Sengen er en af de ting i hjemmet, som spiller den største rolle i vores liv. Det er derfor vigtigt, at vi vælger den helt rigtige, og tager os god tid til, at undersøge de forskellige produkter.

På den måde får vi den bedste oplevelse med sengen, den bedste komfort og undgår ikke mindst diverse kropsskader, som følge af en dårlig seng. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Lad os se nærmere på nogle tips, som du med fordel kan tage til dig, og anvende, når du skal investere i en ny seng til hjemmet.

Vi tilbringer ⅓ af vores liv i sengen. Det er mange år. Mange år, som vi selv bestemmer om skal være komfortable eller irriterende. Du skal derfor ikke kun kigge på prisen, når du skal vælge en ny seng. Det er en langtidsinvestering, og du bør gøre, som med alle andre investeringer af denne type – nemlig gøre forarbejdet ordentligt. Du skal kigge på komforten, og vægte den højest, når du skal købe en ny seng. Prisen skal ikke være altafgørende.

I denne senge test finder du både kontinentalsenge og elevationssenge. Vi lægger ud med kontinentalsengene.

LÆS OGSÅ: Topmadras test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

_________________________________________________________________________________________

Trondheim (180x200cm) – Bedste kontinentalseng med pocket fjedre og komfortzoner

Den stilfulde og moderne kontinentalseng fra Trondheim er det helt perfekte valg, når du går op i både sundhed, miljø og fysisk trivsel. Der er tænkt over hver en detalje i designet af sengen. Den massive træramme er lavet af FSC-certificeret træ, så du kan lægge dig til at sove med god samvittighed omkring bæredygtighed og miljøvenlighed. 

Sengen kåres som det bedste valg hos Sengefabrikken.dk, hvor den også modtager hele 5/5 stjerner af kunderne. 

Danskproduceret kontinentalseng i særklasse

Hvert et materiale er nøje udvalgt med respekt for din sundhed, så du kan se frem til utallige nætter i de mest allergivenlige og støttende rammer fremover. Om du er til topmadras af memory foam eller naturlatex, er helt op til dig. 

I springmadrassen er der 250 pocket fjedre, der fordeler trykket fra kropsvægten, så du kan vende og dreje dig om natten uden at komme til at vågne op. Derudover er der 5 komfortzoner, som aflaster og giver din krop den perfekte balance mellem støtte og blødhed. 

Allergivenlig seng der er skabt af hudvenlige materialer 

De forskellige madrasser samt sengegavlen er alle beklædt med allergivenligt og slidstærkt stof. Når du køber kvalitetsseng, vil du hos de fleste forhandlere skulle betale ekstra for køb af sengegavl. Sådan er det ikke med Trondheim sengen. Her følger den antracitgrå sengegavl med som eksklusivt og betydningsfuldt tilbehør. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Mulighed for personligt valg af fasthed på madrasser 
 • Sunde og slidstærke materialer 
 • Mulighed for topmadras af memory foam og latex

Trondheim vs. markedet 

Det er ikke kun opbygning af seng og madrasser, der har betydning for din komfort og søvnkvalitet. Når du bestiller Trondheim, kan du vælge, hvilken fasthed de forskellige madrasser af have. Dette punkt er afgørende for, at du får de bedste hvileforhold i din seng. 

Du kan vælge både medium, fast og ekstra fast.  

Udvalgte specifikationer 

 • Designet til at give dig den bedste komfort 
 • Gratis sengegavl 
 • 15 års garanti 
 • Vendbar springmadras
 • 250 pocket fjedre 
 • 5 komfortzoner 
 • Hudvenligt betræk på madrasserne og gavlen

Norland Luksus Komfort (180x200cm) – Danskproduceret kontinentalseng

Flere og flere danskere vælger kontinentalsengen, når der skal købes ny seng. Og dette er der en god grund til. Du får masser af komfort og velvære, når du vælger en luksuriøs seng som denne Norland model. 

Den henvender sig både til singlen, der vil have masser af plads, og den kan bruges af kæreste- eller ægteparret, der vil have de mest afslappende og støttegivende soveforhold. 

Norland Luksus Komfort kåres som ”Bedst i test” af såvel Soveværelset.dk som Sengeguruen.dk. 

Skabt til at give dig maksimal trivsel nat efter nat

Med en kontinentalseng kommer du til at sove på et højere madrasniveau, end du vil være vant til fra en almindelig seng. Det har stor betydning for din fysiske komfort, da du kommer til at træde ud af din seng (og ikke op ad). 

Døjer du med smerter eller stivhed i knæ eller hofter, vil Norland Luksus Komfort være det helt rette valg for dig. 

Samtlige materialer er lavet med nordisk kvalitet, så du kan få glæde af dine luksusseng i mange år frem. Når du køber din Norland seng, følger der produktgaranti med på hele 25 år. Dette vidner om den kvalitet, som sengen er produceret med. 

Design din Norland seng som du ønsker det

Når du bestiller sengen, får du unik anledning til selv at bestemme type af ben i forhold til træsort og, om der skal være sengegavl med. Herudover kan du selv vælge, hvilken type topmadras der skal være på dit produkt. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Bedst i test 
 • Skabt til komfort og trivsel i mange årtier frem 
 • 25 års garanti 

Norland Luksus Komfort vs. markedet 

Det er muligheden for selv at vælge, hvilket materiale din topmadras skal være lavet af, der gør Norland Luksus Komfort ekstra attraktiv. Du kan vælge den budgetvenlige løsning med topmadras af memory foam eller den luksuriøse løsning med topmadras af latex. 

Udvalgte specifikationer 

 • Perfekt for dig der vil have de mest støttegivende soveforhold
 • 3 komfortlag 
 • Totalhøjde: 64cm
 • Mange valgmuligheder for design af seng 
 • 3D betræk på topmadras 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Venus No.1 kontinentalseng

Venus No.1 kontinentalseng

Går du efter det bedste, når det gælder din nattesøvn, kan du med fordel se nærmere på Venus no. 1 fra det svenske mærke Kinnabädden. Hele sengen er dansk produceret og ligger højt på skalaen både hvad angår komfort og design.

Optimal komfort

Sengen er bygget op med en dobbeltfjedret boxmadras med latex i bunden og derpå en vendbar springmadras. Øverst ligger topmadrassen, som du selv vælger blandt to forskellige modeller. Sammensætningen af disse tre lag giver en absolut top kvalitet, når det handler om komfort. Og hvem vil ikke gerne skabe de bedste rammer for at få en god nats søvn?

Også designet af denne seng er i topklasse. Sengen er stor (180×200) og stilen er enkel, så de gode materialer får fokus og samtidig er Venus no.1 skabt med et hovedgærde, som er både praktisk og ser flot ud. Vil du have det bedste, er Venus no. 1 din nye drømmeseng.

Jo mere du vejer, des hårdere skal sengen være

Der er ingen facitliste, som kan vise dig, hvilken seng du bør vælge. Men der er en række ting, som du kan undersøge og være opmærksom på, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige. Du kan, som udgangspunkt bruge den tommelfingerregel som hedder, at jo mere du vejer, jo hårdere skal din seng være.

Det er både mere komfortabelt og mere praktisk for dig. Dog er det meget individuelt, hvad du finder godt. Hvis du vejer lidt, og foretrækker en hård seng, kan du sagtens erhverve dig en sådan. Det er op til dig selv, hvilken seng du køber.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Dampstation test

Jupiter No.1 elevationsseng (Vores anbefaling)

Jupiter Elevationsseng

Med mange års erfaring i branchen, har firmaet Kinnabädden, nu skabt en skøn elevationsseng med navnet Jupitor no1. Der er flere forhold at tage højde for, når man køber en elevationsseng – det væsentligste er madrasserne og teknikken.

To muligheder for fasthed af madras

Sengen måler 160×200 centimeter og består af en vendbar posefjedre madras. Der er mulighed for at vælge imellem to fastheder, så du får den madras, som passer bedst til dig. Der er 5 punkter i madrassen, som kan justeres ved hjælp af den tilhørende fjernbetjening.

Stærk dansk motor i sengen

Det er fem punkter i lamellerne, som sikrer, at madrassen kan justeres. Lamellerne sidder i elevationsbunden, hvor også en madrasbremse sørger for at madrassen bliver på sin plads. Derudover gør den gode motor, som er fremstillet af danske Linak, at bevægelserne sker nemt og glidende og uden at larme.

Jupiter no.1 er er skabt med en flot hovedgære, som er praktisk og samtidig meget moderne. Dog skal det bemærkes, at de to nakkestøtter ikke følger med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Robotstøvsuger test

LÆS OGSÅ: Vinkøleskab test

Køb en stor seng med god plads

Når du skal have en ny seng, bør du også være opmærksom på, at den bør være stor. Jo større jo bedre. Dog skal du også kunne have den i dit hjem. Så hvis du har et lille hjem, så skal du ikke have markedets største seng, hvilket siger sig selv. Dog bør der være god plads i din seng, hvis du vil have den optimalt oplevelse og søvn.

Sengen bør minimum være 90 cm bred, og have 20-30 cm luft i hver ende, så du kan strække kroppen ud. Hvis du ikke strækker din krop ud, er det dog ikke en nødvendighed med den gode plads. Dog kan du tage udgangspunkt i dette, hvis du ikke selv ved, hvor meget plads du har behov for i din seng. Prøv derfor din nye seng, inden du køber den, og vurder, om der er plads nok i siderne og enderne til dig.

Skal jeg skifte topmadras eller købe en ny seng?

Det kommer ganske enkelt an på, hvad dine behov og krav er. Hvis du ikke har mange penge, kan du med fordel blot udskifte din topmadras. En ny og forbedret topmadras kan gøre underværker. Du behøver dermed heller ikke transportere og løfte i din seng, hvis du eventuelt har trapper i dit hjem. Du sparer også penge på, kun at udskifte topmadrassen.

Derfor bør du undersøge, hvad dine krav og behov er, så du tager de rigtige valg, og ikke køber en ny seng, hvis du i realiteten ikke har behov for det, men blot bør udskifte din topmadras.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med købet af en ny seng?

Du skal være opmærksom på, at du ikke skal handle hos en forhandler, som ikke tilbyder ombytningsgaranti. Det er yderst vigtigt, at du har muligheden for at bytte sengen, hvis den ikke er god eller lever op til dine krav og forventninger.

De fleste forhandlere tilbyder dog ombytningsgaranti. Spørg dem, inden du køber sengen hos dem, for at være sikker. Og byt den med det samme du finder ud af, at den ikke lever op til dine behov, eller ikke er komfortabel nok til dig.

Jo hurtigere du får byttet en dårlig seng, jo før kan du sove komfortabelt, og jo flere rygskader kan du undgå. Tøv derfor ikke med at udnytte ombytningsgarantien.

Vælger du at følge vores råd i denne senge test, så kan vi garantere dig at du kommer til at sove rigtig godt.

Se vores artikel om: Sofa på afbetaling – find sofaer på afbetaling hos de største og bedste forhandlere

Se vores artikel om: Møbler på afbetaling: Find den rette forhandler

Læs også vores artikel om: Trænger soveværelset til fornyelse? Vi sammenligner tests af fem lækre kontinentalsenge

Denne side er anmeldt af: Torben A. Jessen 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar