Dette kan ske, hvis du ikke har den rigtige seng

Det er altid vigtigt at du har seng der passer til lige præcis din krop, hvis ikke, så kan du ende med at få problemer med både søvnen og helbredet.

Alle ekspertene er enige i dag, sengen er det vigtigste møbel i hjemmet, og med god grund. Vi tilbringer faktisk omkring 33% af vores liv i en seng, hvilket der ikke er nogen andre møbler der kan konkurrere med. Problemet er bare at sengen ikke er det møbel der bliver mest set, og derfor fokuserer de fleste på andre møbler.

Det er dog en helt forkert indstilling, hvertfald hvis du gerne have en ordentlig nattesøvn og bevare dit helbred. En dårlig nattesøvn kan føre mange problemer med sig, både fysisk og psykisk.

LÆS OGSÅ: Topmadras test

Hvad gør en dårlig nattesøvn ved dig

Desuden er søvnen vigtig for din evne til at lagre ting i hukommelsen. Når du er i REM søvn tilstand så bearbejder hjernen for alvor din nylige tillagte viden. Får du ikke nok søvn, giver du dermed ikke din hjerne mulighed for dette, og derfor kan vigtig viden gå tabt, uden at du ved det.

Udover dette, så bliver dine evner til at løse opgaver også mindre når du mangler søvn. Er din krop og hjerne træt er der større chance for at du begår fejl og simpelthen løser opgaverne uden at tænke dig om, og det kan både være i hjemmet og på arbejdspladsen. Det bliver sværere for dig at fokusere ordentligt og du vil højst sandsynligt lave flere fejl.

SE OGSÅ: Hård topmadras

Den rigtige seng

Derfor er det altså utroligt vigtigt at du har den bedste seng til din krop. En seng der er perfekt tilpasset til din krop vil give dig den søvn du har brug for, uden at blive forstyrret i løbet af natten af irriterende opvågninger.

Hvis du har problemer med humørsvingninger, så kan det også sagtens være p.g.a dårlig og/eller manglende søvn. Længere tids humørsvingninger kan føre til depression og det vil du helst undgå.

Dette er blot toppen af isbjerget, der er mange andre bivirkninger ved dårlig og manglende søvn, som f.eks manglende sexlyst, dårlig dømmekraft, større risiko for livstruende sygdomme og meget andet.

Du kan læse meget mere om dette hos Alt.dk der har udgivet en god og fyldestgørende artikel om netop dette emne.

SE OGSÅ: Trykaflastende madras

Sådan finder du din nye seng

Der er mange gode tips til hvordan du kan finde den seng der er bedst til din krop. Et af disse tips er du ligger dig på ryggen i sengen, og derefter prøver du at stikke din ind under lænden. Hvis din hånd kan komme ind under lænden, uden at du skubber den op, så er det ikke den rette seng til dig. Lænden skal støtte på madrassen, og derfor skal der ikke være plads til din hånd.

Du kan også prøve at ligge dig siden. Når du ligger på siden, skal din rygsøjle flugte, det vil altså sige at den skal være så lige som muligt. Det betyder at din hofte gerne skulle synke ned i madrassen, men ikke længere end at din rygsøjle er lige.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑