Sådan træner du dit barns motorik og balanceevne

Barnets motorik og balanceevne er to egenskaber som er meget vigtige at trænet i opvæksten. Det er nemlig disse egenskaber som senere ligger til grund for, hvor god barnet er til at koncentrere sig og ikke mindst bruge kroppen og dens funktioner på en fejlfri måde.

Her på siden har vi samlet en række gode forslag til, hvordan du i fællesskab med dit barn kan få trænet både motorik og balanceevne på en sjov måde, så alle er glade.

SE OGSÅ: Indendørs gynge

En sansegynge er at foretrække

Sansegyngen er en FANTASTISK opfindelse. Den træner nemlig barnets motorik og balanceevne i form af en sjov gyngetur. Det vil sige, at barnet faktisk gennem sjov og leg bliver bedre til at koordinere sine bevægelser.

Sansegyngen er i øvrigt meget god at lege på, da den er så stor og bred. Derudover kan den laves om til et telt, hvilket barnet synes er uhyre morsomt. Sansegyngen er et virkelig godt køb for dig, der gerne vil give dit barn en god start på livet. Læs mere om sansegyngens fordele.

SE OGSÅ: Varmebamse

Legetøj som kræver en motorisk indsats

Et andet godt forslag er at finde legetøj som kræver en motorisk indsats. Det kan for eksempel være legetøj fra LEGO, hvor du er nødt til at bruge din finmotorik for at samle klodserne og lignende. Det kan også være de populære kasser med huller formet som trekanter, firkanter og cirkler. På den måde lærer barnet at finde de rigtige former til hullerne i kassen – det er også noget som træner motorikken.

Hos http://www.legbilligt.dk/ finder du et væld af spændende legetøj. Forhandleren har bl.a. et stort udvalg af LEGO. Og som du nok ved, så er LEGO uhyre godt for barnet at lege med, da det får barnet til at koncentrere sig om at samle klodser.

Hvis du leder efter kvalitetsfyldt babytøj så anbefales http://luksusbaby.dk/shop/frontpage.html.

Gåvognen og løbecyklen er rigtig gode

I forbindelse med, at barnet skal til at lære at gå, så er gåvognen et rigtig godt køb. Gåvognen hjælper barnet med at holde balancen og fungerer som en rigtig god støtte i starten af ”gåfasen”.

Når barnet er blevet lidt ældre og snart skal lære at cykle, så er løbecyklen det perfekte valg. På den måde lærer barnet fra en meget tidlig alder, hvordan det er at holde balancen på en cykel. Løbecyklen fås i øvrigt i mange forskellige afskygninger og størrelser, hvorfor det ikke burde være noget problem at finde en god model til lige præcis dit barn.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑