du altid overveje, hvor lang en løbetid du har brug for. 

En kort løbetid betyder, at du skal betale lånet hurtigt tilbage, hvormed den månedlige betaling bliver relativ høj – dog slipper du for mange måneders renter. Omvendt så bliver den månedlige betaling lavere, hvis du vælger en lang løbetid. Dette er en fordel, hvis du ikke har så mange penge at gøre med i måneden. Dog vil der komme flere renter på, og lånet vil blive dyrere i længden. 

Læs også Batterier från barnarbete kan finnas i din elcykel – vi grävde fram sanningen med våra läsare udgivet af Breakit.se.

Læs også: Mountainbike test – Kom godt ud i naturen

Denne side er anmeldt af: Amalie Dam Rating 5/5

Forfatter