Gør noget godt for krop og sjæl

De fleste danskere lever i en hverdag, der er stresset og presset, hvilket betyder, at de af og til glemmer at gøre noget godt for dem selv. Der findes en lang række forskellige opfattelser af, hvordan man gør noget godt for sig selv, men det, som eksperterne anbefaler, er sådan noget som motion

Når kroppen sættes i gang, udløses der nemlig en række stoffer i hjernen, der er med til at skabe stort behag for kroppen og hovedet, hvilket let kan være tiltrængt i en stram hverdag.
SE OGSÅ: Gå ikke ned på udstyr!

Dyrk yoga

En af de ting som eksperterne for alvor anbefaler, at du skal bruge din fritid på, er at dyrke yoga. Du kan på https://www.alt.dk/sundhed/10-grunde-til-at-dyrke-yoga læse 10 gode grunde til, at eksperterne anbefaler netop yoga.

Yoga kan ved første øjekast se komplekst ud, men efter du har givet dig i kast med øvelserne et par gange, vil du hurtigt opdage, at det slet ikke er så svært. Det er heller ikke nødvendigvis særligt tidskrævende at dyrke yoga. Du behøver blot at lave øvelser minutter 10 minutter om dagen, og så vil du hurtigt opleve en bedre energi og et større overskud i hverdagen. Flere undersøgelser viser i øvrigt, at yoga er en af de motionsformer, der slanker mest.

Mange former for sport kræver, at du bruger mange penge på udstyr, men det eneste som du i realiteten har brug for, når du skal dyrke yoga, er en yogamåtte. Du kan finde en til din træning ved at klikke her.

Kom i gang med konditionstræningen

Foruden yoga er konditionstræning også rigtig godt for både krop og sjæl. Du kan både dyrke konditionstræning derhjemme og i fitnesscenteret. Hvad der er det bedste, er fuldkomment individuelt. Nogle kan bedst lide at træne derhjemme – det er især folk, der har en meget stram tidsplan – mens andre er glade for at træne i fitnesscenterets motiverende rammer.

Der findes mange forskellige former for konditionstræning. Nogle vil helst løbe en tur eller spille fodbold i det fri, mens andre foretrækker at bruge fitnesscenterets crossfitmaskine. Der er noget for enhver, uanset hvilke præferencer du har.

Hvis du er glad for at bruge fitnessmaskinerne, anbefaler eksperterne dig, at du bruger din tid på romaskinen. Der er mange, der bestemt ikke er glade for netop denne maskine, men det er uden tvivl den mest effektive.

Samtidig med at den træner din kondition, bygger den også muskler op i hele kroppen – og ikke blot i ét område. Du behøver dog ikke at bevæge dig i fitnesscenteret for at benytte en romaskine. Du kan også købe en, som du kan have stående derhjemme. Find den her.

Giv dig tid til dig selv

Det er ikke udelukkende motion, der er godt for dig. Nogle gange har din krop også godt af bare at slappe af. Derfor kan du altså roligt tage en dag på sofaen, hvis du har haft en aktiv uge. Kroppen har brug for restituering for at kunne fungere i hverdagen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑