Hvis du står i en situation, hvor du har behov for at skulle bore i beton, mejsle i mindre omfang eller blot klare nogle almindelige boreopgaver af en art, så kommer du ikke udenom, at borehammeren er din bedste ven.

Der er mange, der tror, at en borehammer og en slagboremaskine er det samme, men det er det faktisk ikke helt selvom de to maskiner minder meget om hinanden, så kan en borehammer det samme som en slagboremaskine og lidt mere end det.

En slagboremaskine kan være mere end fin i forbindelse med at skulle bore i mursten, men i armeret beton vil den normalt give op.

En slagboremaskine fungerer ved, at den blot hopper en lille smule, men borehammeren slår derimod selve boret frem og tilbage, hvilket betyder, at den kæmper sig langt mere effektivt gennem hård beton – og det er også lige netop slagene, der gør den ideel til at mejsle med.

For at guide dig bedst muligt på rette vej har vi lavet denne borehammer test oversigt.

___________________________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Med ledning

PowerPlus Mejsel- og Borehammer 1600 watt

bore-og-mejselhammer-1600-watt

Har du brug for at bore og mejsle i materialer, der er meget hårde, så burde du anskaffe dig denne stærke kombinerede bore- og mejselhammer, PowerPlus fra det belgiske mærke Varo.

Hvad kan denne maskine?

Den kan udføre alle de almindelige boreopgaver i lettere materialer, og derudover kan den også bore i hårdere materialer som murværk, beton og sten.

Desuden kan den udføre lettere mejleopgaver.

Så du får altså en stærk to-i-én-maskine, der kan bruges til lidt af hvert.

Information om maskinen

Den kører på 220 – 240 V. Motoren er på 1600 W, så der er noget power i den.

Dens rotationshastighed er på 800 i minuttet, og dens slaghastighed er på 3900 i minuttet.

Dens borekapacitet for de forskellige materialer ser således ud:

 • For beton: 32 mm
 • For stål: 13 mm
 • For træ: 40 mm

Den har et indbygget kabel på 3 meter, og der sidder et VDE-stik i den.

Tilbehør, der følger med

Med i pakken får du blandt andet: Et hjælpehåndtag, et dybdestopanslag, et sæt kulbørster, en støvfanger, 3 SDS-bor, en SDS spids mejsel på 250 mm og en SDS flad mejsel på 22 x 250 mm.

Skal der noget mere power på din boremaskine, og har du somme tider brug for at kunne mejsle, så er du ret godt kørende med denne model fra Varo

Fordele

 • 1250 Watt
 • 3 boreindstillinger som gør den effektiv til både beton, stål og træ
 • 3 meter kabel
 • 3900 slag/min
Ulemper

 • Kræver ledning
 • Forholdsvis tung

Specifikationer

 • Hjælpehåndtag
 • Beskyttelsesklasse II
 • Patrontype 13mm borepatron med SDS-adapter
 • SDS spids mejsel 250 mm
 • SDS flad mejsel 22 x 250 mm

Uden ledning

Bosch akku borehammer GBH 18 V-EC SOLO 18V

Bosch akku borehammer GBH 18 V-EC SOLO 18V

Der er mange fordele ved at vælge Bosch akku borehammer GBH 18 V-EC SOLO 18V som din kommende borehammer, da den har en lang driftstid, der lyder på hele 153 huller á 6 mm. x 40 mm. i beton på én akku-opladning, hvilket er svarende til ca. 4,0 Ah.

Du kan takke den effektive Bosch EC-motor, der er blevet installeret i maskinen for dette, men selvom du har fået et meget kraftfuldt batteri med i maskinen, så vejer den faktisk ikke mere end blot 2,6 kg., hvilket er med til at gøre det til en rigtig let borehammer, som du nemt kan gøre brug af – både i forbindelse med korte og længerevarende opgaver.

Endvidere, så har den en meget kompakt konstruktion, hvilket selvfølgelig er gjort med hensyn til at gøre det komfortabelt at arbejde med maskinen. Den har ligeledes også den bedste mejselydelse i sin klasse, da den lyder på helt op til 12 kg pr. time, hvilket der bestemt ikke er mange andre, der gør.

Ikke nok med, at der er tale om en kraftfuld borehammer, der er alligevel er blevet holdt på et vægtniveau, der er så lavt, at den er nem at bruge i forbindelse med både længerevarende såvel som korte opgaver.

Endvidere, så er den også meget robust, da Bosch har valgt at implementere deres Electronic Motor Protection, der sørger for at motoren bliver frakoblet ved overbelastning, og dertil er der også blevet udført flere faldtests med denne model, der sikrer, at den er fuldt funktionsdygtig efter et fald på hele 2 meter ned på beton.

Slutteligt, så har den heller ikke nogen hukommelseseffekt, hvilket betyder, at den uafhængigt af opladningsniveauet altid vil kunne lade akkuen genoplades uden, at de mange akku-celler inde i batteriet bliver beskadiget.

Fordele

 • Op til 1400 omdrejning i minuttet
 • Kører på batteri
 • 4 forskellige hamre indstillinger
 • CoolPack-batteriteknologi
Ulemper

 • Batteri medfølger ikke

Specifikationer

 • LED-lys
 • Variabel hastighed
 • Børsteløs motor
 • Opladningsniveauindikator

Dewalt borehammer sdsDCH253M2 XR 18V 4,0Ah

Dewalt akku borehammer sdsDCH253M2 XR 18V 4,0Ah

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Dewalt akku borehammer sdsDCH253M2 XR 18V 4,0Ah er en rigtig god maskine til både forankring og til at lave huller i beton, sten og murværk, der strækker sig helt fra 4 mm. til 24 mm., hvorfor den – uden tvivl – vil kunne klare alle de opgaver, som du nu engang måtte have.

Den er desuden også blevet udstyret med rotationsstop til lettere mejsling i både puds og flis samt frakobling af slagfunktion ved boring i såvel træ som metal. Noget af det vigtigste ved at vælge en borehammer uden ledning er naturligvis, at du ender med at købe en model, der har et stærkt batteri, hvilket denne har, da den er udstyret med et 4,0 Ah 18 Volt Li-Ion-batteri med en høj ydelse, en lang levetid og ligeledes også en køretid, der er blevet maksimeret.

Ydermere, så kan Dewalt akku borehammer sdsDCH253M2 XR 18V 4,0Ah også bryste sig af klassens laveste vibrationsniveau, der lyder på hele 6,6m/s², hvilket er med til at reducere brugertrætheden og maksimere anvendelsestiden.

Dewalt akku borehammer sdsDCH253M2 XR 18V 4,0Ah har en vægt, der lyder på 3,1 kg. og har desuden også en størrelse, der er rigtig god og behagelig at gøre brug af, da den har en længde på 301 mm., en højde 202 mm., og ligeledes også en bredde 85 mm.

Selvom der er tale om en relativt kompakt maskine, så er det slet ikke ensbetydende med, at den ikke kan klare de opgaver, som du nu engang måtte have.

Den kan blandt andet opnå en ubelastet hastighed, der lyder på 0 til 1200 omdrejninger pr. min. såvel som en slagenergi, der lyder på 2,1 J. Den kan håndtere mellem 0 og 4.500 slag pr. min., og den maksimale borekapacitet i træ lyder på 26 mm., den maksimale borekapacitet i metal er 13 mm., mens den den maksimale borekapacitet i beton eller murværk lyder på 24 mm.

Fordele

 • Vejer kun 3,1 kg
 • Op til 4500 slag i minuttet
 • Kører på batteri
Ulemper

 • Batteri medfølger ikke

Specifikationer

 • Borediamter i stål: 1,3 cm
 • Borediameter i træ: 2,6 cm
 • Indgangseffekt på 400 W
 • Støjniveau op til 86 dB
 • Vurderet til 1200 omdrejninger i minuttet

Skal jeg vælge en borehammer med eller uden ledning?

Hvis du skal ud og investere i en ny borehammer, så har du – som udgangspunkt – to forskellige muligheder, som adskiller de mange modeller på markedet.

Du har nemlig både mulighed for at vælge en borehammer, der er blevet udstyret med en ledning, hvilket betyder, at den skal sidde i en stikkontakt under brug og derfor kan det godt komme til at kræve, at du også udruster dig selv med en forlængerledning, der er relativt lang, da det vil gøre det meget nemmere at have med at gøre.

Du har dog også mulighed for at vælge en anden mulighed og det er naturligvis at vælge en borehammer, der i stedet er udstyret med et batteri, så du ikke bliver begrænset af et batteri og dermed også slipper for at skulle bøvle med at have en forlængerledning på slæb, for det kommer du nemlig hurtigt til at blive frustreret over, hvis den skal bruges flere forskellige steder i en ejendom og der er langt mellem de forskellige stikkontakter.

Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det ikke kan betale sig for dig, at købe en borehammer, der ikke er udstyret med et batteri, men derimod skal sættes i en stikkontakt før der er mulighed for at bruge den, for der er ofte mulighed for at spare en større sum penge ved at vælge en borehammer, der ikke drives af en batteri, men derimod bare er en traditionel borehammer, der skal sættes til en stikkontakt, inden du kan gøre brug af den.

Hvis du har fokus på det økonomiske aspekt af dit køb, så er der ikke nogen tvivl om, at du er bedst tjent ved at vælge en borehammer, der skal tilkobles en stikkontakt, inden du kan gøre brug af den, men hvis du derimod er klar over, at du kommer til at bruge din borehammer relativt ofte, så er du nok bedre tjent med at investere en kende mere og så få en borehammer, som drives af batteri, da du ellers hurtigt ender med at blive træt af den anden løsning.

Med andre ord, så er det helt og aldeles op til dig selv, hvorvidt du ønsker at bruge penge på en borehammer, der bliver drevet af et batteri eller derimod skal kobles til en stikkontakt, men det er naturligvis vigtigt, at du sørger for at overveje det nøje, så du ikke ender med at træffe det forkerte valg, for du vil naturligvis ikke ende med at købe en borehammer, som har kostet alt for mange penge i forhold til hvad du reelt set har brug for og hvor meget du kommer til at bruge den.

Men på den anden side, så skal du også sørge for, at du ikke ender med at købe en borehammer, som ikke lever op til dine krav og du dermed ikke kan løse de opgaver, som du har behov for at løse. Vælg derfor med omhu.

Vælg din borehammer med udgangspunkt i dine behov

Hvis du skal have en ny borehammer, så skal du naturligvis sørge for at finde en borehammer, der stemmer overens med dine behov og dine krav, for det er dét, der tæller, når du skal ud og købe et produkt som en borehammer.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der findes værktøj og maskiner, som du kommer til at bruge oftere end en borehammer, men det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan vise sig at være nyttigt, at have en sådan maskine derhjemme, for den kan – uden tvivl – bruges til et bredt spektrum af forskellige opgaver, og der kan endda være tidspunkter, hvor du ikke kan komme videre med en bestemt opgave, hvis du ikke har en borehammer til rådighed – og den situation vil du med garanti meget gerne sørge for, at du ikke ender med at stå i, hvorfor det er en god idé, at investere i en borehammer.

Det første du skal gøre er derfor at finde ud af, hvad dine behov egentlig er, for du vil med garanti ikke have de samme behov og krav til en borehammer, som din nabo.

Den bedste måde at gøre dette på er, at undersøge markedet og finde ud af, hvad du egentlig har af krav og behov, hvorefter du skal sørge for at skrive disse ned, da du dermed har mulighed for at gøre brug af den som en form for tjekliste til din efterfølgende eftersøgning efter den mest passende borehammer for dit vedkommende. Du kan bruge denne borehammer test som basis for din søgning.

I samme ombæring, så er det også en god idé, at sætte dig en form for budget, så du har en idé om, hvor mange penge du er villig til at investere i din kommende borehammer, for hvis du gør dette, så kan du samtidig også eliminere en lang række modeller, som du alligevel ikke har lyst til at betale for, når det kommer til stykket.

Læs også Bore- /skruemaskine: Hvilken type skal du vælge? udgivet af taenk.dk

Vurderede produkter som er udgået

Hitachi Borehammer 26PB 830W

dh-26pb-borehammer-830w

Har du af og til brug for at bore i materialer, der er noget hårdere end de mest almindelige, så kunne du blive ret tilfreds med denne stærke borehammer fra Hitachi.

Hvad kan denne borehammer bruges til?

Den kan fungere som et almindeligt bor med eller uden slag i alle blødere materialer, og der ud over kan den også bore i væsentlig hårdere materialer såsom beton, fliser og andre former for sten.

Så der, hvor en almindelig slagboremaskine må give op, kan denne borehammer komme dig til undsætning.

Fakta om borehammeren

Den har en vægt på 2,8 kg og en effekt på 830 W.

Den har en ubelastet hastighed på 0 – 1100 omdrejninger i minuttet og et ubelastet slagtal på 0 – 4300 i minuttet.

Dens slagenergi er på 3,2 joule, så der er god power i den.

Dens lydniveau er relativt lavt for en slagborsmaskine af den størrelse.

Det er på 93,0 dB, og den har en lydeffekt på 106,0 dB.

Dens øvrige egenskaber

Borehammeren her er stærk og effektiv, og den larmer mindre end de fleste andre modeller i sin klasse.

Den er udstyret med en god sikkerhedskobling og en dybdestopper.

Den er nem at arbejde med og nem at regulere, mens du arbejder med den.

Du er altså godt hjulpet med dette mindre energibundt af en borehammer.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter