Der er ikke nogen tvivl om, at en ekstern harddisk kan være rigtig god at have, da den kan bruges til et væld af forskellige ting.

Langt de fleste private forbrugere her i Danmark bruger den dog til at opbevare deres film, billeder og øvrige multimediefiler, da det er sådanne ting, der meget hurtigt kan ende med at optage alt pladsen på PC’en.

Det er dog ikke det eneste formål, som en ekstern harddisk tjener, for der er også rigtig mange, der bruger til at opbevare en komplet backup af deres computer på den, som de erstatter eksempelvis en gang om ugen eller en gang om dagen.

Der findes heldigvis software, der kan gøre sådan noget automatisk, hvorfor du blot have den tilknyttet din PC, så sørger den selv for, at der bliver lavet eksempelvis en daglig backup, som automatisk overskriver den gamle back-up, der lå på harddisken.

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en ekstern harddisk, men du skal dog være opmærksom på, at der er rigtig mange forskellige ting, som du skal tage stilling til, da eksterne harddiske kan fås i et væld af forskellige størrelser, med forskellige kapacitet og meget andet.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

ADATA harddisk – solid harddisk


Denne harddisk har fået gode anmeldelser, hvilket er en god grund til at købe den. Vi ser lidt nærmere på disse anmeldelser her. Pcmag.com beskriver fordelene ved harddisken som disse:

 • Resistent overfor vand og støv
 • God pris
 • To farver at vælge mellem
 • Solid

Et par ulemper er dog, at nogen synes, den er lidt tung, og at den kun er vand- og støvafvisende, så længe USB coveret er lukket.

Hos techradar.com roser de ADATA for dens gode ydeevne og for, at den er godt bygget. Det eneste, de mangler, er en type-C connector. 

Solid ekstern harddisk

ADATA ekstern harddisk har 3 lags-beskyttelse, hvilket betyder, at du ikke skal være nervøs for, om den bliver beskadiget. Den er derfor meget svær at ødelægge, hvilket er en kæmpe fordel for en ekstern harddisk. Måske har du prøvet at tabe din eksterne harddisk, og indholdet blev beskadiget? Dette undgår du med ADATA, som er meget modstandsdygtig og solid. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt den kan holde til at blive flyttet rundt med. Den er vandtæt og støvtæt, men det er selvfølgelig klogt ikke at udfordre skæbnen for meget, men det betyder, at den gerne skulle kunne tåle at få lidt vand på sig og at stå fremme på en hylde, hvor der kommer støv. 

Desuden har denne eksterne harddisk meget stor kapacitet på hele 5 TB. Du kan dermed få plads til alt, hvad du har brug for. Når du køber en ekstern harddisk, vil du gerne bare have én og ikke 10 liggende. Med denne kan du have alle dine billeder og dokumenter liggende, eller hvad du ellers har brug for at gemme væk på en ekstern. På den måde får du bedre plads på computeren. 

Designet er retro og kan fås i sort og grå eller sort og blå. Den sorte og grå er klart den mest afdæmpede, men hvis du godt kan lide farver, kan du sikkert også godt lide denne harddisk. 

Derfor skal du købe ADATA harddisk

 • Shock sensor
 • God beskyttelse
 • 5TB kapacitet
 • 3-lags beskyttelse
 • USB: 3.1
 • Stødsikker
 • Farver: Blå og sort eller sort og grå

ADATA harddisk vs. markedet

Denne eksterne harddisk skal du købe, hvis du gerne vil have masser af plads, og du gerne vil være sikker på, at den ikke så nemt går i stykker. Denne harddisk er robust, og dette bliver den også rost for. Den er godt anmeldt, og dette er oftest den bedste grund til at købe produktet. 

Den kan muligvis blive lidt tung med sine 600 gram, men dette er stadig lidt i forhold til nogle harddiske. Designet er rimelig retro og ikke super moderne, men hvis udseendet ikke betyder det store, så er dette en meget optimal harddisk at købe. Du bliver helt sikkert glad for den og for dens robusthed og pladskapacitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Samsung Portable SSD T5 – lækkert og lille design


Techadvisor.uk roser Samsungs harddisk for at være utroligt hurtig og meget kompakt. De skriver blandt andet dette om produktet: “The spectacular Samsung Portable SSD T5 is living proof that good things really do come in small packages – it’s a masterclass in portable storage.”

Det er også en stor fordel ved denne eksterne harddisk. Den kan passe i en lomme, hvilket er ret utroligt, når den kommer med så stor kapacitet, som den gør. Dog skriver de også, at prisen er meget dyr. Dette skal du være opmærksom på, men det kan være værd at betale den pris for et så lækkert og lille design, hvis dette er ønskværdigt. Desuden er harddisken også meget optimeret på hastigheden, hvilket er en stor fordel. 

Hurtig overførsel

Denne harddisk er ekstrem hurtig, så hastigheden for dataoverførslen er fuldstændig optimeret. Dette giver dig en oplevelse af hurtigt at kunne få overført alle dine billeder og andre dokumenter. Ofte skal der overføres en del, og så kan det være et stort plus, at dette kan gøres hurtigt. 

Designet er udover at være kompakt også robust, så det kan holde til lidt af hvert. Selvom størrelsen er lille, skal man ikke tage fejl af denne harddisk. Den kan klare at blive tabt fra 2 meters højde. Designet er super lækkert, som Samsung gør det bedst. Det er minimalisme i metal, og den har en størrelse, så den ligger perfekt i hånden. Med sin 51 grams vægt er den altså en af de letteste harddisks på markedet. 

Harddisken har også en beskyttelse af adgangskode, så ingen andre kan få adgang til alle dine dokumenter. Dette øger sikkerheden. 

T5 udgaven er forsynet med software til PCer og Macs, som giver dig de seneste firmware opdateringer. Den kan også tilkobles en mobil app. Der medfølger USB type C kabel og USB type C til A kabel, så du ikke behøver at købe flere adaptere. 

Samsung er nem at transportere, da den er så lille og kompakt. På den måde kan du have alt din underholdning med på farten. 

Derfor skal du købe Samsung Portable SSD T5

 • Beskyttelse af adgangskode
 • Robust
 • Lille og kompakt
 • Hurtig overførsel
 • Flot design
 • 51 gram
 • 10,5 mm tykkelse

Samsung Portable SSD T5 vs. markedet

Som nævnt er denne harddisk dyr, men du får også rigtig meget for pengene. Du får både en hurtig overførsel, et lækkert design – som Samsung er kendt for – og en robust harddisk med høj sikkerhed. Denne harddisk giver dig alt det bedste, og du kan nemt tage alt din underholdning med på farten, da harddisken blot kan passe i en sidelomme eller nærmest i din egen bukselomme. Det er super smart, så måske er den i virkeligheden alle pengene værd.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Verbatim Store’n go Portable 1000 GB sølv


Verbatim Store’n go 1000 GB sortHvis du er på jagt efter ét af de mere prisvenlige alternativer, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på denne Store’n go Portable fra Verbatim, der kan bryste sig af en samlet kapacitet, der lyder på hele 1 terabyte, hvilket er svarende til 1000 GB.

Den er heller ikke synderligt stor, den har en størrelse på kun 2,5”.

Det gør at den er særdeles nem at have med rundt i tasken, hvilket blandt andet gør det muligt for dig, at tage den frem til de lange ture i toget, hvor du gerne vil kunne se en god film, men det gør det også muligt for dig at have forretnings- eller skolerelaterede dokumenter liggende på din eksterne harddisk fra Verbatim.

Hvis du er typen, der sætter pris på, at du hurtigt kan overføre diverse former for filer mellem din PC og din eksterne harddisk, så kommer du til at elske at have med Store’n go Portable fra Verbatim at gøre, da den er kompatibel med USB 3.0, hvilket er med til at forøge overførselshastigheden af alle former for filer og dokumenter fra PC til harddisk og den anden vej rundt.

Hvis du ikke har USB 3.0 i din PC, så er den også bagudkompatibel med USB 2.0.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

 

Buffalo LinkStation 210 – NAS-server – 4 TB


Buffalo LinkStation 210 - NAS-server - 4 TBDette er en del mere end en ekstern harddisk, men du kan også bruge den sådan. Der er tale om en server, hvor du altid har adgang til alt din information fra den. Da den er tilkoblet direkte til internettet, betyder det, at du vil have adgang til alt på den, uanset hvor i verden du er.

Der er masser af plads på den, da den kommer med hele 4 TB, som stort set betyder, at du aldrig kommer til at løbe tur for plads.

En Buffalo linkstation larmer næsten ikke, så du kan godt holde ud at have den stående på dit kontor. Du kan opsætte det sådan, at du kun kan tilkoble den hjemmefra og på den måde, vil den være en form for ekstern harddisk, som du har adgang til gennem dit private WiFi.

Men du kan også med Buffalo WebAccess service fra Buffalo få adgang til den overalt gennem cloud-funktion. På den måde kan du selv få adgang, eller du kan vælge at dele adgang med andre. Så I kan faktisk have en fælles ekstern harddisk på denne måde.

Det ser ud til, at den virker bedst sammen med Windows maskiner, men du kan sagtens tilgå den via iPhone og Android styresystem. 

Hvis du er på udkig efter at gå et skridt videre end en ekstern harddisk, så er du helt sikkert klar til at få din egen server. Du får mere plads og altid adgang.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

WD My Cloud Home WDBVXC0030HWT – Personlig cloud-opbevaringsenhed – 3 TB – HDD 3 TB x 1 – RAM 1 GB – Gigabit Ethernet – En modern harddisk med cloud-funktion


ekstern harddisk testEr du på udkig efter en god ekstern harddisk, så er det bestemt også værd at holde øje med mærket WD. De har med deres My Cloud Home WDBVXC0030HWT lavet en højteknologisk ekstern harddisk, der i den grad passer til den tid, vi lever i. 

Du får 3 TB, og for langt de fleste vil det være mere end nok. Du får ovenikøbet denne opbevaringsplads i en kompakt indpakning. En indpakning der har et lækkert, moderne look, der vil passe fint på skrivebordet uden at stjæle for meget opmærksomhed.  

Men ikke nok med at det er en ekstern harddisk, der tager sig godt ud, så er den altså også en kompakt harddisk, som man nemt ville kunne smide i rygsækken, når man er på farten. Den har nemlig en vægt på blot 1.03 kg.

Det er dog ikke sikkert, at du vil få brug for at have den med dig på farten, for WD My Cloud Home WDBVXC0030HWT er udviklet, så du kan få adgang til dine filer, så længe du bare har en internetforbindelse. Med denne harddisk får du nemlig ikke blot en fysisk harddisk, men du får også muligheden for at benytte dig af WD’s cloud-funktion. 

Der er andre fordele ved denne harddisk, men alt i alt er det et godt valg, fordi den netop passer til den digitaliserede tid, vi lever i.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Toshiba Canvio Basics 500 GB


Toshiba Canvio Basics 500 GBNogle gange har man bare ikke tid til at sidde og vente – det kunne fx være, når der skal overføres vigtig data forud for en præsentation på et vigtigt måde. Med Toshiba Canvio Basics kan du lynhurtigt overføre diverse data via USB 3.0. Det er også muligt at tilslutte via USB 2.0.

Toshiba Canvio Basics er klar til brug lige fra den dag, du har den i hænderne og pakker den ud for første gang. Den fungerer med Microsoft Windows og kræver ikke installation af nogen særlig software før brug.

Den eksterne harddisk er på 500 GB, så selvom det ikke er den største kapacitet den har, der er faktisk plads til en del alligevel, og lige meget, hvor meget den er fyldt op, kører den med samme hastighed og ydeevne. Overfør film, musik, billeder og vigtigt filer, du ønsker at passe ekstra godt på.

Tag Toshiba Canvio Basics med på ferie, tilslut den til din computer og se film eller lyt til musik direkte fra den eksterne harddisk via din computer. Det er super hurtigt og let, og du behøver ikke at være bange for udfald under film eller hakker i musikken, da hastigheden er i topform.

Selve designet af harddisken er meget simpelt og kompakt. Den er helt sort. Den passer således godt ind de fleste steder og virker på ingen måde dominerende. Det kompakte design gør at den ikke fylder særlige meget og derfor let kan ligge i en taske.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Western Digital Elements Portable 3TB


Western Digital My Cloud 3TBNår alt efterhånden foregår på computer, tablet eller smartphone, så ryger de gamle kartoteksmapper og ringbind jo ud, og skal erstattes af noget andet.

De fleste nye enheder som computer, tablet og smartphone har begrænset lagerkapacitet, og så må folket finde nye løsninger.

Selvfølgelig følger der et eller andet gratis lager i ‘skyen’ med, men også det har en begrænsning, og så skal du betale i dyre domme for at få lagret eller gemt alle dine elektroniske data, som for eksempel filer, billeder og videoer. Det kan du undgå med den nye Western Digital Portable 3TB eksterne harddisk.

Det er smart og hurtigt at overføre fra næsten alle digitale enheder, og det er også nemt at dele dine filer med andre. du har den altid med, og hvis ‘skyen’ ikke længere virker, eller den bliver hacket, så er det ikke sikkert, at du har lige så let adgang til dine gemte filer, som på din egen personlige sky, som tilsluttes med et almindeligt USB-stik.

Denne model har plads til 3000 GB, og det er mere end rigeligt for en almindelig husstand.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Seagate Wireless Plus 2TB ekstern harddisk.


Seagate Wireless Plus 2TBSuper lækker ekstern harddisk ved navn Seagate Wireless Plus. Størrelsen på harddisken er på 2.000 GB, hvilket giver dig en masse plads til opbevaring af lige så meget data, som du kunne ønske dig.

Den besidder et stilrent og diskret design, der nemt kan placeres overalt i hjemmet, uden at tiltrække for meget opmærksomhed.

Hvad enten du ønsker at lagre film, musik, dokumenter eller noget helt tredje, så er Seagate Wireless Plus den perfekte løsning til dig.

Det er også rigtigt vigtigt, at tage backup af sine filer. Meget kan gå godt på en computer og uendeligt mange billeder, dokumenter eller lignende kan gå tabt på ingen tid.

Mange undervurderer, hvor vigtigt det er at tage backup af sine data. Det virker på en eller anden måde så stabilt og sikkert, når man har filer liggende på en computer. Det er desværre ikke sådan, da elektronik nemt kan gå i stykker og data derfor let kan gå tabt.

Det kan du undgå med en ekstern harddisk, samtidigt med at du kan få god plads til dine data.

Seagate Wireless Plus har endda to topmoderne tilslutningsmuligheder, der lader dig overføre data til og fra den eksterne harddisk på ingen tid. Det er USB 3.0 og en trådløs tilslutningsmulighed.

 

Hvilken kapacitet skal min eksterne harddisk have?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan få eksterne harddiske i et væld af forskellige størrelser.

Du skal dog være opmærksom på, at de eksterne harddiske, der har deres egen strømforsyning typisk har en større kapacitet end de eksterne harddiske, der får deres strøm via USB-stikket.

De større harddiske kræver selvfølgelig mere strøm end de mindre harddiske, men du vil dog også kunne opleve, at de større harddiske i nogle tilfælde er lidt hurtigere end eksterne harddiske uden separat strømforsyning.

Det er selvfølgelig helt og aldeles op til dig selv, hvor stor en ekstern harddisk, som man du har intentioner om at vælge, men det er dog en rigtig god idé, at du sørger for at vælge kapaciteten på din kommende eksterne harddisk med udgangspunkt i, hvad du har intentioner om at bruge den til.

Der er selvfølgelig ikke nogen grund til at købe en ekstern harddisk med en kapacitet, der lyder på 3 TB, hvis du reelt set blot skal opbevare lidt filer, en backup og et par film fra din bærbar computer, for så kan du sagtens nøjes med en meget mindre harddisk med en kapacitet på eksempelvis 500 GB eller 1 TB.

Dog er de større eksterne harddiske efterhånden gået hen og blevet så billige, at man med fordel kan vælge en af de større harddiske, selvom man ikke får den fyldt helt op.

Det giver dig nemlig også mulighed for at benytte din eksterne harddisk i længere tid, da det kommer til at tage dig meget længere at fylde den helt op.

Vælg en ekstern harddisk med USB 3.0-kompatibilitet

Hvis du har en relativt ny PC, så er den med garanti udstyret med en USB 3.0-indgang, og i denne forbindelse, så bør du også sørge for at finde frem til en ekstern harddisk, der er kompatibel med USB 3.0, da det vil gøre det meget nemmere for dig at overføre filer mellem de to enheder, da USB 3.0 er langt hurtigere til lige netop denne opgave sammenlignet med den forhenværende udgave af USB; USB 2.0.

Hvis du ikke har en PC, der er udstyret med en USB 3.0-indgang og dermed er kompatibel med den nyeste version af USB-teknologien, så skal du dog ikke være bange for at købe en ekstern harddisk med USB 3.0, for langt de fleste af disse enheder er nemlig bagudkompatibel med USB 2.0, hvilket betyder at de også kan bruges med PC’er og øvrige enheder, der ikke kan bryste sig af en kompatibilitet med USB 3.0.

Det er dog ikke kun USB-teknologien, der har noget at skulle have sagt i forhold til hastigheden på din kommende eksterne harddisk, for selve harddisk-teknologien har også relevans i denne sammenhænge.

Det kan være en rigtig god idé, at gå på jagt efter en ekstern harddisk, der gør brug af SSD-teknologien, da en tommelfingerregel siger, at SSD-diske som udgangspunkt er langt hurtigere end de almindelige roterende diske, men hvis du alligevel ville foretrække en roterende disk, så skal du sørge for at vælge en med mange omdrejninger, eftersom de er hurtigere end diske med få omdrejninger.

Her kan du se vores Smart TV test

Brug din ekstern harddisk til komplet backup af din PC

Det er de færreste, der ikke på et eller andet tidspunkt har prøvet at få en virus på deres gjorde, der har resulteret i, at man har været nødsaget til at lave en komplet formatering af computeren. I en sådan sammenhæng, så er det afsindigt farligt at opbevare sine vigtige filer direkte på harddisken på din PC, hvis du ikke har en backup af alle filerne et andet sted.

Det er desværre langt fra alle, der har forstået, hvor vigtigt det egentlig er, at have en backup af sin PC liggende på eksempelvis en ekstern harddisk eller lignende. Faktisk er det grund nok i sig selv til at gå ud og købe en ekstern harddisk blot så den kan bruges til at opbevare en eller flere backups af din PC.

Hvis du på et tidspunkt kommer til at opleve, at du er nødsaget til at formatere din harddisk og dermed slette alt, hvad der ligger på den, så kommer du til at være særdeles taknemmelig for, at du har været ude og investere i en ekstern harddisk, som du har sørget for at bruge til at tage backup til.

Heldigvis kan du nemt finde software, der kan gøre det automatisk én gang om dagen, hvis du bare sørger for at have koblet din eksterne harddisk til PC’en.

Vi håber, at vi har gjort dit valg af ekstra back up plads, nemmere for dig, ved at lave denne ekstern harddisk test.

Læs også: Mobil på afbetaling – Find den rette forhandler, der tilbyder køb af mobil på afbetaling

Læs også: MacBook Pro på afbetaling: Find gode forhandlere her

Denne side er anmeldt af: Albert J. Jacobsen 10/10

Forfatter