Når forbrugerne skal vælge den bedste opvarmningskilde til deres hus eller bolig, så er der rigtig mange muligheder at vælge mellem, og en af dem hedder et træpillefyr.

Men hvad er et træpillefyr egentlig? Når du er færdig med at læse vores stokerfyr test, så burde du havde fået alle dine spørgsmål besvaret.

Et træpillefyr består af en brænder og et brændkammer, et udledningsrør, et betjeningspanel og en pillebeholder, hvorfra fyret bliver forsynet med de berømte træpiller.

Der findes flere størrelser i piller, og man skal bruge den størrelse som der står i manualen til pillefyret.

Et stokerfyr er utroligt nemt at betjene, og når det er indstillet som det skal være, så kører det så længe at du fylder piller i beholderen, og lader det passe sig selv.

Det eneste du skal gøre er, at tømme kammeret for aske en gang imellem, og så sørge for at holde det pænt og rent.

Pillerne køber du mange forskellige steder, og priserne svinger lidt.

Et stokerfyr er meget økonomisk, og hvis din bolig er godt isoleret, så kan du spare mange penge i forhold til andre opvarmningsformer, og det er også meget fint i forhold til miljøet.

Vi har gennemgået en række forskellige modeller i denne pillefyr test, så du nemmere kan vælge, hvilket fyr der passer til dit behov.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

1. Blackstar+ pillefyr 10kw

Blackstar+ pillefyr 10kw

Dette Blackstar+ pillefyr er et af de bedste sælgende i Europa – og dette er med god grund. Udover at det er utroligt økonomisk, så har det også internetopkobling, som er ekstremt brugbart i mange tilfælde.

Det muligt fra forhandleren at hjælpe med, den ellers utroligt nemme opsætning, hvis fyret er udstyret med internetopkobling. Dette betyder at du, som forbruger, ikke behøver at hyre en fagmand eller sætte dig ind i hvordan fyret skal opsættes, da forhandleren er villig til at hjælpe dig med det.

Ligeledes er modellen udstyret med en stor 10” skærm, som kan styres remotely (fra afstand) på helt op til 30 meter.

Pillefyret er udstyret med en ekstremt støjsvag kompressor, iltsonde og selvfølgelig en cirkulationspumpe.  Med sin V13 styring og 3 år lang garantiregistrering er du sikret et pillefyr der holder og som du ikke ”brænder nallerne på” – rent økonomisk.

Askeudtaget og askeskuffen kan tage helt op til 2-3 tons, ergo er det altså ikke en hverdagstjans at tømme denne.

Ydermere er pillefyret utroligt robust og er bygget med et meget kompakt design, derfor passer det ind i næsten alle boliger, da det næsten ingenting fylder.

Alt i alt får du en af de bedste sælgende pillefyr i hele Europa. Så hvis du søger et pillefyr kan denne model anbefales på det varmeste.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
21.495,00 21.495,00 Til butik »

2. Langå Pillefyr 17kw

Langå Pillefyr 17 kw

Dette Langå Pillefyr 17kw er en bestseller i Danmark. Den danske producent af pillefyr har overgået sig selv med denne model, som med ”kun” 17kw kan varme helt op til 200 kvadratmeter – så kan man tale om dansk effektivitet. Mange mener at alt over 17kw er spildt for et fyr, især da dette, som nævnt tidligere, kan varme boliger på op til 200 kvadratmeter – hvorfor den passer til næsten alle boliger i Danmark.

Dette pillefyr er et af de eneste fyr på markedet, hvor blæseren holder brænderhovedet helt fri for slagger – dette betyder at du aldrig skal tænke på at rense brænderen, men kun tage aske ud af kedlen. Dette sparer dig en masse timers arbejde årligt.

Pillefyret er udstyret med en meget intuitiv skærm, som viser dig alt relevant information.

Det er også muligt at søge tilskud til dit fyr, hvorfor du kan spare et par tusinde kroner på et dit næste pillefyr.

Fyret fylder ekstremt lidt, og kan derfor placeres hvor det ønskes, uden at det står i vejen andet inventar. Som noget unikt, kan det stå helt op ad væggen da der ikke er tilslutninger på bagsiden af fyret.

Et super fint fyr, som er virkelig populært i Dk. Stabilt og billigt ift. andre pillefyr. Det er faktisk det billigste i hele testen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
16.000,00 16.000,00 Til butik »

3. Langå 27 kw stokerfyr

Langå 27 kw pillefyr

Her har vi et pillefyr, som passer glimrende i et mindre værksted, hvor plads ikke er det, der er mest af.

Dette Langå pillefyr har en højde på 115 centimeter og en bredde på 44 centimeter. Derudover har pillefyret ingen tilslutninger på bagsiden, hvilket betyder at fyret kan placeres op ad din væg.

På den måde kan du udnytte din plads maksimalt og undgå pladsspild.

Dette Langå pillefyr kommer med et digital display, som er meget brugervenligt. Med dette display kan du være sikker på, at alle i husstanden forstår af betjene pillefyret.

Det er ligeledes nemt at følge med i, hvordan fyrer kører. I forhold til fyrets udseende besidder denne model et forholdsvis neutralt look.

En af fordele ved dette Langå pillefyr er, at fyret kræver minimum rengøring. Fyret kan nøjes med at blive renset hver 1-2 måneder, da pillefyrets blæser løbende holder fyret rent.

Når pillefyret skal renses er det derimod utrolig nemt fordi denne model har 2 store låger, som gør det lige til, at få adgang til selve fyrrummet.

Ydermere er det ekstremt lækkert, at dette pillefyr ikke kræver et årligt servicetjek, som så mange andre fyr – derfor kan der altså spares helt op til 3000 kr om året.

Ved køb af dette pillefyr, er du garanteret et fyr af højeste kvalitet, som vil holde mange år fremadrettet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
19.800,00 19.800,00 Til butik »

4. Metro Compact 20 træpillefyr

Metrocompact 20 pillefyr

Dette lille og smarte pillefyr er til det lille fyrrum, hvor det ikke er meget plads.

Det fylder ikke ret meget, og så er det meget nemt at betjene, og uden for meget besvær med rengøring og vedligeholdelse.

Et pillefyr er ensbetydende med sikker og billig drift.

Selvfølgelig skal fyret eller kammeret tømmes for aske, men det skal en brændeovn for eksempel også, men det er ret nemt og meget hurtigt overstået.

Har du ovenikøbet en askestøvsuger til formålet, så bliver det endnu nemmere og hurtigere for dig.

Dette pillefyr yder 6 til 20 KW og kan dermed sagtens forsyne boligen med både varme og varmt vand.

Det skal selvfølgelig sluttes til af en autoriseret, men det er forholdsvis nemt og billigt.

Fyret er rimeligt lydsvagt, og alt efter hvilken beholder eller pillemagasin du vælger, så skal du ikke fylde piller på hver dag.

Husk at tage højde for hvor meget plads du har i din bolig, når du skal vælge størrelse på magasinet.

Dette pillefyr er utroligt driftsikkert og nemt at holde, og du kan være sikker på, at det holder i mange år frem. Super god kvalitet til prisen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
23.995,00 23.995,00 Til butik »

LÆS OGSÅ: Pillebrændeovn test


5. Atmos Træpilleanlæg – 14 KW, komplet med 250 silo

Atmos Træpilleanlæg – 14 KW, komplet med 250 silo

Dette Atmos træpilleanlæg består af fyret med brænder, og et pillemagasin som rummer 250 kilo træpiller. Der er altså plads til en del dages forbrug af piller.

Det svinger lidt hvor mange træpiller du bruger, og det kommer an på indstillingen på fyret også.

Skal du have det meget varmt, så bruger det jo lidt mere, end hvis du ikke skal have så meget varme.

Amtos er et komplet anlæg, og det er meget nemt at rengøre og vedligeholde, og har du en askestøvsuger, så gør det rengøringen meget nemmere og hurtigere.

Et pillefyr er både miljøvenligt og rigtigt godt set i forhold til økonomien eller driften.

Du kan spare mange penge ved at skifte fra for eksempel et oliefyr til et pillefyr til træpiller, og det er jo ikke af vejen med billigere varme og varmt vand.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
22.495,00 22.495,00 Til butik »

6. Scotte Mini – sammenbygget pillefyr med selvrensende røgkøler (Blackstar BS1016) – 16 Kw

Scotte Mini – sammenbygget pillefyr med selvrensende røgkøler (Blackstar BS1016) – 16 Kw

Den næste model i vores pillefyr test er Danmarks mest solgte anlæg, og det skyldes, at det både er kompakt, driftsikkert og nemt at styre i forhold til forbrænding, ydelse og økonomi.

Økonomien ved et pillefyr er en af de væsentligste årsager til, at forbrugerne skifter til denne form for energi. Det er rent og billigt for at sige det som det er.

Pillefyret er sammenbygget med fyr og pillemagasin, som kan indeholde cirka 175 kg. træpiller, og så er der til en hel del dage, uden at du skal fylde piller på anlægget.

Det er nemt at tilslutte til dit vand og varmesystem, og det skal du have en autoriseret til at gøre.

Vedligeholdelse af et pillefyr er ret enkelt, da du kun skal sørge for at der kommer træpiller i magasinet, og så tømme askeskuffen i ny og næ.

Selvfølgelige skal der engang imellem skiftes reservedele, men de er ret billige til denne model, og det forekommer jo ikke så tit.

Her får du virkelig et pillefyr som har en super høj ydelse, og som er meget billigt i drift.

Det er produceret i en meget høj kvalitet, og det vil holde i mange år frem.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
21.995,00 21.995,00 Til butik »

7. Blackstar+ pillefyr 25 kw kedel med brænder og V13 styring

Blackstar+ pillefyr 25 kw kedel med brænder og V13 styring

Dette pillefyr er ikke bare flot at se på, men det er yderst effektivt og så kræver det et minimum af rengøring og vedligeholdelse.

Askeskuffen kan indeholde så meget aske, at du ikke behøver at tænke på det så tit, og det er rart.

Det smarte panel med skærm gør det meget nemt at indstille pillefyret til lige dit behov, og der er mange indstillingsmuligheder.

Skal du for eksempel på ferie, så kan du sætte driften på low, så du sparer rigtig mange penge på vand og varme.

Det er i det hele taget også derfor at folk skifter til pillefyr. de sparer mange penge på  driften, og så er det godt for miljøet.

Du får et meget driftsikkert pillefyr, som yder det maksimale, uden at det koster en bondegård.

Kvaliteten er i top med denne model, og det vil holde i mange år frem.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

8. Woody Mini 16 kw – sammenbygget pillefyr (Blackstar BS1616)

Woody Mini 16 kW - sammenbygget pillefyr (Blackstar BS1616)Denne model er solgt mere end 50.000 gange i Europa og er blandt de mest populære pillefyr i Danmark – og det er ganske forståeligt!

Ligesom det forrige pillefyr fra Blackstar, har denne model også selvrensende røgkøler, hvilket markant reducerer rengøringen og vedligeholdelsen.

Den eneste rengøring du reelt set har ved dette pillefyr er, at tømme askeskuffen af og til.

Sammenlignet med de øvrige pillefyr i denne artikel, kræver denne model en anelse mere plads breddemæssigt. Fyret har en højde på 103 centimeter og en bredde på 90 centimeter.

Såfremt der skal skiftes komponenter på dette pillefyr, kommer det ikke til at økonomisk ruinere dig. Reservedele til Blackstars modeller er, heldigvis, de billigste reservedele på markedet.

Af denne årsag vil eventuel vedligeholde eller tilkøb ikke stå dig i mange kroner. Det er vigtigt at påpege, at der sjældent skal skiftes reservedele, men det kan naturligvis forekomme.

I tilfælde af eventuelle underretninger kan Woody Mini opsættes således, at den udsender en alarm via SMS og e-mail. På den måde ved du altid, om dit pillefyr fungerer som det skal.

Woody Mini 16 kW pillefyr er en god investering for dig, som ønsker at have et højkvalitets pillefyr de næste mange år.

SE OGSÅ: Vinterdyne – Varm dyne

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
21.995,00 21.995,00 Til butik »

Hvorfor skal du vælge et pillefyr?

Det er du blevet meget klogere på, når du er færdig med at læse vores pillefyr test.

Et pillefyr er simpelthen på mange måder en rigtig god investering for mange boligejere, da det er forholdsvis billigt at installere, og anlæggene er billige at indkøbe.

Skal du alternativt have lagt gas ind eller fjernvarme, så kan udgifterne godt eksplodere til noget der burde være løgn.

Derfor er det smart, at du for eksempel kan få et pillefyr anlæg for omkring 20.000 kroner, og ovenikøbet få det installeret til omkring 4.000 kroner.

Det er en meget billig vand og varmekilde, og når du så tænker på det driftsmæssige i forhold til at købe træpiller og til de få servicebesøg som et fyr skal have, så får du en meget økonomisk fornuftig løsning.

Det er billigt at fyre med træpiller, og det er meget miljøvenligt.

De modeller vi her har beskrevet er meget forskellige, og nogle af dem er jo helt komplette anlæg.

Forskellene er jo til dels ydeevne og så selvfølgelig fysisk størrelse og de mere avancerede modeller som passer sig selv mere eller mindre.

Om du skal vælge den ene eller anden løsning, er dit eget valg, men du skal kun investere i en løsning som passer til dit behov.

Lad være med at købe et kæmpe anlæg med stor effekt, hvis du kun har brug for et lille anlæg. Det skal passe sammen, og du får lige så god effekt og økonomi ud af et lille anlæg som et stort.

Det er jo ikke kun et pillefyr og dets egenskaber der afgør om der er god økonomi i det.

Det handler i høj grad også om du har en bolig som er godt isoleret, og om du har gulvvarme på hele året, eller om vinduerne trænger til at blive skiftet.

Her kan det være smart at få lavet en energirapport, som tager hul på disse ting også.

En helhedsløsning vil altid kunne betale sig for dig.

LÆS OGSÅ: Brændeovn test

Læs også vores artikel om: Træpiller – Bliv helt klar til efteråret og vinteren med nye træpiller

Denne side er anmeldt af: Elias S. Ravn Rating 10/10

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.