Har du netop indkøbt en ny båd, som du skal have i vandet til sommer eller har du allerede en båd stående derhjemme, som du også meget gerne vil have i vandet, når vejret tillader det, så skal du selvfølgelig huske på, at du også skal have styr på alt dit udstyr, hvilket blandt andet inkluder den påhængsmotor, som du skal have på din båd.

Der er rigtig mange, der er af den opfattelse, at man bare skal ud og købe en påhængsmotor med benzin, der har så meget kraft som overhovedet muligt.

Sådan forholder det sig dog overhovedet, for der er faktisk ganske gode muligheder for at finde frem til en el påhængsmotor, som sagtens kan løse dine behov og er langt billigere i både indkøb og i drift sammenlignet med en stor benzindrevet påhængsmotor.

Derfor er det også vigtigt, at du åbner øjnene for de andre muligheder, der er på markedet i stedet for bare at gå på jagt efter en benzindreven påhængsmotor, som du måske blot har gjort de sidste mange år, hvis du allerede ejer en påhængsmotor eller som du har valgt at starte ud med, hvis du lige har været ude og investere i en ny båd, som du skal bruge her til sommer.

Der er rigtig mange, der slet ikke er klar over, at der faktisk er mulighed for at købe en påhængsmotor til sin båd, som er drevet af el, men der er faktisk mange muligheder for lige netop dette og derfor skal du også kigge på mulighederne.

LÆS OGSÅ: Trampolin til nedgravning

En el påhængsmotor kan sagtens trække din båd

Du skal desuden heller ikke være bange for, at du ikke vil kunne trække din båd ordentligt, hvis du vælger at udstyre den med en el påhængsmotor, for der skal ikke være nogen tvivl om, at en el påhængsmotor sagtens vil kunne trække din båd – for på lige fod med ganske almindelige påhængsmotorer, der oftest er drevet af benzin, så vil du selvfølgelig også kunne få en lang række forskellige påhængsmotorer, der er drevet af el, som varierer på flere forskellige parametre, hvilket blandt andet inkluderer på selve den fysiske størrelse, men selvfølgelig også på størrelsen af det batteri, der sidder inde i selve motoren og som er dét, der driver din båd.

Ydermere, så skal det også nævnes, at der kan være forskel på trin-reguleringen af en el påhængsmotor, for der er nemlig forskel på, hvor mange trin en påhængsmotor, der er drevet af el har, hvilket både gør sig gældende i forhold til hastigheder, når man sejler frem og når man sejler tilbage.

I denne artikel bliver du introduceret til én el påhængsmotor, men den kan dog fås i mange forskellige størrelser, hvilket også betyder, at den kan bruges til mange forskellige både og i mange forskellige henseender, så der findes med garanti også en version af motoren, som du mener lever op til dine krav og behov, og som du ligeledes også mener vil kunne bruges sammen med din båd. Du kan læse meget mere om den nedenfor, hvor du også kan se, hvilke størrelser, du kan få den i.


Shakespeare Sigma Elmotor

Shakespeare Sigma Elmotor

Vil du gerne af og til gøre brug af en motor på din jolle, så har du en god mulighed for det med denne Shakespeare Sigma Elmotor.

Den kommer i fire forskellige størrelser, så find den, der egner sig bedst til din jolle. Den største af den kan også bruges i saltvand.

En påhængsmotor kan være svær at undvære, og denne model er tilmed nem at tage med hjem. Så kan du være sikker på også at have den, når du skal bruge den næste gang.

Designet

Denne påhængsmotor er sort og har stålrør.

Den er slank og elegant, og den er ret nem at sætte på og tage af igen. Det gør den ret fleksibel, når du skal bruge den. Når du går i land igen, er det ingen sag lige at afmontere den, tage den under armen og bære den hjem i skuret igen, hvor den heller ikke optager så meget plads.

Den har en teleskopisk fart- og styrepind og en justerbar skaftdybde.

Den er også udstyret med en såkaldt tilt-funktion, hvilket er praktisk i meget lavt vand.

Motoren fås i flere forskellige størrelser.

Fakta om påhængsmotoren

Den eldrevne motor kører på et 12 V batteri. Motoren fås i fire forskellige størrelse, som selvfølgelig skal afpasses i forhold til din jolles størrelse.

Størrelserne er: Sigma Shakespeare 28 Lbs, Sigma Shakespeare 34 Lbs, Sigma Shakespeare 44 Lbs og Sigma Shakespeare 54 Lbs SW, hvilket står for saltvandsbestandig. Sidstnævnte er som den eneste hvid i farven.

De to sidstnævnte er særligt velegnede til brug for lidt større joller.

Det kan være både rart, praktisk og sikkerhedsmæssigt en god idé at udstyre sin jolle med en motor, der kan aflaste skipper, hvis I skal ud på en længere tur. Især på hjemvejen kan du blive temmelig glad for den investering.

El-påhængsmotor / trollingmotor – elektrisk udenbordsmotor

Elmotor / trollingmotor

Super praktisk og letvægts trolling motor i højeste kvalitet.

I trolling motoren finder du en lang række funktioner, der sørger for en fantastisk ydeevne, et produkt der kan det hele og en holdbarhed uden lige.

I trolling motoren er der også et indbygget beskyttelsesrelæ, der beskytter mod mange ting. Det kan eksempelvis være hvis propellen vikles ind i garn eller vegetation eller hvis man støder på bund.

Der er endda placeret et display øverst på motoren, som der viser batteritilstanden og hastighed.

Håndtaget på trolling motoren har en smart teleskop virkning, som kan forlænges alt efter behov.

Dybden for propellen kan samtidigt ændres på en let måde og du kan med kun ét enkelt greb tiltes motoren i forskellige vinkler.

Trolling motoren er beregnet til saltvand og kan reguleres i fem trin fremad, samt to trin bak.

Den vejer 24,6 kg og har en fået sig en rustbeskyttende overfladebehandlet, så den holder så længe som muligt.

Den er endda zinkanode beskyttet og kontrol boksen er ekstra anti-korrosions beskyttet.

Der er generelt brugt rigtigt langt tid på at lave et godt produkt, der med sine overfladebehandlinger og andre former for beskyttelse helt klart vil holde i mange gode år.

Amp. er på mellem 36 og 43 og 432 – 528 W, samtidigt med at trolling motoren kan klare maksimalt 400 kg og en bådlængde på maksimalt 5,5 meter.

Den har en god trebladet propel, der giver en god og stabil fremdrift.

Fordele

 • Trebladet propel
 • Lægvægts e-påhængsmotor
 • Indbygget beskyttelses-relæ
Ulemper

 • Maks bådlængde på 5,5 m

Udvalgte specifikationer

 • Aksel i rustfrit stål
 • 815 mm
 • 12 volt

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


vidaXL P25 bådmotor – miljøvenlig og budgetvenlig påhængsmotor

 • 4,3/5 stjerner hos Amazon

 

vidaXL P25Hvis du leder efter en bådmotor til dit hobbyprojekt, er vidaXL P25 én af de bedst egnede. Motoren kan roteres en hel omgang og har 5 fremadrettede og 3 omvendte hastigheder.Sammen med den 3-bladede propel tillader det dig en varieret og god sejlads hver gang med motoren, der kan foldes sammen efter brug.

 • Motoren kan roteres 360 grader
 • 5 fremadrettede og 3 bagvendte fartniveauer
 • 3-bladet propel

Det skal du vide, før du køber vidaXL P25

Flere hastigheder og stille fremdrift
vidaXL P25 har 5 fremadrettede og 3 omvendte hastigheder, som lader dig få en varieret og fleksibel sejlads. Kontrolhåndtaget er nemt at justere, så du let kan styre båden.

Du kan forbinde motoren med et batteri, så fremdriften bliver lettere. Batteriet er dog ikke inkluderet, når du køber motoren. Hvis du vælger den til, kan du let holde øje med batteriniveauet med en smart indikator.

Når den er i gang, er motoren meget mere lydløst og miljøvenligt. Det kan være smart, hvis du vil sejle i områder, hvor du ikke vil genere andre ved vandkanten, og du gerne vil spare miljøet.

Budgetvenligt valg med justerbar motor
At være et budgetvalg er ikke en spor dårlig ting. vidaXL P25 er et fremragende bud på en økonomisk overkommelig bådmotor, hvis du ikke har behov for de største og mest avancerede modeller.
Oveni er den nem at tage med, fordi påhængsmotoren er skabt til at kunne foldes sammen, så den fylder mindre på farten.

Næsten at i vidaXL P25 er justerbart – lige fra den foldbare motor og kontrolhåndtaget til tilslutningen af et eventuelt batteri. Det er dit valg, hvordan du vil tilpasse motoren, og du kan bruge den til et fleksibelt og overkommeligt projekt.

Hvad siger forbrugere om vidaXL P25?

På Amazon har 65 forbrugere anmeldt vidaXL P25. De har i gennemsnit givet motoren 4,3 stjerner, hvilket tyder på en generel tilfredshed med bådmotoren og dens funktion over længere tid.

Fordele

 • Foldbar motor
 • Kontrolhåndtaget kan justeres
 • Batteriindikatorlys
 • Ekstremt lydløs
 • Kan forbindelse til batteri
Ulemper

 • Batteri ikke inkluderet

Testmagasinets bedømmelse

vidaXL P25 er anbefalet til dig, der vil have miljøvenlig og sikker sejlads. Med sine smarte funktioner er motoren velegnet til alle, der ønsker et budgetvenligt valg til deres projekt.

Motoren kan foldes sammen, og kontrolhåndtaget er let at justere, så det passer til dig. Desuden kan den her bådmotor forbindes til et batteri, som desværre ikke er inkluderet, for en mere automatiseret tur. Uden batteriet er bådmotoren utrolig lydløs.

Specifikationer:

 • Maks. Kraft: 672 W
 • Skaftlængde: 91,4 cm
 • Propel: 3-bladet
 • Fremdrift hastigheder: 5
 • Omvendte hastigheder: 3

Intex 68631 bådmotor – påhængsmotor velegnet til oppustelige både

 • 4,2/5 stjerner hos Amazon

Intex 68631Hvis du ejer en oppustelig båd, og gerne vil have noget, der kan bidrage med noget fremdrift, er Intex 68631 et godt bud.
Med en motorkraft på 420 W og et design, der er funktionelt, er motoren velegnet til både fersk- og saltvand. Du kan nemt fjerne græs og andre planter fra skruen, når det er nødvendigt.

 • Motorkraft på 420 W
 • Let at fjerne planter fra skruen
 • Velegnet til både fersk- og saltvand

Det skal du vide, før du køber Intex 68631

Solid og holdbar oppustelig motor, der er lydløs i brug
Uanset om du skal ud og sejle på sø, flod eller hav, kan Intex 68631 hjælpe dig. Der er god power på med batteridrevet motor med smart indikator for strømniveauet.

Intex 68631 bådmotor er egnet til oppustelige både, men du skal være sikker på, at din oppustelige båd er lavet til den ekstra kraftige motor. Læs altid instruktionerne, så du er sikker på vandet.

Intex 68631 har en dejlig stille motor, som gør det nemt at sejle rundt i beboede områder, uden at genere naboerne. Det gør motoren særlig velegnet til huse ved søer, hvor naboerne aldrig er helt så langt væk som ude ved kysterne.

Nem kontrol og udvikling af græs
Håndtaget på Intex 68631 kan trækkes ud og tiltes efter dine behov. Det betyder, de fleste kan få en passende stilling, uanset hvem der er kaptajn for dagen.

Med Intex 68631 er det nemt at vikle græs fra bredden eller bunden af vandet ud af propellerne, så du ikke skal døje med hård eller tvær oprydning på selve stranden, inden du kan komme ud i vandet.
Det er en fordel, at propellen kun har 2 blade, da det mindsker risikoen for indvikling under opstart og sejlads.

Hvad siger forbrugere om Intex 68631?

Forbrugerne på Amazon er generelt glade for Intex 68631. I alt har modellen fået 4,2 ud af 5 stjerner fra over 60 unikke anmeldelser af forbrugere.

Fordele

 • Stille motor
 • Træk-ud og tilt håndtag
 • Indbygget batterimeter
 • Apparat for tilpasning af dybden
 • Justerbart kontrolhåndtag
Ulemper

 • Propeller med kun 2 blade

Testmagasinets bedømmelse

Hvis du vil have en motor af god kvalitet til oppustelige både, er Intex 68631 et rigtig godt valg. Påhængsmotoren har en fremragende kraft til den oppustelige båd, der kan være særlig nyttig i sommerhuset eller ude ved kysten.

Motoren tilpasser sig i forhold til dybden og med indbygget batteriindikator, kan du følge med i, hvor langt du kan sejle igen.

Specifikationer

 • Maks. kraft: 480 W
 • Skaftlængde: 91,4 cm
 • Propeller: 2-bladet
 • Fremadrettede hastigheder: 5
 • Tilbagerettede hastigheder: 3

Vælg din elektriske påhængsmotor med omhu

Hvis du er på jagt efter en el påhængsmotor, så er der ikke nogen tvivl om, at du allerede har været rundt og kigge lidt på markedet, for der er rigtig mange forskellige motorer og der er ligeledes også mange af dem, der er drevet af el.

Der er dog set rigtig mange eksempler på, at der er mange, der blot hat købt sig en tilfældig el påhængsmotor, fordi de bare gerne vil gøre det nemt for dem selv og fordi de ikke har været synderligt interesseret i, at skulle investere deres tid i, at finde frem til lige netop dén påhængsmotor, som er den bedste for deres vedkommende og som dermed også lever op til deres krav og deres behov – det kan endda ende med, at du står tilbage med en motor, som ikke engang kan drive din båd, hvilket bestemt må siges at være et problem, som du nok gerne vil undgå.

Ikke nok med, at der er rigtig mange, der blot går ud og vælger en helt tilfældig el påhængsmotor til deres båd, så er der også en hel del, som faktisk giver sig tid nok til at kigge på de mange forskellige modeller, der er at finde på det danske marked, men problemet er blot, at langt de fleste af dem er meget nærige og derfor også ender med at købe en påhængsmotor, der er alt for billig i forhold til, hvad der egentlig skal betales for en påhængsmotor af god kvalitet og som samtidig også er noget, der vil kunne drive din nuværende båd.

Hvis bare du sørger for ikke at være for nærig og samtidig også sørge for at give dig god tid til at undersøge markedet, tage et nærmere kig på de mange forskellige modeller og i sidste ende også vælge med omhu, så kan du nemt finde en passende påhængsmotor, hvad end den skal være drevet af el eller ej.

LÆS OGSÅ: Trampolin test

Køb din el påhængsmotor på nettet og spar penge

Hvis du er på jagt efter en el påhængsmotor, så har du – som udgangspunkt – to muligheder for at købe den. Du kan enten vælge at købe den på nettet eller du kan vælge at købe den i en butik. Der er med garanti rigtig mange, der vil foretrække at købe den i en butik, da det giver dig mulighed for at tage et nærmere kig på motoren, inden du vælger at købe den.

Faktum er dog, at det slet ikke er en nødvendighed og samtidig er der også mange penge at spare ved at handle på nettet i stedet for i en fysisk butik. Hvis du har fokus på det økonomiske aspekt, så er der ikke nogen tvivl om, hvor du skal købe din el påhængsmotor henne.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform, og her kan du se, købe og anmelde alt mellem himmel og jord. Hver dag leverer Amazon til flere millioner kunder verden over, som til gengæld anmelder produkterne på en skala fra 1 til 5.

Du kan se anmeldelserne af vidaXL P25 her
Du kan se anmeldelserne af vidaXL P25 her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter