Senge Test – Tips og råd til valg af Seng!

Rate this post

Sengen er en af de ting i hjemmet, som spiller den største rolle i vores liv. Det er derfor vigtigt, at vi vælger den helt rigtige, og tager os god tid til, at undersøge de forskellige produkter.

På den måde får vi den bedste oplevelse med sengen, den bedste komfort og undgår ikke mindst diverse kropsskader, som følge af en dårlig seng. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Lad os se nærmere på nogle tips, som du med fordel kan tage til dig, og anvende, når du skal investere i en ny seng til hjemmet.

Vi tilbringer ⅓ af vores liv i sengen. Det er mange år. Mange år, som vi selv bestemmer om skal være komfortable eller irriterende. Du skal derfor ikke kun kigge på prisen, når du skal vælge en ny seng. Det er en langtidsinvestering, og du bør gøre, som med alle andre investeringer af denne type – nemlig gøre forarbejdet ordentligt. Du skal kigge på komforten, og vægte den højest, når du skal købe en ny seng. Prisen skal ikke være altafgørende.

I denne senge test finder du både kontinentalsenge og elevationssenge. Vi lægger ud med kontinentalsengene.

LÆS OGSÅ: Topmadras test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Jupiter No. 1 Kontinental seng

Jupiter Kontinental seng
15.999 kr.

Sengen over dem alle. Hvis du godt kan lide høj kvalitet, flot design og masser af god komfort er dette lige sengen for dig.

Sengen er nemlig blevet udstyret med en masse smarte detaljer, som skaber den optimale komfort. Sengen er f.eks udstyret med en vendbar springmadras, som vil kunne købes i medium eller fast.

Derudover ligger producenterne, som er de aner- og velkendte Kinnabädden i samarbejde med Bedre Nætter, meget vægt på at man skal kunne træde ud af sengen, i stedet for at være trist og stå op af sengen. En stor fordel, som mange vil have glæde af.

Skulle du have problemer med din nattesøvn vil vi gerne, så godt som, garantere at de problemer går væk med denne seng. Denne seng er testvinderen, og den overgår alle de andre senge stort, bla fordi at prisen ikke er i den højeste ende,faktisk ligger den i et prisleje, hvor rigtig mange kan følge med.

Størrelsen er 180×200 cm, men den kan også fås i 140×200 og 180×210. Højden ligger godt i de 55 cm, hvor 10 cm er ben, 20 cm er bund og resten fordelt på madras og topmadras.

Når du køber denne seng kan du selv bestemme hvilken topmadras du vil have med.

Der er 250 pocket fjedre og en 25mm polyetherskum polstring.

Benene er selvfølgelig inkluderet, og skulle du opleve problemer med sengen kan du få op til 15 års garanti på ramme og fjedrebrud.

 

LÆS OGSÅ: Dyne test

Venus No.1 Continental seng

Venus Continental seng
22.999 kr.

Går du efter det bedste, når det gælder din nattesøvn, kan du med fordel se nærmere på Venus no. 1 fra det svenske mærke Kinnabädden. Hele sengen er dansk produceret og ligger højt på skalaen både hvad angår komfort og design.

Optimal komfort

Sengen er bygget op med en dobbeltfjedret boxmadras med latex i bunden og derpå en vendbar springmadras. Øverst ligger topmadrassen, som du selv vælger blandt to forskellige modeller. Sammensætningen af disse tre lag giver en absolut top kvalitet, når det handler om komfort. Og hvem vil ikke gerne skabe de bedste rammer for at få en god nats søvn?

Også designet af denne seng er i topklasse. Sengen er stor (180×200) og stilen er enkel, så de gode materialer får fokus og samtidig er Venus no.1 skabt med et hovedgærde, som er både praktisk og ser flot ud. Vil du have det bedste, er Venus no. 1 din nye drømmeseng.

Jo mere du vejer, des hårdere skal sengen være

Der er ingen facitliste, som kan vise dig, hvilken seng du bør vælge. Men der er en række ting, som du kan undersøge og være opmærksom på, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige. Du kan, som udgangspunkt bruge den tommelfingerregel som hedder, at jo mere du vejer, jo hårdere skal din seng være.

Det er både mere komfortabelt og mere praktisk for dig. Dog er det meget individuelt, hvad du finder godt. Hvis du vejer lidt, og foretrækker en hård seng, kan du sagtens erhverve dig en sådan. Det er op til dig selv, hvilken seng du køber.

LÆS OGSÅ: Dampstation test

Jupiter No.1 elevationsseng (Testvinder)

Jupiter 160x200
21.998 kr.

Med mange års erfaring i branchen, har firmaet Kinnabädden, nu skabt en skøn elevationsseng med navnet Jupitor no1. Der er flere forhold at tage højde for, når man køber en elevationsseng – det væsentligste er madrasserne og teknikken.

To muligheder for fasthed af madras

Sengen måler 160×200 centimeter og består af en vendbar posefjedre madras. Der er mulighed for at vælge imellem to fastheder, så du får den madras, som passer bedst til dig. Der er 5 punkter i madrassen, som kan justeres ved hjælp af den tilhørende fjernbetjening.

Stærk dansk motor i sengen

Det er fem punkter i lamellerne, som sikrer, at madrassen kan justeres. Lamellerne sidder i elevationsbunden, hvor også en madrasbremse sørger for at madrassen bliver på sin plads. Derudover gør den gode motor, som er fremstillet af danske Linak, at bevægelserne sker nemt og glidende og uden at larme.

Jupiter no.1 er er skabt med en flot hovedgære, som er praktisk og samtidig meget moderne. Dog skal det bemærkes, at de to nakkestøtter ikke følger med.

LÆS OGSÅ: Robotstøvsuger test

Venus N0. 1 elevationsseng

Venus No. 1 elevationsseng
32.299 kr.

Du bruger rundt regnet en tredjedel af dit liv I sengen, og det er derfor utroligt vigtigt at man får det fulde udbytte ud af de gennemsnitlige 8 timer som du bruger på at sove. Det er i denne tid, hvor du samler kræfter til at klare dagen, og alle kender til eller har prøvet de negative konsekvenser, som en dårlig nats søvn kan give.

Der kan være udefrakommende elementer som larm eller bare stress, der betyder, at man ikke kommer i seng i ordentlig tid, eller ikke kan sove igennem. Resultatet bliver nedsat tankevirksomhed dagen efter, og det går ud over præstationen på arbejdet, studiet eller hvad man ellers laver i dagligdagen. Derfor er din søvn vigtig og sengen har en meget stor rolle heri. En dårlig seng, der ikke passer til kroppen giver smerter i nakken og ryggen, og er generelt et stort problem for mange. Her er Venus No. 1 en løsning.

Elevationsseng i højeste kvalitet

Venus No. 1 er nemlig en luksusklasse elevationsseng, hvor der er kræset for alle detaljer og komforten er helt i top. En god ide når man køber en ny seng, er at konsultere en sengevejleder, eller i hvert fald bestemme sin type.

Hvis man har en dårlig ryg, kan man have brug for en seng med mere støtte, hvilket også betyder en mere hård seng. Heldigvis tilpasser Venus No. 1 sig til kropsformen, så man vil derfor ikke føle at hårdheden vil gå ud over kvaliteten, når man sover.

Sengen er i princippet et engangskøb, da rammen og fjedrebund har 15 års garanti, og motoren derudover har 5 års garanti.

LÆS OGSÅ: Vinkøleskab test

Køb en stor seng med god plads

Når du skal have en ny seng, bør du også være opmærksom på, at den bør være stor. Jo større jo bedre. Dog skal du også kunne have den i dit hjem. Så hvis du har et lille hjem, så skal du ikke have markedets største seng, hvilket siger sig selv. Dog bør der være god plads i din seng, hvis du vil have den optimalt oplevelse og søvn.

Sengen bør minimum være 90 cm bred, og have 20-30 cm luft i hver ende, så du kan strække kroppen ud. Hvis du ikke strækker din krop ud, er det dog ikke en nødvendighed med den gode plads. Dog kan du tage udgangspunkt i dette, hvis du ikke selv ved, hvor meget plads du har behov for i din seng. Prøv derfor din nye seng, inden du køber den, og vurder, om der er plads nok i siderne og enderne til dig.

Skal jeg skifte topmadras eller købe en ny seng?

Det kommer ganske enkelt an på, hvad dine behov og krav er. Hvis du ikke har mange penge, kan du med fordel blot udskifte din topmadras. En ny og forbedret topmadras kan gøre underværker. Du behøver dermed heller ikke transportere og løfte i din seng, hvis du eventuelt har trapper i dit hjem. Du sparer også penge på, kun at udskifte topmadrassen.

Derfor bør du undersøge, hvad dine krav og behov er, så du tager de rigtige valg, og ikke køber en ny seng, hvis du i realiteten ikke har behov for det, men blot bør udskifte din topmadras.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med købet af en ny seng?

Du skal være opmærksom på, at du ikke skal handle hos en forhandler, som ikke tilbyder ombytningsgaranti. Det er yderst vigtigt, at du har muligheden for at bytte sengen, hvis den ikke er god eller lever op til dine krav og forventninger.

De fleste forhandlere tilbyder dog ombytningsgaranti. Spørg dem, inden du køber sengen hos dem, for at være sikker. Og byt den med det samme du finder ud af, at den ikke lever op til dine behov, eller ikke er komfortabel nok til dig.

Jo hurtigere du får byttet en dårlig seng, jo før kan du sove komfortabelt, og jo flere rygskader kan du undgå. Tøv derfor ikke med at udnytte ombytningsgarantien.

Vælger du at følge vores råd i denne senge test, så kan vi garantere dig at du kommer til at sove rigtig godt.

 


Skriv et svar

Back to Top ↑