Sidst opdateret:

Det bliver faktisk mere og mere populært blandt danskerne at droppe de dyre charterferier til Sydeuropa og i stedet pakke et telt og tage afsted.

Hvis du og din familie ligeledes er blevet mere åbne for denne form for ferie på lige fod med mange andre danske familier, så skal I naturligvis ud og have købt et telt, som kan rumme jer allesammen.

Hvis I er 4 personer i familien, så skal I naturligvis ud og investere i et 4 personers telt.

Det skal desuden understreges, at det er bedre at i overvurdere mængden af plads, som I skal bruge i teltet i stedet for at undervurdere, for hvis der er noget, der er særdeles problematisk i et telt, så er det uden tvivl pladsmangel, for det er meget risikabelt at stille nogle af sine ting udenfor, da de både kan blive ødelagt og de kan blive stjålet af knap så ærlige forbipasserende.

Der findes rigtig mange forskellige former for telte, der passer til fire personer, hvorfor du med garanti også kan finde frem til en model, der passer til lige præcis de krav, du stiller og de behov, som du har.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan være stor forskel på de mange telte, da der blandt andet kan være forskel på størrelsen, materialerne, faconen, måden de er indrettet og meget, meget andet.

Det er også blot med til at understrege det faktum, at du ganske enkelt ikke bare må vælge “det første og bedste” alternativ, da der meget sjældent kommer noget godt ud af denne fremgangsmåde.

Du skal i stedet danne dig et godt overblik over de forskellige muligheder, så du kan foretage din beslutning på et rationelt og oplyst grundlag, da det med sikkerhed vil føre til det bedste køb – og så vil det også være nemmere at nyde ferien, hvis det bliver gjort i det helt rigtige telt.

LÆS OGSÅ: Badebassin til haven

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Tatonka Buffin 4 til 4 personer

 

tatonka-buffin-4-til-4-personerIdeelt firemandstelt til jer, der elsker at sove ude i det fri sammen med familie og venner. Tag det med på camping, jagt-, cykel-, vandre- eller fisketur og kom helt tæt på naturen. Teltet er tilpasset de danske vejrforhold, og kan derfor tåle masser af regn.

Tatonka Buffin 4 er et tunnelformet telt med ekstra god komfort. I Den store kabine er god plads til fire voksne personer, og vil I have ekstra meget plads, kan I passende ligge alt jeres bagage og udstyr i forteltet.

Der er adgang til teltet fra begge ender, og der er således også to fortelte. At der er åbent i begge ender af teltet er ikke bare praktisk, men sikrer også en god ventilation, således at luften ikke bliver for tung i det ellers lidt lille rum.

Tatonka Buffin 4 er lavet til at blive brugt ude i naturen og i alt slags vejr.

Selve skelettet består stærke aluminiumsstænger, der er modstandsdygtigt overfor det danske vejr. Det ruster ikke og vejer heller ikke så meget, hvilket gør det lettere at transporterer teltet, når I skal på tur. Teltet vejer 4,7 kg.

Teltdugen er designet i forstærket nylon, der både giver godt med læ og holder regnen ude. Faktisk kan dette telt tåle virkelig meget regn helt uden at blive utæt – dette gælder både teltdugen og bunden i teltet.

En smart detalje er, at der er reflekser på bardunerne, således at I kan se dem, når I bevæger jer ud med lommelygte om natten.

LÆS OGSÅ: Trampolin test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordisk Reisa 4 til 4 personer

 

nordisk-reisa-4-til-4-personerSmart, kompakt tunnel telt med to sovekabiner, der kan rumme op fire personer ialt.

Elsker du at komme ud i naturen, men har med årene løb fået det svært med at kravle alt for meget rundt? Dette flot telt fra Nordisk er ganske rummeligt og så har det også en god højde, således at der er godt plads til dig på alle ledder og kanter.

Nordisk Reisa 4 er et såkaldt tunnel telt, hvilket i bund og grund blot betyder at det er tunnelformet – aflang og rundt. Formen på teltet gør, at det ikke så let tager imod vinden, men blot laden den glide hen over tæltdugen.

Inde i teltet findes to kabiner, som kan rumme hhv. en og tre sovende personer. Kabinerne er meget praktisk indrettet med små lommer og kroge til at opbevare ting. Forteltet ved indgangen kan bruges til opbevaring af bagage og udstyr. Teltet leveres med Footprint, der kan sættes ind som et mere behageligt og stabilt gulv i midten af teltet.

Der er adgang til teltet fra begge sider. Den lille kabine kan åbnes op som en del af indgangen til teltet. Alle indgange, inkl. den lille kabine, er udstyret med myggenet, så ubudne gæster holdes ud.

Teltdugen er lavet af Rip-Stop polyester. Skulle der komme et hul i dugen, bliver det ikke større takket være det smarte Rip-Stop. Den yderst dug og bunden i teltet er meget modstandsdygtige. De holder både regn og den kolde vind ude, så I trygt kan sove i læ for uvejret.

Alle teltstænger er lavet i aluminium – primært fordi det ikke vejer så meget og fordi det ikke ruster lige så nemt som alt andet metal. Det skal dog siges at teltes samlede vægt er på 10 kg, hvilket gør det lidt besværligt at have med på tur – med mindre at I kører i bil.

Nordisk Reisa 4 er super nemt at slå op, og kan faktisk slås op ved hjælp af blot en person. Bar følg farvekodesystemet på stængerne, så går det let.

LÆS OGSÅ: Telt til trampolin

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Tatonka Alaska Family DLX, det bundsolide familietelt

 

Er du på jagt efter et stort, pålideligt familietelt til bilferien eller campingturen, der er på toppen af sin klasse uden at skulle bruge for meget reklame, kan Tatonka Alaska Family DLXvære løsningen for dig.

Her har du et telt, der rummer meget, uden at veje meget, og som kan meget, uden at være besværlig at sætte op.

Det er ikke en undren at Tatonka Alaska Family DLXer et af de mest solgte familietelte.

Teltet er et høj kvalitets tunneltelt, der kan huse 4-6 personer i2 separate soveområder, forbundet med en central del.

Teltet er opbygget på en smart måde, der gør at der er rigeligt med plads til at være sammen, men også at kunne trække sig tilbage, hvis man har brug for lidt privatliv under turen, både fra fremmede eller fra familien.

Hvis det ene inder-telt afmonteres, giver det ekstra meget plads til madlavning eller hygge, når det regner udenfor.

Pladsen kan også bruges til udstyr, tøj, kogegrej og alt andet, du gerne vil have i tørvejr, eller vide i sikkerhed, og der findes små lommer til opbevaring, både i taget og i teltene.

Tatonka Alaska Family DLX er et telt med meget behageligt indeklima takket være to store udluftningskanaler, samt indgange på alle sider, som afhjælper ventilationen.

Dette lækre telt er lavet i holdbare og vandtætte materialer i åndbart nylon, og er nemt at slå op med 3 kraftige aluminiumstænger, der gør at teltet står stabilt og sikkert, trods blæst og regn.

Skulle du få brug for lidt mere ekstra til at blive overbevist, kan vi fortælle at bardunerne har reflekser, de udsætte steder på teltet har fået ekstra forstærkning, teltstængerne er anodiserede, og der endda findes tørresnore i teltet.

Alt dette vejer blot 9,2 kg, og er pakket ind i en praktisk opbevaringspose.

Det hele er klar til en hyggelig campingtur. Er du?

SE OGSÅ: Liggeunderlag

Køb ikke et billigt telt, selvom du “bare” skal på festival

Af en eller anden grund, så er der rigtig mange, der er af den opfattelse, at de er bedst tjent med at købe et billigt telt, som de kan tage med på festival, for de ender med stor sandsynlighed alligevel med at ødelægge det.

Faktum er dog, at hvis du vælger at købe et billigt telt, så køber du samtidig også et telt, hvor der ikke har været fokus på de små detaljer og desuden er der oftest også tale om modeller, hvor du må undvære nogle ellers ret så essentielle funktioner o.lign., hvilket blandt andet inkluderer noget så simpelt som myggenet.

Det kan være uhyre svært at sove om natten, hvis hele teltet pludselig er fyldt med myg, eller hvis du har været for nærig og købt et telt, der ikke er helt så vandtæt, da du ikke havde regnet med, at det ville begynde at regne til den festival, du skulle afsted til.

Der er mange ting, der kan være til gene, hvis du køber et billigt telt, hvorfor du er langt bedre tjent med at bruge lidt flere penge på et bedre telt og så bare sørge for at passe lidt bedre på det.

Har du en camping ferie i tankerne, og har du endnu ikke besluttet dig, for hvor det være henne i landet, så kan du tage et kig på Camping.dk eller Danskecampingpladser.dk

Er du mere til en campingferie i udlandet, så kan Danskbilferie.dk være til hjælp.

Det kan være en god idé med adskilte soverum

Som der er givet udtryk for tidligere i denne artikel, så findes der mange forskellige former for telte, og de varierer på et bredt spektrum af forskellige parametre, hvilket blandt andet inkluderer det indvendige af teltet, for det er slet ikke alle telte, der er blevet udstyret med adskilte soverum, selvom de faktisk er beregnet til fire personer.

Hvis det skal bruges til en familieferie eller til en festival, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at investere i et 4 personer telt, der er udstyret med flere soverum, hvis du gerne vil gøre det så komfortabelt for alle parter som muligt.

Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det ikke kan betale sig at købe telte til 4 personer, som blot er bestående af ét stort rum, for det kan det selvfølgelig sagtens, men så skal du også være indstillet på, at I skal sove 4 personer i det samme rum i teltet.

Det kan ofte være lidt mere behageligt ikke at skulle sove op ad 3 andre personer, men derimod sove for sig selv eller blot sammen med én anden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

I denne video får du 25 gode og praktiske tips til din camping ferie

LÆS OGSÅ: Sovepose test

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.