En opvaskemaskine er efterhånden blevet en nødvendighed i mange tusinde danske hjem. Der udvikles meget på produkterne, og der kommer jævnligt nye på markedet.

Du kan med fordel købe en af de nye produkter, så du får nogle af de nye funktioner og den høj kvalitet. De gamle modeller er, som udgangspunkt ikke lige så gode som de nye. Men det er dog ikke altid.

Det er derfor anbefalet, at du sætter dig lidt ind i branchen, så du ved, hvad du skal købe. Du skal blandt andet altid tænke over, hvor meget du regner med at komme til at anvende din opvaskemaskine. Dit forbrug er nemlig vigtigt, når du skal på jagt efter den optimale opvaskemaskine.

Du skal derudover også have fokus på blandt andet energiforbruget, støjniveauet og prisen. Det er en række faktorer, som er vigtigt, og sammen er med til at vurdere, hvilket produkt du skal vælge.

Produktet skal kunne købes til en god pris, helst ikke larme for meget, og ikke koste særlig meget i drift. Det er den optimale opvaskemaskine for langt de fleste forbrugere.

Læs vores opvaskemaskine test nedenunder.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Bosch SMU46CW00S – Opvaskemaskine med 6 forskellige programmer


Bosch SMU46CW00S - Opvaskemaskine med 6 forskellige programmerMed denne opvaskemaskine er der tale om en topscorer fra det velkendte, tyske Bosch. Opvaskemaskinen har energimærke A+++, et energiforbrug pr. opvask på 0,82 kWh og et vandforbrug pr. opvask på 9,5 liter. Hermed er der over hele linjen tale om en miljøvenlig opvaskemaskine. Bosch SMU46CW00S har 5 forskellige temperaturer, der fordeler sig over 6 forskellige vaskeprogrammer. Ydermere har den en PerfectDry teknik baseret på Zeolith, hvilket sikrer en perfekt tørring med 3D AirFlow – også på plastik service. Maskinen er herudover forsynet med SuperSilence, hvilket betyder, at den er utrolig lydsvag med sine kun 44 dB. Designmæssigt er der tale om en vaskemaskine med en justerbar hylde, hvilket sikrer ekstra plads, blandt andet i form af ekstra tallerkner eller anden service. Maskinens 6 programmer strækker sig over et intensivt 70 graders program, et autoprogram på 45-65 grader, et eco program på 50 grader, et kort program på 60 grader, et program særligt egnet til glas på 40 grader og sidst, men ikke mindst –  et Pre Rinse program. Endvidere har Bosch SMU46CW00S 3 forskellige specialprogrammer: et, der hedder VarioSpeed Plus, et ved navn Half Load og et sidste kaldet dry.

i samarbejde med PriceRunner

Siemens SN457W01IS


Siemens SN457W01ISDenne opvaskemaskine fra Siemens passer til en familie på 4-5 personer, da den kan klare 13 kuverter.

Energiklasse A++ er i den gode del af energiskalaen, hvilket betyder, at du sikrer dig et lavt vand- og energiforbrug, når du vasker op.

Det er godt for både strømregningen og miljøet.

Denne model har et lydniveau på kun 44 dB og larmer derfor ikke meget i køkkenet.

Med udskudt start kan du også planlægge opvasken efter resten af kalenderen, så den er færdig, lige når du kommer hjem fra arbejdet, eller når du står op.

Opvaskemaskinen har varioSpeed Plus for op til 66% hurtigere vaske- og tørretid samt Vario kurvesystem til nem fyldning og maksimal fleksibilitet.

Funktioner:

 • varioSpeed Plus giver dig et skinnende resultat på trods af op til 66% kortere opvasketid.
 • varioFlex-kurve med nedfældelige tallerkenstøtter og fleksible hylder giver dig den ekstra plads, du har brug for, når det er nødvendigt.
 • Autoprogrammet beregner og styrer hele opvaskeprocessen med et skinnende resultat.

Forbrug og ydelse for denne maskine

 • Energiklassen er A++, og Tørreevnen er A
 • Kapaciteten er på 13 standardkuverter
 • Lydniveauet er på 44 dB
 • Syv forskellige programmer giver dig valgmuligheder for din opvask
 • Denne model har tre tillægsfunktioner: intensivZone, varioSpeed Plus, halfLoad

Muligheder og design

 • varioFlex kurvesystemet giver dig rigtig mange muligheder for at placere dit service
 • Flytbar bestikkurv i underkurven giver fleksibilitet
 • DoseringsAssistenten sørger for, at rengøringsmidlet fordeler sig i hele maskinen.
 • Den højdejusterbare overkurv med 3-trins rackMatic® giver dig endnu mere fleksibilitet
 • Du får en nem og smidig åbning og lukning af lågen med den patenterede Servolås®

Teknik

 • iQdrive bruger mindre energi men med samme effekt og støjer meget lidt
 • Sensorer: Aqua-Sensor, mængdeSensor
 • Elektronisk indikator for manglende salt
 • Elektronisk indikator for manglende afspændingsmiddel
 • Inderkarret er fremstillet i rustfrit stål for bedre holdbarhed

Sikkerhed

 • Du får garanti for beskyttelse mod vandskader i hele maskinens levetid med aquaStop

Der er Mekanisk børnesikring på lågen, og elektronisk børnesikring af panelet

i samarbejde med PriceRunner


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

AEG FFB83730PW opvaskemaskine


AEG FFB83730PW opvaskemaskineNavnet på denne AEG opvaskemaskine er ikke så mundret, men faktum er, at du med den effektive FFB83730PW maskine til underbygning får et energivenligt alternativ til mange andre på markedet. Her er der tale om en opvaskemaskine, der er ideel til en husholdning bestående af et par voksne og 2-3 børn.  Med 15 kuverter i opvaskemaskinen er der rigelig med plads til alle tallerkener, glas, gryder og bestik, der bliver beskidte i løbet af dagligdagen.

Maskinen har den allerbedste energimærkning, nemlig A+++, hvilket vil sige, at den er i øverste klasse, når det gælder at spare på elektriciteten. Udover at opvasken bliver ”grøn”, er den selvfølgelig også effektiv, hvor du via de højteknologiske træk får bugt med snavs og skidt.

Effektiv aftørring og fordeling af vand

Tørring sker via brugen af integreret AirDry-teknologi, der trækker på luften, som findes uden for maskinen. Når programmet når sin slutning, åbnes lugen ganske lidt uden at blive slået helt op. Fugtig luft strømmer ud fra maskinen, da koncentrationen af vand i dampen er større, end den er i den omgivende luft. Altså bruges der ingen kræfter på den afsluttende lufttørring.

Spulearmen i bunden af opvaskemaskinen spreder vandet effektivt under vask og præsterer bedre, da sprøjtning sker via ”satellitten”, der er et element, hvis akse er monteret yderst på spulearmen. På samme måde som Jorden drejer både om egen akse og om Solens, drejer satellitten både om sig selv og om spulearm. Det sikrer grundig fordeling af vand ved opvask.

Beskyt dine glas med gummipigge

Alle kan til tider være ængstelige, når de sætter glas ind i opvaskemaskinen. Både på grund af glaspest og risikoen for splintring. I forhold til det sidste slipper du med de mange SoftSpikes gummipigge for splinter, da en blød ramme om glassene gør, at de ikke rykker sig, mens maskinen vasker. Glassene får lov at hvile på blødt gummi, og du slipper for at tænke på dem.

Med den indvendige belysning får intet service lov at ligge skjult. Lyset gavner også under rengøring, hvor du let kan se aflejringer af skidt, der ikke forsvandt ved vask i første omgang.

Bosch SMV68MD02E Serie 6 – Integrerbar opvaskemaskine i energiklasse A++


Bosch SMV68MD02E Serie 6 - Integrerbar opvaskemaskine i energiklasse A++Her er der tale om en først og fremmest yderst lydsvag opvaskemaskine, der kan bryste sig af kun 42 dB. Opvaskeren er i høj grad egnet til de større husstande, da den kan klare helt op til 14 kuverter ad gangen. Endvidere er du, grundet den gode energimærkning, sikret en opvaskemaskine med både et lavt vand- og energiforbrug. Opvaskemaskinen har mange forskellige, og ikke mindst brugbare funktioner, blandt andet en udskudt startfunktion, sagt på en anden måde: en timerfunktion, hvilket betyder, at du kan planlægge opvasken lige efter dine ønsker. Opvaskemaskinens bestikskuffe er øverst, hvilket både sikrer god hygiejne og bedre plads i underskuffen til større dele af service. Ydermere har maskinen en AquaStop-funktion, der automatisk lukker for vandtilførslen, hvis der skulle opstå problemer. Endvidere får du med denne opvaskemaskine 8 forskellige vaskeprogrammer, deriblandt et ækoprogram, der er ekstra miljøvenligt samt et program, der egner sig særdeles godt til selv de sarteste glas. Maskinen er designet med VarioFlex, hvilket betyder, at du nemt og bekvemt kan ændre på maskinens indre, så den passer til din husstands behov. Her er der i den grad tale om en opvaskemaskine i høj kvalitet.

Bosch SMU46CI01S


Bosch SMU46CI01SDette er en god opvaskemaskine for hele familien, da der kan være helt op til 13 kuverter i den. Samtidig er den god for miljøet, hvilket også er grunden til, at den har fået det bedste energimærke.

Her kan bl.a. nævnes smarte ekstra funktioiner som doseringsassistent og mængdesensor, hvor den automatisk ved, hvor meget opvaskemiddel og vand, den skal bruge. Dette sparer dig for mange penge hvert år, mens du er ekstra god for miljøet.

Funktioner

 • Vaskeprogrammer: Intensiv, Auto, Øko, Glas, 1 time, forskyld
 • VarioSpeed Plus kan klare opvasken op til 66% hurtigere
 • HygiejnePlus bruges, hvis du skal vaske noget, hvor du skal være helt sikker på at undgå bakterier, perfekt til børnefamilier
 • ExtraDry sørger for, at det hele bliver ekstra tørt
 • Machine Care afkalker og gør din opvaskemaskine rent

Forbrug, ydelse og tørrelse

 • Højde: 815 mm
 • Bredde: 600 mm
 • Dybde: 550 mm
 • Energiklassen: A++
 • Tørreevnen: A
 • Lydniveau: 46 dB
 • Antal programmer: 6
 • Antal kuverter: 13

Muligheder og design

 • Har et kurvesystem som kan justeres
 • DoseringsAssistent vælger, hvor meget opvaskemiddel du skal bruge
 • Du kan sætte den i gang op til 24 timer senere

Teknik

 • EcoSilence Drive som fjerner alt larm, perfekt til når du er gået i seng
 • AquaSensor sørger for, at dit service altid bliver tørt
 • MængdeSensor finder automatisk ud af, hvor meget vand du skal bruge

Sikkerhed

 • Aquastop beskytter mod vandskader
 • Børnesikring

Hvor lang er levetiden på en opvaskemaskine?

Levetiden på en opvaskemaskine varierer fra model til model. Det kommer blandt andet an på, hvor meget du har betalt for produktet. Jo mere opvaskemaskinen kostede, jo længere er levetiden som oftest også. Det skal du derfor også tage højde for, når du vurderer, om prisen er for høj eller ej.

For du kan med fordel betale ekstra for maskinen, for dermed at få en lavere omkostning i forbindelse med anvendelsen, og en længere levetid. En dyr opvaskemaskine holder nemlig i op mod 15-20 år, hvor en almindelig kun holder i mellem 8 og 10 år.

Leje og reparere opvaskemaskine

Du bør under ingen omstændigheder leje en opvaskemaskine. Det er på alle måder en dum forretning, da du, ved at købe den selv, hurtigt har tjent den hjem, og dermed sparer mange penge, sammenlignet med at leje den. Derudover bør du ikke få repareret din opvaskemaskine, hvis der opstår skader på den.

Bare prisen for at få besøg af en, som kan fikse maskinen koster et par hundrede, og selve udbedringen af skaderne er meget dyr. Det kan derfor ikke betale sig at få den fikset. Du bør i stedet, som oftest købe en ny maskine – selvfølgelig med mindre den er ny, og du dermed har en forsikring af en art.

Vi håber at du fik svar på alle dine spørgsmål i denne opvaskemaskine test.

Forfatter

Skriv en kommentar