Affugter test – Slip for fugten i hjemmet

Døjer du meget med fugt i dit hjem, er det kun naturligt at du gerne vil investere i en affugter. En affugter er nemlig markant billigere end at få hjemmet renoveret. I dag er de ligeledes nemme og hurtigt at sætte op, og de kan gøre at du helt slipper for fugten, hvis du naturligvis investerer i den rigtige affugter.

At have en affugter gør dog også at du løbende skal holde affugteren kørende. Alt den fugt som affugteren suger til sig ryger nemlig ned i en tank, og den skal tømmes. Jo større en vandbeholder eller tank du har købt til din affugter, jo færre gange behøver du at tømme den i løbet af en måned.

Alle dem som vi her kommer med, i vores affugter test, har alle en CE godkendelse, og det betyder at de er lovlige at gøre brug af i de danske hjem. Bruger du en affugter der ikke er lovlig vil din forsikring ikke gå ind og dække dig, hvis uheldet skulle være ude – men så er det godt du finder din kommende affugter her hos os.

LÆS OGSÅ: Luftrenser test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Wood’s MRD-10 luftaffugter

Wood's MRD-10 luftaffugter
1.499 kr.

Denne affugter er rigtig god til folk der ikke har prøvet en affugter i deres hjem før. Med en vandlitertank på hele 2,7 liter får du opsamlet alt den fugt der er i område, uden at du behøver at tømme vandtanken lige med det samme.

Det gode ved denne affugter er også at den kan fortsætte med at virke helt ned til 5 grader, hvilket gør at du kan placere affugteren i kælderen eller på taget – også selvom at det er vinter.

Denne affugter kan klare de fleste rum, da dens maksimale arbejdsområde er omkring de 40 m2. Jo mindre rum du vælger at investere din affugter i, desto større er chancen for at du får et tørt og lækkert rum også.

 

LÆS OGSÅ: Senge test

Beurer LE040 affugter

Beurer LE040 affugter
0 kr.

Er du på udkig efter en affugter som passer perfekt ind i små rum? Så er det denne affugter du skal investere i.

Denne affugter kan klare rum helt op til 35 m2, hvilket gør at affugteren passer perfekt ind i store soveværelser, stue eller blot en kælder hvor fugten oftest finder vej ind.

Med denne affugter får du en affugter der sørger for at affugte langsigtet og ikke bare nu og her. Ja, faktisk har du mulighed for at indstille præcis den ønskede fugtighed du gerne vil have.

Til sidst har du mulighed for at tilslutte en kondensslange, hvis du gerne vil have dette. Dette kan vise sig at være særlig effektiv i mange situationer, og er bestemt noget du skal overveje selvom at du ikke vil investere i denne affugter.

SE OGSÅ: Hård topmadras

Duracraft DD-TEC16E affugter

Duracraft DD-TEC16E
2.599 kr.

Næsten uanset hvor stort dit rum er, vil du kunne gøre brug af denne affugter. Den kan nemlig klare helt op til 40 m2, hvilket gør at du nærmest kan bruge den i alle rum i dit hjem. Det er de færreste rum der er over 40 m2 store.

Den store fordel ved denne affugter er at den er nem at betjene, og du behøver ikke at læse manualen igennem før du har styr på hvilke knapper du skal klikke på.

Vandtanken har plads til 2,5 l og den kan fjerne op til 16 l vand i døgnet. Du kan også vælge at bruge den medfølgende drænslange, i stedet for vandtanken, hvis du har mulighed for det. Det kan spare dig for besværet med at tømme tanken.

Affugteren har desuden også en del gode og paraktiske funktioner, som f.eks at den giver en et bip, hvis den registrer frost i rummet, og en elektrisk hygrostat, der kan måle og kontrollere fugten i lokalet.

SE OGSÅ: Latex madras

Woods MRD-20 affugter

Woods MRD-20 affugter
3.428,75 kr.

Fugtskader kan skabe store problemer for dig, og derfor er det vigtigt at du får fat på en affugter der kan passe ind til dine ønsker og dit behov.

Denne affugter kan klare rum op på 100 m2, og egner sig derfor meget godt til små forretninger eller folk med store rum, som de gerne vil have affugtet.

Vandtanken er dog ikke den største på denne affugter, da den kun kan rumme 4,2 liter vand.

Hvis du alligevel husker at skifte vandtanken ud, gør det dog ikke den største forskel.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Thermex Affugter E10 Electronic – Ny model

Thermex Affugter E10 Electronic
4.384 kr.

Thermex er en af de producenter som har været inde på markedet i mange år, og det kan ses på deres produkter.

Når vi snakker om Thermexs affugtere har du ofte mulighed for at skifte ud i størrelsen på vandtanken, og det er naturligvis også muligt her.

Derudover er der også flere hastigheder, således at du kan tilpasse efter dit eget ønske og den situation som du befinder dig i, og selvom at dette normalt ville være nok hos andre producenter får du meget mere ved at investere i denne affugter.

SE OGSÅ: Infrarød sauna

Wood’s DS28F luftaffugter

Wood's DS28F luftaffugter
4.999 kr.

Vil du gerne have en affugter der kan affugte en kælder med højt loft, eller blot et lille lagerrum, som du bruger til din webshop?

Hvis ja der Woods DS28F luftaffugter lige sagen for dig, for med denne affugter får du mulighed for at affugte helt op til 140 m2.

Da den skal kunne affugte et stort areal kræver det også at den har en stor vandtank, og det har denne affugter. Vandtanken kan klare helt op til 10,4 liters vand som du blot kan tømme løbende når du får tiden til det.

Skulle du glemme at tømme vandtanken er denne affugter udstyret med en mekanisme der får affugteren til at stoppe automatisk.

 

LÆS OGSÅ: Vaskemaskine test

Woods affugter DS36F

Woods affugter DS36F
3.999 kr.

Her har du din kommende affugter som passer perfekt til din kælder eller dit loftsrum.

Hvis du ved at du før har haft fugtskader, og du gerne vil undgå kommende fugtskader kan du blot placere denne affugter i rummet, og så vil den sikre at der intet fugt er.

Wood har i lang tid lavet kvalitetsaffugtere, og de kan derfor fungere helt ned i de laveste temperaturer, mens den også kan køre videre når det er varmt udenfor i den danske sommer.

Denne affugter passer særligt til de helt store rum, da dens arbejdsområde er på over 160 m2.

Har du et lille lagerrum hvor fugten er et problem? Det er ikke længere et problem, når du har sat gang i denne affugter.

 

LÆS OGSÅ: Støvsuger test

Thermex Affugter E20 Electronic – Ny model

Thermex Affugter E20 Electronic
4.915 kr.

Thermex affugter E20 Electronic er en af de bedste affugtere der findes på markedet, da den kan tilpasse sig præcis dine ønsker.

For nogle vil denne affugter være alt for meget, men her kan vi bare sige at det er bedre at være sikker end noget andet.

Du har mulighed for at få to forskellige vandtank størrelser.

Denne affugter er nemlig kompatibel med en 10 liters vandtank, ligesom at du også kan koble en 20 liters vandtank på affugteren.

Du behøver kun at tømme denne vandtank når den er helt fyldt, hvilket typisk kan tage flere uger alt efter hvor slem fugten i dit rum er.

LÆS OGSÅ: Dyne test

En affugter er alle pengene værd

Noget af det du hurtigt vil ligge mærke til, er at den affugter du har købt er alle dine penge værd. Når du køber en affugter slipper du som sagt af med alt fugten, og det kan have en stor betydning for renoveringen af dit hus i fremtiden.

Jo mere fugt du har i hjemmet, desto er større chancen for at få fugtskader. Fugtskader kan hurtigt blive dyre, da de er svære at opdage. Ligger du ikke mærke til at der er kommet en lille fugtskade nede i kælderen, kan du hurtigt komme ud for at det er hele din kælder der skal renoveres hurtigst muligt.

Fugt er desuden ikke sundt for menneskekroppen. Vi bliver hurtigt syge når vi er udsat for fugt, og det er typisk forkølelse, influenza eller noget lignende som holder vores krop nede – og derfor også vores glæde overordnet set.

Dette kan gå ud over vores arbejdsplads, da vi vil blive nød til at ringe ind for at melde syg. Gør vi dette tilpas nok gange vil en chef bliver utilfreds med din arbejdsindsats, og måske afskedige dig fra jobbet. Har du børn kan det gå ud over deres skole, og som vi alle ved er børns immunforsvar ikke den samme som os voksnes.

Hvis vi vender tilbage til pointen med at du kan spare mange penge ved en affugter kan du selv prøve at gøre regnskabet ved at finde ud af, hvor meget du skal betale for at få en fugtskade ordnet i dit hus.

Denne pris sammenligner du naturligvis med en af de affugter som vi anbefaler at du investerer i – her vil du hurtigt kunne se, at det er langt billigere at investere i en affugter nu.

På længere sigt behøver en affugter ikke at være dyr i drift. Der er mange gamle affugter som kræver at du bruger meget strøm, men hvis du køber de nyere og moderne affugtere vil dette næsten ikke kunne mærkes på din elregning.

De moderne og nye affugtere er naturligvis dyrere at investere i nu og her, men investeringen vil tjene sig hjem helt ligesom hvis du investeret i noget andet i dit hjem.

Køb en affugter der passer til hjemmet

Det du skal huske på inden du beslutter dig for at investere i en affugter er, at affugteren skal passe til dit hjem.

Har du et rum på omkring 100 kvm2, er det en affugter der kan håndtere et så stort lokale. Kommer du til at købe en forkert affugter som ikke er i stand til at affugte et rum på 100 kvm2, vil effekten være minimal, og du vil stadig være udsat for fugt i hjemmet.

Derudover skal du også huske på, at hvis du vil investere i en affugter til et badeværelse eller et andet rum som bliver særligt fugtigt, skal din kommende affugter overholde særlige regler som er bestemt af den danske regering og af EU. Dette er for din egen sikkerhedsskyld, og du vil typisk kunne læse inde på produktets hjemmeside om de egner sig et badeværelse.

Forhåbentligt har vores affugter test gjort det nemmere for dig at vælge den rette.

Hvor kan jeg bruge en affugter?

Noget af det mange spørger sig selv om, er hvor de kan benytte sig af en affugter. Ofte får folk fugtskader fordi de ikke ved at der er nogle særlig rum som er særligt udsat for fugtskader.

Nogle af de rum som ofte får fugtskader er:

  • Kældre
  • Garager
  • Tørrerum
  • Lagerrum
  • Forretninger

 


Comments are closed.

Back to Top ↑