Der har altid været stor diskussion om, hvilken form for seng, der er den bedste og giver den bedste komfort.

Der er særligt to former for senge, der har vist sig at være foretrukne blandt danskerne, hvilket er kontinentalsenge, men dog i højere grad også elevationssenge, da der følger en lang række muligheder med, når man vælger en elevationsseng.

Med en elevationsseng får du ikke blot en rigtig god komfort, du får også muligheden for at indstille sengen til lige præcis dén soveposition, som du foretrækker at sove i.

Du kan desuden også bruge funktionen til at indstille din seng til en række andre positioner, der gør det muligt for dig at bruge din seng til andet end blot at sove i.

Hvis du f.eks. gerne vil læse, inden du går i seng, så indstiller du bare sengen til en behagelig position at læse i, men hvis du hellere vil se fjernsyn, så indstiller du bare sengen til en passende position til dette og hvis du for eksempel går og døjer med dårlige ben eller en dårlig ryg og derfor har et behov for at sove med hævede ben, så skal du blot hæve den nederste del af sengen, så dine ben hæves lidt mere end din overkrop.


Indholdsfortegnelse:


Living&more elevationsseng – Den perfekte elevationsseng til én

Living&more elevationssengHvis du godt kan lide at læse en god bog eller at se TV i sengen, så er denne elevationsseng fra Living&more helt genial. Du kan nemlig hæve hovedgærdet, så du kan sidde i en behagelig stilling, inden du skal sove, uanset hvilken aktivitet du foretrækker, når nattetimerne falder på. Sengen er så komfortabel, at det er lige før, du måske får lyst til at sætte dig i sengen og læse, selv når det slet ikke er sengetid. Elevationsfunktionen sparer dig for en masse besvær med at skulle sætte puder i ryggen for at finde den helt rigtige ligge position.

Madrassen til netop denne seng passer perfekt i størrelsen til én person, da den måler 90 cm x 200 cm. Den fås dog også i andre størrelser, hvis du ønsker den større. Den har fem komfortzoner, som tilpasses af din kropsvægt. Du får den bedste support grundet de komfortable pocketfjedre, som er inde i madrassen. Grundet madrassens fasthed anbefales denne seng desuden til personer, der vejer under 85 kg, men det er helt op til dig at vurdere, hvilke fasthedspræferencer du har. 

Med denne seng skal du ikke bekymre dig om ekstra tilkøb, for du får nemlig både sengeramme, madras, ben og en topmadras i polyskum med i købet, når du vælger denne seng. Topmadrassen er fleksibel, og kan derfor følge med sengens hæve-sænkeniveauer uden problemer. 

Skulle sengen blive beskidt igennem det lagen, du har lagt på, så kan du nemt vaske det betræk, som omfavner topmadrassen, ved 60 grader i vaskemaskinen. 

Denne seng er virkelig til at have med at gøre, og den er tilmed populær på sammenligningssiden Pricerunner. Der er altså andre, som har haft positive oplevelser med denne seng, så hvis du går og leder efter din næste seng, så er denne oplagt. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordisk Fjer Supreme – Elevationsseng der passer til begge sengepartnere

Nordisk Fjer SupremeHvis det er en enormt komfortabel kvalitets elevationsseng i et elegant design, som du leder efter til at få din nattesøvn, så er denne Nordisk Fjer Supreme elevationsseng et oplagt valg. Sengen måler 180 cm x 200 cm, og den har en flot gavl, som er beregnet til at stå op ad væggen. Den har naturligvis også alle de nødvendige kvaliteter, som en god elevationsseng har. Det er måske derfor, at denne seng er populær på Pricerunner.

Med sengen får du en springmadras med hele syv komfortzoner, og den har lydløse pocketfjedre indeni. Du skal derfor ikke være bekymret, hvis du er typen, som har det med at være urolig i sengen, fjedrene vil stadig ikke give lyd fra sig. Madrassen passer naturligvis perfekt til elevationssengen fra Nordisk Fjer Supreme. Den har en mellem fasthed, hvilket er en god mellemvej, men hvis du har behov for at ændre fastheden, så kan du tilkøbe en topmadras, så den passer perfekt til dig og dine behov.

Denne seng kan hæves i både hoved- og fodenden, hvilket kan være med til at sikre, at din liggekomfort er i top. Der benyttes en fjernbetjening til at styre elevationsniveauerne, og den bliver ikke pludseligt væk, da der er ledning til. Dertil er der også en fastgørelseslaske af stof på siden, hvor fjernbetjeningen kan hænges, så du altid ved, hvor den er. 

Hvis du ikke sover alene i sengen, så kan dette til tider være lidt af en udfordring, når hver part har sine præferencer i forhold til foretrukne elevationsmuligheder. Du skal dog ikke sukke endnu, for denne elevationsseng har en klar løsning på dette problem. Hver side af sengen kan nemlig løfte sig forskudt af hinanden. Begge parter kan derfor sove tilpas.  

Det er også smart, hvis du eksempelvis har lyst til at sidde i sengen og læse en bog, og det er ikke tilfældet med din sengemakker. Du kan blot lade dit hovedgærdet blive oppe, mens den anden kan sænke hovedgærdet og lægge sig til at sove. 

i samarbejde med PriceRunner

VEGA elevationsseng – Smart seng med indbygget natlys 

VEGA elevationssengVi bruger så mange timer af vores liv i en seng, og derfor er det så utroligt vigtigt, at vi er tilpasse og komfortable i den seng, som vi sover i. Med en Vega elevationsseng i størrelsen 140 cm x 200 cm er du sikret en lækker og behagelig seng i god dansk kvalitet. 

Fastheden af denne seng beskrives som medium til fast, hvilket er det der anbefales til de fleste. Du kan dog tilpasse sengen efter dine behov, da elevationsbunden består af 26 formspændte lameller, hvoraf 5 af disse er justerbare. Vurdér selv, hvordan de skal placeres, sådan at du føler, at du ligger godt i din seng. 

Madrassen til denne smarte elevationsseng er vendbar, og den består af 250 zonepocket fjedre pr. m2., hvilket yderligere er med til at kunne give dig den mest komfortable løsning. Der er selvfølgelig også sørget for endebremse for enden af sengen, så madrassen ikke bevæger sig af sengen, når du benytter elevationsfunktionen, eller hvis du generelt er urolig om natten.  

Du kan styre elevationsfunktionen med en trådløs fjernbetjening. Det er smart, at du hurtigt kan gribe fat i denne og gøre dig komfortabel. 

Det er både hoved og fodenden, som kan justeres med fjernbetjeningen. Du kan ligeledes benytte den smarte funktion, hvor du kan tænde lys under sengen nær motoren ved et tryk, så slipper du for at skulle tænde alt lyset i værelset, hvis du blot skal kort op om natten. 

Da der ikke er nogen ledning til fjernbetjeningen, er det dog også vigtigt at sørge for, at den ikke forsvinder.

Til forskel fra mange andre elevationssenge, så har denne kun én madras. Det er derfor ikke muligt, at du og din eventuelle sengemakker kan ligge i forskellige niveauer. Til gengæld så er der ikke en revne imellem jer, som den ene part kan falde ned i, hvis I har en tendens til at søge mod hinanden i søvne. 

Sengen er i en god kvalitet, og den er særdeles populær hos Pricerunner. Du kan derfor trygt lægge dig til at sove i denne Vega elevationsseng.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Jupiter elevationsseng

Jupiter ElevationssengDer skal ikke være nogen tvivl om, at Jupiter elevationsseng har alt du har brug for – og mere til. Du får ganske enkelt en perfekt nattesøvn, hvis du skal sove i en Jupiter elevationsseng.

En meget essentiel del af en elevationsseng er naturligvis at elevationsbunden er i orden og på Jupiter udgøres den endda af en 12 centimeter ramme, hvori du finder hele 28 lameller. Blandt de mange lameller finder du desuden 5 justerbare af slagsen, som gør at både fod- og hovedgærde kan justeres med den medfølgende fjernbetjening.

Selve motoren, der sørger for at du kan indstille og justere på din soveposition er fremstillet af danske Linak, hvilket er med til at sikre dig, at motoren er af høj kvalitet og samtidig også har en meget lang levetid.

Elevationsbunden er desuden også udstyret med en madrasbremse, der sørger for at madrassen bliver på sin plads.

Hvis du vælger en Jupiter, der i øvrigt kan fås i et stort set alle tænkelige størrelser, så er du sikret en seng, der emmer af komfort.

Den er udstyret med en vendbar madras, der er fyldt med posefjedre og har hele 5 zoner og en totalhøjde på godt og vel 18 centimeter.

Ydermere, så får du selv mulighed for at vælge hvilken fasthed, der er den rigtige for dig, når du bestiller en Jupiter, hvilket igen beviser, at der er fokus på, at sengen skal være perfekt for dig – og ikke alle mulige andre.

Du skal desuden heller ikke være bange for, at madrassen bliver for fast, for du har mulighed for at vælge mellem 2 fastheder, der giver dig den rigtige fasthed og samtidig sikrer at madrassen er opbygget til brug på en elevationsseng og derfor har den nødvendige smidighed til at blive indstillet, som en madras på en elevationsseng nu engang bliver.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Topmadras test

Kinnabädden Venus No. 1

Kinnabädden Venus No. 1Vælger du en Venus No. 1 fra Kinnabädden, så er du sikret en elevationsseng, der har et stilrent design og en lækker komfort – med andre ord, så er der ganske enkelt tale om en elevationsseng, der befinder sig i luksusklassen. Sengen er blevet udstyret med en Linak-motor, der er fremstillet her i Danmark og med særligt fokus på en høj kvalitet og en lang levetid.

Motoren sikrer dig blandt andet et minimalt strømforbrug, men hvad der er endnu vigtigere er, at der er tale om en støjsvag løsning, der for eksempel ikke ville vække din partner, hvis du ville justere på enten fod- eller hovedende af sengen, mens din partner ligger og sover på den anden side af sengen.

En særlig funktion, som man ikke finder på mange andre senge end Venus No. 1 er, at du med et enkelt tryk på fjernbetjeningen kan tænde for en lampe under sengen, der gør det muligt at gå på WC sent om natten el.lign.

Sengen fra Kinnabädden, som faktisk kan fås i stort set alle de normale sengestørrelser, hvilket både inkluderer en ganske almindelig enkeltmandsseng, en trekvartseng og en dobbeltseng, kommer med en elevationsbund, der har en 20 cm. træramme, der giver en behagelig sovehøjde, hvor sengen samtidig passer med, at du ikke skal træde “op af” sengen om morgenen, men derimod får muligheden for at træde “ud af” den , hvilket er en langt mere behagelig følelse.

Elevationsbunden på Venus No. 1 er desuden udstyret med madrasbremser på alle sider og ender, hvilket gør at madrassen hele tiden ligger fast og ikke glider af, når du benytter hæve-sænke-funktionen, for så er fidusen med en elevationsseng væk.

Madrasbremserne er desuden blevet betrukket med samme stoftype som resten af Venus No. 1-sengen, hvorfor man ikke lægger mærke til dem.

Sengen er også blevet udstyret med en lille lomme, hvor du kan placere fjernbetjeningen til sengen, så du hele tiden ved, hvor den er.

Se vores artikel om: Møbler på afbetaling: Find den rette forhandler

Atlas Elevationsseng

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange og hvor høje krav man stiller til sin seng, men hvis du gerne vil have en seng, der giver din krop ro til at regenerere i løbet af natten, og som giver dig en formidabel komfort uden at gå på kompromis med det visuelle design, så er der ikke nogen tvivl om, at det rigtige valg af er en Atlas fra Bedrenætter, hvor du oven i købet får elevation integreret af en lige så høj kvalitet, som den komfort sengen giver, når du ligger på den.

Der er ganske enkelt tale om en seng, hvor alle de vigtigste egenskaber ved en seng er blevet kombineret for at give en helt særlig søvnoplevelse, hvilket lige netop er dét, der er med til at gøre Atlas elevationsseng til en helt formidabel elevationsseng, der oven i købet kan indstilles til et væld af forskellige sovepositioner.

Selve madrassen på Atlas er en rigtig lækker springmadras, der er udstyret med multipocketfjedre af høj kvalitet.

Fjedrene er desuden blevet pakket ind i et omkringliggende lag af latex, hvilket giver dig en ekstra god komfort og samtidig kan det nærmest tolkes som det bedste fra to verdener, da du får eminent støtte fra fjedrene og en mindst lige så god komfort fra latexen.

Slutteligt, så er motoren på denne seng også lavet af Linak, hvilket sikrer en rigtig høj kvalitet, en lang levetid og er samtidig også med til at eliminere din frygt for, at motoren pludselig skulle gå hen og bryde sammen.

LÆS OGSÅ: Dyne test

Derfor skal du vælge en elevationsseng i stedet for en anden seng

Som der også bliver nævnt allerede i starten af denne artikel, så har der altid været meget diskussion om, hvilken form for seng, der er den bedste og er med til at give den bedste komfort. Det er meget svært at vurdere, hvorvidt du f.eks. skal have en kontinentalseng eller en elevationsseng, hvis det eneste aspekt, du vælger at kigge på er komforten af den respektive seng.

Der er ikke nogen synderlig forskel på komforten af en kontinentalseng og en elevationsseng, hvis man udelukkende kigger på den komfort og støtte, som du kan få af de madrasser, der er på sengen.

Ligesom du kan få en middelmådig kontinentalseng, der ikke giver synderligt meget komfort og støtte som følge af de valgte madrasser, så kan du også sagtens få en elevationsseng, der hverken giver synderligt meget støtte eller komfort, hvorfor det er et meget svært punkt at vurdere det ud fra.

Hvis du bare gerne vil have høj komfort, en god støtte og sagtens kan nøjes med at ligge fladt på din seng, så er der ikke nogen grund til at bruge ekstra penge på at investere i en elevationsseng til fordel for en kontinentalseng.

Hvis du derimod føler, at muligheden for at kunne indstille på sengen, så du kan opnå lige præcis dén soveposition, der giver dig den bedste komfort, så er der ikke nogen tvivl om, at det er en elevationsseng, der er det helt rigtig valg for dig.

Det er også dét, der er grunden til at du skal vælge at købe en elevationsseng til fordel for alle mulige andre former for senge, men som der også nævnes ovenfor, så skal du rent faktisk sætte pris på denne funktion, for det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at du kommer til at betale ekstra, hvis du vælger en elevationsseng til fordel for en ganske almindelige kontinentalseng, selvom du sagtens kan få den samme komfort og støtte fra de to former for senge.

Derfor er det meget vigtigt, at du gerne vil have muligheden for at kunne indstille din seng, så den får en mere behagelig soveposition end hvad du er vant til.

Det samme gør sig gældende, hvis du for eksempel har dårlig ryg eller dårlige ben og derfor også er nødsaget til at sove med hævede ben, så er det også en rigtig god idé, at du bruger den tand ekstra penge på din seng og køber en elevationsseng, så du slipper for at have benene oppe på en masse puder el.lign.

Der findes utrolig mange forskellige elevationssenge og derfor har vi lavet denne elevationssenge test, så du, hurtigt og nemt, kan få et overblik over hvilke der er pengene værd.

LÆS OGSÅ: Senge test

Du kan bruge din elevationsseng til meget andet end at sove

Ovenfor har der været med fokus på, at der er mange muligheder for at indstille en elevationsseng, så den får en position, der ganske enkelt er perfekt for dit vedkommende, når du skal sove, men det er dog slet ikke det hele.

Hvis du er typen, der f.eks. godt kan lide at tage et par timer ekstra i sengen i weekenden, så har du mulighed for at indstille din elevationsseng således, at du kan få morgenmad i sengen eller derimod indstille sengen til en position, der er ideel i forbindelse med at se lidt fjernsyn, inden du skal ud af sengen.

Det er der ikke mulighed for med en kontinentalseng, hvor man i stedet skal ud og investere i en sengegavl el.lign., som man kan sidde op ad, hvis man gerne vil sidde og se fjernsyn om morgenen eller nyde sin morgenmad i sengen sammen med sin partner.

Ydermere, så kan du selvfølgelig også indstille din elevationsseng til et væld af forskellige positioner, der gør det muligt for dig at lave andre ting i din seng, hvilket f.eks. kunne være at læse lidt i en bog, inden du lægger dig til at sove om aftenen, men det kan også være, at du gerne vil sidde i sengen og besvare dagens første e-mails (eller dagens sidste, for den sags skyld) og læse lidt nyheder fra din bærbare computer eller din tablet-pc.

Der er nærmest ingenting, du ikke kan gøre i din elevationsseng, for mulighederne for at indstille den i forskellige positioner er nærmest uendelige, hvilket selvfølgelig er dét, der er med til at gøre en elevationsseng så fantastisk sammenlignet med eksempelvis en kontinentalseng eller lignende.

Læs også vores artikel om: Trænger soveværelset til fornyelse? Vi sammenligner tests af fem lækre kontinentalsenge

Denne side er anmeldt af: Sofie S. Bang 10/10

Forfatter