Tørretumbler Test – Guide til valg af tørretumbler!

Stadig flere danskere køber en tørretumbler, for at give dem mere luft i hverdagen, og for at få tøjet tørret hurtigt, og uafhængigt af det noget svingende danske vejr.

Hvis du selv står og gerne vil have erhvervet dig en tørretumbler, så kan du med fordel læse videre i denne artikel, som hjælper dig med et par gode tips og tricks, når du skal ud på markedet og have købt en tørretumbler, for det er ikke bare at købe den første og bedste. Der er en masse ting, som du skal have styr på, så du ikke spilder en masse penge.

Lad os starte med at slå fast, at der er stor forskel på de forskellige modeller. Der er forskel på hvad de kan, hvordan de virker, hvor hurtige de er og hvor mange penge de koster, både som produkt men også når man anvender dem. Derfor skal du have et indblik i markedet, inden du vælger en tørretumbler.

Du kan nemlig ikke bare vælge den, som du har fået anbefalet – du skal selv ud og se de forskellige modeller, da dit behov er helt individuelt. Det er derfor kun dig, som kan gøre op med dig selv, hvilken tørretumbler du skal have købt.

Har du også brug for en ny vaskemaskine? Se vores vaskemaskine test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

LG RC8055AP1Z tørretumbler (Testvinder)

LG RC8055AP1Z
LG RC8055AP1Z
0 kr.

Avancerede tørretumbler af højeste kvalitet i energiklasse A++.

Kapaciteten

Kapaciteten er på 8 kg, hvilket gør det muligt at tørre forholds store portioner vasketøj ad gangen. Maskinen er således ganske velegnet til størrer børnefamilier, og af samme grund selvfølgelig også børnesikret.

Teknologien

LG RC8055AP1Z betjenes via LED touch display. Maskinen har 11 sensorstyrede programmer, tre tidsstyrede programmer og 15 valgfri funktioner. Det er muligt at indstille tørretumbleren til at gå igang på et bestemt tidspunkt inden for 3-19 timer efter programmering.

Skulle tørretumbleren af den ene eller den anden grund gå i stykker, er der installeret Smart Diagnosis, hvormed maskinen automatisk laver en fejlsøgning. Resultatet sendes til LG’s servicecenter via din mobiltelefon. Med app’en LG Smart Laundry kan du selv gennemgå diagnosen.

En solid og effektiv tørretumbler, hvilket gør den til vinderen af vores tørretumbler test.

Tørringsprocessen

Tørretumbleren bruger både varmepumpeteknik og varmelegeme, hvilket er både økonomisk og effekt. Med Hybrid Eco varmepumpen kan du spare op til 50% på elregningen sammenlignet med en maskine i energiklasse A.

Under brug kan der hobe sig en del fnuller op på maskinens kondensator. Heldigvis har den et selvrensende system med vand, der holder den ren og pæn, hvorved energiforbruget bliver nede og kvaliteten i top.

Siemens WT44W362DN tørretumbler

Siemens WT44W362DN
0 kr.

Energiklasse A++ tørretumbler fra Siemens med et soft touch.

Kapaciteten

Du kan roligt investere i denne maskine selvom du er en del af en større familie. Kapacitet er nemlig på hele 7 kg, hvilket er rigeligt til de fleste familier.

Teknologien

Maskinen betjenes let via det simple betjeningspanel med TouchControl-taster. Det er muligt at følge med i hvor lang tid der er tilbage til programmet er slut. Vælg mellem flere forskellige programmer og tillægsfunktioner.

Sæt tørretumbleren til at køre på et bestemt tidspunkt med sluttid op til 24 timer efter programmering.

Tørringsprocessen

Med Siemens ActiveAir teknologi anvende denne tørretumbler en effektiv varmepumpeteknologi til at tørre tøjet. Metoden er langt mere økonomisk end en traditionel varmeveksler.

Siemens WT44W362DN har en anti-krøl funktion, hvor tromlen ved centrifugering forhindrer tøjet i at klumpe sammen. Desuden kan du lade tøjet ligge i maskinen i op til 120 min. efter endt program uden at det bliver krøllet. Tøjet bliver desuden passet godt på under tørring på SoftDry.

Fnug og fnuller, der samles på kondensatoren under brug, fjernes automatisk med AutoClean funktionen.

AntiVibration designet sikrer at maskinen ikke hopper og danser under brug.

AEG T75170AV tørretumbler

AEG T75170AV
2.622 kr.

Klassisk tørretumbler i energiklasse C.

Kapaciteten

AEG T75170AV kan rumme op til 7 kg ad gangen, hvilket er meget passende for en størrer børnefamilie.

Teknologien

Programmer og tilvalgsprogrammer indstilles via det betjeningsvenlige panel med knapper og en stor drejeknap. Det er forholdsvis let at finde ud af, og du kan nærmest ikke gøre noget forkert.

Der er mulighed for at programmere tørretumbleren til at starte senere, samt indstille det automatiske signal ved programafslutning.

Tørringsprocessen

Denne tørretumbler er ikke så økonomisk i sin tørringsproces som øvrige maskiner nævnt i denne test. Dog er den mindst lige så hurtig til at tørre som de andre er og har den en del forskellige programmer, der er lige så skånsomme ved tøjet som de andre modeller.

AEG T75170AV er en såkaldt aftrækstørretumbler, hvor at alt damp fra tøjet ledes ud af boligen gennem et rør, så der ikke opstår fugtproblemer.

Tromlen er udstyret med små sensorer, der holder øje med at tøjet bliver helt tørt. Desuden kan den køre begge veje, hvorved tøjet bliver slynget og vendt meget mere end, hvis den kun kørte den ene vej. Herved nedsættes risikoen for krøllet tøj også betydeligt.

Silent System gør at maskinen er yderst lydsvag når den er i brug

Electrolux EDD2400LH tørreskab

Electrolux EDD2400LH
0 kr.

Tørretumblere er ikke den eneste måde, hvorpå du kan tørre dit tøj. Et tørreskab er også en mulighed, og måske endda en bedre løsning for nogen.

Kapaciteten

Tørreskabet kan rumme op til 4 kg tøj ad gangen. Desuden er der også god plads til at tørre sko, jakker, tæpper, sengelinned osv. Perfekt til den aktive familie, der elsker at være ude i alt slags vejr.

Døren til skabet er vendbar, hvilket gør det betydeligt lettere at installere.

Teknologien

Electrolux EDD2400LH er meget let at betjene, da alt betjening foregår via de to drejeknapper øverst på skabet; en drejeknap til indstilling af temperatur og en til indstilling af tørretid.

Temperaturen kan indstilles fra 30-70 grader, mens tørretiden kan stilles på op til fire timer.

Tørringsprocessen

Electrolux EDD2400LH fungerer med aftræk, hvorved alt vanddamp fra det fugtige tøj ledes ud af boligen gennem et rør. Herved undgår du fugt i og omkring skabet.

Bøjlerne, hvorpå tøjet kan hænges, kan klappes ned i tilfælde af at du f.eks. kun havde brug for at placere noget på de øverste bøjler.

Tørreskabet er også ganske praktisk, hvis du er en frossenpind, da det også kan bruges til at varme dit tøj inden du skal på farten.

Hvad er en aftrækstørretumbler?

Der er generelt to forskellige typer. Den ene er den såkaldte aftrækstørretumbler, som virker lidt anderledes end en kondenstørretumbler. Lad os se nærmere på sagerne.

En aftrækstørretumbler virker ved, at den fugt, som opstår i forbindelse med anvendelsen ledes væk fra maskinen og tøjet ved hjælp af rør. Det kræver derfor, hvis du vælger denne type, at du har muligheden for at få placeret nogle rør tæt på tørretumbleren. Det er det, som gør denne type speciel og anderledes i forhold til den anden.

Hvad er en kondenstørretumbler?

En kondenstørretumbler virker lidt anderledes end en aftrækstørretumbler. Den virker grundlæggende ved, at den fugt og varme, som opstår i forbindelse med anvendelsen bliver afkølet i maskinen. Den bliver ikke som sådan ledt væk på samme måde som med en aftrækstørretumbler. Efter det er blevet afkølet, opsamles det i en beholder som vand.

Det betyder, at behovet for rør ikke er eksisterende i forbindelse med denne type tørretumbler. Det er også værd at have med i overvejelserne, da du dermed sparer nogle penge i forbindelse med at du skal have installeret tørretumbleren. Det er dermed også nemmere at placere i hjemmet, så den står så praktisk som muligt. Det kræver blot pladsen, og ikke diverse rør og aftræk.

Hvor meget tøj skal der være plads til?

Du skal også have behovet for plads i tørretumbleren in mente, så du ikke vælger en enten for lille eller for stor. Den skal matche dine behov bedst muligt, og du skal derfor vurdere, hvad du egentlig har behov for. Det er meget individuelt, hvor meget tøj du bruger, og dermed skal have vasket og tørret.

En god tommelfingerregel er, at en gennemsnitsdansker, som bor alene, bør købe en tørretumbler, hvor der er plads til 7-8 kg tøj. Det er det forbrug, som en gennemsnitlig person har i Danmark. Men igen, det varierer meget, alt efter, om du blandt andet dyrker sport eller ej.

Du kan med fordel også matche kapaciteten i din tørretumbler med din vaskemaskines. På den måde svarer en omgang i vaskemaskinen til en omgang i tørretumbleren. Det gør processen meget lettere når du skal anvende tørretumbleren, da du dermed kan putte hele bunken ind i tørretumbleren på én gang, frem for at skulle have den startet to gange.

Har du behov for dampfunktionen?

Der findes mange forskellige modeller og typer. Nogle har en række funktioner, som både er praktiske og fordelagtige. Men det er vigtigt, at du ikke vælger en tørretumbler med alt for mange funktioner, så du dermed mister overblikket over, hvad maskinen egentlig kan. Du skal heller ikke vælge en med en masse funktioner, som du på forhånd ved, at du ikke kommer til at anvende, da du med garanti betaler for det når du køber produktet.

Dampfunktionen er blot én ud af mange funktioner. Den har til formål at hjælpe dig med at minimere risikoen for krøllet tøj. Det er en automatisk funktion, som ikke kræver noget ekstra af dig i forbindelse med anvendelsen.

Det er derfor værd at have in mente, at du kan undgå at stryge så ofte, i og med, at tøjet ikke bliver nær så krøllet som det ellers ville have blevet. Dog kan det være nødvendigt at stryge tøjet i ny og næ – igen, det kommer an på dine behov og dine krav til dit tøj.

Du kan også se vores opvaskemaskine test her

Elektronisk eller manuel justering?

Da tørretumblere ikke var så udbredt, var de heller ikke så veludviklede. Det krævede mere af dig at anvende den, end det gør i dag. I dag kan det hele gøres automatisk med minimal tidsspilde, blandt andet ved hjælp af den elektroniske justering.

Det betyder kort sagt, at maskinen selv vurdere om tøjet er tørt, og dermed stopper og slukker. Før i tiden skulle man selv åbne og tjekke om det var tørt. Det var upraktisk, og der er derfor fundet en god løsning på problemet. Vurder derfor om du har behov for denne funktion. Den kan helt klart anbefales, at den gør arbejdet med en tørretumbler en hel del nemmere for dig som forbruger.

Endnu en af de mange funktioner

En af de andre, meget populære funktioner er det såkaldte fuzzy logic system. Det har til formål at kontrollere fugtigheden, hvilket giver dig en kæmpe fordel når du skal anvende tørretumbleren. Systemet sørger for, at varmen ikke bliver for høj, og at tøjet dermed krymper. Det er en yderst praktisk funktion, som du med fordel kan vælge.

Du kan med fordel vælge denne funktion i kombination med en af dem som er nævnt før i artiklen. Flere funktioner hjælper ofte hinanden, og skaber et endnu bedre resultat. Det kan derfor være smart at vælge fuzzy logic systemet også, hvis du vil undgå krympet tøj.

Du kan med fordel vælge et tørreskab

Hvis ikke du har et helt specielt behov for en tørretumbler, så kan du med fordel undersøge mulighederne for, at købe et tørreskab. Ofte er et tørreskab mere praktisk og en bedre investering for normale forbrugere. Det varierer dog, alt efter dit behov. Et tørreskab kan som udgangspunkt tørre 4 kg tøj.

Et tørreskab virker optimalt til at tørre jakker og sko, som ikke kan tørres i en tørretumbler. Hvis ikke tørreskabet kan erstatte tørretumbleren, så kan det i hvert fald virke supplerende, så du kan få tørret både dit tøj og dine sko og andre genstande.

Vælg den rigtige energiklasse og spar penge

For at give dig et indblik i, hvor stort energiforbrug en tørretumbler har, så kan man sammenligne med eksempelvis et køleskab, som langt de fleste danskere har. Og energiforbruget er noget større ved en tørretumbler end et køleskab. Det kan derfor være svært at finde en tørretumbler, som både dækker dine behov og som er energivenlig. Dog bør du gøre dig nogle overvejelser og tanker om netop energiforbruget, da det er vigtigt i forbindelse med en tørretumbler.

Du kan med fordel få hjælp i en fysisk butik, hvor de ved en del om netop energiforbruget, og hvordan du vælger en tørretumbler, som ikke bruger for meget energi. Der er også mange andre artikler på nettet om netop dette emne, som du med fordel kan læse, hvis du vil sætte dig ind i emnet.

Smag, design, behov og funktionalitet

Du skal for det første gøre op med dig selv, hvor ofte du kommer til at anvende din tørretumbler. Forbruget skal nemlig være med til at afgøre, hvilket produkt du skal vælge. Dit forbrug skal også hjælpe dig med at vælge det rigtige energimærke, så du ikke betaler for meget for dit produkt, hverken når du køber eller når du anvender det.

Det bedste energimærke er nemlig ikke altid det billigste i længden. Derfor skal du spørge dig til råds i en butik, og gerne flere forskellige, så du får det bedst mulige overblik over de forskellige produkter. Med de ord er du klædt på til at gå på jagt efter den bedste tørretumbler til dine behov. Husk blot at undersøge markedet grundigt, inden du vælger en tørretumbler.

Hvis du har læst hele denne tørretumbler test, så er du nu godt rustet til at træffe det rette valg, i forhold til hvilken tørretumbler du skal vælge.

 


Skriv et svar

Back to Top ↑