Det er vigtigt at vælge den rigtige rygsæk, hvis du er glad for at vandre, rejse som backpacker eller bare synes, det er rigtig praktisk at kunne medbringe alle dine ting på en nem og bekvem måde.

Der findes et utal af mærker og modeller i mange forskellige kvaliteter og prisklasser, så der er nok at vælge imellem, når du skal finde din nye rygsæk.

Men hvor avanceret en rygsæk har du egentlig brug for? Bruger du den mest til bøger og din laptop, når du skal fra A til B, eller planlægger du en Camino-vandring eller en hiking-tur i Himalaya? Den slags overvejelser betyder alverden for hvor meget, du behøver at ofre på din nye rygsæk.

Vi vil i denne artikel beskrive forskellige vandrerygsække, så du kan danne dig et indtryk af nogle af de muligheder, der er på markedet, og på den måde håber vi at lette dit valg, når du skal investere i en ny rygsæk.

LÆS OGSÅ: Sovepose test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Vango Sherpa 60+10S


vango-sherpa-6010sMed Sherpa-modellerne fra Vango bevæger vi os ind i en mere avanceret kategori af vandrerygsække med mange ekstra funktioner og muligheder.

Denne model, der indeholder hele 60 liter i hovedkammeret plus 10 liter eksternt, (heraf navnet 60+10) er en størrelse small.

Men som du kan læse, har Vango alligevel formået at lave en lille rygsæk med en stor kapacitet.

Small betyder, at rygsækken passer til en ryglængde mellem 46 og 56 cm fra hoften og til øverste nakkehvirvel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Sherpa-rygsækken er fremstillet i ekstremt slidstærkt Excel 1680D og 600D polyester, hvilket gør den utrolig holdbar. samtidig har den et utal af funktioner, du kan få glæde af.

Bæresystemet er justerbart og er baseret på det patenterede A3 system, der er komfortabelt og robust.

Det polstrede hoftebælte er for eksempel ergonomisk udformet og har en vandafvisende lomme, du nemt kan komme til, ligesom brystspændet, der er udstyret med en nødfløjte, sikrer en sikker pasform.

En anden feature ved denne rygsæk er et aftageligt, integreret regnslag i bunden.

Det holder ikke alene rygsækken tør i regnvejr, det hjælper dig også til at blive set i mørke på grund af de monterede reflekser.

Der er naturligvis også reflekser på selve rygsækken for bedre synlighed.

Samtidig er der flere praktiske detaljer – blandt andet justerbare remme til fastgørelse af eksempelvis et liggeunderlag.

Listen er lang, men vi vil da lige fremhæve, at der er greb/håndtag over skulderremmene, og så kan rygsækken også meget praktisk transporteres som en sportstaske ved hjælp af et sidegreb.

Det er specielt praktisk ved for eksempel ind- og udstigning.

Mål på rygsækken:

 • Højde: 76 cm
 • Bredde: 36 cm
 • Dybde: 25 cm
 • Justerbar rygstøtte 46-56 cm
 • Volumen: 60 + 10 L
 • Vægt: 2,38 kg

Deuter Futura Pro 36


Deuter Futura serien er udstyret med det patenterede Aircomfort system, der sikrer dig en god ventilation i ryggen.

Den er også forsynet med Flexlite pro systemet, der med sit kraftige hoftebælte er med til at fordele og stabilisere vægten, så du føler højest mulig komfort.

Rygsækken har indbygget et regnslag i bunden, og på ydersiden af tasken, er der både flere remme til at spænde nødvendigt grej fast i, ligesom der er flere store sidelommer med plads til for eksempel vandflasker.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Deuter Futura er også udstyret med en mulighed for at indbygge en Deuter Streamer, der fungerer som drikkeblære.

Hovedrummet kan enten benyttes som ét stort rum eller opdeles med en indvendig skillevæg, der åbnes og lukkes med en lynlås.

l på rygsækken:

 • Højde: 70 cm
 • Bredde: 28 cm
 • Dybde: 24 cm
 • Volumen: 36 L
 • Vægt: 1,580 kg

SE OGSÅ: Oppustelig havkajak

Fjällräven Abisko Friluft 45


Fjällräven Abisko Friluft 45Denne vandrerrygsæk er robust og perfekt til en weekendtur, hvor der ikke kræves så meget udstyr eller en dagsvandretur, hvor der kræves lidt mere oppakning. Det er en go allroundrygsæk, som kan anvendes i al slags vejr.

Vandrerrygsækken kan indeholde 45 liter i alt, og den har flere forskellige store og praktiske lommer og lynlåslommer:

 • En lynlåslomme i toppen af rygsækkens låg
 • Lynlåslomme foran
 • Lynlås til det største rum
 • Flere lynlåslommer på hoftebæltet
 • Elastik-sidelommer

Rygsækken har et “friluft”-bæresystem, som giver bedre luftcirkulation mellem tasken og ryggen, da taskens ryg løftes lidt væk fra din ryg. Rygsækken vil være behagelig at bære på ryggen.

Der er hurtig og let adgang til hovedrummet, da der er en stor panelåbning. Denne rygsæk fra Fjällräven har også en nødfløjte samt et brystspænde, der kan justeres. 

Rygsækken er produceret i et slidstærkt materiale, og den har en forstærket bund som beskytter tasken og dens indhold.

I købet af denne praktiske vandrerrygsæk medfølger sågar et regnslag. Vandrerrygsækken vejer i sig selv 1600 gram.

Hvis man ønsker sig en vandrerrygsæk, der kan anvendes til forskellige slags ture og som er praktisk med god støtte, vil denne rygsæk være et køb værd.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fjällräven Kajka 65 backpack til damer


Fjällräven Kajka 65 backpack til damerEt vertikalt design gør, at denne backpack til damer ikke fylder synderligt i bredden, hvilket giver dig øget mobilitet, når du går rundt med tasken i større forsamlinger. Rygsækken er dog kolossal i rumfang, da der er plads til 65 l, og med en vægt på 3,2 kg uden noget i vejer den rigeligt. Pasformen er dog perfekt til kvindekroppen. Du kan roligt gå rundt med den i lang tid.

Tasken let at tilpasse til din form

Tasken er forsynet med masser af lommer, hvor rygsækkens nederste del giver dig mulighed for at holde våde og tørre ting adskilt. Åbningen i toppen har snegletætning, der står i vejen for snavs’ adgang til taskens indhold. Udover det prydes taskens top og sider med praktiske små lommer, du bare lyner op. På den måde kan du pakke dit grej ned på specifikke steder.

Som ved andre rygsække kan du let tilpasse Kajka til dine skuldre via Perfect Fit systemet for justering, hvor du både kan ændre længde og bredde på taskens skulderstropper. Rammen af FSC-certificeret birketræ giver rygsækken en styrke, der måler sig med andre rygsække til trekking på markedet. Blot er rammen miljøvenlig, så du kan trekke med grøn samvittighed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Lundhags Gnaur 75 RL – Solid og rummelig vandrerygsæk


Lundhags Gnaur 75 RL - Solid og rummelig vandrerygsækDenne vandrerygsæk fra Lundhag er både solid og yderst funktionel. Rygsækken passer dig, der har en ryglængde, målt fra toppen af hoftekammen og til nakken, på mellem 42 og 56 cm. Vandrerygsækken er særligt designet til at transportere tung oppakning over længere afstande, uden at det overbelaster ryggen. 

Gnaur er udviklet med det innovative samt ikke mindst gennemtænkte og gennemtestede bæresystem FRAME Extreme, der kan klare selv den tungeste oppakning. Ydermere kan alle dele i dette bæresystem udskiftes, hvis de skulle gå i stykker. Bæresystemet er designet således, at der opnås en vægtoverførsel til hoftebæltet, dog uden at det generer hoftens naturlige bevægelser. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Desuden har rygsækken en højdejusterbar rygplade, der er belagt med formstøbt skum, som former sig efter ryggens forskellige konturer. Rygsækkens skulderstropper er anatomisk korrekt udformet og kan naturligvis reguleres alt efter, hvem der bærer rygsækken. Over hele linjen er der altså her tale om en rygsæk, hvor komforten er i højsædet, og du er derfor sikret en behagelig oplevelse, hver gang rygsækken er i brug. 

I forhold til rygsækkens materiale består den af 65% genindvundet polyester og 35% organisk bomuld. Materialet kan, hvis det ønskes – imprægneres –  for at sikre og optimere den regntætte effekt, dog medfølger der også et regnovertræk, der kan tages frem, hvis du skulle være udsat for længerevarende regn. Indvendig er der god plads til det grej, du måtte have brug for – med et stort hovedrum, der kan opdeles i to, hvis dette ønskes.

Osprey Farpoint 40


Osprey Farpoint 40Denne rygsæk fra Osprey er et meget populært valg hos rejsende, der enten skal på tur i vildmarken eller på weekendtur i byen. 

Den er meget alsidig og har et flot design, der egner sig til enhver situation. Derudover er den rummelig og kan passe på flyet som en carry-on bagage uden problemer. 

Rygsækken har en åndbar bagside og bælte, der gør den god til varmere vejr. Inden i rygsækken finder du brugbare lommer til mindre genstande, og det gør rygsækken nem at pakke, så du altid kan få fat i det, du har brug for. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

På ydersiden af rygsækken finder du også smarte lommer, der gør det muligt for dig at få plads til vand og andet gear, du har med på vandreturen. Med Osprey får du kvalitet og en flot rygsæk. 

Mål på rygsækken 

 • Højde: 56 cm
 • Bredde: 36 cm
 • Dybde: 23 cm
 • Volumen: 40L 
 • Vægt: 1,360 kg

Fjälräven Abisko 65 Backpacker Rygsæk


Fjälräven Abisko 65 Backpacker RygsækRygsækken har et nydesignet og stabilt bæresystem, som er fremstillet i stærkt polyamid. Selve ryggen er optimeret for bedre støtte og ventilation.

Der er både brystbælte og hoftebælte, hvoraf sidstnævnte er med justeringsremme, som giver optimal støtte og vægtfordeling.

Du kan justere ryglængden, og skulderremmene kan justeres, så rygsækken passer til lige netop dig – en funktion, som er meget vigtig, når det drejer sig om komfort, bevægelsesfrihed og om at skåne din krop mest muligt.

Til kvinder fås Abisko-rygsækkene i en specialversion, der er designet specielt til den kvindelige anatomi.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Disse modeller kan kendes ved et “W” i produktnavnet, f.eks. ‘Abisko 55 W’ og ‘Abisko 65 W’.

hovedrummet er rummeligt med plads til alt, hvad du har brug for til nogle dages vandretur, og den store åbning med snelås foroven gør Abisko rygsækken let at pakke.

Hoftebæltet har desuden to lommer til de ting, som du har brug for at have lige ved hånden.

at have et solidt, ergonomisk design samt praktiske rum og lommer, så har Fjällräven tilføjet nogle lækre, funktionelle detaljer som f.eks.

kompressionsremme til at stabilisere rygsækken, når den ikke er fyldt, samt en støbt bund, som gør rygsækken mere stabil, når den stilles på jorden.

Abisko-rygsækkene er desuden kompatible med flere drikkesystemer.

Abisko rygsækkene har naturligvis også en fløjte på brystremmen og et regnslag med reflekstryk for bedre synlighed i lav belysning.

l på rygsækken:

 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 35 cm
 • Dybde: 33 cm
 • Volumen: 65 L
 • Vægt: 2,180 kg

Før du køber en vandrerygsæk

Som vi skrev i indledningen af artiklen, kan du få vandrerygsække i mange forskellige udforminger og prisklasser. Som du forhåbentlig også kan se i denne artikel, er der rigtig mange muligheder, og det gælder som på alle andre områder: Man får hvad man betaler for.

Derfor er det også vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilken type rygsæk, du har brug. Den meget dyre rygsæk med alle de smarte funktioner og gennemtænkte features kunne måske være lækker at eje, men har du virkelig brug for så avanceret en model?

Er du virkelig typen, der gang på gang vil tage på lange trekking-ture, eller bliver dine behov faktisk opfyldt med en langt enklere model?

Der er op til dig selv at finde ud af dit behov, men vi håber, at vi har hjulpet dig lidt på vej ved at beskrive de forskellige muligheder.

Vi har kigget lidt på vandreruter i Danmark og fundet denne side på VisitDenmark, hvor de skriver om vandreture i Danmark, bla. om de 4 nationale vandreruter vi har i DK. Du kan også finde et link derinde til udenlandske vandreture. Du kan også gå ind på danskvandrelaug og læs meget mere om vandreture i Danmark.

Er du mere til at tage på vandreferie i f.eks Norge, kan du besøge VisitNorway. Der skriver de blandt andet om en vandretur til den berømte og meget fascinerende Trolltunga klippe.

Er du i det hele taget interesseret i oplevelser, mennesker og kultur, så kan du holde dig opdateret med de nyeste muligheder på Denkorteavis.dk i deres mennesker sektion.

Her kan se du en video om hvad du skal pakke til en 3 dages vandretur

Læs også: Ur på afbetaling: Her kan du få en god aftale

Se også artiklerne: Olieradiator – En hurtig og effektiv opvarmning

Denne side er anmeldt af: Marcus C. Rasmussen 10/10

Forfatter