De mange TV-producenter står i øjeblikket overfor for et stort problem.

Det er de færreste danskere, der ikke allerede har udskiftet TV’et hjemme i stuen med et nyt fladskærms-TV for flere år siden, så hvad kan producenterne bruge af tricks for at sælge dig et nyt fladskærms-TV nu?

De har prøvet med mange forskellige ting, og der har været mange forskellige idéer præsenteret for mange forskellige producenter af TV, men der er dog særligt to ting, der har fyldt mere end andre og det er selvfølgelig 3D TV og Smart TV, som har været de klart største og stærkeste salgsargumenter fra TV-producenternes side.

Det har du med garanti også bemærket som forbruger, da det ikke ligefrem er fordi der er mangel på TV-reklamer fra TV-producenterne selv og diverse forhandlere af blandt andet 3D TV og Smart TV, som f.eks. Elgiganten og Expert.

Der er dog ingen tvivl om, 3D TV ikke just er gået hen og blev det store gennembrud, som producenterne håbede på, da de nærmest alle sammen sendte et 3D TV på markedet på samme tid.

Det er de færreste danskere, der har lyst til at sidde hjemme i sofaen i stuen med et par småkiksede briller på, for at kunne se lidt af det materiale, der er udkommet i 3D, hvilket bestemt ikke er meget – og det er nok dét, der gør, at 3D TV ikke rigtigt er slået igennem her i Danmark.

Derfor er der også flere og flere producenter, der er begyndt at have mere fokus på Smart TV, da det ser ud til, at der er mere salg i det – og det er bestemt noget, der er værd at gå efter som forbruger, da du får rigtig mange funktioner, der gør dit fjernsyn til meget andet end bare et ganske almindelige fladskærms-TV.

Vi har i denne Smart TV test delt modellerne op i følgende 3 grupper; 32″-40″, 42″-50″ samt 52″ og derover.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

32” – 40”

Sharp LC-32CHE5111E LED-TV

sharp-lc-32che5111e-led-tvHar du brug for et 32″ TV, der er både elegant i sit design og kan give dig gode TV-oplevelser, uden at det koster en formue, så er dette TV fra LC et ret godt bud på dit næste fjernsyn.

Mulighed for tilkobling med HDMI-porte

Bruger du dit fjernsyn til andet og mere end at TV på, så kan du med dette apparat tilkoble for eksempel din Blu-Ray afspiller eller en spillekonsol.

Fjernsynet har to HDMI-porte, så der er gode muligheder for at få et godt stort billede til dine spil.

Mulighed for at tilkobling med USB-port

På samme måde er det muligt at koble dine devices, der indeholder musik, film eller fotos til dette fjernsyn, hvis der er brug for en USB-port til det.

Det gør dit fjernsyn meget anvendeligt og fleksibelt.

Der er også mulighed for at koble hovedtelefoner til apparatet.

God billedopløsning

Billedopløsningen er på 1366 x 768 pixels, og opdateringshastigheden er på 100 Hz.

God energiklasse

Fjernsynet kører på LED, og det er i energiklasse A+. Det er godt for både din økonomi, strømforbruget er på 31 W (0,5 W ved standby) og for miljøet.

Her har du et fjernsyn, der lever op til nutidens energikrav og er et godt bud på et 32″ TV uden de store dikkedarer.

Det har, hvad man kan forvente af et fjernsyn i dag.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

42” – 50”

SAMSUNG 49″ UHD TV UE49MU7005

SAMSUNG 49" UHD TV UE49MU7005
0 kr.

Se lidt nærmere på dette store, men meget elegante smart-TV fra Samsung, hvis du ønsker et stor, lækkert og veldesignet fjernsyn.

Et stort og virkelig lækkert TV

Har du god plads i din stue, så kan den sagtens bære et stort og lækkert fjernsyn.

Dette 49″ store Tv fra Samsung fremstår både lækkert og elegant, selv om det er temmelig stort.

Et fjernsyn i meget høj kvalitet

Ud over størrelsen så giver dette fjernsyn dig også de gode TV-oplevelser, fordi det er af så høj kvalitet.

Det er udstyret med Active Crystal Colour, hvilket sikrer dig, at billederne har et større farverum og alligevel fremstår billederne knivskarpe.

Ultra HD 4K

Dette står for, at skærmen giver dig fire gange så mange detaljer end almindelig Full HD.

Det giver en mærkbar forbedring af billedet.

UHD Dimming

Dette står for, at både farver og kontraster finjusteres, så billederne fremstår både skarpere og mere naturlige.

Mulighed for at koble andet udstyr til

Apparatet er udstyret med 4 HDMI-porte og 3 USB-porte.

Det giver dig mulighed for at koble adskillige andre apparater til dit fjernsyn.

Det er en stor fordel med så stor en kapacitet og fleksibilitet, så du kan bruge dit fjernsyn til andet og mere end blot at se TV på.

Skal dit næste fjernsyn være lækkert, stort og fleksibelt, så kunne det meget vel være dette store delikate fjernsyn fra Samsung.

 

52”+

Sharp Ultra HD 55CUF8472

sharp-ultra-hd-55cuf8472Dette store, lækre testvindende fjernsyn giver dig den helt sublime TV-oplevelse, hvilket inkluderer den fantastisk gode lyd.

Virkelig smukt design

Dette TV er et af de meget få, der har modtaget det eftertragtede Red Dot Logo, som den internationale Red Dot Jury uddeler.

Fjernsynet modtog det ved Red Dot Design Award i 2016 og bærer det stadig.

Her får du 4K-opløsning

Det betyder, at opløsningen er hele fire gange højere end Full HD, og derfor mærkbart forbedret i forhold til klarhed, skarphed og farvegrænser.

Alle billeder bliver via den indbyggede picture up scaler forbedret til 4K.

Der er også tænkt på lydsiden

Intet fjernsyn uden lyd. Her er der i høj grad tænkt på også at forbedre lydsiden.

Fjernsynet er nemlig forsynet med et Harman Kardon lydsystem, som er specielt udviklet til at give dit TV en helt fantastisk biograflignende lyd.

Mange forbindelsesmuligheder

Du får tre HDMI-porte og en high speed USB-port, som for eksempel kan forbindes med en ekstern harddisk.

Du kan forbinde fx din smartphone trådløst til TV-et, hvilket gør det hurtigt og nemt at forbinde dine devices.

Leder du efter et stort toptunet fjernsyn, som både giver dig smukt design og sublimt billede og lyd, og som kan klæde din stue, så er denne model et virkelig godt bud.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Samsung 55″ QLED TV QE55Q7C

samsung-55-qled-tv-qe55q7cDette store, flotte fjernsyn fra Samsung er alt, hvad du kan ønske dig af et TV.

Her finder du alle de innovative elementer, som de bedste fjernsyn kommer med i dag.

Du får en sublim billedkvalitet

Med QLED får fjernsynet meget tæt på 100 % farverum (99,8 %), hvilket betyder, at du ud over at få den bedste lysstyrke og stærkeste farverum også kan se TV, når der er lyst i rummet.

Du kan altså se det lige så tydeligt, selv om solen skinner direkte ind på det. Desuden kan du se billedet knivskarpt fra en større vinkel.

Der køres med 4K-opløsning, hvilket betyder, at opløsningen og dermed billedkvaliteten er fire gange bedre end på et standard Full HD TV.

Du får mange udgange

Der er indbygget 4 HDMI-porte og 3USB-porte, så du får meget stor kapacitet og stor fleksibilitet med dette Smart-TV. Det optiske, næsten usynlige kabel er fem meter langt (der kan tilkøbes et på 15 meter), hvilket giver dig stor mobilitet.

Det er nemt at tilslutte andre enheder

Fjernsynet er nemt og logisk at betjene, og skal du installere eksterne enheder, så gør Auto Detection det virkelig simpelt. Det kan hurtigt genkende langt de fleste eksterne enheder og navngiver dem selv alt efter, hvad det er for en enhed, der er blevet installeret. Det gør det nemt for brugeren at finde dem igen.

One Remote

Det er så genialt med kun én fjernbetjening, hvorfra du kan styre alle dine enheder. Så slipper du for at skulle have gang i flere.

Skal dit næste fjernsyn være noget af det bedste på markedet, så kan du roligt se på dette højkvalitets-TV fra Samsung.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Vil du gerne se dine egen optagelser på dit Smart TV? Se vores videokamera test her

Hvad kan jeg få ud af et Smart TV i dag?

Det kan være svært at vurdere, hvad man får ud af, at købe et Smart TV den dag i dag, da der – som sagt – er mange forskellige platforme at vælge imellem og det er forskelligt hvad de mange TV-producenter har at tilbyde.

Du får dog primært adgang til en række forskellige streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay, YouTube, TV2 Play samt musiktjenester såsom Spotify. Det er heller ikke synderligt lang tid siden, at DR TV-streamingtjenesten er blevet lanceret, men den er dog ikke kommet som nogen app endnu.

Du kan derimod få adgang til den via HBB-TV, hvilket kan tilgås ved at trykke på den røde knap på din fjernbetjening, hvis du sidder og ser en DR-kanal.

I øjeblikket er der – desværre – ikke synderligt mange apps, spil og lignende at vælge imellem, men der er dog ingen tvivl om, at Smart TV er kommet for at blive, så på den lange bane vil der være mange muligheder, hvilket kommer til at ske, når TV-distributionen rykker til nettet, hvor man ikke længere vil være begrænset af TV-kablernes kapacitet.

Det vil betyde, at man får muligheden for at åbne for uendelige kataloger, der er fyldt med indhold, så du kan se lige hvad du har lyst til. I øjeblikket er alle TV-kanaler skemalagt i 24 timer i døgnet, men med de mange on-demand-tjenester, så er der mulighed for at se lige hvad du vil, når du vil det.

Det samme gør sig gældende for de mange forskellige streaming-tjeneste, som der også hele tiden dukker nye op af rundt omkring.

Et Smart TV kan også vise de billeder du tog på din sidste ferie. Se vores spejlreflekskamera test her

Smart TV’et har en spændende fremtid foran sig

Der er ingen tvivl om, at er en spændende trend, der er kommet for at blive og som har en meget spændende fremtid foran sig, da der er rigtig mange forskellige muligheder forbundet med et Smart TV, så der er ingen tvivl om, at det kommer til at slå igennem på et tidspunkt, men det kan dog være svært at definere, hvornår det kommer til at ske for alvor.

Det kræver dog, at der bliver produceret mere indhold til de forskellige Smart-TV, inden det begynder at blive aktuelt for folk, at skulle udskifte deres nuværende fjernsyn med et Smart TV.

Alt dette betyder slet ikke, at det ikke er spændende at eje et Smart TV på nuværende tidspunkt, for der er allerede en god sjat indhold, men hvis det for alvor skal slå igennem og blive allemandseje, så skal der langt mere indhold og langt flere muligheder til.

I øjeblikket er det primært folk, der rent faktisk har interesse indenfor dette område, der har valgt at investere i et passende Smart TV til deres behov – og hvis du selv synes sådan noget er spændende, så anbefales det bestemt også, at du anskaffer dig et lækkert Smart TV.

Problematikken er dog, at du sagtens kan opnå de samme muligheder og funktionaliteter med eksterne enheder, hvilket blandt andet inkluderer små mediebokse såsom Apple TV og Google Chromecast.

Der er ligeledes også en række forskellige spillekonsoller som PlayStation og Xbox, der er udstyret diverse applikation til Netflix, Viaplay og meget andet, hvorfor de sagtens kan det samme som Smart TV.

Hvis TV-producenterne for alvor vil slå igennem med deres forskellige Smart TV, så skal der flere applikationer og funktioner til, så de blandt andet kan vælte mediebokse og spillekonsoller af markedet og overtage det helt.

Som sagt, så er der dog ingen tvivl om, at det kommer til at ske på et tidspunkt, men spørgsmålet er bare om der skal gå 2 måneder eller 2 år, inden det sker.

Nu har du læst hele vores Smart TV test, og er forhåbentligt blevet meget klogere på om det er noget for dig.

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.