Er din MacBook gået i stå? Eller trænger du bare til en ny? Måske har du aldrig haft en Macbook, men nu har du brug for en? Apple er generelt garanter for højkvalitetsprodukter, og deres Macbook Pro er da heller ingen undtagelse. Og det giver sig selvfølgelig også udslag i prisen, der ikke er i den lave ende – om end den afgjort er pengene værd.

Hvor kan du købe MacBook Pro på afbetaling?

Det er bestemt ikke alle butikker, der tilbyder dig at kunne købe en MacBook Pro på afbetaling. Og du skal huske at nærlæse betingelserne grundigt igennem hos de forhandlere, som tilbyder dig en sådan ordning.

Nogle forhandlere benytter sig af Viabill, Klarna og andre geniale metoder, så du kan afdrage på din nye computer. Andre forhandlere har deres eget lånesystem. Nogle forhandlere tilbyder også, at du kan benytte dig af faktura betaling. Det betyder, at du modtager en faktura på det aftalte beløb, som du typisk vil skulle betale inden for et nærmere angivet antal dage, for eksempel 14 dage. Det kan være en fordel for dig, der blot venter på, at næste måneds løn går ind på kontoen. 

Nedenfor har vi samlet nogle af de forhandlere, der kan tilbyde dig en Macbook Pro på afbetaling, ligesom vi præsenterer dig for de vilkår og betingelser, du skal acceptere, for at kunne købe på afbetaling.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Proshop – MacBook Pro afbetaling

Macbook pro afbetaling

Når du køber en MacBook Pro på afbetaling hos Proshop, kan du gøre det med alle beløb inden for rammen 2.000 – 25.000 kroner. 

Du kan afdrage i op til 24 måneder, og Proshop tilbyder en rentefri løsning. Du skal dog være opmærksom på, at selvom den variable debitorrente er 0 %, så lyder de årlige omkostninger i procent alligevel på 11,3%, hvos betalingen sker gennem Betalingsservice. 

De årlige omkostninger i procent skyldes, at du skal betale et stiftelsesgebyr på 10 % af lånebeløbet, når lånet oprettes, ligesom Proshop også tager en månedligt administrationsgebyr på 15 kroner for at administrere din låneaftale. Du har altid 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen.

Eksempel. Hvis du køber en Macbook Pro på afbetaling rentefrit hos Proshop, og computeren koster 22.715 kroner, og du afdrager i 24 måneder, ser regnestykket således ud:

 • Månedlig ydelse: 1.056,10 kroner i 24 måneder
 • Samlede kreditomkostninger: 2.632 kroner
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 25.347 kroner

 

MacBook Pro afbetaling hos Wupti

Macbook pro afbetaling

Vil du gerne købe din Macbook Pro på afbetaling hos Wupti, så tilbyder de, at du kan afdrage beløbet over en 20 måneders periode. Finansieringen udbydes i samarbejde med Express bank, og der er som altid 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. 

Du skal ikke lægge den første betaling før tidligst 1 måned efter låneoptagelsen, og du kan sagtens indfri lånet før tid, uden at det påfører dig ekstra omkostninger. Også her er lånet rentefrit, men de årlige omkostninger i procent ligger på 9.18 %. Hvis du køber en Macbook Pro på afbetaling til 12.429 kroner og afdrager over 20 måneder, ser regnestykket således ud:

 • Månedlig ydelse: 671 kroner
 • Samlede kreditomkostninger: 980 kroner
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 13.409 kroner

 

Betal til tiden – og undgå RKI

Du har helt sikkert allerede hørt om RKI – det er det register, du kan ende med at blive registreret i, hvis ikke du betaler til tiden. Det er en liste over såkaldte ”dårlige betalere”. Det er ikke sjovt at blive registreret på dén liste, for det betyder, at du på ingen måde kan optage lån eller kredit nogen som helst steder, før lånet er indfriet, og du er blevet slettet fra RKI igen. Låneselskaber og -udbydere går nemlig altid ind og tjekker, om du er registreret i RKI, før de beslutter, om de vil give dig lov til at købe en Macbook Pro på afbetaling. Og er du registreret i RKI, kan du som altovervejende udgangspunkt godt skyde en hvid pind efter at få lov til at låne. Det samme gælder selvfølgelig, hvis du ikke overholder den aftale afbetalingsordning i forhold til købet af Macbook.

Det er derfor alfa og omega, at du overholder betalingsaftalen med forhandleren, så du undgår at blive registreret i RKI. 

Men det er ikke den eneste grund til, at du skal overholde betalingsordningen. Der er nemlig også en del omkostninger forbundet med ikke at betale de aftale beløb til tiden. Ofte vil forhandleren eller låneudbyderen nemlig for det første sende dig flere rykkere, hvor der på hver rykker er tillagt et rykkergebyr. Dét er et krav om ekstra betaling, fordi selskabet har skullet bruge tid på at sende rykkere til dig. 

Derudover vil du også blive mødt med såkaldte morarenter – også kaldet strafrenter – der pålægges, når du ikke betaler til tiden. Og disse strafrenter er ret ofte ret høje. 

Fordele og ulemper ved at købe MacBook Pro på afbetaling

Vil du ikke bruge hele månedslønnen på at købe ny computer, kan du selvfølgelig overveje at købe den på tilbud. Men du kan også overveje at købe en MacBook Pro på afbetaling. Det foregår ganske enkelt ved, at du afdrager på MacBooken over flere måneder med et fast månedligt afdrag. Det betyder altså, at du hver måned skal lægge et mindre beløb frem for at lægge et stort beløb på én gang. 

Det svarer lidt til, at du optager et lån i banken, som du så skal betale af på hver måned, indtil lånet er fuldt ud indfriet. Det er bestemt ikke alle forhandlere, der tilbyder dig, at du på den måde kan købe en MacBook Pro på afbetaling, men der findes nogle enkelte.

Der er selvfølgelig en masse fordele ved at købe en MacBook Pro på afbetaling. Men det er imidlertid meget vigtigt, at du også er opmærksom på, hvilke ulemper, der ved at købe en MacBook Pro på afbetaling. Du får her præsenteret fordelene og ulemperne, så du har et godt overblik, ligesom du kan se 4 forhandlere, der alle tilbyder dig at købe en MacBook pro på afbetaling. Til slut får du også en introduktion til, hvordan du undgår at komme i en dum gældssituation, og hvordan du undgår at blive registreret i RKI.

Fordele

 • Fordelen ved at købe en MacBook Pro er naturligvis den oplagte, at du kan få fingre i computeren hurtigt, uden at skulle lægge en stor betaling med det samme. Du køber nu men betaler først senere. 
 • Det er nemt og hurtigt, og der er som oftest tale om nogle ret fleksible løsninger.
 • Du skal typisk kun afgive enkelte oplysninger om dig selv og din indtægt, og herefter vil afbetalingen blive iværksat.
 • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet.
 • Det er særligt fordelagtigt, hvis du akut har brug for ny computer, men simpelthen ikke har det fulde beløb lige nu.
 • Det giver dig mulighed for at komme af med en mindre sum penge hver eneste måned, uden at det kommer til at påvirke din økonomi lige så meget, som hvis du skulle have det fulde beløb op af lommen på én gang. 

Ulemper

 • Du skal overholde betalingsordningen hver eneste måned. Der er ingen vej uden om, og du skal derfor være sikker på, at du har et rådighedsbeløb hver måned, som kan bære, at du skal afdrage det aftalte beløb.
 • Du skal bruge tid på at oprette en profil hos långiver.
 • Du skal typisk betale enten renter eller gebyrer eller begge dele for at få lov til at dele betalingen op på flere måneder. På bundlinjen vil du således komme til at betale mere for din MacBook Pro på afbetaling, end du ville skulle, hvis du havde erlagt den fulde betaling på én gang.
 • Hvis du ikke betaler til tiden, risikerer du, at der kommer rykkergebyrer og strafrenter oveni.
 • Renterne, gebyrerne og eventuelt øvrige omkostninger ved at købe en MacBook Pro på afbetaling er typisk højere, end hvis du lånte pengene i banken.

Læs også: iPad afbetaling – find de bedste forhandlere, der tilbyder køb af iPad på afbetaling

Læs også: Mobil på afbetaling – Find den rette forhandler, der tilbyder køb af mobil på afbetaling

Se også denne artikel på op-afbetaling.net: Macbook pro op afbetaling kopen

Denne side er anmeldt af: William Rognmo Rating 5/5

Forfatter