Der er ikke nogen tvivl om, at en ekstern harddisk kan være rigtig god at have, da den kan bruges til et væld af forskellige ting.

Langt de fleste private forbrugere her i Danmark bruger den dog til at opbevare deres film, billeder og øvrige multimediefiler, da det er sådanne ting, der meget hurtigt kan ende med at optage alt pladsen på PC’en.

Det er dog ikke det eneste formål, som en ekstern harddisk tjener, for der er også rigtig mange, der bruger til at opbevare en komplet backup af deres computer på den, som de erstatter eksempelvis en gang om ugen eller en gang om dagen.

Der findes heldigvis software, der kan gøre sådan noget automatisk, hvorfor du blot have den tilknyttet din PC, så sørger den selv for, at der bliver lavet eksempelvis en daglig backup, som automatisk overskriver den gamle back-up, der lå på harddisken.

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en ekstern harddisk, men du skal dog være opmærksom på, at der er rigtig mange forskellige ting, som du skal tage stilling til, da eksterne harddiske kan fås i et væld af forskellige størrelser, med forskellige kapacitet og meget andet.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Verbatim Store’n go Portable 1000 GB sølv

Verbatim Store’n go 1000 GB sortHvis du er på jagt efter ét af de mere prisvenlige alternativer, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på denne Store’n go Portable fra Verbatim, der kan bryste sig af en samlet kapacitet, der lyder på hele 1 terabyte, hvilket er svarende til 1000 GB.

Den er heller ikke synderligt stor, den har en størrelse på kun 2,5”.

Det gør at den er særdeles nem at have med rundt i tasken, hvilket blandt andet gør det muligt for dig, at tage den frem til de lange ture i toget, hvor du gerne vil kunne se en god film, men det gør det også muligt for dig at have forretnings- eller skolerelaterede dokumenter liggende på din eksterne harddisk fra Verbatim.

Hvis du er typen, der sætter pris på, at du hurtigt kan overføre diverse former for filer mellem din PC og din eksterne harddisk, så kommer du til at elske at have med Store’n go Portable fra Verbatim at gøre, da den er kompatibel med USB 3.0, hvilket er med til at forøge overførselshastigheden af alle former for filer og dokumenter fra PC til harddisk og den anden vej rundt.

Hvis du ikke har USB 3.0 i din PC, så er den også bagudkompatibel med USB 2.0.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Seagate Wireless Plus 2TB ekstern harddisk.

Seagate Wireless Plus 2TBSuper lækker ekstern harddisk ved navn Seagate Wireless Plus. Størrelsen på harddisken er på 2.000 GB, hvilket giver dig en masse plads til opbevaring af lige så meget data, som du kunne ønske dig.

Den besidder et stilrent og diskret design, der nemt kan placeres overalt i hjemmet, uden at tiltrække for meget opmærksomhed.

Hvad enten du ønsker at lagre film, musik, dokumenter eller noget helt tredje, så er Seagate Wireless Plus den perfekte løsning til dig.

Det er også rigtigt vigtigt, at tage backup af sine filer. Meget kan gå godt på en computer og uendeligt mange billeder, dokumenter eller lignende kan gå tabt på ingen tid.

Mange undervurderer, hvor vigtigt det er at tage backup af sine data. Det virker på en eller anden måde så stabilt og sikkert, når man har filer liggende på en computer. Det er desværre ikke sådan, da elektronik nemt kan gå i stykker og data derfor let kan gå tabt.

Det kan du undgå med en ekstern harddisk, samtidigt med at du kan få god plads til dine data.

Seagate Wireless Plus har endda to topmoderne tilslutningsmuligheder, der lader dig overføre data til og fra den eksterne harddisk på ingen tid. Det er USB 3.0 og en trådløs tilslutningsmulighed.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Toshiba Canvio Basics 500 GB

Toshiba Canvio Basics 500 GBNogle gange har man bare ikke tid til at sidde og vente – det kunne fx være, når der skal overføres vigtig data forud for en præsentation på et vigtigt måde. Med Toshiba Canvio Basics kan du lynhurtigt overføre diverse data via USB 3.0. Det er også muligt at tilslutte via USB 2.0.

Toshiba Canvio Basics er klar til brug lige fra den dag, du har den i hænderne og pakker den ud for første gang. Den fungerer med Microsoft Windows og kræver ikke installation af nogen særlig software før brug.

Den eksterne harddisk er på 500 GB, så selvom det ikke er den største kapacitet den har, der er faktisk plads til en del alligevel, og lige meget, hvor meget den er fyldt op, kører den med samme hastighed og ydeevne. Overfør film, musik, billeder og vigtigt filer, du ønsker at passe ekstra godt på.

Tag Toshiba Canvio Basics med på ferie, tilslut den til din computer og se film eller lyt til musik direkte fra den eksterne harddisk via din computer. Det er super hurtigt og let, og du behøver ikke at være bange for udfald under film eller hakker i musikken, da hastigheden er i topform.

Selve designet af harddisken er meget simpelt og kompakt. Den er helt sort. Den passer således godt ind de fleste steder og virker på ingen måde dominerende. Det kompakte design gør at den ikke fylder særlige meget og derfor let kan ligge i en taske.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
462,90 462,90 Til butik »

 

Apple AirPort Time Capsule 2 TB

Apple AirPort Time Capsule 2 TBDet skal understreges allerede fra start, at Apple AirPort Time Capsule 2 TB ikke kan sammenlignes med nogle af de andre enheder, der er med i vores ekstern harddisk test, da den er så meget mere end blot en ganske almindelig ekstern harddisk.

For at sige det som det er, så er det faktisk meget svært at kalde denne en ekstern harddisk, da den blandt andet kan bryste sig af at kunne fungere som en netværksharddisk (ofte forkortet som NAS) på hele 2 terabyte, hvilket altså er svarende til 2000 GB.

Det er dog slet ikke det hele, for Apple AirPort Time Capsule 2 TB er faktisk også en decideret Wi‑Fi-base med den nyeste 802.11ac Wi-Fi-teknologi med tre datastrømme, hvilket betyder, at du kan klare det hele med denne enhed, da du både kan bruge den til opbevaring af dine filer, du kan bruge den som og dertil er det også en netværksharddisk.

Ydermere, så er Apple AirPort Time Capsule 2 TB også skabt til at samarbejde med Time Machine, så der automatisk bliver lavet backups af din Mac direkte til din Time Capsule, hvilket betyder, at du nemt kan lave backup af din Mac og du kan mindst lige så nemt gendanne tidligere version af din Mac.

Endvidere, så er det heller ikke skidt, at den nye Apple AirPort Time Capsule ser rigtig godt ud og derfor også passer særdeles godt ind på ethvert skrivebord f.eks lige ved siden af din printer.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Western Digital Elements Portable 3TB

Western Digital My Cloud 3TBNår alt efterhånden foregår på computer, tablet eller smartphone, så ryger de gamle kartoteksmapper og ringbind jo ud, og skal erstattes af noget andet.

De fleste nye enheder som computer, tablet og smartphone har begrænset lagerkapacitet, og så må folket finde nye løsninger.

Selvfølgelig følger der et eller andet gratis lager i ‘skyen’ med, men også det har en begrænsning, og så skal du betale i dyre domme for at få lagret eller gemt alle dine elektroniske data, som for eksempel filer, billeder og videoer. Det kan du undgå med den nye Western Digital Portable 3TB eksterne harddisk.

Det er smart og hurtigt at overføre fra næsten alle digitale enheder, og det er også nemt at dele dine filer med andre. du har den altid med, og hvis ‘skyen’ ikke længere virker, eller den bliver hacket, så er det ikke sikkert, at du har lige så let adgang til dine gemte filer, som på din egen personlige sky, som tilsluttes med et almindeligt USB-stik.

Denne model har plads til 3000 GB, og det er mere end rigeligt for en almindelig husstand.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
753,00 753,00 Til butik »

 

Western Digital My Cloud 3TB

Western Digital My Cloud 3TBMange ny computere er ikke født med den gamle slags harddisk, men med et nyere SSD disk system, som ikke har ret meget kapacitet.

Det betyder, at folk skal kigge efter nye løsninger, hvor de kan gemme alle deres vigtige filer med blandt andet billeder og videoer, som fylder en hel del. Med en Western Digital My Cloud 3 TB løsning, så får du en ekstern harddisk, som du kan bruge til din helt egen lagerplads.

Her er der rigeligt med plads, og den har en meget hurtig overførselshastighed, så det også går meget hurtigt. Der er mange fordele ved en ekstern harddisk, og flere og flere, har mistet tiltroen til de nye ‘sky’ løsninger, som der findes på internettet.

Med denne model får du din hell egen ‘sky’ eller cloud, da den også er tilsluttet internettet, men det er ikke på en anden udbyders adresse, og det er heller ikke andre end dig selv, som har adgang til dine gemte ting.

Det kan man ikke være helt sikker på med andre ‘sky’ løsninger. Så leder du efter en ekstern harddisk til dine vigtige filer, så er denne model et helt oplagt valg, og tre TB, er rigeligt for de fleste.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.795,30 1.795,30 Til butik »

 

Hvilken kapacitet skal min eksterne harddisk have?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan få eksterne harddiske i et væld af forskellige størrelser.

Du skal dog være opmærksom på, at de eksterne harddiske, der har deres egen strømforsyning typisk har en større kapacitet end de eksterne harddiske, der får deres strøm via USB-stikket.

De større harddiske kræver selvfølgelig mere strøm end de mindre harddiske, men du vil dog også kunne opleve, at de større harddiske i nogle tilfælde er lidt hurtigere end eksterne harddiske uden separat strømforsyning.

Det er selvfølgelig helt og aldeles op til dig selv, hvor stor en ekstern harddisk, som man du har intentioner om at vælge, men det er dog en rigtig god idé, at du sørger for at vælge kapaciteten på din kommende eksterne harddisk med udgangspunkt i, hvad du har intentioner om at bruge den til.

Der er selvfølgelig ikke nogen grund til at købe en ekstern harddisk med en kapacitet, der lyder på 3 TB, hvis du reelt set blot skal opbevare lidt filer, en backup og et par film fra din bærbar computer, for så kan du sagtens nøjes med en meget mindre harddisk med en kapacitet på eksempelvis 500 GB eller 1 TB.

Dog er de større eksterne harddiske efterhånden gået hen og blevet så billige, at man med fordel kan vælge en af de større harddiske, selvom man ikke får den fyldt helt op.

Det giver dig nemlig også mulighed for at benytte din eksterne harddisk i længere tid, da det kommer til at tage dig meget længere at fylde den helt op.

Vælg en ekstern harddisk med USB 3.0-kompatibilitet

Hvis du har en relativt ny PC, så er den med garanti udstyret med en USB 3.0-indgang, og i denne forbindelse, så bør du også sørge for at finde frem til en ekstern harddisk, der er kompatibel med USB 3.0, da det vil gøre det meget nemmere for dig at overføre filer mellem de to enheder, da USB 3.0 er langt hurtigere til lige netop denne opgave sammenlignet med den forhenværende udgave af USB; USB 2.0.

Hvis du ikke har en PC, der er udstyret med en USB 3.0-indgang og dermed er kompatibel med den nyeste version af USB-teknologien, så skal du dog ikke være bange for at købe en ekstern harddisk med USB 3.0, for langt de fleste af disse enheder er nemlig bagudkompatibel med USB 2.0, hvilket betyder at de også kan bruges med PC’er og øvrige enheder, der ikke kan bryste sig af en kompatibilitet med USB 3.0.

Det er dog ikke kun USB-teknologien, der har noget at skulle have sagt i forhold til hastigheden på din kommende eksterne harddisk, for selve harddisk-teknologien har også relevans i denne sammenhænge.

Det kan være en rigtig god idé, at gå på jagt efter en ekstern harddisk, der gør brug af SSD-teknologien, da en tommelfingerregel siger, at SSD-diske som udgangspunkt er langt hurtigere end de almindelige roterende diske, men hvis du alligevel ville foretrække en roterende disk, så skal du sørge for at vælge en med mange omdrejninger, eftersom de er hurtigere end diske med få omdrejninger.

Her kan du se vores Smart TV test

Brug din ekstern harddisk til komplet backup af din PC

Det er de færreste, der ikke på et eller andet tidspunkt har prøvet at få en virus på deres gjorde, der har resulteret i, at man har været nødsaget til at lave en komplet formatering af computeren. I en sådan sammenhæng, så er det afsindigt farligt at opbevare sine vigtige filer direkte på harddisken på din PC, hvis du ikke har en backup af alle filerne et andet sted.

Det er desværre langt fra alle, der har forstået, hvor vigtigt det egentlig er, at have en backup af sin PC liggende på eksempelvis en ekstern harddisk eller lignende. Faktisk er det grund nok i sig selv til at gå ud og købe en ekstern harddisk blot så den kan bruges til at opbevare en eller flere backups af din PC.

Hvis du på et tidspunkt kommer til at opleve, at du er nødsaget til at formatere din harddisk og dermed slette alt, hvad der ligger på den, så kommer du til at være særdeles taknemmelig for, at du har været ude og investere i en ekstern harddisk, som du har sørget for at bruge til at tage backup til.

Heldigvis kan du nemt finde software, der kan gøre det automatisk én gang om dagen, hvis du bare sørger for at have koblet din eksterne harddisk til PC’en.

Vi håber, at vi har gjort dit valg af ekstra back up plads, nemmere for dig, ved at lave denne ekstern harddisk test.

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.