Berg designer og udvikler nogle af de mest populære, udbredte og anmelderroste trampoliner på det danske marked. Berg trampoliner findes i forskellige designs, udgaver og størrelser, så der kan vælges det aktivitetsredskab til haven, der matcher familien, ønskerne og behovene. 

Herunder finder du de bedste produkter fra Berg. Alle produkter er nøje beskrevet med særlige fordele, egenskaber og funktioner, så du kan udvælge dig den bedste model til dig og din familie. 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Berg Champion trampolin 430 InGround 

Berg trampolinTestresultater

Der er mange fordele ved at vælge en trampolin i in ground model. Denne Champion 430 model anmeldes med 4,5/5 stjerner på PriceRunner, og den regnes for at være den bedste i klassen.

Om

Når du vælger en Berg Champion trampolin, får du de bedste produkter fra den populære fabrikant. ”Champion” er – som navnet antyder – lavet til de formål, hvor der er brug for at kunne udfolde sig med hop og spring. 

430 InGround er den bredeste model, der giver et stort areal til fysisk aktivitet. Dette er en fordel, når der er 2 børn i husstanden, der ønsker at lege sammen. 

Det er en stor, sikkerhedsmæssig fordel at have en trampolin fra Berg i InGround model. Her er kanten på redskab blot 20cm over jordens overflade, og risikoen for alvorlige fald mindskes betydeligt. 

Campion modeller er lavet med de bedste og mest slidstærke fjedre på markedet. Dette giver længere levetid på aktivitetsredskabet, og det giver bedre springkraft til de aktive børn på dugen. Springdugen er lavet i fleksible og modstandsdygtige materialer, der kan holde til utallige timers leg og hop. 

Berg trampolin 430 har en ekstra bred beskyttelseskant om Twin Spring fjedrene, der hindrer fingre og fødder mod at komme i klemme. 

Udvalgte specifikationer

  • Twin Spring fjedre 
  • Højkvalitetsdug der giver god springkraft
  • Ekstra bred kantbeskyttelse
 • Leveres med Deluxe sikkerhedsnet 
 • Bedste springkraft på Champion modellerne 

Berg Favorit trampolin 270 inkl. Comfort sikkerhedsnet

Berg trampolinTestresultater 

Denne Berg Favorit trampolin giver dig alle de funktioner, sikkerhedstilbehør og kvalitet, som du har brug for, når du vil have mest kvalitet og værdi for pengene. Den får 4/5 stjerner af brugerne på Trustpilot, og den anmeldes som produktfavorit hos Abilicaonline.dk.

Om

Berg trampoliner findes i mange forskellige modeller, designs og størrelser. Når du vil have en god, kraftig og sikker model, er det oplagt at vælge dette produkt med en diameter på 270cm. 

Produktet giver maksimal hoppekomfort, så små og store kan få sjove og sikre oplevelser med at hoppe og lege. Hoppedugen er fremstillet i Berg’s velkendte, høje kvalitet. Trampolinen leveres med det populære Safety Comfort sikkerhedsnet, der skaber tryghed omkring de aktive børn. Sikkerhedsnettet har dobbeltkantåbning, så der ikke er risiko for fald og uheld igennem nettet i forbindelse med leg. 

Den store fordel ved denne Favorit model er, at der er lavet med ekstra bred kantbeskyttelse. Derved mindskes risikoen for at fingre eller fødder kommer i klemme mellem fjedrene, når der leges. 

Den galvaniserede ramme er vejrbestandig og er lavet til det fugtige, danske klima. 

Udvalgte specifikationer

 • Høj sikkerhed 
 • Leveres med Safety Comfort sikkerhedsnet 
 • Ramme i galvaniseret stål
 • Sikkerhedsnet med dobbeltkantåbning 
 • Ekstra bred kantbeskyttelse 

Berg Elite 380 InGround 

Berg trampolinTestresultater

Når børnene skal have den bedste havetrampolin, er Berg Elite modellen et oplagt valg. Den får 4,8/5 stjerner af anmelderne på Trustpilot.

Om

Berg Elite er en familietrampolin, der er designet til mange års sjov, leg og fysisk aktivitet. Elite modellen er udstyret med alle de bedste funktioner, materialer og egenskaber, som Berg anvender til deres kvalitetsprodukter. 

Du får det roste Deluxe sikkerhedsnet med i prisen, når du køber Elite modellen. Derudover kan du og din familie få glæde af de specialdesignede TwinSpring Gold fjedre. I stedet for de traditionelle fjedre er TwinSpring Gold lavet som et V, der intensiverer springkraften. Fjedrene er galvaniserede og rustfrie, så du får nemt vedligehold af din kvalitetstrampolin fra Berg. 

Berg Elite 380 InGround har den populære AirFlow springdug, der giver øget luftgennemstrømning, så der kan hoppes højere og mere sikkert. 

Udvalgte specifikationer

 • TwinSpring Gold fjedre
 • Galvaniserede og rustfrie fjedre 
 • AirFlow springdug
 • Kraftig beskyttelseskant på 30mm
 • Bedste familiemodel 
 • Bedste springkraft på Berg trampolin til privat brug 
 • Leveres med Deluxe sikkerhedsnet 

Berg FlatGround Champion 380

Berg trampolinTestresultater 

Til dig med en lille have og aktive børn vil Berg trampolin 380 være det rette valg. Den anmeldes med 4,5/5 stjerner på Trustpilot og regnes hos Abilicaonline.dk for at være den bedste nedgravningstrampolin til de små haver.

Om 

Berg trampolin 380 er modellen for dig, der har en lille have, eller for dig som ønsker, at udtrykket i haven ikke ændrer sig på grund af aktivitetsredskabet. FlatGround Champion er den bedste trampolin fra Berg til at blive integreret i haven. 

Aktivitetsredskabet kommer nemt til at tage både fysisk og visuel plads, og det kan spolere det afslappende og beroligende udtryk i haven. 

Foruden det stilrene og smarte design får du en Berg trampolin til nedgravning med en af de bedste springduge på markedet. FlatGround Champion 380 har den unikke og eftertragtede Airflow dug, der giver mulighed for, at op til 50% mere luft kan trænge igennem stoffet. Derved forbedres hoppeevnen, så der kan opnås de bedste opspring. Med den øgede luftgennemtrængning er der mindre modstand under hvert et hop, og børn og barnlige sjæle kan hoppe mere uforstyrret og sikkert.

Der kan være stor forskel på, hvor mange fjedre en trampolin har i alt. Des flere fjedre, des bedre springkraft kan der opnås. Denne FlatGround Champion er designet med 112 fjedre i alt, der ligger i den høje ende af skalaen. Mange modeller fra mellemprisklassen har omkring 80-90 fjedre. 

Udvalgte specifikationer

 • Airflow springdug
 • Elegant og diskret design 
 • Godt valg til akrobatiske øvelser 
 • Patenteret rammer
 • Nem at samle og sætte sikkert op i haven
 • Ekstra bred kantpolstring

Berg FlatGround Champion 330 

Berg trampolinOm 

Når du køber en trampolin på tilbud fra Berg, kan du spare mange penge på familiens kommende favoritredskab i haven. Denne model fra FlatGround serien kan bruges til både små og store haver. Det smarte design gør den diskret at have nedgravet, uden den tager udsynet til træer eller buske i haven. 

Den store fordel ved FlatGround modellen (der findes i forskellige størrelser), er dens patenterede ramme. Den er nem og enkel at samle, uanset om du har erfaring med praktiske projekter eller ej. 

En vigtig del af sikkerheden omkring havetrampoliner er monteringen og opsætningen. 

FlatGround er skabt til dig, der vil have en simpel opstilling. 

Du får glæde af alle de populære egenskaber fra Berg, når du vælger FlatGround Champion 330. Det gælder både AirFlow springdug samt ekstra bred og tyk kantpolstring for forhøjet sikkerhed.

Udvalgte specifikationer 

 • Patenteret ramme der gør produktet nem at samle og sætte op
 • Egnet til haver hvor udsynet ikke skal forstyrres 
 • AirFlow spring dug
 • Bred og tyk kantpolstring 
 • Du kan spare penge på dit aktivitetsredskab 
 • Fås med både grå og blå kantpolstring 

Berg Ultim Champion 410 

Berg trampolinTestresultater 

Denne model anmeldes med 4,5/5 stjerner af brugeren hos Trustpilot. Derudover anmeldes den som den bedste model af sin art hos Abilicaonline.dk

Om

Når du skal vælge den bedste havetrampolin, er der både størrelse, kvalitet på springdug, sikkerhed og ikke mindste design, du skal forholde dig til.

De firkantede og ovale modeller er de nyeste udgaver på markedet. Til den store børnefamilie eller til husstanden, hvor der er masser af plads i haven, er en firkantet Berg trampolin det helt rette valg.

Her kan børn og aktive familiemedlemmer boltrer sig på den ekstra plads, som springdugen giver. 

Bergs firkantede trampolin er lavet med TwinSpring fjedre, der er de bedste til formålet. V-formen på fjedrene giver affjedring i topklasse, så også voksne kan være aktive og få masser af fysisk træning.

Udvalgte specifikationer

 • TwinSpring fjedre
 • Perfekt til den store børnefamilie eller haven med god plads
 • Høj sikkerhed
 • AirFlow hoppedug
 • Ekstra bred kantpolstring 

Berg Grand Champion 520

Berg trampolinTestresultater

Når der ønskes at lave akrobatiske øvelser, er det bedst at vælge en bred, oval trampolin fra Berg. Denne model kåres med 4,5/5 stjerner på Trustpilot.

Om 

Det er en stor fordel for dig og din familie, at der findes mange havetrampoliner på markedet. Dette giver mulighed for at vælge den model, som passer til ønskerne og behovene i familien. 

Til de gymnastiske børn og unge mennesker er der brug for en af de nyeste modeller i ovale designs. Det smarte design gør det mere sikkert at lave øvelser med hop og spring. På den bredeste side på denne ovale Berg trampolin hele 5,20m, der er den længste af sin slags på det danske marked.

Det er ikke kun designet og udformningen, der er moderne på Berg Grand Champion 520. Den har de bedste fjedre i form af TwinSpring, som giver større komfort, uanset om hoppes, leges eller springes. 

Affjedringen er god for både små og store børn. 

Det er langt fra kun børn, som har glæde og gavn af at være aktive på en trampolin. Du kan få masser af intensiv træning, der nok skal få din puls i vejret og sved på panden. 

På AirFlow springdugen kan der lege, hoppes og laves øvelser i mange år. Den slidstærke kvalitet holder til slid fra mange timers fysisk aktivitet. 

Udvalgte specifikationer

  • Bedste valg til udførelse af akrobatiske og gymnastiske øvelser 
  • Nyeste design på markedet 
  • AirFlow springdug
  • TwinSpring fjedre (galvaniserede og rustfrie)
  • Godt valg til træning for både børn og voksne
  • Produktet skaber et uspoleret og godt udsyn i haven 
  • Nem at vedligeholde

Testkilder

Berg trampolinDenne testanmeldelse af de bedste Berg trampoliner er lavet i henhold til anbefalingerne fra Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen er den overordnede myndighed i Danmark, der fører tilsyn med offentlige legepladser og udstikker retningslinjer til private i forhold til indretning af legeområder i haver og valg af legeredskaber. 

Produkterne i denne testanmeldelse lever alle op til kravene og anbefalingerne fra Sikkerhedsstyrelsen, der handler om:

 • Design 
 • Sikkerhed 
 • Mulighed for køb af ekstraudstyr 
 • Vedligehold og tjek af tilstand 
 • Kvalitet 

Det anbefales at vælge de nedgravede modeller til privat anvendelse. Dette handler om sikkerhed og om, at der ikke stilles samme høje krav til InGround modellerne, når de bruges privat. Designmæssigt er der væsentlig mindre faldrisiko ved de nedgravede produkter, og derfor er sikkerhedskravene til dem mindre. 

Det er valgfrit, som du har et sikkerhedsnet til din nedgravede Berg trampolin eller ej. Det er en fordel at vælge et produkt, hvor der kan tilkøbes sikkerhedsnet, så du kan skabe de mest trygge forhold omkring børnene. 

Galvaniseret stål er det bedste materiale til både fjedre og ramme, du kan gå efter. Herved får du et produkt, der kræver minimalt vedligehold, og du får mere værdi for pengene. Når aktivitetsredskabet står ude hele sommeren, skal materialerne være vejrbestandige, slidstærke og modstandsdygtige. 

Herudover har vi lyttet til denne test fra PriceRunner, hvor mange af modellerne er blevet testet og anmeldt.

Hvilken Berg trampolin i InGround model skal jeg vælge?

Der er flere årsager til, at de bedste Berg trampoliner er dem, der skal nedgraves. Dette handler dels om sikkerhed, og dels om design og udsyn i haven. Uanset om det er store eller små medlemmer i husstanden, der ønsker at bruge aktivitetsredskabet, er det vigtigt at fokusere på sikkerheden.

De nedgravede trampoliner fra Berg er de mest populære og er dem, der findes i fleste udgaver.

Risikoen for farlige situationer mindskes betydeligt, når afstanden mellem kant og jord er blot 10-20cm sammenholdt med OnGround modellerne.

Når du skal vælge den rette Berg trampolin, kan du bruge følgende overvejelser:

 • Skal den primært bruges af 1 eller 2 børn?
 • Er der aktive voksne i boligen, som ønsker at være aktive på redskabet?
 • Skal den bruges til leg, hop eller gymnastiske øvelser?
 • Kvalitet på hoppedug og fjedre
 • Pris 
 • Vedligehold og levetid

Der findes produkter fra Berg i alle størrelser og designs med hensyn til form på hoppedug. Til de aktive børn der ønsker at lave akrobatiske øvelser, er det bedst at vælge Bergs ovale trampoliner. Her får barnet bedst plads til øvelser og hop. 

Til den store familie og haven med god plads kan det være ideelt at vælge en firkantet model. 

Berg trampoliner på 380cm i diameter er en god, mellemstor størrelse, der passer til 1-2 børn. Der er forskel på fra produkt til produkt hos Berg, hvor tung en brugerbelastning aktivitetsredskaberne er lavet til. 

De bedste modeller er dem, der kan klare en maksimumbrugerbelastning på op til 120kg. 

Vil du spare penge på dit køb, er det værd at gå efter tilbuddene.

Berg designer løbende nye trampoliner til det nordiske marked, så dine valgmuligheder udvides. I takt med at der kommer nye produktudgaver til, vil ældre modeller sættes ned i pris i forbindelse med udsalgskampagner. Dette er perfekt anledning til at få et produkt i bedste kvalitet med både AirFlow springdug og Twinspring fjedre. 

Du kan finde Berg trampolin 430 på tilbud eller deres populære FlatGround Champion 330. 

Vil du have et produkt med minimalt vedligehold, skal du vælge de Berg trampoliner, der har galvaniserede fjedre. Disse ruster ikke, og de er 100% vejrbestandige. 

Gode råd til korrekt opsætning af Berg trampolin

Uanset hvilken en af kvalitetsmodellerne fra Berg du har valgt til dine familie, skal du forholde dig til opsætning og placering i haven.

Du kan bruge følgende råd, når du vil skabe maksimal sikkerhed for dine børn på legeredskabet:

 • Vælg et punkt i haven hvor redskabet kan stå frit og er på afstand af buske og træer
 • Redskabet skal helst stå på et sted i haven, hvor der ikke er skygge (jorden vil have sværere ved at tørre her)
 • Undersøg jordtypen (redskabet skal graves ned på det sted, hvor der mest lerholdig jord)
 • Vælg en placering på afstand fra skellet så naboer ikke generes af hoppende og grinende børn
 • Lej en mini-gravko hos et havecenter eller byggemarked, hvis du har en stor Berg trampolin
 • Sørg for at grave kanterne lige ned (ikke skrå)
 • Brug altid forstærkning og stabilisering i bunden af hullet (fliser er et godt valg til at placere benene på)
 • Sørg for at der er ekstra luft og plads mellem jord og kant på aktivitetsredskabet 
 • Brug en fiberdug i bunden af hullet hvis du undgå, at der vokser ukrudt op 

Før du begynder at grave, er det en god idé at lægge springdugen ud på det punkt i haven, som du har udvalgt til placering. På denne måde kan du vurdere, som punktet er det bedste.

Det kan være en krævende opgave selv at udgrave hullet med en spade. Hos et havecenter kan du leje en lille maskine til formålet, der nemt og effekt kan klare udgravningen af hele hullet.

Når du modtager din Berg trampolin, vil der altid følge en monteringsvejledning med. Her vil der stå, hvor dybt hullet skal være, og der vil stå oplysninger om frirum (afstand mellem kant på redskab og kant på hullet). 

Det er vigtigt, at du stabiliserer benene i hullet. Gamle fliser kan bruges til formålet, så trampolinen står fast og sikkert. 

Der vil komme en del jord tilovers, når du er færdig med at grave. Du kan bruge dette på et andet sted i haven, eller du kan gemme det. Ved du, at Berg trampolinen kommer til at blive brugt et par år, kan jorden gemmes til det tidspunkt, hvor jorden skal fyldes ud i hullet igen. 

Vil du af med jorden, skal du undersøge, hvor meget jord du må aflevere á gangen på din lokale genbrugsstation. 

Læs også: Oval trampolin – Sådan får du og børnene motion, sjov og samvær.

Læs også Berg trampolin – hvilke er bedst i test? udgivet af bomagasinet.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter