Trampolin test – Her hopper du bedst

En trampolin kan danne grundlag for mange timer fyldt med sjov og spas, hvorfor det er ideelt at have en trampolin til børnene stående i baghaven, hvor de kan slå sig løs på trampolinen – enten selv eller sammen med en legekammerat (det er dog vigtigt, at der ikke er mere end 2 børn på trampolinen ad gangen).

Dertil skal det også tilføjes, at det er vigtigt, at du satser på kvaliteten af den trampolin, som du har intentioner om, at skulle investere i.

Det vil altid være en god idé, at bruge lidt ekstra penge på at få god kvalitet og dermed også afstå fra at købe en billig trampolin i eksempelvis Bilka eller en lavprisbutik. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at belønne sig i længden, at du køber en mere kvalitetsrigtig trampolin, da den holder meget længere og er langt mere sikker.

En billig trampolin vil nemlig ofte være af dårligere kvalitet i alle dele på trampolinen, hvilket selvfølgelig også bevidner om, at den er meget mere ustabil og langt mindre robust, end en trampolin, der koster en kende ekstra.

Endvidere, så vil en billig én af slagsen også ruste meget hurtigere i svejsningerne og har ligeledes også en dårligere affjedring, som gør det til en meget beskeden oplevelse, at hoppe på trampolin.

Slutteligt, så har de billige modeller ofte også en kantbeskyttelse af meget beskeden kvalitet, hvilket gør, at de ikke dækker alle fjedrene og heller ikke hele rammen, hvilket – desværre – er skyld i mange ulykker hvert år – og så bliver denne kantbeskyttelse oven i købet også hurtigt ødelagt, selvom den reelt set burde kunne holde til, at der bliver hoppet på den, sparket til dig osv.

Læs vores trampolin test nedenfor og find en trampolin, der passer til dit behov og dit budget.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Berg Favorit Trampolin 4,3 meter

BERG Favorit Trampolin 4,3 meter
4.699 kr.

Ønsker du at forkæle dine børn med en sjov hverdag i haven? Ellers ønsker du blot at have en trampolin til eget brug, så du kan have en sjov dag med en masse god motion? Så er denne Berg Favorit Trampolin lige noget for dig.

En sjovere hverdag

Med denne trampolin fra Berg, får du en hoppekontrol der siger spar to, også har den et solidt tryk i alle fjedre. Alle fjedre er hårdt opstrammet hvilket gør, at du har bedre kontrol og de ting du foretager dig på trampolinen som f.eks. spring. Når du har en god kontrol, giver det også en meget bedre sikkerhed.

En meget bedre sikkerhed

Til denne trampolin er der kantbeskyttelse som er tykkere der hvor den dækker rammen, også dækker der derudover også et stykke ind over fjedrene. Der følger sikkerhedsnet med, som er af mærket Safety Comfort, så du behøver ikke frygte at hverken du eller børnene falder ud over kanten. Safety Comfort er et nyt sikkerhedsnet fra Berg, som er specialdesignet til netop denne serie af trampoliner. Den er enorm slidstærk og kan derfor også holde i rigtig lang tid uden at gå i stykker.

Den kan maks. holde til en vægt på 120 kg.

XXL havetrampolin med næsten fem meter i diameter.

XXL havetrampolin
0 kr.

Sjov og motionsgivende underholdning for hele familien med denne havetrampolin. Den har en maximal belastning på 150 kilogram, så den kan snildt klare flere unger på én gang. Trampolinen er gavmildt udstyret med 12 stærke singleben, der er monteret perfekt i hver ende af trampolinen. Alle benene kan skrues sammen og er galvaniseret.

Trampolinen leveres i stabil og original emballage. Rammen er super nem at bygge op, du skal bare følge instruktionerne der følger med. Instruktionerne er på tysk.

Springmåtten er af høj kvalitet og 8x syet. Den er produceret i USA og giver sammen med de 108 fjedre den optimale hastighed, når trampolinen er i brug. Du kan derfor trygt regne med at hele familien har det sjovt, når de bruger den her smarte XXL havetrampolin.

Der medfølger et sikkerhedsnet, så dine unger trygt kan hoppe rundt i trampolinen uden at falde ud og komme til skade. Sikkerhedsnettet har hele 12 polstrede stolper, der giver den absolut bedste sikkerhed. Højden på trampolinen er i alt på omtrent 275 cm, hvor af sikkerhedsnettet udgør mere eller mindre 165 cm.

Der følger en stige, et overtræk og kantpuder med til trampolinen. Kassen den leveres i er desuden ekstra stabil, så du kan bruge den til at opbevare trampolinen i løbet af vinteren. Det anbefales at pakke trampolinen sammen i de kolde måneder, da det vil forlænge dens levetid.

Vægten på trampolinen er cirka 101 kilogram, rammediameter er 42 mm, metalstyrken er 1,5 mm og springmåtten er 90 cm høj. Det er alt i alt en rigtig god trampolin af høj kvalitet, som dig og din familie kan have glæde af i mange år frem.

Trampolin BERG 330cm InGround Champion

Trampolin BERG 330cm InGround Champion
Trampolin InGround Champion
0 kr.

Trampolin BERG 330cm InGround Champion er en trampolin, der er lavet specifikt til at kunne graves ned, hvilket betyder, at den ikke er udstyret med ben i samme omfang som en havetrampolin, der kommer med almindelig ben og som er lavet til at have stående på græsplænen eller lignende.

Denne trampolin er udstyret med de såkaldte Goldspring-fjedre, der byder på en stor hoppekomfort og er samtidig med til at sikre, at man kan hoppe højere, lettere og mere komfortabelt, da de har gennemgået en speciel proces under produktionen, der har forårsaget, at de er blevet presset ekstremt fast sammen, hvilket sørger for, at energien ved brug gradvist bliver overført fra kroppen til fjedrene og tilbage igen.

Ikke nok med det, så er der også meget fokus på sikkerhed, når det kommer til trampolinen, så derfor er Trampolin BERG 330cm InGround Champion blevet udstyret med en kantpude, som er ekstra tyk (hele 30 mm.) og ligeledes også ekstra bred (38 cm.), der er særdeles holdbar og samtidig beskytter såvel børn som voksne, der bruger trampolinen.

Som nævnt, så er Trampolin BERG 330cm InGround Champion en trampolin, der er produceret med det formål, at den skal graves ned i en græsplæne, hvorfor der ikke er nogen mulighed for at have den stående på græsplænen.

Du skal dog være opmærksom på, at den ikke skal graves helt ned, men derimod så skal du sørge for at hullets diameter er cirka 290 cm. og cirka 75 cm. dybt. Trampolinen har en diameter, der lyder på 330 cm., hvorfor den kommer til at stå lidt fra hullets kanter.

Fødderne skal fikseres fast med pløkker, hvorfor du ikke skal være bange for, at den vælter el.lign. Rammen er desuden også blev galvaniseret på både inder- og yderside, der sikrer en længere levetid.

Berg Favorit trampolin 3,8 m inkl. sikkerhedsnet

BERG Favorit Trampolin 3,8 meter
3.989 kr.

Robust trampolin i topkvalitet og med rigtig godt sikkerhed.

God kvalitet hele vejen rundt

Hoppedugen er lavet i et glat, UV-resistent materiale og er monteret på selve rammen med nogle yderst kraftige zink-behandlede Goldspring Solo fjedre – zink-behandlingen gør dem modstandsdygtige overfor rust. Selve rammen er fremstillet i ind- og udvendigt galvaniseret stål, der er modstandsdygtig overfor vind og vejr

Sikkerheden er i top

Der er påsat en virkelig god PVC kantbeskyttelse med skum på denne trampolin. Kantbeskyttelsen er 20 mm tyk over rammen og 10 mm over fjedrene. Desuden er den selvfølgelig modstandsdygtig overfor diverse vejrtyper.

Sikkerhedsnettet, der er monteret på trampolinens ben, er godt strammet til og kan holde til en relativ stor belastning. De stænger, der bruges til at holde nettet oppe, er selvfølgelig polstret, så du ikke slår dig, hvis du skulle falde ind i dem. Ved indgangen til trampolinen er der et dobbelt overlap af net, hvilket højner sikkerheden betydeligt.

Bedst til lidt større børn

Denne model er godt egnet til børn over 30 kg – og selvfølgelig også voksne – da selve hoppedugen er godt spændt op. Med dette opspænd er det muligt at lave hurtige og intense hop.

Trampolin 183cm med sikkerhedsnet

Trampolin 183cm med sikkerhedsnet
0 kr.

Denne trampolin er en kende mindre end de øvrige trampoliner på listen, da den kun har en diameter på 183 cm., hvorfor den er ideel for familier med mindre børn.

Derfor skal du selvfølgelig også være opmærksom på, at den tilladte belastning ikke er nær så stor, hvorfor der ikke bør tilføres mere end 100 kg. belastning på trampolinen. Trampolinen er udstyret med 36 fjedre, der spænder den 8 gange syede springmåtte af høj kvalitet, som i øvrigt er fremstillet på en amerikansk fabrik.

Den har desuden 3 stærke dobbeltben (svarende til 6 enkeltben), som alle sammen er galvaniseret og kan skrues sammen. Opbygningen er selvfølgelig meget simpel, men du er dog sikret, at der er tale om en solid og sikker konstruktion, hvorfor du hverken skal være bange for rust eller at den pludselig falder sammen.

Det ændrer dog ikke på, at du bør sørge for at afmontere din trampolin om vinteren, hvis du ønsker at forøge levetiden på den.

Som nævnt, så er der tale om en trampolin, der hovedsageligt er henvendt til børnefamilier med mindre børn, hvorfor der også medfølger et kvalitetsrigtigt sikkerhedsnet med 6 polstrede stolper, der giver en ekstra sikkerhed, da det afholder børnene fra at folde ud over trampolinen og ned på græsplænen.

Selve nettet er cirka 170 cm. højt, hvorfor det sagtens kan holde på mindre børn, da stolperne er meget stabile og nettet er ligeledes også udstyret med en lukkeanordning, der sikrer, at det beskytter hele vejen rundt.

Den kommer selvfølgelig også med en kantpude, der sørger for, at benene ikke pludselig kommer i klemme mellem fjedrene, hvilket kan være en meget ubehagelig oplevelse.

Det betyder også, at du skal sørge for at behandle på kantpude og sikkerhedsnet godt, da det kan beskytte mod rigtig mange uheld, som kan forårsage stor skade på barnet.

Sport Supply Trampolin 1 Meter

Sport Supply Trampolin 1 Meter
599 kr.

Her er der tale om endnu en trampolin fra Sport Supply, men der er dog tale om en mindre én af slagsen, da den kun måler 1 meter i diameter.

Det betyder også, at det er en trampolin, der faktisk kan bruges på børneværelset eller i et legelokale indenfor – det kræver dog, at du er villig til at have en trampolin stående indenfor og det er selvfølgelig ikke alle, der er det. Selvom den ikke er synderligt stor, så er der ingen tvivl om, at den kan danne grundlag for rigtig mange timers underholdning i haven, hvor barnet kan få lov til at slå sig løs på trampolinen.

Grundet dens størrelse, så er den naturligvis mest velegnet til mindre børn, som ikke blot får muligheden for at blive underholdt på trampolinen, men samtidig med at han eller hun hopper, så får han eller hun også trænet sin balance, motorik, hjerte, koordination, lunger, blodcirkulation såvel som en lang række muskler, hvorfor en trampolin ikke kun er sjov, men også god træning – særligt for mindre børn.

Trampolinen er desuden heller ikke mere end 20 cm. høj, hvorfor der ikke sker nogen synderlig skade, hvis barnet ved et uheld hopper ud over trampolinen eller vælter ned fra den.

Den er selvfølgelig udstyret med en kantpude af høj kvalitet, som kan beskytte for uheld, der involverer fjedrene – denne er 15 cm. bred og bør derfor sagtens kunne sørge for, at der ikke sker uheld. Dertil har den også en slidstærk dug, der sikrer, at den kan holde i mange år, hvis den bliver behandlet godt og bliver placeret indenfor om vinteren, så den ikke udsættes for frost, is, sne og deslige.

Ydermere, så kommer den med 6 ben med gummifødder såvel som 36 fjedre, der alle sammen er spændt godt op, for at sikre, at det er en god oplevelse for barnet at hoppe på denne trampolin.

Mini Trampolin – Børn

Mini Trampolin - Børn
145.595 kr.

Dette er en fantastisk trampolin til mindre børn, der ikke blot kan danne grundlag for en masse timers underholdning og sjov for barnet, men dertil kan den også være fantastisk i forbindelse med træning af både motorik, balance, kondition og muskler, hvorfor den er intet mindre end fantastisk for et barn, der befinder sig i alderen fra 1 til 5 år.

I og med, at den ikke bør bruges af børn, der er ældre end 5 år, så er der også en maksimal brugervægt, der lyder på 30 kg. og langt de fleste børn fra 6 år og opefter vejer omkring 30 kg., og hvis ikke, så er der selvfølgelig fortsat mulighed for at gøre brug af trampolinen, som – som sagt – er rigtig god til at træne alt lige fra balance og motorik til spændstighed og en række bestemte muskler i kroppen.

Børn der befinder sig i denne aldersgruppe er ikke altid synderligt udviklet endnu, hvorfor producenten har valgt at udstyre trampolinen med en bøjle på den ene side, som barnet selvfølgelig kan holde fast i, når de gør brug af trampolinen. Det sikrer blandt andet, at de ikke vælter, men giver dem også frihed til at fokusere på at hoppe og ned, da de ikke skal bruge energi på at holde balancen, da de blot kan holde fast i den medfølgende bøjle.

Selve hoppefladen lyder på 70 cm. x 70 cm., men den er dog ikke udstyret med en kantpude, hvorfor det er meget vigtigt, at barnet sørger for at hoppe så centralt på den 70 cm. bredde hoppeflade som muligt, da det er med til at mindske uheld og at barnet lander ned på én af fjedrene, hvilket godt kan gøre lidt ondt i fødderne.

Dette er en billig og nem måde at give dit barn ekstra underholdning og samtidig udvikle motorik, balance og spændstighed.

Du kan også læse vores pulsur test, hvis du vil have styr på hvor højt pulsen egentlig kommer op, af at hoppe på en trampolin.

Hvis det er motion du er ude efter, kan du tage et kig på vores motionscykel test.

Tænk på sikkerheden, når du køber en trampolin

Det er ingen hemmelighed, at man kan komme alvorligt til skade på en trampolin, hvis ikke man sørger for at passe på. Der er dog flere forskellige ting, som man kan sikre sig allerede, inden man har købt trampolinen, som er med til at minimere risikoen for, at der er nogen, der kommer til skade, når de hopper og har det sjovt på den respektive trampolin.

Det kan du læse lidt mere om nedenfor, hvor der er opridset tre forskellige punkter, som kan være med til at minimere risikoen for uheld, hvis du tager dem i betragtning:

  • Sats på kvaliteten.

Der er ingen tvivl om, at de billige trampoliner ikke er nær så sikre som de lidt dyrere trampoliner.

Det kan selvfølgelig være meget fristende, at slå et smut forbi Bilka, hvor du ofte kan købe meget billige trampoliner, men det kan dog meget sjældent betale sig at købe sådanne trampoliner, da de ikke blot går hurtigt i stykker og derfor skal udskiftes efter én enkelt sæson, men samtidig er de slet ikke lige så sikre som de lidt dyrere alternativer, da kantpuderne hurtigere går i stykker, fjedrene har større tendens til at springe og selve konstruktionen er oftest også langt mere ustabil og usikker end på de dyrere alternativer.

Derfor kommer du meget længere med en kvalitetsrigtig trampolin – både i forhold til det økonomiske aspekt og set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

  • Køb et sikkerhedsnet.

Det er også en rigtig god idé, at investere i et sikkerhedsnet til trampolinen, hvilket specielt gør sig gældende, hvis det hovedsageligt er mindre børn, der skal hoppe på trampolinen.

Det er dog også en god sikkerhedsforanstaltning for større børn og voksne, da det også sagtens kan gå galt for dem og i en sådan sammenhæng kan et sikkerhedsnet faktisk minimere risikoen for et uheld.

Det kan desuden også være en rigtig god idé, at grave trampolinen ned i jorden, da det er med til at minimere faldhøjden, men uanset hvad, så bør du sørge for at din trampolin bliver udstyret med et sikkerhedsnet, der kan sørge for at holde såvel børn som voksne oppe på trampolinen.

  • Hop ikke mere end to ad gangen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at langt størstedelen af de uheld og skader, der bliver forårsaget af leg og hop på en trampolin er grundet sammenstød, fordi der har været mere end to personer på trampolinen på samme tid. Derfor frarådes det på kraftigste vis, at trampolinen bruges af mere end to stykker samtidigt.

Hvis det er børn under 6 år, som skal bruge trampolinen, så bør barnet være alene på trampolinen, da balanceevnerne ikke er fuldt udviklet i denne alder, hvorfor der ikke skal synderligt meget til at vælte, og det kan selvfølgelig resultere i skader og uheld, der nemt kunne være undgået.

Det samme gør sig gældende for det førstnævnte faktum om, at der ikke bør være mere end to personer på trampolinen ad gangen, for hvis blot man sørger for at følge dette råd, så bliver mængden af uheld og skader kraftigt minimeret.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Det kan være svært at svare på, hvor stor en trampolin, du skal købe, for det afhænger af mange forskellige ting. Først og fremmest, så afhænger det selvfølgelig af, hvor meget plads du har at gøre godt med, for hvis du eksempelvis kun har et meget lille areal på 3 meter x 3 meter, så skal trampolinen selvfølgelig ikke fylde det hele.

Desuden bør du sørge for at trampolinen bliver placeret på en græsplæne med fri plads uden diverse former for forhindringer omkring den – og det er særligt vigtigt, hvis du ikke har intentioner om, at udstyre trampolinen med et sikkerhedsnet, for hvis du eksempelvis vælger at placere den op ad en hæk, en flagstang el.lign., så kan det meget hurtigt ende galt.

Der er dog ingen tvivl om, at – hvis du har god plads – du skal sørge for at vælge en trampolin, der er så stor som muligt, da et større springareal kun er med til at gøre det meget sjovere at hoppe på trampolinen og dertil også med til at mindske uheld, da man kan føle sig langt mere sikker på en trampolin med et stort springareal.

Grunden til dette er, at risikoen for at falde ud over en trampolin, der eksempelvis er 3 meter 60 centimeter i diameter er meget mindre end på en trampolin, der kun har en halvt så stor diameter.

Uanset hvilken vinkel man ser det fra, så kan det bedst betale sig at vælge så stor en trampolin som muligt, men det kræver naturligvis, at der er plads til det i haven – og der er bestemt ingen grund til at overvurdere sin plads, for det ender blot galt.

Alt i alt kan man sige at, hvis du følger rådende og anbefalingerne i denne trampolin test, så er du kommet et rigtig langt stykke af vejen, til at finde den trampolin der passer bedst til jer.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑