De mange TV-producenter står i øjeblikket overfor for et stort problem.

Det er de færreste danskere, der ikke allerede har udskiftet TV’et hjemme i stuen med et nyt fladskærms-TV for flere år siden, så hvad kan producenterne bruge af tricks for at sælge dig et nyt fladskærms-TV nu?

De har prøvet med mange forskellige ting, og der har været mange forskellige idéer præsenteret for mange forskellige producenter af TV, men der er dog særligt to ting, der har fyldt mere end andre og det er selvfølgelig 3D TV og Smart TV, som har været de klart største og stærkeste salgsargumenter fra TV-producenternes side.

Det har du med garanti også bemærket som forbruger, da det ikke ligefrem er fordi der er mangel på TV-reklamer fra TV-producenterne selv og diverse forhandlere af blandt andet 3D TV og Smart TV, som f.eks. Elgiganten og Expert.

Der er dog ingen tvivl om, 3D TV ikke just er gået hen og blev det store gennembrud, som producenterne håbede på, da de nærmest alle sammen sendte et 3D TV på markedet på samme tid.

Det er de færreste danskere, der har lyst til at sidde hjemme i sofaen i stuen med et par småkiksede briller på, for at kunne se lidt af det materiale, der er udkommet i 3D, hvilket bestemt ikke er meget – og det er nok dét, der gør, at 3D TV ikke rigtigt er slået igennem her i Danmark.

Derfor er der også flere og flere producenter, der er begyndt at have mere fokus på Smart TV, da det ser ud til, at der er mere salg i det – og det er bestemt noget, der er værd at gå efter som forbruger, da du får rigtig mange funktioner, der gør dit fjernsyn til meget andet end bare et ganske almindelige fladskærms-TV.

Vi har i denne Smart TV test delt modellerne op i følgende 3 grupper; 32″-40″, 42″-50″ samt 52″ og derover.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

__________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
 • 4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

__________________________________________________________________________

Samsung Series 6 Q60R – 55″ Smart TV


Samsung er kendt for at producere nogle af de allerbedste fladskærme og Smart TV. Samsung Series 6 Q60R er ingen undtagelse, da det kan alt det, som et Smart TV skal kunne.

Det er et 4k TV, så du kan se helt skarpe film. Ja, faktisk så skarpt, at du ikke længere har lyst til at se på dine gamle DVD film, da de slet ikke er i god nok kvalitet til dette Smart TV.

Designet er en utrolig tynd og stilren skræm med en sort kant hele vejen rundt. Det er et klassisk look for de fleste fladskærme i dag men især Samsung er gode til at lave deres fjernsyn helt tynde. 

Det er et Smart TV, fordi det giver dig adgang til internettet, så hvis du heller vil se YouTube eller din yndlings-streamingtjeneste, så kan du gøre det i stedet. Det er også grunden til, at streaming er blevet så stort, for det har aldrig været lettere at tilkoble sit fjernsyn til internettet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Ja med dette Samsung Smart TV skal du faktisk ikke gøre andet end at sætte det til, da det kan komme på internettet med WiFi. 

Det er også et godt fjernsyn at bruge, hvis du godt kan lide at spille Xbox eller PlayStation, fordi du får det optimale ud af spillene både med lyden og 4k kvaliteten.

Der er masser af Plenty of HDMI-porte til det, så der er ingen begrænser for, hvad du kan tilkoble det. Det har fire HDMI-porte og 2 USB-porte. Det vejer ca. 19 kg, så det er relativt let at hænge op på en væg.

Det er i energiklasse A. Det er certificeret af Energy Star, som er et amerikansk certifikat for apparater, som ikke bruger særlig meget el.

Dell P4317q 


Dell P4317qEgentlig er der ikke tale om et Smart TV men en stor computerskærm. I dag er der nærmest ingen forskel på, om du ejer en computerskærm eller et Smart TV. Denne computerskærm for Dell er en stor skræm på hele 43” med UHD-opløsning.

Billedetformatet på den er 16:9, så den er både anvendelig til computerskærm, eller hvis du vil streame noget på den fra din computer. Med 4K-opløsning er den oplagt at bruge til computerspil, eller når du skal se Netflix.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Det fede ved denne skærm er, at du kan opdele den i fire skærme. Det gør den yderst anvendelig, hvis du arbejder på den. En investor vil kunne se flere grafer samtidig, eller en tekstforfatter kan se sin tekst og sin research samtidig. Du kan også bruge disse fire skærme, hvis du vil se flere fodboldkampe på samme tid.

Den er energivenlig, da den er ENERGY STAR-certificeret. I EU har den fået energiklasse B. Dette skyldes, at den måles som en computerskærm fremfor en fjernsynsskærm.

Den er et godt valg til dig, som både er på udkig efter en arbejdsskærm og et TV. For i dag er der ingen grund til at vælge mellem de to ting, da du kan få det hele. Især fordi du her kan tilslutte fire forskellige enheder, har du mulighed for at se TV, mens du arbejder på den.

Dell P4317q er et godt valg, hvis du leder efter en solid skærm med høj opløsning. Den har en opløsning på 3840 x 2160.

Sharp 70” Aquos LC-70UI7652E TV


Sharp 70” Aquos LC-70UI7652E TVHvis du er på udkig efter det perfekte smart-tv til din store stue, så bør du absolut give dette flotte og elegante tv fra Sharp et ekstra kig. Her får du et tv i fantastisk opløsning til en virkelig fornuftig pris. 

Et stort tv for en unik oplevelse 

Når det kommer til at se film og serier i hjemmet, er der ikke noget federe end et stort tv med skarpt billede. Med dette Sharp tv får du 70 tommer, der står knivskarpt og som kan give dig de bedste oplevelser i hjemmet. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Rig mulighed for at tilkobling

Du får tre USB 2.0 porte og tre HDMI 2.0 porte med dette store tv. Det giver dig mulighed for at tilkoble alverdens udstyr, så du får et tv, der kan bruges til alting. 

Højeste billedkvalitet

Selvom der her er tale om et stort tv, går du ikke på kompromis med billedkvaliteten. Du får 4K Ultra HD-kvalitet med dette tv fra Sharp, hvilket giver dig en fantastisk opløsning. 

Samtidig får du også HDR-teknologi med dette tv, som kan levere en skarpere kontrast og smukkere farver end du kender fra andre tv’er. 

WIFI og tilknytning af dine favorit apps 

Der er tale om et smart-tv, der kan tilkobles dit WIFI. Det betyder også, at du kan hente dine favorit apps som eksempelvis Netflix og YouTube, og se dine programmer direkte fra dit tv. 

Du får altså ikke et mere alsidigt tv til det moderne hjem end dette fra Sharp.

SAMSUNG 49″ UHD TV UE49MU7005


SAMSUNG 49" UHD TV UE49MU7005
0 kr.

Se lidt nærmere på dette store, men meget elegante smart-TV fra Samsung, hvis du ønsker et stor, lækkert og veldesignet fjernsyn.

Et stort og virkelig lækkert TV

Har du god plads i din stue, så kan den sagtens bære et stort og lækkert fjernsyn.

Dette 49″ store Tv fra Samsung fremstår både lækkert og elegant, selv om det er temmelig stort.

Et fjernsyn i meget høj kvalitet

Ud over størrelsen så giver dette fjernsyn dig også de gode TV-oplevelser, fordi det er af så høj kvalitet.

Det er udstyret med Active Crystal Colour, hvilket sikrer dig, at billederne har et større farverum og alligevel fremstår billederne knivskarpe.

Ultra HD 4K

Dette står for, at skærmen giver dig fire gange så mange detaljer end almindelig Full HD.

Det giver en mærkbar forbedring af billedet.

UHD Dimming

Dette står for, at både farver og kontraster finjusteres, så billederne fremstår både skarpere og mere naturlige.

Mulighed for at koble andet udstyr til

Apparatet er udstyret med 4 HDMI-porte og 3 USB-porte.

Det giver dig mulighed for at koble adskillige andre apparater til dit fjernsyn.

Det er en stor fordel med så stor en kapacitet og fleksibilitet, så du kan bruge dit fjernsyn til andet og mere end blot at se TV på.

Skal dit næste fjernsyn være lækkert, stort og fleksibelt, så kunne det meget vel være dette store delikate fjernsyn fra Samsung.

Hvad kan jeg få ud af et Smart TV i dag?

Det kan være svært at vurdere, hvad man får ud af, at købe et Smart TV den dag i dag, da der – som sagt – er mange forskellige platforme at vælge imellem og det er forskelligt hvad de mange TV-producenter har at tilbyde.

Du får dog primært adgang til en række forskellige streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay, YouTube, TV2 Play samt musiktjenester såsom Spotify. Det er heller ikke synderligt lang tid siden, at DR TV-streamingtjenesten er blevet lanceret, men den er dog ikke kommet som nogen app endnu.

Du kan derimod få adgang til den via HBB-TV, hvilket kan tilgås ved at trykke på den røde knap på din fjernbetjening, hvis du sidder og ser en DR-kanal.

I øjeblikket er der – desværre – ikke synderligt mange apps, spil og lignende at vælge imellem, men der er dog ingen tvivl om, at Smart TV er kommet for at blive, så på den lange bane vil der være mange muligheder, hvilket kommer til at ske, når TV-distributionen rykker til nettet, hvor man ikke længere vil være begrænset af TV-kablernes kapacitet.

Det vil betyde, at man får muligheden for at åbne for uendelige kataloger, der er fyldt med indhold, så du kan se lige hvad du har lyst til. I øjeblikket er alle TV-kanaler skemalagt i 24 timer i døgnet, men med de mange on-demand-tjenester, så er der mulighed for at se lige hvad du vil, når du vil det.

Det samme gør sig gældende for de mange forskellige streaming-tjeneste, som der også hele tiden dukker nye op af rundt omkring.

Et Smart TV kan også vise de billeder du tog på din sidste ferie. Se vores spejlreflekskamera test her

Smart TV’et har en spændende fremtid foran sig

Der er ingen tvivl om, at er en spændende trend, der er kommet for at blive og som har en meget spændende fremtid foran sig, da der er rigtig mange forskellige muligheder forbundet med et Smart TV, så der er ingen tvivl om, at det kommer til at slå igennem på et tidspunkt, men det kan dog være svært at definere, hvornår det kommer til at ske for alvor.

Det kræver dog, at der bliver produceret mere indhold til de forskellige Smart-TV, inden det begynder at blive aktuelt for folk, at skulle udskifte deres nuværende fjernsyn med et Smart TV.

Alt dette betyder slet ikke, at det ikke er spændende at eje et Smart TV på nuværende tidspunkt, for der er allerede en god sjat indhold, men hvis det for alvor skal slå igennem og blive allemandseje, så skal der langt mere indhold og langt flere muligheder til.

I øjeblikket er det primært folk, der rent faktisk har interesse indenfor dette område, der har valgt at investere i et passende Smart TV til deres behov – og hvis du selv synes sådan noget er spændende, så anbefales det bestemt også, at du anskaffer dig et lækkert Smart TV.

Problematikken er dog, at du sagtens kan opnå de samme muligheder og funktionaliteter med eksterne enheder, hvilket blandt andet inkluderer små mediebokse såsom Apple TV og Google Chromecast.

Der er ligeledes også en række forskellige spillekonsoller som PlayStation og Xbox, der er udstyret diverse applikation til Netflix, Viaplay og meget andet, hvorfor de sagtens kan det samme som Smart TV.

Hvis TV-producenterne for alvor vil slå igennem med deres forskellige Smart TV, så skal der flere applikationer og funktioner til, så de blandt andet kan vælte mediebokse og spillekonsoller af markedet og overtage det helt.

Som sagt, så er der dog ingen tvivl om, at det kommer til at ske på et tidspunkt, men spørgsmålet er bare om der skal gå 2 måneder eller 2 år, inden det sker.

Nu har du læst hele vores Smart TV test, og er forhåbentligt blevet meget klogere på om det er noget for dig.

Forfatter