Der findes et væld af forskellige træningsformer, som alle har fordele og ulemper, og en fitness trampolin er en af dem, der bliver mere og mere populær. Hvis du synes, at løbe- og cykelture hurtigt kan blive kedelige, bør du skifte motionsform.

Dette gælder også, hvis du finder det uinteressant at træne på træningsmaskiner i træningscentret. Det er nemlig supervigtigt, at du finder en motionsform, som du synes er sjov, spændende og motiverende. Hvis ikke du finder motionsformen dette, vil du let miste din motivation og derefter stoppe med at træne – og det er en skam.

Hvis du er på udkig efter en ny træningsform, bør du helt sikkert overveje at købe en fitness trampolin. En fitness trampolin fylder ikke specielt meget, og du kan både anvende den udendørs og indendørs. Dette giver altså gode muligheder for at motionere samt træne.

Det, der gør aktiviteten på en fitness trampolin specielt god, er, at den fungerer som en sundhedsfremmende og ledskånende træningsform. Derfor er motion på en fitness trampolin især ideel for dem, der har ondt i leddene eller blot ønsker at skåne leddene under træning.

Ydermere betyder dette, at fitness tramplinen er det perfekte værktøj til genoptræning.

Vi har i denne artikel valgt at sætte fokus på fitness trampoliner, da de har mange gode fordele. Hvis du ønsker at lære mere om dem, bør du derfor læse mere nedenfor.

SE OGSÅ: Trampolin til nedgravning


Indholdsfortegnelse:

Salta Fitness trampolin med håndtag


Salta Fitness trampolin med håndtagHvis du er interesseret i at komme i gang med at træne med en fitness trampolin på fast basis, så er denne model fra Salta den helt rette for dig. 

Den er perfekt til begyndere, men det er også en fitness trampolin, du kan vokse med og stadig benytte, når du er blevet mere rutineret i sporten. 

Her får du et springareal på 102 cm, mens selve trampolinen er 34 cm høj – 127 cm høj med håndtaget også. 

Den maksimale brugervægt er anbefalet til at være 110 kg. Trampolinen har 6 ben og er lavet af polypropyleen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Foldbar fitness trampolin 122 cm


Foldbar trampolin 122 cmEn anden foldbar trampolin er denne foldbare trampolin 122 cm.

Med denne trampolin trænes motorik, balance, koordination, hjerte, lunger, muskler og blodcirkulation.

Den slidstærke dug måler 1,22 m i diameteren og vejer 10,5 kg.

Den foldbare egenskab gør, at den er nem at opbevare efter træningsbrug, og derfor er denne trampolin rigtig god til indendørs træning i hjemmet.

Farven er blå og sort, og den består af seks ben med gummifødder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager

LÆS OGSÅ: Trampolin test

SE OGSÅ: Stor trampolin

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

Fitness trampolin 96 cm


Trampolin 96 cmTrampolin 96 cm har ligeledes seks ben med gummifødder.

Disse gummifødder sikrer, at gulvet eller gulvtæppet ikke ødelægges, hvis trampolinen anvendes inden døre.

Dette er ideelt for dig, som netop ønsker at bruge trampolinen som et træningsredskab indendørs.

Trampolinen kan klare op til 100 kg, og der er en solid kantpude på den.

Farven er den typiske farve for trampoliner, nemlig sort og blå.

Dette er en fiks lille trampolin, som altså både kan anvendes udenfor og indenfor.

 

Fitness trampolin 122 cm


Foldbar trampolin 122 cmEndnu en trampolin af større størrelse er Trampolin 122 cm fra Togu.

Denne blå og sorte trampolin kan klare en vægt på op til 100 kg.

De grå stålben er beskyttet med gummifødder, så den ikke skader gulve og underlag.

Vil du gerne have en større fitness trampolin, vil denne trampolin altså være et rigtig godt bud med sin diameter på 122 cm.

Trampolinen støttes af seks ben, og den blå kantpude sikrer fjedrene.

 

Fitness trampolin til medicinbolde


Trampolin til medicinboldeEn helt anden form for fitness trampolin er denne trampolin til medicinbolde.

Denne trampolin kaldes også Medicine Ball Rebounder, og det gør den, fordi den er specielt egnet til rebounding.

Især bokseklubber anvender denne form for trampolin, da den er ideel til at træne hurtighed, kropskoordination og udholdenhed.

Trampolinen er derfor fantastisk til funktionel træning.

Vil du gerne have en anderledes form for motionsform, vil denne trampolin være perfekt.

 

 

Hudora foldbar trampolin


Er du på udkig efter en trampolin, der er velegnet til at træne kondition og balance, vil Hudora foldbar trampolin være et godt bud.

Trampolinen er 96 x 140 cm, og springarealet er 62 x 106 cm.

Den maksimale belastning er 100 kg, og trampolinen er i kraftig og god kvalitet.

Hvis du køber denne trampolin, vil der medfølge en bæretaske, som gør den nem at transportere andetsteds samt pakke væk efter brug.

 

Fitness trampolin 1 m med håndtag


Ønsker du i stedet en anden form for fitness trampolin, bør du overveje Trampolin 1 m med håndtag.

Denne trampolin er fra mærket inSPORTline og er ideel til konditions- og balancetræning.

Med håndtaget er det muligt at hoppe, uden at du mister din balance, hvilket for mange vil være en fordel.

Det er muligt at justere håndtaget mellem 117-127 cm, så håndtaget bedst muligt passer den, som hopper.

Højden på selve trampolinen er 30 cm.

 

 

 

Forskellen på en havetrampolin og en fitness trampolin

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal købe en fitness trampolin eller en havetrampolin, er dette helt forståeligt. Det kan være svært at kende forskellen på disse to typer, men der er skam forskel. Har du børn i familien, som ønsker at anvende trampolinen, vil vi helt klart anbefale en havetrampolin.

Fitness trampoliner er generelt af mindre størrelser, og dette betyder, at selve dugen, som man hopper på, ikke er specielt stor. Derfor vil den ikke være lige så sjov at anvende for børn, som en større havetrampolin vil være.

Når dugen er større, er det ligeledes muligt at lave større hop og spring, hvilket helt sikkert vil være det sjoveste for børnene. Derfor bør du vælge en havetrampolin, hvis formålet er sjov og leg for børn.

Er formålet derimod at købe et redskab til din træning, skal du uden tvivl vælge fitness trampolinen. Den lille dug giver en fantastisk mulighed for at træne forskellige muskler, led samt kondition. Ydermere træner man sin smidighed samt udholdenhed på en fitness trampolin.

Den mest populære øvelse er den såkaldte ”rebounding”. På denne måde forbrænder man effektivt kalorier, samtidig med man skåner leddene undervejs. Fitness trampoliner fås som sagt i masser af forskellige størrelser og designs, og derfor er det muligt at vælge præcis den fitness trampolin, som allerbedst passer ens behov samt omgivelser.

Hvis du eksempelvis ikke har meget plads inden døre, men ønsker at anvende trampolinen indenfor, vælger du blot en lille fitness trampolin. Har du derimod et ønske om at anvende trampolinen udenfor, hvor du får sol og luft imens, kan du sagtens vælge en større model.

Du kan læse denne artikel fra Politiken.dk om fitness trampolinens indtog i Danmark, hvis du vil vide endnu mere om fitness trampoliner.

Der findes masser af tilbehør til trampolinen

Når du har købt din fitness trampolin eller en anden form for trampolin, kan du vælge at tilkøbe tilbehør dertil. Her bør du igen tænke på, hvad du bruger trampolinen til. Hvis du har købt fitness trampolinen, og du ønsker at medbringe den forskellige steder, kan du købe en bæretaske.

Dette er ideelt for dig, som ønsker at medbringe trampolinen i sommerhus, på forretningsrejse, privat rejse eller blot et andet sted. Ydermere kan du købe et holdgreb til trampolinen. Dette vil gøre træningen lettere og er specielt ideelt til patienter eller ældre mennesker.

Er valget i stedet faldet på en udendørs havetrampolin, findes der selvfølgelig også en masse praktisk tilbehør. Her kan du vælge at købe et sikkerhedsnet, som påsættes den øverste del af trampolinen. Dette sikrer, at personer, som hopper på trampolinen, ikke falder udover og slår sig.

Derudover giver sikkerhedsnettet muligheder for sjov og leg på trampolinen, hvor man for eksempel kan lege med en masse bolde derpå. Nettet vil sørge for, at boldene ikke ryger ned fra trampolinen hele tiden.

Du kan også vælge at øge sikkerheden under trampolinen. Her skal du købe et stelnet. Stelnettet vil sikre, at børn og kæledyr ikke kravler ind under selve trampolinen.

Ydermere kan en afdækning købes, der lægges over selve trampolinen. Denne afdækning vil sikre, at der ikke sætter sig snavs og fugt derpå, og trampolinens levetid forlænges dermed.

Slutteligt kan en stige købes og påsættes, så det er nemmere at komme til og fra trampolinen. Dette er ligeledes en god sikkerhedsforanstaltning – især for børn.

Hvis du vil have inspiration til forskellige øvelser, du kan lave på din trampolin, kan du kigge nærmere på denne DVD, som kan købes hos Saxo.com.

 

Denne side er anmeldt af: Frederik N. Lauritsen 10/10

Forfatter