En del håndværksindustrier – som for eksempel malere eller svejsere, men også rengøringsdamer – arbejder mange timer dagligt i et støvet eller kemikaliefyldt miljø, og er derfor i stor risiko for at få støv eller giftige partikler i lungerne, som kan forårsage lungeproblemer og -sygdomme

Derfor kan det være gavnligt at investere i et åndedrætsværn, som beskytter mod skadelige partikler, så du kan trække vejret ordentligt hele livet.

Der findes mange forskellige typer af åndedrætsværn, nogle mere avancerede end andre, og derfor bør du vælge efter, hvad dit behov er, men du skal dog også være helt sikker på, at det virkelig er nødvendigt at bruge et åndedrætsværn, før du investere i det.

Hvis du f.eks arbejder på et lager med WCS system (lagerautomation) så er det nok ikke nødvendigt mere. I gamle dage, før der var der noget der hed lagerautomatisering, så kunne det rent faktisk være nødvendigt med et værn, da der simpelthen blev kørt frem og tilbage hele tiden i gamle gaffeltrucks med diesel motorer.

Sådan er det heldigvis ikke mere.

Priserne for de forskellige værn spænder vidt, og for nogen kan det billige være lige så gavnligt som det dyre.

Her følger en guide til 3 åndedrætsværn:

SE OGSÅ: Svejsehjelm

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse

___________________________________________________________________________________________

SR 100 halvmaske

SR 100 halvmaskeDette åndedrætsværn er et glimrende alternativ til dig, der ofte benytter dig af engangsmasker. Ikke blot er det på længere sigt et billigere alternativ, men det beskytter også bedre mod snavs, støv m.m. end en engangsmodel, og derfor kan du med god samvittighed investere i dette værn.

Prisen er meget overkommelig og vil spare dig penge. Åndedrætsværnet har to udåndingsfiltre med meget lav modstand, så vejrtrækningen kan foregå problemfrit.

En ventillukning skærmer af for støv og giftige kemikalier, så du kan med tryghed anvende denne maske i dit arbejde.

Masken er lettere buet, så den tilpasser sig et ansigt, og remmen er en justerbar elastik. Desuden vejer masken blot 360 gram. En meget enkel maske, som er god til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Åndedrætspakke inkl. tilbehør til Asbest

Åndedrætspakke inkl. tilbehør til AsbestDisse pakker er beregnet til brug af nedrivning af større områder med asbest, som er kendt for at være et meget giftigt materiale. Der er tre pakker at vælge imellem alt efter behov.

Pakke 1 er en engangspakke indeholdende engangsmasker, engangshandsker og engangsbeskyttelsesdragter. Foruden dette medfølger en rygsæk i kraftig nylon samt et gult advarselsskilt for omkringværende.

Pakke 2 er en halvmaske pakke, til lidt større områder og potentielt flere ganges brug. Som i pakke 1 indeholder den engangsbeskyttelsesdragter og engangshandsker, men i stedet for engangsmasker, indeholder denne pakke en halvmaske som den første, samt filtre hertil. Ligeledes medfølger rygsæk og advarselsskilt.

Pakke 3, som er klart den dyreste pakke, indeholder det samme som de to foregående pakker, men i stedet for engangs – eller halvmasker er denne maske en helmaske med motor og tilbehør.

Denne maske er velegnet til saneringsarbejde med asbest, og er altså derfor et rigtig godt valg, hvis du skal nedrive et meget stort område.

 

SR 200 Sundström helmaske

SR 200 Sundström helmaskeDenne maske vejer 740 gram, og er altså dobbelt så tung som den første, men i modsætning til den første dækker denne maske også øjnene.

Masken er designet således, at du undgår, at udsigtsglasset dugger til, når du trækker vejret eller sveder.

Filtrene er udskiftelige, men kan bruges mange gange, og er derfor en billig løsning sammenlignet med engangsmasker.

Arbejder du i et miljø, som er hårdt for øjnene, er denne maske at foretrække over den første, da den netop beskytter herfor.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Et åndedrætsværn til enhver

Hvis du arbejder i en af de industrier, der forårsager mange giftige kemikalier eller risiko for splinter, så er det rigtige åndedrætsværn vitalt for dig.

En del værn er designet specielt til specifikke formål og funktioner, så du skal starte med at beslutte dig for, hvad du skal bruge det til. Prisen på åndedrætsværn varierer mellem alt fra et par hundrede kroner til noget nær 10.000, og det er altså derfor også vigtigt at vurdere dit behov.

Den billigste maske er rigtig fin til hjemmebrug eller som et billigere og bedre alternativ til engangsmasker, men mulighederne er begrænsede, da den ikke beskytter øjnene. Er du svejser, skal du have et værn i brandsikkert materiale, som dækker hele hovedet og gerne nakken med.

Belastningen i det miljø du arbejder i, spiller også en vigtig rolle, da de motordrevne åndedrætsværn selv justerer lufttilstrømningen. Også her skal der tages stilling til, hvilket tryk der er nødvendigt – varme miljøer kan have brug for en anden tilførsel end kolde, og ligeledes er der forskel på, hvor stor bevægelighed dit job kræver af dig.

Som med så meget andet, betyder komforten en hel del, hvis det er et produkt, der skal bruges mange timer om dagen. Sørg derfor for at finde en maske, der passer dit hoved. På den måde optimerer du også beskyttelseseffekten.

Uanset hvad behovet er, er der noget til dig, og du skal aldrig tøve med at investere i et ordentligt åndedrætsværn eller en tætsiddende beskyttelsesmaske fremfor engangsmasker, da de ikke sluttet tæt til ansigtet, og derfor kan lukke både snavs og giftige kemikalier ind via siden.

For at sikre dig selv bedst muligt, bør du finde et værn der matcher dine behov – du behøver altså ikke smide flere tusinde kroner efter et åndedrætsværn, blot fordi du skal male loftet derhjemme, men ønskes maksimal beskyttelse og velbehag kan det være en god idé at spendere lidt flere penge.

Åndedrætsværnene holder resten af dit liv, og de penge er godt givet ud, hvis det kan sikre dine lunger og dit liv.

Se vores artikel om: Bærbar computer test – Hvilken skal du vælge, det får du hjælp til her!

Denne side er anmeldt af: Laurits S. Jørgensen 10/10

Forfatter